Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Három éves elmúlt az 500S, amit eleinte szivargyújtóról tápláltam és a beállításnak megfelelően, motor leállítása után 5 percig ment a felvétel. Miután hardwire kitre kötöttem, aktiváltam a parkoló módot, attól kezdve 15 mp után leállt a felvétel. Feltételeztem, hogy a parkoló mód miatt, amit nemrég letiltottam, de ugyanúgy leáll. Beletörődtem és próbáltam visszakapcsolni a parkoló módot, de nem engedi, hibaüzenetet dob. Mintha nem érzékelné a hardwire kitet. Mit tegyek?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Olvasd el az összefoglalót és a legutóbbi 100 hozzászólást!
Ennél jobb ötletem nincs, mivel az összes kamera tudja azt, amit megadtál.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz spidersoft #31114 üzenetére
Jó minőségű kétoldalassal ragaszd fel!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Dzsolo #31084 üzenetére
"általában husszúkat megyek és nagyon nincs időm a letöltéssel foglalkozni"
Miért kellene letölteni? Csakis az lényeges, ami eseményt rögzített, olyan meg remélhetőleg sosem lesz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Vackor1 #31076 üzenetére
A mobiltelefonok többségében Sony érzékelő van, mégis hatalmasak a különbségek a végeredményben. Például befolyásoló tényező az objektív és a szoftver is.
Ugyanez a helyzet a menetrögzítő kamerákban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Dr_Senkihazi #30966 üzenetére
A Skodák szivargyújtója így működik, ami inkább jó, mint rossz.
Mi értelme van a leállítás utáni 20 perces felvételnek?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Avayasoft #30910 üzenetére
Az említett barátunk csak tanulta a szakmát, 30 éve teljesen más területen dolgozik, de éppen arra járt és bekötötte a drótokat a biztosítéktáblába. Annyira egyszerű, hogy egy 12 éves gyerek 5 perc alatt megoldja. Az A oszlop mögötti elvezetést és a hátsó kamera vezetékének elvezetését 82 éves apósom végezte. A drótok végei ott voltak a biztosítéktáblánál, csak a multiméterrel mérés és a bekötés maradt a barátunkra.
Van róla videó a Xiaomi magyar oldalán.#30911simonjoe
Ez mind rendben van, nem mondasz ellent annak, amiket én írtam.
Viszont aki körforgalomban nem jelzi a kihajtás szándékát, az kakiljon sünt![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Avayasoft #30905 üzenetére
Ha lassú vagy 20 perc a beszerelése. Nekem annyi időbe telt, mert az alapos munkavégzés híve vagyok. 82 éves apósom ugyanennyi idő alatt szerelte be hátsó kamerával együtt, bár ebben nem volt benne a biztosítéktáblába kötés, azt egy elektronikai műszerész barátunk végezte el 5 perc alatt.
-
BBéci
legenda
válasz blueye #30904 üzenetére
Egyetértek, leginkább a gyökér, másokat semmibe vevő sofőrökre jellemző, tök mindegy, milyen autóban ülnek.
Azzal sincsenek tisztában, hogy előbb kellene irányjelzőt használni és csak utána fékezni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Braga2030 #30558 üzenetére
Két kamera kell, ahogy előttem is írták! Amit említettél, az utasteret látja, nem az autó mögötti eseményeket. Külső visszapillantót egyik sem.
-
BBéci
legenda
válasz Chrys_ #29747 üzenetére
Végfok 1500 euró, hangszórószett 750 euró, fejegység 1000 euró, kábelezés 800 euró, szubláda 900 euró, plusz rezgéscsillapítás és munkadíj.
-
BBéci
legenda
válasz torma99 #29736 üzenetére
Kéthónapos Passatba építtettem komplett autóhifi rendszert, a gyári fejegységet is cserélték, kábelezést, hangszórókat, ehhez képest egy kamera bekötése lepkepuki. Majd 10 hónap múlva hidrotőkéket, vezérműtengelyt, hengerfejet, kuplungot lendkerekestől, végül motort cseréltek garanciában.
-
BBéci
legenda
válasz frankdelgado #29430 üzenetére
Kamera nem nyújt védelmet!
Sok autóban a szivargyújtó állandóan feszültség alatt van. Nem tartom jó ötletnek onnan táplálni a kamerát. Több hónapig úgy volt az autómban, utáltam.
Volt már szó powerbankról, senki nem ajánlotta.
Mindig megpróbálok napnak háttal parkolni és nem csak a kamera miatt. B oszlotól hátrafelé sötétebbek az üvegek, kevésbé melegszik fel az utastér. Ha ez mégsem sikerül és félted kamerát, akkor ragassz elé egy alufóliát a szélvédőre.Egyenlőre???
-
BBéci
legenda
válasz hibavissza #29422 üzenetére
Nem álmodtam, azóta folyamatosan tapasztalom amióta az első 4K/UHD készülék megjelent a piacon.
-
BBéci
legenda
válasz hibavissza #29417 üzenetére
"Ezeknek a szutykoknak a képminősége nem jó semmire csak dokumentálására."
Nagyszerű, feltaláltad a langyos vizet!
Mégis mi másért használunk autós kamerákat, ha nem dokumentálásra?
Az A500S Pro Plus+ képminősége szerintem is jobb, azért vettem olyat, de ezzel mindenki, aki picit utánanézett, tisztában van.
A 4K mindenhol mókusvakítás, nem csak az autós kamerák világában.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz hibavissza #29368 üzenetére
Ezek szerint autófüggő, hogy tapad-e a pöttyös felületre. Skoda Octaviámban úgy rátapadt, hogy 26 hónapja meg sem moccan.
-
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz kalapacsolok #28916 üzenetére
Nem jó helyen kerested.
Settings - System settings - Sound recordings.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Bajgunar #28812 üzenetére
22 hónapja ragasztottam fel a pöttyös felületre, azóta stabilan a helyén van a kamera.
Képminőségben a 800S semennyivel nem jobb, mint az A500S Pro Plus+. Utóbbinak egyetlen hátránya 4:3 arány, de engem cseppet sem zavar, mivel a látószöge mindkettőnek 140 fok.
A 4K olyan felesleges, mint férfiakon a mellbimbó. Attól nem lesz jobban látható a rendszám, csupán mókusvakítás, azzal mindent könnyebb eladni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Pár hete az alsó fűtőszál cseréjekor hasonló akadályba ütköztem, pedig gyári pótalkatrész volt, a kiszerelttel milliméterre megegyező. Kiderült, hogy az nem volt normálisan rögzítve, a fűtőszál fele nem érintkezett a dob palástjával. Meg kellett variálni a rögzítést, fogóval úgy hajtogattam a füleket, hogy sokkal jobb, mint újkorában. Lényegesen hamarabb eléri a beállított hőmérsékletet.
Visszatérve a kamerákra, tényleg elképesztően egyszerű a beszerelés, sokkal nehezebbre, bonyolultabbra számítottam. Legtöbb idő a biztosítéktábla tanulmányozására ment el, no nem az autóban, hanem műszaki dokumentációt böngészve. De sikeres,eredményes volt.
-
BBéci
legenda
A két sarut lehúzod, a rögzítő csavarokat kitekered, új fűtőszálat a helyére, mindent vissza és annyi. Aki erre nem képes, az műszaki analfabéta.
-
BBéci
legenda
Fogalmam sincs, olyat még sosem szedtem szét.
A sütőben mindhármat cseréltem, a fölsőt 7-8 éve, a hátulsót 3 éve, az alsót pár hete.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Igen, összenéznek, méghozzá elismerően és hívnak segíteni, problémát megoldani.
A cekász nem biztonságos? Fogalmad sincs arról amit írsz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Már megint böszmeségek halmaza, amit összehordtál.
Az öntözés 12 éve hibátlanul működik, egy liter szivárgást azonnal észrevennék. A cirkót 4 éve javítottam, van mellette szénmonoxid érzékelő.
A sütő témát nem feszegetem, annyira gáz, amit vizionáltál.
A kamera beszerelése annyira egyszerű, mint egy faék, lásd a Xiaomi videót!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Kerti automata öntözőrendszert magam telepítettem az ásástól az elektromos bekötésig. Feleségem a gyeptéglákat segített visszahelyezni. A redőnygurtnikat (7 db) kicseréltem, plusz az egyiknek a bevezető idomait is. Fürdőszobai, konyhai csaptelepeket, zuhanyfülke görgőit, sütő fűtőszálait cseréltem, kerti faház tetejét zsindelyeztem. Kombi cirkó vezérlő elektronikáját cseréltem, klíma infra vevőjét javítottam és még hosszan sorolhatnám. Utóbbira 30000 forintot mondott egy szaki, 300-ból megoldottam.
-
BBéci
legenda
válasz simonjoe #28679 üzenetére
Rendben, kiegészítem az előzőt azzal, hogy csak az elülső fékről van szó. Hátulsót szakemberre szoktam bízni, szerencsére elegendő 120-130000 kilométerenként. A mellsők feleannyi alatt kopnak el.
Motorolaj, akkumulátor, pollen- és légszűrőcsere is megy sk. Sőt, az utastér szellőztető ventilátor cseréjét is magam oldottam meg pár hónapja, mert sajnos csak 6 évet bírt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Szokásod szerint már megint jókora böszmeséget írtál. A jelek szerint halvány fogalmad sincs arról, miként kell fékbetétet cserélni. Roppant egyszerű művelet és 15 éve nem bízom másra, magam oldom meg. Méghozzá olyan alapossággal, amilyenre semelyik szervizben nem hajlandóak.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Braga2030 #28659 üzenetére
Pontosan azért kért apósom némi segítséget, mert az autóvillamosság nem tartozik a szakterületei közé és nem akarta, hogy valami "rosszul legyen tákolva".
Mellesleg annyira egyszerű bekötni, hogy azt sokan nem gondolják. Lásd a Xiaomi videóját!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Essejó #28640 üzenetére
Apósom tavaly 82 évesen szerelte be az első és a hátsó kamerát is a Hyundai i35x-be. 2020 tavaszán leesett egy létráról, csigolya és szeméremcsont törés volt a következménye, három hónapig tartott a felépülése, mégis megoldotta a kábelezést és a ragasztást. Fel sem merült, hogy szervizbe vigye az autót. A biztosítéktáblába kötéshez kért és kapott 10 perces segítséget.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Lordus #28038 üzenetére
Lehet, de úgy nehezebb eltávolítani, míg a fóliát egyszerűen le lehet húzni.
Még a tükör mögötti rücskös/pöttyözött részre is stabilan rátapad.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz sambenez #27787 üzenetére
Nem úgy működik, ahogy elvárom. A Media Player Home Cinema ezerszer jobb. Ez a használhatóságban, beállíthatóságban és leginkább a kép- és hangminőségben vehető észre.
A VLC-vel pontosan az a problémám, amit tegnap leírtak: totál kiakasztja a processzort egy 70Mai egyperces videó lejátszása.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Írhatnak bármit, ha a kamera menüjében nincs benne és hetente kell a telefonomhoz igazítani az óráját, ha nagyjából pontos időt akarok látni a felvételeken.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz WaterWave #27494 üzenetére
Ettől a választól nem lettem okosabb.
Kizárólag akkor frissítek, ha attól konkrétan jobb lesz a felhasználói élmény. Ha valami számomra hasznos pluszt kapok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz venom8888 #27349 üzenetére
Autótól, típustól függ. Egy multiméterrel meghatározható, hogy melyiken van állandó és melyiken csak gyújtáskor áram. Annyira egyszerű, mint egy faék, ezért nem fizetnék 10 forintot sem.
-
-
BBéci
legenda
Jogos, amit írtál, mivel a háromperces videó alig másfélszer nagyobb, mint az enyém egypercese. A legkisebb tömörítésre kell állítani, ami a menüben nem egyértelműen van megfogalmazva.
-
-
BBéci
legenda
válasz Jakob.rabbi #27065 üzenetére
Mesebeszéd! Sci-fi.
-
BBéci
legenda
Azért jobb megoldás a biztosítéktáblába csatlakoztatni. Pillanatok alatt eltávolítható, amennyiben szükséges. Ugyanaz a helyzet a tuning boxokkal, bár azok kiszerelése 4-5 perces művelet. De a motorvezérlő szoftveres változatását sem nagy ügy az eredetire visszaállítani.
-
BBéci
legenda
válasz Jakob.rabbi #27040 üzenetére
Miféle dehonesztáló és sértő? Valami másik topikot olvastál, nem ezt!
-
BBéci
legenda
Te is szóvá tetted, hogy nagyon drága volt. Pedig tudtad, hogy kifizette. Neked szabad, engem meg kóstolgatsz ugyanazért?
Az a lényeg, hogy ameddig vannak balekok és irreális összegeket fizetnek ki 20 perces munkáért, addig semmi nem gátolja a lehúzásokat. Sőt, még durvábbak lesznek! Ha kiröhögte volna a jóembert, amikor benyögte a 82000-et, aztán a következő betérő páciensek is, akkor meggondolná a "szaki", éhen hal vagy tisztességesen árazza a szolgáltatását.
Jó példa az argentínai eset a tojás árával.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz sambenez #27027 üzenetére
Amit az autók nem elvesző garanciájáról írtunk, azt meghagyhattad volna, mert amint kiderült, nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mit szabad és mit nem. Hasznos tapasztalatokat osztottunk meg.
-
BBéci
legenda
Nem tudád beszerelni? Ez komoly?
Két vezetéknek kell biztosítékról áramot adni, a harmadiknak testet egy csavar alá beszorítva. Pofonegyszerű. Aki ezért pénzt ad, az megérdemli, ráadásul a lehúzósok zsebét tömi.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz vihartigris #26998 üzenetére
Azt nem tudom. Budapesten a IX. kerületben fogadja a pácienseket.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Bogyó bá' #26979 üzenetére
Elvei és igényei!
Tavaly minden nap lefotóztam telefonnal a növekedő bambuszomat. Pát alkalommal kivittem a kertbe a Canon DSLR-t és azzal fényképeztem. Ha a különbséget zongorázni tudnám, a Carnegie Hall-ban lépnék fel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Bogyó bá' #26977 üzenetére
Erről van szó!
Más.
A népek miniatűr érzékelőn elhelyezkedő 50-80 MP-es telefonokkal fényképeznek, miközben egy 12 MP-es APS-C fényképezőgép (DLRS vagy MILC) kersztbe-hosszába agyonveri az összeset. Érdekes, azok ellen nem ágálnak, megfelel nekik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Buckey #26961 üzenetére
Octavia kombim van, a csomagtérajtón és a keretén van 2-2 bedugózott lyuk, amiken elég sok vezeték âtvihető. Talân a tiéden is vannak ilyenek.
-
BBéci
legenda
válasz Buckey #26959 üzenetére
Néhány napot biztosan, de nem vagyok meggyőződve ennek az értelméről. Ha oldalról éri behatás az autót, abból semmit nem látnak a kamerák. Valamint kérdéses, hogy alvásból mennyi idő alatt ébred a kamera? Ha 10 mp-nél hosszabb, akkor annyit ér, mint halottnak a csók. Ezt próbáld ki!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz boogie84 #26919 üzenetére
Arra a célra kiváló a 70mai A500S Pro Plus, amit 13 hónapja megelégedéssel használok. Nappal ragyogó, éjszaka bőven megfelelő a képminősége. Nem drága, itthon is normális áron lehet kapni.
-
BBéci
legenda
válasz boogie84 #26916 üzenetére
"Tehat meg nem tart ott a kamera h olyan kepet keszitsen amin jol lathato es eles a rendszam?"
Nappali felvételeken látszanak, éjszakain az éppen aktuális megvilágítástól függ.
Ismétlem, nem feltétlenül szükséges a rendszámok olvashatósága, pont ezt írták néhány hozzászólással ezelőtt.
"Ezen en is gondolkoztam mar, hogy lehet tul van tolva ez a rendszam leolvasas kerdeskor.
Igazabol csak akkor szamit, ha valaki elhajtana felelosseg vallalas nelkul.
Neztem sok dashcames balesetes videot is, viszonylag ritkan volt olyan, hogy lelecelt a bunos fel, a kiszallok es emberkedek hozzaallas jellemzobb,"
Tapasztalatom szerint pontosan ez a helyzet.
Pár hónapja az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére kihajtott elém egy autó. Mindketten hatalmasat fékeztünk, közben az "ellenfél" és az utasa vadul mutogatni kezdtek. Rámutattam a kamerámra, erre lemerevedtek és mint a csiga, visszahúzódtak a házukba.
Szerinted, ha ütközünk, lett volna jelentősége a rendszámnak?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz boogie84 #26912 üzenetére
Elolvastad a bejegyzésed előtti egy-másfél oldal hozzászólásait? Pont a rendszámok olvashatósága volt a téma. Nem képesek rá a kamerák, de nem is arra vannak kihegyezve, mert az esetek döntő többségében nincs rá szükség.
-
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest