- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
aneda
senior tag
válasz
szajmon101 #38599 üzenetére
Végy egy Gigabyte G31 lapot 12k környékén újonnan, végy bele egy E6xxx, E5xxx, E4xxx C2D procit, szerintem használtan 12-15k környékén, bele 2x1GB Kingmaxot 6k-ért...
Ez legjobb esetben 30k, lazán megy 3.0GHz-t, és kihajt minden értelmes VGA-t. -
szajmon101
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #38598 üzenetére
Köszönöm mindenkinek hogy ilyen segítőkész!!!
Proci ügyben az 5400+ -os a nyerő nálam!!!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
szajmon101 #38595 üzenetére
Ebben van VGA is, szóval azt sem kell azonnal cserélned:
Támogatja a 140W-os CPU-kat is, s az új január 9-én megjelenő Phenom II-ket szintén. Ebbe egy jó ideig lehet még CPU-kat választani (minimum 2 évig). (nem csak AM2+, hanem AM3-as CPU-k is mennek majd benne).
Bővebb ismertető: [link]
Másik kérdés, hogy majdan milyen VGA-t szánsz bele, mert ahhoz mérten kell CPU-t venni. Jelenleg jó ár/érték aránya van pl. ennek: [link], de ezt azért illik tuningolni egy kicsit ~500MHz-et. Ez pedig szintén jó: [link], s annak a jegyében is született, hogy tuningolják (szorzót kell csak feljebb dobálni, s kész is).
-
Bocaa
senior tag
válasz
szajmon101 #38595 üzenetére
Hát a procid édeskevés mindenhez add el jó pénzért és vegyél E5200+giga p35-ds3,vagy valami hasonló p35-ös lapot ez már 40 körül megvan ezzel jóideig megleszel
-
szajmon101
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #38593 üzenetére
Igazából olyan alaplapot akarok amit nem kell majd kicserélnem 1-2 éven belül
Ár - Érték arányban a legjobbat, de ugy 25 ezer alatt legyen -
katt777
félisten
válasz
szajmon101 #38592 üzenetére
P5Q + E5200-at javaslok.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
szajmon101 #38590 üzenetére
AM2-es vagy 939-es? Másrészt pedig mennyit szánsz rá?
-
Bocaa
senior tag
válasz
szajmon101 #38590 üzenetére
Mien procid van hozzá?Vagy az is kell??
Szoktál tuningolni?
Ezek fontos kérdések ha jót akarunk neked -
szajmon101
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem vmi jó kis PCI-E-es alaplapot???
Előre is THX.
-
creedszl
senior tag
válasz
TomBoy1986 #38586 üzenetére
nem használom az élsimítást.és ami még a furasághoz tartozik az az hogy ha minre teszem a graft tehát minden kikapcs és 640*480 akkor is ugyan úgy visszaesik lehet nem 25-30-ra hanem 30-35-re de ez akkor se normális...további ötletek?
-
creedszl
senior tag
sziasztok
lenne egy érdekes problémám.egy Sapphire HD3870 GDDR4-es videókarim van mellé 2 GB Kingmax 800@1000Mhz-es mem és egy Dual Core E2160 1.8@3.00Ghz.COD4-ben és 5-ben tapasztalom hogy nagyobb terep megjelenítésénél vagy mikor sok a fény effekt vagy egyébb köd stb akkor a a játék erőteljesen belassul.Ezt úgy kell elképzelni hogy mondjuk 70-80 fps-ről visszaesik 25-30-ra...szerintem ez nem teljesen normális.Catalyst 8.11-gyel mindez.van valami ötletetek hogy mi lehet a probléma?esetleg CPU limit a gond?
-
gtasystem
őstag
válasz
szajmon101 #38580 üzenetére
mivel van 3850-es agp-s kártya, és ide írtál gondolom ezt tudod..én azt javasolnám mert szinte mindenre elég lehet..viszont nem olcsó(24-25) ezért én elgondolkodnék azon hogy esetleg egy új pcie-s alaplappal(10-12) + a pcie verzióval(15-16) nem járnék-e jobban..
-
fatal`
titán
válasz
szajmon101 #38580 üzenetére
Milyen procid, mennyi RAMod van stb? Egyébként én már semmilyet sem vennék..
-
szajmon101
csendes tag
Hi!
Tudnátok segíteni abban, hogy milyen AGP-s videókarit vegyek?
Válaszotokat előre is Köszönöm -
katt777
félisten
válasz
aleister #38577 üzenetére
Azért, mert a full tesztet fogadják el mindenütt hitelesnek, hiába írod oda, hogy pedig így meg úgy volt, persze, mindenki tudja, hogy a CPU pontszámok nagyon hasonlóak azonos CPU-val (azaz hibahatáron belüliek az eltérések). Sőt, az adott topicokban még egyéb rendszer-adatokat tartalmazó ablakocskákat is kérnek a képekre. Előfordul ugyanis, hogy ha pl. más szorzót állítasz be egy CPU-tuninghoz, akkor más CPU sebességet mér a DMark is, vagy pl. az eltérő RAM-sebességek és időzítések módosíthatják pl. a 3D eredményt is.
Szóval a hiteles teszten (képmentés) van 3DMark eredmény-ablak, GPU-Z, CPU-Z (procival és RAm-beállításokkal is), stb. De tényleg ne csináld ezért újra mindet, nekünk elég lesz az eredmény, csak írd oda, hogy az adott 3D pontszámokat milyen sebességű CPU-val érted el.
06 nem számol, mi több, a Vantage már akkor sem számol összpontszámot, ha nem default tesztet futtatsz, ami azért nem kicsit szánalmas, hiszen pont a default teszt nem terheli le fullban a rendszert. -
aleister
veterán
gtasystem, kat777:
Természetesen bárminemű tanácsot és tippet szívesen veszek. Sajnos mivel a cikk nagyrészt már megvan, biztos, hogy nem fogom tudni újramérni (a 3dmark06 kivételével), de legközelebb biztos fel fogom tudni használni őket az ötleteket.
Őszintém megvallva nem tudom, hogy van e értelme a cpu testnek. Pl 3dmark06 alatt a tesztek fele alap, másik fele húzott fsb-vel fog megtörténni. Jelenleg az előbbi ment le, ami nem meglepő módon ugyanannyi cpu score-t hozott jó sokszor. Az OC cpu órajellel holnap feltehetően egy magasabb mért cpu score fog kijönni ugyanannyiszor. Szóval egy másodlagos, és előre várható eredmény miatt kénytelen az ember plusz teszteket futtatni, és nem értem, hogy erre miért van szükség? 05 alatt simán számolt a progi 3dmark score-t, 06 alatt miért nem? -
lala42
őstag
válasz
Serg1966 #38575 üzenetére
Na pont azt nem néztem
A barátomnak kellene de ár/teljesítményben csat ez a szegmens jöhet szóba. (a 48xx sorozet drága neki) Persze COD5 FarCry 2 stb. az elvárás alapbólCsak lé kevés.
Nekem 4850 GainGS van de azzal meg vok elégedve. Szerintem (de lehet, hogy csak én nyúltam bele) nagyon jó az a kari.
A FarCry2 tesztnél és a FurMark szőrös fánkjánál nem ment 70 fok fölé a kicsike, CCC 40%-os 980 körüli venti fordulatnál. Ezt a 70 fokot kb 1-2 mp.-ig tartotta.Majd visszament 65 fokra.
Tudom ez nem ide tartozott, hanem a 48xx-be, de csak azért írtam, hogy nem rossz a gain.(mára nem lett rossz) -
WesTM
őstag
válasz
lala42 #38572 üzenetére
Hali!
Azt hiszem (javítsatok ki ha nem) ezen a kártyán ddr3as memók vannak a ddr4 helyett.
Szerintem nem jobb mint bármelyik 3870, bár a gainward igen megbízható márka. Én talán his verzót vennék, bár azok árban már 4850 szintjén mozognak ha ice-q-t nézzük, akkor viszont egyértelműen 4850.
Valószínűleg jó kártya, mai játékokhoz elég, de a ddr3 az ellenérv. -
lala42
őstag
Hali!
Mi a véleményetek a Gainward HD 3870-es kariról?
Valaki használ ilyet?
Játékokban mit tud teljesíteni.
(Inkább a személyes tapasztalataitokra vok. kiváncsi, mint a gyári tesztekre)
-
WesTM
őstag
Reac^ kolléga, sikerült valamit kezdeni a vmoddal? Nekiállt engem is érdekelni a dolog, szeretnék én is egy egy pici grafitos vmodot. Ha erre jársz szólj!!!!
-
gtasystem
őstag
-
katt777
félisten
válasz
aleister #38564 üzenetére
Hát, az tényleg lassan fut le, de csak így lehet látni, milyen teljesítményt produkál a CPU, és ehhez lehet viszonyítani a 3D pontszámokat. Így tudod belőni a rendszert optimális teljesítményre. Ezt hívják kihajtási szintnek, persze ehhez már nem default beállításokkal kell tesztelgetni. Pl. ha meg akarod tudni, milyen proci elegendő a VGA-d alá, akkor feltolsz minden grafikai beállítást maximumra az általad elérhető legnagyobb felbontásban, és ahol a VGA pontszám már nem emelkedik a processzor órajelének növelésével, ott optimális a rendszered. Ennél akkor érdemes jobban túlhajtani a procit, ha nem tudod az összes szűrőt használni (pl. UE3 motoros játékokban nincs AA, tehát vastagon CPU-limites leszel egy maximumra belőtt beállítással), ekkor persze a teszteket is hasonló beállításokkal kell futtatni, pl. max. felbontás marad, de csak 2XAA, 4XAF, ilyesmire jók a szint. tesztek, nem pontszám-vadászatra.
Tesztelni csak modernebb tesztekkel érdemes, a többi nem is méri a VGA minden tudását.
-
katt777
félisten
Sajnos, attól tartok, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen.
A Catalyst nagyon erőforrás igényes, már ATT-szal is jobb eredményt kapok tuningban, mint azzal. Egyébként is alapból megváltoztatja az alap driver beállításokat, így akkor hozza a driver beállításait, ha a "magas minőség"-et szimplán "minőség"-re teszed. Próbáld ki!
Remélem, valamit azért segítettem!
Nem kell hálálkodni.
-
aleister
veterán
válasz
gtasystem #38549 üzenetére
Ahogy már más is mondta, be lehet állítani egy checkbox sorozattal, hogy milyen tesztek fussanak le. Egyébként 4 stádiumban teszteltem a konfigot: alap, tuningolt vga, tuningolt cpu, tuningolt vga+cpu. Ebből lehet majd látni milyen cpu kell egy 3850 OC kihajtásához. Van 3dmark05, 3dmark06, furmark és egy Company of Heroes dx9 teszt.
kat777:
A cpu teszt mindig nagyon lassan fut le. Tudtommal ilyenkor az egész teszt grafikai megjelenítését a cpu végzi, ezért aztán pár fps lesz a max sebesség. Mondjuk 3dmark06 alatt még nem próbáltam, ott lehet, hogy másképp működik.Akkor elvégzem újra a teszteket, és holnap publikálom Nektek.
-
gtasystem
őstag
válasz
tigipuf #38560 üzenetére
na ezt nem is csodálom..
és bár én nem rendelkezem ilyen tapasztalatokkal..de itt egy teszt ami hasonló kártyával készült..de ez már gyárilag túl van hajtva..
ha jól látom itt 825/2400 vanTasiA: nekem asszem 6mhz különbség volt a két beállítás között..ugyanazzal az FSB-vel..
de ez nem hoz 150 pontot.. -
TasiA
senior tag
válasz
katt777 #38551 üzenetére
Azt el is felejtettem, hogy miután felhúztam BIOS ból 730/900-ra, már akkor többet kaptam a 3DMark-ban, mint mikor csak a Catalystal húztam 750/950-re. Ezért értetlenkedem. Szal, ha bios gyári és szoftveresen húzom 750/950-ra akkor kevesebbet kapok, mint mikor BIOS nem gyári, de nincs 750/950. Kicsit furcsállom. A másik dolog, ugye szerinted erőforrást igényel, ha szoftveresen tuningolunk. Ez eddig ok, de 150 pontnyi terhelést csak nem jelent? Vagy igen?
-
tigipuf
senior tag
sziasztok!giga 3870 512mb ddr3-as zalmanos karit,milyen emelt órajeles beállításon érdemes futtatni szerintetek?megköszönném olyan tisztelt fórumtárs válaszát akinek konkrét tapasztalatai vannak
egyéltalán érdemes-e basztatni a default(825,900)-as beállítást?köszi
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38542 üzenetére
Ez van, ha a kérdezők lusták visszaolvasni.
TasiA: Ha szoftveresen tuningolsz, az erőforrást foglal a rendszerből, ha hardveresen, az meg nem. Ezért szoftveres tuninggal (bármit tuningolsz) mindig gyengébb eredményt fogsz kapni. A megértésről annyit: tényleg nem árt odafigyelni, mit írnak mások. Pl. erről a tuning-dologról is volt már szó nem egy helyen. Meg esetleg helyesen írni, mert elég durva elírásaid vannak. Ez nem kioktatás (csak mert sértődősek minden szót annak vesznek), csak kérés a figyelmességre.
aleister: Aki rendesen tesztel, az nem (csak) az összpontszámot teszi közzé, hanem a CPU és a GPU pontszámokat is, Utóbbiak a kihajtásig erősen függnek az előzőtől (éppen ezért szokás feltüntetni igényesebb tesztekben), pusztán az összpontszámoknak meg max. 3DMark topicokban van értelmük, VGA-topicokban inkább nevetségesek, mert pont a lényeget, a VGA teljesítményét nem tudjuk meg belőlük.
-
TasiA
senior tag
-
aleister
veterán
Skacok, csináltam egy jó kis MSI hd3850 tesztsorozatot + cikket. Hamarosan közkincsé is teszem, de egy dolog nem hagy nyugodni. 3dMark06 alatt ugyebár kétféle eredményt kaptam (SM2, SM3 ). Emlékeim szerint itt meg egy számot szoktatok közé tenni. Mivel én kihagytam a cpu teszteket, feltehetően ezért nem is kaptam 3dmark pontszámot. A fenti 2 értékből lehet valahogy származtatni ezt? Ugye nem kell újramérnem a tesztsorozatot?
-
gtasystem
őstag
na ez tényleg fontos kérdés..
én is ugyanezt tapasztaltam..nem tudom miért van, de azt megfigyeltem hogy 1 FSB-nyi eltéréssel tudom csak beállítani ugyanazt biosból..de ez elvileg nem okozhat ekkora eltérést úgyhogy nem értem..nekem is 150 ponttal több jött ki..
szerintem várjunk amíg erre téved egy főtuningbajnokhiperguru aki tudja erre a fogós kérdésre a választ..person
nem emlékszem már pontosan de kb 100+ pontot hoz 3dmark-on a 8,11(valahol itt van a hsz-ek között)
és hogy te mennyire vagy cpu limites, az csak attól függ honnan nézzük és ki mondja.. -
person
senior tag
Az új NFS-re visszakanyarodva játszadoztam vele és most megpróbáltam feljebb
tologatni mindent és most viszi 1280x1024-ben minden maxon 25-30-40 FPS-el! Ezt nem értem mivel semmi nem változott a gépben.A játék elején mindent visszavéve ment csak 20-30 FPS-el.
Ha a 8.11 tényleg javít rajt akkor tuti hibátlanul menne fullon.
Ha jól sejtem maxon is erősen CPU limites vagyok vagy gyenge a játék?.[link] -
TasiA
senior tag
válasz
gtasystem #38544 üzenetére
Na akkor én felteszek egy rendkívül fontos kérdést!!!
Van ez az idétlen 3DMark progi. Ha Win alól húzom a kártyát kapok XXXX pontot. Ha bios-ból húzom ugyan annyira akkor ilyen 100-150 körülivel többet kapot. Más is feltette már ezt a kérdést, ezért is próbáltam ki én is. Szerintetek??
-
TasiA
senior tag
válasz
TomBoy1986 #38542 üzenetére
Ez is igaz
Eleinte még én is belefutottam ebbe az Intel vs. Amd, illetve Amd vs Intel (csak a nyugalom kedvéért) eszmecserébe, de hogy oldalakon keresztül ennyire elmerülni?, az már beteges
-
TomBoy1986
veterán
Sajnos ez van általában, amikor egy kártyáról már mindent megbeszéltek a korábbiakban. Az új témák általában abban kimerülnek, hogy:
- melyiket válasszam?
- milyen hűtő jó hozzá
- milyen az új driver?
- milyen CPU kell hozzá? ( népiesen: "kihajtja-e" falusi-e... egyszerűen hihetetlen)
- és jobb esetben, hogy teljesít valamelyik programbanEzzel még csak a hűtéssel sincsen már gond. X1950XT topicban az utolsó 500 hsz. tuti hogy arról szólt, hogy a kártya túlmelegszik. Erre mindenki igényelte ugyanazt a magyarázatot külön...
Igazság szerint nincs sok felfedeznivaló a kártyával kapcsolatban.
-
TasiA
senior tag
válasz
TomBoy1986 #38539 üzenetére
Ebben a topicban kioktatnak mindenkit mindenről, nem vetted még észre? Gyerekneveléstől kezdve a világgazdaságon át mindehez jobban értenek, mint Te, vagy bárki aki betéved!
Sőőt, ha véeletlenül nem értesz rögtön egyet, akkor egészen odáig el lehet jutni, hogy TE totál hülye vagy és semmihez sem értesz és még olvasni sem tudzs, meg értelmezni sem! Ez már csak egy ilyen topic!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Csiborbogár #38535 üzenetére
Óóó, meg voltam tévesztve, ugyanis mielőtt hozzászóltam volna, akkor is oldalakon keresztül volt szó itt processzorokról...
-
válasz
Csiborbogár #38535 üzenetére
-
katt777
félisten
válasz
Geri Bátyó #38524 üzenetére
Sosem fogja megérteni.
-
Csiborbogár
őstag
Nem vettétek még észre, hogy ez videókártyás topic, és nem procis???????
-
TasiA
senior tag
Bazzeg nem unjátok még??? Mert szerintem kúrva gáz mán, hogy oldalakon keresztül ezen vitáztok!! Ez egyik AMD buzi, a másik meg Intel a buzi a 3. meg azt hiszi mindenkinél okosabb és ő szarta a Spanyol viasszt! Miért nem nyomjátok privátban? Nyissatok neki egy topikot!
-
person
senior tag
Ne haragudjatok de szerintem már nagyon OFF ez a rendszeresen visszatérő vita.
Az embernek komolyan elmegy a kedve a totyiktól!
Persze ez is hozzá tartozik a dolgokhoz 1-2 hsz. erejéig, de ha ennyire szerettek
belemerülni miért nem csináltok külön totyikotEsetleg az is odatalálna akit komolyan érdekel és részt akar benn venni. Aki először jön azt hiszi rossz helyen jár.
Nem utolsó sorban mi is könnyebben megtalálnánk ami minket érdekel bogarászás nélkül.
Elnézést.... -
gtasystem
őstag
válasz
TomBoy1986 #38529 üzenetére
natessék..erről beszéltem..
az igaz hogy pontosabb fogalmazással nehezebb a belekötés, viszont úgy nem olyan izgalmas..
egyébként meg úgy gondolom, hogy amiről beszélsz annyira lényeges momentum, hogy az hogy 8fps-el több van egy játékban vagy nincs, gyakorlatilag teljesen lényegtelen ilyen körülmények között..ezért is nem fogalmazok pontosabban..
ár/érték arányban verhetetlen az AMD ha tetszik ha nem, és ez a lényeg.
ezt próbálják meg aláásni "irodistáék" azzal, hogy a teljesítmény nem elég a mai játékokhoz..pedig ez egy marhaság amivel ők is tisztában vannak, de más nem jut az eszükbe..
a lényeg az, hogy jó videokártya legyen a gépben..mint például a 3800-as sorozat..
-
TomBoy1986
veterán
válasz
gtasystem #38528 üzenetére
A régi Phenom azért nem ennyire jó. Ott van a grafikon alján (9950BE @ 2.7GHz = E8500 @ 3.16GHz ebben a játékban). Egyébként ha pontosabban fogalmazol, akkor nehezebb beléd kötni. A kollégák, amit megállapítottak szerintem is úgy van.
Clk2Clk nincs esélye legyűrni az aktuális ellenfelet a jelenlegi AMD-s kínálatnak, de az csak egy dolog, mert oké hogy mennyi egy termék teljesítménye, de azt sem szabad elfeledni, hogy mennyit kell kipengetni érte
Ebben frankón az van benne, hogy az E8400 30%-kal erősebb a 6000+-nál. Ehhez képest kétszer annyiba kerül. Szóljon nyugodtan bárki, aki nem így látja...
tsigalko87:
Ár/teljesítményben vannak jól pozícionálva a termékei. Az PII-k viszont már drágábbak lesznek, de emellé a teljesítményük is nagyobb lesz ám
A jelenlegi csúcsmodell induló ára (940-es) 70K körül várható itthon és nem véletlenül. Annyiért éppen a 920-as Core i7-et kaphatod kézhez: [link] -
gtasystem
őstag
válasz
TomBoy1986 #38527 üzenetére
natessék..tsigalko87, Geri Bátyó
erről beszéltem..
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #38522 üzenetére
Az új Phenom teljesítménye, egyelőre csak Opteronként:
Másrészt meg nem ártana, ha időnként azt is megnéznéd, hogy mi mennyie kerül...
6000+ 19.5K vs. E8400 41.2KTalálsz olyat, ahol 100%-kal jobb a 6000+-nál???
"Anno, ha jól emléxem, a Phenomot viszonyítottuk a C2D-hez, akkor ez nem nagyon zavart..."
Bár ez nem nekem szól, de egyszerű a magyarázata: ugyanannyiba kerül nagyságrendileg (+-5K), sőt a Phenom ált. olcsóbb. -
gtasystem
őstag
válasz
Geri Bátyó #38524 üzenetére
arról én nem tehetek hogy intelköd ereszkedett a szemetekre, és nem látjátok a fától az erdőt..
tsigalko87: én
-
#TOTTI
őstag
Nem tudom ki mit lát de én azt olvasom ki a táblázatól hogy az Intel lazán jobb mint az AMD.. Ki lát ebben AMD fölényt..
-
válasz
gtasystem #38523 üzenetére
Jól megnézted azt a táblázatot?
A legjobb X2 a 6400+ (3.2 GHz) annál még az E6700 is jobb (2,66 GHz), valamint E6750 (2.66), X6800 (2.93), E6850 (3.0).
Ráadásul az E6600 (2.4) is csak 5mp-el lassabbAz alázás kicsit fordított. (a felsorolt Intel procik mind 65nm-esek)
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38522 üzenetére
egyáltalán nem lenne gáz a Phenomnak.. sőt..még érdekes is lenne..
ha fordítva lenne, tuti hogy nem ugyanezt mondanád..legjobb kétmagosokat összahasonlíthatjuk amint lesz 45nm-es AMD..
de a 65nm-esek között az X2 szanaszét alázza a 65nm-es Intelt..
5mp? na és.. a phenomnak meg szebb a doboza..
na jóccakát.. nem lobogtathatok AMD zászlót egész nap..
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38519 üzenetére
Mindkettőből az elérhető legjobb 2 magos használtam, tehát korrekt.
Mondtam: gyártsanak jobbat, és akkor majd ahhoz hasonlítható.
Phenomot azért nem hasonlítják Intel 4 magoshoz, mert az AMD-nek nagyon gáz lenne (meg a faneknek is
).
Hasonlítsuk össze a legjobb 2 magosokat, és a legjobb 4 magosokat mindkét részről. Ez korrekt. De ez AMD-seknek megint nem fexik. Mielőtt szólnál: ha fordítva lenne, ugyanezt mondanám. Az elérhető legjobbakat kell a riválisok közül összehasonlítani. Aztán persze lehet árakkal, egyebekkel magyarázkodni, ami lényegében kozmetikázás, főleg, hogy azonos árban jobb az Intel (hasonló típusokat hasonlítsunk össze), és még ott van az Intel tuningpotenciálja... Tehát egyértelműen jobban megéri. Na, részemről elég ebből a sok off-ból, én ezen nem vitatkozom tovább.
Mégis mit látsz te azon a grafikonon?
A legjobb Phenom 5mp-cel (10%) marad el a leggyengébb Intel 4 magos mögött.
Na, ha így értelmezed a grafikonokat, már érthető is az AMD-mániád.
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38515 üzenetére
ezzel az erővel egy celeront is hasonlíthatnál egy c2d-hez mert az is processzor..
egy új technológiát hasonlítasz egy régebbihez és ez nem korrekt..
a Phenommal azért érdekes a C2D összevetés, mert ha jól tudom nincs is ellenfele az Intelnél..mert nincs 65nm-es 4magos Intel ha jól tudom..(ha van kijavítanak)
ezért ebben a speciális esetben egy 4magos 65nm-es technológia viszonyul egy újabb 45nm-es 2magoshoz..és ez legfőképpen a Phenom ára miatt érdekes összehasonlítás..
de igazából a 4magos 45 nm-es Phenomot kell majd hasonlítani a 45nm-es 4magos Intelhez..ennyi..
így lenne korrekt a dolog..
és hogy ne legyek nagyon off: Űberfa@a kártya a HD3850..!!!
és van 85hz-es felbontás a 8,11-es Catalystban..!!!
-
aneda
senior tag
válasz
punk17 #38516 üzenetére
BIOS mod egy megoldás, gyárilag elég vicces a ventiszabályzása...
65fokig 25%, onnantól 100%
Biztos nem volt idejük a gyárban beállítani ATI Bios Editorral, nekem kb. 10perc alatt sikerült belőni egy exponenciális szabályzást...
Üresben 40fok, ekkor a venti éppenhogy forog, max terhelésen 75fokig megy fel, ekkor a venti 35%-os PWM kitöltést kap, itt már van hangja, de teljesen moderált.u.i.:nekem a dupla slotos hűtős van!
-
punk17
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy MSI RX3850-T2D256E kártyát. Speckó hűtés + nem ref. nyák. Viszont a hűtés eléggé idegesít. Felbúg elhallgat és elég hangos. Milyen hűtést ajánlanátok rá mert én egy Accelero S1 rev.2 néztem volna de az nem megy fel rá. Tudnátok mondani egy csendes hűtőt ami egy kis oct is bír és megfizethető és biztos felmegy rá?
Előre is köszönöm. -
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38513 üzenetére
mivel egy 45nm-es gyártástechnológiájú procit hasonlítasz egy 65nm-eshez azért..
ezt azért mindíg hozzá kellene tenni ha korrektek akarunk lenni..
majd ha kijön a 45nm-es ADM akkor hasonlítgassunk..3ghz-es proci még sokáig elég lesz sokmindenre szerintem..viszont oprendszert azt vehetünk nemsokára..
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38512 üzenetére
Én is, mint Intel user.
Ha megfeszítem a procimat, messze 4GHz fölött, akkor éri el a 6000+ alap órajeles fogyasztását...
ollie: Amíg a VGA-knak elég egy 3GHz-es proci, addig nincs is gáz ezekkel, de már a mostani csúcskártyáknak is komolyabb igényeik vannak. Bár részemről én is örülnék, ha maradna minden a gépbe, és grafikához/játékhoz mindent a VGA-ra tennének, hogy csak azt kelljen cserélni, ez viszont nem érné meg a hardvergyártóknak, ergo előbb utóbb fejleszeni fogják a procikat is, hogy újabb lapokat, RAM-okat, stb-t kelljen vennünk.
-
-
TomBoy1986
veterán
Pedig az esély sajnos meg van rá, a PII-nek is valószínűleg 3500MHz lesz a gyári csúcsa jövőre (940 - 3GHz, 920 - 2.8GHz, a differenciából ez jön ki a 990-es csúcsmodellre).
szitaati:
A mostani árak mellett esélyes, hogy nehéz lesz fejleszteni.ollie:
Ha alacsonyabb az órajel, csak több a feldolgozóegység, akkor is ugyan ott vagyunk fogyasztást (és ebből következően hőtermelést) tekintve -
katt777
félisten
válasz
szitaati #38505 üzenetére
Amilyen a játék-felhozatal, én jó darabig elleszek a mostanival (főleg hogy hosszabb távon csak kicsit régebbi játékokat nyomok, amelyeknek kell az órajel 1 v. 2 maghoz), max. majd ha 30k körül szórják az elavult Q9650-eket, majd lecserélem arra. De lényegében majd akkor akarok procit cserélni, ha alapból 4GHz-en mennek. Remélem, az i7-es szériát kibekkelhetem.
-
szitaati
aktív tag
-
cl.aci
aktív tag
válasz
bazsa0007 #38503 üzenetére
Mert az a sz@r a gpu-ban található hangkártya ami HDMI-n keresztűl ad hangot a TV-re, vagy monitorra. Telepítsd a driverét utánna álítsd át az alapértelmezet hangkártyát az edig használtra, lás csodát máris működik normálisan a hang, és HDMI-n keresztül is kap hangot a megjelenítőd, persze csak akkor ha használod is
.
-
bazsa0007
tag
ja meg az miért van hogy az atinak van vmi high definition audio szarja amit ha nem tiltok le nem szól a hang
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged