- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
A Samsung pár éve megvette a Harman International nevű óriáscéget, melyhez olyan csúcsminőségű termékeket gyártók tartoznak, mint a JBL Synthesis, Arcam, Revel, Mark Levinson, Lexicon, AKG, Crown és sok más. Pár hete megvették a Denon/Marantz gyárakat birtokló vállalatot. Ettől függetlenül a korábbi kivételesen magas minőségben állítják elő a készülékeket.
-
.Sziszi.
tag
Ezek után már az is kérdés számomra, hogy a SanDisk MAX endurance 256 GB megfelelne-e a kamerának.
Ha jól sejtem, ez a kettő verzió létezik a kamera számára.
Amúgy a Samsung se volt olcsó, nem véletlenül szerettem volna ideálisat a kamera számára. Kamera + kábel 80e.ft., természetesen a kártyán se spórolok. Viszont nem szeretnék minden verzióból bevásárolni, hogy valamelyik csak jó lesz.
-
sambenez
Topikgazda
Nem tudom mire alapozod ezt az állítást.
Mellékelhetnél ilyenkor egy tesztet, mert ez alapján nincs igazad, a sanu semmivel nem marad el tőle.
Samsung PRO Endurance vs. SanDisk MAX Endurance -
-
BBéci
legenda
Rendben, elfogadom.
De nem az olyanok alkalmasak külső rögzítésre, amelyek még 10000 forintba sem kerülnek.
Valamint az általad mutatottak inkább parkolást segítők, mint menetrögzítők. Ott az "oldalkamera" megnevezés. Nedves, sáros úton haladva az autók hátulja szinte szívja magára a kerekek által felvert koszt, amitől a kamerák szinte használhatatlanná válnak. -
Fuvaros
senior tag
mindegy beraktam a kocsiba az elsőt tesztelni. holnap hajnalban sötét teszt lesz mert korán kell kimenjek az állomásra, sötétben. Elővettem a régi kamerát, ott is fordított a hátsó kamera képe. Nem lehet rajtuk fordítani. Esetleg szükség esetén ha valamit ki kell elemezni, lesz rá valami progi, ami fordít szerintem, de remélem sose lesz rá szükség
-
Kormi76
aktív tag
Én most gondolkodok váltáson, jelenleg Viofom van, és keresem az okokat, hogy miért fizessek 35ezerrel többet egy A229 Plusért, mint egy 70mai A810 + RC12-ért, de egyelőre nem igazán találom. Ebben tud segíteni valaki?
A kondi vs akku téma régebben jobban foglalkoztatott, de utóbbi években azt olvasom, hogy az akkus kamok teljesen jól elműködnek évekig, fölösleges már ezen parázni. -
Mikiboy2
újonc
Köszönöm a tippet! Megnéztem a Blackvue kamerákat és tényleg sokat tudnak.
Van gyakorlati tapasztalat? Például az érdekelne, parkolómódban hogy viselkedik 0 fok alatt, vagy nyáron a napon hagyott autóban amikor +70-80 fok is van a járműben. Nem befolyásolja az extrém hideg-meleg a parkolóüzemmódot? Nincs lefagyás, üzemzavar, a távoli élőnézet stabilan működik? -
bul07
nagyúr
Neki van tényleg, és tett is be képeket [link]
Egyszerűen mert a végén van a rögzítés lelóg az egész, így a szélvédő síkjától sokkal jobban kiáll mint bármelyik másik akár Viofo kamera, szélvédőtől függően hogy mennyire
Lőj már egy képet a tiédről, nem fog ennyire kiállni a szélvédőtől
Egy A119 V3 felrakva kép [link], ez a szélvédő síkjától alig áll el -
bul07
nagyúr
Hát pedig nem most volt a szabályváltozás. Lett volna rá idejük
És azért ez jellemzi őket.
Példa
Főzhetnek egy éteremben jól finoman de ha a székek asztalok elhanyagoltak nem fogom ajánlani senkinekHa kintről rendel az ember akkor ezt is belekalkulálja, és ha csak kicsit nyerne az áron nem veszi meg.
Én már rég nem rendelek műszaki dolgot kintről, de akkor volt egy olyan elvem ha írhatok ilyet hogy közel fél áron kell venni kintről, hogy ha el is romlana még egy kijöjjön a fennmaradó árból
De mióta sokszor elenyészően kicsi az ár előny a külföldi vásárláskor nem is biztos hogy megéri -
-
bul07
nagyúr
Hát nem tudom nekem valahogy bajom van a felvétel
A vonalak meg egyéb dolgok is mintha nem lennének rendbeVibrál az egész,vonalak is recések lejátszás közben, olyan furcsa
Két kép mentés hogy mire gondolok (4K állítva a felbontás)
[kép] , [kép]
Nyíl is közelebb érve nem lesz olyan, mintha szelem kép lenneHát ennyi pénzért én jobbat vártam vagy nem is tudom
De láttam már ilyet más felvételen is
-
bul07
nagyúr
Pipálós sorról
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
Hőtűrő memóriakártya 256GB Max Endurance 36.900 FtEgy 28e Ft-os [link] kártyát jól eladnak 36-ért
Szerk
Én nem úgy látom hogy járna hozzá, [kép] ezeket tartalmazza a csomagJa látom már képen van hogy adnak hozzá de sehol nem írják
-
zaskar
senior tag
Egy Lexar kártyáról van szó, ami már megvan régebben, és használtam más célra is, gond nélkül. A Lexar jó márka, hacsak nem hamisítvány. Van itthon egy 128 gigás Kingston is, esetleg azzal is megnézem.
Végső soron nem akkora gond ez, ha valamit fontosnak tartok, letöltöm még aznap, akkor nincs gond. Közben megnéztem az app-ot is, nincs ezzel kapcsolatos beállítási lehetőség.bul07: persze, lehet, de a 20 giga azért elég sok tartaléknak...
-
sambenez
Topikgazda
Azért az A810 ott lohol a nyomában, csak az akku miatt sorolták hátrébb:
If you’re on a budget, but you want better image quality and don’t mind a battery: The 70mai A810 provides an attractive combo of low price, compact design, and excellent image quality, essentially matching that of our top pick (unsurprising, since it uses the same image sensor). There are 1- and a 2-camera versions, and the latter is less than half the price of our main pick’s 2-camera version.
The main issue with the 70mai is that it uses a lithium-ion battery, making it potentially less safe and reliable than our supercapacitor-powered picks. If you live in a cooler climate, or you don’t mind removing the camera from the car on hot days (it unplugs and slides off its mount easily), this might be less of a concern.
Ráadásul ahogy írják, fele annyiba kerül mint a Viofo. -
-
bul07
nagyúr
VS1 mini felfogatása miatt szerintem térben több helyet foglal el mint bármelyik másik Viofo
Hogy szinte derékszögben kiáll az egész a felfogatás és maga a kamera hossza isA119 Mini 2, méretei kép[link]
VS1 mini méretei kép[link] mag 7.7cm(3.03inch), szél 3.3cm(1.31inch), vas 3.13cm(1.23inch)A119 mini 2 esetén kb 5cm-re van legkijjebbi pontja és mivel el is van vékonyítva teljesen fel lehet rakni a tükör mögé.
Na a VS1 majd 7.7cm-re derékszögben kiáll az üvegről, és mivel majd derékszögbe kiáll nem is lehet nagyon magasra rakni mert akkor lehet beérne a tükörbe -
bul07
nagyúr
Csak a formára hoztam példának, hirtelen abban a videóban mutatták rendesen a felrakást
Nem tudásraDe jobban lelóg kilóg szerintem, ha megmérnénk hogy az üvegtől melyik áll ki jobban, VS1 vagy az amit beraktam szemléltetésnek, biztos hogy a VS1 nagyobb értéket produkálna az üvegtől mérve
-
bul07
nagyúr
Nem maga a méret hanem hogy a végén van a rögzítés így az egész test lelóg, még márkán belül másnál a rögzítés a kamera közepén csatlakozik és az üveggel párhuzamosan van a kamera nem lóg lefelé majdnem függőlegesen
Tehát térben kisebb helyet foglalnakHogy mire is gondolok
Nézd meg ezt a képet [link], az egyik végén csatlakozik a tartóhoz és szinte merőlegesen kilóg teljes hosszában
Azt ebből a videóból(innen) egy lopott kép, mellé kell tenni [képet], az üvegtől kb az eszköz vastagságával lóg ki nem a hosszával és így még jobban be is helyezhető a tükör mögéTehát így értve jó nagy helyet igényel mert eszköz hosszában kinyúl a szélvédőből.
Ezt a képet [link], más Viofo kamera kb a átlátszó műanyag matrica helyén lenne és onnan befelé pár centi, nem lógna lefelé
-
at11
aktív tag
https://www.pcworld.com/article/2305812/viofo-vs1-mini-2k-dash-cam-review.html
" It’s super small, good looking, and voice controlled, with phone connectivity and voice alerts,. And best of all, it takes very good 1440p captures day and night." -
sambenez
Topikgazda
Na várj, ezt most nem értem. Akkor ez nem egy telephoto lencse az eredeti előtt?
Na most kereshetem meg mi is ez valójában.Aha szóval ez egy plusz kamera amit a hátsó kamera helyére csatlakoztatsz?
De akkor meg a hátsót bukod aminek megint több értelme van.
Érdekességnek akár érdekes is lehet, de értelme nincs. Pláne 84 euro-ért. -
-
plömplöm
őstag
"törvény nincs, hogy törölni kéne"
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 2014. március 10-én kelt állásfoglalásában adott támpontokat, amelyek segítenek abban, hogy a magánszemélyek gépjárműbe szerelt kamerák által rögzített felvételei saját használatúnak minősüljenek. Ezek a feltételek az alábbiak:
- A kamerákat magánszemélyeknek kell üzemeltetniük;
- a saját személyes célok nem indokolhatják a kimagaslóan jó minőségű, folytonos mozgást rögzítő felvételek készítését;
- a rögzített felvételeket nem lehet korlátlan ideig megőrizni, ezt a korábbi szabályozás 5 munkanapban határozta meg;
- biztosítani kell, hogy a tárolás során a felvételekhez harmadik személy ne férhessen hozzá.ennél frissebb infóról nem tudok
kifutottam a szerkidőből
-
-
zaskar
senior tag
Köszönöm az ajánlást, ez árban is elég nagy ugrás lenne, egyelőre olcsóbbat keresek, mondjuk max.30-ig. Látom, hogy elég ritka a C-s csatlakozó, úgyhogy inkább arról lemondok.
Más kérdés. Vannak-e olyanok, akik így használják a kamerát, mint én:
- A kamera gyújtásra van kötve, tehát csak járó motornál üzemel, a parkoló mód nincs használva
- üzem közben nem párosítom minden alkalommal a telefonos app-ra, kizárólag szükség esetén.
Na az én noname példányom általánosságban jól működik, de ebben a formában minden leállítás után elfelejti a dátumot és az időt. Márkásabb darabok ugyanilyen használati feltételek mellett megjegyzik az időt, dátumot? Olyan kamerát keressek, amihez oda van írva, hogy van beépített akku, vagy szuperkondi? (az enyémben biztos nincs, az árából ítélve, 8e Ft volt -
sambenez
Topikgazda
-
sambenez
Topikgazda
Ehhez képest érdekes akkor az a not recommended lista.
Persze, tudom ha melegszik lassul. Azt már látom az A810 magasabb bitrátával rögzít mint az A800, ez pedig már okozhatja a különbséget.
Biztosan a melegedés lesz a gond, mert ma eddig nem jelzett hibát, és hűvösebb is van mint tegnap. -
sambenez
Topikgazda
Tudom, de mindegyiket 85 fokig garantálja a gyártó. Egyelőre az jutott eszembe, hogy nem a kamerával formáztam a kártyát, hátha csak ez a baja. Holnap viszek magammal hőmérőt, megmérem hány fokos lesz a kamera.
Azt nem értem az A800 legalább 4 éve meg van, soha még csak hasonló gond sem volt vele. Soha nem szedtem le a legnagyobb melegben sem. -
up
senior tag
Bocs, ha nem írtam egyértelműen, de a saját zajszűrős, adatos kábelével az autóról is jól ment, csak nem tudtam a helyére rakni a kábel rövidsége miatt. Jól ment powerbankről/220töltőről a hosszú kábellel is. Próbáltam két másik szivargyújtós átalakítóval is, azóta meg kicseréltem a szivargyújtó aljaztot (pont a kosz, rázkódás miatti hibák ellen) egy ilyenre, ez is tud 2A-t elvileg. GPS talp/saját táplálás variálásán is túlvagyok. Persze a hátsó kamera nélkül is néztem, hátha azzal többet eszik, nem azon múlik. Mindezek után jutottam arra, hogy talán menet közben jelenik meg zaj a kábelen és azzal kéne kezdeni valamit. Van már polcon HWK-m, de azért azt egyedül nem kötöm be, meg nem tudom, a zajon segítene-e.
Láthatóan jól ismered a kamerát, nagyon köszi, hogy vetted a fáradságot tippeket adni! -
-
bul07
nagyúr
De legalább egy konkrét esetet hozz már akkor menetrögzítő kamera akkumulátora kigyulladt.
Hát akkor az elektromos autók gyártói nagyon rossz irányba mentek.
Bármi tűzveszélyes mindenre rá lehet mondani, általánosságba igaz is leszEgy kondenzátoros kamera is tud tüzet okozni ha zárlatos lesz, akkor arra is írjuk
(#29822) at11
Honnan veszed ezt az egy évet? De gondolom csak szerinted egy év.
Én nem olvasom sehol hogy tömegesen adnák be garanciába a kamerákat mert az akku egy éven belül megadta magát. Az én aksisom már 5-6éve teszi a dolgát.
De legyen egy év akkor ott a garancia és cserélik, pl alzán 24hó a garancia 70Mai-ra (egy 40e Ft kamerára is megadják a 2évet)
Az a lényeg hogy minél több legyen a garancia 1év már hát inkább röhej kategória, főleg ha van képe egy boltnak akár egy 90e Ft-os kamerára is annyit adni. -
bul07
nagyúr
Az ár egy egy dolog ezeknél a termékeknél leg fontosabb a kép minősége, és azért ha megnézzük egymás mellet hiába kerül majd 3x 4x annyiba nem lesz jobb képe, főleg éjszaka mintha nagyon elmaradna
Persze lehet hogy ez csak szoftveres gond és reszelnek rajta, de sajnos nagyon sokszor előfordul hogy szoftveresen már tojnak a dolgokra hiába került valami nagyon sokbaMeg most komolyan kulcs ehhez kulcs ahhoz, így úgy nem oldható kötések (van ám csípőfogó is), ha van olyan képzettsége a tolvajnak hogy a kocsit eltudja vinni akkor majd pont a kamara fogja elrettenteni.
Ha képminőséget nézzük akkor egy VIOFO hozza azt amit kell, kb fele áron meg ott van a A810
Persze ha egyéb tulajdonságok is kellenek mint wifis felhőbe mentés, vagy 4G mentés miatt, akkor rá kell szánni a plusz pénzt, már ha képminőségben is hozza. Mert hiába menti wifin ha képminőségben elmarad az elvártól.
Már megint az aksi
Egy konkrét példa kellene hogy a autós kamerában lévő akku kigyulladt, na jó legyen annyi hogy rettentően elkezdett füstölni
(Bár lehetne olyan is hogy ne egyedi eset mert bármiből lehet hibás darab, de mindegy)Ráálltál erre az aksi a ördög mantrára, és nem engeded el, riogatsz vele másokat, már bocs de minden hozzászólásodból ez süt ahol beveted
-
sambenez
Topikgazda
Azért ez nem vet túl jó fényt a BlackVue-ra.
"I'm having noise issues with the 970x Box plus. Noise is mainly present while in parking mode and can be heard in recorded videos and while live viewing. Noise is only really present during daylight hours. However, if I switch to time lapse mode, the noise sounds like a helicopter or lawnmower and can be heard at any time of the day. I've explored Blackvue Live and have found other Box unit (770x Box and 970x Box) cameras with the same issue by snooping on publicly shared units. I put together a 10 video playlist where people can hear what I'm talking about. The last video in the playlist is where I set it to time lapse mode [link] "
-
bul07
nagyúr
The Blackvue DR970X Box 2CH-Plus dashcam is the modern standard for dashcam design
[link]Ti láttok 3.5X jobb minőséget egy A810 képest, sőt sötétben nekem a A810 képe jobbnak tűnik
Kíváncsi lennék mondjuk egy fele annyiba kerülő Viofo képe hogy viszonyulna hozzá -
Teszla_
senior tag
Köszönöm, szinte tökéletes lett
Miután bekapcsol a kamera, szól, hogy forog a film, utána 1-2 alkalommal volt még, hogy még egyszer szólt ugyanígy. De legalább nem pár percenként, mint előtte.
A wifit akkor nem bántom, így már nem is kell látnom, mert nem áll le állandóan, bár amennyi hülye van az utakon, elég gyakran menthetném le a felvételeket telefonra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged