Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honda567
tag
válasz
Diamond500 #31899 üzenetére
Nekem 70mai M200 van már minden hogy próbáltam de nem sikerül telefonnal párosítani.
Nagyon nem jó a gyári appja. Milyen márka kamerát vettél helyette? -
-
Honda567
tag
Meg lett a hiba az sd kártya adapteren kellett a pöcköt állitani azért nem tudtam formázni, exFAT vagy Ntfs melyik a jó? 70mai M200-nak?
-
rustysaw
csendes tag
A 70mai kamerákhoz (1S) csak a gyártó 70mai appját lehet használni?
-
Taci
addikt
Szia!
Esetleg van tapasztalatod (vagy persze bárki másnak is) az A500S újabb firmware-jéről, van-e már működőképes (nem hibás) új verzió?
Igazából nem lenne bajom a mostanival sem, amit a válaszolt hozzászólásban ajánlottál, csak azt nem tudom megoldani, hogy amikor leállítom az autót és veszi a time-laps-ot, akkor a hátsó kamera képét is használja. Azt sajnos csak menet közben használja, viszont parkolásnál is szeretném, ha mentené a felvételt arról is.
Hátha egy új (javított) firmware-ben ez már meg van oldva. Csak a múltkori problémás verzió óta nem merem frissíteni, ezért érdekelne másnak a tapasztalata.
Köszönöm.
-
bul07
nagyúr
válasz
Honda567 #31884 üzenetére
Bármilyen kártya jó akár egy 8-16-32GB , bármilyen márka, csakhogy teszteld
Régi szép idők mikkor aliról és egyéb helyekről fillérekért jöttek a memória kártyák.
Még mindig van ilyen 32GB kártyám ami ki sincs bontva, és mennyit elpasszoltam már ismeretségi körömbe
Csak hirtelen ami közel volt hozzám: [kép] -
Honda567
tag
Sziasztok!
Van egy 70mai Dash Cam 3 M200 Kamerám bele raktam egy Samsung evo 128gb sd kártyát szivargyújtóról használtam most be hoztam kártyát semmi felvétel nincs.
Telefon Wifi, bluetooth be kapcsoltam , App is fel van telepitve de nem sikerült még összepárositani, másik telefonnal is próbáltam felismerte mind a 2 teló a Wifinél megjelent a kamera de azt irja ki hogy le tiltva. Nem tudom mitöl van ez. -
rustysaw
csendes tag
Nem akkor megy el az idő, amikor leállítom a kocsit és elmegy a táp, hanem menet/felvétel közben. Tehát kapja a tápot folyamatosan, megy a felvétel, de az appon keresztüli dátum/idő szinkronizálás csak addig működik, ameddig ki nem lépek a beállítás menüből. Visszalépve már nem stimmel az idő. Vagy az időszinkronnál elvileg megáll a felvétel? Mert nem mondja, mint amikor letöltök róla fájlokat.
Egyébként a felvetéseddel kapcsolatban: lehet(ne) ebben akkut cserélni? -
rustysaw
csendes tag
Van több(féle) 70mai menetrögzítő kamerám. Az egyiknél (ez pont egy kijelző nélküli henger alakú, típust nem tudok hirtelen, de eddig nem csinálta) hiába szinkronizálom a telefonnal az időt, amikor kilépek a menüből, nem tartja a beállított pontos időt, hanem azonnal valami egészen mást mutat. Órákkal eltér, sőt időnként azt veszem észre, hogy a dátum is évekkel eltér. Találkozott már valaki ilyennel?
-
BBéci
legenda
A Samsung pár éve megvette a Harman International nevű óriáscéget, melyhez olyan csúcsminőségű termékeket gyártók tartoznak, mint a JBL Synthesis, Arcam, Revel, Mark Levinson, Lexicon, AKG, Crown és sok más. Pár hete megvették a Denon/Marantz gyárakat birtokló vállalatot. Ettől függetlenül a korábbi kivételesen magas minőségben állítják elő a készülékeket.
-
svedmalac
tag
Ez igaz.
Sokan meg megvesznek több olcsóbb cuccot, meg több memóriakártyát, mire eljutnak egy stabilnak gondolt állapothoz. Ami lehet, hogy tart két évig. Aztán kezdik újra.
Nekem mindegy, mert nem érint (akarok kamerát, de nem hajt a tatár), de lehet olyan, aki meg fantáziát lát benne... -
at11
aktív tag
válasz
MrSealRD #31866 üzenetére
Tudsz másik három kamerás rendszert, aminél a központ nem a szélvédőn van és felhőt is tud, távolról elérhető, látható a felvételek és a kép, tud üzenetet küldeni a telóra, stb.? Minden relatív. Ha a felbontás a fő szempont, akkor nem indokolt, ha a többi, akkor indokolt.
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Autós kamerát (kamerákat) szeretnék, leginkább az esetleges sérülések/balesetek utólagos bizonyításához, így olyat szeretnék, ami parkolás közben is rögzít és megfelelő minőségben teszi ezt. Ár kevésbé fontos, nem baj ha minél kisebb és minél könnyebben beszerelhető. Melyik ajánlott erre a célra? Köszönöm előre is! -
svedmalac
tag
Csak a forró és melegedős posztokról jutott eszembe:
-
at11
aktív tag
válasz
sambenez #31854 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatra
Az írási sebességet meleg(forró) kártyával kellene megmérniük. A Sandisk tulajdonosa a Western Digital, azt hiszem tudod, az miket gyárt, meg a Sandisk sem gyártott mosógépet, mielőtt felvásárolta a WD . A Samsung mindent is gyárt. Persze attól még lehet jó, de a saját tapasztalatom szerint a Sandisk a legjobb jelenleg, de ez változhat persze.
-
.Sziszi.
tag
válasz
sambenez #31858 üzenetére
Betettem a kártyát a telóba, exFAT-ra formázta, ott is működik valós fájlokkal, mint pc-n.
Volt egy sikertelen formázás a kamerában. Formázta FAT32-re, de a mappákat nem hozta létre. Ez így nyilván sikertelen.
Rámásoltam a másik 256 GB-os kártya mappáit és fájljait. Kamera bekapcsolása után elindult a felvétel, hibaüzi nélkül. Leállítás után megnéztem, tök üresek maradtak a mappák.Másik kamerában, vagy legalább hasonló eszközben nincs módom tesztelni, így feladtam.
Még alszom rá, de szerintem visszaküldöm a kártyát és marad a 128 GB-os verzió, amiből a második számút elrakom tartaléknak az autóba.Köszönöm a segítséget!
-
sambenez
Topikgazda
válasz
.Sziszi. #31855 üzenetére
Nem kell hivatkozni semmire elállásnál. Ha nincs meg a csomagolás az sem baj.
Azonban szeretnénk megkérni a sérülések elkerülése végett, hogy a termékeket lehetőség szerint az eredeti csomagolásában, vagy amennyiben ez nem áll rendelkezésre, úgy az eredeti csomagoláshoz hasonló szintű védelmet nyújtó csomagolásban hozd vissza.
Nem tudom miért nem tetszik neki ez a kártya.
Én visszaküldeném.Nekem ugyanez a samu van 128-as, szerintem használd a meglévő 128-ast.
Kb 700MB/2perc a két kamera felvétele. Ez saccra 5-5,5 órányi felvétel ekkora kártyán. -
.Sziszi.
tag
Ezek után már az is kérdés számomra, hogy a SanDisk MAX endurance 256 GB megfelelne-e a kamerának.
Ha jól sejtem, ez a kettő verzió létezik a kamera számára.
Amúgy a Samsung se volt olcsó, nem véletlenül szerettem volna ideálisat a kamera számára. Kamera + kábel 80e.ft., természetesen a kártyán se spórolok. Viszont nem szeretnék minden verzióból bevásárolni, hogy valamelyik csak jó lesz.
-
.Sziszi.
tag
válasz
sambenez #31852 üzenetére
Volt már több verzió a formázásra. Pc-n NTFS, exFAT, FAT32, és utána a kamerában.
Olyant is csináltam, hogy Pc-n FAT32, majd bemásoltam a működőképes kártyáról a mappákat, fájlokat, persze ekkor is egyből formázást kért a kamera, sikertelenül.
Aztán a kamerán alapbeállítást nyomtam, kikapcsoltam, betettem a kérdéses kártyát és úgy próbáltam.h2testw eredményét mutatom.
Érdekes, hogy a teszt után nem 4-5 perc formázással próbálkozott, hanem ahogy a többi kártyánál, alig negyed percig. Aztán sokadik formázási kísérlet után ismét 4-5 perc lett a próbálkozás.CrystalDiskMark eredményét is mutatom, a másik kettő kártyával összevetve.
Már azon is elgondolkodtam, hátha a kamerával van gond. Annak ellenére, hogy a 128 GB-os mellett az EVO 256 GB is simán működik.Továbbra sem értem és nagyon bosszant, miért nem tetszik ez a kártya a kamerának.
1 napos, tehát még tudnék reklamálni. Na de mire hivatkozzak? Az adatai szimpatikusak. -
sambenez
Topikgazda
Nem tudom mire alapozod ezt az állítást.
Mellékelhetnél ilyenkor egy tesztet, mert ez alapján nincs igazad, a sanu semmivel nem marad el tőle.
Samsung PRO Endurance vs. SanDisk MAX Endurance -
sambenez
Topikgazda
válasz
.Sziszi. #31851 üzenetére
Próbáld ki először formázd meg pc-n utána a kamerában.
Esetleg futtass le egy tesztet rajta az mit mutat sebességre.
De ha nagyon nem tetszik neki és 14 napon belül vagy próbáld meg visszaküldeni.
Nem tudom SD kártya esetén ez hogyan megy alzánál, de egy próbát megér.Mellesleg a 128-as endurance-t is használhatod.
-
.Sziszi.
tag
Sziasztok,
memóriakártyás kérdésem lenne.Korábban elöl Pro és hátul 1S kamerám volt, amiket A810 + RC12-re váltottam.
Előző kamerákban Samsung Pro Endurance 128 GB volt.A Samsung Pro Endurance 128 GB működik az A810-ben,
a Samsung Evo Plus 256 GB szintén.Gondoltam veszek Samsung Pro Endurance 256 GB-ot, hogy legyen megfelelőbb méretű és bírja a folyamatos írást, valamint új. Innen lett: [link]
A formázás jóval tovább tart, mint az előző két kártyatípusnál, 4-5 percig, és a végén ismét formázást kér, ami már reális idejű, majd ennek végén már nem tetszik neki a kártya: "Alacsony teljesítmény, kérjük, váltson memóriakártyát."
PC-n nézve létre vannak hozva a mappák, de nem nyithatóak.
PC-n NTFS / exFAT / FAT32 formázás sikeres, használhatónak tűnik a kártya.Írás/olvasás:
FAT32: Pro Endurance 128 GB és Evo Plus 256 GB esetén ~40/80
FAT32: Pro Endurance 256 GB ~33/80
exFAT: Pro Endurance 256 GB 46/8820e.ft sok pénz, hogy kidobjam az új kártyát. Reklamálni sem hinném, hogy tudok, hisz PC-n jónak tűnik. Mit javasoltok?
A meglévő két másik kártya közül érdemes valamelyiket használnom? Az Endurance "csak" 128 GB és kb. két évet már szolgált, az EVO viszont hiába 256 GB, de ugyebár nem kimondottan autós kamerába való.
Szeretném, ha egy esetleges problémás helyzetben lenne felvétel.Köszönettel,
Sziszi -
dethroner
veterán
válasz
kalozhun100 #31847 üzenetére
Most így a nyár közeledtével különösen aktuális a kérdés
-
plömplöm
őstag
válasz
blueye #31843 üzenetére
köszi, de ebből melyik működik "internet" nélkül?
(ha lenne ott "internet", akkor kinyílna a világ, de nincs. ebben a listában csak wifi-s kamerákat látok, jól látom? nem véletlenül része a pakknak az up04.
igen, felmerült, hogy simkártya egy mobiltelefonba, telefon hotspotként csinál wifit, aztán egy ip-kamera wifin; de wifis ip-kamerám nincs, csak vezetékes, ezért kéne egy wifi -> ethernet dobozka is még a kamera elé, amim perpillanat szintén nincs, csinálhatnék pld egy hexpoe-ból és akkor már poe a kamerának. naja. de inkább nem) -
plömplöm
őstag
ideiglenesen meg kéne figyeljek egy erkélyt távolról. gondoltam veszek egy menetrögzítőt; ablakon belülre felcuppant; konnektorból 12V; simkártya sutty bele és nézegethetem, amikor csak akarom. riasztás nem szempont, de ha tudja, az persze nem baj.
"70mai A510" + "70mai UP04" pojjó, nem?
használ ilyet valaki one (exdigi) kártyával?
köszi
-
Ádyka
őstag
Bizony az A810 sokat fogyaszt és rettenetesen izzik, főleg nyáron, bezárt autóban, ha működnek a parkoló módok, time lapse, mozgásérzékelés. Nem tudom más gyártó termékei is ilyenek e. Tény, h még sosem próbáltam 4K ról visszavenni FHD ra. Hátha az nem olyan hw igényes.
Két parkolási sérülés után vettem egy éve májusban, azóta másik két parkolási sérülés elkövetőit kaptam el, ezzel 1 millát nem zsebből kifizetve, mivel miután csekkolták a károkozást, elhagyták a helyszínt. Erre mondta haverom, hogy minden pénzt megért.És akkor jön a fogyasztása. Elektromos autó 20Ah s kisakksiját 7-8 óra parkolás alatt olyan szintre meríti, hogy nem a hardwer kit állitja le az eszközt, hanem a kocsi ébred fel, hogy nagy akksiról töltse a kis akksit. Ez kb 12,00V nál van. Hogy ez most jó e nekem vagy rossz? Inkább jó, mert tutira mindent felvesz, nincs akksi lemerülés. Viszont ezt olyan rossz hatásfokkal teszi, hogy napi 3-5 km hatótávot veszítek a dashcam miatt. Vagyis egy hónap alatt 100-150 km bukta, árban pedig sacc / kb 1000 ft / hó. Néha több / kevesebb. De még így is megérte az árát.
Hmm, vajon teslák körbe kamerája mennyit fogyaszt parkoláskor?Nyáron valóban kényelmetlenül forró a készülék. A forró oldalát taperolva a kártyához érve szabályosan megcsíp az sd. Annyit tettem, hogy a kártyát egy adapterrel a készüléken kívülre helyeztem. Így legalább nem fűtik egymást hatványozottan. Talán ennek köszönhető, hogy egy alis akkor 6 dolláros 4K s 128 as kártya egy éve működik 0-24 ben hibátlanul. Amúgy ehez a dashcamhez nem is kell 4K kártya. Első hátsó kamera 6Mb /s írási tempót igényel. Jóval a cl10 szint alatt van.
És amikor az A810 en aktiváljuk a jégoldó funkciót. Talán egy későbbi firmware frissítéssel kiterjesztik az egész szélvédőre, sőt talán az utasteret is felmelgíti majd.🤔
-
sambenez
Topikgazda
válasz
werszomjas #31834 üzenetére
Én úgy tudom az alacsony azt jelenti hogy kevésbé érzékeny, tehát nagyobb ütésre kapcsol.
Remélem nem tévedek.Szerkesztettem, mert először rosszul írtam.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
werszomjas #31832 üzenetére
Kipróbálnám, ha a mozgásérzékelést kiveszem mi a helyzet. Nekem az a gyanúm ott dolgozik sokat ami a melegedést okozza.
Ha túl sok a mozgás az autó körül egyébként sem hatékony. -
Mano66
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki a fórumról [ilyen] kamerát? Érdemes rá beruházni vagy felejtős? Vagy mit érdemes venni ha ez nem jó? -
orbano
félisten
Sziasztok! Ha kijelző nélküli dashcamet szeretnék előre, melyik az ajánlott? Elég lehet egy M310 mondjuk?
Köszi -
sambenez
Topikgazda
válasz
werszomjas #31824 üzenetére
Tudom hogy van ilyen, de ha a kártya nem bírja akkor is ez a jelenség, de ez a kártya alapvetően jó.
Melyik parkoló módot használod? -
sambenez
Topikgazda
válasz
werszomjas #31821 üzenetére
Milyen SD kártya van benne?
-
werszomjas
addikt
válasz
sambenez #31816 üzenetére
Csak ezzel meg az a baj, hogy így nem megy a parkoló mód, mivel túlmelegedés esetén automatikusan nem működik, viszont folyamatosan túlmelegedik, tehát sose megy a parkoló mód nyáron. És még most nincs is az a veszett meleg, mi lesz ezzel 30-40 fokban.
Másnak is ilyen az A810?
Esetleg A510-el tapasztalat valakinek? -
sambenez
Topikgazda
Hol írtam olyat, hogy a kamera nem bírja a meleget?
Direkt kiemeltem, de most neked ideírom még egyszer, ne legyen félreértés.
"Még SD kártyát is kellett cserélnem mert nyáron nem bírta a meleget. Mármint a kártya."A kamerával semmi baj nincs. Télen nyáron ott van a helyén, nyáron egész nap telibe süti a nap a kocsit.
Remélem így érthető amit írtam. -
CP111
aktív tag
-
Chrys_
addikt
Vajon mi lesz a Viofo A329S különlegessége? 3 csatornásnak tűnik.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
werszomjas #31815 üzenetére
Parkoló módban nem tudom milyen, de menet közben melegebb mint az A800 volt.
Még SD kártyát is kellett cserélnem mert nyáron nem bírta a meleget. Mármint a kártya.Szóval ez egy jobban melegedő kamera, ha meg még a nap is süti nincs min csodálkozni, hiszen az utastér is képes 70 fokos lenni a napon. Gondold el hogyan tudna olyan melegben hűvös maradni a kamera.
-
werszomjas
addikt
A810 hardwire kittel van bekötve, parkoló mód miatt.
Nálatok is tűzforró a kamera? Szinte megérinteni nem lehet, annyira.
Értem, hogy besüt a nap és melegszik az utastér, de parkoló módban joval melegebb a kamera, mint menet közben.
Ez normális?
Gondolom ha rosszul lenne bekötve a kit, akkor nem is működne a parkoló mód, szóval elvileg nem bekötés miatt van. A kit végén lévő vastagabb cucc és a bekötések, kábelek amúgy nem melegek, csak a kamera. -
sambenez
Topikgazda
Szerintem engedjétek el ezt a témát mielőtt belekezdtek. Semmi értelme.
-
Hauptmann
veterán
De amint látom, vágod, hogy neked.
Persze, a fórum azért van, és főleg azért van, hogy a rosszat is leírjuk, de valahogy sem a topictársak, sem az én A800S-em nem akar elromlani. Aztán lehet, holnap megdöglik, akkor majd azt is megírom. Kifogtál egy szart, bármely más termékkel előfordul. Ebből nem vonnék le messzemenő következtetéseket. A redditet meg hagyjuk, na ott aztán orbitális nagy faszságokat lehet olvasni, aztán meg kiderül, hogy felhasználói hiba.
Ó, te nem ismered a Honda fórumot. Meg is írtam (nem az itteniben, hanem az indexesen), el lettem küldve a kurva anyámba, hogy hazudok, meg rontom a szent márka hírnevét.Senki sem fikázott, csak kissé túlnyomtad ezt a "70mai szar" dolgot. Elhiszem, hogy bosszantó. De nagyon, ha jó ár-érték arányú kamerát keresel, viszonylag normális háttérrel (fw frissítések, stb.), nincs nagyon más. Van a nagyon fos, meg az erősen túlárazott termék. A 70mai nagyjából az arany középút szerintem.
-
CP111
aktív tag
válasz
Hauptmann #31808 üzenetére
1. Nem tudom kinek írtál, mert nem a válaszra nyomtál. Így nem tudjuk beazonosítani hogy kinek szóltál be!
2. A fórum azért van hogy ne csak a jót írjuk le! Igen, tele írhattad vna a Honda fórumot hogy mi a szar.
3. A Redditen lehet az embernek őazinte véleménye amiért nem fikázzák le a másikat! Érdekes ez a fórum amióta létezik az oldal! Diszkriminál!
-
Hauptmann
veterán
Látom, áldozati pózba vetetted magad. A tied tönkrement, másoké itt a fórumban nem, évek óta használják. Tehát, akkor a logikád szerint, nekem volt egy újonnan vásárolt Honda Accordom régebben, amivel rengeteget szoptam, így telehányhatom a Honda fórumot, hogy a Honda szar?.
-
CP111
aktív tag
70mai A800S-t most hoztam el a szervizből. Alaplap hibás és kuka, mert nincs már alkatrész hozzá.
Én mondtam hogy kuka lesz, de mindenki lehurrogott!
Érdekes hogy garancia lejárta után pár héttel már sz@rakodni kezdett.........
Tudom-tudom, EGYEDI eset az enyém!
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Kamera vásárlás előtt állok, 70mai lesz a befutó, kérdés, hogy melyik...
A két befutó szett hátsó kamerával eddig:
A510 + RC11 (49e)
A800S + RC06 (59e)
A kérdés, hogy megéri-e az A800 a 10.000ft felárat tekintve, hogy régebbi széria?
Köszi a válaszokat előre is -
dethroner
veterán
Hello!
Az A510 menüjében mit csinál az a páramentesítés, vagy valami hasonló menüpont?
Már találtam rá leírást: A páramentesítő algoritmus hatékonyan csökkenti a kép torzítását és a képminőség romlását füstös és ködös környezetben való autózáskor.
Használ ez tényleg valamit, érdemes bekapcsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest