Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Húzz le minden meghajtót róla és lesd meg úgy, hogy bebootol-e...
Speaker szól, be van dugva? Ha nem akkor dugd be, és fülelj.Ha nincs semmi pityogás, akkor próbáld ram nélkül is elindítani, ha akkor se sípol akkor proci vagy alaplap... Ha sípol, akkor azt már tudjuk, hogy a lap és a proci működik.
jelen helyzetben sípolás alatt azt értem, hogy szabályosan sípol, szünet sípol szünet (piiiii-......-piiiii-......) Ez általában a memória hibára utaló jelzés
-
adam_
senior tag
Azt se tudom, hogy egyáltalán vincsi hiba lehet-e, kerregő hang az előbbi bekapcsolásnál már nem is volt, a két HDD "ránézésre", ha lehet így fogalmazni működik, a kis ledek világítanak rajtuk, rendesen dolgozik, mint ahogy régebben is csinálták, csak egyáltalán nincs kép a monitoron a bekapcsolás után!
Valami talán zárlatos lett a régebbi vinyóba, vagy máshol kell keresni a hibát?! Fogalmam sincs!
-
adam_
senior tag
Adott egy asztali PC, ami tökéletesen működött.Az egyik nap a ház elülső részéből érdekes, "recsegő" hangot hallatott, és a monitoron a kép se jelent meg, nem jött be semmi. Nézegettem, nézegettem, kicseréltem egy másik VGA-t, azzal se volt kép semmi... A gép ugyan úgy "csipog", mintha rendesen is menne, mégsincs sehogyan sem kép... VGA gond nem hiszem hogy lehet, mivel egy másik VGA-val se volt kép. Mi tévő legyek, mit nézzek meg? Valami hardveres gubanc lehet benne? Amúgy van benne egy Seagate SATA II-es 300GB-os pár éves vincsi, ezen vannak az adataim, a másik "jóóval régebbi" Matrox 40GB-oson pedig az op. rendszer. Az a vincsi füstölt el, valahol ott lehet a hiba, ha az érdekes, kerregő hang forrását is nézzük? Attól még a képnek, BIOSnak be kéne töltődnie nem? Mi lehet a gond, mi tévő legyek, hogy újra működésre bírjam a gépet, és egyáltalán, hogy legyen kép a monitoron?! Mert addig sajna semmit sem tudok csinálni...
Köszönöm előre is a segítséget!
-
csdm
senior tag
Hali
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy milyen MOSFET hütő lenne ideális Gigabyte GA-770TA UD3. Benne egy X4 B55T dolgozik rajta egy CM TX3. Feszültséget emelnék de így csupaszon is elég meleg.
A másik alaplap hűtőborda, ami a proci és a vga közt van (nem tudom mit hűt) az nagyon forró szokot lenni, és sztem ez nem normális.(ujjamat hozzáérintve nagyon meleg sacra olyan 70 fok kb.) Ha ennek ilyen forrónak kell lennie akkor áldásom rá viszint ha lehet akkor mire érdemes lecserélni? ( alaplap 30-45 fok szokott lenni terheléstől függően) -
Brekkk
senior tag
válasz
Brekkk #27691 üzenetére
Most már biztos, hogy vagy a lap adja ezt a hangot vagy a Proci.
Minden kiszedtem csak ezek maradtak állandóra. A Proci is tud esetled sercegni?A HRP-matrica van a lap dobozán, vajon oda vihetem?
A lapot Hódmezővásárhelyen vették eredetileg, de az ottani gari csak 1 év volt a többi itt Budapesten kéne intézzem.
Tudja valaki hol az ASUS alaplapok hivataos szervíze?
A HRP ASUS Fődisztribútor? -
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Az alaplapomról ASUS P5K SE terhelésnél furcsa sistergő hangot hallok.
A Lap teljesen stabil. Nem fagy. Da a hangja borzaszó. A hangot nem a venti adja a gépből! Csak terhelt állapotban jelenkezik ez a hang.
Szerintetek a lapomon kezd meghalni egy kondi?
A Lap még garis.Köszi a segítséget
-
-
fugo1
csendes tag
megoldva
-
Lenry
félisten
előszöris az MSI-nek 4 különöbző P965-ös lapja van, úgyhogy nem tudom
másodszor meg neked is pont annyi lesz elmenni a gyártó weboldalára és kikeresni a lapod procitámogatási listáját, mint nekem
-
at222
csendes tag
Sziasztok !
MSI P965 laphoz1.8 as a legutolsó BIOS ? Ebben a lapban elmegy egy E8600 as proci ?
Köszönöm
-
Kleroo
veterán
Hali!
Nem pont alaplapi hiba,de ide illik leginkább,és ez a topik eléggé prörg,valamint sok szaki van
Tehát:3hete a corsair vx450 típusú tápom elfüstölt. csúnyán
15 munkanap után kicserélteék,(öhm több mint 3hét)
És nem volt nekik vx450-ük. elémtettek egy Coolermaster gx550-et. Nagyon impozáns adatok voltak rajta,így belementem. Fülig érő szájjal szenvedtem haza a messziből,hogy végre kb 1hónap után van gépem. de ez történt:
Mindent bekötöttem,POWER ON,erre semmi. az alaplapom jelzi 1kóddal,hogy mi a baj:8.2
ez azt jeletni,hogy atx power on, szóval mintha nem is lenne rádugva a táp.
Lehúztam róla minden fogyasztót(vkártya,2vinyó,ect)
Így már életrekelt,pár mp megy,majd amikor a bioson lévő számlálgatás végigér(9.9) akkor zsupsz,lekapcsol.
szóval gondolom amikor a 12v-on lévő fogysztókat aktiválná.
ez azt jelenti,hogy szar a vadiúj táp amit kaptam? :S -
törölt tag
válasz
fi:zi'k #27678 üzenetére
1. Igen, lehetséges. Túlfesz pl okozhat ilyesmit.
2. A sípolás azt jelenti, hogy a BIOS alapszintű tesztrutinjai lefutnak, de hibát találnak és emiatt nem folytatódik a boot folyamat. Hogy a hiba milyen jellegű, az már egy érdekes kérdés. Csere alkatrészekkel lehet leginkább kiszűrni. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #27657 üzenetére
Vettem egy d-sub kábelt, mivel a videokártya is gyanús, és azt is kivettem.
Lehúztam mindent a gépről, csak a cpu, táp és alaplap.
Érdekes módon, azonnal 'bekapcsol', nincs ez a felpörgős-leállós játék. A Phoenix bios szerinti hiba-sípolást hallatja is a gép a memória hiánya miatt.
Memóriákat berakom. Felpörög-leáll. Sokszor. Aztán végre elindul, de semmi kép nincs. A monitor nem kap jelet, csak villog a led.
Kérdéseim:
A memóriák lehet egyszerre szálltak el, és azok okozzák ezt?
Az alaplap ha hanggal hibát jelez, az nem azt jelentené, hogy működőképes?
Vagy a hangjelzés ettől független, és akkor is sípol, ha meghalt az alaplap?
Amúgy a felpörög-leáll játék egyre hosszabb. Most már percekig képes csinálni, anélkül hogy 'indulna' a gép. -
marilllyo
veterán
Hello!
Olyat kérdeznék, hogy van egy MSI P35 platinum combo deszkám és érdekelne, hogy compatibilis az új HD5850 típusú videókártyákkal? A pcie 2.1 miatt kérdem!
Köszi -
sgergi
veterán
válasz
DomToretto #27673 üzenetére
Ebből elég sok minden lehet. Előtte ment? Nem volt mozgatva? Próbáld meg szétszedni, kifújkálni, összerakni. Ha több memória modul van a gépben, akkor cserélgesd őket.
-
sgergi
veterán
válasz
norbi19884 #27672 üzenetére
Ha van hiba, akkor kiírja, hogy hol és mennyi, ha nincs akkor pedig megy a végtelenségig, ezt neked kell leállítanod. Ugye kiírtad, a lemezről bootoltál, és úgy futtatod, és nem windows alól?
-
RootRulez
félisten
válasz
norbi19884 #27672 üzenetére
Akkor alul pirossal kiírja, illetve piros alapon fehérrel. A sok kékség közt fel kell, hogy tűnjön a piros csík ha hibázna...
Szóval ne áll le akkor se, ha hibát talál.
Megy tovább, amíg meg nem unod...
-
DomToretto
tag
válasz
DomToretto #27656 üzenetére
Erre van valakinek valami ötlete?
-
RootRulez
félisten
válasz
norbi19884 #27670 üzenetére
Csinálja végtelenségig. Jobb felül hogy PASS azt engedd végig minimum egyszer, de kétszer még jobb...
-
norbi19884
tag
Sziasztok!
Hogy működik a Memtest? Elindítottam DOS-ba és elérte 100%-ot és kezdte elölről nem kéne valamit kiírnia a végén. -
sgergi
veterán
válasz
1hijjanhusz #27668 üzenetére
Ha minden igaz, akkor auto-n 333-as fsb-nél 1,1V az alapfeszültség.
-
1hijjanhusz
senior tag
Hali!
Va egy asus p5ql pro lapom.
A gond az, hogy fsb400nál wallos a lap.
Északi hídnak és fbsnek adnék plusz 0,1-0,2V-t. A probléma az, hogy nem tudom az északi híd standard feszét, mert alapesetben az autot ír ki. 1.1V-1.4V között tudok állítani. Fsbnek 1. 2V az alap és 1.4Vig lehet húzni.
Vki tudna esetleg ebben segíteni? -
nagyúr
válasz
neo756 #27661 üzenetére
Nincs kihez átvinni.
D-SUB->DVI verzióról még nem hallottam, csak amiről te beszélsz, azaz DVI->D-SUB (ami van is egyébként).
Ennél szerintem egyszerűbb, ha egy D-SUB kábelt használokCsak az a gond hogy nincs nálam egy sem.
Ezért kérdeztem, hogy jelen feltételekkel lehet-e vmit tesztelnem? -
neo756
tag
válasz
Snow27 #27659 üzenetére
Egy Prescott magos P4-nek nem lenen szabadna akadnia a sok flash reklám miatt sem!Abban már 1M cache van 800-as rendszerbusz,bőven elég a net oldalak böngészéséhez legyen is bármennyi flash reklám stb!Ezt tapasztalatból mondom,nem rég adtam el a régi 478-as gépem, P4 Prescott 3GHZ volt benne,1 GB ram és FX 5700,de sose volt ilyen problémám!Nézz utána az alaplap,vga vezérlő drivereinek is!
-
neo756
tag
válasz
fi:zi'k #27657 üzenetére
Szia!
Létezik olyan átalakító ami DVI-t alakít sima D-SUB-ra!Ha beszerzel egy ilyet kipróbálhatod, hogy az alaplapi integrál monitorvezérlővel működik-e a lap!Ha Úgysem akkor lehetséges h az alaplap K.O. ....
De egyszerűbben is tesztelheted a VGA-t mondjuk átviszed egy haverodhoz,bevágod a gépébe és megnézed indul-e!Ezáltal ki is merült a teszt lehetőségek sora!
Sok szerencsét! -
Snow27
csendes tag
Tudom biztos volt ez már téma de nem találtam sehol.
A problémám az, hogy a böngészőben görgetek marhára akadozva teszi ezt. Ha húzom egérrel akkor is, főleg akkor amikor sok flashes reklám van az oldalon. P4es Prescott magos a gépem, 4650es ati kártyával. Win7en is meg xp-n is ez a helyzet.
Ok 1440*900as felbontásban de ettől nem függhet. Minden böngészővel ez van és friss rendszerrel is, minden driver fenn van. régi ati catalyst és a legújabbal is.
játékok jól mennek, legalábbis úgy ahogy kell nekik szerintem. mi ennek az oka? -
Barcageri
tag
hi
ASUS P5QL-PRO jó tuningra? q8300-at kéne felvinni 3-3,2ghz-ig. -
nagyúr
válasz
fi:zi'k #27622 üzenetére
Sziasztok,
Úgy tűnik 'megoldódott' a problémám egy időre, mivel ma a gép működés közben elszállt.
Illetve vmi elszállt benne. Játék közben (ezt csak azért írom, mert terhelés alatt volt a rendszer rendesen) egyszerűen elment a kép. A ventilátorok magasabb fordulatszámra kapcsoltak. Vártam volna, hogy visszalép a winfosba, de nem történt semmi. Aztán vettem észre hogy a monitor nem kap jelet, csak villog a led. És kerreg a vinyó. Csak kikapcsolásra reagált a gép. Vártam kicsit majd próbálkoztam bekapcsolni. Ventik pörögnek, vinyó kerreg, kép semmi. Ezt még eljátszottam 3x. Semmi. A 4. alkalomra már nem kerregett a vinyó, a ventik is lassabban pörögtek, de továbbra sem volt semmi.
Oldallapot leszedtem, és újból kapcsoltam és akkor láttam, hogy nem pörög a videokártya ventilátora. Megtapigáltam a kártyát, érintésre cirka 60-70fok lehetett mert égette a kezemet.
Természetesen azóta sem indul a gép.
Mennyire esélyes, hogy a videokártya szállt el?
Az alaplappal már korábban is gondok voltak, ahogy arról írtam is.
Sajnos nem tudom tesztelni az alaplapi vezérlővel, mert a monitorhoz csak DVI-DVI kábel van, az integrált vezérlőnek, meg D-SUB kivezetése.
Van vmi mód, hogy teszteljem a gépet jelen körülmények szerint?
Köszi! -
DomToretto
tag
Hi,
Adott egy MS7254-es alaplap. Indítás után folyamatos sípoló hangot hallat a speaker. (Képet nem ad alaplapi VGA-val, és PCIe-s vga-val sem.
Mi lehet a probléma?Előre is köszi az építő jellegű hozzászólásokat.
-
Barcageri
tag
sziasztok
tuningra q8300-at 3-3,2ghz-ig melyik lenne jobb? msi p45t-c51, vagy GIGABYTE GA-EP45-UD3LR. -
rabbyt83
csendes tag
Sziasztok. Segítséget kérnék egypár dologban. Fejleszteni szeretném a gépemet és kinéztem egy tuti alaplapot (Asus P7P55D), de nem tudom h milyen Procit vegyek hozzá? I5-I7-Xenon?Melyiket?Nem tudom mi a külömbség. Adjatok tanácsot?
Előre is köszönöm rabbyt83 -
neo756
tag
válasz
malibu1337 #27650 üzenetére
Szia!
Első körben az össze túlhajtást (memória,cpu stb) állítsd vissza gyári értékre,legjobb ha auto beállításon hagyod és próbáld meg így feltelepíteni a drivert!Ha minden oké a hangkarival akkor menni fog!
Ja és az alaplapi hangkeltőt tiltsd le! -
malibu1337
csendes tag
hi! Amikor szeretnem feltelepiteni a hangkartyam driveret (noname mercury, de most nem ez a lenyeg) azt irja ki, hogy "please plug-in c-media driver" es leall a telepites. ha a windows bebootol akkor meg ezt irja ki, hogy "nem toltheto be a kovetkezo modul: cmicnfg3.cpl". ujra raktam a windowst, mas foglalatba raktam a hangkartyat es meg mindig ugyanaz... valakinek valami tipp esetleg? illetve: ha van szegedi overclocker guru aki olvassa a topicot plz irjon pm-et
van 1 erdekes problemam ami hosszabb csevegest igenyelne...
-
neo756
tag
válasz
Willowfield #27647 üzenetére
Megtaláltad a leírást vagy ki okoskodtad?
-
sgergi
veterán
-
dances
tag
Üdv az Uraknak!
Nem tudja valaki, hogy hol találhatnám meg az alaplapi speaker általi hiba/hangjelzéseknek a leírását?
Korábban itt a fórumon belinkelte valaki, de nem találom. -
_Orbi_
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem életem első AMD-s (és ráadásul DDR3-as) gépét és ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Tehát a cuccok:
Alaplap: ASRock M3A785GXH/128M
Processzor: AMD Athlon II X4 630 @2.8GHz
Memória: Kingmax DDR3 1600MHz (elvileg, lentebb a probléma!)
Kérdésem a következő lenne:
Bár az alaplap OC-ben tudja az 1600MHz-es DDR3-as beállítást, ennek ellenére mégsem tudom beállítani úgy, hogy azokon az időzítéseken és órajelen menjen, mint amit a memóriák tudnának.
Ha automatán hagyok mindent, akkor beállítja magának az 1333MHz-es értéket, 9-12-12-30-at és azon megy gyönyörűen.
Viszont a memória tudja az 1600MHz-et 1.8V-on 7-7-7-20 -as időzítéssel, de ezt hiába állítom be neki, legjobb esetben is az üdvözöljük feliratig jut a gép (ez a rekord), majd kék-halálozik.
Bármekkora fesszel és bármilyen időzítéssel próbálom a ramot, nem megy, már emeltem az NB feszét is 1.4 Voltig, de akkor sincs semmiféle változás. (külföldi fórumból bogarásztam ki, sajna nem tudok angolul)Van valakinek valami ötlete arra, hogy miért nem működik úgy, ahogyan kellene neki?
köszi szépen
-
törölt tag
válasz
Willowfield #27641 üzenetére
Az a valahonnan legyen pl az MSI oldala.
-
neo756
tag
válasz
Willowfield #27637 üzenetére
Akkor kösd ki az előlapi kimenetet és az alaplap leírása szerint jumperold be!Ha úgysem jó akkor lehetséges a chip hibája az alaplapon!
-
Willowfield
csendes tag
Halihó!
Lenne egy olyan gondom h van egy MSI865GM3-LS alaplapom, ami olyat csinál hogy nem ad ki semmilyen hangot
Néha látja az integrált hangkarit de nem szól semmi, néha pedig nem is látja! Esetleg van vkinek tapasztalata ezzel a lappal? Kaptam már olyan segítséget h az előlapi hangkimenetre kell rakni vhová egy jumpert ha nincs rádugva csatlakozó, de nekem be van kötve, még sincs hang!
PLS Help!!!
-
The DJ
addikt
Honnan deríthetem ki, hogy az Asrock 4Core-Dual SATA2 lapban biztosan mennek-e a Kingston Hyper-X 2x1 GB DDRII 1066 Mhz-es ramok?
A lap támogat DDRII-t, dual channelt is, de csak 667mhz-ig.
Ez jelenthet gondot? -
Mian
aktív tag
én ennyit találtam: [link]
nem tudom, hogy ez is csak egy információkat mutató progi, vagy teszteli is-e az alaplapot, hogy normálisan működik-e....
"....is an information & diagnostic utility." Ez miatt kaptam csak fel a fejemet, szerintetek ez megfelelő progi lenne tesztelni a lapomat?Köszi, üdv.
-
neo756
tag
-
VÁMpír
aktív tag
Elindul a gépem, felpörög minden, de a monitoron "No signal" jelenik meg, majd standby-ba teszi a monitort. Szeretném megtudni, hogy a VGA kártya-e a probléma (másik monitorral már próbáltam).
Az alaplapom egy Gigabyte ga-g31m-s2l
Ezen úgy tűnik van egy integrált VGA, legalábbis egy sima VGA kábellel csatlakoztatni tudok egy monitort. Ha ezzel akarom kipróbálni, valamit kell állítanom az alaplapon, ill. ki kell-e szednem az nVidia VGA kártyát a slotból (a kártya csatlkaozik a táphoz is), vagy elég ha kihúzom a DVI kábelt, és egy hagyományos VGA kábellel összekötöm az alaplapi kivezetést egy sima CRTmonitorral? -
-
zolyka1205
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit lassan indul a gépem nem magyarázom itt egy videó miközben "tölt" a HDD lámpa folyamatosan világit, és ha rányomok egy re startot és indítom normál módba akkor egyből bejön nem vár semmit.
Előre is köszi a segítséget
VIDEÓ --> http://data.hu/get/2365454/S7302093_1.3gp.html
-
CheaterBandi
tag
Hello! Azt hol tudom beállitani hogy ha lekapcsolom a tápot hátul és nincs áram a gépbe és utána megint felkapcsolom és visszaáll minden alapra a biosba !!!
(Asus P5QL-PRO alaplapom van) -
david_95
csendes tag
Sziasztok!
Egy ASROCK M3A770DE lapban mennének e zek a memóriák:Kingmax 2GB 1600MHz DDR3
Tulajdonságok:
Azonosító: DDR3 2/1600
Kapacitás méret: 2048Mb
Chip Tipus: 128M x8
Modul Tipus: DIMM
Pin Szám: 240 pin
Buffered: Unbuffered
Hűtés: Heat-spreader
CL: CL9
Sebesség: 1600MHz PC3-12800
http://webshop.terminator.hu/index.php?page=prod&cat=103&id=14510
Mert az asrock oldalán nem találtam a támogatott 1600Mhz-as memok között. -
toroki
csendes tag
Még azt nem csináltam. A clear CMOS nem egyenlő a biosban a "load default settings"-el? Már dvd olvasót is cseréltem, másik gépben erre a dvd olvasó-vinyó párosra probléma nélkül ment xp telepítés. Már tápot is cseréltem, nem segített, még valamelyik linuxot fogom telepíteni, hogy egyáltalán valamilyen op. rendszer hajlandó-e felmászni erre a retekre...
-
nagyúr
Igen, (n)agyon integrált.
Majd csak holnap fogom szétszedni a gépet. De eszembe jutott, hogy amíg friss volt és nem volt hozzá hangszóró, addig a gépben lévő hangkeltőeszközön simán lehetett zenét(!) (is) hallgatni. A speaker szerintem nem képes ilyenre.
Valamint, amikor ma másodjára bekapcsoltam és 6. próbálkozásra sikerült elindulnia, egy tompa pukkanást hallatott, ami vélhetően a hangkeltőeszközből jött. Ez akar lenni a csipogás 'lebutított' változata?! -
Воланд
titán
válasz
jarvitom #27617 üzenetére
Játék terén szerintem ne sokat várj a 9400 GT-től, bár azt nem írtad, hogy mekkora felbontáson játszol. Nagy felbontású videókat szerintem viszi azzal nincs gond, viszont integrált videokártya esetén max csak úgy tudod megoldani, hogy az integrált kártya kezeli a megjelenítést a 9400 meg csak a fizikát. Több értelme van, ha 790x-et veszel és gyűjtesz mellé egy erősebb videokártyára (pl. ati 5850).
-
klembi
csendes tag
Üdv! Adott egy Asus P5Pe-VM alaplap.
Nem enged be a biosba,a következőt írja kiSB Device Over Current Status Detected
System will shut down in 15 seconds Elemet kivettem cmos reset. Semmi eredmény.
előre is kösz a segítséget -
jarvitom
csendes tag
Sziasztok!
Gépfelújítást tervezek, csak sajnos új (és emllett jó)videókártyára nincs elég pénz, így csak alaplap+memória+procit veszek. A jelenlegi videókártyám egy ]Zotac Nvidia GeForce 9400 GT
1. Az lenne a kérdésem, hogy ez a videókártya nem húzná-e nagyon vissza az új rendszert(AMD Phenom II X4 955+4 GB)?
2. Hogy érnék el jobb grafikai teljesítményt?Ha a jelenlegi videókártyám mellé egy 790X chipsetes alaplapot veszek(nincs integrált GPU) v. akkor ha a 890GX chipsetes alaplapot veszek (integrált Radeon 4290)??
3. Ha 890GX-et veszek, akkor a régi videókártyám és az integrált nem zavarja egymást, össze tudnak dolgozni??
A felhasználási területük majd nagyrészt játékok, nagy felbontású videók lesznek.Előre is köszönöm a segítséget!
-
C64
őstag
hali, ezek az asus 775-ös lapok, egészen pontosan a p5q3 lap viszi, támogatja az 1.65v-os ramokat is? pl g.skill 2000mhz, vagy Ripjaws 1800mhz?
egészen pontosan szólva az új, i3, i5, i7 lapba szánt ramok!
-
kapuera
csendes tag
válasz
poffsoft #27599 üzenetére
poffsoft:
Köszi a hsz-t.
Én azt hittem gyárilag minden gépbe van speaker. Viszont bootoláskor ha jól tudom nem minden bios jelzi sípolással, hogy minden rendben. Viszont mindegyik jelzi (ha tudja, hogy nincs renben vmi. (pl. videók, ram, alaplap).
Ez egy hangot sem ad, csak a táp kapcsol be, illetve a processzor ventilátor.
Az alaplap a lista alapján Matsonics lehet, bár most nincs a közelembe.Hogyan tudom leellenőrizni, hogy van-e kötve rá speaker gyárilag? Tudom, láma kérdés, de nem tudom, hogy most egy speaker hogy is néz ki? Gondolom nem egy böszme hangszórót kell keresnem...
-
Sz.Miki
őstag
Kikapcsoltam a HT-t így 100%-on megy a processor.
Egy sima acrobat reader telepítésénél, vagy egy openoffice telepítésénél. -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Egy x-aktás ügyben szeretnék segítséget kérni.
Adott egy Asrock 775 Dual VSTA alaplap, Samsung 200GB pata hdd, 2X 1gb 667mhz ram és Xp home.
Jelenség: Ha szeretnék telepíteni egy Open office-t vagy Acrobat readert elindul a telepítő, majd meg is áll, és nem történik semmi a feladatkezelőben látom, hogy 50%-on megy folyamatosan a processor, ha kiütöm a telepítést akkor visszaesik 0%-ra.
Az is tünet, hogy ha rákattintok jobb gombbal az asztalon bármelyik programra, nem történik semmi, majd 10-15 mp után felugrik az ablak...Eddig nem volt ilyen gond
frissen telepítettet rendszer!
Próbáltam már via chipsetdrivert frissíteni, de nem segített.Valaki találkozott már hasonlóval?
-
RootRulez
félisten
Szia! Igaz, nekem Biostar TA790GX A3+ 5.x alaplapom van, de az is 790GX- csipszetes. Na szóval nekem a két PCI-E slot közül csak az alsóban (master) megy 16xosan, az is csak akkor, ha a felsőbe (salve) be van dugva a laphoz kapott "vak pci-e izé" ami így néz ki:
-
okay
aktív tag
Hali!
A problémám az lenne hogy PCIe 2.0 8x-en megy a vga az alaplapban. Több vga-t , tápegységet , ujratelepités, uj drivert kiprobáltam. Csak a processzort nem tudtam cserélni, a ramokat meg ami van azt cserélgettem. Adatlapomon a gépem.
Szervizben azt mondták az alaplapnak semmi baja, megy 16x-en. Most rossz lenne a proci? Annak van köze a PCIe sebességhez? Miközben a gépnek semmi baja, teljesen stabil, csak játék közben föleg a videoknál kicsit szaggat a kép ami valoszinü a 8x sebesség miatt van.
Aktív témák
Hirdetés
- ASRock Z270 Pro4
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest