Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A linkelt alaplapra ez a régi cucc nem rakható fel. Soros PCI kártya csak a megoldás." A Gigabyte honlapján is látható, hogy az alaplapon szerepel "1 x parallel port header" és "1 x serial port header". Tehát erre az alaplapra is lehet csatlakoztatni soros és párhuzamos kivezetéseket.
Ráadásul mint az alábbi képen látható, a szóban forgó 9 tűs átalakító is csatlakoztatható az alaplapra! Tehát nem igaz, hogy csak régebbi lapokra lehet ráhelyezni.(Itt is látható.)
A Gigabyte honlapján látható az is, hogy lehet kapni ehhez a laphoz (COM) soros és párhuzamos (LPT1) kivezetéseket is, a kérdés már csak az, hogy hol lehet kapni?
Valaki tudna erről bővebbet?
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A soros portok egy panelen voltak, jellemzően egy 9 és egy 25 portos. COM1-re a 9 pol volt rakva, COM2-re a 25." és utána: "spórolás végett már csak két 9 pólusú csatival adták ki a lapokat". Így már stimmel, mert a COM2 az én régebbi lapomon ugyanúgy 9 tűs. Tehát COM1, COM2 egyaránt 9 tűs. A printer port viszont jódarabig maradt.
Pl. az én alaplapom (GA-P35C-DS3R) korábbi revízióján (rev. 1.x) még ugyanúgy van 25-tűs (párhuzamos) printer és 9 tűs soros port. Tehát nem stimmel az az állításod, miszerint eltűntek a soros és párhuzamos portok, mert ez annyira nem régi lap. Persze egy igazán "mai" lapon már valóban nem igazán találsz ilyen kivezetéseket. (pl. már az én lapomon - egy későbbi revízió - sincs).
Ez is csak arra jó, hogy: 1.) dobd ki a régi nyomtatódat, és vegyél újat, vagy 2.) vegyél bővítőkártyát, hogy véletlenül se úszd meg a pénzköltést.mezis: hát akkor tényleg nem egy új darab...
Mondjuk gondoltam is, de itthon találtam a nagyon eldugott, régi dolgok között, és elkezdett érdekelni, mi is lehet ez...
Köszi a segítséget, így már egyértelműbb és tisztább.
(Volt amúgy 286-os gépünk!!!
Hát az se ma volt...
)
-
GrandeP
addikt
-
-
Gomez
aktív tag
Project 2007-ről lenne szó, céges használatra kellene, természetesen teljesen jogtisztán. Az alap szoftver kellene beszerezni, csak nem tudtam, mi ez a vup és ae, de most már tiszta a kép (köszönöm a segítséget). Azt nem tudom, hogy ha veszünk egy ilyen dobozos programot, akkor azt fel lehet-e tenni több gépre is jogszerűen (tudom, láma kérdés), vagy gépenként meg kell venni?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest