Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gandras
tag
Lehet hogy nem ide tartazok,de szerintetek elvben ez megverheti a gtx et, mert a 2900xt is közel állt hozzá? A 2950xt re gondolok
-
Foxmulder89
senior tag
Csináltam egy tesztet, igaz hogy nem 2900-as szériával van hanem 1800, de azért ez is mutat(hat) valamit..
CS:S
1600x1200 max + 4x AA , 16x AF 122.11 Fps ( 1200mhz memó, 37.7 GB/s )
ugyanaz 1500Mhz 47.3 GB/s = 131.81 FpsIgaz nem a legújabb játék de azért nem szar a grafikája
az ennél újabbaknak csak több (sávszél) kellhet, csak kérdés hogy mennyi. -
PPSH
őstag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
meg nem tudni hogy jelent-e teljesitmenybeli visszaesest a memoriavezerlo megfelezese

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Lehetséges az első tesztből megtudjuk hogy is lesz,ha jó akkor veszek 1db-ot ebből!
-
Foxmulder89
senior tag
Szvsz. utóbbi, max tuningba fogja megverni a jobb gyártásteknológia miatt.
nameg itt ez a dx10.1 mizéria de még nem biztos hogy tudni fogja de szerintem nem fontos
mellesleg én elég igényes vagyok ilyen téren, de nem tartom rossz karinak az 1800XT-t se amim van...ezek meg.. hol vannak attól
Moncsi miatt viszont muszály lesz cserélnem (amúgy is cseréltem volna
) -
Gaboman
nagyúr
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Én is így gondolom,de aztán lehet hogy szénné fogja alázni a 2900XT-t,meg az is lehet hogy tök egy szinten lesznek csak jóval jobb áron adják majd a 2950Xt-t!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Az 2900XT is megy 880/2250-en a mag kb 900ig húzható a mem kb2200-2300közé!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Foxmulder89
üzenetére
5-6FPS-ért nem fogom annyi bizonyos,ha 20-30%-al gyorsabb lesz akkor meggondolandó!
Biztos hogy a proci cserével jobban járok mintha a VGA-t cserélném le! -
Foxmulder89
senior tag
Hát valószínüleg, de inkább annak a szintjén lesz
lol azért ne cseréld le (ha nem zavar a fogyasztása stb..)
mod: ami várható a 2950-től, az: jobb tuning,kisebb fogyasztás, alapon 2900XT szint, és jó ár
szerintem ha eltudod passzolni a mostanit ~vételáron akkor megéri de amúgy ugyanolyan karit kapsz, inkább újítsd be valami core2 féleségre 
-
Gaboman
nagyúr
Szóval akkor azt mondjátok hogy a 2950XT gyorsabb lesz mint a 2900XT ha ez így van akkor eladom a mostanit!
Majd meglátjuk hogy a 256bit tényleg elég lesz e!
A 8800-as sorozatnál is már 320bitre emelték talán nem mindegy ez sem,lehet hogy az 512 az felesleges még. -
Bagira01
veterán
Az a jobb vétel ami max 55k-ért lesz. Én annál többet biza ki nem adok vga-ra

-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Tényleg ilyen gyors, 742 után 825mhz az +10% köbö szal eccerűen kilehet számolni

ha megszaporítaná az utolsó drájverben látható gyorsulások számát majd az ATi akkor minden bizonnyal ez a jobb vétel
-
Komplikato
veterán
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Ha ez tényleg ilyen gyors, és ennyi, akkor érdekes lesz a 8800GT(?) vs HD2950XT harc ... de ugye majd akkor hiszem el, ha kint lezs mindenhol a teszt.
-
Gorneck
legenda
válasz
Komplikato
üzenetére
Akkor a Pro még olcsóbb lesz és még jobb is lehet mint az R600as tesója...
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Nemrossz, most az egyszer igazat írt Fudzilla

-
Komplikato
veterán
Radeon HD2950XT scores 528 Gigaflops - Fudzilla!
"ATI's upcoming flagship 825MHz clocked Radeon HD 2950XT can score 528 Gigaflops. These raw Gigaflops numbers indicate that in raw calculations it ends up faster than the original R600 core. At 742MHz an R600 core based Radeon HD 2900XT scores 474Gigaflops which is significantly lower score than what new chip can do.
The key element might be two flops per unit powered 320 Stream processor chip. This is not something new the original R600 managed to do this but still RV670 will be limited with 256 bit memory controller which will have to mean a slower performance at high resolutions.
Still, at a $249 price tag it looks quite good."
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Kösz!
-
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Azért érdekel, mert HD2900Pro-van rendelésben. Szerinted mondjam le és várjam meg a 2950XT-t?
-
Foxmulder89
senior tag
55nm
Revival ~56GB/s (1800MHz), 750Mhz GPU, 256/512mb
Gladiator ~75GB/s (2400MHz), 825Mhz GPU, 512mb
elvileg dx10.1, gondolom több csicsát fog tartalmazni illetve állítólag alapból 4x AA-t fog használni.
229-299 dolcsi közt lesz az áruk, XT olyan ~65k körül vagy azalatt, reméljük a legjobbakat
-
Hakuoro
aktív tag
Nem hiszek a szememnek, most nem fognak késni
Link -
he7edik.
addikt
válasz
Komplikato
üzenetére
A Leadtek-et tuti

-
Komplikato
veterán
Biztos volt már, mert többhetes infó, de most leltem: [link]
Chiphell fórumán a GDDR3 és GDDr4 kártyák nyákja, hűtése, és ami a fő a TDP-je (GPU/Ram) táblázatba gyűjtve.Nem is tudtam, hogy a Foxconn gyárt ATI kártyákat, érdekes lehete hány "márka" kártyáját csinálják ők, mint GF8800 esetén is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ftc
nagyúr
-
d@minator
addikt
Könnyen lehet, hogy a DX10.1-el és az SM4.1-el akarnak nagyot szakítani középkategóriás kártyákkal jó pénzért. A paraszt meg úgy is veszi majd, mint a cukrot. (Meg lehet én is
) -
leviske
veterán
Egyébként, már előttem is írták, hogy az RV670 nem az R600-nak az utódja, hanem az RV570-é, tehát középkategória. Gondolom, mint már írtam, a HD 3000, vagy hasonló kártya fogja tartalmazni a következő felsőkategóriás gpu-t (gondolom r700, de ezt a többiek jobban tudják) és ebből kifolyólag, mivel te is írtad, hogy azon a teljesítményen lesz mint a HD 2900, ezért azokat leis fogják állítani és megint lehet majd várni egy felsőkategóriás kártyára az ati-tól, de ez csak feltételezés.

-
Interceptor
addikt
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Nekem is fontos hogy kevesebbet fogyasszanak,és kisebb halkabb hűtés is elegendő legyen nálam ez is szempont.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Mhhmm, és nem utolsó sorban elfogadható lesz végre a fogyasztása is, bár engem nem nagyon izgat (max OC szempontjából
) de sokakat gondolom igen 
-
Interceptor
addikt
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Hát igen és itt a lényeg 55nm.Sokkal jobb órajeleket fognak elérni, stream procik maradnak.Memsávszél elég lesz erre nemcsak az Ati de az nvidia is rájött,most hogy az új G80 és R600 megjelenése után lenyugodtak a kedélyek kissé,mind2 gyártó ésszel állt neki megtervezni a frissített szériát,kijavítani a hibákat.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Szerintem Leviske arra gondolt hogy az új kártyák RV670 kódnéven jönnek és a V pedig a Value-t azaz a középkategóriát jelöli.
Ettől függetlenül le(kell) nyomják majd az előző szériát, hiába a kevesebb sávszél, és jó áruk lesz mert 55nm-en kétségtelenül lényegesen olcsóbban lehet előállítani bármit mint 80nanón. 512 helyett 256 bit is olcsóbb nekik minden bizonnyal, de az órajel majd kompenzálja és épp elég lesz rajta
-
Interceptor
addikt
Szerintem logikátlan amit írtál, van nekünk egy 2900 Pro/XT-nk a GT-t most haggyuk. Jön egy viszonylag új GPU-val rendelkező széria a 2950Pro/XT.Muszály hogy jobbak legyenek ezek egyértelműen az utódok!Ha csak azt nézed hogy az Nvidia G92-esei a GT és az új GTS mindenben jobb a paraméterek alapján a mostani GTS-eknél.A minimálisan kisebb sávszél szerintem mind1,eddig sem használták ki az eredetit,ahogy az Ati sem.
mod:azt is vedd figyelembe, hogy ezek a kártyák kisebb csíkszélességen készülnek magasabb GPU és memória órajelekkel fognak rendelkezni.
-
Foxmulder89
senior tag
-
leviske
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
Elvileg nem. mivel a 2900 felsőkategória, míg a 2950 csak felső-középkategória. Maximum leállítják a 2900 gyártását, de nem hiszem, hogy olcsóbb lenne. A következő felsőkategóriás kártya meg szerintem csak a HD 3000 lesz (ha lesz).

Elnézést a hozzáértőbbektől, ha sületlenségeket írtam volna, de én így tudom.

Mod: a HD 2900XT felsőkategória, HD 2950XT pedig kétséges, hogy lesz, eddig csak a PRO a biztos.

-
Hakuoro
aktív tag
Lehet hogy azért hozták előre a 8800GT megjelenését mert túl erős lesz a RV670

-
Interceptor
addikt
Hi!
Most akkor végülis lesz XT és Pro változat? Ezeknek elvileg le kell majd nyomni a 2900-as szériát igaz?
-
d@minator
addikt
Csak azért írok a topikba, hogy az itt szóltam hozzá-ba bekerüljön.
Mivel a HD2900Pro nem akar megjönni kiváncsi vagyok a 2950 hírekre. -
Rudradeva
csendes tag
Nadejó, amikor én írtam a fórumba és fényeztem kicsit a 2950-et mindenki lehurrogott privibe meg fórumba is. Mostmeg mégis kezdenek belegondolni az emberek. Naugye! Épp valemelyik nap olvastam hogy mivel a DX10 igenis kompatibilis lesz a 10.1-el de logikusan inkább vesz az ember kifejezetten 10.1-et mint a "kompatibilis" 10et. Én már mindenképp várom és be is nevezek már amint lehet egy 2950XT-re. Én is hasonló cipőben járok párduc barátom, én is GTS-re pájáztam volna, aztán 2900Pro-ra de nem adtam ki mégse feleslegesen ennyi pénzt, mert a 2950 meggyőzőbb így elsőre. Igazán csipkedhetnék magukat mert X600Pro nem üt

-
Gorneck
legenda
Hihihi...ez kimaradt az életemből...Én a kalózképekre gondoltam...
-
Hakuoro
aktív tag
Elég erős lesz az RV670: Link
-
korner83
tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Akkor is irigyellek

-
korner83
tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Irigyellek! Bár én 2950xt-t fogok jövő januárban venni.
-
korner83
tag
és mikor lesz PH!-s 2900 pro nagyteszt?

-
Gorneck
legenda
Mégis nagyobb hűtés!? és ahogy elnézem halkabb is lesz a mostani r600as kariknál.
-
CuravyG
csendes tag
Üdv!
Tudna vki segíteni !
AGP-s kártyát akarok venni ! (20 max. 25e ) (akár használtat is)
x800 xt-pe , x850 , 7600 Gt , rx2600 Pro közül melyiket vegyem ?
(nem Tmába vág ! Sorry) -
keIdor
titán
válasz
keszegduda
üzenetére
Reméljük így alakúl majd.

-
keszegduda
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
Ez a 2900PRO széria ugyan arra a sorsra jut mint annó a 7900GTX. Jöttek sorba a GTO-k, majd miután megjelent a g80, mindenki meg akart szabadulni tőle.Kezdődik a raktárkiszórás ATI-éknál.
Most ennek a dolognak a kellős közepén vagyunk és már nincs sok hátra, hogy ténlyleg kijöjjön a várva várt messiás, ami tényleg messiás lesz 55nm-en, legalábbis remélem. 
-
Bagira01
veterán
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Kávét azért ne pörköljön arra ott a hd2900 meg az x1950xt/xtx. Olyan kell ami épp lagyosan tartja a teát
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Persze csak azért elég sok embernek van még a ,,régi
'' 10-es karija,nemrég még én is azt akartam venni aztán lemondtam róla. De nem értem miértelme van kihozni mégújabbat amikor még az előző sincs kihasználva, sőt Carmack szerint még a dx9 sincs teljesen....
RV670 még a kávét is megpörköli majd nekünk nefélj,hát még a GTS-t
legalábbis én bízom benne -
Bagira01
veterán
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Ha lehetőség van újabbra azonos áron akkor az újabbat veszi az ember. Állít itt mindenki mindet. 2006 végén megjelent a g80 oszt azóta az a király kártya. Nem nagyon volt ami letaszítsa. Remélem az rv670 odapörköl a 8800gts-nek és jó vétel lesz.
-
Foxmulder89
senior tag
Nemtudom lehet kilett tárgyalva már de nem úgy volt hogy dx10.1 teljesen kompatibilis 10.0-ás végéákkal? én úgyemlékszem valaki aztmondta bár mondtak sokan már sokmindent

Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ez se elhanyagolhato szempont ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)