Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi 6850-esek között gondolkozok
Sapphire HD6850 1GB GDDR5 - DirectX 11, ATI Eyefinity ATI, 1GB, DDR5, PCIE, 2xDVI, 1xHDMI, CrossFire, GPU:775MHz, RAM:4000MHz, 256bit, Aktív hűtés, DisplayPort Garancia: 24 hónap ~43.000 Ft
Asus EAH6850 DIRECTCU/2DIS/1GD5/V2 ATI, 1GB, DDR5, PCIE, 2xDVI, 1xHDMI, CrossFire, GPU:790MHz, RAM:4000MHz, 256bit, Aktív hűtés, D-sub adapter, DisplayPort Garancia: 36 hónap ~44.000 Ft
A kérdés az lenne hogy melyik lenne a jobb vétel?
A Sapphire jobban tetszik, de ugye nem nézegetni veszem meg 2 év garanciás, és halk a hűtése.
Az asus meg ugye 3-om év garanciás állítólag neki is jó a hűtése.A kérdés az lenne hogy ennek az asusnak a tápellátását 2*6 pines kábelen kapja míg a többi 6850-esnek csak 1*6 pines (talán némelyik sapphire kívételével), szóval ez hogy nagyobb áram felvételére van felkészítve ez fogyasztásban is megjelenik?
Tehát többet fogyaszt vagy csak a tuningra van felkészítve?
tehát alapból ugyanannyi a fogyasztás mint a többi 6850-nél, csak ha tuningolja az ember akkor lesz "szükséges" (ekkor lesz értelme?) a 2. kábel?Előre is köszi a választ mindenkinek
-
kira467
csendes tag
-
kira467
csendes tag
Na! jó lett nagyon szépen kösszöm mindenki aki segítet többet nem csinálok ilyet, Nagy KÖSZÖNET biga123,Vader,
meg aki még segítet nekem!

-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok !
Melyik lenne a leghalkabb hd6870-es kari?Terhelve és terheletlen állapotban is.
A biosban megadott alap venti vezérlése is érdekelne.
Előre is thx.
-
törölt tag
Ha jól emlékszem nem először kell szólni a topicban, hogy a (Szerkesztés) gomb nem véletlenül van a hsz ablakban. Tessék használni!
-
kira467
csendes tag
válasz
Tökmindegy
üzenetére
tuti nem mert mindent lapra irtamle.)
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
kira467
üzenetére
Nem tisztem,hogy okítsalak no meg nem is ez ennek a fórumnak a profilja ,de tiszteld már meg az itt segíteni akarókat,hogy helyesen írsz le legalább egy kerek mondatot.
Segítek! A böngészőben bekapcsolod a helyesírás ellenőrzőt és voala ,piros hullámos aláhúzásokkal jelzi ha netán helytelenül írtál le bizonyos szavakat.
Pusztán a jóindulat szólott belőlem,no meg egy kínszenvedés olvasni ahogy írsz

-
Biga123
addikt
válasz
kira467
üzenetére
"6870.bin not found" ... felmásoltad a pendrive-ra a bios filet is amit szeretnél a kártyára fash-elni? és ez is a neve hogy 6870.bin ??
Persze hogy PEG-en nincs kép mivel szétkúrtad a kártyát!!!
onboardra álítsad de a 6870-is legyen berakva a gépbe bebootolsz pen ről .. dos-ba és akkor az alaplapi adja a képet és a 6870-et flash-eled...
mondjuk én szerintem az idegtől írni sem tudnék..
de biztos hogy arra írtad át???? nem pl 6870.bin.bin re? milyen oprendszert hasnálsz?
Ha be bootoltál penről, dosba add már ki a dir parancsot !! -
kira467
csendes tag
Na,meg probáltam deh ugyan az mint elötte beirtam pontosan mindent deh nekem ilyet adott ki,file 6870.bin not found,ERROR 0Fl01,adapter not found meg probáltam minden hogy lehet hogy a pend-a nem jó
? -
Beri
addikt
válasz
Tökmindegy
üzenetére
De igen, lehet CD-re is.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Tökmindegy
üzenetére
Ha elfér 1 floppyra akkor igen, én úgy emlékszek nem fért el.
De ha egy floppy meghajtó 500 forint, mennyi 1 lemez?

-
Biga123
addikt
válasz
kira467
üzenetére
HP format tool ezzel megcsinálhatod boot-olhatóra a pent.. (create dos startup disc) de kellenek még pl pl w98 system file-ok ezt beadod neki és megcsinálja.. utánna biosban usb boot .. és mehet ahogy Vader kollega leírta ( értelemszerűen a biost + atiflasht a penre told fel...
-
Tökmindegy
senior tag
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Alister71
üzenetére
még csak most tettem fel a 11.4-et és ennyit hozott a régi driverhez képest
AvP D3D11 Benchmark Report
==========================**************************************************
* Report Created: 2011-03-23 @ 17:42:50
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 6292
Average Frame Time: 16.7ms
Average FPS: 60.0Use command-line option '-logframetime' to report performance frame-by-frame.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71
üzenetére
Ha nincs a gépben a 6870 csak a pci vga, elindítod, és a biosban beállítod elsődleges megjelenítőnek a pci vga-t (PCI-PEG), F10, restart. Állítsd le, és rakd be a 6870-est is. Start. De most már a pci vga-ról fog bootolni, hiába van benne a 6870-es.
Az egyik flppyra létrehozol egy dos rendszer indító lemezt, a másikra rámásolod az atiflasht, (természetesen kicsomagolva) és a letöltött 6870 biost, aminek a nevét Sapphire.HD6870.1024.101221-ről, írd át 6870.bin -re (az egyszerűség kedvéért). Restart
A biosban a boot sorrendet állítsd be floppyra, majd miután elindítottad a dos rendszerlemezt, cseréld ki, rakd be a másikat, amin az aiflash és a bios van, majd írd be: atiflash -f -p 0 6870.bin (szóközökre figyelj)
Minden kérdésre válaszolj igennel ( Y ), miután kiírta, hogy kész a flash, ctrl+alt+del-el újraindítod, belépsz a biosba, visszaállítod a PEG-PCI sorrendet, restart, és most már a 6870-esnek kell indulnia. Ha minden jó akkor happy, és többet nem csinálsz ilyen hülyeséget. -
Alister71
nagyúr
-
kira467
csendes tag
meg probáltam már mindent deh semmi mindig ilyeneket kapok(ERROR OFL01) Invaild commad:S lehet én vagyok hozzá buta
,kerestem már másik flash-is hozzá deh semmi
lehet rosszul irom-be:S -
-
Wukiwo
senior tag
* Report Created: 2011-03-23 @ 16:12:44
Resolution: 1440 x 900
Number of frames: 8640
Average Frame Time: 12.1ms
Average FPS: 82.3Use command-line option '-logframetime' to report performance frame-by-frame.
Proci alapon VGA alapon
* Report Created: 2011-03-23 @ 16:17:15
Resolution: 1920 x 1080
Number of frames: 6150
Average Frame Time: 17.1ms
Average FPS: 58.7Use command-line option '-logframetime' to report performance frame-by-frame.
Tirexi köszi

-
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
ezzel megoldható szerintem egy próbát megér.. asszem ezt én is kifogom próbálni..

-
Tirexi
addikt
válasz
kira467
üzenetére
Nem korhatáros csak néha úgy írsz mint egy kisgyerek.

Amúgy mi a fenéért akartál te 6870-re 6950-es BIOS-t rakni?

Ennek még a gondolata is hülyeség volt nem hogy a megvalósítása.Ez nem úgy működik ahogy elgondolod.
Ennyi erővel veszek egy GTX550-et ráteszek egy 580 BIOS-t és van egy GTX580-om olcsó pénzért.Ha ezt meg lehetne csinálni akkor senki nem venné még a drága kártyákat.
De azt sem tom, hogy miért nem kérdeztél meg mielőtt hülyeséget csináltál?
Fent vagyok Xfire-ön is meg MSN-en is.Jaj Norbi csak a baj van veled.

-
Wukiwo
senior tag
létezik olyan megoldás ,hogy egy gépről menjen 3 monitor és a 3 monitoron egymástól függetlenül lehessen internetezni?
Egy rendelő várójába egy gépnek van hely ,viszont 3 monitor van
(csak internetet használnának a vendégek) -
kira467
csendes tag
válasz
Tökmindegy
üzenetére
20
nem tán korhatáros a forum?
-
kira467
csendes tag
hát ö egy 6950biost:S mind1 már nagy hülyeség volt,rájötem már hogy kell dos-ba rakni meg minden rátaktam a bios egy pend-re deh nem fogata ell sajnos:S,deh lehet az lesz belöle hogy vissza küldöm deh szerintem nem fogják kicseréni sajnos:S ez tuti:S gari meg minden van deh ha meg nézik mibaja egyböl rájönek és onatol kezdve ennyi volt:S
-
Biga123
addikt
válasz
kira467
üzenetére
"Másik módja a védekezésnek egy mentőlemez készítése:
Csinálunk egy dos/win98 boot-olható CDt vagy lemezt, amelyikre felrakjuk az atiflash programot, a lementett eredeti BIOSunkat (old.bin) és létrehozunk egy autoexec.bat filet, amibe beírjuk a flashelés utasítását a lementett BIOSra (atiflash -p -f 0 old.bin -r). Erről a lemezről újraindítva a rendszert automatikusan helyreáll a régi BIOS és újraindul. Ha az autoexec-be került a flash utasítás, akkor abban az esetben, ha nem akarunk biztonságiflesselni állandóan, akkor bootoláskor le kell állítani az autexec elindulását (F5). Érdemesebb lehet az autoexec helyett egy flash.bat-ot csinálni, és amikor felállt a rendszer vakon begépelni "flash.bat" és flesselődik a régi, BIOS majd újraindul a gép."ezen mit nem értesz? ehhez még másik kari se kell..
-
kira467
csendes tag
válasz
Biga123
üzenetére
hát én ezt már olvastam deh nem nagyon tudom még hogy kéne vga-átt bele birom rakni meg minden alaplapival inditom deh mikor belép a Windows-ba akkor igy a gép leál,igyse tudom még hogy kéne vissza álitani:S olvastam már ezt a bios-ost deh,ezt sem értem még nagyon folyamathoz szükségünk lesz egy flash-elő programra, egy BIOS editorra (esetleg hexaeditorra) és egy DOS indítólemezre (vagy CD-re). Innen szétbontom két irányra gyártó szerint.
fogalmam nincsen hogy kéne:S
-
kira467
csendes tag
Légyszi segitsen valaki van egy ati radeon sapphire 6870 karim es az ati winflash-el jatszottam es flash kozben ujraidult a gép azota se kep se hang, van 1 sima pci karim de nem tudom hogy tegyem vissza az eredeti biost PLEASE HELP!!!!!!!
-
TommyJ
csendes tag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
én is inkább asus párti vagyok nincs szükségem tuning kártyára nekem fontosabb hogy csöndes legyen és ne melegedjen ráadásul a jelenlegi konfigom nem tudom mennyire hajtana ki egy erősebb vidkarit
-
///Krisz\\\
senior tag
Választhatod az OC-t is azzal nem volt ilyen baj, bár azoknak mostanában eléggé nagy fordulaton jár a ventijük, nem tudni miért. Hát igen egy másik márka lenne a legbiztosabb ha a legolcsóbbat akarod akkor ott van a Sapphire (39e Ft-tól), bár nekem most az Asus V2-ese (43e FT-tól) a legszimpatikusabb, de hát ez csak az én véleményem (a többi márka is nagyon jó). Nézegess róluk teszteket aztán dönts.
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Core i7-860, 8GB DD3 1600 MHz, Gigabyte GV-R687OC-1GD
Ha letiltom a másik monitorom, akkor ennyi az eredmény, de ha nem, akkor "csak" 49 fps":
* Report Created: 2011-03-23 @ 08:51:04
Resolution: 1680 x 1050
Number of frames: 5498
Average Frame Time: 19.1ms
Average FPS: 52.5 -
Brutality láma kérdés: leszedtem avp benchet, egy msi file ugye. Elindítom, és magától elkezd futni a teszt, futkorásznak a csúnya kis alienek, stb. aztán kilép, és semmi nem történik. Mit kell nyomni, hogy konfigolni, és tesztelni tudjak?
-
szasanyi
félisten
Jó kérdés de valszeg az lehet. Én is gondolkodtam ezen a 6870 kapcsán (amelyiknél elvileg fekete a refnyák), de arra jutottam, hogy ez a nyákszín amolyan Sapphire "feature" aki előszeretettel használja ezt a színű nyákot. Mint a Gigabyte a kéket az ASUS, PowerColor a pirosat... egyébként miért kérdezed? Van vmi jelentősége?
ViiiiktorOC: szerintem akkor fogod megszeretni igazán, ha látod azt amire valójában képes. Ahhoz meg nálad - gyakorlatilag - konfigcsere szükséges. Mondjuk július még nem itt van...
TommyJ: ha megoldható, és nem kell túl sokat ráfizetni (bár ez nagyon egyéni megítélés alá tartozó szempont) én a helyedben erre cseréltetném. Az olcsóbbak közé tartozik, és sokkal valószínűbb, hogy nem nyúlsz hibás darabba. Valószínűnek tartom, hogy ez könnyebben kivitelezhető mint a pénzt visszakapni...
-
Ez ugye referencia nyákra épül?

-
lehel22
tag
Tenyleg sajnalom
Az egyetlen "pozitivum" ha nevezhetem annak ,az az , hogy konnyen megadja magat es a szervizben nem lesz nehez bizonyitani , hogy gond van vele .A Gigabyte OC kartyakkal nem volt baj tudtommal de, hogy mit valasztasz ezek utan az mar inkabb attol fugg , hogy mi van raktaron es melyik gyarto kartyajaban bizol meg jobban.Amugy akitol vetted szolt neked tisztesegesen , hogy Biost cserelt rajta?
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Pü-ben ment a válasz!

Hát igen egy alaplap+proci+ram tió fogyaszt szépen az ember pénztárcájából.
De majd Júli!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Addig még sok tervem van.
Csak sietnem kellene az új op.rendszerrel. Kíváncsi vagyok majd a tesztekre.
-
TommyJ
csendes tag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Rossz a kártya
már harmadikra meghalt
mehet a gariztatási procedúra és akkor szerintetek mi legyen gigabyte 6850 OC vagy mondjam meg hogy mindegy mire cserélik gyak gygára ne? -
Wukiwo
senior tag
gyerekek a 6850hez képest barmi hangos az 5870 :S
-
///Krisz\\\
senior tag
Na az már jó jel, mert azon igaz ritkábban, de néha elbuktak a BS-es karik. Adj neki még egy Far Cry 2 Benchmark-ot (minden beállítást fel maxra), 10 loop-ot (biztos ami biztos) ha kibír BS nélkül akkor tuti nem BS-es a kari.
Tudod mi az a BS (no signal crash)? Felismered?
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Posta, csomagküldés
- Autós topik
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Égő kanócot adtatok a srác kezébe
deh most már ezt is tudom hogy kell meg csinálni ha lesz ilyen gond valaki nek vagy valami egyből tudni fogom mit kell tenni: D
,amit leszedtem Windows 98 System Files csak szimplán rákéne húzni vagy hogy kéne? én így csináltam

?

mehet a gariztatási procedúra és akkor szerintetek mi legyen gigabyte 6850 OC vagy mondjam meg hogy mindegy mire cserélik gyak gygára ne?