-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztian7
tag
A hangvalto ennel a hertznel külön van a magasra es a kickre a vezetékre csatolva. Van egy hivi b650es szettem, ideiglenesen ennek a magasaval es hangvaltojal szeretnem használni, a hangvalto maradhat később is . Sokallom ujonnan a 8ezres arat csak a magasra es sok embert nem is ragadott meg a hangja ezért gondoltam hogy korbekerdezek hatha van jobb ajanlat. Az erősítő a következő projekt, de az ajtokat már kiszigeteltem
-
shteer
titán
válasz
krisztian7 #19796 üzenetére
Hangvalto van hozza? Vagy esetleg aktivban lesz hajtva?
-
shteer
titán
válasz
krisztian7 #19793 üzenetére
1 par magasat
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
krisztian7 #19793 üzenetére
14adam kolléga pont ilyet árul, használtban, szintén magas nélkül, jó áron.
-
krisztian7
tag
Most rendeltem meg egy hertz dsk 165 szettet, de nincs hozza magas. Mit ajánlotok? Foleg hasznaltan érdekelne vmi!
-
zolikaDB
veterán
válasz
sosperec18 #19784 üzenetére
Ezzel az a baj, h zárt, ehhez kell erő jobban. Ha újat akarsz (de használtnál is), inkább nézz bass-reflexeket. -> pl, ami árban jó:
- DLD ZT15
- DLD 500+
t.imi: sajnos BT-s fejekben nem vagyok otthon, amikor keresgettem, ilyen irányba is elmentem, a Kenwood egyik belépő modelljével kacsintgattam, all in one készülék lévén, aztán letettem róla, és van egy hibátlan Alpine 9853-asom. De ez én vagyok, nem telefonálok annyit, h kelljen. (KDC-5051U) Használtakkal sokszor jobban jársz, mint a csilli-villi bolti új, kefíresdobozból újrahasznosított cuccokkal. -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Csak kivancsisagbol ez milyen cumo? Gagyi kategoria?
Ha jol latom a hivatalos oldalukon hollandiaban van a gyar, bar ez nem tudom mit jelentene ( nem kina)
[link]A CS-n kerdeztem errol egy ottani tagot az mondta, hogy regen a Caliber erositok jok voltak de nem tudja ennek a cegnek van e hozza koze vagy abszulut semmi...
-
sosperec18
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek egy ilyen kisméretű mélyláda hx 08, hogy szólhat egy peugeot 207-ben? Van értelme ilyen méretű ládát beletenni?
Erősítő tekintetében milyen teljesítményűvel lehetne kiaknázni a mélynyomóban rejlő lehetőségeket?
Előre is kössz!
-
t.imi
addikt
válasz
zolikaDB #19775 üzenetére
Ez tiszta. Minden márkában vannak gyengébb készülékek.
Erősitő tippeket köszönömKésöbb nem kell kérdeznem.
Még a fejen vagyok felakadva.JVC KD-SD631 30000
LG LDF900UR 50000
Clarion CZ301E
JVC KD-R531
Kenwood KDC-BT31U
Alpine cdr-131bt
Sony MEX-BT3900UEz a vége.
Clarion, Alpine, Kenwood ami szimpi az itt olvasottak után. Többi passz -
zolikaDB
veterán
Apropó... Belépőkategóriás Rainbow-kal mi a helyzet? Inkább, mint egy Hertz, AS, uDimension, vagy ne?
-
cicmanyek
aktív tag
Eladó komoly dolgok itt.
-
zolikaDB
veterán
Mint fentebb láttad, a fejek más és más hangzásúak, pl Alpine-ból is van, ami orbano szerint fos, van ami Pioneer-es (9853, mint az enyém), van amit jobban ajánlanak elektronikusra, van amit nem.
Ha van egy jó lejátszód, úgy kell hozzá hangzásban is jó erősítőt venni, majd erre egy első szett. Plusz a szigetelés.
Carstyling: rengeteg eladó Alpine van, Pio RSII is egy darab, pár Clarion, Kenwood.
Erősítő: asszem van vmilyen egyszerű uDimension RM Vxx is egy darab, aztán Joefiúnak is volt kicsi kétcsatis Alpine-ja, nagyobb Mosconit is találsz stb. stb. -
t.imi
addikt
válasz
zolikaDB #19769 üzenetére
Tehát nagy vetités a Kenwood 30w, LG 23-24w, Clarion 25w, JVC 20w, Alpine 18w (ez még valós lehet)
A gyári brossúrákból csipegettem ki az értékeket.
Akkor csak az adott márka hangminőségét kell nézni, mert teljesitményben szinte egyformák."Erősítő nélkül is megtudsz szólaltatni bmilyen fejjel bmilyen szettet, kérdés az, h hogyan"
Én szépen szeretném hallgatni, ha nem is orditva, viszont muszáj lesz beszerezni egy erölködőt -ha jól értem - hogy ez így is legyen.shteer kollégám mondaná: Na, ez a baj!
Én mint laikus, elhiszem amit mondanak. Lásd mekk audio, pedig 4ft olcsóbb a Hertz.
Az X tipusú fej és szintén X tipusú hangsz. "optimalizálva van egymáshoz a tökéletes hangzás érdekében" ha jól idézem. -
t.imi
addikt
Lenne még egy kérdésem. Kértem 1-2 ajánlatot.
1. Audiovox 8013 - Hertz DCX 130 és Hertz DCX 100 a cím ezt választaná
-----
2. Alpine CDE-131R (bár ez csak 4*17w rms) , Hertz DCX 130 és Hertz DCX 100. Vagy hátra Hertz DCX 690.
---
3. Alpine fej és Hertz szintén.
---
4. Kenwood KDC-4651UR v. Kenwood KDC-3354UGY (ez már 4*30w elvileg, ami jó, hanem akarok még erölködőt) szintén Hertz-elOlyat súgtak még, hogy alpine fej + hang is nagyon tuti, mivel optimalizálva vannak. Ha igaz.
Pl: 131R, Spg-13cs , spg 10c2. -
t.imi
addikt
Tudnátok korrekt boltot mondani 22.ker, 11.ker gazdagrét környéke, Budaörs, Érd, Tárnok vonzáskörzetében?
Köszönöm. -
J00hnny
aktív tag
Sziasztok.
Opel Astra H gyári CD30 jelű "hifi" helyére szeretnék mást beépíteni?
Milyen méretű 2DINes navigációs fejegységek jöhetnek itt szóba?
Elsősorban itt az eszköz fizikai méretére gondolok.kiszemelt példány: ez
Hol lehetne ennek utána nézni hogy mi fér be a gyári helyére
ÉS hogy ha veszek egy másik fejegységet, akkor a Board computer funkciókat hogyan tudom elérni majd?
Itt-ott olvastam valamiket a CAN-BUSról, de ez is sötét foltTotál hozzá nemértő vagyok, kérlek nézzétek el ha hülyeség amiket kérdezek
-
orbano
félisten
-
rooland
senior tag
Hello!
Ki mit tud az Alpine 117-ről? Hallotta már valaki? Milyen a 9887-hez képest? A 117 procival együtt lenne amúgy.
("Az egyik szar, a másik meg jó" nem sokat segít köszönöm.
)
-
14adam
addikt
van egy eladó hertz dsk 165-öm.Dobozával hangváltóval rácsokkal keveset használt. (magas nincs hozzá). Bármilyen árajánlattal meglehet bombázni mert most gyorsan megakarok tőle szabadulni pénztelenség miatt.
-
sfefe
addikt
válasz
shteer #19735 üzenetére
Indexen autihifi resznel ajanlottak az Axton is. Vki hallotta versenyen.
Ennek amit linkeltem hallotta az elodjet a cac 2.6-ot es "tobb mint meggyozo volt", ezt irta.
Egy masik meg a focal 165 ca1-et, hoyg ez sokkal jobb mint a Hertz.Na most dontson az ember.
Ja meg ezt is ajanlottak:
[link] -
t.imi
addikt
Az LG LDF900UR-ról tudtok valamit?[900UR]
Kenwoodok pár wattal többet tudnak: 5244UOutput Power (DIN45324,+B=14.4v) 30W x 4 míg az LG: MOSFET 53W x 4ch(RMS 24W x 4ch (4Ω, 10% THD
Kettő közt van 20e különbség az lg javára. Érdemes megvenni?
Pájokat is néztem, azokra 3 év gar. van, ezekre 1. Bár, nem tudom, mennyire szoktak elhalálozni. -
gsc73
aktív tag
Szia!
A választ pontosan én nem tudom, (remélem egy szakember pontosít majd, ha nem így van, mert engem is érdekelne) de arra következtetek, hogy ez a feszültségértek jelenik meg (csúcsban) az RCA kimeneten a fejegység maximális hangereje mellett. Azaz, erősítő vásárlásnál célszerű megnézni, hogy milyen a bemenet, mert ha maximálisan ki akarod hajtani az erősítőt, akkor vagy egyezni kell a feszültség értékeknek, vagy az erősítőé lehet kisebb. Ebben az esetben el lehet érni a maximális erősítést. (persze a hangerő sokminden egyébtől is függ, pl. hangszóró érzékenység...)
(De ez csak következtetés, nem vagyok szakember, csak gyengeáramú villamosmérnök)
Üdv: g.
-
Firehand
tag
Sziasztok!
Az autómba szeretnék venni egy bluetooth-os kihangosítással rendelkező autósmagnót.
Az elvárásaim:
- mp3 (esetleg wma) lejátszás
- usb/sd card/aux bemenet az előlapon
- nem fontos a cd kezelési képesség
- rádió
- telefon kihangosítási funkció
- nem túl drága, de jó. Nem kell nagy márka, jó készülék kell.A többi képesség opcionális, ezek amik nekem fontosak. Van valakinek tapasztalata?
- Milyet érdemes venni?
- Saját mikrofonosat vagy inkább egy külső mikrofonost?Akinek van tapasztalata, vagy ötlete azt kérem ossza meg velem.
Köszi
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Nezegetem a fejegyseget es az rca kiemenetnel mit szamit, hogy 2v vagy 2.5v vagy 4v?
-
t.imi
addikt
THX
Hertz DSK 130.1 v. Hertz ECX 130.3 és Hertz ECX 100.3 ezek késöbbi felylesztéskor is elég tartalékkal bírnak? -
t.imi
addikt
Urak, JBL-t néztem ki első körben. 10-13cm-t Mind 90Db érzékenység fölött vannak.
Késöbbi esetleges erősitő beszerelést is számba véve érdemes foglalkozni velük v. maradjak Hertz fronton?JBL GTO528
JBL GTO428
JBL GT6-5
JBL GTO508C
JBL GT6-5C
JBL CS-5C -
rekoman
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
-
sfefe
addikt
Ahogy neztem lattam van DSK 170 is. Lehet meg jobb mint a 165?
-
rekoman
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy Pioneer deh-1420ub fejegység van a kicsimban és MNC Devil X hangszórók. Most szeretnék venni bele erősítőt és mélyládát. Mit ajánlanátok bele. Mi a véleményetek a fejegységről,hangszórókról? Régi Suzuki swiftem van. Segítsetek mert semmit sem értek hozzá. Előre is köszi a válaszokat.
-
-
t.imi
addikt
shteer igen, közben körbetelefonáltam egy pár boltot. Sajnos ugyan az van, mint pc fronton. Vannak Asus, MSI fanok, csak az jó, minden más értelmetlen vétel.
Így elég nehéz pontos képet kapni.
Eléggé sovány watt számok, ezek szerint nem árt egy erősitő is, ha komolyabb hangerőre vágyok.
Kezdetben pl. 2 pár jobb hangszóró és egy normálisabb fej is hoz változást, nem?zolikaDB ha megoldható, mert megoldható, hogy egy 1din v. 2din-s fejről kapjon jelet egy külön moncsi, nekem az is jó.
Kérdés, melyik jön ki olcsóbban. Megbízhatóságot írtad.
A droidok sem videózásra vannak kitalálva, mégis sokan nyomnak rajtuk HD filmeket. Szerintem semmi értelem 4-5"-on hd film + felirat
Ha elindulunk néha 6-9 óra vezetés van, én még elvagyok. Mamának kellene az anyósra, de nem tudom melyiket lehet kényelmesebben nézni. Középkonzol v. napellenző.Max eladom a mekket és nézek Hertz-t.
Hertz DSK 130.1, Hertz ECX 130.3, Hertz ECX 100.3,?? árban kb ott vannak.Joe fiú én nem nézek semmi, de min 2 fő szokott lenni, van hogy 5 fő nyomorog
Első ajtókárpitot szét kellene vágni, ha befér egyáltalán egy 16cm előre. Lakásbuhera közben nem igazán költenék + 10e-ket még kárpitos melóra is.
Így is nagy befektetés.A nagyértékű kalaptartót érdemes megvágni? Oda már beférne nagyobb szett, bár eléggé hanák darab a gyári kalaptartó.
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
F Astra kalaptartójába tervezek beletenni 2 nagy ovált. Milyet javasoltok?
Hogyan szokták megoldani, hogy a kalaptartó ne hajoljon meg? Szabni kellene be lapot vagy meg lehet elegáns módon erősíteni az eredetit?
Egyébként elől most Vibe slick 60-ok vannak, fej JVC KDR401. -
orbano
félisten
válasz
trencsy #19702 üzenetére
szerintem ezt a gégecsövesdit felejtsd el. alufólia és bandázs (de ha kötöd az ebet a karóhoz, létezik eleve árnyékolt gégecső). de ha ez a legelső dolog, amit a generátorzajjal kezdesz, akkor vélhetően csalódni fogsz. előbb az RCA-k háza táján sepregess, ahogy ezt ilyen esetben szokás. aztán a fejegység/erősítő közös testelése, stb, ahogy azt ilyen esetben kell. a generátorzaj ritkább esetben árnyékolási probléma.
-
shteer
titán
válasz
LEFTHORSE1 #19699 üzenetére
pl azt az én autómban azt nem húznád be a kárpit alatt
nem fér el
-
shteer
titán
-
trencsy
csendes tag
-
Joe fiú
senior tag
Menet közben úgysem néznél filmet, szvsz. tök felesleges,hacsak nem valami éjszakai őr vagy,aki kocsiból figyel,ha meg a gyerekek miatt akarsz akkor nekik hátra fejtámlába valami.
Jobban jártál volna ha a mekkek helyett az első ajtóba beraksz egy 16-ost, meglepődtél volna mennyivel jobb.zolikaDB:
-
zolikaDB
veterán
Fejtamlamonitor es a gyerekek mesezzenek. En nem vagyok szakerto, de ha nem show-kocsi es nem vagy taxis, akkor hanyagold, nem feltetlen az autoban van ennek helye, eljutunk A-bol B-be, esetleg ez akar 1-2e km is lehet, de en specko a nappaliban szeretem ezt muvelni. Ha minden kotel szakad, akkor se egy fejbe epitett monitoron. Ott mar jocskan van hibalehetoseg.
A mekkaudio es egy egyszeru Hertz kozott meg egy botfulu szamara is nagy a kulonbseg! -
trencsy
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha az audiorendszer kábeleit vastagabb ALUFÓLIÁBA betekerem és úgy behúzom gégecsőbe javítana a zavarok megszüntetésén??
Vagy elég csak a gégecső??
Vagy rontana a helyzeten (mármint a fólia), mert pl interferálna a miatta??Nem kis munka lenne csak azért kérdezem, mert nem szeretném kétszer-háromszor szétkapni a kocsi belsejét az összes kábel miatt...
Előre is köszönöm!!
Üdv.:
-trencsy
-
t.imi
addikt
válasz
Joe fiú #19684 üzenetére
Köszi a gyorsat.
A mekket már megvettem, nagyon győzködtek a boltban, hogy 2012, tesztgyőztes, spéci membrán, stb....
A csak valami szóljonnál többet szeretnék, ha lehet.
Nem tudom, elé-e erre a gyárilag kiirkált 4x50/53/75 watt.
Néztem az elsőket, ki kellene venni a műszerfalat és sacc 12cm amit ki lehetn vágni v. az első ajtóban fenék vonal / magasságban férne el max 16 cm.zolikaDB Néztem már, köszi. Még megrágom, most nagyon rákattantam a filmnézegetésre.
-
Joe fiú
senior tag
Pont feletted linkelt a kollega 2dines fejegységet, azokat a mekkaudiókat meg felejtsd el, ha tényleg nincs további igényed hifi terén csak valami szóljon akkor érdemes lenne audio system, hertz hangszórót nézni, ha jól tudom van 10 cm-es hangszórójuk, mondjuk én a helyedban csak beapplikálnék valami nagyobb hangszórót előre.
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Kis helpet szeretnék kérni tőletek, mivel 100% amatör vagyok az autóhifi témában.
Adva van egy Ignis, a maga 2din blau, 13cm hátsó / 10cm első hangszórókkal.
Nem akarok koncerttermet, szétfürészelni sem szeretném, de nem ártana egy kicsivel több hangerő.
Rábeszéltek egy mac Audio Pro Flat 13.2 és egy mac Audio Pro Flat 10.2-ra.
Nem tudom mennyire jó a gyári cd, de nem estem hanyatt eddig.
Mivel sokat utazunk, lecserélném a gyári Blaut egy jobb 2 dinesre.(ha érdemes 2din-ben agyalni)
Esetleg navi, dvd lejátszás, (tv?), jó lenne ha támogatná az új fiú.
A [JVC KW-AV60-t] szemeltem ki, bár, nagyon nem olcsó.
Szivesen fogadok minden tippet, 1din-s megoldás is érdekel, mint írtam tök hülye vagok hozzá. -
zolikaDB
veterán
Aki keresett 2DIN-es fejet: Kenwood
Plusz: olyan autóba, amibe elfér mélységben is, és átmérőben is a gyári helyen a hangszóró, oda akkor nem kell kiemelőgyűrű, ugye? Illetve ha mondjuk műanyagból marom meg, vagy aluból, az jó, mint anyag? Astra G-ben gyárilag 16-os van? (nem szedtem még szét...) -
footy
addikt
-
Egy JVC KD-BT11 megér szerintetek használtan 18e forintot? Havernak kéne a kocsiba valamilyen bluetooth képes fejegység. Erről elég vegyes vélemények vannak, egyik tesztben azt írják, hogy minden ok vele, másikban meg azt hogy alig hallja a másik fél a telefonálót. Amúgy a hangminőségét zenénél dicsérik. Kérdés, hogy pl egy Galaxy S3-mal vagy egy Zte Blade-del egyáltalán együttműködik-e.
-
shteer
titán
válasz
attila666 #19678 üzenetére
Az alsó kiemelőgyűrű és az ajtó közé szoktak rakni valamilyen puha anyagot (szivacs, pamut vagy hasonló) vagy csak egyszerűen fogassam fel néhány csavarral?
én "hangszórótömítőt" fogok, amit a szobai hangfalakba kerül, hangszóró és a doboz közé - ilyen nyúlós, ragadós cucc
pácolhatod, lakkozhatod kedvedre
jó lesz, nem apróztad el
-
attila666
tag
válasz
Joe fiú #19622 üzenetére
Végül sikerült találnom egy MX165 Plus komponens szettet, nem üzletből, de kicsomagolatlan volt és viszonylag jó áron adta el a srác (65 euróért - kb 19 000Ft). Sajnos itt Szlovákiában a legolcsóbb internetes áruházban is 100 euró (30e Ft) felett vannak ezeknek a komponens szetteknek az árai, a használtaké pedig általában nem sokkal olcsóbbak.
Ma meg is érkeztek, csak az autóm a szerelőnél van, rozsdafoltok kijavitása céljából. Addig elkezdtük otthon kivágni a kiemelőgyűrűket, 2db kiemelőgyűrű van összerakva, darabonként 2cm vastagok és az aljára fog menni mégegy szélesebb, ami az ajtóra fogja felfogatni őket, valósznűleg az is 2cm vastag lesz (feltéve, hogy a kárpitnak nem lesz útjában), gondolom, hogy igy legalább a beépitési mélységnek megfelelően ki lesznek a hangszórók emelve, remélhetőleg a kárpit mögött elbújik a hangszóró is.
Valahol olvastam, hogy ezek a kiemelőgyűrűk magába szivhatják a nedvességet és tönkremehetnek, lakk vagy valami hasonlóval kenjem át őket vagy ez hülyeség? Az alsó kiemelőgyűrű és az ajtó közé szoktak rakni valamilyen puha anyagot (szivacs, pamut vagy hasonló) vagy csak egyszerűen fogassam fel néhány csavarral?Esetleg valakinek ilyennel van tapasztalata? Először csinálok ilyet, úgyhogy nem tudom, hogy nem-e rontok el valamit vagy mire kell figyelni. Tudom, hogy nem a legjobban néz ki, de kárpit mögött nem látja senki és igy megtakaritok 15e Ft-ot (nálunk üzletben 5000e Ft-ért árulnak egy pár kiemelőgyűrűt), csak a jól szóljon és ne essen szét
-
Joe fiú
senior tag
Veszel bele egy alap fejegységet. Pioneer MVH-1400UB . Bepróbálod a haverod ládáját és erősítőjét és ha tetszik amit hallasz akkor örülsz mert nem kell több pénzt ráköltened, ha nem tetszik akkor ide visszejössz és valószínűleg azt mondjuk cseréld ki a gyári hangszórókat.
-
Ez megérhet annyit, amennyit kérnek érte?
-
KonzolKartel
őstag
esetleg esztergomban vagy a megyében nem tudtok valakit aki híradástechnikai szervizeléssel foglalkozik?
-
footy
addikt
válasz
adamssss #19649 üzenetére
Ird le, hogy mennyit szansz a hangszorok cserejere, es mi hianyzik most ami miatt cserelni akarsz. (pl.: keves a dinamika, nincs eleg mely, szur a magas)
(#19666) gtamate2
A 2 dines fejegysegek felejtosek zenere. 1Din-esbol ugyanazt a hangminoseget, 20-50-80%-kal olcsobban megkapod -
k-feri65
senior tag
válasz
KonzolKartel #19667 üzenetére
rs-nél az szokott kipukkanni
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Havertol most vettem bar meg nem fizettem ki.
( 20e ) Magnat Xpress Reflex 112 ladat, Magnat Energy 150 erositovel.
Seat Cordobam van (2004es) gyari elso hangszorokal, a magno egy eleg regi sony. ( meg kazettas )
A leggyengebb lancszem gondolom a radio lenne?
Mit kellene cserelni benne, hogy szepen/szebben szoljon?
Gondolom van olyan aki azt mondja, hogy az egeszet.De bizonyos kereteken belul ertem a cseret.
Nem akarok versenyeken indulni vele az utcat sem akarom ellatni zenevel csak magamnak szeretnem, hogy jol szoljon.Elore is koszi a valaszokat.
udv: seca
-
k-feri65
senior tag
válasz
KonzolKartel #19661 üzenetére
smd biztit cseréltesd ki azzal az "okos" szerelővel,,mert kilőheted a némitó áramkörö-ket,,ha letesteled direktbe.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
KonzolKartel #19659 üzenetére
egy Pioneer DEH-P88RS lenne szó
-
gabber01
addikt
Mi a különbség a Hertz DSK 165/165.1/165.2 között? :S
-
KonzolKartel
őstag
Régebben írtam, hogy generátorzajjal szenvedek a kocsiban. A mai nap sikerült megszüntetni azzal, hogy le testeltük az RCA-t. Azt mondta a szerelő, hogy valszeg a beépített zavarszűrő szart be. van valami hátránya annak, ha így használom?
-
zolikaDB
veterán
Én is töröm ilyesmin a fejem, h majd kesztyűtartóba hogy lehetne beapplikálni egy kisebb erősítőt. Pont ki van neki számolva a hely, nade nem szeretném kifúrkálni, ill. csavarhúzó úgysem fér oda. Szóval valami kis lapra rögzíteném, a lapot meg valami sínbe tolnám be, ami kétoldali ragasztóval rögzítek. Ilyen elképzelésem van.
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat, tegnap végül sikerült beépíteni az erősítőt is, így már megfelelően szól az egész rendszer! Már csak a bejáratási időt kell megvárni... :-)
Viszont az erősítő rögzítésére szeretnék kérni néhány ötletet: Sedan Civic, jó nagy csomagtartóval, csomagtértálcával... Jelenleg az erősítő a pótkerékben van benne, rögzítés nélkül. Erre kerül rá a védőlap, ill. a csomagtértálca. A hátsó ülés hátuljához sajnos nem lehet rögzíteni, mert a hátulja sajnos nem egy fémlemez, hanem 2 vékonyabb cső, így azt nem lehet megfúrni. A csomagtartó alja szintén nem jó megoldás, mert a csomagtértálca teljesen elfedi. Arra gondoltam, valamilyen kis "állványt"/lapot kellene készíteni, amivel stabilan megáll a pótkerékben (csak mankókerék, így nem olyan nagy méretű). Az erősítő típusa ALPINE MRP-F306, szintén nem túl nagy méretű...
Esetleg van valakinek egyéb ötlete?
-
xuser
tag
Senkinek semmi tapasztalata ezt illetően?? [link]
-
sosperec18
csendes tag
válasz
sosperec18 #19653 üzenetére
Elfelejtettem, hogy Nokia CK-100 a kihangosító típusa
-
sosperec18
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy szakmai kérdésem:
Peugeot 207-ben szeretném a gyári blaupunkt rd4-est lecserélni, hogy a beszerzett Focal komponens szettet normálisan megtudjam hajtani. Bonyolítja a dolgot, hogy céges autó lévén, ki van benne építve Nokia kihangosító rendszer. A kérdésem az, hogy az új fejegységet iso csatlakozóval csatlakoztatva megmarad-e a rendszer kihangosítási képessége, vagy Bluetooth-os fejegységet kell vennem (és ennek kihangosítóját kell használnom), ha a mindennapjaim során használni akarom a kihangosító adta lehetőségeket.
Tehát a kérdés:
-vehet bármilyen fejegységet, iso-csatlakozóval hozzákötve tudom használni a gyárilag kialakított kihangosítást
-vagy Bluetooth-os fejegységgel tudom csak a kihangosítást megoldani?Előre is köszönöm!
üdv,
sosperecek18 -
gtamate2
veterán
Sziasztok,
Most szeretnék normális autó hifit kiépíteni az új autómba (Chevrolet Lacetti), és jelenleg egy gyári rendkívül silány Blaupukt lejátszó van benne. Van itthon egy Kenwood KDC-4051UG, de ez csak 1 dines és én 2 dinesre gondoltam, mivel az elegánsabb, bár drágább is.
A hangszórók egyelőre gyáriak lennének, később majd költök rájuk valószínűleg, de először egy Magnat Edition Two 500W-os erősítőt és az ehhez kapott 800W/250W-os ládát szeretném a fejjel meghajtani.
Első körben egy Alpine CDE-W233R-re gondoltam, ez 45k most akcióban, (50k-ig nézegetném őket) de van még ilyen áron JVC is .
Az alpine felé jobban hajlok, már a márka miatt is, de ha a JVC is ugyan azt tudja akkor lehet hogy azt venném inkább. Ti mit ajánlotok? HPF és a LPF is kellene, mivel elől van 2 magas és 2 középmély is, hátul pedig 2 középmély, még a láda lenne benne és ahhoz pedig jó ha le lehetne venni a mélyet a többi hangszóróról.
Használtan sajnos nem találtam megfelelőt, de ha valaki tud jó áron, jelezhetné
Szóval mi a véleményetek? -
k-feri65
senior tag
válasz
trencsy #19650 üzenetére
akor passzolom a kérdést,, de szerintem nem smd bizti mert akkor pukkanna ha csak az egyik erősitő lenne rádugva is..
próbáld az alpit fixedre a másiknak a gain-jét visszább venni,,szoktak ezek a némitó ic-k pukkasztani,,ha nem a rendes rca-volt kimenetre vannak "hangolva" az erősítő bemenetek...
-
shteer
titán
-
trencsy
csendes tag
Sziasztok!
Hatalmas problémával szembesültem, remélem valaki tud nekem segíteni.
Ma bepróbáltam az első szetthez való erősítőmet -ALPINE 3552
Minden ok, de amikor a hangerőt 1-ről 0-ra, vagy épp fordítva 0-ról 1-re teketem pukkan egyet az egész rendszerem.Hátul is vagy egy HIFONICS erősítőm.Ha külön-külön vannak bedugva a fejbe nem csinálják csakis együtt.
Földhurokra gondolok, de ezt így hogyan tudom orvosolni???Már közös testeléssel is próbálkoztam, de semmi változás sajnos
MINDEN ÖTLETET MEGHALLGATOK, ami segíthet a problémán!!
Előre is köszönet.
-trencsy
-
gabber01
addikt
válasz
shteer #19621 üzenetére
nem az lenne a lényege a fejegységnek, vagy az erősítőnek, hogy ezt megoldja normálisan? :S
amúgy ha már vkinek úgy van hogy már van bent hátul van mondjuk ovál, azt nem lehet megoldani, hogy hátra csak a mélyek menjenek? így talán kicsit lehetne javítani az összképen.Joe fiú: hát, lehet eddig csak rossz első szettekkel találkoztam, de egyiknek sem volt normális mélye, ellenben egy jobb ovállal...
-
Joe fiú
senior tag
válasz
attila666 #19618 üzenetére
Ízlések, és az ajtó kérdése hogyan van rögzítve, legcélszerűbb kiemelőgyűrűvel kicsit magad felé döntve beépíteni, ez lenne a legideálisabb, magassugárzót szintén a te ízlésednek megfelelően helyezed el attől függően honnan szól éppen a legjobban.
1.5mm2-es kábel elég lesz,azt hogy az erősítőddel, hogy fog szólni az passz, azt senki nem tudná neked megmondani.
Szivacsot rakhatsz be,ha neked úgy tetszik, szerintem a jelenlevők közül nem sokaknak van benn, nekem pl. pont van a hangszóró mögött.
Ki lehet fogni jó áron használtba a szetteket,ha nem sietsz nagyon,az elmúlt időszakban elég sok jóárasított volt ezekből,konkrétan én is adtam el MX-t.gabber01: Szvsz. halál felesleges hátulra hangszóró,semmi plusszt nem hoz, csak összekavarja az egész zenét, tudom,mert nekem volt/van is benn kalaptartón hangszóró.
És az is hülyeség,hogy a kalaptartón lévő ovál több mélyt ad, egy normálisan beépített első hangszóró ad annyi mélyet mintha a kalaptartót szétufrkálnád. -
Swiss_audio
tag
válasz
attila666 #19618 üzenetére
Annyit hozzátudok szólni én is, hogy Skoda Felíciám van és én is hasonlóan jártam mint te.
[link] én ez alapján építettem meg nem rég a panelt, és aztán végre bekerült a hertz, amit rooland fórumtárstól szereztem be.
Még vissza van az ajtó rezgéscsillapítása,kellene 1 USB fej, meg 1 jó hangú jó árú 4 csatis erősítő is, de így is rengeteg a különbség.A gyakorlottabb emberektől kérdezném, hogy hogyan szokták az erősítőket a kocsihoz fogatni? (itt arra utalnék, hogy láttam olyat hogy kasztnihoz lemezcsavarral csavarozták, de ha cserélni kell az erősítőt akkor tele lesz fúrva a kocsi lyukakkal?
)
-
gabber01
addikt
Ja, dehogy, távolról sem vok elégedett (még egy halom teendő van az autóban
, amihez persze egy halom pénz is kéne), meg olvasgattam már itt is meg máshol is. Meg tudom, hogy a hátsó hangszóró alapesetben nem ideális.
Csak azt mondom, hogy van akinek ez nem fontos, csak szóljon tűrhetően, és olcsón.Nem azt mondom, hogy ez helyes, de van akinek ez bőven elegendő, annak meg nyugodtan mehet fejről két első, meg két hátsó ovál, azt csókolom. Így kap egy kis mélyet is, aztán örül mint majom a farkának
. Nem lehet mindenkinek az audiofil hangzást erőltetni.
-
attila666
tag
válasz
Joe fiú #19611 üzenetére
Köszönöm a válasz!
Ha nem gond, akkor még kérdeznék mielőtt belevágok.
Láttam olyan megoldást, hogy az ajtóra úgy volt ráerősitve a hangszóró, hogy épphogy a hangszóró mélységével volt azonos a kiemelés és olyat is, ahol 4-5db kiemelőgyűrűvel volt felrakva. Illetve olyat is láttam, ahol olyan gyűrű volt használva, amelytől a hangszóró felfelé volt irányitva, ezek befolyásolnak valamit vagy csak a kinézetet?
Az ajtón a szerelőnyilásokat azért kell leszigetelni, hogy lényegében egy "dobozt" készitsünk a hangszórónak, vagyis a megmozgatott levegő ne menjen ki sehová, vagy azért hogy ez a levegő ne rezgesse a kárpitot?
A belső szigetelésnél a hangszóró mögé lehet rakni vékony hangelnyelő szivacsot?
1.5mm2-es kábeleknek elegendőnek kell lennie a hangszórók és az erősitő közé, kb 3-4m van most benne?
A Sony XM-4045 erősitő jó minőségben kell hogy megszólaltassa ezeket a komponens szetteket?
Tudna valaki tanácsot adni a magassugárzók megfelelő elhelyezésével kapcsolatban?Amit leginkább hallgatok az pop, rock, dance, stb.
Úgy látom, hogy a komponens szettek beszerzése lesz nehéz, ahogy nálunk nézegettem használtak árai 1500-3000Ft-al olcsóbbak az újaktól és az eladók makacsak, nem engednek.
-
footy
addikt
válasz
gabber01 #19616 üzenetére
A 100Hz alatti hangoknak nem tudod megmondani az irányát, egy ideális rendszernél a mélynyomó pedig ez alatt szól.
Az sem véletlen, hogy sokan átalakítják az A oszlopo/műszerfalat.De ami a legfontosabb, hogy ha elégedett vagy a jelenlegi rendszereddel, ne kezdj el fejleszteni, mert az csak pénzkidobás.
-
footy
addikt
válasz
gabber01 #19612 üzenetére
Ha józan ésszel belegondolsz, a zene sztereóban van rögzítve. Ha több helyről próbálod visszaadni a két csatornát az már eleve bukod a helyes színpadot. Egy koncerten pedig nem a zenekarba ülsz be hanem eléjük.
(#19614) gabber01
az sem biztos hogy mindenkinek az a célja, hogy minden hangszert meg tudjon különböztetni, és el tudjon helyezni a térben (pláne, hogy sokaknak olyan botfüle vanAz ilyen embereknek felesleges gyári rendszert cserélni.
Én irigylem az ilyeneket, mert nem kell nagy pénzeket ölni bele, hogy élvezze amit hall.na mindegy, szóval attól még szólhat jól mert van hátsó hangszóró. vagy nem?
van rá esély hangprocesszorral, hogy jó lesz, de otthon nem tudod belőni magadnak az tuti -
gabber01
addikt
válasz
shteer #19613 üzenetére
egyrészt nem ördögtől való, mert azon is lehet kiváló minőségben, csak az halandónak megfizethetetlen. de ne keverjük az almát a körtével, ahogy mélyen tisztelt elöljáróink fogalmaznának
. egy autó azért teljesen más, és az sem biztos hogy mindenkinek az a célja, hogy minden hangszert meg tudjon különböztetni, és el tudjon helyezni a térben (pláne, hogy sokaknak olyan botfüle van...
). na mindegy, szóval attól még szólhat jól mert van hátsó hangszóró. vagy nem?
-
gabber01
addikt
Én még nagyon új vagyok a témában, de miért beszél mindenki a hátsó hangszórókról úgy mintha az vmi sátántól való dolog lenne? Ez a két első hangszóró téma kb. mintha szent és sérthetetlen lenne. Jó induljunk ki onnan, hogy az az első lépcsőfok egy optimális rendszer felé, meg a legfontosabb, meg minden, de azok minden körülmények között elegendőek?
-
Joe fiú
senior tag
Tipikus a hibád, én is ugyanígy kezdtem. Adj el mindent, az első ajtót szigeteld ki,bele vagy DSK165 vagy MX165. Ha már szigeteled az ajtókat akkor érdemes külső-belső lemezt szigetelni és a szerelőnyílásokat lezárni, ajtónként kb. max. 1-1m2 szigetelőanyag szükséges szerintem. Az első hangszórókat majd rákötheted a Sonyra,illetve rajtahagyhatod a Subcsőt ha tetszik neked amit produkál, ha nem fog tetszeni az eredmény akkor még játszadozhatsz,hogy milyen mély kerüljön be, a legfontosabb,hogy az első ajtó rendben legyen.
-
attila666
tag
Sziasztok!
Néhány hónapja kértem itt tanácsot, de sajnos nem fogadtam meg és rossz emberek tanácsa alapján jártam el.
Skoda Feliciában cseréltem ki a gyári kazettás rádiót egy Pioneer DEH-1420UB-re, az előző tulaj elöl kiégett hangszórókat hagyott, túl macerásnak és drágának tűnt rendesen beépiteni egy 16.5-ös komponens szettet, igy 13cm-es JBL CS-5-ös koaxiálisak lettek rakva a gyári helyre, (kárpiton levő műanyagba). Először nem akartam mélynyomót, igy hátulra lettek rakva nagyoválok, mivel az előző tulaj kivágta a lyukat nekik, meg azt állitották, hogy a hátulülőknek is kell valamit hallani, JBL GT-69-ek lettek hátra rakva, az első és hátsók is csak a fejegységre vannak kötve. A kalaptartó alá lett rakva egy vastag bútorlap, valamivel erősebben szólnak a nagyoválok, de messze nem úgy, mint azt vártam. Később szinte ingyen hozzájutottam egy subcsőhöz, amiben valamilyen 150W körüli SAL hangszóró van, ehhez szereztem egy Sony XM-4045 erősitőt (4x45W RMS, ha jól emlékszem), erre van rákötve a subcső hidban, 2 csatorna pedig üres rajta. Az erősitőre 5mm2 kábel lett húzva az akksitól. Később kaptam két kinai 1000ft-os csipogót, amit előre tettem a műszerfal és a szélvédő közé és az első koaxiális hangszórókon lekötöttem a gyári csipogót. Szól mindenhogyan csak nem úgy, ahogy elképzelem. Elölről mély egyáltalán nem jön, esetleg rezonálás, kopogás, a középtartomány sincs rendben, a magasak pedig szerintem halkak. Hátulról jön valami mény, de a közép és magas gyatra. Talán ami annyira nem szúrja a fülem az a mélnyomó.Találtam néhány linket, ahol 16.5-ös komponens szetet tesznek tisztességesen Felicia ajtóba, nem is tűnik, annyira bonyolultnak, mint elsőre gondoltam.
http://www.audioland.cz/Montaz-reproduktoru-a-tlumeni-dveri-do-auta-Skoda-Felicia.html
http://kina.biznisweb.sk/mdf-vyrobky/adapter-pre-skoda-felicia/Azt tervezem, hogy a szinte új nagyoválokat és az első 13cm-es koaxiálisakat megpróbálom eladni és helyette beszerzek használtan egy Hertz DSK 165-öt vagy KICX ICQ6,2 vagy hasonló árfekvésű komponens szettet, ezeket hasonlóan, mint a két linkelt oldalon, kiemelőgyűrűvel beépitem és a Sony XM-4045 két kihasználatlan csatornájára rákötöm. Ha az ajtót nem szigetelem ki, vagy csak a kárpit és az ajtó közt azokat a lyukakat szigetelem az nagyot fog rontani az egészen? Illetve létezik erre valamilyen olcsóbb anyag, mint a Dynamat vagy STP? Illetve mennyi kell belőle a két első ajtóra?
A csipogókat általában hová érdemes rakni vagy milyen irányba jó forditani őket? Láttam olyat, hogy az ajtó kárpit felső részébe volt rakva, a tükörnek szemben az ajtóra, az A oszlopra fejmagasságban, a műszerfal tetejére, stb.Ez nagy minőségbeli változást csinálna? Megérné egyáltalán az egész? Nem akarok már sokat rákölteni, igy is az autó árának majdnem a felét teszi ki a mostani "rendszer" és mégsem vagyok vele megelégedve, igaz, hogy rossz irányba mentem.
Elnézést, hogy hosszú lett, de mindent le akartam irni. Tudok esetleg képeket hozzárakni. Minden tanácsot szivesen várok.
Köszönöm!
-
Cxgrav
aktív tag
Sziasztok!
Van egy pár hangszóróm:
Az egyik azt kezdte el csinálni, hol recseg, hol nem.
A kábelezése nem keresztezni a mélyláda kábelezését.
Párja nem produkálja a hibát.Akkor kuka lett a hangszóró?
Köszönöm
-
Djmarko
tag
Amúgy hátul is ki lesz cserélve a hangszórópár.
Oda már meg van, az egy DLS PS6.
Ez volt a utolsó commentem
Bocs -
Djmarko
tag
Akkor szerinted AS-nél maradjak?
-
Djmarko
tag
Mert eddig erről a márkáról nem nagyon hallottam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Fedezd fel a Sharkoon 650W 80+ Gold erejét - elérhető most!0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest