Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
FragMaster
addikt
[link]
További ármérséklés és egyéb pletykák @ hoc -
FireGL
aktív tag
"Mutass egy helyet, ahol van készleten! Szerintem nem tudsz...
És megnyugtatlak, hogy eleinte így lesz az új Atikkal is,"Szerző: Renwick | Dátum: 2007-10-11 16:47 | Forrás: DigiTimes
A rivális AMD szintén a TSMC-nél gyártatja (csak az 55 nanométeres gyártósorokon) új üdvöskéjét, az RV670-et, melyből korábbi, nem hivatalos információk szerint másfél millió állhat készen a november közepén tervezett rajtra.
-
FireGL
aktív tag
válasz
Gaboman
üzenetére
"Bocs srácok utánanéztem a dolgoknak,ami nekem fent van most az a 7.10 8.43.47 amit a cikkben írtak hogy kimaradt,tehát nem a 7.11 ,még jó mert ezzel semmi eredmény nem változott."
Utána néztél...
A tesztben azért írják 7.10-nek a 8.43-ast mert a dátum szerint még októberi kiadású. A WHQL 7.10-es az pedig 8.421-070928a. (gyengébbek kedvéért: 07 = 2007, 09 = szeptember, 28 = 28
) A októberi WHQL drivert azt szeptemberben kezdték el írni. Na most egy világ összedől ! Huha.
Legyél benne biztos hogy a 8.43-as driver az a 7.11 béta Ami novemberben kijön WHQL annak is egy hónappal elöbbi az alapja. -
Treb
tag
Bocs ha volt már!![link]
Nemtom mennyi a valoságtartalma!
-
Dare2Live
félisten
válasz
Anthony28
üzenetére
Összekeversz vmit "256sp lesz benne meg 4annyi texturázó. Na vmi félhiteles linket lássak róla még fudzilla/inquier is megteszi de nem a józsi bácsi aszondja."
minden nap emondja vki, minden nap rákérdezek és sosincs válasz. De azért köv nap megent emondják....
[link] -
S. Szabi
őstag
Alig várom már az új ATi-kat!!!
-
Móci
addikt
Egyre jobban várom már a 3870-et, s lassan elfelejtem az nv vonalat, a múltkori Crysis driver mizéria után mégjobban a vörös gyártó felé húz az eszem.
Az új GTS valóban tré, azért ilyennel nem kellene az emberek szemét kiszúrni.
Azthiszem forró december lesz itt kártyatémában... -
Gaboman
nagyúr
Hát megtörtén,1FPS el sem lett gyorsabb a Crysis,idáig csak ezzel néztem de ez mindenhol ugyan úgy megy mint a 7.10-el.
De azt mondom nem kell leírni még a 7.11-et mert ez csak a Beta ami nekem fent van!Bocs srácok utánanéztem a dolgoknak,ami nekem fent van most az a 7.10 8.43.47 amit a cikkben írtak hogy kimaradt,tehát nem a 7.11 ,még jó mert ezzel semmi eredmény nem változott.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
azonos tranzisztorszám mellett is 70%-a lenne a gpu.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Rolcsi20
üzenetére
Mutass egy helyet, ahol van készleten! Szerintem nem tudsz...

És megnyugtatlak, hogy eleinte így lesz az új Atikkal is, kb. 2 hétig szintén. A gt is még ma 2 hete lett bejelentve, az lenne a csoda, ha már lenne belőle normális ellátás, s a beállt árszintjén lenne, amíg túlkereslet van, addig a kiskerek szépen behabzsolják az újdonság varázsaként behabzsolható extrahasznot, idehaza ez tipikusan jellemző. -
Rolcsi20
senior tag
válasz
mert_csokis
üzenetére
1részt az hogy nem lesz soha, hiába rendelted meg, másrészt ilyenekkel reklámozzák magukat, majd úgyis megnézed az oldalukat...esetleg megpróbálnak rádtukmálni 1 gts-t..."csak" ezért....mellesleg a rendelésnél persze h olcsóbban tudják adni a boltok, ezért olcsóbbak a webshopok, mert nem áll benne a pénzük...
-
m4rc!
őstag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy egy ATI topicban miért a retkes 8800GT a téma állandóan...

vagy legalább a szaros off gombot használnátok...

-
Dare2Live
félisten
válasz
he7edik.
üzenetére
pontosabban ez egy logikusan átgondolt tipp, mert konkrétat tudtommal még nemtudunk.
az 55nm meg az alacsonyabb tranyoszámbol elég jó közelítésnek tűnik egy 40-50%.Kártyára már nehéz számolni de mivel gyártási költség kb fele a mag így 20-25%al ha olcsobban adja ATI a haszonkulcsa még mindig akkora mint a 8800GTé.
-
mert_csokis
senior tag
Nevetnem kell ilyenkor amikor az emberek kinéznek egy szót maguknak,amin úgy érzik hogy tökéletesen fennt lehet akadni. Ezek után ez a szó lesz a kulcs,amit bármikor előhúzhatnak...
Jelen esetben a "Rendelésre" kifejezés
Könyörgöm,és mi történik akkor ha rendelésre van? Semmi,megrendeli azt szépen kivárja azt az 1-2 hetet mire megérkezik. Egyszerűen nem tudom felfogni,hogy hova a nagy kapkodás. És mindezt elvileg felnőtt,érett emberek produkálják
Ez csak egy szaros termék,egy paneldarab ami azért van hogy kiszolgáljon,ha már egy valag pénzt áldoz rá az ember. Amit valójában csak azért vesz meg,hogy jobban fusson a nem is tudom micsoda játékprogram. Bár ennyi gondunk lenne az életben emberek
Ráadásul a rendelési idő alatt az ár nem változik,tehát garantálják azt az 53k-t amin lerendelted
Hol itt a probléma? -
he7edik.
addikt
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Úgy tudni hogy az RV670 mag előállítása
45%-al olcsóbb mint a G92 előállítási költsége -
Tuco Ramirez
őstag
-
laci06
senior tag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Elvileg azt számolgatták itt nem olyan rég, hogy a G92 magmérete majdnem kétszer akkora mint az RV670....
-
leviske
veterán
A GT-t az nV majd kétszer akkora gyártásköltséggel gyártja mint az ati a sajátjait.. szerinted ki tud levinni az áraiból? Aki alapból a legalacsonyabban akarta indítani őket, vagy aki kiadta egy normális induló magas áron őket?
Itt szerintem ATi győzelem lesz... a GT-ket hívják vissza, GTS-ről semmi hír, csak az újított G80-asról.Hakuoro: de a játékfejlesztők ugymond "most engedték be őket az ajtón"... eddig nem vetted észre, hogy a játékok 60%-nál a induláskor látsz egy nV logót? A többinél meg nincs logó

HAJRÁ ATI!!! HAJRÁ AMD!!! HAJRÁ VÖRÖSEK!!!

MOD: Amugy, ha a nV merészeli javítani utólag a GT-t... akkor viszont kérem a bocsánatkérést azoktól akik leoltottak emiatt.
-
gxr
csendes tag
Meglátásom szerint az ATI kártyái eddig is ütősebbek voltak sokszor, de nem csak a driver kiforratlanság hanem a játék készítők is háttérbe szorították Őket. Ugyanakkor az egész megjelenés / szállítási problémák mögött pusztán csak stratégia áll. Ha kijövök egy új kártyával és tudom a konkurencia is lépni fog az a minimum, hogy beborítom a piacot de úgy , hogy mindenkinek kettő jusson. Szerintem nv is kivár és lehet módosítani fog pár dolgot amint kint vannak az új Radeonok. A jelenleg kialakult helyzet nekem azt mutatja, hogy nv egy agresszív és sunyi politikát folytat míg amd korrektül teszi a dolgát és elfogadja , hogy más is jelen van a piacon. Sokszor felmerül bennem, hogy b@szódj meg nv azért is amd-t veszek, holott lehet szarabbul járok... Érdekes...
-
nbl2
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Szerintem is mindenki örült volna egy ilyen kártyának akkor a hd2600xt helyeet de nem ez lett. Külfüldi oldalakon is a legolcsobb HD3850(512MB)-os 179 euro volt amit láttam, persze ez még változhat de nem sokat szerintem, ami még mindg nem 42 hanem inkább 46 felé mutat. Viszont a 8800GT ára már most sem magas [link] ami szerintem nagyon is megéri, és ez inkább lefelé mehet mint felfelé. Na akkor most melyik éri meg jobban? Persze én is az ATI-ra várok, csak addig is jó megosztani a gondolatokat!!

-
Gaboman
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Rolcsi20
üzenetére
Leadtek: 52800
És ez tuti lesz még olcsóbb is... Pedig a Leadtek pl nem is névtelen, az inno meg mégolcsóbb nagykerben pl., s idővel a cuccok nagyker ár körül némelyik kiskerben is fel szoktak tűnni. A lényeg a lényeg: 50K a reális Gt ár, amikor már nem húzzák le az elején a kereskedők az újdonság miatti extra hasznot, ami idehaza nagy szokás. -
leviske
veterán
Itt akkor felmerül a kérdés, hogy az amugy is igen lenyomott árú GT alá hogy érkezik meg a 256-os változat és a GS?
De ezt inkább folytassuk a G92 topikba, mert már sok lesz a nV-ból az ATi topikba.

MOD: amugy a GTS-el kapcsolatban egyetértek.

-
HERR Z
veterán
válasz
leviske
üzenetére
a 8800gt most magyar kiskerek trógersége miatt ennyi, amúgy bőven meglesz 50-55 körül(normál/oc) 2 hét múlva, amikor már jut bőven mindenhova
szal ennek a kártyának elég jó nyítóárral kell kezdenie hogy az esetleg már beállt gt árral szemben legyen esélye
új GTS meg nevetséges, alig ér többet mint a GT -
leviske
veterán
válasz
cyborg88
üzenetére
Ezt majd biztosan ugy tudod majd megnézni, ha majd megnézed a terméktámogatásba 15.-én, amugy elvileg a PCI-e 2.0 vissza is kompatibilis. Egyedül a PCI-e 1.0a-ról hallottam valamiket.

Rolcsi20: jó hogy említed az SLI-t... ha a GTS tényleg csak kicsivel (20/25%) lesz gyorsabb (és emellett lesz 110/120k) a GT-nél és a GT ára véletlen lemegy 55k-ra, akkor bőven jobban megéri majd GTS helyett GT-t venni SLI-be...
-
cyborg88
csendes tag
-
Rolcsi20
senior tag
70k körüli 50es Cf is sokkal jobban megéri mint 55ért egy GT vagy 70ért GTS...aki meg nem SLI alaplapot vesz az kösse fel magát
ilyenkor amikor a CF kezd hódítani 
-
leviske
veterán
válasz
hétalvó
üzenetére
"Tippelgessünk reménykedjünk és vegyünk 3850 CF-et.
" Úgy úgy!
Amugy meg még a GT-vel is szenvednek, hogy letolják az árát 55-re, megdöbbennék, ha az új GTS akár 70ért kijönne. A GTS-t árát azért tudják majd feljebb tolni, mert nincs mindenkinek CF rendszere és teljesítményben nem lenne ellenfele (már ha gyorsabb lenne, mint a GT) és a GT-t meg már jobban nem tudják széthajtani, mint ahogy most szétvannak. (gondolom).
-
hétalvó
addikt
Szerintem meg olyan mindegy mit tud a GT látva a képminőségbeli különbséget és a sebességről alkotott képhez még hátravannak a megfelelő driverek.
Pedig már éppen elgondolkoztam a GT-n. Az új GTS remek vétel lenne 60k körül egy GTX-t alázó sebességgel.
Tippelgessünk reménykedjünk és vegyünk 3850 CF-et.
-
leviske
veterán
Elvileg 42 lesz az induló ára és nem 46 (és az is a 512-esé, a 256 olcsób lesz)...és míg az ATi letudja és valószínűleg le is fogja vinni az árait olyan 35 körülire... az már csak 70 és ha az nV megtartja 60k-n az árát az GT-nek ami valószínű...akkor az a 10-es különbség kiegyenlíti a tudásbeli különbséget. Egyébként a teszteket megnézted, amin összemérték a 8600-al és 50/70%-okat rávert? Nem hinném, hogy egy tuningolt 8600 jobban megtudná közelíteni, de akár az 50-est is lehet tuningolni.
Amugy meg szerintem mindenki hálátadott volna az égnek, ha egy ilyen középkategóriával kezd az ATi, mint a HD3850...
(Ezúton pedig elnézést kérek, ha a "Amugy meg gondolkodnál picit..." sértő volt, csak már idegesít, hogy néha az emberek keverik a dolgokat és utána tényként tálalják, bár néha én is ilyen vagyok gondolom)
-
nbl2
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Szerintem a 150 euro-s vételár ami forintban 37500+áfa lesz nem igazán egy árban vagy egy bruttó 25000-os 8600GT-vel, vagy szerined iegn? Ami azt jelenti, hogy 20k-val drágább lesz a nyitóára (ami gondolom majd lejjebb megy) ehez képest a teljesítménye nem lesz annyira überbrutál. Egy 8600GTS tuningolva ott lesz a seggében minden tesztben, ami szintén sokkal olcsobb nála. Jó lenn egy kicsit számolni megtanulni.

"Amugy meg gondolkodnál picit... egy HD3850 CF igen csúnyán lenyomná a GT-t még húzott állapotban is.. főképp mert alig lehet húzni." Ezt meg majd meglátjuk de szerintem annyira nem fogja lenyomni csúnyán. DE ha az egyik 60K a másik meg 2x46=92K akkor melyik éri meg jobban?
Üdv,

-
Gaboman
nagyúr
-
leviske
veterán
A 70 igen is megközelíti a GT-t... nem olyan súlyosan, de megközelíti... És az 50-et hasonlították a 8600-hoz és azt is az ára miatt. Tényleg érdemesebb még egyszer elolvasnod az ezzel kapcsolatos hsz-okat.
Amugy meg gondolkodnál picit... egy HD3850 CF igen csúnyán lenyomná a GT-t még húzott állapotban is.. főképp mert alig lehet húzni...
#2200 k.t.a. : ?
A HD3870-et távol nem előzi meg 2,5x...de még 2x sem... Ha egy 70-et CF-be nyomnának ellene (már volt "teszt" linkelve.. igen CSÚNYÁN elverné a GT-t, de még egy 50 CF is..) 
-
For357y
aktív tag
Valaki erre -> [link] nyugtassatok meg, hogy én vagyok a hülye...

-
7600GT
senior tag
válasz
hétalvó
üzenetére
"Az hogy 1 tok alatt 2 chip lesz vagy 2 kártyán lesz 2, olymindegy."
Szerintem meg nagyon nem mindegy. Az R680-nál egy tok alatt lesz a 2db GPU és így (állítólag) elég neki egy R600 nyák. Ha a 2 GPU-t nem egy tok alá rakják, akkor sokkal nagyobb nyák kellene és az senkinek sem lenne jó. Teljesítmény szempontjából nem tudom, hogy lenne-e különbség a két megoldás között.Gorneck23: A HD2900XT/Pro azért marad el ennyire a 8800GT-től, mert mindenhol sokszoros HQ AF-el meg élsimitással tesztelnek. Nah most köztudott, hogy mindkettő kinyírja az R600-t. Ebből az AA teljesítményét fogják orvosolni.
-
Gorneck
legenda
Eddig is köztudott volt, hogy a mostani Pro/XT karijuknál az újak alig lesznek gyorsabbak! Mindenki ezen szenved...ilyen csalódás olyan csalódás...ezek a karik sztem nagyon nem a GT ellen készültek...viszont amit kapunk az két nagyon jó kártya és végre igazi közép kategória jó áron...NV 8600as szériáját fogják kinyírni...vagy drasztikus árcsökkentésre bírni az NV-t.
7600GT:Tudom.
-
hétalvó
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nem , nem 128-as lesz a drágaság.
Szerintem, de tényleg csak szerintem 3870-ből menni fog a 3as CF is. Azaz 1+2. és akkor talán most 1 3870 és tavasszal egy dupla. Bár a 790-es alaplap se rossz hozzá csak nekem eszem ágában sincs váltani Intel-ről.
Abban az esetben ha pillantok alatt leesne 25-ra a 3850, elgondolkoznék a cserén, de addigra Intelből is lesz 4*8as PCIE-es lap.
Aki pedig a CF-től idegenkedik, be kellene látni hogy ez az egyedüli út, nem fér 1 chipbe több. Az hogy 1 tok alatt 2 chip lesz vagy 2 kártyán lesz 2, olymindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus 15 - van plusz energia
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okos Otthon / Smart Home
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen notebookot vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) A októberi WHQL drivert azt szeptemberben kezdték el írni. Na most egy világ összedől ! Huha.