- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
busman #40905 üzenetére
Én innét szedtem le beállításokat.: Katt-teszt
Szerintem érdemes mazsolázniÉn ATT-vel csináltam. His vga-m van. valamelyik full 3870-es ATT beállítást adtam hozzá a registri-hez. Nekem bejött
-
emre
veterán
Ez a hsz akkor született amikor először próbáltam ki a 3870-et.
Egy 939-es X2 3800@ 2,5Ghz és 2x1Gb Hynix D43 társaságában.
Csak 8.7-es drivert néztem. Catalyst, His, XG. ott is az XG volt a jobb, pedig az került utoljára a gépre, és csak sima uninstall után.mod. lebuktam, lenyúltam Gorneck nagyúr háttéképét
-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57 #40873 üzenetére
Nekem is a 8.7-es XG jött be. HIS3870 DDR4
Tegnapelött feltettem a vistát (x64, hun SP1) este, tegnap meg XP64-bit SP2 (vista le
)
A vistán 3,8Ghz, XG8.10 118xx
XP64 3,8Ghz, XG8.7 124xx
XP32 3,6Ghz XG8.7 120xx
XP32 3,8Ghz XG8.7 nem futott le
az XP-n jobban ment minden, vagyis a vistán hiába tettem fel a procit 3,8-ra nem hozta még a 32bites XP eredményeit sem.
Azóta a 64-es XP-n is megy a cucc 3,8Ghz-n. egy giga P35DS lapban.
A vga Katt által készített ATT- vel reg file-al van tuningolva, asszem 3D=840/1255, 2D= 200/405Én sem 3D06-al játszok, de egy szűz rendszeren mindig megnézem, hogy mennyi az annyi.
mod: inkább 48xx-ra
ezek szerint nem csak én vagyok diszlexiás, baszus van amikor 3-szor kell elolvasnom mit írok, de még akkor is találok benne elgépelést.
-
-
emre
veterán
Nem feltétlen arról van szó, hogy ne vegyél semmit. Inkább az lenne a lényeg hogy ne terheld le magad különféle agyafúrt hitelekkel. Vagyis mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér. Nem véletlenül a lakás és a gépjármű piac érzi leginkáb a csődöt.
Egyszerűen nem kell bedőlni a bankok marketingeseinek, akik elhitetik hogy mindent megengedhetsz magadnak. Természetesen megértem azokat is akik élnek a hitel lehetőségével, mert magyar fizetések mellett nem nagyon van más lehetőség. -
emre
veterán
válasz
DigitXT #37690 üzenetére
Így van, írtam is, meg azt is hogy monitor nincs a szünetmentesen.
Egy számított érték engem is érdekelne, de kicsit macerás lenne a vga táp bemeneti oldaláról mérni az áramfelvételt, (az hogy a pci-e sin felöl mit vesz fel nem tudom) hogy az alapján számoljon felvett teljesítményt. -
emre
veterán
lassú voltam
Terhelve ennyi: 240W
Mire megírtam a hsz-t felment 244-248W-ra
Viszonyítási értéknek szvsz megfelelő. -
emre
veterán
válasz
AtiGef #37672 üzenetére
Hát én a helyedben itt néznék körül. TV-out kezdöknek
Nem egy ember nyírta ki a vga-t a helytelen bekötéssel -
emre
veterán
1-1,5 napja nem olvastam a topikot
Összegzem: Mega tűz, mega vita, mega faszommajd két nap múlva megint benézek
-
emre
veterán
válasz
norbee2244 #36714 üzenetére
Végül is nekem 8, kár hogynincs vállvonogató szmájli
De ha játékra szánt fél órából 15 precet laggolással tölt a rendszer, majd gondolj rám.
mod, 256-ról vátottam, soha többet
de legyen igazatok ..mod II: stalker> kép megáll, tölt a pálya, te meg számolgathatod az esőcseppeket
-
emre
veterán
Már bocs, hogy belepofázok, de szvsz ne 256mb-s vgat vegyetek.
Nem hiszem, hogy annyival olcsóbb, és a gépedben sem 2Gb ram van
Ha játszol kelleni fog.Tápot rengeteget hírdetnek a ph-n ez csak FSP van leszűrve. Asszem jánoska26-nál most szaré-hugyé van jófajta
-
emre
veterán
Köszi, de ennyire nem tragikus a helyzet
Ezt véletlenül tudom, mert anno a leadtek tunert sem lehetett máshogy működésre bírni.Viszont ha már szájbarágás
Katt által 3870-hez kreált ATT reg file-vel mizistennyilát csináljak?
Lenne több tippem is:
0.: eccerűen hozzáadom a win-hez a reg filet
1.: bemásolom az c/programfüles/att/presets könyvtárba
2.: máshova másolom
3.: apránként elvégzem a beállításokat, de elképesztően lusta vagyokEz a 0-as poz. nagyon teccik
Nem szívesen élősködök mások eredméényein, de ez a Katt egy zseni (), és minek vacakoljak (szenvedjek) azzal, hogy a saját (hülye) fejem után megyek.
-
emre
veterán
válasz
Chaser #36686 üzenetére
A 7.7- ből elképzehető, hogy ki lehet kapcsolni, de a 8.7-ből ha ki-kattintom a ccc mellől a pipát, akkor eltűnik a driver mellől is. Esetleg megpróbálom úgy, legfeljebb nem történik semmi.
Ha elírás akkor meg végépp nem értem
A 3D tuning profil miatt valamit majd ki kell találnom rá mindenképp, mert az ATT-vel együtt valóban nem ment a ccc overdrive-ja. Ha meg ATT fogok használni nem kell ccc. -
emre
veterán
Helló!
Nekem nem kevés, tökre elégedett vagyok a teljesítményével. Ebből számomra az derül ki tényleg felesleges lett volna +10-15k-t kiadnom a 4850-esért.
A stalkert eggyel nagyobb felbontásban, jobb szűrőkkel tudom játszani, (és alig laggol) ez érvényes más gémekre is.
A 3D jellegű teszteket csak azért csinálok, hogy kontrollálni tudjam a konfigom beállításain történő változásokat.A vga-t még nem húztam, egyelőre
Mivel az XG drivert nem lehet CCC nélkül telepíteni, még nem tudom mi lesz a végleges megoldás. Szeretném ha egy alkalmazással tudnék OSD, és tuning profilt beállítani.
De ez CCC-vel nem megy, tehát le kell szednem telepítés után a CCC-t, majd mehet rá az ATT. Ha tudtok egyszerűbbet szóljatok.
A grafikonok nem érdekelnek, játék közben szeretném látni a GPU adatait, teljes képernyőn, tehát ablakban sem akarom futtatni.Katt777:
A VGA biosa tényleg nagyon frankó, irgalmatlanul eltaláltad a ventiszabályozást. Alapon egész csendes, és maxon sem zavaró. Mondjuk kicsit fura mikor a pályák töltése között 2D-re vált és akkor is leszabályoz. De ha jól sejtem ez a 38xx széria sajátossága. -
emre
veterán
válasz
katt777 #36620 üzenetére
Ja a dx verzsönt benézem
ott lapult egymás mellett 2-3.
Eddig sem a tesztek éltettek, inkább csak a driverek miatt érdekelt a dolog, mint irtam viszonyítási értékként, tehát pontszám annyi amennyi.....
A hűtésbe belegondolva így csövescskék nélkül valóban elfogadható.
Monitorozáshozz az ATT osd-jét szoktam használni, de valahol olvastam, hogy akadhat a CCC-vel. -
emre
veterán
Ami kimaradt:
Láttam Katt777 itt is reklámozta (nem kicsit
) a HIS 3870-esét.
Most ez van nálam.
Itt is szeretném megköszönni neki a boltot, meg a segítségetHa valaki szeretné tudni hogy mit hagyott ki, szívesen állok rendelkezésére
-
emre
veterán
No összedobtam tegnap este a gépet az új vga-val.
Komolyan tesztelgetni még nem volt időm, mert örültem, hogy belefért minden a fekvő házikóba, és még a vga-t sem kellett nagyon feszegetnem. És 1-2 dolog még vissza van, de a lényeg, hogy működőképes a cucc. házikó+minden
Egy szűz Wint Xp_sp2-öt gyorsan feltoltam, DX9c_nov, aztán megnéztem a drivereket:
Először a 7.12-es omega volt kéznél :8425
Utána a HIS XP_8.501-080602a-064785C-ATI 8714
Legvégül XG_8.7 8738A driverek egy uninstallt követően simán felpakoltam egymás után, tesztet csak 3D06-al csináltam, ez se nagyon érdekel, de kiváncsi voltam az 1950pro után azonos beállításokkal mit produkál a cucc. 1950pro@4793
A puszta tesztet tekintve cpu100Mhz minusszal, közel 1.8x teljesítménynövekedés az 1950pro-hoz képest.
Nekem ennyi elég is volt a 3D tesztekből-ből, mindig is viszonyításként kezeltem ezeket az értékeket.
Hőmérsékleteket csak 2D-en tudtam nézni, itt (ha hinni lehet a 4.5-es everestnek 47C, 279/693MHZ értékek mellett.
Most nekiállok felrakni valami stabil OS-t, meg megpróbálom feltelepíteni a 8.7-es XG drivert, a HIS magyar CCC-évelJáték közbeni monitorozáshoz mit ajánlatok? ATT, Fraps, Riva....Stb (szeretném ha magyarul tudna
mod: Van egy szabad VF900 hűtőm, erősen gondolkodok, hogy felteszem rá, kicsit melegnek tartom már alapjáraton, a szabályozását meg potival végzem majd.
Ajánjatok fasza 939-es cpu hűtőt ami MAX 10cm magas, nagyobb nem fér a házba
Adok érte a Hiper TX-et
Új hozzászólás Aktív témák
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest