- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titi76
aktív tag
Ahogy valaki jelezte, vidéken nem sok a választási lehetőség hangszóró vásárlás ügyben. Gyakorlatilag az MM-ben készleten lévőkből kellet hétvégén sos-ben választanom. JBL CS760C volt a hatalmas kínálatból számomra a legjobb. Meg vagyok vele elégedve, ennél több nekem nem kell autóba. Azt meg tudjátok mondani hogy a hangváltón minek van egy 0/2db kapcsoló?
[ Szerkesztve ]
iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion
-
Marci79
senior tag
Egy picit megakadtam a kábeleknél. Így igényelnék ismét egy kis segítséget.
A fentebbi Phonocar hangszóró kábel helyett egy Renegade-et tudtam venni.
A boltos/beépítő srác elmondása szerint ezek elég sz@r kábelek és egyformák. Nem OFC réz, hanem ón és réz ötvözetek. Forrasztani alig lehet őket. Szerinte egy 1,5-ös OFC réz kábellel jobban járnék, mert forrasztani is lehet rendesen.
Tényleg jobb választás volna egy ilyen kábel 1,5-es méretben? Pl. ez a Dietz? 500FT-al kerül csak többe.[ Szerkesztve ]
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
kacsa7
őstag
válasz mandras81 #54677 üzenetére
A fejnél minden össze van dugva, szól a zene és fogsz 1 kábel darabot. Az egyik fele az RCA csatlakozó külső burkolatához a másik fele a fejegység házához érjen. Ha így nem zajos, akkor a fejegység RCA testje szakadt. (Nem valószínű, hogy erről van szó)
Az erősítőnél pedig a multiméter egyik tüskéje egy testponton (ez lehet a karosszéria, egy csavar, vagy bármi, amin tuti van test), a másik pedig a házon. Ha tudsz mérni értéket, akkor testel a ház valahol. Nálam is egy fa lapon van az erősítő és nem érintekezett semmivel. Ha ráültettem a metrikus csavarokra, akkor is rendben volt minden. Ha a csavarokra ráhúztam az anyákat és az anyák hozzáértek az erősítő házához, akkor viszont megjelent a test az erősítő házán. Továbbra sem értem, ez hogyan lehet. Fogtam, az erősítő ház és az anyák közé beraktam 1-1 szigetelőt (Tesa szalagból, hirtelen ez volt kéznél). Így nincs zaj. -
Something_
őstag
válasz Osynho #54684 üzenetére
A mélyhangszóróra nincs tipped árban? Tegnap felraktam 39-ért, mert fogalmam sincs, hogy milyen árban mozog, tegnap este 9kor hívott egy csávó, hogy 25-öt ad érte, ma meg egy másik, hogy 20-at ad érte.
Délután megpróbálok kitúrni képet, hogy hogyan is van berakva a hangszóró.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Something_ #54683 üzenetére
Akkor a coupe kárpitja teljesen más, mert touringba nem fér be a 16,5-es szettem közepe. :/
-
Osynho
addikt
válasz Something_ #54681 üzenetére
Szép autó! Amennyiben az első ajtókban komolyabb beépítés/panel van, tudnál mondani pár infót róla, akár privátban is.
-
Something_
őstag
Sziasztok!
Használt KICKER S12l54-nek mi most a piaci ára? Nem találtam régebbi hirdetéséket, így meg vagyok lőve, hogy milyen értéket képvisel.
Üdv: Gábor
-
nagyúr
válasz mandras81 #54678 üzenetére
Egyelore semmi. Annyit tudok hogy akkor sipol ha a fejegyseg aramszolgaltatoja (legyen az kulso vagy belso akksi) generatorra van kotve.
Most ott tartok hogy rendeltem 10.000 uF-es 16v-os kondit es bekotjuk a gneerator utan, allitolag kiszűrheti a zajt. Ha nem jon ossze, akkor Simi tippjere megprobalunk esetleg tobb fele kondit parhuzamosan kotni, hatha... Egyebkent otletem sincs, PiciPetivel atneztuk mar 100x az autot
-
mandras81
senior tag
válasz kacsa7 #54676 üzenetére
Fejet is most cseréltem, de azért megnézem a test szakadást. Simán csak az RCA tüskéjéhez érintem az egyik érintkezőt, a másikat meg a fej házához (bocs, régen használtam már multimétert)?
Az erősítők egy fa lapon vannak, semmilyen fémmel nem érintkeznek közvetlenül. Majd megpróbálom, hogy a mélyközepeket a szub erősítőjével hajítom meg, hogy ott is jelentkezik-e a zaj.
Szerk.: neked amúgy megszűnt végül? Ha igen, mitől?
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz mandras81 #54674 üzenetére
Nekem 5V-os az RCA és semmit nem számított ez esetben. Az RCA-t meg lehet próbálni testelni a fej házához, de az is csak arra jó, hogy az RCA kábelt (vagy a fej RCA test szakadását) szűrd ki mint hiba lehetőség. Azt most cserélted, úgyhogy max a fej RCA csatlakozójának a testje lehet rossz.
Nekem testelt le egyébként az egyik anyával. Az erősítőt vedd ki onnan ahol van és olyan helyre rakd le, ahol biztosan nem ér hozzá semmi. Pl. rakj alá valamit a próbán. Azt, hogy az erősítő házán megjelenik-e a test könnyen ki tudod mérni. Multimétert rakd ohm állásba, az egyik tüske bármilyen test pontra az autóban, a másik tüske meg az erősítő fém házára. -
mandras81
senior tag
Erre valaki?
Más: tegnap behúztam a külön tápot fejnek, RCA-t cseréltem (más helyen húztam be), átnéztem az erősítők csatlakozásait is, de még mindig megvan a fordulatszámra változó sípolás. Mintha valaki említette volna korábban, hogy az erősítője letestelt egyszer, és azért volt neki sípolás, vagy hasonló. Ezt multiméterrel ki tudnám én mérni? Ha igen, hogyan?
Ha ez is oké, akkor még keresek más testpontot az erősítőknek, vagy szerzek idővel egy 4V-os fejet, mert másra már nem tudok gondolni...
[ Szerkesztve ]
-
Adonimus
senior tag
Üdv emberek. Valakinek nem porosodik otthon 15-20 e ft körül valami minőségi erősítő első szetthez?
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
sellerBP
tag
válasz simi811118 #54671 üzenetére
Koszi. JVC KD-x330bt vagy JVC KD-R871bt kozott vacilaltam. Most meg beugrott ez az Alpine. Nehez dontes sajnos es csak orlodok rajta.
-
simi811118
aktív tag
válasz sellerBP #54668 üzenetére
Alpine UTE-92BT-ről tudna valaki íni? - Használom már egy ideje.
Kezeli 64GB-os Pendrive-okat, és sok mappa szerkezetet? - Nem próbáltam, de majd beiktatok egy ilyen tesztet. Jelenleg egy 8Gb-s Kingston-al használom, már erre is sok flac ráfér (8Gb : 40MB/flac = ~200 zeneszám, 10MB/mp3 = ~ 800 zeneszám)
Lenne kb 80 vagy több mappa a pendrive-on, és egy mappában akár több almappa is előfordulhat. - mappa a mappában felállást nem használok, ezt passzolom.
Mappa lejátszásánál belehet állítani,véletlen sorrendű lejátszást? - Igen
A rádió része jobb mint a JVC-é? - Nem'tom.
Erősebb egy rádiójel érzékenysége? - Elég jól fogja a rádiót, ugyanott régebbi Alpine-om kevesebb adót talált, mint ez az új.
Plusz érdekelnének pár pozitív és negatív vélemények is.
Suzuki Wagon R+ -ba raknál jelenleg gyári hangszórók mellé, de talán hátsó tetőbe építettet cserélném.
Egy bizonyos keretbe bele kell férnem sajnos. - Igazából ha nem fogod kihasználni a tudását - aktív vágás 2/3 útban, 3pár RCA, időkorrekció, soksávos EQ, - akkor sztem felesleges őt választanod, mert egy nem DSP-s fej, ami ugyanezt tudja, sokkal olcsóbban kijön. JVC KD-k, Kenwood KMM-ek, Pioneer MVH-k. -
sellerBP
tag
Alpine UTE-92BT-ről tudna valaki íni?
Kezeli 64GB-os Pendrive-okat, és sok mappa szerkezetet?
Lenne kb 80 vagy több mappa a pendrive-on, és egy mappában akár több almappa is előfordulhat.
Mappa lejátszásánál belehet állítani,véletlen sorrendű lejátszást?
A rádió része jobb mint a JVC-é? Erősebb egy rádiójel érzékenysége?Plusz érdekelnének pár pozitív és negatív vélemények is.
Suzuki Wagon R+ -ba raknál jelenleg gyári hangszórók mellé, de talán hátsó tetőbe építettet cserélném.
Egy bizonyos keretbe bele kell férnem sajnos.[ Szerkesztve ]
-
-
smiti
veterán
válasz tboy93 #54664 üzenetére
Semmi komoly terveim nincsennek, csak ezt a gyári szutyok valamit kicserélni egy viszonylag jól hallgatható hangkeltőre.
A beruházás vége esetleg egy Focal komponens szett lenne.Az elvileg még belefér az ajtóba méretileg. Meg azt legalább lehett itt vidéken is kapni, s ha nem válik be akkor vissza tudom vinni a boltba kicseréltetni vagy az árát visszaadják.1TB M.2 SSD keresek emberi áron.
-
nagyúr
Azert a gladen meg a dls nem egy kategoria. Nem tudom mi a vegcel, ha kicsit komolyabb rendszer erositovel, akkor megprobalkoznek a helyedben a dls-el, biztos hogy jobb mint a gladen. Ha nem lesz erositorol hajtva a szett, akkor viszont gladen, a dls szarul szolna fejegysegrol hajtva. Meghallgatni nem fogod tudni kb sehol, de nem is jelentene sokat, falban total mashogy szol mint autoban.
-
smiti
veterán
válasz simi811118 #54662 üzenetére
Mélységben nem fér be sajnos, közel 8cm.
El kell hogy keserítselek, nem lesz eladó a szett. Csak kaptam volna sógoromtól, de így hogy nem lett jó ugyanúgy elrakja a jövőbeni autójába.
1TB M.2 SSD keresek emberi áron.
-
smiti
veterán
-
törölt tag
Kis érdekesség Ki hallott már közületek McIntosh MCt? Jövő héten ütközök egy sráccal,ahol végre ezzel is gyarapíthatom az általam hallott erők sorát.. megmondom őszintén,nagyon várom Egy utópiát hajt..
-
törölt tag
Ó ti szegtények.. majd ha lesz időm sajnállak benneteket Én simán meg tudtam állni,hogy ne költsek hifire..
-
Marci79
senior tag
válasz #28001792 #54651 üzenetére
Ennél "jobb" rendszert már nem fogok venni a következő években. Indokolatlan számomra. Ez is már a maximumot képviseli, amit hajlandó vagyok rákölteni. Amit fejleszteni akarok majd, az a fejegység. De abból se lesz semmi az idén.
A jelenlegi szemeteket akarom a kocsiból kitakarítani ezzel a beruházással. Amiket a kocsival együtt kaptam. JVC KD G34.. rádió, Elől valamilyen Philips 16-os koax hangszórók vannak. A kalaptartóban JBL GTO oválok. A kábelek toldozva, a rádió sz@rul bekötve, recsegnek is a hangszórók...
Az "új" fejegység egy korábbi szettemből maradt meg. Egy Kenwood 7021 ezzel "feljavítva". A régi rendszeremet meg eladtam egy havernak 15K-ért. Magnat Rave 220, Pyle Tubz 30, 10-es tápkábelszett. Ezt "vitte" a Kenwood-om. Először Blau. majd Sony elsőszettel. Azért passzoltam el, mert nekem egy nagy trágya volt a hangzása. Ez a szett egy audiofil orgia lesz számomra. Az eddigieknél csak is jobb lehet![ Szerkesztve ]
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
törölt tag
válasz Marci79 #54650 üzenetére
A biztosítékot a felvételhez méretezzük. Az erődben lévő bizti értéke,plusz 10 százalék kb,és a hozzá legközelebb esőt tedd bele.Ide az a madzag is jó lehet,de inkább vegyél egy jobbat,és akkor vezetékeléssel elő vagy készülve egy másik rendszerre is,nem kell bontanod ismét
-
Marci79
senior tag
Köszi szépen a segítséget!
Kiszámolgattam és nagyon minimással kerülne többe a cucc, a javasolt kábelekkel. (6 méter hegesztőkábel+ 2X5 méter Gladen RCA+ Gladen ANL bizti, tartóval+ hangszórókábel).
Fentebb olvasgattam, hogy sok esetben inkább a 2,5-ös hangszórókábelt ajánljátok. Nekem is az kellene gondolom. Ezt szemeltem ki.
Biztiből 80-as elegendő lenne?
-
Oliver92
tag
Sziasztok! Egy skoda fabia ba 5evig elég volt egy mnc Evolution fejegyseg a gyári hangszorokkal és 2 hátsó 2utas pioneer 20centis hangszorokkal. Elég is volt amit nyújtot, basszus is és hangzásis megfelelt nekem. Most egy bmw ee34 be szeretnék valami fejegységet ami hasonló tudással legalább bír és valami jó hangszórókat hozzá előre hatulra. Gyárilag 13mas fér csak bele mondjuk.. Nem kell erősítő sem mélylada mert eddig is elég volt a skodaba lévő hangzás. Mit ajánlatok? Fejegységet 35ezerig szeretnék, ami fontos hogy kartyaolvaso legyen benne. Hangszorobol sem szeretnék 20ezernel többet költeni de nem tudom 13 helyére hogyan menne bele 16 os pl.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Marci79 #54646 üzenetére
Őszinte leszek. Nem értem miért dobtál ki erre pénzt,de ez a kérdésed ügyében nem releváns. a 10-es is bőven kiszolgálná ezt,de inkább legyen 20-as. És hegesztőkábel,rca-nak meg a gladen legolcsóbbja jó alternatíva,asszem 2500 kb.. anl biztit vegyél,ne agu-t.. így esetleg egy jobb rendszert is kiszolgál majd.. a szettet felejtsd el,irónia volt inkább
-
Marci79
senior tag
válasz #28001792 #54645 üzenetére
Első körben a vastagságot kellene belőni. A 10-est senki sem ajánlotta már ehhez. MAC audio 16-os vagy 25-ös, esetleg más gyártó 20-asa?
[ Szerkesztve ]
-
Marci79
senior tag
Sziasztok!
Egy Crunch GPX 1000.4-es erősítőhöz milyen vastag tápkábelt ajánlanátok?
Ezt a szettet vettem meg és kábeleket keresek hozzá: [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csak hogy az olasz vonal is legyen ajánlva.. Jó szett az esk Az egyetlen amiért a kicx-re voksolok,mert az erő is az..
[ Szerkesztve ]
-
FullGas
aktív tag
MunezXBK, tboy93
Nekem is a Kicx a legszimpatikusabb, mellesleg az ára is kedvezőbb
A szettnek milyen vastag hangszóró kábelt érdemes behúzni? 2,5-es elegendő? -
nagyúr
válasz Skillet #54631 üzenetére
Yep. Nekem meg tobbet is kapott. 4nm szigetelest nyelt el a ket elso ajto, ajtonkent 1db kicx 6020 mely közép ami 2045gramm, plusz gulacsi-fele ajtokiemeles, ami szinten nem ket deka. Csak a gitt amit elcsiszolt rajta volt 5kg!
7-8kg pluszt szerintem tutira kapott mindket ajtom.
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Lassan kezdem össze szedni az új rendszer elemeit
Egy 2002-es Passat két első ajtaját szeretném rezgés csillapítani. Itt többen ajánlottátok ezt a típust: Hanno-Protecto PF 830 3mm. Ebből 2 tábla elegendő lehet? -
smiti
veterán
Kicsit alakul a rendszer. Alpine CDE-190R + DLS R6A összeállítás jó lesz szerintetek?
1TB M.2 SSD keresek emberi áron.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz mandras81 #54620 üzenetére
Autóhifi téren nincs nagy tapasztalatom, konkrét rendszert nem tudnék megnevezni. Valóban nincsenek hatalmas elvárásaim, azt is mondhatnám "szójjon jól azt kész", fülemre hagyatkozom. A mély ne verje le a vesémet, de azért legyen! Nem a rendszámot akarom rezegtetni!
Azért némi sejtésem van a hifi rendszerekről, bár távol állok a szakértőtől. Itthonra pl. nemrég raktam össze egy Sony házimozi rendszert, persze nem felső kategóriást, de így is kb. 250k-ban állt meg. Na ez jól szól!
Fentebb egy kolléga írta, hogy az én esetemben fennáll az esélye, hogy a passzív láda a csomiban külön életet élne, külön szólna a rendszertől. Ezt azért úgy magam előtt lá ... hallom ... többek közt erre értettem a szar eredményt. -
mandras81
senior tag
válasz Forza_JUVE #54619 üzenetére
Várj. Kezdjük ott, hogy szerinted mi a szar eredmény. Ugyanis, ha eleve nincsenek nagy elvárásaid, akkor nem is tudsz nagyot csalódni.
Mit szeretnél? Mi a legjobb rendszer, amit hallottál?
-
Forza_JUVE
aktív tag
Hát igen, én is tartok egy ilyen végkifejlettől, amit írtál. És ezért kezd nagyon idegesíteni a dolog, mert kissé meg van kötve a kezem. Elég sok benne a km már most, és sokat megyek vele ... ezért kéne max. 1 éven belül lecserélnem. Ezért viszont - ahogy írtad - egyrészt nem költenék rá kisebb vagyont és nem bontanám szét az egész elejét. Szar eredményt se akarok, így ... áááá Nem tudom .. majd meglátjuk.
Minden esetre nagyon köszi, a többi hsz-t is, mert így már én is másként látom a dolgokat. -
McSzaby
őstag
-
embe
nagyúr
válasz McSzaby #54614 üzenetére
Valami android rendszert futtató fejegységet nézz akkor! Ezekből az Ebay-en elég sok van. Arra olyat teszel amilyet akarsz.
Szerintem a "hekkelés" itt is tiltott téma. - De mint írtam android rendszerű hifi, és arra azt teszel amit akarsz...és ismersz. A telepítés metódusát is.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
keresek 2 dines fejegységet, amin van GPS. Igazából a hangzás minősége nem feltétlenül a legfontosabb szempont, inkább a tartósság, illetve az a fontos, hogy GPS (hardware) jól működjön benne. Ezenkívül gondolom a bluetooth, usb, mp3 lejátszás már alapvető dolog minden ilyen fejegységnél..
Ezek általában milyen szoftverrel vannak meghajtva? Windows CE, android, vagy esetleg saját szoftverei vannak erre a gyártóknak? Azért kérdezem, mert a gps szoftverek sok esetben nem tetszenek ezeken, ezért inkább rátolnánk egy tomtom-t, vagy iGot, esetleg Waze-t, tehát valami nagyobb körben elérhető szoftvereket szeretnénk használni rajta.
Azt tudom, hogy navikból vannak olyanokat, amiket lehet hekkelni és akár virágbolti térképeket rárakni, illetve más navi szoftvereket feltölteni rájuk, de ez hogy megy ezeknél az eszközöknél?
Miket ajánlotok? kicsit képbe hoztok ezzel kapcsolatban?
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Titi76
aktív tag
Sziasztok.
Tudom nem szeretjük a prohardveren az efféle kérdéseket de nagyon nincs időm most napokat böngészni. Hétfőn utazunk és kellene valami zene az autóba de a héten elázott a jelelegi "gagyi" Pioneer 1703 első hangszóróm. 20 ezrem van rá hogy beszerezzek előre egy max 16.5cm-es párt. JBL CS760C néztem ki merthogy Miskolcon ez érhető el azonnal. 18-ba ki tudom hozni a boltból. Tudtok ajánlani max ennyiért jobbat?
(A fejegység JVC KD-X320BT)iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Kihangosítás problémám van, de olyan banális, hogy csak user error lehet, viszont nem jövök rá a megoldásra.
Tehát: a szett minden hangszóróját külön csatornáról hajtom, és az előző fejegységemen (Pio MVH-X560BT) csak úgy tudtam kihangosítani a hívásokat, ha a kick-et a front-ra, míg a magasakat a rear-re-kötöttem, mert egyébként csak a magasból hallottam a másik felet nagyon gyengén. A jelenlegi fejemen (Pio MVH-X580BT) hasonló-a helyzet, csak az a probléma, hogy ennél már aktívba kötöttem a szettet, így nem lehet megfordítani a csatornákat...
Azt tudom, hogy a 80PRS-en van olyan beállítás, hogy melyik hangszóróból jöjjön a BT hangja, de sem az előző, sem a jelenlegi fejemnél nem találok ilyenkor sehol a menükben...
Mit nézhettem be?
-
embe
nagyúr
válasz Skillet #54610 üzenetére
Igen kerestem én is. Amit találtam, ott is mintha + jel lenne a rózsaszín kábelhez írva. Csak van belőlük vagy 3.
Nem az enyém a cucc, most elvitték, mert nyaralni mennek vele. De ha visszakerül, akkor belevágok.
De több helyen írnak arról, hogy a tolató lámpa pozitív kábeléről kapja a monitor/fejegység a kapcsoló jelet.
Így valszeg így lesz......Amikor még nagyon autóhifiztem..tízenvalahány éve... akkor még nem voltak képben a tolató kamerák.
-
Skillet
addikt
megerősítés? bátraké a szerencse
mindössze a múltkor belinkelt leírás van a fejhez? abban túl sokat nem írtak a bekötésről.
más leírás nincsen? külföldi oldal, neten rákeresve?most kerestem... de semmi
[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
embe
nagyúr
Hali!
Tolatókamera bekötéssel nincs valaki képben?
Az lenne a kérdésem, hogy a fejegység rózsaszín kábelére, ami kamera vezérlésére szolgál ( ha jól sejtem ) , a tolatólámpa + 12V-os jelét kell kötni?
Mielőtt kipróbálom, azért várok egy megerősítést. -
G.Zs.
senior tag
válasz Forza_JUVE #54604 üzenetére
Ha meg akarod tartani a gyari rendszert, akkor en a plusz melyladat elfelejtenem. Feleslegesen fogod ra elkolteni a penzed. A sokhangszoros, durvan fazishibas rendszerbe meg bekerul egy lada a csomagtartoba, ami szinte boritekolhatoan kulon fog szolni a rendszertol. Igazi babeli zurzavar lesz belole, rendes zene nem igazan. Szal ket lehetoseg van:
1.) Normais fejegyseg vasarlasa elso szettel, erositovel es egy a rendszerbe passzolo ladaval, normalisan beepitve - ami neked nem jatszik, hisz hamarosan el akarod adni a kocsit.
2.) Ules ala helyezheto kismeretu aktiv melysugarzo, amely adhat egy kis plusz melyet a gyari hangszorok ala. Szerencsevel hasznaltan tudsz venni, igy a koltsegek sem szallnak el, beszerelessel egyutt boven 75k alatt meguszhatod. A helyedben en ezzel probalkoznek jelen esetben.[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
nagyúr
válasz Forza_JUVE #54604 üzenetére
Az elso szetted attol fog elkoszonni, hogy nincs erositore kotve. A lada miatt hangosabban fogod hallgatni a zenet, a fejegyseg nem tud majd eleg kakaot adni a szettnek, ezert torz jelet fog kuldeni a hangszoroknak amik le fognak egni jo esellyel. Ezt a pio lada ero szettet is hanyagold, hasznaltan ennyibol klasszisokkal jobb cucc jon ki.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Forza_JUVE #54597 üzenetére
Azannya, nem semmi penzt kernek erte Ennyibol boven kijon egy jo minosegu erosito + passziv lada + kabelezes is, ami az aktiv ladat ripityara veri minosegben Teny hogy az aktiv lada egyszerubb, sot lehet neked eleg is lenne, csak ennyit vetek arra kolteni.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz simi811118 #54602 üzenetére
Tanácsodat megfogadva nézelődtem "passzív + erősítő kombó" téren is.
Erről esetleg mi a véleményed?
Az erősítő csak a mélyet hajtaná, így nem kell félnem h kinyíróm az első hangszórókat, amik terhelhetőségéről fingom sincs, de jól szól most is.
Ugyanakkor nem kevés kicsit ez az erősítő az RMS 350W-os mélyhez? Nem fogom elbukni a mélyláda biz. %-át? -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz simi811118 #54602 üzenetére
Köszi, rágódom még rajta. Azt is mérlegelnem kell, hogy sajnos max. jövő ilyenkor el kéne adnom a verdát, így bár alapból nem szeretnék használtat, de lehet most ott is szétnézek.
-
simi811118
aktív tag
válasz Forza_JUVE #54597 üzenetére
Ahogy az új aktív sub árakat elnézem, valóban olcsóbb egy Kicx aktív láda, mint egy Kenwood. Ebben igaza volt. Stim.
A beszerelés meg a járulékok ára is ennyi egy műhelyben. Ez is stim.
Ellenben miért kell aktív láda? Azt is ugyanúgy be kell kábelezni, mint egy erősítőt, ha pedig ki kell venni, az nagyobb macera, mint egy passzív láda.
Az összeget amit írtál, én arra költeném, hogy bekábelezném az autót egy erősítőnek, (hivatalos műhelyben ez sem lesz olcsó) és a csomagtartóban elrejtenék egy kis mono erősítőt, vagy kárpit alá, vagy egy szépen kivitelezett oldalpanelen. Utána pedig egy ládát beletenni már nem ördöngősség, és így már fenn áll a próbálgatás lehetősége is. Sőt, egy használt erősítő + láda olcsóbban fog kijönni, mint egy új aktív (illetve ha olcsóbban nem, de mindenképpen minőségibb dolgokat tudsz ebből a pénzből összeválogatni) -
törölt tag
válasz Forza_JUVE #54599 üzenetére
Egyik oldalról sokallom,másikról érthető,hisz műhely,vannak költségek. Én azt mondanám,inkább felejtsd el az aktívat,semmivel nem jobb,mint egy erő passzív láda kombó,sőt... a másik,hogy inkább használtan nézelődnék. a harmadik,amint lesz ládád,kevés lesz az eleje.. így eleve előre gondolkodnék kicsit
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- World of Tanks - MMO
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Autós topik
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
Állásajánlatok