Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz csibe1 #37196 üzenetére
Mivel OC-s a kari, én az MSI 8.7-es csomagját javaslom. Érvek már voltak soxor a topicban, de a lényeg: ez az utolsó driver, amelyet direkt 3xxx karikra fejlesztettek. Lehet próbálkozni újabbakkal, de azokat már a 4-es sorozatra gyúrják, így számos alkalmazásban hibát okozhatnak (volt rá sok példa a topicban(. Ha te nem használsz olyan játékokat, akkor újabb driver is jó lehet, ha éppen valamiben gyorsulást hoz, de a gyorsulás is inkább a 4-es modelleknél tapasztalható.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
gtasystem
őstag
válasz katt777 #37190 üzenetére
na látod ebben lehet hogy igazad van hogy jobb ha más topicot nézegetek addíg amíg te itt osztod az észt..és ezt tudom javasolni mindenkinek..pláne amd fanoknak mert ezt a fröcsögést nehéz elviselni..
(de németországban gyártják..tudod ahol a mercit is:-)
az ati a kanadai nem az amd..legalább olvasd el amit írok vagy ha nem érted kérdezz ..
szóval sok sikert ifjú szkájvólker..
nézek valami más topicot.[ Szerkesztve ]
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #37194 üzenetére
Ezt meg honnan vetted? Már te sem olvasol? Front van ma, vagy mi?
Ezt írtam:
"A 4400+-os X2-esekkel olyan gyönge a 4850, hogy a 3870-em nem kicsit verte őket tesztekben és játékokban is." Kiemelném, hogy a 3870-em. A konfig meg ott van az adataimnál, amiből nyilvánvaló (kéne legyen), hogy a 3870-et egy E8400 hajtotta, amelynek sebesség- és cache-előnye is tetemes egy 4400+-szal szemben.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
hakos1987
őstag
válasz gtasystem #37189 üzenetére
nah látom megint betört ide a szaktudás!!
Egy kis közérdekű infó (ami saját tapasztalat, és nem levegőbe ugatok (mint sokan!):
Volt 6000+ -om, 5600+-om phenom 9500-am! Mindegyiket felhúztam amennyire lehet.... olvasgattam erről a kihajtottság dologról.... most egy E8500-am van.... a VGA teljesítménye csaknem megkétszereződött!!! A VGA-é! Igen, merthogy eddig nem a VGA dolgozott 100-on, hanem a proci! a VGA meg jó ha 60-70%-on! A legnagyobb hülyeségem a phenom volt, mert 4 magnak semmi értelme sincs... annál még az 5600+ is jobb volt 3100-on... DE! 3100-on az E8500 sokkal gyorsabb, mint az 5600+ volt! DEEE!!!! 3800-on kell járatnom az E8500-om, hogy kihajtsa a 3870X2-met!!! erre az órajelre nem képesek az AMD-k, főleg, hogy azonos órajel mellett sokkal lasabbak! és ez tapasztalat!! nem csak idepofázgatok, mert van aki 4400-al tolja....
Aki olyan gyík, hogy vesz egy 4850-et, de gépe nincs alá (4400+) az meg is érdemli amit megkap, kb fele kihajtottságot! Tesó gépébe 4850 van, 3300-on megy és így épphogy ki van hajtva! De ha valaki nem hiszi el ezt a kihajtottság dolgot, küldök szívesen pár képet tesztekről, amikor 3.3Ghz-en x pontszámot kapok GPU-ra, 3.8-on meg X+1000-et vantage-ban!!! uh. sztem be lehet fejezni, itt nem az Intel vs AMD-ről van szó, hanem a puszta tényekről, saját tapasztalatomról eredményeimről!! (mellékesen AMD-ATI fun wok!!)mod: amúgy meg felesleges erős vga-t venni (több pénzért), ha csak olcsó procira marad lóvé, mert a vga-nak se és a procinak sincs értelme... akkor inkább erős proci, gyengébb vga, és késpbb erős vga... meg van oldva... de erős vga alá a gyenge proci?! az butaság....
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
csibe1
addikt
Üdv!
Nemrég vettem egy MSI RX3850-T2D256E-OC kártyát.Most a driver cd-n levő cucc hajtja a 8.43-071016a-054874E-MSI a CCC szerint.A linkről leszedtem két drivert a 8.501-et és a 8.45-öt.
Itt olvastam.hogy a 8.7-es driverrel jelentősen gyorsabb a kártya.Tegyem fel azt(driver cleanerrel lepucolva a régit),vagy inkább valamelyik MSI-s cuccot amit letöltöttem?
Melyik lenne jobb,és miért?[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
katt777
félisten
Dehogy is, bocs, ha félreértetted! Csak arról vitáztunk, hogy ua. árért olcsóbb-e az AMD, vagy sem. SZÓ NEM VOLT ARRÓL, HOGY VAN-E VALAMI AZ ÜZLETBEN! Ezt ne magyarázd bele utólag, légy szíves. Értem, amit írsz, de a raktárkészlet nem ua., mint az ár/érték összehasonlítás. Tehát ua. pénzért, ha a boltos nem veri át az ügyfelet, gyorsabb konfigot rakhat össze. Elhiszem, hogy "éppelmélyű" vagy , és bocs, ha idegesítettelek, nem azért vitáztam. De lényegében azt állítani, hogy ua. pénzért egy ua. teljesítményű AMD nem lassabb az Intelnél, félrevezetés. Ez nem sértés akar lenni, hanem szintén csak egy tény, amelyet tesztek támasztanak alá. Ezeket vagy megnézi valaki, vagy nem, ez már az ő dolga. De azért vitázni, hogy igazad legyen, miközben bizonyíthatóan nincs, értelmetlen.
Ha valaki betér ide, majd azt olvassa, hogy 4400+ viszi a 4850-et, akkor félre lesz vezetve (bár tény, hogy egy ilyen rendszer működőképes), és esetleg kidobja a pénzét, mert ha megnézi, hogy akár egy E5200-zal a 4850 sokkal komolyabb grafikus teljesítményt produkál, akkor nem kicsit fogja rosszul érezni magát, és azokat fogja okolni átverésért, akinek hitt. Tehát továbbra sincs semmi bajom veled (vagy gtas.-mel). Sajnos tapasztalati tény, hogy a user-ek többsége ilyen-olyan mendemondáknak hisz, nem nézi meg a teszteket. Én próbálok a teszteredmények alapján érvelni, és hidd el, semmi hangulati elem nincs benne."AMD-sek el se olvassátok amit írok, mee tiétek annyira szar, hogy" - sosem mondtam ilyet. Aki nem érti a szarkazmust, annak hiába is magyarázom, hogy semmi alázás nincs abban, hogy "AMD-sek kérdezzék meg..." stb. Ez nem több mint fricska az AMD-nek, bármiféle rosszindulat nélkül.
Bármivel megbántottalak, akár csak mert félreérthetően fogalmaztam, bocsánat.
-
TasiA
senior tag
Viszont találtam egy másik üzletet, ahol már léteznek az olcsóbb dolgok is! (múlt héten,még itt sem voltak a kisebb C2Duo-k.
Szóval, ha viszont ebbe az üzletbe mennék be, akkor már tudnék hasonló árkategóriában Intelt is vásárolni és még jól is járnék!
(nos, akkor maradok a továbbra is ostoba és félrevezető TasiA, akire véletlenül se halgasson senki, mert csupa baromságot beszélek)
[ Szerkesztve ]
-
TasiA
senior tag
válasz katt777 #37186 üzenetére
Utolsó OFF!
Bammeg te engem teljesen hülyének nézel!!! Nagyon szépen köszönöm!!!!
Egy szóval nem mondtam, hogy egy teljesítményű a 2 konfig! Hol olvastál te ilyet?
Akkor újra, hátha így érthető amit írtam!
Bemegy a tudatlan az ITTENI BOLTBA! Aszondja a bótosnak,:
-akarok egy konfigot, de csak x pézem van rá!
Erre a bótos,
abból csak AMD jön ki, mee mostani raktárunkban lévő cuccok közöl, csak ez jön ki ennyi pénzből. Tegyél hozzá még pénzt és akkor kijön INTEl is és sokkal sokkal gyorsabb lesz!!
-VÁSÁSRLÓ: de nekem csak ennyi pénzem van, gamék fognak futni, ha a többit (vga, memó, winyó) nem vátoztatjuk ???
-bótos:fognak csak nem te leszel az ász
-VÁSÁSRLÓ: nem bajÉrthető amit írok, vagy nem?? Szal itteni bót, átlag USER, és itteni árlista. Szal, ha összefosom magam, akkor sem fogok egyen értékű procikat árban összehasonlítani, HA NINCS AZ ÜZLETBEN!! Meg akármennyire jó az INTEl, ha csak a drágább (MERT ERŐSEBB JÓVAL) procijuk van az üzletben, és nekem csak fele annyi pénzem van, nem fogom tudni megvenni!! Szerintem nem túl bonyolult ezt fölfogni, pedig szerinted én hülye vagyok! Teljesen éppelmélyű vagyok és fel tudom fogni, hogy az azonos teljesítményű termékek kb egy árban vannak, vagyis lennénke, de nem lehet kapni ITT! Na érted?
Ezt meg nem magyarázom,ha nem érted, akkor nem érted!
"AMD-sek el se olvassátok amit írok, mee tiétek annyira szar, hogy"Örörlünk, hogy tiéd jobb! Sose mondtam, hogy AMD a király! Sőt párszor már írtam, hogy szívesen lecserélném a mostani elavult rendszeremet, de nem fontos annyira, meg nem ettől áll a cerka.
ÉS BÉKE VAN, csak mán nagyon átmentünk a nagyon hülye a TASIA verzióba.
"akiket a hsz-aid és TasiA-ié félrevezetnének:"
nem vezetk én félre senkit!
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz cudar07 #37188 üzenetére
Az a kártya könnyen hevül, főleg egy nem túl jól szellőző házban. De miért nem monitorozzátok a hőmérsékleteket? RivaTuner szépen kiteszi OSD-be a játékokban, és akkor látjátok az eredményt, még ha lefagy is a gép, amivel egy háttérben futó teszt adatai elvesznének.
3750, ha jól tudom, a 3830 távol-keleti változata (ezért nem nagyon látod support-ban), nézz utána, alighanem ezt kell keresni. Esetleg nézd meg a hűtők leírását (ált. a honlapjukon, vagy letölthető pdf-ben) a paramétereikről, és mérd le a 3750-en, ez is segíthet. De 3850 és 3830 kiépítése hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz gtasystem #37189 üzenetére
Nem neked írom, hanem azoknak, akiket a hsz-aid és TasiA-ié félrevezetnének:
Ha már ekkorát ferdítesz:
A 4400+-os X2-esekkel olyan gyönge a 4850, hogy a 3870-em nem kicsit verte őket tesztekben és játékokban is. Ennyit az AMD-ről (kanadai cég, ha már butaságokról beszélünk).
Sem a hardverhez, sem a tesztekhez nem értesz (és úgy a szoftverekhez és driverekhez, ahogy nézem), tudatlanságodat következetesen képviselt tájékozatlansággal támasztod alá, és ezt sokadszorra igazolod. A tények meg ott vannak az előző hsz-okban, de ezek megértését sem várom el tőled. Ennyit a butaságokról. Te fikázol a valótlanságok ismételgetésével, és a tények következetes figyelmen kívül hagyásával. Ezt valóban ideje lenne befejezned, mert csak szennyezed a topicot.
Csak a bolond hiszi azt, hogy ha tényekkel alátámasztva felhívjuk egy figyelmet valami gyengeségére, ill. valami más erősségére, akkor az bármiféle hangulati, érzelmi állapotot tükrözne, legyen az utálat vagy elfogultság. Nem imádom az Intelt, nem utálom az AMD, mindaz, amit mondok, igazolt tény.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
gtasystem
őstag
benéztem az sg fórumra véletlenül pont azt látom hogy 4400+ os x2-vel tolják a 4850-es kártyát..
szóval nem lehetne már befejezni végre ezt a folyamatos adm fikázást, mert ide emberek is járnak vásárlási infóért..azért mert egyikőtök (nemmondommegki:-) odavan az intelért azért még nem kéne minden butaságot itt hangoztatni folyamatosan..
elhisszük hogy jó az intel processzor de azért ennyire lebecsülni a sötét oldal erejét szerintem ugyanolyan butaság mint az a tévhit hogy 30fps alatt játszhatatlan egy játék.persze mindezt csak azért írom le hogy ha esetleg valakinek mégiscsak a német gyártmány tetszik a kaliforniai helyett akkor nyugodtan vásárolhat amd-t is..nem fog rosszul járni vele mert tulajdonképpen még többmagosra írt játékok sincsenek..
aki meg űbertuningolni akar az vegye meg a legdrágább intel proceszort mert az most 2%-al jobb..de annyival drágább is.
tasa-nak tökéletesen igaza van, túl sok a fika és kevés a tény..
katt kollega inkább a tesztjeivel foglalatoskodjon fikázás helyett mert ahogy nézem igencsak sok bennük az ellentmondás..
-
cudar07
senior tag
ja igen a haveromnak van sapphire 3870 (sima alap kék hütés 1 slot)
és egy verseny GRID (8 perc)
után annyira felmelegedik állítólag a kártya hogy leáll a gép??
esetleg hasonló tapasztalatok??
előre is kösz -
cudar07
senior tag
sziasztok
új hűtést akarok a egy 3750re
zalaman VF700 réz vagy VF900
de nem tudom mejik jó rá
mert a VF700 nincs alistába
a VF900 meg csak a HD 3850 írja
esetleg tapasztalat?
előre is köszi -
katt777
félisten
Tényleg rengetegen nem értenek hozzá, ezt bebizonyítottad.
Az általad összeállított konfigurációkból az Intel minimálisan 2X lesz gyorsabb az AMD-nél (főleg, hogy az E7300 megint csak nem egy kategória a 4850-nel), messze nem dupla árért (azaz igazoltad a mi állításunkat), ráadásul az Inteleknél a tuning sokkal inkább 1GHz+, mint 2-300, amitől a C2D proci ki is ugrik az alaplapból a röhögéstől.
Szóval tényleg hagyd a témát, és tájékozódj, mert egyre nagyobb butaságokat írsz.
Ahhoz, hogy "menjen, elfogadható áron" a dolgok mai állása szerint Intel kell, bár persze hozzá nem értőknek meg lehet magyarázni az ellenkezőjét, csak ez így már elég kínos az ezt bizonygatóknak. Azt nem tudom, hogy magadnak bizonygatod a hamisságokat, vagy tényleg nem érted, mert olyanokat, akik tesztelnek, mindkét platformot próbálták, és elég tájékozottak, nem fogsz meggyőzni.
Sztem hagyjuk is, mert nagyon OFF-ba mentünk.Egyrészt merő szarkazmusból, másrészt pedig azért kezdődik úgy az írásom, mert pontosan tudom, hogy ha AMD-sek olvassák, akkor nekiállnak bizonygatni az értelmetlent (no meg rosszul esik az AMD gyöngesége olyanoknak, akik pl. 48xx kártyát vettek AMD-s konfigba, és látják, mennyire nincs meg a vágyott teljesítményük), mert a legtöbb ember nem szereti, ha rosszul döntött, főleg, ha nem tud váltani (de erről nem én tehetek, és ezért szólok előre). Én is nyögtem a platform (vissza) váltást, de nem kértem többet az AMD-ből. Értsd meg: tényekről van szó. És ha nem értesz hozzá, akkor megint csak azt javaslom, hogy tájékozódj, mielőtt bizonygatod, hogy pedig az AMD olcsóbb ua. árért, mert sehol nem úgy van.
Nem harcolok én veled, csak próbálom megértetni, mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #37183 üzenetére
A progi szerint auton szabályoz, include in profil és auto be van kapcsolva, de a fülem és a gpuz szerint is 24%-on teker a venti, a fixre az volt beállítva.
0.8V-ot állítottam be, gpu 236mhz, ram 279 valós, előbb elírtam, nem effektív. Tesztelgetni nagyon nem tudom, a sok próbálkozás közben valamikor kilőtte a drivert..majd restart után meglátjuk.
szerk: #37184 TasiA : 2 hónappal ezelőtti AMD konfigot is mondhatsz, tuning..hát nálam nagyon gyér..1.2V-on 3400mhz Ami AMD-nél kb 3800...mostani áron is megvan a cucc 30-32k-ból...bolti tréfás árakról beszélek.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
TasiA
senior tag
válasz Chaser #37181 üzenetére
Én a mostani árakat nézem az itteni boltokban.
Még olcsóbban is lehet kihozni cuccot és AMD-ben is van tuning! Szal általában minden prociba szokott lenni alphangon 2-300+mhz általánosságban, mint Intel, mint AMD oldalon, de én direkt nem akartam tuningot belekeverni. Rengetegen nem értenek hozzá, csak annyira vágynak, hogy legyen elfogadható áron, meg menjen rajta a game, oszt kész.
25 bóől nem nagyon jön ki INTEL. Ez a legolcsóbb alaplap 12-ért Gigabyte 8I945GCM-S2L S775 , meg ez a legolcsóbb proci Intel Core2 Duo E7300 2.66Ghz s775 box 32-ért. Ez 44ezer, akárhogy is számolom és a legolcsóbb cuccok.
Nézük AMD-t:
legolcsóbb lap Asus M2N-MX SE PLUSZ SAM2 vagy GigaByte M61PME-S2 AM2 = 12ezer mindkettő
legolcsóbb proci :AMD 64 X2 4850 SAM2 BOXKATT777 egy dolgot nem vágok annyira, az az INTEL procik, ebben igazad van! Amúgy nem vagyok ostoba, még ha úgy is tűnik! CSak azzal tudok számolni, amit kapni lehet a boltban, a többi nem érdekel! Biztosan van máshol e5000 akárhány, meg ilyen , meg olyan. Én kiszúrtam egy boltot, ahol kb Szeged 70% vásásrol, mert ők a legolcsóbbak és azon az árlistán bűvészkedtem.
Azt is tudom, hogy erősebb az INTEl és nem is akarok mást állítani!!!!!!!!!A fika, nem fika, tények dologra pedig csak annyit, hogy azért hoztam fel, mert már lassan úgy kezdődnek az írásaid,(enyhe túlzással) hogy AMD-sek el se olvassátok amit írok, mee tiétek annyira szar, hogy összehasonlíthatatlan az én Intelese tesztjeimmel! NA vili már mit akartam!!? Nem harcolni akarok, nehogy félre értsd!!! Semmi bajom nincs veled!
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Akkor számolj +1x, és látni fogod, hogy nem az. Ne felejtsd el a teljesítmény-különbséget! Az Intel direktbe úgy áraz, hogy a picit erősebb CPU-i mindig picit olcsóbbak legyenek az AMD hasonló kaliberű modelljeinél. Nézz csak meg egy E5200-at, amely hasonló sebességet tud (20k), mint egy 6000+ (23k), cache-ük hasonló méretű. Mindegyik volt olcsóbb, de az ár-arány a recesszióban is megmaradt. És a C2D mennyivel kevesebbet fogyaszt, és mennyivel jobban tuningolható!
Gondolkodj már egy kicsit, és ne a 6MB cache-sel szerelt E8400-at hasonlítsd össze a 6000+-szal, mert annyira nem egy ligában játszanak, hogy szinte már nem is ugyanazt a sportot űzik.
És azt is értsd meg, hogy ha összehasonlítjuk a hasonló tudású processzorokat, mindig az AMD lesz verve. Ez nem fikázás, hanem tény. Fikázás az lenne, ha alaptalanul állítanánk, hogy az Intel olcsóbb azonos teljesítményért. Nem az FPS-hajhászásról szól az egész.
P5Q-m (p45) 23k volt, P5Q-L 18k-tól van, és ezek is új árak, no és az Intel chipsetek is sokkal jobbak/megbízhatóbbak/gyorsabbak az AMD-inél. Tudom, az is volt.
Nem vagy Intel ellenes, meg AMD bu*i, csak nem igazán vágod a témát. Remélem, segítettem kicsit a rálátásban.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #37179 üzenetére
Egy életem, egy halálom, 0.85-öt még bepróbálom Most a gpu-ra 40 fokot ír 40%-os ventivel, megfogtam a bordát, kb 22 fokos..ha bizzergálok valamit az órajelkell, már nem akarja elfogadni az elmentett ventiszabályzást, hanem manuálisra vált, de a szabályzásnál autot ír.
TasiA
: Már mondtam párszor..GB G31m-s2l+E5200..ez volt kb 2 hónapja 25k boltból..tuningot is tud a lap rendesen, alul/felülfeszezést, ramoknak kraftol detto, cpu ventiszabályzás..blabla..na most AM2-ből milyen cuccot hozol ki 25k-ból? Jobban felszerelt lesz a lap, max ennyi..de ez a proci kb egy 6000+ alapon, ráadásul az egyém gyári órajelet viszi 0.985V-on, lehet számolgatni mennyit fogyaszt
-
TasiA
senior tag
válasz katt777 #37177 üzenetére
Teljesen igazat adok neked az C2DUO vs AMD X2 procikkal kapcsolatban, de én bolti árakkal számolva, akár hogy is nézem, AMD viszont sokkal olcsóbb. Jó tudom ez nem mentség, de nem mindenki tud kvágni hirtelen annyi pénzt, hogy váltson.
CSak az alaplapi fronton kb 4-5 ezerrel drágábbak az INTEL alá valók, proci téren pedig 3.0 gigaherzten gondolkodva E8400=46 ezer X2 meg 25 ezer. Tudom, lehet vanni olcsóbban használtan, meg sallala, meg sallala, de nekem még mindíg az jön le, hogy teljesen jól el lehet gamézgatni X2-vel is. Aki meg maximalista és ponthajhász, meg FPS hajhász, az úg yi megveszi az INTELT, még ha parizert zabál 2 hónapig, akkor is!Szal nem vagyok AMD bu*i, se INTEL ellenes, de már egyre jobban úgy érzem, hogy kezd túlzottá válni az AMD fika és annyira azért nem gagyi.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #37174 üzenetére
Ahan Megy már az új fesz bevitele is, de 1úttal a ramnak is ennyit ad, vagy ez csak ugye a gpura vonatkozik? A ramnál nincs fesz állítási lehetőség. Mennyi a legkisebb, amivel érdemes próbálkozni gpu-nál? Nem szeretnék soxor restartolni §.9V-tal úgy tűnik stabil 243mhz-en.
-
katt777
félisten
Alkalmazástól, felbontástól, és beállításoktól függően 1-2 magos progiknál akár jelentős (5-20%) visszaesést (de a felbontás ismerete és a használni kívánt szűrők nélkül értelmetlen a kérdés). 3 v. 4 CPU-magot támogató alkalmazásoknál természetesen javulni fog a VGA teljesítmény is, hiszen hiába lassabb a proci, ha több mag számol.
Lényegében úgy célszerű 4 magosra váltani, ha azt a 2 magossal azonos órajelen tudod járatni, mert akkor nem veszítesz teljesítményt 1-2 magos alkalmazásoknál, viszont jelentős nyereséget könyvelhetsz el a korszerűbb játékok esetében.
De ami a lényeg, egy wolfdale magos proci 3 GHz-en 21%-kal gyorsabb egy AMD-nél, és a különbség feljebb csak nő (no meg AMD-nél nem nagyon van feljebb). Tehát ilyen értelemben is érdemes gondolkodni a váltáson, mert egy papíron lassabb Q9xxx procival és akár egy olcsóbb Inteles lappal könnyen nagyobb teljesítményt érsz el, mindemellett nem kell annyira megtuningolni, ami a hőtermelésnek és a villanyszámlának is jót tesz, ergo érdemes ezt is belekalkulálni a kiadásokba, főleg egy P5Q lapnál, amelynek van egy rakás energia-megtakarítási szolgáltatása, miközben erős tuningot is alkalmazhasz. A feljebb linkelt FC2 tesztemből az is nyilvánvaló, hogy AMD-be nem nagyon érdemes beruházni. De persze a te döntésed.[ Szerkesztve ]
-
cizoe
őstag
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #37171 üzenetére
Ettől ne tarts, a FC2 már nagyon komoly nextgen game, a hibái ellenére. Fallout 3-at is megnézem még, mert alapból Oblivion motor, de a grafika nagyon top, bizony meg lehet akasztani a megjelenítést maximális beállításokkal, főleg a megjelenítési távolságot fájlból feltolva. Mellesleg az AMD nekiállt forszírozni a .1-es játékokat és upgrade-eket, szóval halnak még itt ki processzor-generációk, ha tényleg a DX10-es eljárásokat fogják alkalmazni a játékokban, mert azok bizony roppant gyorsak.
mert_csokis: Egy nem költői kérdés: ha 1 db VGA kihajtásához ilyen komoly CPU-tuning kell, akkor CF-höz mi kéne?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Chaser #37172 üzenetére
Ott, hogy ez a fül már rég nincs (amikor a cikk készült, még volt), viszont eléggé észrevehető (vagy mégsem? ) az órajelek felett a feszültség-beállítás. Ez a későbbi tesztjeimben/bemutatóimban is látható, sztem elsiklottál felette. Ha egy fesz. nincs ott, a ...-ra kattintasz, és beírot pl. hogy 0914, és akkor lesz egy 0.914V-od is a listában.
Ez persze hogy jó, órajelet lejjebb vinni nem nagyon érdemes, feszt viszont lehet.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
mert_csokis
senior tag
válasz katt777 #37161 üzenetére
Na ilyenkor gondolkozom el nagyon erősen egy komolyabb proci hűtő beszerzésén. Mert a gyári hűtőt nem akarom nagyon túráztatni
Jelenleg 3.5 Ghz-en szalad, bár egy fokot sem emelkedett. Azért 4 gigán megnézném mondjuk az FC2 alatt mit mutat
Bár ez is inkább a Dunia engine érdeme, hogy folyamatosan tud profitálni a megemelt proci órajelből. Sajnos a legtöbb játék nem így van összepakolva, egy bizonyos órajelen túl már nem tud ennyit profitálni
Az X2-mmel egyébként nagyon pariban van a játék, elvileg a hotfix a CF support-ot is javítaná. Megnézem, javul-e vele valamit a teljesítmény. Mostanában quick save használata után lefagy a játék, de a VPU Recover kijavítja pár másodperc alatt és visszaadja a játékot. Ez mondjuk nagyon tetszik az ATI-ban, 8800GT alatt ha valami lefagyott az úgy is maradt. A CCC megkímél a reset-től legalább...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #37169 üzenetére
Eddig 0.974V, gpu 243mhz, ram 301mhz effektív...de nem tudom a feszültséget lejjebb vinni, mert nincs a tuningopcióknál nálam az a fül, a Te oldaladról szedtem az ATT-t, hol a gond? Ez mennyire számít jónak 1ébként?
#37170 Májsztró : Mesélni nem kell, kb ismerem mit tud Passzív MSI 26xt van újan 12k-ért 3 év garral, szóval aktív gar nélküliért max 6k-t adok, így kérnék a 3850-emre 10k-t + a 26xt-t._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #37164 üzenetére
A tesztből nyilvánvaló, hogy az AMD X2 az evolúciónak egy már kihalásra ítélt vadhajtása, és ha jönnek a többmagos játékok, akkor lassan a C2D is az lesz, viszont abban még van izom a fennmaradás megnyújtásához, sebességgel szimulálva +1 magot.
De nézd meg AMD X2-essel 3.3 és 4.05 GHz-en, na, erre én is sokkal kíváncsibb lennék, mint mondjuk a 3870 gyorsulására hasonló sebességű C2D-ken.
-
Chaser
legenda
válasz Májsztró #37157 üzenetére
1 hetes msi 3850...26xt-re nem sokat, van szintén msi passzív 3 év garival 12k-ért, enyémre is 3 év gar van. Most kicsit tesztelgettem, gpu 750, mem 900mhz, krájzisz alatt 25%-os ventivel 60 fok.
#37160 SP!T: Nagyon fasza, nekem is az van
#37163 [B]gerrog [/B: Másutt is van ahol már ennyi, majd ha kifogy a ramirisből is, az összes kiskernél is ipon környéki ára lesz.
-
katt777
félisten
Ha valakit érdekel, mit tud a Far Cry 2, különös tekintettel a CPU tuningra (kihajtás), olvassa el ezt. Lehet tesztelni 38xx VGA-kkal a gyorsulást (kihajtást) illetően. Én kíváncsi vagyok rá, szóval ha valaki megnézi, előre is köszönöm.
-
addikt
Hali! MSI 3850 OC 256MB nem refnyákos mennyire jó vétel? Általában tartózkodom a nem refnyákos vga-któl. Felesleges félnem bármitől is?
There's a device that I've been using called a whoop.
-
lsc
nagyúr
-
mert_csokis
senior tag
A Far Cry 2-höz kiadott hotfix driver-t lehet önmagában is telepíteni, vagy kell hozzá az alap 8.10-es Catalyst?
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Chaser
legenda
válasz Májsztró #37155 üzenetére
Lehet engem is érdekelne a 26xt, már kijátszottam magam
Csak sikerült belőni a prfilokat, 380-nél általában mennyi a minimum feszültség ami elég a 2D-s órajelhez? Feszültség fül külön még mindig nincs.
-
Chaser
legenda
Próbálgatom az ATT-t, de nem tudok profilokat létrehozni..a túlhajtásnál nem jelenik meg a feszültség fül sem..mit csinálok rosszul?
-
Chaser
legenda
válasz Májsztró #37141 üzenetére
Én giannit kihagynám..azért mert jó esetben 1-2kva- olcsóbban árul valamit, tőle kell megvenni? Ráadásul az esetek nagy többségében drágább mint a bolt.
#37142 norbee2244: RX3850 T2D256E, írd be a keresőbe, biggyeszd mellé, hogy vásárlás
#37151 .Gregor.: Sokan..még a válság előtt is voltak 86gt, 26xt, 3650 típusok, amik 20k-nál többe kerülterk, miközben pl a zafír 4670 18-19k volt, a kis 3850-es meg 16k..és mégis vették őket
-
gtasystem
őstag
válasz .Gregor. #37151 üzenetére
akiknek a pénz nem számít azok megvesznek egy csomó dolgot aranyárban is ha nagyon kell nekik..vagy esetleg ha valaki akiről azt hiszik hogy ért hozzá azt mondja nekik hogy az a jó..
na mindegy szerintem csak túlreagálták a rossz híreket..valószínűleg lesz olcsóbb szállítmány is még..vagy nem..
[ Szerkesztve ]
-
.Gregor.
tag
válasz Chaser #37138 üzenetére
Hát ez érdekes. Kiváncsi leszek ennyiért kik veszik meg, mert így már nem annyira jó vétel. Azon se lepődnék meg ha hamarosan megint emberi áron adnák.
Smith: Does Big Brother exist? O'Brien: Of course he exists. Smith: Does he exist like you or me? O'Brien: You do not exist.
-
TasiA
senior tag
Szasztok!
Mit találtam! Ha volt már, akkor bocsi!Egy 3870-es kari, meg a CATALYST DRIVEREK 7.11-től 8.10-ig.
-
gtasystem
őstag
jóccakát
-
gtasystem
őstag
válasz norbee2244 #37142 üzenetére
katt777: fel ne nyisd már a szememet ifjú szkájvólker..
[ Szerkesztve ]
-
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #37141 üzenetére
Én tőle nem vennék, első kézből vannak infóim pl. a "hibás" cuccok ügyintézéséről.
Szemfelnyitásként: Az első kósza tőzsdei hírekre, szinte másodperceken belül, mindennek felment az ára 15-20%-kal (azaz a raktárkészleteké is), a Ft meg már 2 napja visszaerősödött 255-260/Euro-ra. Azaz megint duplán nyernek a türelmetlen vásárlókon.
-
Chaser
legenda
Pffff...úgy látom felugrott az iponban 14k-ról egy kicsit a 256-os MSI 3850 ára.."egy kicsit"...
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #37124 üzenetére
Én csak kiszámoltam, hogy átlagosan mennyi idő alatt készít el az ATI egy még mindig nem tökéletes, de már elfogadható (értsd: különböző beállításokban is nagyobb megingások nélkül dolgozó) drivert, amely már képes kihasználni a hardver erejét kb. 95%-ban. Ez kb. fél év. 4870 jött augusztusban, ergo a hozzá való jó driver a 9.2-es lesz. 3870-nél ez november vs. 8.5 volt.
-
opticus
tag
Hello!
Sík hülye vagyok az ide írtak értelmezésében,csupán annyi lenne a kérdésem,hogy egy asus a8r mvp alapba ez a kártya ugye jó lesz?
SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 3850 512 MB DDR2 - PCI Express
köszi a választ.Béka? Béka? Béka? Béka? Így szól a béka: Ki a f.szom az a Rubint Réka?
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #37117 üzenetére
Már éppen ideje volt. Persze kérdés, hogy valóban beindult-e, vagy megint DX9-konverziókkal leszünk kénytelenek nyűglődni. De az új programok között játékot nem látok. FC2 szart se javult a hotfixtől, csak rosszabb lett (nem lassult, viszont jóval gyakrabban röccen). Mikor jön már a 9.2-es Catalyst?
Ja, már csak ezért is jobb egy 38xx kari. De egy 2600XT-n nem a .1 hiány fogja meg a grafikus teljesítményt, annyira még az sem gyors.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #37115 üzenetére
Az újabb VGA-kon. A régebbieken ált. nincs gond, mert azok már "készen vannak" a játék megírásakor, így nem kell hozzájuk igazítani semmit (persze ez sem általános, csak domináns).
Anno jókat mulattam azon is, amikor 38xx tulajok sírta-ríttak, miféle extrém hibákat produkálnak a VGA-ik Crysis-ben, én meg gond nélkül toltam 1950XT-n a legkésőbbi széria-driverrel, meg még az újabb driverekkel is). Szóval semmi jelentősége nem volt, milyen játékot optimalizáltak az újabb hardverekre, viszont az újabb Catalyst-ekkel az AMD chipset miatt CF-öm és a lapom is megbacult.
Egyébként most ue. van, a 4870-em nem képes a 3870 sebességét produkálni Crysis-ben magasabb minőségi beállításokon, és Clear Sky-ban sem tudta a driver javításig, miközben a 3870 vígan dolgozott a régebbi driverrel, tehát oda nem kellett semmi optimalizálás. Ezért amíg megvolt a 3870, le sem töröltem a 8.7-es drivereket, és 4870-nél is külön le fogom menteni, ha már az 5-ös szériára fejlesztenek.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
TomBoy1986
veterán
válasz Májsztró #37115 üzenetére
Tedd fel a 8.10-est (én ezt használom, sehol sincs lassulás az előzőhöz képest, ami a sima 8.7 volt), vagy a hotfixet az FC2-höz. Egyébként az sem árt, ha patcheled a játékot - mint ahogy kiderül a tegnapi hírből:
Beindult a DirectX 10.1 gépezet
Bár a 2600XT csak DX10-es.
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #37111 üzenetére
Mindenben egyetértek, a végére reagálnék, kis felbontáson nálam is kb ugyanez a tényállás, akár lehet 120FPS is átlag, de véletlenszerűen néha tizedmásodperces ugrás van pl MW-nél is, ami 1280-ban nincs. Most felrántom a procit 3G-re, és meglátjuk
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #37112 üzenetére
ATI-nál van valami, amit fontos tudni: ha kijön egy új hardver, onnantól kezdve magasról tojnak a régebbiek optimalizálására (chipestre és VGA-ra is, mindkettőt volt alkalmam megtapasztalni), és bár ott van, hogy jó az új szoft a régi hardhoz (meg esetleg pár fejlesztés még javulást is hoz bizonyos alkalmazásokban), ez csak annyit jelent, hogy működik vele. 38xx karikhoz pl. a 8.7 az utolsó jó driver (én ebből is az XG-t szoktam ajánlani), a későbbiek bizonyos alkalmazásokban már bosszantó hibákat produkálnak (vagy éppen jelentős lassulást), amelyek mindig megoldódnak a 8.7-es Catalyst visszatelepítésével. Persze, ha ilyen játékokkal (vagy az éppen elhanyagolt beállításokkal) nem játszol, akkor azt hiszed, hogy a driver rendben van (és számodra ez igaz is, ergo nyugodtan használhatod).
Szóval érdemes régebbi driverekkel próbálkozni.DigitXT (#37101): Igen, én is végigcsináltam TV-játék - Primo - HT Computer (hogy ez mennyire kínai némelyeknek ) - C16 - C64 - PC vonalon, és ma is szívesen játszok egy F1GP-vel (DosBox rulez!), mert egy valami nagyon megvolt abban a korban, amikor még csak az írt programot, akinek elhivatottsága és tehetsége volt hozzá (nem minden jöttment, aki betanulta az egyetemi jegyzeteket, oszt' jónapot, az egész csak pénzkereset): a HANGULAT. De hát megvénültünk...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Nem maga az egér a gond (de erről is írtam már másutt), hanem az a kib.szott cérna vezeték, amely pár hónapnyi, intelligens használat után is tönkremegy (magyarán nem rángattam, nem volt megtekerve, beakadva). Azért használom még, mert van műszerész ismerősöm, és elég hosszú vezeték járt az egérhez, így néhányszor még meg lehet kurtítani (mármint a vezetéket ). Szóval ez nem olyan hiba, hogy kifogsz egy rossz példányt, hanem direkt lqrt tervezés, hogy gyakran cseréld a hardvert. És az ilyen nagyon nem szimpi nekem.
-
Májsztró
addikt
válasz TomBoy1986 #37110 üzenetére
most 8.9-es driver van fent . Egyébként a driverhibákról annyit ,hogy az előbb szállt el kékhalállal a BIA:HH
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #37099 üzenetére
Csak mert kóstolgatsz :
Pontosan tudom, milyen paraméterek függvénye a kihajtás, de van egy általános szint (tartomány), amelyre elmondható, hogy egy VGA ki van hajtva, vagy nincs. A kérdés és a válasz az adott rendszerre és VGA-ra vonatkozott általánosságban, és nem nagyon tudok olyan játékról, amely akár maximális szűrőkkel "ki lenne hajtva" 1024x768-ban, különösen, hogy azt írta, "low" beállításokon tolja. A 16XAF-et a 4850 kiröhögi 1024-ben, BÁRMIBEN.
A gyorsulást illetően még annyit, hogy nem kevés Catalyst-drivert láttam, amellyel egy kisebb felbontásban rosszabb volt egy játék (és én szoktam mérni), mint nagyobban, vagy éppen alacsonyabb összetettséggel lassult. Attól függ, éppen mint javítottak/rontottak el a driverben. Konkrét példában: alap felbontásban (1280x1024), alap beállításokkal DX10-ben egy 3.3GHz-es E8xxx kihajt egy HD4870-et Vantage-ben, maximális szűrőkkel 3.0GHz elég neki, tehát az E8400-at tuningolni sem kell. Elméletileg. Aztán beállítja az ember a játékos beállításait, ami nálam 1680x1050, minden szűrőt maxra téve, és mit lát? 3.8GHz és 4.05GHz között még mindig 3%-ot gyorsul a GPU (és tudom, hogy ez játékokban már irreleváns, viszont 3.0 és 3.8 GHz között a CPU-tuning szignifikáns grafikus gyorsulást produkál)), tehát a HD4870 ezekkel a beállításokkal nincs kihajtva 4GHz-en! Ezekből legalábbis nyilvánvaló, hogy az ATI driver le van butítva kisebb felbontásokban. Aztán CoJ tesztben 1280-ban van ugyanez mindent maxra téve: 3.0GHz-en kihajtva, maxon viszont uccu neki: majd' 30%-os GPU gyorsulás 3 és 4GHz között (tehát az alacsony szűrőket sem "szeretik" az ATI-nál. Ez spec nekem szimpatikus: "ember, vettél egy fasza kártyát, használd már rendesen!" Tesztek a honlapomon és logouton is. Azt hiszem, a fentiek fényében érdemes elgondolkodni bizonyos konfigurációk értelmén a "kihajtás" tekintetében, mert az esetleg csak puszta illúzió (amit egy AMD-user nem tapasztalhat meg, így valóságnak véli). Semmiképpen sem egy fix határ (amit te is jól mondtál), hogy itt ki van hajtva, alatt és felette meg nincs, viszont vannak tartományok, amelyekben kihajtottnak tekinthető egy VGA, és vannak, ahol nem.
Az erősebb kártyának gyengébb konfigban csak ésszerű tervezés mellett van értelme, mert a fejlesztés könnyen lehet kontraproduktív, azaz annyira nincs "meghajtva" a VGA, hogy lassabb lesz, mint egy gyengébb monitorvezérlő. Ezt fényesen bizonyítják azok a teszteredmények, amelyek láttán csak mulattam a 4850 tulajok büszkeségén, mert a gyenge konfigba tett, korszerű és gyors VGA-juk szignifikánsan lassabb volt, mint a 3870-em, persze kellően megtámogatva, holott önmagában nyilvánvaló a két VGA viszonya.
A röcögést érezheted 120FPS mellett is, ha driver-, vagy memóriakezelési hiba van. Pl. hiába megy nálam 30FPS-szel a FC2 Ultra High-ban 4XAA-gel, időről időre beröccen, az új hotfix-szel meg még gyakrabban.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
TomBoy1986
veterán
válasz Májsztró #37105 üzenetére
Szerintem egyszerűen driverhiba lesz ennek az okozója Olyat többször is láttam már leírva a driverek megjelenésekor, hogy adott felbontásban jobb lett a teljesítménye a kártyának. No itt is lehet, hogy újabb driver helyreállítja a rendet.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Chaser
legenda
Jah, kisebb felbontáson rosszabb, nyilván itt az lehet az ok, hogy a vga gyorsan kiszámolja a maga részét, a proci meg még nem végzett ezzel, és ebből adódnak ilyen "effektek". Volt erről egy korrekt kis írás, grafikonokkal...de úgy látom Májsztró kolegánál is ugyanez a szitu.
512-es 2600pro-ról annyit, hogy nyilván ddr2-es volt, az xt meg ddr3-as. A 3850 mllé nem ártana az 512 ram, de én 23k alatt nem láttam, emez meg 16k volt, 1280-ban még a krájziszt is tolom fele high, fele medium beállítás, 2xAA, és nincs gond. COD4 minden full..ATI-nak 1680-tól kell 512, nem elbaszott ramkezelése van mint az NV-nek.
Árról csak annyit, hogy lapom volt 10k, proci 15...g31m-s2l+E5200
FRAPS mérést majd csinálok, bár még nem használtam, elég a szemem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lean
aktív tag
válasz katt777 #37081 üzenetére
Hogy is mondjam...Az persze, hogy nyilvánvaló, hogy valaha volt, és személyes negatív tapasztalatokon alapul...az már nem annyira h ennek ellenére MÉG jelenleg is használod (én konkrétan az A4Techre gondoltam)....persze a soha többé-be még belefér, hogy jelenleg még az van, de még 1x nem lesz...
Na, de nincs ezzel semmi probléma...no cross no crown
-
DigitXT
nagyúr
válasz Májsztró #37105 üzenetére
Ezt passzolom: megyek aludni. Holnap szerintem lesz megint
katt777, mert ennek a magyarázatát én ugyan nem vállalom.^........................................
||........................................
Az ezredes megjegyzése: "Nem szeretjük a humort. Nem is igen értjük."
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz DigitXT #37104 üzenetére
Nem tudom .. érzésre , most ne makartam méricskélni ... de Far Cry 2 benchmarkkal is 1280-ba több lett az fps-em mint 1024-ben Nem is kevéssel .... [Far Cry 2 - benchmark: 2600XT: 1024*768 vs. 1280*1024]
-
DigitXT
nagyúr
-
Májsztró
addikt
kipróbáltam a BIA-t 1280-ban is ... némileg több fps-t is kapok mint 1024-ben ... meg sokka simább a kép is tudom láma vagyok
#37101:én ugyan nem születtem bele ... de ez a korszak némileg nekem is megvan .. emlékszem mikor még 286-oson toltuk bátyámmal a Wolfensteint [link], meg a Duke Nukem 3D-t [link] és a többi felejthetetlen játékot
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz katt777 #37087 üzenetére
Amúgy én is megfigyeltem ezt a tendenciát.
Megtehettük, megtettük, megszoktuk, most
meg "sír a szánk" (tisztelet a kivételnek), ha
egy-egy újonnan megjelenő durvább grafikájú
játéknál ismét kompromisszumot kéne kötni.
Pl. nem tolni Ultra Highon Full HD-ban*. De
ez ma már nehéz, ez ma már ciki, ez ma már...
Nemt'om. Persze egyfajta igényesség, másrészt
viszont a kompromisszumkészség teljes hiánya.Aki teszemazt "beleszületik" ebbe, nem látta,
hogy honnan fejlődött idáig a technika, nyilván
másképp látja. Én mondjuk örülök, hogy a 3D
technológiával együtt nőttem fel, legalább van
fogalmam a régi időkről, és tisztelhetem, ha
valami ma olyat mutat, amit anno maximum
hosszú órákig renderelt videókban láttunk.
Tudom, hogy te is így vagy ezzel, szóval ez
inkább azoknak szól, akik most olyan fiatalok,
mint én anno voltam, amikor a Voodoo volt a
3D gyorsító, és kinek volt ugye arra 30K-ja...* vagy mégis, és álleesősen nézni (), de akkor
nem sírni a viszonylag játszhatatlan FPS-en![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB
- MSI GeForce RTX 2070 Armor 8GB
- Csere-Beszámítás! Zotac Trinity 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya
- Gainward GF GTX770 Phantom 2GB 256bit GDDR5 Videokártya
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra Gaming 8GB VGA eladó (2025. 02. 18-ig garanciális)