- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Egér probléma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
gfefe
őstag
válasz bakosgabor57 #40990 üzenetére
Ma sajnos csak 1-2 percre tudok a saját gépem elé kerülni, de holnap megnézem a fejleményeket... kíváncsi vagyok felajánl e vmit...
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
KrAt
veterán
válasz TomBoy1986 #40998 üzenetére
Nem sokáig
Majd valamikor nekiállok úgy igazán kitesztelni a végét
-
bakosgabor57
őstag
-
audi100td
nagyúr
válasz bakosgabor57 #40990 üzenetére
Azért írtam, hogy a sz@r MSI support miatt...
-
gfefe
őstag
válasz bakosgabor57 #40981 üzenetére
ha nem lenne ilyen kártyám nem kérdezném
Bár ki tudja.. lehet ez a létezés magasabb fokára lépett... az emberek nem tudják... nem ismerik, de még is itt van és működik.....
-
audi100td
nagyúr
válasz bakosgabor57 #40981 üzenetére
A kártya létezik: [link]
MSI support terén köztudottan elég gyenge...
-
Csak a kék hűtővel.... Azt kell mondjam, annyira hangos, hogy megmaradni nem lehet mellette. Ezért vettem egy ilyent rá Akkor még csak 4k volt Most már 6,5k
Így annyira tökéletes, hogy még a Crysis nevű vadállat is megy fullon ( 11280x1024 ). Na jó, nem teljesen fullon, de azért egész jól.... Nem kell ide tuning, elég egy jó hűtés.
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
scope2007
addikt
3870 X2 cs source FPS megfelelő beállításokkal
és még a VGA húzva sincsCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
-
TasiA
senior tag
Ja ja, jól beszélsz!
A CATALYST A.I.-t érdemes kikapcsolni. NBálam a COD4-ben csinált érdekes belassulásokat, szaggatásokat időnként. Pl megyek egy pályán 180FPS, befordulok a sarkon 40 FPS, 1-2 másodpercig, majd hopp 160 FPS. Kikapcs után eltűntek az ilyen jellegű gondok!
-
gfefe
őstag
van egy msi 3870x2 vga-m.
Sokan azt mondták a hűtés hangját meglehet a katt777 kolega leírása alapján is csinálni (halkítás)
Vagy frissítsek bioszt. Mivel OC verzióm van és mindíg inkább a gyári megoldás felé hajoltam a live update progival gondoltam a frissítést...
Szerintetek fogjak neki... az x2 nem fog bezavarni a frissítésbe?
-
KrAt
veterán
Nemsokára lesz egy 3870-em PowerColor gDDR4-es Egy 9600gt-t cserélek el, aztán majd építek valszeg 3870 CF-et
PowerColor jó márka? gDDR4-nek vannak előnyei a gDDR3-al szemben?
-
Vitus
őstag
válasz busman #40971 üzenetére
A véleményem az, hogy az összes gyártó által készített live és társai megoldás egy nagy hulladék. Legyen asus, msi, gigabyte vagy bármi. Menj fel a honlapjukra nézd meg van e frissebb bios és használj winflash-t! Nem is értem hogy minek csinálják vagy ha már csinálják vegyenek fel valami rendes programozót mert mind egy hulladék a lejátszójuktól kezdve a tuning szoftvereiken át az összes egy lassú igénytelen bughalmaz. Uff szóltam.
Vitus
Jobb ma egy túzok, mint holnap!
-
-
busman
veterán
Sziasztok! Most próbáltam a live updétet,de vami hibát ír ki: No valid Adapter could be found.Video BIOS not updated(na ez a része érthető)
mostmivan?I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
No-kia
addikt
-
scv
csendes tag
Én is a tápra gondoltam...
rövid számolgatás után olyan 310-320w lehet a max összfogyasztásom.. a codegány 385w-nál elvileg már kikapcsol és amúgy is elég "névtelen"
A mostani konfigomhoz (fentebb...) milyen tápot ajánlnátok?
Elvileg lesz még egy SATA II vinyó és még 2 giga memória.
Elég szimpinek tűnik egy Thermaltake Purepower W0073 520W .... bár nem olcsó...
Illetve az lenne még a kérdés hogy a sapphire hűtésével lehet e valamit kezdeni?Mert hogyha bekapcsol...hát hogy is mondjam... nem csendes
Köszi -
scope2007
addikt
scv
én azt ajánlom a tápodat azonnal cseréld le! [ez komoly][ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
proper
őstag
lecseréltem a "kis" 3850 256mb ddr3-at egy 3870 512mb gddr4-re
hát nem vagyok elájulva eddigkb ugyanazon az orajelen 1-200 pont külömbség van mark05-ben
de kapni fog valami bika hütést mert sapphire valami minösithetetlen hütést rakott ráS1 a favorit mert az volt már de ajánlhatnátok valami hasonlo tudásut de kisebb méretüt ami kártya magasságában nem nyulik tul
[ Szerkesztve ]
-
scv
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem pár új alkatrészt a gépemhez (phenom X3 8650 2 gb CSX 1066Mhz-s RAM meg egy MSI 790GX lap)
Előtte egy Abit AN8 Ultra fatality lapom volt 2 giga ddr1-el ebben tökéletesen jól működött az ATI 3870-es kártyám (Sapphire HD3870 512 GDDR4 nem dual slot)
A Full konfig most így néz ki:
MSI 790GX lap
AMD Phenom X3 8650
2 giga CSX 1066 Mhz-s RAM
Integrált LAN+hang
Samsung 500Gb-s SATA II (asszem 502IJ)
2db IDE-s optikai meghajtó
codegány 400WMostanában Stalker, Raimbow isx vegas 2 (ezt az új catalyst megoldotta) Brothers in Arms alatt általában maximumon atikmdag hibával beszaggat majd esetenként ki is dobál a játékból.A kártya húzva nincs.
Esetleg erre nézve valakinek ötlet? Táp? Memória?Driver? -
ric7x
csendes tag
Köszi, én is pont a Zalman miatt szeretném ezt. Nagyon csendes gépem van és szeretném, ha ez így is maradna A HD4830-akat néztem még, de sajnos azokat nem árulják "még" Zalman hűtéssel.
Tudom, hogy utólag is lehet rá szerelni, de azért ez mégis csak így a legegyszerűbb. ;) -
Vitus
őstag
Nekem a kisebbik van a gigabyte 3850 512 zalman, ahoz nem adtak. Manapság egyre többen kispórolják. Viszont állati jó kártyák jó hűtéssel. Én az enyémet biosmodoltam, hogy 3d-ben magasabb órajelen menjen mert szereti. És állati jól összerakott darab ezzel az áttervezet áramkörrel meg jobb alkatrészekkel. Sajnos nálam megfordult rengeteg referencia ati kártya (2900, 3870. 3870x2) és azt kell mondanom, hogy messze az nvidia minősége alatt vannak. Nálam 6 referencia ati kártyából 4 zajos (rezgő tekercsek, zenélő kondik), ez persze nem befolyásolja a teljesítményét, álltalában a házból nem is jön ki a hangjuk de vannak érzékenyebb fülű emberek akik még egy led villogásából is kihallanak sípoló hangokat azoknak nagyon zavaró lehet. Nekem is nagyon érzékeny sajnos a fülem. De ezek a giga kártyán nagyon állatok mindenkinek ajánlom ha 3xxx sorozat valamelyik tagját választja.
Vitus
u.i.: A minőség összehasonlítást nem flood gerjesztéséért írtam, ha megnézitek adatlapomat 100% ati rendszerem van és szeretem. Egyszerűen ezek a tapasztalataim havi kb. 4-5 kártya kerül hozzám nv és ati is.
Jobb ma egy túzok, mint holnap!
-
Bali27
addikt
Szóval az Uj ATT alá már nem kell a Vistát ilyen idióta módon inditani? Hanem felemgy és Ok a dolog? AZ jó lenne..
Amugy miben más, vagy miben jobb, miben tud többet az ATT mint a Catalyst?
Mert eddig a Catalystal sem volt ugy különösebb bajom.. -
lsc
nagyúr
Elbírná a táp /az enermax az egyik legjobb márka/, de ha nem használsz szűrőket akkor egy 4670 is elég arra a felbontásra, illetve ha 70-es akkor a hűtésére figyelj, nem mindegyiken jó. Visszatérve a tápra a konfigom 200 W-ot kért a konnektorból terhelésnél /műszerrel mérve, a proci 3,2-őn a gpu 650-en megy akkor/ monitorostól hangfalastól .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
adorjant
őstag
válasz birozoli7800 #40952 üzenetére
ha nem codegen színvonal,akkor simán rá lehet bízni
-
ric7x
csendes tag
Szerintetek a következő konfigba elférne egy HD3870-es?
Elbírná a táp? (375W)Core2Duo E6400 (2.66Ghz) + Zalman ALCU
2x1Gb 800Mhz memória
MSI G31 alaplap
Hitachi 250Gb SATA + WD 750GB SATA
Soundblaster Audigy 2
+ 1db 12cm házhűtő venti
Enermax EG375AX-VE tápegyégVagy esetleg tudnátok ajánlani más videókártyát, amit nagy valószínűséggel elvinne és azért egy 1280*1024-es felbontásban játékra is jó?
Köszi,
-
scope2007
addikt
x2re próbált már valaki biost frissíteni?
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
westcoastog
veterán
válasz bakosgabor57 #40947 üzenetére
szerintem sem lesz de nem is baj, itt az új ATT nem kell aggódnom a hülye pwm miatt
[ Szerkesztve ]
-
bakosgabor57
őstag
-
Májsztró
addikt
Üdv !
Előtte 8.12 volt fent. Azt teljesen leszedtem és felaplikáltam egy 9.2-t. ugyan az a helyzet , minden úgy megy mint előtte. Egyébként ha jól olvastam akkor a többmagos (3,4) procis rendszereken virít , illetve a 2 GPUs kártyákat hajtja meg jobban.Hivatalos Doc szerint a készítők +15-20%-ot mondtak mindkét Crysis gyorsulására illetve 5%-t a World in Conflict-ra ( ha jól emlékszem így voltak a 5%-ok )
-
westcoastog
veterán
válasz bakosgabor57 #40942 üzenetére
nincs új bios a kártyához
-
bakosgabor57
őstag
válasz westcoastog #40939 üzenetére
Szerintem meg 99,9%.Már csináltam.Mármint a VGA bios live update-et.
Óvszerben nem vagyok otthon[ Szerkesztve ]
-
twollah
nagyúr
Kijott az ATI Tray Tools uj betaja (v1.6.9.1382 Beta).
Tovabbi info itt.
-
Bali27
addikt
válasz westcoastog #40937 üzenetére
Gondolom mint az Óveszer kb.. 97% ban
Ha áram szünet van vagy valami gebasz akkor a maradék 3% érvényesül -
westcoastog
veterán
msi live update-val frissített már valaki vga-biost? csak kérdezném hogy mennyire biztonságos így?
-
Bali27
addikt
Sziasztok. A 9.2-t felraktam ár valaki? Állitoalg ebben ilyen processzor töb szál optimalizálás is van.. Nem tudom hogy a 4 magos procikhoz, vagy a 2 magosakra is hatással van?
-
gfefe
őstag
Feltettétek már a 9.2 es drivert?
Mi a tapasztalatotok vele kapcsolatban? vista 64 bit esetleg
-
audi100td
nagyúr
válasz birozoli7800 #40933 üzenetére
Szia,
én is MSI-t vettem, 512-es OC-t, szerintem nagyon korrekt vga ennyiért, tuningra se lehet panaszom 820/1000 MHz-en stabil. De 256MB-ost nem vennék, amúgy nekem fut szépen a GTA4 is, pedig a procim is elég gyenge hozzá, viszont E2200 2,6GHz-re húzva kevés lesz oda.
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok!
A mai nap nézegettem a vga árakat és az msi 3850-en megakadt a szemem. 17. Mennyire érdemes ezt ma megvenni? Nagyon le van maradva teljesítményben? MEnnyire boldogul az új játékokkal? cod5, GTA! stb.. -
kriszbon
őstag
válasz mirkokovi #40928 üzenetére
Hát nem igazán tudom elképzelni hogy az x1650 Pro kártyánál gyengébb lenne! Ilyen kártyáról váltottam a mostanira és ennyi lett a különbség [link] konfig az adatlapomon! Mondjuk én a 3DMarkokat inkább csak gyors összehasonlításra használom, de azért ítt már nem mérési külömbség van, mondjuk én nem Vistát használok, de nem hiszem hogy ez a probléma. Sajnos nem értek az AMD rendszerekhez Csak azért linkeltem be hogy szvsz nem a kártya gyenge. De csak jön valaki aki tud is segíteni, nem úgy mint én
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
- = Zk = -
félisten
válasz scope2007 #40927 üzenetére
...hát ha tehetném, énis az asust venném, nem pedig a Zafírt
feltéve ha ilyen![ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
mirkokovi
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem van egy: MSI Radeon RX3850-T2D256E-OC 256MB DDR3 kártyám és nem túl faxa. Pl. a Grid közepes,vagy alacsony beállításokon is akad néha,ami idegesítő,mert elötte egy x1650prom volt és azon tökéletes volt.Ennyire gyenge lenne ,vagy valamit nem jól állítottam be.Az ati catalistban is feltuningoltam a kártyát.(már szinte mindegyik ati drivert próbáltam de semmi változás) Eza configom:
Mainboard : Asus M3N78-VM
Chipset : nVidia nForce 720a
Processor : AMD Athlon 64 X2 5000+ @ 2600 MHz
Physical Memory : 4096 MB
Video Card : ATI Radeon HD 3800 Series
Hard Disk : Hitachi (320 GB)
DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVD-RAM GH22NS30 ATA Device
Network Card : Nvidia Corp Nvidia Corp
Network Card : Realtek Semiconductor Extensible 802.11b/g Wireless Device
Operating System : Windows Vista (TM) Ultimate Professional 6.00.6001 Service Pack 1
DirectX : Version 10.00
Windows Performance Index : 5.4ASUS M4A785TD-V EVO X3 Phenom II 710 Artic Freezer 64 Gainward 4850 gddr5 CSX DDR3 1600 Mhz
-
- = Zk = -
félisten
válasz Attix82 #40922 üzenetére
Hűtés:én cserélném a gyári hűtést!szvsz
Hűtő hangja:katt oldalán lehet találni bios moddolást,mellyel növekedhet a teljesítmény, illetve csökkenhet a hőmérséklet! ez a venti szabályzásnak köszönhető
hártánya hogy ha kiderül a gariztatásnál eza kis moddolás,ugrik a gari!
de érzésem szerint nem vészes....de erről ink azok tudnának nyilatkozni akiknek van ilyen VGA-ja...
megbízhatóság:egy ATI mindig is megbízható!szerk:egyetértek gbors fórumtársal
szvsz lapozgass az oldalán,van sok hasznos ami neked kellhet[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
nagyúr
válasz Attix82 #40922 üzenetére
a hűtés 70 fok alatt tartja a GPU-t, ami elég szép teljesítmény egy egyslotos hűtőtől - viszont borzasztóan hangos.
Nálam ezt tudja a 9800GT-hez képest (ami ua. mint a 8800GT): 8800GT vs 3870.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
kop8
őstag
Hello, szerintetek egy 3870x2 erősebb mint egy 4870, mert én ugy néztem hogy kb egy szinten vannak és mennyiért lehetne venni használtan vagy esetleg újan 3870x2-t legolcsóbban?
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Attix82
addikt
válasz - = Zk = - #40921 üzenetére
Ami erdekel:
Hutese:
Hutesenek hangja:
MEgbizhatok-e?8800GT-het kepest most mit tudnak.
-
- = Zk = -
félisten
válasz Attix82 #40920 üzenetére
ha ilyet szeretnél venni,vedd meg szvsz
...de konkrétan milyen vélemény érdekelne erről a majdnem csúcs VGA-ról?...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Attix82
addikt
Hali! Mi a velemenyetek errol? [link]
-
busman
veterán
-
busman
veterán
Nekem valahogy a gpu órajele nem stimmel....?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
busman
veterán
válasz bakosgabor57 #40912 üzenetére
Ha elküldöd azt nagyon megköszönöm...
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
emre
veterán
válasz busman #40905 üzenetére
Én innét szedtem le beállításokat.: Katt-teszt
Szerintem érdemes mazsolázniÉn ATT-vel csináltam. His vga-m van. valamelyik full 3870-es ATT beállítást adtam hozzá a registri-hez. Nekem bejött
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
nagyúr
válasz gtasystem #40900 üzenetére
grafikonok nem fognak ferdülni, mert én vagyok a saját főszponzorom
3850 shootout kb. 1 hét!emre: értem - gondolkodtam én is rajta, de azok az összes XP-s eredmények, amiket a 2 cikkben látsz, azért nem kavartam végül bele az összehasonlítóba őket.
Zk: cool - már fel is írtam a neved!
all: köszi még 1x
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
busman
veterán
Sziasztok!
Most kaptam egy MSI 3870 oc kártyát de baromi hangosnak találom.
Az overdrive-ban nem találtam venti állítási lehetőséget.....I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
esab77
csendes tag
Sziasztok!
Tudom nem igazán kapcsolodik az elöttem szóltakhoz de kérdésem lenne a nagy Ph. forumosok eszéhez . 2 db 3870 X2 es karit ha crossba kötök milyen teljesítmény növekedést tudok elérni a mostani játékokban pl: cod4 cod5 üdv nektek esab77
-
- = Zk = -
félisten
ha kell a VGA-m keress meg bátran...Öszszehozzuk" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
emre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Trollok komolyan
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Egér probléma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 8GB GDDR6 videokártya - Csomagküldési díj az árban!
- Gigabyte RX 7600 GAMING OC 8G Garanciával
- EVGA 3090 XC3 Ultra 24 GB GDDR6X
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest