- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
Topikgazda
válasz
csiki52 #19395 üzenetére
Azért az kicsit vicces, hogy egy 200$-os kamerát hasonlítasz egy 60$-oshoz.
Az ADAS miatt meg felesleges morogni, aki azt gondolta hogy egy 60$-os kamera majd olyat teljesít mint egy több 100$-os autóba épített rendszer az gondolja ezt át még egyszer.
Az igazi kérdés az, miben nyilvánul meg a 3,5x-es árkülönbség? -
nihill
őstag
válasz
-Bandi- #19375 üzenetére
Ha az megnyugtat, nekem meg a 70mai pro csinálta azt pár napja, hogy menet közben egyszer csak teljesen kikapcsolt, még a LED sem égett rajta, majd kb. 1 perc múlva magától bekapcsolt, de az időt (meg gondolom mindent) elfelejtette. Mondjuk azt még nem ellenőriztem, hogy azóta vesz-e valamit egyáltalán.
+ itt van még a GPS modul megbízhatatlansága, nem csak nálam.
És mindenesetre nagyot csalódtam benne, majd a vége az lesz hogyha esetleg lesz valami esemény, pont nem fogja felvenni épp valami hülyesége miatt... -
csiki52
tag
válasz
Astery #19383 üzenetére
Nos lehet kicsit a fogalmazás tulzó volt de ez az én tapasztalatom.
Kezdtem az emagol vett 7ezer ft körüli kamerával ami fel sem került az autóra olyan szar képe volt..
utána 70 mai a henger alaku 10 egy néhány ezerért, nem volt leszedhető, halszem optika stilusu felvételt csinált a tükröződés elviselhetetlen. A 2.4 ghz wifi letöltés a lassabb nál is lassabb volt.
aztán jött a 70 mai pro ami felbontásban minőségben egy fokkal jobb volt de nem volt hozzá szürő igy a tükröződés itt is erős volt. Levenni ugyan ezt már le lehetett de mivel csak felfele pattintva elég körülményes volt. Ez is csak 2.4 GHZ wifi piszok lassu.
a GPS modulja csak az ADAS-t /sávelhagyás/ tudta az is borzalmas volt mire angolul elkarattyolta hogy közel az előtted levő jármü rég benne lettél volna, a sávelhagyást hol mondta hol nem de már rég ujra visszatértél a sávba mire valamit makogott azt is halkan.
Azután egy ujabb fw vel már képes volt kordinátát sebességet előhozni de nem tette rá a felvételre külön valami text fájl volt amit csak spec. programmal lehetett visszajátszani semire nem volt jó. /azóta nem tudom mert már akkor bevágtam a fiokba/ vettem több mint egy éve Viofo A129 et CPL szürővel GPS modullal igy a tükröződés alig, már tudta az 5 GHZ is ami lényegesen gyorsabb, de mivel oldalirányba könnyen levehető számitógépre már gyorsan levehetők a felvételek.
A 128 GB os kártyát kezeli de nem szereti, voltak felvétel kihagyások /tönkre nem tette mint ahogy itt egy kollega jelezte/ a 64GB ossal semmi gondja legalább 10 honapja benne van. /samsung/
a inditási késleltetést beállitva az eleinte jelentkező inditási akadályok is kiküszöbölva /enélkül csak második inditásra volt jo/
feltehetőleg egy hardware kit jobb lenne mint a szivargyujtó de ezzel nem foglalkoztam.
Igen a drágább jobb, sok pénzt megsporolhattam volna ha elsőre ezt vagy hasonló tudásut rendelek, bár a 70 mai pro-t eladtam 11 ért cakk pakk de a sima 70 mai még a fiokban csücsül ott is marad.
A beállitási lehetőségek sokkal jobbak a sebesség és a kordináták pontosak nem áll el az idő pedig napokig a fiokban van ha nem megyek az autóval.
Hangsulyozom ez kizárólag az én személyes véleményem és saját tapasztalatom, mindenkinek más a szempontja és lehet azota fejlődött a mai pro is nem tudom. -
porker
tag
válasz
-Bandi- #19375 üzenetére
Mostaniban ( mk5 mondeo ) kb masfél éve van benne( banggoodos rendelés ), de már most van benne a 3ik kártya, 2t kinyiffantott, szivargyújtón van bedugva, rengetegszer nem kapcsol be...
Nekem ez nagyon tápellátási problémának tűnik; tipikusan olyan tüneteid vannak.
Nem lehet a szivargyújtó aljzat a hiba oka? Jobb lenne tisztázni amíg - esetlegesen feleslegesen - be nem ruházol egy más termékbe.
Ha meg eladod akkor engem érdekelne: kipróbálni, hogy tényleg mi lehet a gondja? -
-
B.i.L
senior tag
A800
Azért valami komolyabb tesztet megnéznék. -
-
bul07
nagyúr
válasz
-Bandi- #19382 üzenetére
Bocs a dupláért de ez még fontos lehet
banggood A800-nál maradnál és nem találnál elég jó kupont, a pontokért vehető -20% kupont megeszi
Így
EU Priority Line szállítás és biztosítás is
With Rear Camera (external version)Ha nincs pontod érdemes elkezdeni nyomkodni naponta
Kuponok pontokért [link] -
bul07
nagyúr
válasz
Astery #19383 üzenetére
Szerk
Tudom tudom nem erre irányult a kérdésed, és nem is ezért tetted fel, de nem álltam meg
Lehet törölnöm kellene amit írtam de inkább már maradDupla áron szebb képet add, meg jobb funkciókat
Felesleges is összehasonlítani mert nem egy árban vannakMintha egy Samsung A51 telefon lenne összehasonlítva Samsung S10-el, össze lehet de nincs értelme mert drágább persze hogy jobb(ideális esetben)
De írhatnám azt is hogy 70Mai 1S felesleges a 70Mai Pro-hoz hasonlítani mert ott is majd duplájába kerül az egyik a másiknak és persze hogy szebb képet csinál a Pro és több funkciója is van -
-Bandi-
tag
válasz
Flashback #19376 üzenetére
Próbáltam a resetet is.
Kártyát utoljára ilyen 64 gigás Lexar Performance 633x mittoménmilyet nyirt ki ettől az eladótól még ebay en keresztül rendelve. Előtte Samsung 128as igaz EVO+. Most sandisk high endurance( vagy mi a neve ) 128as érkezik, majd meglátom ez milyen. Legközelebb olyan Samut veszek talán, de ahhoz hogy tönkretegye a Viofo kicsit sokallom már ezt
Barátomnak rendeltem egy 70mai pro t, pár nap múlva érkezik, lehet megtartom a végén azt ő meg így járt :D -
csiki52
tag
válasz
-Bandi- #19375 üzenetére
Nekem több mint egy éve nem volt és nincs gond az A129 el, a 70mai és pro nem vált be semmit nem ért .
A viofo a 128 gb os kártyákat nem szereti, bár tönkre nem teszi de kihagy felvételt, 64 GB samsung azzal egy éve semmi gond.
Célszerü beállitani a késleltetett inditást 10 mp re , ami kiküszöböli a motor inditásnál a szivargyujtora kimenő áram ingadozását.
Nekem semmilyen beállitást nem felejt el, ugy sem hogy a kocsiban csak utközben van.
Lehet nálad akár gyári hibás persze meg a kocsinak is szivargyujtó gondja is.
A 70 mai pro az én véleményem szerint sem minőségben sem GPS ben nem közeliti meg az A129 et. de hát kinek ez kinek az... -
sheep
addikt
Üdv,
a 70mai pro-t beüzemeltem és eddig tökéletesen működik, de lenne 2 kérdésem:
-a kamera wifi mire jó? Összekapcsoltam a telefonnal de nem igazán értem mihez kell.
-be van állítva hogy a képernyő kapcsoljon ki 1 perc múlva, de van amikor folyamatosan mutatja amit vesz és nem kapcsol ki (most pl egy órán keresztül jöttem és folyamatosan mutatta a képet). Ez okozhat hosszabb távon problémát? -
Flashback
addikt
válasz
-Bandi- #19375 üzenetére
Próbálj meg hadd reset. Garit is próbálhatod hátha.
SDbe ezt: Samsung Pro -
-Bandi-
tag
válasz
porker #19374 üzenetére
Nekem volt egy A129 előző autóban, azt Aliról rendeltem, semmi bajom nem volt vele 1 év alatt, majd eladtam vele az autót( mk4 mondeo). Mostaniban ( mk5 mondeo ) kb masfél éve van benne( banggoodos rendelés ), de már most van benne a 3ik kártya, 2t kinyiffantott, szivargyújtón van bedugva, rengetegszer nem kapcsol be, volt már olyan is hogy világított, pittyent mikor gombot nyomtam meg( már így szoktam ellenőrizni mikor napos idő van és nem látni a piros ledeket ), majd mikor megálltam, vissza akartam nézni és kb csak azt vette fel amikor bekapcsoltam a wifijét és rácsatlakoztam telefonnal... Az, hogy az időt folyamatosan elfelejti már annyira nem is zavar( nem is lényeg ). Gps mostanában egyszer csak eltűnt, pedig azon keresztül kapja a tápot is, beállitásoknál be is van kapcsolva, mégis azt irja no gps. Többszőr pittyen menet közben( ha a készülékbe, ha a gpsbe megy a delej, akkor is ), nem tudni miert, ilyenkor szokta az időt is bekavarni. Volt frissítve, kipróbáltam mar vagy 5 usb s szivargyujtos töltőt, kábelt is cseréltem már. Most hirtelen ennyi ugrott be.
Azt hiszem elég volt és inkább kipróbálom a 70mai termékeit, kicsit akkor még várok vele hátha lesz eu n belül is( meg talan akcióval is ), köszönöm.
-
-Bandi-
tag
Sziasztok!
Gondolkozom Banggoodról A800 vételén, a Viofomnál már sajnos a GPS modul is megadta magát, inkább lecserélném az egészet, mert még ki tudja mi baja lehet az A129nek, na meg jön szép lassan elő... :/
Esetleg van valami olcsósító kupon a70mai termékekre, amit befogad? Vagy érdemes várni valami akcióra? Alin szoktam látni olcsóbban de ott benne van hogy kiveszik mivel eu raktáros nincs. :/ -
kovacsit
tag
Sziasztok,
Mio mivue 752 dual az alany.megvettem hozzá a hard wiring kittet is, de a parkoló mód Nem igazán akar működni, nem kapcsol be Automatikusan csak ha kézzel rányomok van Ennek valamilyen trükkje?
természetesen a menüben aktiválva van de nem látom hogy beinduln, illetve nem látok felvételeket sem -
csiki52
tag
válasz
dethroner #19366 üzenetére
Nyugodtan vedd az A129 et, nekem több mint egy éve van, CPL szürővel alig van tükröződés, GPS /ha azzal veszed/ ugyanolyan pontos a sebesség kijelzéssel együtt mint bármilyen autós GPS vagy fejegység, a beállitásokban 5 vagy 10 másodperc inditás késlestetés a motorinditással járó akadályt is kiküszöböli, könnyen oldalirányba lepattintható igy se tüző napon se éjszakára nem kell a szélvédőn hagyni, a beállitások alapján a felvételen látszik a sebesség a kordináta stb.
Nekem volt 70mai pro gps el /ami sz..rt se ért az adas egy használhatatlan valami / és sima 70 mai még mindig a fiokban van valahol ..halszem stilusu felvételek..szoval ezeket magasan veri a VIOFO, ez tapasztalat, persze mindenkinek nyilván más a véleménye.... -
dethroner
veterán
Nem az ára miatt gondolkodom az A129 pro duo-n, hanem mert az A119 V3 képe sokkal jobban tetszik a tesztvideókon. De ha hátra is kéne akkor valami, ezért megfordult a fejemben hogy A119 előre, 70mai 1s pedig hátra. Ez megvalósítható amúgy, működhet?
Vagy megvárni az A800-ról legyen több tapasztalat és ha nem rosszabb mint az A119, akkor legyen a Xiaomi? -
ssarosi
tag
Értesített a "kici" kínai, hogy vámolni akarják a Viofo A129 duó csomagomat, amit EU priority-val kértem a Banggood-ról. A posta még nem értesített, de a nyomkövetésnél azt látom, hogy már 2 napja náluk van a csomag. Gondolom a levelük még nem ért ide.
Ilyenkor mi a fenét lehet csinálni azonkívül, hogy kifizetem az áfát?
Mert azért ez kb. 13 600 Ft + 4 000 Ft a vámkezelés díja. -
porker
tag
válasz
sambenez #19360 üzenetére
Ezért írtam, hogy "nappal". Amúgy nálam a legzavaróbb a műszerfal visszatükröződése azon pedig "akárhogy" is nagyon sokat segít.
De az is igaz, hogy egy dascham kevesebbe van mint az FZ1000-en egy darab szűrő - az más kategória - amit egyébként is sokkal precízebben állítunk be.
Különben lehet, hogy engem - aki a kocsi felvételeit is használom az útifilmekhez - ez jobban zavar mint a többséget. -
sambenez
Topikgazda
válasz
porker #19359 üzenetére
Azért a polárszűrőről tudni kell, gyakorlatilag folyamatosan forgatni kellene attól függően éppen hogyan esik be a napfény. Egyébként annyit dob, hogy a tükröződést csökkenti, viszont levesz a fényerőből ami miatt minél kevesebb a fény annál több a hátránya mint az előnye.
-
porker
tag
válasz
dethroner #19357 üzenetére
A Viofo-nak van még egy előnye: van hozzá polárszűrő ami nappal nagyon sokat dob a képek minőségén!
Én ezért töröm rajta a fejem, mert firmware és egyéb szempontokból is a Viofot jobb minőségűnek érzem, viszont az A800-ról annyit tudok, hogy "jó lehet" és esélyes, hogy lesz itthoni garanciával. -
dethroner
veterán
Tolatókamera van gyárilag, de az ugye nem rögzíti a képet.
Eddig 2 jelöltem lett volna a Viofo A119 v3 a másik meg az A129 pro duó, de most nézem bejött a képbe az A800 is. Az előző kettőről több videó is van a youtube-on, utóbbiról még annyira. De az első kettő között se lenne könnyű a döntés. Ha jól látom az A119 szebb képet mutat nappal és éjjel is, de 129-es meg két kamera ugye. Azt lehet tudni hogy az esetleges FW frissítések hoznak-e a képminőségben is módosítást? -
lenoma
aktív tag
Sokan GPS-el együtt vettük meg, így megmaradt a gyári műanyag rögzítő alátéttel. Széna téren átvehető 200g-os milkáért cserébe.
-
DaWehun
tag
válasz
Tompie #19353 üzenetére
ez engem is érdekelt, ali-t, ebay-t végignéztem hátha van valami tartó amivel össze lehetne mókolni, de nem találtam semmi használhatót... esetleg ha van valaki aki ügyesen használja a 3D nyomtatót akkor tudna magának csinálni.
egyébként meg nem értem miért nincs, hisz nem egy 2 hónapos dologról beszélünk. ennyi idő alatt már azt hinné az ember, hogy tele lesz hozzá való kütyükkel minden. -
Tompie
őstag
Arra van valakinek valami okos megoldása, hogy a Xiaomi 70mai Pro kamerát, hogy lehetne mozgathatóan rögzíteni a fix felragasztás helyett?
-
Zsoltx11
junior tag
Most olvasgatom ,de nagyon vegyes a felhozatal..pozitív és negatív egyaránt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest