- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
Boxi88 #26599 üzenetére
Az első funkciót, mait írsz egyik lap sem tudja hivatalosan. Ha elolvastad a cikket, akkor benne van, hogy csak buherált, nem hivatalos driverrel működik a dolog, így nyilván 1 gyártó sem támogatja. Viszont ez az előnye is, hogy bármilyen lapban megcsinálható a dolog, ha van 2 pci-e síned. Kérdés, hogy milyen vidkarit akarsz betenni physix gyorsítónak? Mert, ha egy nagyon olcsó kártyát, akkor elég egy 4x-es sebességű 2. pci-e sín, és akkor nem kell a legdrágább chipsetes 790-es lapokat nézned. Ha komolyabb 2. vidkarit akarsz, akkor már olyan lap kell, ami 2x8 sávot tud biztosítani. Mekkora kereted van rá?
A második funciót, pedig szinte mindegyik 710 vagy 750-es déli híddal szerelt lap tudja.
Ram ddr2 vagy ddr3 kell? -
Boxi88
őstag
Én olyan alaplapot keresek (AMD-t) ami be 2db PCIe csati van, tudja az ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System"-et, de még azt is tudja, hogy be lehessen kapcsolni a kétmagos prociknál a 3ik és 4ik magot!!! Márka mindegy, csak tudja ezt a két funkciót, ha van egyáltalán ilyen lap!
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen jófajta lapom DFI Lanparty JR P45T2RS.
A probléma az lenne vele, hogy egy ideig elindult, volt kép is, de a BIOS-ba nem engedett be, tovább pedig nem ment, BIOS után fagyott...aztán reseteltem párszor és most kép sincsötlet?
-
HJ.Henry
tag
Össze ne ugorjatok már,nem ér annyit.Szerintem mind a kettötöknek igaza van és ennyi.
Aki elöször kérdezte az megfelelö választ kapott,bele lehet tenni azt a procit. -
Ghandi
aktív tag
válasz
#65675776 #26593 üzenetére
A teálltalad linkelt lap specifikációja : AMD AM3/AM2+/AM2 ;Phenom™II /Athlon™II /Phenom™ / Athlon™ /Sempron™ Processor
Igy norbi19884-álltal feletett kérdés miszerint ebbe az AM3-as lapba jó e egy 4600-os AM2 proci helytálló.Azóta én is beleolvastam pár dologba,és már tisztábban látok -
törölt tag
válasz
Ghandi #26591 üzenetére
Akkor az már nem AM3 lap, hanem AM2+!
És a fentebb említett lap mint írtam nem AM3 foglalatos, hanem AM2+. Olyan nehéz ezt megérteni?
Arról az apróságról meg megintcsak nem ártana nem elfeledkezni, hogy az újabb generációs AM3 procikban egyáltalán nem lesz DDR2 üzemmódja az IMC-nek.
-
Ghandi
aktív tag
Én ugy tudom(javitson ki bárki aki máshogy tudja)hogy DDR2-vel rendelkezö AM3 lapban ugyan olyan CPU Slot van mint a legelsö sima AM2.A DDR3-as memókat vezérlö AM3 lapokba lehet csak AM3 procikat rakni,ha jól tudom itt csak talán két lábban kevesebb van mint az AM2-ön,egyébként ugyan ugy néz ki! Elképzelhetö hogy van olyn lap amire esetleg még a régi szabványú csatit raktak,mert már halottam olyat hogy valakinek sikerült DDR3-as AM3-ba beletenni AM2 procit(vagy görbült a láb vagy volt lyuk,nem tudhatom)Azt se tudom hogy neki müködött e,mi probálkoztunk beletenni,de mivel nem ment nem eröletettük,ahogy ezt irtam is.Ezért is irtam hogy a DDR2-esek tutira kezelik,a DDR3-asok nem biztos.Én akkor még nem tudtam ezt tutira mivel én még olyat személyesen nem láttam.
-
törölt tag
válasz
Ghandi #26583 üzenetére
Ez bizony nem AM3-as lap, hanem AM2+!
Egyetlen AM3 lap sem kezel semmilyen AM2(+) processzort, mivel az AM3 foglalatba bele sem lehet rakni ezeket a processzorokat!
-
nek999
tag
sziasztok tegnap kérdeztem a abit lap miatt mi lehet a baj
mosst néztem a cpu compatibily testet és nincs bennt a proci (2,53) csak más procik vannak bennt akkor az lehet a baj hogy nem jo neki és azért nem indul el ??
tegyek bele olyat amivel testelve lett ? -
Mobi28
tag
válasz
Predikative #26579 üzenetére
-
Hunter2
addikt
válasz
Predikative #26579 üzenetére
Ha már ennyiért raktok össze gépet akkor oda jólesz 4x2Gb. Az fog menni dual channelben és annyi ram a DDR3 kihalásáig elég lesz.
-
Ghandi
aktív tag
válasz
norbi19884 #26582 üzenetére
Álltalában igen.Elméletileg mindegyik AM3-as kezeli a legtöbb AM2 és AM2+ procikat is de pl haver DDR3-as Gigája az istenért sem tudott mit kezdeni egy 4800-assal.De ne ez legyen a mérvadó,mondjuk ugy hogy a mindegyik kezeli,de a DDR2 esek tutira,talán csak a DDR3-saok lehetnek válogatósak.
Egyébként a te általad linkelt alaplapnak a gyári oldalán a CPU supportban van 4600-os AM2. -
norbi19884
tag
Hali!
Az AM3-as lapok kezelik az AM2-es procikat? Konkrétan szeretnék egy ilyen lapot és majd késöbb egy négy magosítható procit venni bele jelenleg egy AM2-es 4600+-om van ezzel a procival menne?
-
Ghandi
aktív tag
-
Ghandi
aktív tag
válasz
Pityke78 #26578 üzenetére
Ja csak ugy nem is lesz 5.1-es hang.Én pl a MPHC-t(Medi player cassic homecinema) használom,az kezeli frankón az 5.1-et.A belsö szűröknél tudod állitgatni a formátumokhoz a tulajdonságokat hogy mit adjon ki SPDIF-re,hány hangszóra keverje és hogyan,milyen minöség stb,stb
-
Predikative
tag
Üdv mindenkinek. Most állitok össze egy gépet asus P5E3 Pro alaplapra q9550 proci hd 5850vga stb. A kérdésem az lenne hogy mit gondoltok mennyi memoriat vegyek bele illetve én ugy gondolom 6gb ddr3 lenne jo viszont mivel az alaplap nem támogatja a tri chanel ddr3 vezérést nem tudom hogyan működne 3 db 2gb-os modullal. Akinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata irjon. köszi
-
Pityke78
őstag
Van egy Gigabyte GA EP35-ös lapom és a S/PDIF kimenet össze van kötve egy házimozi erősítővel, de sajnos nem jön át az 5.1-es hang, csak sztereó.
Mi lehet a baj, lejátszó program, codec, XP? -
JirForce
csendes tag
Helló mindenkinek!
Van egy problémám ezzel a lappal: ASROCK M3A785GMH/128M
A HDD LED nagyon gyengén világít. Próbáltam más LED-ekkel is, de azok is gyengén égtek.
Amíg ASUS lapom volt, rendesen világított.
Ha valakinek van esetleg ilyen lapja és neki is ez a problémája, vagy tudja a megoldást, akkor szóljon!
A válaszokat előre is köszönöm! -
peet88
csendes tag
Sziasztok
Van egy 478as, Asus P4PE-X alaplapom. Most egy 1.7Ghz/400 P4 proci van benne és egy DDR1, 512/400 ram.
Venni szeretnék bele egy 2,8Ghz/800 procit.A kérdésem: ha belerakom menni fog? vagy még csinálni kell rajta valamit..?
-
-
nek999
tag
válasz
kételkedem #26568 üzenetére
a tápot ujjonan vettem egy 400 wattosat elméletileg az elég neki de megkérdem akkor
a szervizben
azért kössz -
nek999
tag
sziasztok lenne egy kérdésem a hugomnak dobnék össze egy alap gépet
megvan minden és nem indul be az alaplap ( abit sg-72) vagy talán a procival van a baj ? ( intel 2.53ghz) nem inditja a ventit sem ezért nem tudom mi van !! -
Kapti
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy minden MSI-ben ilyen buta a CPU ventilátor szabályzás, mint az enyémben (MSI 770T-C45)?
Induláskor max fordulatra járatja 5-6 másodpercig majd néhány 10 másodperc alatt beáll kb. 1200rpm-re. A BIOS-ban be lehet állítani egy minimum hőfokot és hozzátartozó százalék fordulatszámot (ezt a százalék értéket az alaplap figyelmen kívül hagyja bármit állítok be).
CPU venti szabályzásban két fokozat van a beállított hőfok alatt kb. 1200rpm,beállított hőfok fölött max fordulat.
Ezt nevezi az MSI CPU fan szabályozásnak? -
Hunter2
addikt
válasz
sgergi #26555 üzenetére
"2. a kábeleket teljesen egyszerű bekötni, ha ezt már megtaláltad. A polaritás lényegtelen a kábeleknél ( a csipogónál nem, de ha az egyik irányban nem szól, akkor fordítva kell rádugni)"
Ez így marhaság. Pont hogy a hangszorónak és a kapcsolóknak (switch) mindegy hogy melyik irányba kötöd be. A LED-eknek viszont nem mindegy, ott mindig a színes kábel lesz a pozitív.
-
polar
tag
válasz
Raider 01 #26541 üzenetére
Sziasztok!
Elkezdtem lehúzogatni a hardvereket, de a hiba még mindíg előállt...
felraktam a win7-et, ezzel egyelőre nem tapasztalom, hogy bármi gondja lenne.
Érdekes... Remélem a következő pár napban sem lesz indulási probléma, bár így mégnagyobb rejtély marad, hogy mi okozhatta...Köszi a helpet!
-
sgergi
veterán
1. A tápot elsősorban cserélni kéne, főleg, ha az is 10 éves, mint a ház. De egyébként simán működnie kell a 20/4 csatlakozónak is.
2. a kábeleket teljesen egyszerű bekötni, ha ezt már megtaláltad. A polaritás lényegtelen a kábeleknél ( a csipogónál nem, de ha az egyik irányban nem szól, akkor fordítva kell rádugni)
pled+ és pled- = power led
pwrbtn és gnd mellett = power sw
hdled+ és hdled- = hdd led
gnd és mellett reset = reset sw
dummy üres.
De elég logikus. -
Tizen
csendes tag
Sziasztok,
A kérdésem:
Adott egy zsír új ASRock A770DE+ alaplap, egy kb 5 éves, nem használt VIKINGS MPT-300 300W táp, és egy 10 éves atx ház. A házba gyönyörűen bele ment az alaplap. Kettő kérdésem lenne:1: Az alaplap támogatja a 24 PIN-es ATX tápcsatlakozót, és a 8 PIN-es 12v-os csatlakozót, de a tápon az ATX power csatlakozó csak 20 PIN-es és a 12v-os csatlakozó is csak 4 PIN-es . Jól gondolom, hogy így is menni fog a gép? Csak egy vinyó, 1db. 2GB-os Ram, egy dvd olvasó!, és egy Silent Pipe-os vidkari lesz betéve. (passzív hűtés) Ha mégsem elég, gondolom nem fog tönkremenni, csak szimplán nem fog indulni.
2: Hogy kössem be a PC-panelt: (power, reset, ledek, speaker)
A ház csatlakozói:
Power SW : 2 PIN fehér+kék vezeték
Reset SW : 2 PIN fehér+kék vezeték
HDD Led : 2 PIN fehér+piros vezeték
Power Led : 3 PIN fehér+zöld vezeték (a középső láb nincs bekötve)
Speaker : 4 PIN fehér+sárga (a két középső láb nincs bekötve)A gép nem az enyém, és nem lehet őket rábeszélni egy normális tápra.
És mindenképp a régi házukat akarják felhasználni. Ennyiből kell várat építeni.
Előre is köszi a segítséget. -
apyka
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: Van egy ide sata átalakítóm ami csak egyik irányban megy, Satából tudtam csinálni idét viszont nekem pont fordítva kellene. Van arra lehetősék hogy átkötök valamit és működik? Gondolok itt valamelyik csatlakozó fordítására.
-
kpal
nagyúr
válasz
Raider 01 #26545 üzenetére
Eddig nem állitottam semmit mielőtt ujra raktam a win-xp az előtt is bajaom volt az usbvel mert sose ment a 2.0-as sebességen utána felratam a netröl 1 Via rev 5 usb drvert azután meg fagyogatot és ezért ujra raktam az egész cuccot de igyse megy normálisan . Azéőtt mig nem raktaura addig csak a sebeséggel volt gond de most fogyogat is.
-
Raider 01
aktív tag
Amire csatlakozol router-ra annak van egy neve amit látsz a levegőben ha scan-elsz.Az az SSID.Ezt az usb-s wifid software-ében belehet állítani egy profilt,ami csak ezt az ssid-t keresi és bármilyen szakadás vagy más wifi kapcsolat van a közelben nem kavar be,mert elsődleges ez az ssid.A 600k lehet valós ha gyengébb a jelszint.Ha 2.4ghz-ről beszélünk akkor sima b,vagy g módban közepes jelszintnél 5-6mb a vége.Ezen úgy lehet állítani hogy a router beállításain belül átkel állítani b+g módra,és az usb wifi-t is.Így elméleti 54mb tud de ez kamu.Valósan 27-28mb,de egy közepes jelszintnél 10-12mb.+Állítsd át 5vagy 6-os csatornára a routert.2.4-en ott a legkevesebb a zavarás.Mindenki az alapot használja ami általában 11-es.
-
kpal
nagyúr
Tudnátok segiteni az usb-s WIFI állandóan le áll és nem tom mivan vele de nagyon idegesitő,mit lehetne vele tenni ? A lapomhoz nincs usb driver sehol .
-
polar
tag
válasz
Raider 01 #26532 üzenetére
Hát majd megpróbálom akkor leszedegetni a vinyókat meg a dvd meghajtókat.
Ja igen, még egy tünet. Ha bejön a win, és ugye lefagy a nod töltésénél, akkor kb 10-15 mp-ként van egy villanás, a képernyő elsötétül, majd visszatér.
Szerintetek ez sem utalhat videokártyára?Egyébként a egyik vinyóm 57-59C körül szokott menni, de mint írtam, HD Sentinel szerint nincs baja...
-
reset
senior tag
Hali!
Nem derült ki számomra világosan, hogy a Win. nálad sosem töltött be - nekem szerencsére a sikertelen indításokat követően betöltött. Keresgélj a hardverek háza táján - ahogy többen is mondták!
Raider01 Az automatikusan induló folyamatok friss op.rendszer telepítése után is automatikusan induló folyamatok...ezekbe csak itt tud beavatkozni! -
-
polar
tag
Helló!
Kösz a választ!
Hogy tudnék belenyúlni az msconfigba, ha nem tölt be a win?
Mellesleg nekem is van egy hp nyomtató a géphez kötve, de azt kihúzva, illetve a szoftvere feltelepítése nélkül is előállt a hiba, gyakorlatilag a frissen telepített, üres xp is behalt.
Szerinted nem hardver hiba van a háttérben?Köszi!
-
reset
senior tag
Szia!
Hasonló gondom volt. Egy hétig szívtam vele - mindenképpen az automatikusan induló cuccok betöltésénél van gebasz. Nekem a HP nyomtató tápegysége romlott el - egyáltalán nem adott le feszt. Sikerült megbütykölnöm a tápot, azóta (vagy 10 napja) nincs gond.
Ja: biztonság kedvéért benyúltam az msconfig-ba, és kiszedtem az automatikusan betöltődő holmik közül a HP nyomtatóra vonatkozó bejegyzéseket / volt vagy fél marékkal -
polar
tag
erre valakinek ötlete? -
norbi19884
tag
Hali!
Lenne egy olyan problémám, hogy a gépem nem ismeri fel az USB-s cuccok többségét Striker lapom van mi lehet a gond?Amiket ismer
SB modem,fényképező,telefon Amiket nem
endrive,USB vinyó mind kettőböl többel is ki lett próbálva telepít vam amikor azt írja fel rakta, de semmi van amikor meg azt hogy nem sikerült.A dimgmt.msc-t próbáltam htáha az a baj, hogy nem oszt neki betűjelet, de nem.
-
polar
tag
Sziasztok!
Egy ideje fennáll a következő hiba a gépemben, szeretném a véleményeteket kérni.
Indulás után betölt az XP, aztán mikor a NOD töltene be, lefagy. Egérmutató látszik, mozog, viszont semmire nem reagál. Újraindtom és vagy ugyan itt fagy le, vagy a háttér sem jön be. Homokórázik, de semmire nem reagál, fekete háttérrel. Gyanakodtam már mindenre, kiszedtem a TV tunert, az sem segített(ezzel már voltak korábban problémáim). Kiszedtem egyik memória modult, elindult. újraindtottam, nem indult. Kipróbáltam minden kombinációban, minden slotban, de teljesen random lefagy vagy elindul(95%ban lefagy). Gyanakodtam videokártyára is, de még az utolsó elindulás alkalmával elég sokat jétszottam vele(olyan játékkal ami meghajtotta rendesen), akkor nem volt képhiba vagy hasonló.
Újraraktam az oprendszert, de az után sem javult a dolog. Úgy úgy gondolom, hogy az, hogy a nod töltése alatt fagy le, csak a véletlen műve.
Ha kikapcsolom a bekapcsoló gomb nyomvatartásával, a num lock továbbra is világít. BIOS reset megvolt, nem segített.
Van esetleg valami hasonló tapasztalatotok, ilyen tünetekkel?
Esetleg lehet ez vinyó hiba? Ezt még nem teszteltem, de nem hallok kattanást, vagy sípolást.(a HD Sentinel 100%osnk írta mindegyiket).
Esetleg lehet valami öndiagnosztikát futtatni az alaplapon, vagy hasonló?Köszi előre is a választ!
A konfig: Asus P5B, 2*1GB 800MHz Geil Ultra, Gigabyte 8800GT, 1 db 250GB Seagate, 2*250GB Samsung, 500W Coolink táp
-
G_P
tag
sziasztok!
segítsetek gyorsan....
az alaplap A0-s revision-t táomgat de nekem B0-s a proci
menni fog vele?
SÜRGŐS!! -
sgergi
veterán
válasz
d@minator #26519 üzenetére
Kékhalál mit ír ki? Ha újraindul, akkor a Vezérlőpult/ rendszer/ speciális/ indítás és helyreállítás/ Beállítások/ Rendszeriha résznél az Automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát, és akkor meg tudod nézni, hogy milyen fájlal van gondja. Lehet a mobilnet drivere nem tetszik neki. Usb-s a csatlakozó?
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy Fujitsu-Siemens D1761 alaplap, és az a gond vele hogy bekapcsoláskor csak sipol.
Így: 1-3-3-1. Ez valami ilyen hiba: 28 Autosize DRAMKivettem a ramokat, mindegyiket és minden felesleges kártyát is. Igy is azt csinálja.
Az alaplap dögölhetett meg vajon??
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
Mobil internet használata esetén kékhalálozik a gép. Csak akkor és nem mindig. Alaplap: P41-ES3G. Húzva nincs a gép. A RAM-ok memtest szerint jók. Valaki találkozott már ilyen problémával? -
Hunter2
addikt
A gyári intel lapok elindulnak 20 pin-es ATX táppal vagy mindenképp 24 pin-es kell neki?
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Ebbe a lapba belemegy az E7400-as? ASROCK 775i65G
Persze úgy, hogy működjön is -
kriszbon
őstag
válasz
Ghandi #26500 üzenetére
Ahogy olvasom, csak 1GB ramod van, és az szerintem nagyon kevéske, de a 2x2 már jó lesz, csak akkor 64 Bit rendszert használj(vagy ha Xp akkor 3GB kapcsolót).
Az sem mindegy hogy milyen procid van, és az mekkora órajelen megy, ahhoz a kártyához azért illik egy 2 magost legalább 3-3.2GHz-en járatni(vagy felette). -
G_P
tag
sziasztok!
segítsetek nekem.....
1.: kellen egy olyan olcsó deszka ami viszi a d820-at és a qouad procikat is
2.: hogyan frissítsem a biost?(asus p5ld2-vm) -
poffsoft
veterán
Üdv!
A következő gondom lenne:
Van egy asrock Alivenf6g-glan lapom, 4200+ athlon x2-vel.
Raktam bele 4x512 Mb Supertalent 1066 memóriát. Egy darabig minden ment szépen, ám egyszer csak (pár nap múlva) nem bootol a lap.
Minden lakatrész jó, másik lapban kipróbálva. Aztán megtaláltam a hibát: Az egyik modul megfekteti a lapot. Másik lapban simán megy, azonban ebben a lapban nem bootol vele a gép. A másik három modullal szépen megy minden, de ha ezt is belerakom, rögtön megáll a tudomány.
? Mi a rák lehet ez?És van-e rá megoldás?
-
Vagtam
tag
-
reset
senior tag
válasz
Vagtam #26502 üzenetére
Hali!
Hát nincs túl sok lövésem hozzá, nekem P45-ös Giga lapom van. Nézd át a BIOS-t, a RAM-ra vonatkozó dolgokat állítsd auto-ra! Ha végképp nem megy, lehet, hogy használna egy "sokk-terápia": RAM-ok nélküli indítás > Sípolás utáni indítás 2 RAM-mal.
Ha ez sem segít, akkor clear CMOS és start / BIOS újbóli setup... -
Krisinto
őstag
Nézd meg másik játékkal is
szerintem nem a ram lesz de kitudja -
Ghandi
aktív tag
-
Krisinto
őstag
Az sem mindegy,hogy milyen játékkal játszottál!
de lehet,hogy a VGA lesz a ludas benne
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Milyen egeret válasszak?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest