- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakos1987
őstag
válasz
Gbor30 #38180 üzenetére
crysis-ben pont nem, ha meglesed a tesztet, magasan verte a 4870-et
egyébként én konkrétan nem találkoztam olyan játékkal, ami nem támogatja, lehet csak pont olyannal játszottam
Far Cry 2 egyenlőre még driverháború...
szerk: mondjuk várható, hogy a 48** karik driveres támogatása javul, és gyorsulni fog... mondjuk erre jó esély van X2-nél is, révén, hogy lassan 3db 2 magos ati kártya lesz.....
-
hakos1987
őstag
válasz
Gbor30 #38177 üzenetére
dx9-be X2, dx10-be 4870 volt jobb... de az ár-érték arányát nézve jobb választás lehet, ha egyéb dolgokat nem veszünk figyelembe....
egyébként én hirdettem 40K-ért, de csak azért mentem ár alá, mert sürgős volt eladni, mivel visszamondta az 1. vevő mikor megkapta, ráadásul pénz sehol, és az új karim meg másnap jött... egyéként 45-50-ért szerettem vna eladni...
-
hakos1987
őstag
válasz
Gbor30 #38174 üzenetére
nem a teszt miatt cseréltem....
a tesztben jól látszik, hogy tartja a lépést (néhol veri) a 4870-el.... a csere oka a tápom volt, ami kevés A-t ad le 12V-os ágon, így maxi tuningnál már nem bírta... na most vagy 10K-t dobtam volna egy másik tápra, vagy inkább akkor cseréltem 4870-re, révén, hogy kisebb, kevésbé melegszik, kevesebbet eszik.... mindenképp pénzt kellett ölnöm a gépbe, csak vagy táp, vagy VGA.. akkor meg inkább VGA...
-
hakos1987
őstag
válasz
LLKobe #38160 üzenetére
úgy tudom ez a hiba, ami a problémátok.... ez a régi VPU recovery, ami azt hivatott szolgálni, hogy ha a GPU túl van húzva, és kifagyna emiatt a játék, akkor kikapcsolja a drivert, meg vissza, így nem kell resetelni.... sajnos 3870X2-vel nálam is gyakori probléma volt ez... 960-on semmi gondom nem volt, aztán meg m-r 945-ön is jöttek a gondok, főleg crysis volt ami kidobált... ha ez a leírás valóban megoldotta a gondodat, akkor érdemes egy modival beszélni és betetetni az 1. hsz-be, mert sztem sokaknak segítene!
-
hakos1987
őstag
ünnepélyesen bejelentem, hogy az überbrutál-tuningos 3870X2 VGA-m eladás tárgyát képezi mostantól!
bocs a reklámért, közérdekű közlemény volt
-
hakos1987
őstag
válasz
TomBoy1986 #37416 üzenetére
dupla
-
hakos1987
őstag
válasz
TomBoy1986 #37416 üzenetére
nah, jó is hogy mondod!
A lényeg: mivel 9600-ad van és nem 9650, ez azt jelenti, hogy egy TLB hibával szenvedő procid van... nem nagy dolog, ne ijedj meg, csak automatikusan patcheli, így azt ki kell kapcsolni, mert 20%-ot is simán esik a teljesítmény....
2 dolgot tudsz (érdemes tenni)
1: Ha van rá módod, biosba kikapcsolni a TLB patch-et!
2: Van egy progi (TLB patch disable) -talán még megvan és el tudom küldeni- ennek a parancsikonját beteszed az indítópultba, így induláskor felugrik mindig egy ablak, kikapcsolja a patchet és ha nem nyúlsz hozzá is 10 mp. alatt bezárja az ablakot...amúgy Oliverda kolléga ért sztem legjobban a phenomokhoz, de szívesen segítek ha kell, pm-ben megdumálhatjuk....
-
hakos1987
őstag
válasz
Sera26 #37412 üzenetére
4 mag helyett többre mennél 2-vel, de gyorsabbal... A játékok nagyon-nagy része nem használ többet, csak 2 magot! egyébként ha tuningolod, elég lesz hozzá!
Amúgy magasabb felbontásnál, és jobb minőségnél nem kell a proci, mert ott VGA limit lesz, inkább alacsonyabb felbontásnál szűrők nélkül.... de ahogy látom a monitorod, nem lesz gondod.... 2.6-2.7-re próbáld meg felhúzni a procit!
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #37355 üzenetére
rÍSZPECt!
A játékkal nincs bajom, 1680X1050 minden full 4X élsimítás-al simán jól tudom játszani! még 8X-os élsimivel is, csak úgy egy kicsit akad.... viszont a benchmark... az vhogy nem fekszik... az az igazság, hogy még látszik nagyon, hogy nincs hozzá normális driver...
Vettel-t sajnálom, hogy elmegy a torro rossoból, mert jó páros volt
simán leigazolnám ferrarihoz 3. pilótának, ha lehetne
mod: örülök, hogy elégedett vagy a rendszereddel! élő példa, hogy egy jobb CPU hűtő árából hogy lehet egy csendes és erős vízhűtést építeni!
-
hakos1987
őstag
válasz
honda23 #37353 üzenetére
de massa nem szolgált rá, viszont ham.... nagyon.... massa az év első futamán kiesett, volt műszaki hibája, így szerzett annyi pontot, mint h...., aki minden futamot befejezett! Ráadásul emlékezzünk csak hogy érkezett meg a forma1-be.... a világbajno F. Alonsó csapattársaként fogalma sem volt, mi az a respect, nem jól kicseszett alonsoval, ezek után meg a nagyképű nyilatkozatai után nem tudom mit vár... komolyan mondom, mindenkit szeretek a mezőnyben, és egy nagyon jó ,,csapat" lenne, ha ez a kis homok nem kerülne a gépezetbe
-
-
hakos1987
őstag
válasz
Pancsermeste #37343 üzenetére
közösen teszteltünk és nálam is hasonlók voltak.... dx9 1680X1050 8X AA alap vga 20 fps átlag, tuningolva 15... én mondom, komoly gondok vannak még driver terén a FC2-vel...
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #37338 üzenetére
ritkán Te is idetalálsz X2 tesó?
-
hakos1987
őstag
válasz
Májsztró #37218 üzenetére
csatlós...?! talán a szakmai topicot 2 féle embernek találták ki: egy, aki szakmailag hozzászól, mert vannak érvei, tud dolgokat, a másik, pedig aki ezeket nem tudja, és kérdez... te melyikbe tartozol?! sztem akinek fogalma sincs, de sajnos nem az intelligens fajtából, aki kérdez, hanem aki ugat! Javaslom, előbb tanaulj meg kommunikálni emberekkel, aztán gyere fórumozni egy nick mögé bújva!
egyébként meg nem tudom min vitázol, ahogy elnézem semmi tapasztalatod nincs, ellenben velem, aki ezelőtt a procija előtt 3 különböző AMD-vel is próbálta... nem jött be... okkal... talán az akkori 100 ezres VGA-m alá illett olyat tenni amivel nem volt ez pénzkidobás... mert nem az a pénzkidobás, ha megveszed, aztán nem használod annyit, hanem az, ha veszel egy 4850-et, meg alá egy 4400+ -t... persze ha neked ez megfelel, tedd ezt! Viszont az okoskodást befejezheted, mostantól ha kérhetem, szakmailag szólj hozzá ehhez a topichoz, ha ez meg nem megy, nem kell idejönni! Esetleg ha bármi tapasztalatod, adatod van, amivel alá tudod támasztani az általad leírtakat, szívesen fogadjuk! Ha meg nem tudod, be tudjuk annak, amit már sejtünk...
amúgy gondolom próbáltál már 4850-el is crysisezni, ugye? tapasztalatból írtad, nemde?!mod: vegyél vissza a szélesvásznú arcodból, mert 4:3-as képerányt csinálok belőle....
tudtommal ez egy topic! de te látom nem tudod mire való! Esetleg ha vele szeretnél csak beszélgetni, írogasd pm-be! persze ha kattnak esze van, letilt, mert a butaságodra aligha hiszem, hogy bárki kíváncsi lenne!
-
hakos1987
őstag
válasz
Májsztró #37215 üzenetére
nah, látom még 1 iq figther, aki idejött okoskodni ész nélkül! javaslom, ezeket a szakmai hsz-eket ne ebbe a szakmai fórumba hangoztasd!
amúgy lehet, hogy játszható fps-t kapsz egy 4850-el egy gyenge rendszerbe, de akkor minek veszel 4850-et?! egy 2600XT-vel is játszható fps-eket kapnál ugyanabba a rendszerbe! ha meg nem értesz valamihez, még inkább nem akarod felfogni a tényeket, nem kell idejönni osztani az észt!
-
hakos1987
őstag
válasz
gtasystem #37199 üzenetére
te nem vagy fórumra való már ne haragudj.... katt ép érvekkel támasztja alá amit mond, te semmivel... csak azt, hogy van oylan ember, aki így használja... azt mondd el kérlek, szerinted van értelme 4400+ mellé 4850-et venni? ha igen miért? most bizonyíthatod a szaktudásod! mert eddig ilyesmiről szó sem volt!
-
hakos1987
őstag
válasz
gtasystem #37189 üzenetére
nah látom megint betört ide a szaktudás!!
Egy kis közérdekű infó (ami saját tapasztalat, és nem levegőbe ugatok (mint sokan!):
Volt 6000+ -om, 5600+-om phenom 9500-am! Mindegyiket felhúztam amennyire lehet.... olvasgattam erről a kihajtottság dologról.... most egy E8500-am van.... a VGA teljesítménye csaknem megkétszereződött!!! A VGA-é! Igen, merthogy eddig nem a VGA dolgozott 100-on, hanem a proci! a VGA meg jó ha 60-70%-on! A legnagyobb hülyeségem a phenom volt, mert 4 magnak semmi értelme sincs... annál még az 5600+ is jobb volt 3100-on... DE! 3100-on az E8500 sokkal gyorsabb, mint az 5600+ volt! DEEE!!!! 3800-on kell járatnom az E8500-om, hogy kihajtsa a 3870X2-met!!! erre az órajelre nem képesek az AMD-k, főleg, hogy azonos órajel mellett sokkal lasabbak! és ez tapasztalat!! nem csak idepofázgatok, mert van aki 4400-al tolja....
Aki olyan gyík, hogy vesz egy 4850-et, de gépe nincs alá (4400+) az meg is érdemli amit megkap, kb fele kihajtottságot! Tesó gépébe 4850 van, 3300-on megy és így épphogy ki van hajtva! De ha valaki nem hiszi el ezt a kihajtottság dolgot, küldök szívesen pár képet tesztekről, amikor 3.3Ghz-en x pontszámot kapok GPU-ra, 3.8-on meg X+1000-et vantage-ban!!! uh. sztem be lehet fejezni, itt nem az Intel vs AMD-ről van szó, hanem a puszta tényekről, saját tapasztalatomról eredményeimről!! (mellékesen AMD-ATI fun wok!!)mod: amúgy meg felesleges erős vga-t venni (több pénzért), ha csak olcsó procira marad lóvé, mert a vga-nak se és a procinak sincs értelme... akkor inkább erős proci, gyengébb vga, és késpbb erős vga... meg van oldva... de erős vga alá a gyenge proci?! az butaság....
-
hakos1987
őstag
igen, pofátlanul nyomom tovább ezeken az órajeleken!
egyébként majd nem akarom lelőni egy poént, de lesz egy qrva nagy teszt, amibe szerepelni fog alap és tuning órajeleken is...
bár sajnos mióta feltettem a 8.10-et, azót a gpu nem akar 960-on műxeni, csak 945-ön, hiába raktam vissza a 8.9-et...
pedig előtte csomót teszteltem 960-on... nem baj, most 16-16 vantage és 3dmark06 teszt is futott 945-ön.... na meg ugyanennyi alapórajelen... de csak a hangulatot fokozom, a nagy durranás kb hétfőre várható
annyit még megsúgok, hogy katt-al együtt csináljuk.... nah de itt télleg STOP
-
hakos1987
őstag
ITT a Stalker Clear Sky 1.5.0.6 patch, aminek hála a játék már profitál dx 10.1 előnyeiből!! szedjétek szeretettel
"A szeptemberben megjelent S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky jóval komolyabb változásokat eszközöl a DirectX 10.1-es mód alkalmazásával. A legfontosabb újítás, hogy a DX10.1-es vezérlők egyénileg definiált alpha-to-coverage eljárást használhatnak, mellyel szebb képminőség és nagyobb sebesség érhető el az átlátszóság információt hordozó textúrák éleinek elsimításánál. Ezenkívül a Shadow Map számításáért felelős rutinok is megváltoztak, melyek további sebességelőnyt hozhatnak a Radeon HD 3000 és 4000 szériát birtokló felhasználók számára."
amúgy kell hozzá EZ a hotfix is!
köszi katt....
-
hakos1987
őstag
válasz
eclipse006 #37007 üzenetére
nekem 468W-ot, 500W-os a táp
de antec...
-
hakos1987
őstag
találtam egy ilyen hasznos cumót, amivel a rendszerünk fogyasztását megnézhetjük.... gondolom páran azért hasznát veszik
-
hakos1987
őstag
válasz
eclipse006 #36951 üzenetére
itt most nem konkrétan a 3dmark pontok hajhászásáról van szó! a lényeg ezekben a tesztekben, hogy a pontszámokat összehasonlítva egyértelmű következtetéseket vonhatunk le! senki sem 3dmark-al játszik, viszont játékba alapból nem mutatja, hogy hány fps-el megy, de valszeg ugyan azt kapnád eredményül, mint 3dmarkban... ha nincs kihajtva a vga-d, és emeled a procid órajelét, jóval több lesz az fps-ed is
-
hakos1987
őstag
csak csendben hozzászólnék a kihajtás témához... épp most teszteltem (32-32 vantage és 06-os 3dmark teszt), és az a tapasztalatom, hogy a VGA-mnak egy 3.3Ghz-es E8500 sem volt elég! 3.8 ghz kellett a kihajtáshoz! Amit úgy állapítani meg, hogy a vga pontszáma folyamatosan több lesz, ahogy emeltem a proci órajelét..... 3.8 -és 4.05 között pedig már nem emelkedett tovább.... A VGA-m amúgy egy 3870x2.... innentől kezdve azt hiszem bizonyít mindent az eset... 3.3ghz-es E8500-as szintjét meg egy AMD sem tudja produkálni, még azonos órajelen sem.... 3.5-3.6 Ghz-et meg egyik se megy....
-
hakos1987
őstag
nah, már 255 forintnál jár az euro... ollie: jöhetnék most azzal, hogy megmondtam
még 1 hét és talán az árak is rendben lesznek
-
hakos1987
őstag
most nem értékállóságról beszéltem, természetesen amint megveszel valamit, az ára máris esik, és csak egyre nagyobbat bukik rajt az ember... én csak arra akartam rávilágítani, hogy 1 hónap múlva már olcsóbb lesz minden! Ráadásul az új hírek szerint az ország egy rakás dollárt és euró kap, így szinte biztos, hogy az euró újra visszaesik 250 forint környékére heteken belül, na meg a dollár is 170 környékére....
-
hakos1987
őstag
én inkább várnék egy konfig vásárlással, feljebb már sokkal nem mehet az euró vagy USD árfolyam, mert most már keményen beavatkozna az MNB.... inkább ha nem sürgős, várnék januárig a konfigváltással, de pár hetet még biztosan.... olyan árak vannak, most, hogy a nyáron vett lapom 17>22K lett, procim 32>40K.... szóval most vásárolni nagy butaság lenne, de ez csak az én véleményem....
-
hakos1987
őstag
nah, következő tényfeltárást tettem: egy 3870X2-höz nem elég egy 3.3Ghz-es E8500, 3.8-on már ki van hajtva, de ha tuningolva van, akkor még 4.05-el is gyorsul.... úgy gondolom, hogy 3870X2, 4870 és 4870X2 tulajok közül aki AMD procit használ, annak jócskán vissza van fogva a rendszere..... talán a 4850-et még kihajtja egy 3.2-3.3-on járó AMD proci, bár a cache méretéből fakadó hátrány játékban is megmutatkozik. (kihajtás alatt most pl. ide értem az 1280X1024 default felbontást is, mert nyilván nagy felbontáson, magas összetettséggel ez annyira nem jön ki...!)
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #36291 üzenetére
ment pü. a vizes kérdésedre!
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #36270 üzenetére
én nem tudok olyan sokról, meg értelmét sem látom nagyon a physix-nek.... egyébként hiába dob rengeteget pl. vantage tesztben, senki nem foglalkozik, vele, mert hülyeség összehasonlítani... úgy értelmetlenné teszi a tesztet! Annyi ráfordítással inkább vegyen egy használt vagy akár új (elég árfolyam függő) 4850-et, aztán ott a sebesség, nem is kicsit!
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #36265 üzenetére
csak teszben dob sok pontot, mert cpu tesztnél is a gpu dolgozik... egyébként csak a physix-et támogató játékokban vennéd hasznád, de nem sebességnövekedés lenne, hanem szétlőhetsz tárgyakat, miegyéb... de nem sok játék támogatja még, és ahhoz is kell vmi külön progi asszem... egyébként UT3 támogatja tudtommal! mindenesetre a helyedben inkább egy 4850-be vagy 4870-be fektetnék, nem physix-es nV karira.....
-
hakos1987
őstag
köszi! egyébként igen, valószínű az egész nyák hűvösen tartása is közrejátszik, meg a vrm-ek hűtése is.... nagyon örülök neki, bár játékok alatt nem így tolom, mert egyenlőre felesleges
amúgy meg nem tudom rendesen állítani, hogy 2D/3D órajeleim legyenek...
katt: múltkor láttam, hogy vki linkelt egy progit, amivel az F8-at lehet kiküszöbölni.... így menne nálam is az ATT, de vajon miért csak a catalyt által maximálisan megadott órajelet lehet beállítani? azaz visszaugrik... lehet, hogy azért, mert CCC-ben hiába van kipipálva az enable overdrive, a kulcs jel aktiválásával mégis aktívvá teszi a max órajeleket, vagy nemtom
-
hakos1987
őstag
ha valaki úgy gondolná, hogy már elavult a 3870X2: [link]
958/1098.... és ez nem is a vége, csak nem mertem tovább menni, nehogy degradálódjon....
asszem még egy darabig nem cserélek VGA-t! -
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #36230 üzenetére
mondjuk az éremnek két oldala van... a befektetett pénzünk euróban van, így ha a forint gyenge, az többet ér... ha a forint erős, akkor pedig olcsóbbak a cuccok
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #36227 üzenetére
szvsz várhatsz január végéig a platformváltással, mert addig már nem lesznek normális árak... a procit amit 31-ért vettem, most 40K, a lapot 17K-ért vettem, most 21.8.... brutálisan felmentek az árak!
-
hakos1987
őstag
a köv a gond: engedélyezd (azaz vedd ki a pipát) catalystban az A.I-t!!! hadisabled be van pipálva, csak egy mag működik.... előtte csak 12-13 ezer pontot kaptam, most, majdnem 19K... ráadásul ez vonatkozika játékokra is.... szóval A.I engedélyezve, akár standard, akár advanced-en....
mod: adatlapodon jó lenne kitöltenia "cuccok" részt....
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #36098 üzenetére
az tény! azért 11.5 hét vs 1 hét nem mindegy! Egyébként most megfogadtam én is, hogy ha jól megy a gariztatás, akkor valszeg én is írókézbe veszek mindent, inkább legyen 2K-val több, de beviszem, 2 nap múlva csere, és nem szórakozok, hogy postázzam ennek meg annak, ő elviszi a boltba, aztán a bolt nagykerbe, az gariba, aztán ott járunk, hogy fél életem elment bazz...
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #36094 üzenetére
fesz szabályzó... így nem tudom megmondani, hol van, de vki csak megmondja neked!
ismét a garanciáztatás rögös útjára léptem... ezúttal az alaplapom döglött meg a változatosság kedvéért... úgy tűnik üldöz a balszerencse
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #36091 üzenetére
elég a memókra és VRM-re ramsüni... anélkül nem használnám!
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #36063 üzenetére
a javaslatom:
1: vegyél egy 4850-et és egy moncsit... 4850 33-35K, moncsi 22" 40K körül...
2: tartsd meg az X2-t, vegyél E8200-at, vmi tuningosabbat, vagy ha kisebb az árrés, 8400, 8500... egy giga lap, ami nekem van (p35) relative jónak mondható 20K körül van... én pl úgy cseréltem platformot, hogy phenom 9500+ MSI K9A2CF =E8400, a lapot meg katt-tól 17K-ért vettem.. vagyis az egész csere 17K-ba volt.... neked jobb a lapod, a procid is annyit ér kb, mint a phenom, így a helyedben vmi hasonló dolgot csinálnék.... proci+lap =E8500, vagy 8400, lapot veszel 20K, moncsi 40K és mindent élvezhetsz fullon! Az utóbbi talán azért jobb, mert későbbi VGA cserénél a lap és proci is megállja a helyét! Ráadásul így még talán olcsóbban is jössz ki... ha megtartod a 6400-ad, akkor prociba nem lépsz előre, és igazából VGA-ban sem, viszont 75K-ba lenne a csere..... 2. variációnál viszont jelentős előrelépés, és 60K-ból kijönne kb.....Mérlegeld....
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #36070 üzenetére
én nem mondtam, hogy jobb az X2, csak hogy egész jól meg lehet húzni, hiszen ha belegondolsz egy sima 3870 GPU-ja mikor ment 900Mhz fölé? max vmod-al... és egész sok pontot is kaptam... de a lényeg, hogy a crysis, ami ugye nem ati pálya, egész jól szalad ezen, 1680X1050 minden csúcs, no AA 35-40 FPS, 2X élsimivel 25-30.... ha nem is tökéletes, de játszató
nade ugyebár a játékoknak ált. nincs ekkora gépigénye, amikkel meg játszok többnyire támogatja a multiGPU-t, ráadásul a jövő játékai gyanítom egyre inkább támogatni is fogják, mivel rengeteg X2 van, ráadásul nagyon népszerű az SLI, CF is... Szóval normális játékok már biztos nem halnak be egy kis multiGPU-tól... szvsz...
-
hakos1987
őstag
jah, most vettem észre, ráadásul mod-ra se volt idő, hogy a képen a GPU 891 Mhz, de ez cask azért van, mert utána visszavettem, és nem vettem észre, hogy ennyinél csináltam a képet... amúgy:
-
hakos1987
őstag
nah, hogy mit is tud az X2.... ma úgy döntöttem, egy kicsit kipróbálom mit megy a VGA, csak így unalmamba, mert tartósan sajnos nem tudom úgy hagyni, mivel akkor mindig azon az órajelen menne, hála a rivatuner és ATT készítőinek...
rivába próbálkoztam, mert ATT indításával is baj van ha vista+SP1 van fent..
A lényeg: az enyém egy amúgy is OC változat, ami 850/900-on megy.... nah ezt feltoltam 904/1000-re, bár ez még korántsem a vége egyiknek sem, de erre volt időm, és elhatároztam, ha ennyit visz, már boldog leszek, és máskor folytatom tovább.... a lényeg, vantage-al teszteltem... közel 300 pont összpontszámban a javulás, GPU score-ban is 300 körül volt...itt az eredmény, 8914 pont....
meglestem a vantage toplistát, és azt az érdekességet vettem észre, hogy az én GPU score-om 9133, akinek pedig 4870-e van, tuning eredményeknél is e körül van, van akinek 2-300-al kevesebb, van akinek 2-300-al több..... vagyis elméletileg így tuningba beéri szintetikus tesztben a 4870-et... de még ha nem is éri be, ezek szerint semmiképp sem érdemes 4870-re váltanom.... uh. megnyugodtam, nem lesz VGA csere
ha vkit érdekel a toplista:[link]
-
hakos1987
őstag
válasz
FeRRaR1 #36051 üzenetére
hát igen, sajnos fél év kell, mire rendes driver lesz a karik alá.. x2-re már van, 4850 még gyorsulhat, valóban, de az ára is azért van úgy pozicionálva, mert akkor se vszínű, hogy gyorsabb lesz, bár tény, hogy mindezt 1 maggal, alacsonyabb fogyasztással éri el, ami azért nem mindegy... tesóm konfigját is én raktam össze, és nem véletlenül vettem bele 4850-et, pedig 1. darabok közt volt, 55K-ért vettem még....
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #36052 üzenetére
katt fórumtárs topicot váltott, átnyargalt a 4870 topicra
De azért biztos betér ide is!
Amúgy egy 3870 árán megveszem az x2-d szívesen -
hakos1987
őstag
keresni akartam friss tesztet, és bár nem találtam, de régebbit igen (júni végit):
utóbbiban is jól látszik, hogy nem a 4850, hanem a 4870 ellenfele, és néha meg is verte (witcher, assasin's creed, obvilion), bár az új driverek miatt gyorsul, de az a jó hírem, hogy valamennyit az X2 is, bár 4850 többet, azért 30%-ot nem... mert ott több játékban is ennyi, vagy több volt a lemaradása.... érdemes végiglesni. Bár tény, hogy nehezebb kihajtani az X2-t, és többet is eszik, de azt sztem leszögezhetjük: erősebb és jobb a hűtése is az X2-nek!
-
hakos1987
őstag
válasz
FeRRaR1 #36041 üzenetére
két hüleséget írtál: kevésbé melegszik, sehol se éri be az X2... tapasztalat... legnagyobb hibája a 4850-nek, hogy melegszik, ráadásul többnyire 1 slotos hűtője van, ami semmire való, vagy van gainward, de azoknak meg hatalmas százaléka hibás, meg nem hűtik a VRM-et rendesen... alapból 90 fokos a vga, mert szabályzás ott sincs... tesó is kénytelen volt vizet dobni rá....
A másik, hogy tapasztalatból tudom, hogy tesó nagyon megrángatott 4850-e (fesz emelés, grafit mod nélkül!) nem éri be az alap 3870X2-t, vagy éppen, de az X2-ben is nagy tuning potenciál van.. 825 helyett most 878-on megy a GPU, mert ennyit tud max engedni a CCC, de már katt leírta, hogy tudok ATT-vel továblépni, és akkor még nagyobb lesz a kül.
de tájékoztató jelleggel: konfigomon Crysis Warhead minden ,,csúcs" beállítással, 1680X1050-be 30-35 Fps folyamatosan! ha rádobok 2X-es élsimit is 25-30! vagyis lazán lehet élvezni a játékot, nem is rossz minőségben!! -
hakos1987
őstag
csak hogy a 4850 vs 3870X2 kérdést kételyeit eloszlassam....
teósnak 4850-e van, nekem 3870X2... mind2 kari nagyon jól tuningolható. Teósé 625/998 helyett 735/1150-en megy.. a 3870X2-m CCC-ben minden maxra van húzva és lazán viszi, feljebb is menne, de csak most tudtam meg, hogy már lehet rendesen tuningolni, és nem volt időm még rá.... a lényeg, hogy az X2 mindenhol erősebb a 4850-nél (amiket próbáltam), valamint sehol nem akadt még problémám a kártyának a működésével, hogy nem működne egyik mag, kidobálna, nem indulna a játék... a tesztek régi driverrel készültek, de azóta 8.9-el sokkal gyorsabb már!
Ennek ellenére mégis a 4850-et ajánlanám, mert némileg olcsóbb (nem véletlenül), valamint a tápod is biztosan viszi, és jobban ki lesz hajtva... -
hakos1987
őstag
válasz
Airmiles #35939 üzenetére
egyébként a szervereken 85-re van alapból beállítva, és ezért 91 (nekem is annyi), de nem a szervereken van beállítva, hanem játékban.. ezt átírhatod, de sztem csak próba erejéig tedd, mert sok helyen kivágnak érte... ahogy észrevettem 125 az a határ, ahol még nem dobnak ki.... egyébként mikor teszteltem az X2-met, beírtam 500-at, és zárt térben ez volt a limit... nem gyenge, 1680X1050 minden fullon... ezért imádom a CoD-ot, a legjobb motorja ennek van... szép graf, rengeteg FPS....
katt, tudom, neked nem tetszik a gém
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #35929 üzenetére
nah, akkor topicot váltasz?
egyébként eddig nem nagyon tapasztaltam egy játéknál sem, hogy csak 1 GPU ment volna, vagy nem működött vna a CF... nem lehet hogy ez csak a rendes CF-re jellemző, és itt mivel egy nyákon van, meg PLX chip, ezért nem fenyegeti ez a hiba? nem tudom, mert én még nem tapasztaltam.... lehet, hogy jó játékokat válogatok -
hakos1987
őstag
válasz
mert_csokis #35926 üzenetére
vettem a célzást
ha lesz egy kis időm (mert utóbi időbe semennyi nincs), akkor kipróbálom ATT-vel, hogy mit megy... de a tuningról annyit, hogy az enyém eleve OC, 850/900-on megy alapból, ráadásul minden gond nélkül lazán viszi a CCC-ben beállítható maxot, 878/955 Ahogy tapasztaltam, és többektől hallottam, elég nagy tuning potenciállal rendelkezik, ami azért is érdekes, mert elvileg ugyan az a mag van rajt, mint a sima 3870-en, viszont magasabb órajeleken is mennek...
ha lesz időm, akkor tesztelgetek egyet! bár nem tudom, hogy a magokat külön érdemes húzni, vagy itt is mindig a lassabb mag órajelén megy a dolog, mint CF-ben?mod: Te egyébként nem próbáltad meg vmi más progival húzni?
-
hakos1987
őstag
válasz
mert_csokis #35899 üzenetére
8.7-es XG-vel mondjuk semmi bajom nem volt, de a 8.8, 8.9 nem X2-nek való... a jövőben maradok a gyári drivereknél szerintem.... bár abban sem vagyok biztos, hogy nekem érdemes cserélgetnem a drivereket mindig a legújabbra, mert nagyon nem hiszem, hogy 3XXX vonalon fejlesztene tovább az ati.... max 1-2 játékhoz tartalmazhatnak javítást...
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #35898 üzenetére
b.meg, elég neked 1.6 ghz is, sőt, sok is! kell némi izgalom is, nehogy már minden ok legyen
Egyébként kicsit lemaradtam ATT témában... azzal lehetne úgy tuningolni a karimat, hogy csak a 3D-s órajeleket módosítom, de rendesen visszaállna 2D-be, feszt is visszavenné...? -
hakos1987
őstag
nem tudom X2 tulajoknak mi a tapasztalata, de nálam az XG driverek xarok! 87.-el mondjuk semmi baj, de 8.8, 8.9 olyan bugokat scinál?! Vantage-ba pl. kiemelkedik a víz, ugrál, csikozódik a képernyő... crysis-ban 3 poligon a kép... ha kikapcsolom az A.I-t akkor minden ok, de egy mag dolgozik csak..... gyári 8.9-el semmi gond.... 8.10 mire várható, ha már ilyen korán vannak béták?
-
hakos1987
őstag
X2 erősebb, 4850 kevesebbet fogyaszt, melegszik, de az X2 is, mindkettőnek be kell lőni a ventijét, bár 4850 akkor is melegebb... ezt neked érdemes eldönteni, mert lassan egy árban lesznek... tapasztalatból mondom, hogy X2 erősebb, tesónak 4850-e van, bár nem mindenhol működik rendesen a CF, én idáig semmi ilyet nem tapasztaltam.....
-
-
hakos1987
őstag
válasz
mert_csokis #35773 üzenetére
köszönjük a leírást!!! Igaz, én már kitapasztaltam,katt-al ezt beszélgettük is, merthogy elvileg ki kellene kapcsolni, de akkor nekem is rohadt kevés FPS-em volt... erről a crysis-es dologról viszont nem hallottam még... este kipróbálom!
-
hakos1987
őstag
van valakinek tapasztalata a CAt. 8.10 RC2 és a Crysis viszonyáról 3870-en,vagy X2-n?
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #35462 üzenetére
téged is látni?
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #35414 üzenetére
ha nem kell hozzá túl nagy fesz, én mindenképp 4 ghz-en tolnám!
-
hakos1987
őstag
mod: lehet ezért volt xar az előző X2-m....
-
hakos1987
őstag
warhed-hez kapcsolódóan:nálam 2 giga ram van, 1680X1050-beúgy akadozott a játék, ahogy olvasta a vinyót... ebből nekem az jön le, hogy a lapozófájlt kényszerült használni (memória hiányában), ráadásul a vinyó, amin a lapozófájl van, egy raptor, vagyis gyorsabban kéne tudnia használni.... a megoldást végül egy pendrive jelentette, amit ready boostra raktam be (2gigás), így sokkal normálisabban fut már a játék, 1680X1050-be minden ,,játékos" szinten 2X-es élsimítással élvezhetően, akadásmentesen (max 1-2X néha...)
uh. hó végén beújítok még 2 giga ramra, aztán meglátjuk a változást, de szvsz. ezeket az akadásokat a kevés RAM okozza.... -
hakos1987
őstag
válasz
person #35265 üzenetére
ITT EGY X-TREME G 8.7
ezt ajánlom... ha nem vista 32-d van, szólj, linkelek másikat...mod, szar a link, bal oldalon downloads, aztán pedig archives, aztán catalist, és a 2. oldalon ott a 8.7
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #35009 üzenetére
köszi! én is megírtam a blogot, aztán most hogy jönnek a játékok, inkább azzal foglalkozok, nem tesztelgetek tovább
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest