Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Preface:
ND szűrőben gondolkodok (Pana G80, Oly 12-40, meg néhány manuál van). Mivel elsősorban tájképelek, így adná magát egy ND1000-es (Hoya Pro-t nézegettem), viszont nem tudom, hogy a kisebb ND-knek mennyi hozadéka lehet külön, ha nem portrézok olyan gyakran (vario ND-t nem szeretnék annyira az ára miatt), mert ugye portrékhoz jó lenne.
Ami felmerült, hogy beszerzek egy Cokin P ND szettet és ha kell, azokat rakosgatom egymás mögé (tudom, hogy ennek lehet minőségbeli következménye, de az infók alapján ez annyira nem vészes/javítható).Tehát a kérdés: mennyire van létjogosultsága a kis faktorú ND szűrőknek, ha mondjuk nyáron f/2.8-on 1/8000-ig max. elmenve szeretnék portrézni néha(HSS-sel derítve, már ameddig annak a határa engedi, mintha a Godox-om nem picit kevesebbnél megáll), vagy ez megoldható "okosba" a záridővel+derítéssel (eddig ilyen helyzetekben igyekeztem árnyékba menni)? Mert ha kb. kezelhető a helyzet, akkor inkább csak az ND1000 mellett döntök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest