- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Megérkezett az új kártyám, Gigabyte GV-R687OC-1GD.
A ventik alapból 42%-on mennek, és bár kicsit, de kihallani a gépházból (hozzáteszem, egy gyárilag szénné lyuggatott HAF932-esem van, amiből minden ventit kiszedtem).
A GPU windows alatt netezés közben 43 fok, 2 monitor van rákötve (22", tft, 1680x1050).
Elsősorban nem játékra és tesztelgetésre vettem (de azért néha kell), de akinek szüksége van bármi adatra, tesztre, szóljon, lefuttatom.
Nem tudom, miért kell 42%-on menni alapból a ventiknek, 35%-on már nem lehet hallani, jólenne ha azon menne (tudom, beállíthatom csak ha munka alatt úgyhagyom, és lefüstöl nekem, mert nem emeli a venti fordulatszámot, nem fogok örülni neki).opti06: nekem is tőle van, akinek a hirdetését linkelted
-
szasanyi
félisten
Köszönöm, ez jó hír. Ami még szembetűnő volt a refhűtős változathoz képest, hogy az fekete nyákos ez meg nem, de az talán kevésbé számít. Az ára nem éppen baráti (50k lenne) viszont nem is rossz és cserébe új, 2 év garral. Lenne 44k-ért is új, de csak 3 hónap garral de túl kevés, nem merem bevállalni.
Bolha23, polonic: nektek is köszi.
-
Valdez
őstag
Na itt az új szerzeményem, MSI R6870 Hawk:
Még csak alapon tesztelgettem benchmarkokkal, később lesz majd tuning is
Eddig elégedett vagyok, hűvös, halk, gyors
-
szasanyi
félisten
Erről a Sapphire HD6870 kártyáról szeretnék infókat. Ismert nyűgje van-e, és milyen a hűtése? Viszonylag gyorsan ha lehet.
-
-
lehel22
tag
válasz
csucsbicep #8278 üzenetére
Far Cry 2 benchmarkal teszteld , ott altalaban megfekszenek a hibas kartyak.Azert mondom, hogy altalaban mert az en gigam peldaul birta ezt (FC2B) a tesztet , viszont produkalta a no signal jelenseget Crysis ( koreai cirkalos palya, nem emlekszem a nevere) alatt meg NFS Shift alatt.
A lenyeg hogy maximalis bealitasokkal futtasd( dirX 10 8AA V sync on) ha kibir igy nehany loopot akkor jo eselyyel nics baj a kartyaval.
Az is viszonylag jo szuresnek szamit ha "nyuzod" a kartyat egy kicsit Crysis - Paradise lost palyan. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
T4ch1k0ma #8288 üzenetére
"...Ide be kell szúrnunk még egy fontos információt. A szükséges fordulatszámot jelen esetben nem RPM, vagyis fordulat/perc alapon mérjük, hiszen a ventilátorok különböznek egymástól, más a minimum, és más a maximum fordulatszámuk, más az indító feszültség nagysága, és még sorolhatnánk a különbségeket. Pont ezért a szabályzás százalékos alapon történik, vagyis az adott ventilátor 0 és 100 százalék közötti értékein mozoghat. Ezek azok a százalékos értékek, melyekbe a BIOS-on keresztül mi is beavatkozhatunk, különböző határértékeket meghatározva...."
Ez egy a PWM vezérlés működését leíró cikkből egy rész.
-
T4ch1k0ma
csendes tag
válasz
csucsbicep #8287 üzenetére
Nekem ilyen kártyám van (az OC változat, gyárilag kicsit nagyobb órajelen járatva), és amióta megvan (kb 1 hónap) még nem volt vele semmilyen problémám, nemhogy fagyásos. Terhelve én kicsit hangosnak találom, de gondolom embere válogatja.
-
T4ch1k0ma
csendes tag
Elméleti kérdés: Adott egy videokártya, mi PWM-mel vezérel egy hűtőventit, aminek a max fordulata mondjuk 3500 rpm. Ha ezt a ventit kicserélem egy max 2000 rpm-es ventire (szintén PWM-es), akkor mi történik? 100%-on 2000-et fodul, vagy 3500-at akar? és mondjuk 50%-on 1000-et vagy 1750-et?
-
bolha23
aktív tag
Én senkit nem szeretnék lebeszélni ezekről a kártyákról.
Lehet, hogy egyszerűen peches voltam, hogy 2 kártyánál is beleszaladtam ebbe a hibába.
Viszont a gari miatt érdemes megbízható helyen vásárolni, és akkor nincs meglepetés ha gáz van. Én legalábbis így teszek mégha némileg többet is fizetek. -
csucsbicep
nagyúr
Köszi a választ. Akkor szerintetek inkább hagyjam a karit vagy, ha ezek lefutottak hibátlanul, akkor tényleg BS mentes lehet?
-
polonic
félisten
válasz
csucsbicep #8282 üzenetére
Crysis paradise lost pályáján is megfeküdt, meg talán a furmark alatt is.
-
bolha23
aktív tag
válasz
csucsbicep #8282 üzenetére
Mindig előjött a hiba, ha max. beállításokkal futtattam a Far Cry2 benchmarkot. Játékoknál a Crysis, Crysis Warhead, Starcraft 2, HOMM V. stb.
Gyakran csak a reset gomb segített.
Érdekes módon a 3DMark 2011 lefutott mindig hibátlanul. -
bolha23
aktív tag
válasz
csucsbicep #8278 üzenetére
Ez volt a cserekártyám, többek között a Far Cry2 benchmark alatt rendszeresen előjött a BS.
-
csucsbicep
nagyúr
Találtam ezt a kártyát. Az eladó szerint tökéletes és nem csinál BS-t. Viszont van lehetőségem kipróbálni.
Arra vagyok kíváncsi, hogy a BS problémát, hogyan lehet reprodukálni? Tehát, hogyan győződhetnék meg róla, hogy hibátlan a kari.Köszi.
-
-
opti06
aktív tag
Sziasztok!
Fentebb olvastam/hallottam róla, hogy giga 6850es kártyáknál problémák voltak, (bocs nincs kedvem végig olvasni egész forumot) kérdésem volna, hogy ez a probléma 6870-es kártyáknál is előfordult már valakinél? pontosan őt szeretném megvenni, de biztosra akarok menni
-
válasz
Pancsermeste #8273 üzenetére
Esti fáradtság :/ Nem vettem észre a kommentet...
Köszönöm szépen, akkor nem a gépemben van a hiba
-
válasz
Pancsermeste #8268 üzenetére
Ja és nekem is ez a verzió van, nem értem nekem miért nem jelenik meg a VRAM usage cucc
-
válasz
Én ezt találtam, elvileg csak XP alatt lehet AMD esetében monitorozni a VRAM usage-ot
-
miresz
veterán
válasz
Pancsermeste #8264 üzenetére
A Unigine esetében szerintem valami bug lesz,mert mindíg ugyan ott történik az fps esés,és ott pont nincs semmi jelenet váltás,vagy valami komolyabb terhelés. Viszont az OFP2-nél nem tudom mi végett lehet. Lehet az is bug-os,mert havernál is ez a jelenség.Vagy passz......
-
válasz
-
Pancsermeste
őstag
válasz
ittakary #8267 üzenetére
1.7.9.1549
Bár ez XP alatt van, ha jól emléxem Win7 alatt kicsit másképp működik, ott lehet hogy nem jelenik meg, de majd mindjárt lecsekkolom.
polonic: Hát én is arra gondolok, de más is próbálta már 2 magossal ezt a játékot, és azt mondta, neki jól megy. Meg aztán nem tűnik olyan komoly játéknak... de lehet hogy nagyon optimalizálatlan...
-
válasz
Pancsermeste #8260 üzenetére
Úúúú te hogyan monitorozol VRAM kihasználtságot? Nekem sehol nem jelenik meg
Még ATI Tray Toolsban sem, pedig látom, hogy te is ezt használsz
Melyik verzió?
-
polonic
félisten
válasz
Pancsermeste #8264 üzenetére
Kevés a proci, úgy tűnik.
-
Wukiwo
senior tag
nyomtam egy erősebb felbontást is
-
Pancsermeste
őstag
Én csak annyit vettem észre, hogy közvetlenül az FPS esés előtt megugrik a proci használat (a 14 FPS-nél pl. 97%-ra). Általában a nagyobb csata jelenetek előtt, vagy ha valami hirtelen változás van a képen akkor csinálja ezt. Talán fizikát számol a proci, és nem tudja kiszolgálni a GPU-t?
. Bár az a furi, hogy csak egy-két pillanatra esik le, aztán visszamegy normál FPS értékekre. A Te 4 magosoddal meg csak nem lehet ilyen gond....
-
miresz
veterán
válasz
Pancsermeste #8260 üzenetére
Egyébbként ez engem is érdekelne mert itt amikor délután a kollégákkal a Unigine-t futtatuk nekem is egy pillanatra drasztikussan le esett az fps (9.1-re asszem) aztán a másk pillanatban meg 45 fps. Nem értem. De ezt csinálja nálam pl az Opertion flaspoint 2-be is ami meg nem igazán gépigényes.
-
Wukiwo
senior tag
válasz
csucsbicep #8258 üzenetére
Ez a felbontás volt a kérés
Nagyobb felbontásban vélhetően nagyobb hátrány lett volna mert itt is a minimum fps-ek nagyok voltak a két kollégánál -
Pancsermeste
őstag
válasz
Hát én!
Amúgy kérdés mindenkihez!
Ez mitől van?
A játék: Homefront
Felbontás 1280*768
Azon kívül minden beáll. max.
Konfog az adataimnál, proci 8x500MHz-en
A grafikonon látszik, hogy legalább 3x igencsak lezuhant az FPS, nagyon zavaró! -
Alister71
nagyúr
válasz
Nem beszélve arról, hogy minden játékban bekapcsolom a vsync-et.
-
t.kristof
senior tag
Egyébként a vramok meghibásodása okozhat-e vízszintesen pirosas kép csíkozodást, ill kék halált?
-
lsc
nagyúr
válasz
t.kristof #8247 üzenetére
A helyedben inkább megvárnám egybe a nyarat, addig a 4850-nel is el lehet lenni, az meg elég is a gépedbe. Természetesen Te döntesz, de egy kiegyensúlyozatlan konfig sem a legjobb, tapasztaltam.
Mod : Az más, akkor nem szóltam.
Mod miresz : Hát igen, evés közben jön meg az étvágy
. Én most nem akarok a gépre költeni egy-két évig, ritkán játszom már, egyelőre elég, aztán majd meglátom.
-
lsc
nagyúr
válasz
t.kristof #8213 üzenetére
A hang az sokmindentől függ, ha van egy hangosabb procihűtőd vagy tápod akkor akár csendesnek is mondható terhelés alatt , pl egy régi chieftec 450-es táp mellet biztosan csendes mert az terhelésre egész jól felhangosodik. Az erősebb hang is főleg a venti szélzaja, az nem annyira zavaró mint a motorhang.
Nézem az adatlapod, a mostani gépedbe raknád ?
Mod #8190 miresz : Igen láttam hogy páran helyén kezelik a kártyát, és az is igaz hogy azért ez sem elég mindenre egy "akármekkora" procival sem. Viszont az árához képest / meg főleg a nagyobbak árához képest/ nem rossz amit nyújt.
-
kira467
csendes tag
Kösszi
majd még probálkozok
-
Wukiwo
senior tag
-
wittman
aktív tag
Ez azért sajnos nem teljesen igaz.
Nekem is úgy cserélte ki a magyarországi importőr a hibás Gigabyte HD6850-es 2db kártyámat, hogy szó szerint én sajtoltam ki a gigabyte-tól a garanciális cserére jogosító levelet.
Mivel én viszonteladó vagyok nekem sem volt könnyű kicseréltetni, de a levél adu volt a kezembe...
Azóta sapphire HD6850-eseket szerzek be, azokkal eggyel sem volt gond.
-
-
kira467
csendes tag
na igen deh akkor is az azért már elég meleg lenne nem?, nem próbáltam ki deh nekem hogy igy van bealítva 86fokos 40%venti tejesitmény igyis már elég hangos: (
-
kira467
csendes tag
http://kephost.hu/share-397F_4D862D9C.html bocs hogy 2x
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8223 üzenetére
A nagyker visszakapja a kártyát, leteszteli, látja, hogy hibázik, cseréli. Nem kell ezen megbeszélni semmit a gyártóval.
-
kira467
csendes tag
Sziasztok,edig valaki nagyob tunigot adot a ati 6780,en nek?
én edig jutotam, FurMark-alat tesztelgetem
és nem fagyot ki csak annyi hogy már ott nagyon meleg:S 86fok
[url=http://kephost.hu/share-397F_4D862D9C.html][img]http://kephost.hu/image-397F_4D862D9C.gif[/url]
-
lehel22
tag
válasz
t.kristof #8213 üzenetére
Inkabb a Saphire-t ajanlanam.Hasznlatam nehany napig egy peldanyt es teljesen szimpatikus kartya volt.A hangja (OC nelkul) nagyon ok mind 2d mind pedig 3D alatt . Egy VTX et is lattam nehany percig de nekem hangosabbnak tunt .Ismetlem(tunt) ez szubjektiv dolog mert Db nem mertem . Az is fontos kerdes , hogy a gepedben a tobbi alkatresz mennyire hangos, mert hiaba egy nagyon halk VGA ha pl. a tap vagy egyeb legkavaro hangos.
Hogy arcsokkenes varhato e a kozeljovoben erre nem tudom ki tudna valaszolni.Egy biztos gigabyte kartyara ne hagyd ravbeszelni magad.Lattam hogy olyan velemenyek vannak miszerint "reg kifutottak" a hibas darabok , de erre csak annyit mondhatok hogy semmi garancia nics ra , hogy ez igaz es semmi ertelme reszkirozni.Ezt csak azert irtam mert ezelott 3 nappal lattem egy jelenetet mikor egy powercolor problemas kartyat Gigara akartak cserelni...... -
///Krisz\\\
senior tag
Akkor jó, dícséret nekik. De ha a Gigabyte az elején elismerte volna, hogy hibázott akkor egész végig nem lett volna ez a szenvedés, találgatás, reménykedés. És nem kellett volna, hogy nagy hírverést kapjon (hogy elijessze a vevőket) csak annyit kellet volna tenniük, hogy leadják a drótot a nagykereknek vagy forgalmazóknak, hogy igen hibásak a kártyák vegyétek vissza ne legyen hiszti csak szép csendbe cseréljétek ki. Ehelyett a Gigabyte szart az egész, kussolta a kis vackába és kiadott néha ilyen wunder bioszokat amivel hitegette hónapokig az embereket azzal, hogy majd ettől jó lesz a kártya. És szerintem ez undorító hozzáállás. Ráadásul ezzel a Gigabyte és mi is rosszul jártunk.
(#8219) csucsbicep: Nincs mit.
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8212 üzenetére
De igen, visszaveszi a nagyker. Legalábbis én tudok konkrét esetről, amikor ez történt. Nem kell imádkoznia a kereskedőnek, meg holdöltekor éjfélkor fáláldoznia egy kecskét a nagy tónál, aztán hátraköpnie hármat.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #8218 üzenetére
Köszi.
Már küldtem neki privit.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
csucsbicep #8214 üzenetére
Jó kérdés. A listában csak simán az MSI-k voltak (nem volt pontos típus). De valószínűleg azok az MSI HD6850-ek voltak amik megjelentek addig a napig amíg wittman frissítette a listát. Azt viszont nem tudom ,hogy melyik MSI kártya mikor jelent meg, meg már arra sem emlékszem, hogy mikor frissítette a listát utoljára. De szerintem ezt is megtudja majd válaszolni.
-
miresz
veterán
válasz
Alister71 #8208 üzenetére
Na azért itt azért már jelentős a különbség. Viszont a VGA alig dolgozik a cpu az viszont igen. Ez elég erőssen CPU limites játék.
R5E eredmény -
csucsbicep
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #8212 üzenetére
Értem. Egyébként erről az MSI-ről van szó?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
csucsbicep #8121 üzenetére
Igen az ő aláírásában voltak a hiba bejelentések számai gyártókra lebontva, de már kitörölte, mert vissza vették a kártyáját és egy GTX560Ti-t vett helyette, tehát neki már nem aktuális. De szerintem ha megkeresed privátba megmondja, hogy mi volt az utolsó állás. Egyébként ha jól emlékszem a Gigabyte tartott 21-nél az MSI 3-nál a többiből meg csak 1-1 volt (Ez csak az AMD fórumán bejelentett számok!!!).
(#8111) Beri: Nem, pont ezt magyarázom, hogy a nagyker nem veszi vissza mivel a Gigabyte nem ismerte el a hibát, ergó a nyakán maradna a cucc. A kereskedő meg volt olyan jó fej, hogy a vásárlónak cserélte, esetleg vissza adta az árát, majd a hibás kártyát vissza küldte a nagykernek és imádkozott, hogy vissza vegyék. Ezért dícsérem azokat a kereskedőket akik vissza vették, mert ezzel elnyerték a vevő bizalmát ugyanakkor bevállalták, hogy esetleg a nyakukon marad a kártya és ezzel kár éri őket. És ez a helyes mentalitás, mert így a vevő vissza tér és más cuccokat is tőlük vesz és hát igaz, hogy ott maradt rajtuk az a kártya, de az elenyésző ahhoz képest amit a vevő esetlegesen vásáról majd a jövőben. És szerintem ez a helyes mentalitás és nem az, hogy körmünk szakadtából ragaszkodunk ahhoz, hogy márpedig az a kártya jó.
-
válasz
Alister71 #8196 üzenetére
Szerintem kulturált hangnemben kérdeztem és nem "észt osztottam"
Olvastam az előző hsz-eket is"Unegine
A proci tesztek általában kis felbontásban szoktak futni, most nem a vga-kat mérjük össze.
lsc hozzászólásait elolvasni is kár."A hsz-edben jelenidőben beszéltél, ezért gondoltam, hogy az Unigine tesztre vonatkozik
Azt a hsz-t meg nem találtam meg, hogy kérésre lett futtatva az Unigine, szóval no offense, de mondom én csak kérdeztem, fennhéjázás nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest