-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
KRISSTUS
aktív tag
Van valakinek dél Pest környékén Pio. CD-SR100 esetleg SR110 (bár ez lehet hogy nem kompatibilis az X560BT-vel) távja?
Vettem egy uni. távot és azt szeretném betanítani (5-10 percre rabolnám az idejét). -
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! Ma megjött a Kenwood KDC-BT53U fejegységem (Kenwood KDC-BT43U-t cseréltem, ami eladó lesz ) és komoly gondom akadt a beszerelés után. Amint beindítom az autót a fordulatszám növelésével növekedő, erősödő sipoló, zúgó zaj hallatszik a hangszórókból. Borzasztó zavaró! Ha leállítom az autót, megszűnik. Mi ez?! a másik fejegységgel nem csinálta! A fejegység rossz?! Mivel rendszer építés közben vagyok, és most egy kisebb szünetet terveztem a fejlesztésben eléggé elkeserít a helyzet. Jelenleg így áll a rendszerem:
Fej: Kenwood KDC-BT53U
Erősítő: JBL GTO Grand Touring Series 75.4
Mélyláda JBL S2-1224SS
Front: JBL GT7-6C
Rear: JBL GT7-5C
Kábelezés 16mm2 Mac Audio kábelszettFront és Sub az erősítőről hajtva.
Mit csináltam rosszul? Mit lehet csinálni?! Kérlek segítsetek, eléggé el vagyok kenődve...
Köszönöm!
Üdv.:
Julot -
Pisti1972
újonc
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Szegeden vagy az alföldi régióban tudtok valakit aki ajtópanel készítést vállal?
Nagy segítség lenne, előre is köszönöm. -
Somy_
tag
válasz
Joe fiú #56590 üzenetére
Joe fiú és simi811118: Köszönöm mindkettőtöknek! Sokkal jobban szól így beállítva.
Ami még sokat változtatott a hangzáson az a Media Xpander (MX SETTING: off-Level1-Level2-Level3). Hangosabb is lett tőle jelentősen a hangerő, de mintha valami dinamika változás is történt volna. Kikapcsolva és hasonló hangerőre felhangosítva a rendszert közel sem szól úgy.
Nem tudjátok, hogy a Media Xpander mit csinál valójában? A leírása elég misztikusan fogalmaz azzal, hogy "zajos autókban is tiszta hangzást okoz".Lehet majd tényleg kap egy erősítőt és egy mélynyomót előbb utóbb.
-
I'am Dony
őstag
Úgy tűnik célegyenesbe értem, de a végső döntéshez kérném a segítségeteket. Három erősítő maradt fent a rostán.
Ezek: ETON SR100.2, RAINBOW DREAM 2, DLS REFERENCE CC-2.
Szeretnék egy ajánlást, sorrendet kérni ill. a hangzásvilágukról, jellemzőikről néhány gondolatot hallani. Egy Hertz ESK 165.5 szettet fognak hajtani, nagyjelszintről.
Műszaki paraméterek tekintetében is várom a véleményeiteket, továbbá érdkelne melyik mennyire melegszik üzem közben. Sub és 4 csat kilőve. Annyi helyem van a kocsiba ahová ezek beférnek.
Köszönöm előre is.
Üdv, -
d.beni
aktív tag
sziasztok!
lenne egy fontos kérdésem:
találtam egy erősítőt. 5 csatornás. az első 4 csatorna ami a hangfalakra van Class AB osztály.
A mélyre ami megy Class D. tehát csak az erősítő digitális. Ebből nekem van valami hátrányom?
megvehetem nyugodtan jó lesz a hangfalaimhoz? -
mandras81
senior tag
Urak,
az vajon mitől lehet, hogy ha csak a mélyközép szól (magasakról leszedve az RCA, erősítőt gain 2/3-on), és ugye próbálgatom a vágásokat, akkor nem találok olyan beállítást, aminél magasabb hangerőn a kicsit magasabb énekhangok és magasabb gitárhangok ne legyenek bántóak? Mintha torzítanának, de csak ez a tartomány, és hiába veszem vissza a gaint, a jelenség megmarad (Steg AQ 75.4, Mac Maximus 2.16, Pio X-580BT)
Valamint, az is normális, hogy legalább 3dB-lel vissza kell vennem a jobb oldali hsz. szintjét, mert leüvölti a fejemet (ajtópanel, hangszórók kiforgatva)?
-
Joe fiú
senior tag
Ahhaa...hát fejegység beépített végfokától ne is várj csodát, ez ennyi, lehet a régebbi Panasonic 1-2wattal erősebb volt, de csodát nem várhatsz.
Alapesetben két utasként működik a fej, hacsak nincs átállítva aktív(3útba).
Még annyit tehetsz, hogy ránézel az x-over beállításokra a frontnál,hogy van e megadva valamilyen érték, de ha nem nyúltál hozzá akkor alapértelmezetten ő nem állít be semmit.Egyébként az az ESK szett sírna egy normális erősítő után, ha rám hallgatsz akkor szerzel mellé egy erősítőt és csodát hallasz.
-
Somy_
tag
válasz
Joe fiú #56588 üzenetére
Szia!
Nincs külön erősítő. Hangváltó is csak a Hertz-hez kapott passzív van.
A fejegység kezelési útmutatójában a két utas rendszer az első és a hátsó ajtókban lévő magas sugárzókból és egy mélynyomóból áll. Az útmutató szerint a három utas rendszer csak az első ajtóban lévő magas sugárzókat, egy közép sugárzó párt (sztem ilyen a komponens Hertz is) és a melléjük kötött mély nyomót jelenti.
Ezen nem tudok elmenni. :-( -
Joe fiú
senior tag
Alapértelmezetten 2utas a rendszer, hogyan hajtod a hangszórókat? Külön erősítőről?hangváltóval? lpf,hpf van-e állítva? Érdemes tanulmányozni a használatai utasítást is.
Az,hogy két vagy három útba kell-e állítani a rendszert attól függ,hogy aktív vagy passzív rendszerről beszélünk-e. Leegyszerűsítve minden hangszórót külön erősítő csatorna hajt, vagy van köztes passszív elem( hangváltó).
-
Somy_
tag
Sziasztok!
Biztos teljesen amatőr kérdés, de egyelőre nem találtam választ rá.
Adott egy Apline UTE-92BT fejegység és egy Hertz ESK-165 komponens szett az első ajtókban, amihez nincs mélyláda kötve. Mire kell a fejegységet állítanom: 2 vagy 3 utas ez a rendszer így? Mire érdemes állítani a cut-off frekiket?
Elég harmatos mély és középtartomány jött ki eddig a rendszerből, gyanítom hogy itt lehet a kutya elásva. Oké, hogy nincs subwoofer, de ennél többet kell tudnia a Hertz-nek. Eddig egy régi panasonic fejegységgel volt hajtva és jobban szólt.Bocsi mégegyszer a láma kérdésért! Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
zsolt19900
őstag
Rockford Fosgate P162S Punch (rev 2?)
van valakinek véleménye róla? El6 compot váltanám vele, ha azt mondjátok, hogy lehet jobb akár ez a Punch szett
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Kompakt, aktív mélynyomóval kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Egy Toyota Aygoban szeretnék valami igényesebbnek mondható hifit összehozni.
(ezer éve foglalkoztam autohifivel utoljára, a 2000-es évek elején. Akkor alapvető tétel volt, hogy a gyári fejegységeken nincs RCA, így felejtősek erősítőre, ezért egyből fejegységcsere is kötelező volt)Manapság ezek a gyári érintős multimédia fejek bízom benne, hogy rendelkeznek legalább RCA kimenettel, amire egy -hely hiányában- aktív slimfit subot ráköthetnék.
Igazából fogalmam sincs, mit tudhatnak ezek a 60 ezertől induló, tényleg kompakt subocskák, de az előző autómban egy gyári BOSE rendszer volt és az, bár nyomába sem ért annak a rendszernek, amiket régebben installáltam az autóimba, komoly, 4 csatornás erősítővel és a fél csomagtarót elfoglaló reflex subbal, de igazából én már nem is vágyom arra, hogy a hátam masszírozza a mély.
Konkrétan a gyári BOSE sub az egy mankópótkerék közepébe épített, műanyagházba rakott 16cm-es subhangszóróból állt és egész igényes mélyhangok jöttek ki abból is. Feltételezem tehát, hogy egy ilyen slimfit aktív sub sem lehet olyan rossz.Van bárkinek, bármi tapasztalata ilyenekkel, melyiket erőltessem?
Köszi!
-
Adonimus
senior tag
Üdv Urak.
Még mindig vannak a felszámolt hifimböl eladó dolgok. Többek között high-end fej, minőségi erősítők, 50-es réz kábelek, táposztó stb. Ph-n megtalálható az autohifi hirdetésekben.
-
shelby14
csendes tag
Sziasztok!
Van-e valaki itt a fórumban, aki már hallott szólni U-Dimension Jr.6 szettet élőben?
A helyzet az, hogy találtam egy eladó új bontatlan szettet, és azon vacillálok, hogy azt vegyem-e inkább a Rainbow DL-C6.2 helyett? A már meglévő Jr.4-300 erősítő miatt nagyon hajlok rá. Árban nagy differencia nincsen, bár az újkori árával nem vagyok tisztában a japánnak. Ti mit gondoltok? -
d.beni
aktív tag
válasz
#28001792 #56572 üzenetére
első szett: Hifonics TS6.2c hangszóró szett
hátsó szett: Hifonics TS62 hangszóró
méyláda: Hifonics MR10BP mélyláda
kondi: Hifonics HFC1000és az erősítő vagy a jbl vagy a hertz.
amit keresek az az élvezhető minőségi zene halk hangerőn is, és hangosan is, persze nem az a brutál hangos hogy szétessen az autó.
rock kivételével minden műfajt hallgatok. -
törölt tag
-
Joe fiú
senior tag
válasz
d.beni #56568 üzenetére
Ha mindenáron ragaszkodsz a hátsókhoz( az ég világon semmi hiánya nem lesz ha kikötöd) akkor azokat hagyd a gyári végfokon, az első szett+szub meg legyen meghajtva erősítőről. Első körben azért próbáld ki szub nélkül csak erősítővel megtámogatva az elsőket, ajtószigeteléssel, lehet így is elégedett leszel. Szubot mindenképp csak akkor válassz ha az eleje rendben van, különben katyvasz lesz.
Kavics83: Egy szóval nem írtam olyat, hogy nem jók, azt írtam kompromisszumos, legalábbis a low budget kategória mindenképp, komolyabb 5 csatisnak meg én személy szerint nem látom értelmét. Ahogy a kisebb négycsatisoknál probléma, hogy a szub szekció lehúzza a szettet,főleg ha nem duplatápos, akkor 5 csatisnál az hatványozottan igaz. Kompromissszumos megoldásnak találom mindenképp, főleg mióta átálltam a mindent külön erősítőről hajtok oldalra. Érezhetően jobb lett.
-
d.beni
aktív tag
válasz
Joe fiú #56567 üzenetére
szóval 4 csatornás miért lenne jobb? nagyobb lenne a teljesítménye?
kevés amit ezek tudnak?
azért gondolkodok 5 csatornásban mert nem akarok 2 erősítőt bekötni.
az elképzelés pedig a következő:
első szett és hátsó szett meghajtása plusz egy erősítő.jó eszembe jutott az is hogy a hátsókat kikötöm és csak az első szett plusz a mély fog menni. akkor elég a 4 csatornás.
te mit javasolsz? -
I'am Dony
őstag
válasz
d.beni #56565 üzenetére
https://www.jbl.com/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog_Harman/default/dw570ebab1/pdfs/Spec%20Sheet%20-%20JBL%20Club%20Amplifier%20%28English%29.pdf
https://www.jbl.com/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog_Harman/default/dwe3bc11ca/pdfs/Owners%20Manual%20-%20JBL%20Club-704-4505-5501%20Amps%20ENG.pdf
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Ismét kérdeznék. 2 erősítőt néztem, és segítséget szeretnék kérni a választásban.
Az egyik a JBL Club 4505.
Ez teljesítményben 4x45w-ot tud plusz a mélyre 320w-ot tud.
A többi tulajdonságához nem értek.
Mondták ezt az automata ki-, be- kapcsolást a magas jelszintről, ezt nem tudom megnézni hogy tudja-e?A másik: Hertz HDP5
4x70w
1x380wA hertz árban közel a duplája.
-
opeter70
senior tag
Segítség!
A fejegységemen (Alpine 178BT) a sub kimenet megnémult.
Semmi jelet nem ad ki.
A front és a rear tökéletesen működik.
Van valami ötletetek?Az előzmény az volt, hogy egy pár hónapig sub nélkül használtam a rendszert, aztán most amikor újra be akartam kötni, semmi hang nem jön ki a sub kimeneten.
A kábel hibája kizárva, kipróbáltam másik kábellel is, de egyébként a bent lévő kábelt átdugva a rear kimenetre tökéletesen szól.
Már reseten is túl vagyok, sőt az olyan apróságokon is, hogy 100x leellenőriztem, hogy a Subwoofer kimenet <ON> állásban van.
Teljesen tanácstaslan vagyok.
Vigyem Gombihoz? Vagy van még valami trükk, amit kipróbálhatok? -
kobefiam
csendes tag
Sziasztok!
Bármerre nézegetem az autóhifis képeket-videókat feltűnt, hogy hátul a mély hangszóró kb 90%-ban a menetiránynak ellentétesen vagyis hátrafelé néz. Ez miért jó? Én így az egyszerű kis logikámmal biztosan előre állítanám, ne a csomagtartófedél fele sugározzon hanem előre. Kinek, hogy van, ki mit tapasztalt?
-
Lite
őstag
Az tipikus Pio-"betegség", inkább feature, amiről hallottál - nem ABC sorrendben olvassa a zenéket, hanem a létrehozatali sorrendben / ahogy a fat-táblába bekerül. Egy FatSorter vagy DriveSort nevű proggival rendbe is tudod tenni, pillanatok alatt, mind memókártyán, mind usb-n.
-
mezaron
csendes tag
Sziasztok!
Alpine UTE-92BT fejegységgel kapcsolatban kérdeznék!
Több fórumtárs használ ilyen fejegységet. Mekkora az a hangerő fokozat ahol még nem kezd el torzítani, négyszögesedni a kimenő jel? Mérte már valaki "szkóppal" vagy csak max. és tekerjünk vissza pár fokozatot?
Köszi az info-t! -
I'am Dony
őstag
válasz
d.beni #56557 üzenetére
Szia!
Mivel hasonló cipőben járok szeretném megosztani veled amit eddig begyűjtöttem, megtudtam és neked is fontos lehet. A kijelző/fejegység nyilván maradni fog. Erősítőből a kívánalmaid alapján egy 4 csatornás lenne jó választás. Az erősítőnél jó dolog a nagy-jelszint fogadása viszont itt nagyon figyelj, hogy olyan erősítő legyen ami erről a jelről automatán be és ki is kapcsol. Több olyan erősítőt találsz majd ami nem lesz auto funkcióval ellátott, hiába fogadja a hangszóró bemenetet. Ennek hiányában szükség lehet vagy egy jelszint átalakítóra ami generál egy Remote jelet vagy kapcsolt REM szál bekötésére. Ez plusz költség és munka is.
A hangszóróknál célszerű figyelned a hangszóró érzékenységét, ami 90 dB és felette jónak mondható valamint az RMS teljesítményt. Érzékenyebb hangszóróval kisebb erősítő teljesítmény is elég lehet. Az erősítőt ez alapján válaszd ki rendszerben gondolkozva, és itt szintén az RMS értéket nézd. Az erősítőnél a teljesítménynél talán fontosabb is másik két adat, a damping és a jel/zaj arány. Az eddigi megtudottak alapján a csillapítás 150 míg a jel/zaj 100 dB körüli értékek már egész jónak mondhatóak, (minél magassab annál jobb). A hangszórókon lévő RMS szám nem feltétlenül fog kelleni erősítő teljesítményben, az annyit jelent, hogy a hangszórók ennyit tudnak "kezelni".Ha van lehetőséged új cuccokat vásárolni ajánlom neked a német oldalakat, mert nagyon sok jó áras lehetőséget találhatsz.
Sok sikert
-
G.Zs.
senior tag
válasz
d.beni #56555 üzenetére
Fejegyseg: gyári, mert kell a multi kormany. - Kell egy normalis markas fejegyseg, + CAN bus adapter, es van multi kormany.
Erosito: Jbl club 4505: azert mert ez 5csatornas es van rajta magas jel bemenet is!(kell a gyari fej miatt)
- Nem kell, es ez az erosito meg plane nem kell, helyette egy negy csatornas erosito lesz, amit valoszinuleg a hasznaltpiacon fogsz beszerezni, tobbiek majd ajanlanak a piacon aktualisan elerheto minosegi darabokat.
Kell elore 1 par 16cm hangszro kulon magassal. - Ez bizony kell.
És kell 1 par 16cm hangszoro hatra is. - Ez bizony nem kell, es a gyarit is ki kell kotni.
Egy kondenzatort is szeretnek. - Miert szeretnel?
Az erositot minden hangfalra plusz melyre kotnem. - Ez igy jo lesz, ha az eleje megvan beszelhetunk a melyrol. -
d.beni
aktív tag
Akkor cruch kilőve...
Auto: suzuki vitara 2016
Fejegyseg: gyári, mert kell a multi kormany.
Erosito: Jbl club 4505: azert mert ez 5csatornas es van rajta magas jel bemenet is!(kell a gyari fej miatt)
Kell elore 1 par 16cm hangszro kulon magassal.
És kell 1 par 16cm hangszoro hatra is.
Egy kondenzatort is szeretnek.
Az erositot minden hangfalra plusz melyre kotnem.
Ez az elkepzeles, de ha van mas alternativa szivesen meghallgatom. Arba lehet kicsit dragabb is, ugyis csak egyszer kell megvennem. -
-
-
d.beni
aktív tag
sziasztok!
érdeklődnék milyen márka lenne az amit nyugodtan megvehetek mert jól fog szólni?
az erősítőt már tudom (JBL). 5 csatornás, mélyre plusz 4 hangfalra kötném.
hangszóróban a crunch-ot ajánlották.
mélyládát még nem tudom.
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest