- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
válasz
Alister71 #41899 üzenetére
Feltettem, megy kössz!
Viszont van egy gondom. 3870-esem van, és nemrég tettem fel az SP2-t Vistához. Gondoltam jó lesz meg minden, viszont azóta CoD2-be kb 40-50fps-el kevesebbem van. Néztem már a 9.4, valamint most a 9.5-ös catalyst-al is, újratelepítettem a játékot is, de 100-nál több fix fps-t nem tudok kicsavarni a játékból. Összehasonlítás képpen CoD4-ben full grafikai beállításokkal is megvan a fix 125 vagy még több is.
Ötlet? vagy egyszerűen ennyit az SP2-ről? -
thumb
aktív tag
Halihó mindenkinek!!
Nemrégiben írtam, hogy az ATI 3870x2 videokártyám csíkoz de csak Call of Duty 2-ben ha gránátot kapok. Nos először azt hittem, hogy a kártyának van baja fórumoztam is de megoldás nem nagyon született (ezúton is szeretném megköszönni azoknak akik próbáltak segíteni) így aztán az összes drivert kipróbáltam és állítgattam tehát mostmár megosztanám gondolataimat. A megoldás a Catalyst A.I.-t ki kell kapcsolni. Ennyi az egész és tesztjeim alapján csak a COD2-nél csíkoz dx9-es játékoknál semmilyen gond nincs vele. Írták, hogy a 8.1-es driverrel a CS-ben csíkozott amikor flash-t kapott az ember viszont azt a 8.2-es driver megoldotta vagy valószínüleg ott is csak ki kell kapcsolni a catalys-ton belül az A.I.-t. (Catalyst A.I. = Catalyst Control Center finomhangoló alkalmazás. Az A.I. (A.I., mint mesterséges intelligencia) névre keresztelt funkció további optimalizációkat végez a játékok futtatása során, mellyel némi többletteljesítményt csikarhatunk ki a videokártyánkból.)
Magyarán a textúrát állítgatja low-nál a régi kártyák szerint high-nál a pedig az új szabványok szerint.
kösz a figyelmet hátha valakinek hasznára lessz
-
Alister71
nagyúr
Ez a 9.5-ös Cata egész jól sikeredett, mert a driverekre elég érzékeny Asus 3870-esem rendkívül jól megy vele. A 9.4-essel szóba se akart állni, csak a saját Asus honlapról leszedett driverrel volt jó. Ez tetszik neki, az Ati winflash is megnyílik, az előzővel nem volt hajlandó. 64-es Win 7 Ultimate.
-
sagesz93
addikt
válasz
jookomak #41891 üzenetére
kaptam egy olyan csatit hozzá amin van s-video meg egy sárga csati,(gondolom ez az amit te írtál.) De a tv-n is meg ezen is csak bemenet van, vagy mi
, meg van olyan amiből kijön 3 színes csati is, de aztse tudom semmire se rákötni. Rohadtul nem értek hozzá...
Kéne fullHD tv, mert kaptam dvi-hdmi átalakítót.
-
jookomak
őstag
válasz
sagesz93 #41886 üzenetére
S-video csak képet visz át , hangot nem, ahoz kell a külön hangfal. hacsak nem létezik valami olyan átalakító cucc, amibe be tudod dugni a s-video jelet, és a hangkártyából kijövő hangot (jack-rca kábellel) majd ezt átalakítja scart-ra.
Zabu: mi is pontosan a probléma? nem tudtál 1366x768-ast beállítani a kártyán, hogy natívan menjen a tv? vagy plazma és 1024x768-as?
sztem a legegyszerűbb a kártyához adott dvi-hdmi átalakítóval meg egy hdmi kábellel kilőni a képet. -
summi
csendes tag
Szerintetek milyen processzor tudja normálisan meghajtani a 3850 512Mb vga-t?
Üdv.
-
sagesz93
addikt
válasz
Hurkaleves #41885 üzenetére
thx a segítséget+az infókat.
Majd kihozok mindent a kariból
Még egy kérdés. Tv-hez szeretném rákötni a gépet(sima crt-s samsung.) S-videoval probáltam, ment is csak hang nincs. Hogy tudok varázsolni rá? -
-
zabu
tag
Csáó!
Van kis problémám :/
Felhoztam a gépemhez a panasonic tv-nket, összedugtam őket, komponenskábellel, mindent oda ahova kell. Tv-t komponensre állítottam, és megnyitottam az ati catalystomat, 9.03as volt. Kerestem nem találtam semmi olyan beállítást aminél ilyet tudnék állítani. Frissítettem 9.04-re, ugyanaz, Basic beállításnál nincs menü a general settingsnél. Felraktam a 8.6osat win7eset, semmi változás. nem tudom mi tévő legyek. Tudna valaki segíteni?
köszi előre isati hd 3850
paansonic viera nemtudommilyen
win7
most: catalyst 8.6Segítségeteket előre is köszönöm!
kipróbáltam a 9.05ös szoftverrel is, nem látok túl nagy különbséget, probléma ugyan úgy fennt áll. szerintem bennem van a hiba, csak ne mtudom hol:/
-
sagesz93
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #41882 üzenetére
ja jó, én meg már féltem mi lesz 700-nál
-
lsc
nagyúr
válasz
sagesz93 #41879 üzenetére
A procinak finoman adhatsz feszt /ha nem gyári a hűtés akkor egy kicsit többet is /, a fesz nélküliséget a videokártyára írtam .
Mod : Nem lehet előre megmondani, gyárilag a his iceq turbi x volt a leggyorsabb, az 735/1960-on ment , de az enyém annak idején ment 800-on is . A gpu a lényeg, a memóriák húzása nem ad nagy pluszt .
-
sagesz93
addikt
HI!
Végre mától én is HD3850 tulaj vagyok
Méghozzá egy MSI RX3850 512mb ddr3. Nem refhűtős.
Bios frissítést kéne rá dobni?
Tuningba meddig szabad elmenni?
Valaki tudna feldobni egy gta4 benchmarkot mert eléggé érzem hogy visszahúzza a proci a vga-t. -
endru88
csendes tag
válasz
- = Zk = - #41874 üzenetére
A gép minden alkatrésze új. A karit frissítetem, viszont a biost nem.
Holnap délután többet fogok tudni. Majd megosztom veletek. -
endru88
csendes tag
válasz
- = Zk = - #41871 üzenetére
Nem hiszem, hogy kipróbálom. Nem akarom tönkre tenni a kártyát.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
endru88 #41870 üzenetére
hát igen... a VPU kikapcsolása orvosolhatja ezeket a problémákat viszont ez a funkció "védi" a karit...bár ha úgy vesszük régebben nem is volt ilyen tulajdonság a catalyst-ban és mégis gond nélkül mentek a karik..
nemtom...de először egy új driverral azért próbáld be! -
endru88
csendes tag
válasz
Hurkaleves #41869 üzenetére
Ma már nincs kedvem hozzá. De holnap felrakom a crysis-t és ha gond nélkül megy akkor azokkal a játékokkal van gond amelyek nem támogatják a 3magos procikat. Legalább is szerintem. Majd holnap kiderül.
Másik forumban ezt javasolták:
-Túlmelegedés, feszültség ingadozás vagy tuning miatti hibából fakadóan a
driver-be beépített VPU Recover lefagyasztotta a kártyát, az esetleges hardveres
hibák, sérülések elkerülése érdekében.
-Ha zavar akkor a CCC-ben vedd ki a pipát az Enable VPU Recover elöl. -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41868 üzenetére
hája.
remélem endru88 azóta olvasta ezeket a sorokat és már orvosolja is az alapvető problémákat! már feltéve ha vannak és ha egyáltalán ezek.... -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41867 üzenetére
bele a közepébe
pedig lehet, hogy csírájában keresendő a probléma.... -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41866 üzenetére
na! azért a bios frissítés nem éppen egy driver frissítés! ott szállhatnak el dolgok...
de egyébként jogos! nem is kérdeztem ilyen alapvető dolgokat......
...hanem egyből a lecsóba.. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41864 üzenetére
nem szürkit, mert sort törtél (entert nyomtál...)
perszehogysehogy, de remélem pár sor OFF miatt nemkapunk ki.. .elsődleges csatornám a Comedy Central. Dokik. kész
41863: nemtom mivolt azelőtt, de BIOS-t frissítettél gondolom. vga drivert is. stb.
-
-
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41862 üzenetére
jaja ez tényleg pozitív a ph!-ban..
[OFF]CN-el én is így vagyok! nem is ismerek más csatornát...
vannak???
na jo a secondary az a discovery! 9 után szigorúan!de, hogy jönnek ezek a 38xx topikba?? sehogy. de állat!
OFF, off.[/OFF] ehh nem akar szürkíteni... nomind1
-
endru88
csendes tag
válasz
Hurkaleves #41854 üzenetére
Helló! Nem tuningoltam! Csak az nfs pro streetnél és a colin dirt-nél írja ki. A bioshocknál nincs semmi gond és minden fullon van. Tegnap raktam össze a gépet és még csak ezt a három játékot próbáltam. Az nem lehet a gond, hogy a colin meg az nfs nem támogatja a 3 magos procit és igy kevés a phenom x38450 2.1 ghz?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41861 üzenetére
fórumtársról fórumtársa szállnak a megoldások, tesztek stb. ez ebben a közösségben a jó
anniyra mint Ed, annyira nem.
nagyon filóztam a 3 arc közül kilegyen az, de Ed mellett tettem le a voksomat. szóba került évekkel ezelőtt Kelemen, a csere-berekből. de maradtam Ed-nél.
sajna ami meg most megy CN-en, az vicc. énmég a full angolon nőttem fel, de mind a mainapig jut eszembe angol szöveg néhány meséből... -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41860 üzenetére
én is magamtól silabizáltam ki....
kb. 4 órán keresztül kerestem a jó megoldást mikor anno sikeresen kinyírtam a slave mag bios-át...
de szerencsére rájöttem....no meg a PH!-s kolegák is segítettek linkekkel és satöbbivel!
az jó kis turné volt.....vazzz...eja! azért gondolom annyira nem vagy GYP mint ED (az avatarodból...
hatalmas arc egyébként! CN foreva!
)
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41858 üzenetére
jókor tudom meg ezt
deazét köszi, ha 1napon belül használom még, akkor jó. deha nem, elfelejtem sajna. ilyen az eszem#41859) WesTM:STALKER: CS-ben -1FPS a control használatával. fura... de attól függetlenül használom minden játék alá
-
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41857 üzenetére
én is beleestem ebbe, de rájöttem hogyan kell!
nálam úgy jött össze, hogy leszedtem a vga (csak a vga!) drivert majd
winflash és már mehet is!
ha fönt volt a vga driver a winflash el sem indult... -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41856 üzenetére
igen.
64bites vistára nincs ilyen progi.
XP-n meg nem nyitotta meg. elsem indult egyik progi sem.... -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41855 üzenetére
próbálkoztál otthon beflesselni a vga-t a gyári bios-ával?
-
- = Zk = -
félisten
aki még nem olvasta volna, és érdekli...
ime a [link], voltam Iponba a VGA+alaplap hibája miatt. érdekes dolgok történnek a számítástechnika terén.... -
summi
csendes tag
Azt hol tudom beállítani, hogy a mediaplayeres és powerdvds filmeket a TV-n jelenítse meg?
-
summi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy 3850-esem van 512MB, E 2160 2.8Ghz proci van alatta.
Az a problémám hogy undercover alatt nagyon szaggat a játék, pedig nincsenek nagyon feláítva az értékek, még ha mindent minimumra leveszek akkor is egy picit!
Ezzel a kártyával soha nem is ment rendesen!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit próbáljak meg!
vagy esetleg tudtok valami progit ajánlani a mivel le tudnám tesztelni a kártyát, vagy esetleg ennyire gyenge lenne alá a proci?????Üdv
-
endru88
csendes tag
Sziasztok! A gépem ezt a hibát írja ki: ati vpu recover has reset your graphics accelerator.
HD 3870-es karim van. Mi lehet a probléma? -
adammov
csendes tag
Sziaszok!
A www.aqua.hu oldalról szeretnék venni új VGA-t maximum 25-30ezer forint értékben? Melyik szerintetek a legjobb, mert nemtudok dönteni! -
Bali27
addikt
SZiasztok.. Azt olastam hogy a 9.5ös drivernek lesz először teljes körű Open Gl 3.1 támogatása..
No.. ez mennyit nyom a latban? és mire jó?Meg egyáltalán más változtatások lesznekbenne??? Mert most raktam ujra a gépem.. Gondolkodok az XtremeG 8.7en, és a 9.4 en.. De ha jó lesz a 9.5 akkor megvárom..
His3870em van.. -
WesTM
őstag
válasz
drlovi #41840 üzenetére
3.2- már elég a vga-nak. Nyugodtan ráhúhatsz még élsimítást ajátékokra, akkor mégjobban kiegyenlítődik a szint. Az undercover,pedig csak 1 cpu magot támogat, így attól nem kell csodákat várni.
Úgy is olyan fps számnál van limited, hogy a gyakorlatban nincs már jelentősége.
-
drlovi
aktív tag
sziasztok,
elképzelhető,hogy 3870emnek kevés a procim ?
1440x900ban minden maxon.
7750BE @ 3,2Ghz
ATT szerint a gpu 80-100% on jár. procmagok meg szinte folyamat 100%on.
Két játéknál is ezt tapasztaltam.(left4dead;nfs undercover) -
scope2007
addikt
válasz
- = Zk = - #41835 üzenetére
nem.. mivel nekem is 17" monitorom van, tehát a max felbontás nekem is 1280x1024.. és nálam meg jó...
bár most szeretnék cserélni egy samsung 23"osra!
-
thumb
aktív tag
csináltam néhány képet a csíkozásról abban kérném a segítségeteket hogy ez szerintetek gyári hiba vagy a cod2-es játékkal van a gond hogy esetleg régi a kártyához és a multigpu-hoz. mert ha alapból hiba akkor visszaviszem csak azért lenne fontos!! akkor csíkoz csak ha gránát robban az orrom előtt és azt is csak cod2-ben!!
előre is köszi:
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41831 üzenetére
nekem 32bites xp alatt is letiltotta a második gpu-t
-
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41823 üzenetére
winxp32bit-et használok..
nálam pl. a 9.4-es katalinnal ki ki fagyizgatott a gta4...
visszaraktam a 9.3-mast.. -
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #41829 üzenetére
jahm és egy érdekesség. tudom pár helyre el linkelgettem, de nem vadászat céljából
GPU_Z nálam jelen pillanatban... -
- = Zk = -
félisten
64bites atiflash-t tud valaki?
-
thumb
aktív tag
csak mert most nekem is a 8.12-es van de csinálja :S
-
scope2007
addikt
válasz
- = Zk = - #41825 üzenetére
nagy nehezen, de én megbocsátok
-
scope2007
addikt
válasz
- = Zk = - #41819 üzenetére
console parancssorba ezt írd be cod2be.. de cod4be és cod5be is ugyan az a parancs szerintem!
r_multigpu 1
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41822 üzenetére
nah attól nem kell félned hogy búzatábla lesz itt
(búza, ezt a szót igy ebben a formában, még nem hallottam
)
mástéma: milyen oprendszer alatt használod az X2esedet?..Picasa webalbum
nekem pl nem jelöli hitelesnek, az új katalin drivert. (bár ha hitelesített, akkor sem engedi telepíteni). a bios beállítás megcsak esetlen szárnycsapkodásnak tünt... -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41821 üzenetére
ez nagyon kedves!
de azért ne menjünk át búzába.... -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41820 üzenetére
ugyan... öröm olvasni felőled
-
Hurkaleves
őstag
heh... öröm volt most visszaolvasni ezt a topikot...
-
kriszbon
őstag
válasz
bazsazs1990 #41812 üzenetére
Aha ja meg minden, legyen boldog az órajeleivel, na meg a pofáraesésével
A procit mindenképpen húzd fel legalább 3Ghz-re, mert így azért még a 3850-est sem igazán kergeti meg teljesen! Bioszban főablaknál nyomsz egy Ctr+F1-et, és tudsz akkor állítani feszt is! -
bazsazs1990
csendes tag
Köszi srácok de ö nem enged belöle ...
Ö órajel alapján nézi a VGA-kat...
És én nagyon köszönöm neketek ezt a kis drágaságot a 4830személyébe....
amugy belinkeltem neki a linkeket...
de azok csak grafikonok szerinte semmit nem érnek és az éne2180 @2.7GHz megy majd vele egy 8500GT szintjét fogja megközeliteni...
köszönöm az együt érzést! -
thumb
aktív tag
szevasztok srácok olyan kérdésem lenne van-e itt olyan ember aki 3870x2-vel játszott call of duty 2-őt?
-
TasiA
senior tag
válasz
bazsazs1990 #41792 üzenetére
Ez a kedves barát egy kicsit nem ügyes! Foggalma sincs a videókártyákról. Még a 3870 is erősebb mint a 9600GT-je, a 4830-az meg a 9800GT-t szorongatja. Ugyan linkeld már be neki azokat a teszteket amiket a többiek neked! Ha tud olvasni, meg felfogja a grafikonokat, akkor majd rájön! Csak az órajelek alapján nem hasonlítunk össze kártyákat!
-
WesTM
őstag
válasz
bazsazs1990 #41796 üzenetére
Ne aggódj, az illető kicsikét sem ért hozzá. A driverek fejlődésével lassan még egy széria 3850 is bedarálja a 9600gt-t, nem még egy 4830. A koma egyáltalán nem ért hozzá, szvsz többet ne hallgass rá.
Nagyon jó döntés a 4830, jó darabig nem kell cserén gondolkoznod. -
scope2007
addikt
hmm... már tudom mikor világít a 3. led... amikor a +8pin rá van kötve akkor folyamatosan pirosan világít... de hogyha átrakom 8ról 6ra akkor meg NEM... bár elvileg csak akkor kell a 8pin, ha tuningolva van a vga. nálam még sose volt.. tehát lehet hogy hagyom a 2x 6pin-t...ötlet?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41765 üzenetére
ki,ééén?
rosszul hiszed. -
scope2007
addikt
bazs azért kicsit odafigyelhetnél a helyesírásodra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged