- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Tibord #36398 üzenetére
Úgy rémlett, ez még az 580X. Akkor ez tárgytalan. 790FX-szel nincs gond, legalábbis amíg ki nem jön egy újabb AMD chipset.
Videotömörítés az persze, de én használom az AVIVO-t, aztán másfél órás film 16 perc. 4 magossal meg lenne 10p. Na bumm. Játékokban meg -2 mag. Crysis sem használja rendesen a +2-t, láttam teszteket.
Nem állítottam, hogy az X2 jobb, mint a Phenom, csak azt, hogy amennyiben az magasabb órajelen megy, akkor 2 magos alkalmazásoknál (játékoknál) természetesen gyorsabb lesz.
Azonos teljesítménnyel az Intel az olcsóbb. Direkt így árazzák. Csak sokan persze megnézik, hány MHz, és akkor tuti az AMD jobb. Persze, hogy nem. Váltani persze nem éri meg nagyjából azonos szinten. Nem büszkeségről van szó, hanem az egyenletes jó teljesítményről, no meg hogy az egész rendszer kevesebb fogyasztással beéri, így ár/értékben még jobb lesz.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Tibord
senior tag
válasz katt777 #36395 üzenetére
De elég sokat használom a 4 magot. (videótömörítés crysis közbe meg satöbbi.
Intel rendszert vegyek? vennék is csak nincs rá zseton meg nem is szeretem.
580x lapok? nekem 790FX-es ASUS lapom van amivel jelenleg 3,1GHz a max amit ki tudok rántani a phenomból (csak az xp-be van és nem 64bit-es vistába. (igen tudom ez is sz.r).
Egyébként én c2d-ről váltottam phenomra és nem bántam meg kicsit sem.
Persze én én vagyok.
Én nem állítom hogy jobb a phenom mert sajna nem az ez tény. De se pénzem sem kedvem ahoz hogy INTEL-re cseréljek és büszke legyek rá hogy megy 4GHz-et a CPU és tudok játszani 800x600-ba is mert nincs procilimit.
Meg azért nem hiszem hogy az X2 jobb mint a phenom.
De nem veszekedni jöttem és nem is akarok mert igazatok van hogy jobb az INTEL. csak én nem szeretem és mégcsak pénzem sincs rá.
De a lényeg hogy a 790FX-es lapoknak jobb a 3870-esre a CF támogatás?[ Szerkesztve ]
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
katt777
félisten
Mert mi tudjuk. Feltuningolom 4GHz-re (már ha akarom), aztán a tuningolt Phenom is alig gyorsabb a 4 magjával (és az is csak bizonyos alkalmazásokban, de nem játékokban). De mi tudjuk. Részemről persze úgy fejleszt, ahogy akar, én elmondtam, mire figyeljen.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Tibord #36394 üzenetére
Nem kell hinned nekem, ott vannak a tesztjeim.
Nem a 2. 3870-től lesz lassabb a rendszer, hanem az ATI szar driverétől. Lényegében az 580X-es lapok CF-támogatása az X1900-as sorozatú kártyákhoz készült, 8.3-as Catalyst pedig már az újabb chipsetekre.
Az biza nem lefelé galopp lenne, ha egy C2D-t veszel, ha csak nem dolgozol sokat 4 magot használó alkalmazásokkal. Még Q6600-as ismerősöm is váltott C2D-re a teljesítményért, mert aki túlnyomórészt játszik, mit sem ér a kihasználatlan +2 (3 ) maggal.
3.5GHz-es Phenommal (már ha valóban lehet majd tuningolni, amire semmi garancia) kb. egy 3.0GHz-es C2D szintjén leszel játékokban (Ez én procim 3GHz-en 21%-kal gyorsabb egy azonos órajelű X2-nél, és ez feljebb csak nő). Arról nem is szólva, hogy a tuningolt rendszer fogyasztása hatványozottan nő.
Ha mindenképpen ezt az utat választod, akkor én korszerű AMD-s CF lapot javaslok, azt meg úgysem kell mondanom, hogy ASUS legyen.[ Szerkesztve ]
-
Tibord
senior tag
válasz katt777 #36393 üzenetére
Lényegében értem amit mondasz.
Bár nehezen tudom elhinni hogy mégegy 3870-estől lassabb lenne a játék.
C2D-ről meg inkább ne beszéljünk. Lefelé nem galoppolok. Jelenleg van annyi pénzem hogy be tudjak fektetni egy 20-25e körüli VGA-ba és ezért filozók hogy mit tegyek. februárba meg beszerzem az új phenomot ami lazán viszi a 3,5GHz-et.
580x chipset?
Vantage? Talán egyszer volt fenn a gépemen és ez nem is nagyon fog változni.
Azért köszönöm a véleményt mindenképpen megfontolom és alaposan utánajárok a dolognak
-
katt777
félisten
válasz Tibord #36390 üzenetére
Nem az a gáz, hanem a CF hatásfoka. A prociddal meg végleg felejtős, ha csak nem 1920-as felbontásban játszol, magas szűrőkkel. A 6000+-om 3.2GHz-en éppen, hogy kihajtotta 1680-ban, minden szűrőt maxra téve a CF-t, és VGA tuninggal már a 3.3GHz is kevés volt. Neked max Vantage-ben lesz elfogadható eredményed, mert az használja a 4 magot, de játékokban nem sokat fog érni. Amellett pont az MSI testvérmodellje volt a gépemben, és 8.3-as Catalyst fölött a 2db 3870 már lassabb lett (SB driver miatt is), mint az 1 VGA. Nem tudom, most mennyire szívás, de nem hinném, hogy utólag betették az 580X chipset támogatását a Catalyst-be mert ez sosem volt jellemző az ATI-ra. 8.2-es Catalyst meg, ugye, nem kell mondanom, hogy nem sokat ér, mivelhogy 8.5-től kapott rendes támogatást a 38xx széria.
A te procid még 1 db 3870-hez is alig megfelelő 2.8GHz-en. Lényegében pénzkidobás. Vegyél inkább egy jól tuningolható C2D-t egy Inteles lappal, és már ettől komolyan gyorsulni fog a rendszered, ahogy az enyém is tette.
Tesztek a honlapomon és logouton.Chaser: Az utolsó 38xx-re fejlesztett driver, ráadásul a Tweakforce által javított változata. 8.8-as szar, 8.9-es bizonyos alkalmazásokban rossz, mert ezeket már 48xx sorozatra fejlesztik, bár tapasztalatom szerint kevés eredménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
Tibord
senior tag
válasz katt777 #36389 üzenetére
Tehát szerinted ezt a kártyát nem érdemes mellétenni (használtra gondolok nem újra)?
Mert sajna nálam csak egyslotos férne el (2 kártyás rendszerben) és ami nekem van olyat nem találok.
Háznak megy egy CM 590-esre gondoltam.
Abba kellemes szerintem a légmozgásEmlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
katt777
félisten
Legyen? Csak a Freeweb-es 500MB tárhelyem lassan betelik.
Chaser: Én maradnék a 8.7 XG mellett.
Tibord: Semmiképp nem érdemes. Viszont ha azonos órajeleken mindegy, annyiból számít 1-2, hogy az önmagában hűvösebbet tedd felülre, mert az kb. 5°C-kal melegebb lesz.
-
Chaser
legenda
Ahan, így már értem A monitorhoz is kell egy DVI, szóval meg lettem volna lőve nagyon De 1ébként ha ez nem is menne, simán az audio kimenetet is ráköthetem a tv-re nem? Ott is van hang, ha jól gondolom. jah és még egy kérdés, ugye a monitor és a tv mehet 1xre, és 1mástól független "csatornákat" tudok rajtuk megjeleníteni?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tibord
senior tag
válasz Osynho #36385 üzenetére
elvileg szerintem szabályozza mivel a ha jól tudom (azért ne kövezzetek meg ha mégsem) a PWM is a bejövő jelet veszi vissza (impulzus modulálás).
Igy a venti szemszögéből elvileg mindegy hogy a PWM szabályozó veszi le a feszt vagy te nemadsz neki 12v-otEmlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
Osynho
addikt
Igen,csak arra gondoltam, hogy ha pl 9 cm széles a borda, meg mondjuk 2 cm vastag, akkor nem éri körbe a kábelkötegelő a bordát+ventit. De majd akkor mással teszem fel Lehet túl sokat problémázok ezen Lenne még egy off problémám. Gondolom a kártya nem kezeli a pwm-es ventit (elvileg ilyen 2pines cstlakozó van rajta). Viszont az alaplapom voltage szabályozásra van állítva (CM TX2 miatt), tehát ez se szabályozza rendesen a PWM -es 12es-t. Vagy a voltage szabályozás az a 4 pines, PWM-es ventit is szabályozza? Bocs, ha hülyét kérdeztem
-
Tibord
senior tag
helló.
A kérdésem az lenne hogy szerintetek egy sapphire HD3870 512 ddr4 single slot kártyát (ez van most)
Érdemes vagy lehet CF-be kötni egy sapphire 3870 toxic kártyával?Az enyém az biosmodolt 800-on megy most (a másiknak ennyi az alap.
És mondjuk ha mellé lehet tenni akkor számí vagy van olyasmi hogy elsődleges vagy másodlagos kártya?
-
TBG
senior tag
válasz Chaser #36382 üzenetére
Nem jól érted. Alapvetően 2 db DVI kimenet van a kártyán. A DVI alapból nem továbbít hangot, csak képet, de ATI-ék megoldották, hogy az ő kártyájuk, az ő DVI-HDMI átalakítójukkal igen.
Ergó, Neked csak egy HDMI-HDMI kábel kell, de hogy kihasználhasd ezt a remek lehetőséget, egy drivert fel kell tenned még pluszban, ami az alap telepítéssel nem megy fel. Külön kell letölteni és telepíteni. Ekkor megjelenik egy új hangeszköz, ami az ATI kártya HDMI kimenet (ami valójában fizikailag egy DVI kimenet) és ezt kell választanod, ha az ATI kártyán kimenő hangot akarod hallani.
[ Szerkesztve ]
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
Chaser
legenda
válasz FeRRaR1 #36380 üzenetére
Ez a kártya az. Tehát azt mondod, az egyik DVI ezen alapból HDMI lenne, csak DVI-nek vezették ki?
HDMI-HDMI-nek örülnék én is jobban, majd a 4670-en már lesz HDMI, de az most nem jött össze.#36381 TBG: Ezt nem egészen értem, a hangot külön HDMI-n kell tolni? Tehát kép 1 kimenet+ hang 1 kimenet? Nem 1 kábelen megy mint mondjuk a Scart? ATI HDMI-t meglesem.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
FeRRaR1
őstag
-
Chaser
legenda
Jövő héten meglesz a 3850, a 8.10-es drivert felrakom és kész?
HDMI kimenet nincs rajta, de a tv-n az van, adnak hozzá DVI-HDMI átalakítót, HDMI-HDMI kábelt vegyek, vagy DVI-HDMI-t, és átalakító nélkül használjam? A képminőséget befolyásolja?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz Osynho #36377 üzenetére
"Kábelkötegelővel tenném fel, a kérdés csak az, h a két átlós lyukat rá tudnám-e erősíteni a bordára?"
Két átlós lyukat bármire rá tudsz erősíteni szerintem.
katt777: SoF3-ról lesz teszt?
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Osynho
addikt
Hy
Egy PowerColor HD3870 SCS3-as vgát tervezek venni, ami ugye passzív. Gondoltam teszek rá egy 12-es ventit. Egyedüli bajom, h elég keskeny a borda, és nemtom , h nem lesz-e túl nagy rá a 12es. Kábelkötegelővel tenném fel, a kérdés csak az, h a két átlós lyukat rá tudnám-e erősíteni a bordára? Akinek ilyen kártyája van, lemérné nekem, h milyen széles az alsó borda?
[ Szerkesztve ]
-
cotag
senior tag
Voltam már 3870 Toxic tulaj (egy kis ideig) , de megkérdeznélek benneteket hogy egy ref 4850-hez képest mennyivel lenne csúnyább , lassabb a Far cry2 egy toxicon illetve egy iceq3 turbó 3870-en? Csak úgy kb %-ban
-
katt777
félisten
válasz Dark KillerX #36373 üzenetére
Én a bemutatókban beharangozott realitásra leszek kíváncsi. Tényleg jól jönne egy normális játék, amely nem egy pontból scripteli a végtelenségig az ellent, meg csal ott, ahol tud AI helyett. Kevés ilyen van. De már hotfix driver is van hozzá 1 nappal a hivatalos után. Mi lesz még itt... Clear Sky-jal sem tudom, mikor tudok végre játszani.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
Centered timing nem az igazi sajnos, mert 1080as jelet ad ki a hdmi-n és az 1:1-nek hála középen lesz egy kis téglalap. Analóg bemeneten viszont szép képe van. Monitornak marad ez, filmre a hdmi. Már csak arra kell rájönnöm, hogy a nm full-screen programokat, miért a másodlagos hdmi kijelzőre nyitja meg
-
katt777
félisten
Nekiálltam tolni az eddig hanyagolt SoF3-at. (Azért hanyagoltam, mert nincs mentés, és rohadt gagyi az első 2 részhez képest, végül is budget.) 2. pályán dzsungel DX9. Crysis meg bekaphatja. És megy 450/600-as csökkentett 3D módban. Persze nem lehet darabolni a fákat, meg nem érzékenyek a növények, de a látvány azért megvan.
-
XoZ
aktív tag
válasz Foglalt név #36365 üzenetére
Az 1366-os szélességgel az a baj, hogy nem osztható 8-cal, ezért amennyire tudom, nem nagyon szokták támogatni PC oldalról, helyette van az általad is említett 1360. Feltételezem LCD TV-hez kell, a TV-d tudja az 1:1 pixel mapping-et? Ha van rajta külön PC bement, akkor arra kösd, illetve a menüben próbálj olyasmit keresni, hogy PC mód. CCC-ben is van olyan beállítás, ami megmondja, hogy ha nem a kijelző natív felbontását állítod be, akkor ne húzza szét a képet, ezt a kijelző beállításainál Image Scaling néven találod, és itt az Use centered timings opciót kell választani.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Foglalt név #36368 üzenetére
ATT sem rossz, de egy TV/monitor driver is sokat segíthet.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Foglalt név #36365 üzenetére
Próbáld meg ú h nem CCC ben állítod, h nem win be tulajdonságoknál, v valahogyan rá kényszerítd ccc ből
mennie kell 1366 on
-
Gordiann
őstag
Na ide is beírom, hogy tudtam rendes rendszert összehozni:
Ugye volt a problémám, hogy driverek összeakadtak (Lan+ Audio) a shapphire 3850-emmel. Magas FPS mellett folyamatosan minden játéknál berángásokat tapasztaltam.
Próbáltam minden drivert, mindenhonnan, minden verziót... Volt amelyik javított a helyzeten, és kevésbé akadtak a dolgok, de ugyanúgy azért megmaradt a hiba...A gép: Gigabyte P31 DS3L + Intel E2180
Az EGYETLEN megoldásra most leltem rá:
Win Vista Home Basic-et telepítettem, felismerte magától a lan-t és az audio-t is. Erre tettem rá a 8.10-es ATI drivert. És kész. Rángásmentesen megy minden játék.
XP-vel semmilyen módon nem volt jó sajnos -
Foglalt név
addikt
válasz katt777 #36312 üzenetére
Valóban kevés volt neki. Most egy 550essel végre hajlandó működni
Ellenben kb. 100%on pörög a venti. Elég porszívó hangja van így. Rivatunerrel sem hajlandó állítani a fordulatszámot, persze közben 35-40 fokos a kari, de nem lehet megmaradni mellette, most éppen biost vadászom hozzá(bár most is 071es van fenn)
Ja a másik. 1366*768-at nem találtam csak 1360*768as felbontást. Ez nem is zavarna, ha nem lenne elmosott így a kép hdmi-n keresztül
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Ja a 96Gt se lehet szabajozni de nem is lenyeg mert 1 ledes vf700 venti meg ybele es azt zalman MFC1 panel vezerli.
Igazabol nalam kriterium volt hogy Giga legyen a kartya es zalmanos ,a csend az ur !
Es igy nemkell buherkodni a gyari huto leszedesevel .....FeRRaR1
Ja cserelnem en 4850 re is csak nemtalatam olyat aki 1 az 1 be cserelne.Igazabol mar a 96Gt helyett is azt akartam csak nemvolt epp es nemakartam feszegetni a dolgot mert garis ugy volt 1 79Gs karival
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Holnap lecserelem a giga 96Gt zalmanos karimat 1 giga 3870 zalmanosra remelem nem banom meg.
-
Gordiann
őstag
Hello!
Milyen drivert érdemes most felrakni vistára, valamint xp-re?
(Shapphire 3850, 512mb)
8.7, vagy 8.9, netán 8.10, vagy XG drivert? -
WesTM
őstag
válasz FeRRaR1 #36356 üzenetére
Mostanában nem ligázok,ahol látom sokan vannak oda bemegyek,csak ezekkel az a baj,hogy szinte képtelenség tiszta futamot menni.
Reménykedtem a bia-ban,de eléggé ellaposodik szerintem,majd a hideg téli napokra elteszem.
És még mindig nincs olyan nagyon jó játék,ami kifogna a jó öreg 38*0.eken.
Katt:#36358.#Van benne valami,én a hl2 sorozattal vagyok így. NON PLUS ULTRAOFF OFF
[ Szerkesztve ]
-
WesTM
őstag
válasz FeRRaR1 #36354 üzenetére
Szeva mester!!!
Így van! Most volt egy vad futamom Rfactorban.
Én spec. a bia:hh-ra próbáltam ráeröltetni kényszerített módban,mert szerintem eléggé durvák az élek ebben a játékban,de semmi eredménye nem volt... Ha jól tudom ue3 engines a játék. Nekem nem sikerült.[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
Az jó nekem, ha már azt a szintet hozza, ráadásul most nevetséges áron 14K
Azért Ár/Érték arány nem kicsit JÓ
Látom itt radeon topikban mennyi Ferrari szurkoló van, Én is nekik szurkolok, úgyhogy hajrá...Kimi és Felipe
[ Szerkesztve ]
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Bocaa
senior tag
Ha netalántán vennél1 olyat oszd meg velünk milyen a hűtője
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
zed1983
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként még nem volt ATi-m 1x(9600XT) de ennyi volt már 96GT-m 88Gs 88GTS szóval volt egy pár nv kártyám..
de kiváncsi leszek ennek a kis radeon-nak a teljesítményére!YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
WesTM
őstag
válasz zed1983 #36344 üzenetére
Több mint valószínű a jobb oldali verzió. Nem feltétlen hagos a ventillátor. Vagy teszel rá módosított biost,amivel hűvös,és nem hangos,vagy egyáltalán nem lesz hangja akkor viszont akár 90 fokos is lehet,ami nem jelenti azt hogy baja is lesz.
Katt: Azabaaaj hogy ezek nagyrésze már megvolt azabaaaj.
Nembaj majd most jön a dömping. Far cry-2 ből sokat nézek ki.Meg a gta 4 ből is.[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen kártyát rendeltem : MSI RX 3850-T2D256E-OC/DDR3 PCIE
A kérdésem a következő lenne : melyik hűtős verzió kerül majd hozzám?
És milyen hangos a kártya ventilátora?A válaszokat köszönöm!
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
WesTM
őstag
válasz katt777 #36330 üzenetére
Nekem a 8.10 el sincs semmi problémám. Nekem kb. fél éve nem volt semmilyen stabilitási probléma,csak elrontott tuning miatt voltak anno gondok. Én már javulást nem várok,csak jó játékokat,amik nem jönnek még. BiA is unalmas egy idő után,stalker is sajna az lett, egy jó klasszikusra várok.
-
szumo
senior tag
válasz katt777 #36337 üzenetére
Lehet összeakadtak, bár a ccc alapon volt hagyva, és mikor manuálisan kapcsoltam be a 3870 hez készített beállításokat, akkor le is vette a frekvenciákat, csak az első 2d-s proginál kiakadt.
De majd ma ha hazamegyek, alaposabban nekiveselkedek.
Amúgy a crysis nagyon sokat javult a tuningtól, valamint 3,6 GHz-en 825/1300 on is szép eredményt hozott a 3d06(11895). Viszont annak örülök, hogy még így húzva se megy a kártya hőmérséklete 60 fok felé.ATT optimalizálás ATI HD3870 VGA-ra:
ATT 1.6.9.1346 HD3870 full
2D: 249/405MHz@1.006V -----------ezt
3D ES: 499/999MHz@1-174V
3D normál: 776/1125@1.258V
3D 10% OC: 864/1251MHz@1.3V ------------és ezt néztemautomat a 2d/3d váltással. Most gondolkozok, lehet a green power alulfeszelte a PCI-E slotot. Na majd déllután.
Szerk: Ja ez nem megy az oldaladon: ATT HD3xxx settings only (3xxx széria)
A FW standard hibaüzenete jön be.[ Szerkesztve ]
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
cudar07
senior tag
sziasztok
felraktam az új CATALISTOT
és ott semm találom ezt a fordulatszám szabályozést!!a RIVA TUNERrel odáig jutottam, hogyha kézire rakom akkor igazán csak felfele tudtam állítani a venti fordulatot
az a bici amit lefele tudtam attól nem nagyon halkult!ez még mindi hangos, nekem, meg nem állanó a fordulatszám, szerintem ez a legzavaróbb
előre is kösz
-
katt777
félisten
Melyik beállítást próbáltad? Nem a 4870-est? Vagy 2D profilt állítottál át 3D-re fesz. emelés nélkül? Eddig még nem volt baj a beállításaimmal.
Van direkt 3xxx system settings órajel/hűtés-profilok nélkül.
Ha gáz van valamivel, szólj, de csak ha a megfelelő beállításokat tesztelted. ATT majd' minden nap új van, és mindig teljesen lepucolom le a régit, majd az újra felteszem a beállításaimat, és 1x sem volt gond vele.
CCC-vel együtt meg nem szerencsés ATT-t használni és vice versa.[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
Én felraktam tegnap a 8.10-et. Végre nem hullik szét a megjelenítő driver vista alatt.
Tegnap kicsit kipróbáltam Katt ATT beállításait és nálam fagy tőle a gép/kép.
Sajnos nem volt sok időm foglalkozni vele, de mind a 2d/3d -s beállítások esetén.
Viszont ha ugyanazokat a 3d-s beállításokat catalys-t ban csinálom meg, nagyon szépen fut a kártya, és 54 fok-ra megy a hőmérséklete csak
De engem igazából a 2d-s beállítás érdelene, mert azt catlystból nem lehet lejjebb venni nálam 300/1126 nál.
Az ötleteket szívesen fogadom. A bios csere pedig addig várat magára, amíg nem lesz egy kicsit több időm.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek megérné lecserélnem a 2600XT CF-met egy HD3850-re?
-
katt777
félisten
Ja, ha van időd... De akkor legalább tudod. Csak az ilyesmi akkor szívás, ha OS reinstall lesz a vége, főleg, ha valakinek nincs partíció-mentése.
8.9-cel nekem sem volt bajom (a 3870-nel), de ez nem jelenti azt, hogy nincs olyan játék, amelynél esetleg ne bolondulna meg.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Keress rá, hányszor mondtam, hogy 38xx karikhoz a 8.7 az utolsó jó driver, mert azóta a 48xx sorozatra fejlesztenek (és hanyagolják a régi hardvereket, mint mindig), még ha ennek, tapasztalataim szerint, vajmi kevés is a látszatja.
WesTM: És akkor a Catalyst-ről még nem is szóltál!
[ Szerkesztve ]
-
TasiA
senior tag
Feltoltam a 8.10-et, de minek? Sapphire 3850
Szana szét fagyot, ccc el se indul. Új WIN XP, szintén zenész, vissz a 8.9, ezzel nincs gond.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #36326 üzenetére
Régi, szép idők... Perfekt ATT, Vmod, minden, ami kellhet. Így múlik el a világ dicsősége. Minél többen nézik az új Catalyst-et, minél több programmal, annál többen kívánják az anyjába az ATI-t megint. Jót röhögnék most, ha nem 4870-em lenne. De DX9-ben király, Oblivion-t már min 27FPS-szel futtatja!
-
FeRRaR1
őstag
válasz katt777 #36323 üzenetére
Ez a patch hibája legalábbis én is több embertől hallottam
1.0.0.0.5 től be lassult nagyon, nálam is csinál furcsaságokat, be be lassul, Sima Stalkernél, csak villámláskor volt ilyen
nem tom h hogyan tudták így el qúrni azt az Xrayt
BiA:Hell's Highway, meg nagyon be jövős
UT 3 engine PoooWaaa
Csak az él simítást hiányolom belőle
-
honda23
aktív tag
Ahhoz képest hogy a stalker mennyire játszható volt megjelenése idején( egy 9600 xt-vel simán végigvittem szaggatás nélkül), a clear sky nagyon akad. Viszont a brothers in arms hell's highway nagyon szépen fut.
nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
FeRRaR1
őstag
válasz katt777 #36320 üzenetére
Jah, a stalker az nálam is sax
el vittem csomó idelyig, de patch, akkor eleve előről, meg volt 1 win re install is, és vagy X ray engine hibával dobott ki, v 16 bitre váltott
mondjuk inkább 16 szín volt
nah majd a köv peccs, sok vodkát toltak az oroszok sztem mikor írták az enginet
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #36319 üzenetére
Nálam meg nem.
Én meg az UT3-at szarom le, nekem a Clear Sky ne legyen már 2x olyan lassú DX10-ben, mint HD4870-nel, vazze! Pedig az. Crysis csak 2/3-a. Csak 1x csinálna egy hibátlan drivert az ATI! De szerintem ezt tiltja a programozók munkaköri leírása.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
WestTM, ZK
ZK, WestTM
Nem hát, viszont a GPU többszálon sokkal jobban számol, mint a CPU, és a Dx 11 ben majd talán lesz 1 egységes API ami ki is használja ezt, vagy az Open CL, majd el vállik,
De sok lehetőség van a GpGpukban, ott ahol ki tudják használni azt a félelmetes teljesítményt ami rejtőzik bennük
1 ébként is ati Dobta a PhisX támogatást, pedig nV ingyé' adta volna /elvileg/
Inkább havock ot nyomatják, tuti nem véletlenül, ill nézzünk csak meg 1 Max Payne 2 őt v HL 2 őt, v Gerry'S modot
Gyóóó az a havok
-
WesTM
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Hye
Ki maradtam a pHysX es vitából /5 zh-m volt a héten /
De UT 3 ba is csak 1 speciális pálya profitál belőle, amit arra terveztek, ill 1-2 arra tervezett Tech demo szerűség....... Amiben rongyot lehet tépkedni, meg szoknyákat rángatni, meg a vantage, meg a Havokot is legalább annyi játék támogatja mint a fizikszet
no meg akkor a játék tesztekben, hogy hogy nem gyorsabbak az Nv k, ahol ugye elvileg megy a fiziksz.....
ill nem annyival....
Nah így hirtelen ennyi
-
-
katt777
félisten
válasz Foglalt név #36310 üzenetére
A 300-as táp karcsú. Hány A-t ad le egyáltalán a VGA 12V-ján? Ill. a sima 12V-on, ha átalakító kell.
-
troller
senior tag
válasz Foglalt név #36310 üzenetére
Lehet a táp, nekem nagyon hasonló konfiggal, csak 450-es chieftec táppal tökéletesen megy. Viszont van olyan tapasztalatom a lappal, hogy a csatlakozók érintkezése elég bizonytalan tud lenni, memóriát, vidkarit is kellett töbször kiveni-betenni, megmozgatni ahhoz hogy érzékelje, lehet, hogy csak ez a gond.
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
Foglalt név
addikt
Instant help kéne.
Adott egy 300PNF-es FSP táp.
Egy Asrock 4core dual vsta lap benne egy 2160 és 2 giga 800as ram.
Beteszem a 3850-et. Tápcsati nélkül pittyeg, hogy dugjam rá, kiírja a monitorra, bla-bla.
Rádugom a kábelt, akkor nem is indul. Lehet, hogy kevés hozzá a táp?
Próbáltam az átalakítót(2 molex) külön ágra dugni, de nem mozdulAmi gyanús, hogy itt nem látom megemlítve a kártyát Ja, de 2.20-as biossal...
[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
válasz Thrawn #36301 üzenetére
Engem pont, hogy nem keserít el ez a hír, mert nekem vista alatt a 8.9-el képernyő illesztő program összeomlásom szokott lenni, ha megy egy 3d-s progi, és a tv tuner en keresztül nézem a tv-t. Szóval én ennek csak örülök.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek! Szerintetek melyik gyártó melyik 3870-jét a legérdemesebb megvenni? 512Mb-os verzió kellene természetesen, és 25k lenne rá a maximum..a választ előre is köszi
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
hakos1987
őstag
válasz butcher eu #36291 üzenetére
ment pü. a vizes kérdésedre!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
- Asrock Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- SAPPHIRE NITRO+ RX 590 8GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest