Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Directors

senior tag

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott egy Grande punto amibe egy Kenwood KMM-103GY fejegység és egy Sony XM-N502 erősítő van.
    A problémám pedig az lenne hogyha kikapcsolom az autórádiót akkor "huppog" egyet az erősítőre kötött 2 hangszóró. Illetve akkor hallható még ez a hang ha átváltok a rádión például USB-re, vagy USB-ről rádióra, vagy ha USB-t hallgatok és zeneszámot váltok, vagy belepörgetek. Még akkor is hallható ha 0-ra letekerem a hangerőt. Nem hangosan csinálja, de azért zavaró a dolog. Ha elindítóm a kocsit, vagy lámpát felkapcsolok, vagy bármi más kezelőszervet használok ezeknek nincs semmi hangja az erősítőre. Nem hallatszódnak bele. RCA kábellel van összekötve az erősítő és a fejegység. Ha a fejegység nagyjelű kimenetét kötöm az erősítő bemenetére akkor nincs semmiféle zaj.
    A pozitívot természetesen az akkumulátortól vittem el egészen hátra a csomagtartóig. A testet azt a kasztniról vettem le.

Lepróbáltam labortápról is, akkor is csinálja. Illetve külön aksiról is néztem. Megnéztem másik erősítővel is, de annál is ugyan úgy hallatszik ez a hang.
    Magyarán a fejegység a ludas. Létezik erre valami megoldás ? Vagy csak a fejegység javítása oldaná meg a problémát ?
    Próbáltam hozzá kapcsolási rajzot keresni, de nem találtam semmit sajnos. Esetleg valakinek lenne hozzá ?

Új hozzászólás Aktív témák