Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
vRichárd
kezdő
Sziasztok szeretnék segítségét kérni!Szerétnék vásárolni kisméretű dashcamet amit könnyedén el lehet rejteni a tükör mögött.Kijezőre nincs szükségem.Viszont mindenkepp hardwire kit-el lenne bekötve.
A garmin mini 2 kinézetre nagyon tetszik de nem sok jót olvasni róla.(Bátran cáfoljatok meg)
Másik hasonló dashcam a 70mai M500 lenne de itt szintén azt olvasni hogy túl van árazva és ilyen árban már az A sorozat többet tud.Ha ilyen kisméretű kamerát nem találok akkor maradnék az
A810 vagy A510-nél.Ezeknél is kiváncsi lennék a véleményekre(Megéri elgondolkodnom az A500s vagy A800s-en is ?Vagy az A510 megjelenésével ezek már nem érik meg annyira?)
A hátsó kamera nem fontos, jobban örülnék a kis méretnek.
Érdemes itthon vásárolni garancia miatt ha igen hol?Köszönöm a segítséget!
-
válasz
FireFox1996 #30698 üzenetére
Huhh, ez szép mentés volt!
-
FireFox1996
őstag
Itt szerencséje volt mindenkinek, pluszban seggemben nem mászkált senki, mert lehet ő beletolt volna a BMW-be: [link]
-
at11
aktív tag
Volt olyan városi legenda is, hogy hullazsákot is kell vinned Horvátországba, Ausztriába a kocsiban. Meg hóláncot, tartalék benzint, stbstb.
-
a000
őstag
Sziasztok!
MiVue J30 valaki ismeri, vélemény esetleg?
köszi
-
-
Vesa
veterán
válasz
plömplöm #30684 üzenetére
Na, köszönjük! Ez elég egyértelmű...de sok kérdésre nem ad választ ez sem. Pl. arra, hogy önmagában egy fejlettebb rendszer felszerelése már megvalósít-e szabálysértést vagy jogosulatlan használatot? (nem tőled kérdezem, csak hangosan gondolkodom). Mert lehetne az még jogszerű, hogy rögzítjük 4k, de bíróságra csak egy 720p-re butított verziót adunk be. Azonban, ez csak a közzétételt, illetve felhasználást érinti. Ha maga a felszerelése is szabályellenes, akkor sajnos arra hivatkozva még mindig borítható a bizonyíték felaszhnálhatósága.
-
plömplöm
őstag
"törvény nincs, hogy törölni kéne"
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 2014. március 10-én kelt állásfoglalásában adott támpontokat, amelyek segítenek abban, hogy a magánszemélyek gépjárműbe szerelt kamerák által rögzített felvételei saját használatúnak minősüljenek. Ezek a feltételek az alábbiak:
- A kamerákat magánszemélyeknek kell üzemeltetniük;
- a saját személyes célok nem indokolhatják a kimagaslóan jó minőségű, folytonos mozgást rögzítő felvételek készítését;
- a rögzített felvételeket nem lehet korlátlan ideig megőrizni, ezt a korábbi szabályozás 5 munkanapban határozta meg;
- biztosítani kell, hogy a tárolás során a felvételekhez harmadik személy ne férhessen hozzá.ennél frissebb infóról nem tudok
kifutottam a szerkidőből
-
-
Vesa
veterán
válasz
plömplöm #30678 üzenetére
"és mi van az csodamodern autók fedélzeti érzékelőivel és kameráival..."
Enyémben is van ilyen kamera, külön pénzért lehet aktiváltatni dashcam célokra applikációból. Irdatlan drágán (jelenleg 126k), cserébe csak FHD felbontást tud. Az egyetlen előnye, hogy integrált és nem kell kábelezni, illetve nincs külön kamera a szélvédőn. Ez közúti ellenőrzésnél jól jön -ahol egyébként nem életszerű, hogy ezt bárki nézni fogja-, mert senki meg nem mondja, hogy az a beépített kamera egyébként dashcam funkciót is elláthat. Ugyanakkor ez a jogi problémát nem oldja meg, mivel itt az a kérdés, hogy bírósági vagy egyéb jogi eljárásban -pl. biztosítási ügyekben-, felhasználható-e a felvétel? mert ott viszont már nyilván ellenőrizni fogják a felvétel körülményeit is, főleg, ha a védelem arra épít, hogy a felvétel szabályt szegve készült, tehát nem lehet felhasználni sem. Nem tudom így van-e, de ennek azért utána fogok nézni, mielőtt 4k kamerában gondolkodnék.
-
Degeczi
nagyúr
-
Vesa
veterán
válasz
Degeczi #30674 üzenetére
Nem EU-s előírás, mert számos EU-s országnál nincs ilyen korlátozás.
Én azt sem értem, hogy akkor az FHD vagy 4k felvétel bírósági eljárásban sem használható fel? Mert a jelek szerint nem. A másik vakfolt, hogy csak a közzétételre vonatkozik a korlátozás, vagy már eleve a nagyobb felbontású rendszerek felszerelésére is? Mert nagyon nem mindegy! Ha utóbbi,akkor tkp. egy ilyen rendszerrel szabálysértést valósítunk meg, és ilyen esetben az is kérdéses, hogy a bíróságon vagy a biztosítónál, jogszerűen használható-e, mivel hivatkozhatnának arra, hogy ilyen felvételt nem is lett volna szabad készíteni.
Ennek szvsz nem árt utánanézni, mert ha a felvételek felhasználása korlátozott, vagy akár teljesen jogszerűtlen, akkor az egésznek semmi értelme nincs, nem érdemes pénzt költeni egy jobb rendszerre! Nyilván senki nem azért szereli fel ezeket, hogy otthon nézegesse. -
mghltm
addikt
válasz
Degeczi #30671 üzenetére
nehez eligazodni, mas-mas evbol valok, tehat lehetnek mar nem ervenyes leirasok:
adac "datePublished":"2023-07-20T10:35:00+02:00"
oamtc "dateModified" content="2024-03-19T13:05:44+01:00"
angol "dateModified": "2022-09-12T12:39:44"
celszeru a cel es tranzitorszagok autoklubjainak honlapjairol informalodni, datum nelkuli oldalaknal nem tudni mikori gyujtest olvasgatsz.
#30674 Degeczi ezekrol nem hallottam, csak a rendszam es emberkek takargatasarol ha megosztod a videot. kijelentheto, hogy nem letezik olyan oldal, ahol hiteles es aktualis informaciok vannak a kamera hasznalatarol?
-
at11
aktív tag
válasz
mghltm #30670 üzenetére
Én aggodalom nélkül használom majdnem mindenhol..
-
Vesa
veterán
Létezik valami gyűjtőoldal, ahol meg lehet nézni, hogy mely országokban tiltott, és hol megengedett a dashcam?
at11
Köszönöm! -
peak300
csendes tag
Sziasztok! 70MAI A810-hez CPL szűrőt hol tudok venni? Kaptam segítséget, hogy Aliexpress-en rendelni tudok, de több eladót is megnéztem és nem engedi rendelni az országba egyik eladótól sem.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
stuka20 #30655 üzenetére
Ebben nem tudok tanácsot adni, én nem használom az appot.
Eddig minden kameránál az első beállításnál használtam csak, mert kényelmesebb mint a kamerát nyomkodni. Élő képet nem nézek, hiszen nem is látom menet közben a kamerát, ha meg kell valamelyik felvétel kiveszem az sd kártyát, hiszen sokkal gyorsabb így lementeni. -
ACE-
addikt
válasz
zaskar #30656 üzenetére
Nekem az egyik régebbi autóban egy 70mai 1S van, az pont ez tudja és tökéletesen működik már 4-5 éve, és 10ezer alatt volt akkor, most nem tudom mennyi lehet. A kártyát néha megeszi de egy noname egyszerű 32G-s memókártya is megteszi. Viszont csak 1080p az igaz, viszont szép a képe, amire kell.
Ilyen: [link] -
zaskar
senior tag
Köszönöm az ajánlást, ez árban is elég nagy ugrás lenne, egyelőre olcsóbbat keresek, mondjuk max.30-ig. Látom, hogy elég ritka a C-s csatlakozó, úgyhogy inkább arról lemondok.
Más kérdés. Vannak-e olyanok, akik így használják a kamerát, mint én:
- A kamera gyújtásra van kötve, tehát csak járó motornál üzemel, a parkoló mód nincs használva
- üzem közben nem párosítom minden alkalommal a telefonos app-ra, kizárólag szükség esetén.
Na az én noname példányom általánosságban jól működik, de ebben a formában minden leállítás után elfelejti a dátumot és az időt. Márkásabb darabok ugyanilyen használati feltételek mellett megjegyzik az időt, dátumot? Olyan kamerát keressek, amihez oda van írva, hogy van beépített akku, vagy szuperkondi? (az enyémben biztos nincs, az árából ítélve, 8e Ft volt -
stuka20
senior tag
válasz
sambenez #30648 üzenetére
Valószínű. (nem értek hozzá, így valószínű rossz volt a felidézés is)
Nálad jól működik az applikáció? Utóbbi frissítés óta nem tudom elérni az albumot, csatlakozik, de mégsem. A wifis csatlakozási rész eddig sem volt gyors mutatvány. Sim kártya óta meg még lassabb lett ez a procedúra. -
sambenez
Topikgazda
válasz
mouzrr #30649 üzenetére
Ez egyáltalán nem így van, mert ha nem mozgásérzékelősre van állítva a parkoló mód, hanem ütközésre akkor simán bírj napokig. Nekem A800-al több mint egy hétig állt az autóm, úgy hogy senki rá sem nézett, és semmi gond nem volt az akksival.
Csak azok a módok merítik az akksit folyamatosan amik folyamatos működést igényelnek. -
mouzrr
őstag
Úgy néz ki akkor nem fogok beruházni a parkolóőrös verzióra, marad egy olcsóbb kiadás, ami szivargyújtóról megy miközben vezetek. 18 éves az autó, az akksi sem új, de valszeg egy új akksival sem bírná napokig, ami nekem szükséges lenne.
Köszönöm a sok segítséget Nektek! -
sambenez
Topikgazda
válasz
stuka20 #30647 üzenetére
nem a fő akksira csatlakoztatják ezeket az eszközöket, hanem az indítóra, aminek külön akksija van.
Ez egy elég értelmezhetetlen mondat. A 12V-os akksira van csatlakoztatva, ami az indító akksi is egyben.
Ha hibrid a toyota akkor arra gondolhatott, hogy nem a hibrid akksira csatlakozik, ahogy semmi más sem amikor le van állítva az autó. A 12V--os akksit meg lemerítheti ha nincs akku védelem, és akkor bizony nem fog indulni az autó.Az meg hogy mennyit bír nagyban függ attól milyen a 12V-os akku az autóban, állapotra is meg Ah-ra is.
-
stuka20
senior tag
válasz
herdsman12 #30646 üzenetére
Azt hiszem nekünk a toyota szervizes mondta, hogy nem kell attól tartani, hogy lemerül az akksi, mert nem a fő akksira csatlakoztatják ezeket az eszközöket, hanem az indítóra, aminek külön akksija van. Nekem is minden gond nélkül indul az autó. S valszeg ezért sincsenek felvételeim, mert hamar kikapcsolja magát. Szóval, ha este feltörik az előttem álló autót, akkor mondhatom, hogy csak dísznek van ott, mert képes 2 órát sem ébren maradni
Viszont most leellenőriztem és 2 és fél órát~ bírt ki. 4:40-től 6:56-ig. -
herdsman12
őstag
válasz
mouzrr #30645 üzenetére
Autó függő is a kérdés. Nekem előre mondta a BMW zseni villanyász, hogy a parkoló módot nem szereti majd az autó.
Pár alkalommal úgy maradt, hogy nem kapcsoltam le a parkoló módot, jelzett is a rendszer, hogy akksi lemerült, ettől az autó rendesen indult, de a parkoló módot lekapcsolta. -
mouzrr
őstag
válasz
stuka20 #30644 üzenetére
Eléggé elbizonytalanodtam, hogy így nekem megéri és megfelel-e, főleg hétvégén használom az autót, akkor is kb 40 percet megyek egyhuzamban, ezt kb 2-4x hétvégenként - így ha a hétköznapokban lemerül a saját akksija is, plusz az autó akksiba sem töltődne vissza elég áram, akkor tényleg nem tudom, meddig bírná nálam a parkolóőr funkciót a mélygarázsban.
-
stuka20
senior tag
válasz
mouzrr #30634 üzenetére
Nálam csillaggarázs van, de itt, ha közepes beállításon van, akkor alig 1 óra alatt küldi az üzenetet, hogy lemerült az akksi (de ezután is rá lehet csatlakozni távolról és mutatja a képet), alacsony beállításon tovább bírja. Lehet, ha nagy a hőmérséklet, akkor is ezt az üzenetet küldi, nem tudom. Az első 1-2 hétben elég sok felvételt készített parkoló módban, úgy tűnik, ahogy jött a meleg úgy lett ritkább. A legutóbbi felvételem 1 hetes, pedig erre felé nagy a nyüzsgés + az érzékenység is magasra van állítva. Szóval nálad majd kiderül, hogy tud e napokat működni.
-
zaskar
senior tag
válasz
herdsman12 #30639 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, megnézem. Úgy tűnik, ez minden szempontból nagy előrelépés lenne.
-
herdsman12
őstag
-
mghltm
addikt
válasz
poli27 #30632 üzenetére
70mai a810-ben 256gb-os sandisk extreme pro van. vasarnap kiraktam az autot delre nezo orral, egesz nap kapta a napot, belul 55 celsius fok folott volt a homerseklet. hibatlanul ment mind a kamera, mind a kartya. esetleg probalj ki egyet online vasarlassal es van 14 napod meggondolni magad.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani olyan kamerát, amin USB-C bemenet van a tápfeszültséghez? Volt egy noname kamerám, ami valószínűleg tönkrement, annak szépen be lett húzva a kábel, és USB-C dugó van a végén. Ha lenne helyette valami megbízhatóbb darab (lehetőleg a hengeres kivitelű, mert ez is az volt) akkor viszonylag könnyen meg tudnám oldani a cserét, nem kéne új kábelt behúzni. Tudom, hogy léteznek átalakítók is, de első körben C bemenetest keresnék. Köszönöm. -
mouzrr
őstag
Ha felmelegszik akkor leáll a felvétel?
Mit jelent a durván szívja az akksit? Ha pár napig áll a kocsi, akkor leáll a felvétel mert lemeríteni az akksit? Azt olvastam, van benne feszültség érzékelő, hogy ne szívja le az akksit annyira, hogy ne induljon az autó.
A hőmérséklettel nem lenne gond, mélygarázsban állok 99%-ban. -
Vesa
veterán
Használ valaki ilyet? Nagyon jók az értékelései.
Illetve van egy ilyen, ami azért van versenyben, mert ez direkt az autómhoz készült, tehát mentes a kábelezéstől, lógó vezetékektől és teljesen rejtve is van, mert beépül a tetőkonzolba. De nem tudom megítélni, hogy minőségre ajánlott-e, nem értek hozzá. Ha valaki ránézne, azt megköszönném.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
mouzrr #30623 üzenetére
másodpercenként 1 képkockát rögzítenek
Ez is egy módja a parkoláskori rögzítésnek, de nem feltétlen így van. Meg kell nézni a konkrét kamera hogyan oldja meg.Ebben az üzemmódban hány nap kell ahhoz, hogy elérje az alsó feszültség határát az akksi és ne rögzítsen a kamera?
Erre nincs egzakt válasz, az akksitól és a konkrét kamerától függ.Illetve az 500mah akksi miért van a 70mai kamerákban
Mert ha megszakad az áramszolgáltatás azzal oldja meg z aktuális felvétel lezárását.Az A810-nek fejlettebb parkolásfigyelő funkciói vannak.
-
mouzrr
őstag
Sziasztok,
szeretnék előre+hátra olyan fedélzeti kamerát amelyikben van parkoló funkció. Ha jól tudom, ekkor másodpercenként 1 képkockát rögzítenek, ezek megegyező minőségűek a folyamatos felvétellel, azaz nem elmosódott kép a végeredmény?
Illetve olvastam azt is, hogy van a HW kit-ben akkuvédelem, így nem meríti le az autó akksiját. Ebben az üzemmódban hány nap kell ahhoz, hogy elérje az alsó feszültség határát az akksi és ne rögzítsen a kamera?
Illetve az 500mah akksi miért van a 70mai kamerákban, azt mire használja ha kap gyújtásról illetve akksiról is áramot?
Nekem leginkább a parkolás miatt lenne fontos, fix helyen állok egy privát parkolóban de így is megsérült az autóm, a jövőben szeretnék felvételt ha ez újból előfordulna. Tehát a költséghatékonyság a célom, ebben az esetben elég lehet a 70mai A500S + RC11 az A810 + RC12 kombó helyett, HW kittel?
Köszi -
poli27
veterán
válasz
poli27 #30390 üzenetére
Mio 955w dual kamerat elküldtem szervízbe ujraindulgatás miatt, erre visszaküldték nincs baja @nyátokat.... SANDISK HIGH ENDURANCE CL10 U3 V30 van benne, erre azt írják vegyek bele egy SAMSUNG PRO Endurance 256GB Micro SDXC mert ezt támogatja a MIO... komolyan ez a support?
Ha nem jó akkor szóljak megint, jha csak elköltök megint 20e ft ot memória kártyára... és vegyem fel videóra hogy nem jó... Gondolom ők is a 60 fokos autóba tesztelték... jha nem csak a szervízbe...
-
x1port
addikt
Sziasztok ! Nemrégóta van egy 70mai m300 kamerám.
Időnként azt hibaüzenet kapom ,hogy az Sd kártyát formátni kell valami ismeretlen fájl miatt.
Találkozott már valaki ezzel a dologgal ?
Egy 64Gb class 10 kártya van benne. Alzás vásárlás. Talán kingstone..Köszi előre is
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Új típusú autó esetén hova teszitek a kamerát?
Ahogy nézem a modern autóknál középen fenn a vezetéstámogató technika van, tehát oda nem lehet. Közvetlen alá? Úgy nem lóg bele nagyon a kilátásba?
-
sambenez
Topikgazda
Szerintem valami EU-s szabály miatt EU szerverre kell költöztetniük az EU állampolgárokat.
Ha még az international van fent neked akkor ha play áruházba belépsz azt fogja mondani hogy nincs feltelepítve a program és csak telepíteni tudsz, de ha az appból indítod az update-t akkor látja hogy telepítve van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest