- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
wittman
aktív tag
válasz
szasanyi #10339 üzenetére
Erre a bios-ra gondolsz?
ONLY FOR SKU# 11179-00 , P/N:288-1E177-100SA , 288-1E177-100KC The improvement on this bios is cooling profile for those one who wants lower temperature when running 3d applications. Adjusting fan table in 3D mode.
5MB-os méretű a letöltendő file 2011.01.04-i kiadású.
Amúgy több ilyen Sapphire nem referencia hűtés HD6870-es szereztem be és nagyon jó kis hűtés lett ez ám!
-
wittman
aktív tag
válasz
szasanyi #8536 üzenetére
Szia!
Teljesen megértelek. Szerintem a garanciázással viszont nem lesz gondod, mert egyértelmű a hiba.
Ahogy korábbi hozzászólásban is mondták, hogy sajnos bármilyen márkában vehetsz, akármennyire megbízható is, előfordulhat hibás termék.
Az én példámat nem hozom fel, de a lényeg Sapphire HD6870-es lett helyette és tökéletesen működik.
Küld vissza és cseréljék.
Ráadásul ahogy olvastam egy földimtől vetted, szóval remélem az illető nem hozz ránk szégyent.
-
wittman
aktív tag
Ez azért sajnos nem teljesen igaz.
Nekem is úgy cserélte ki a magyarországi importőr a hibás Gigabyte HD6850-es 2db kártyámat, hogy szó szerint én sajtoltam ki a gigabyte-tól a garanciális cserére jogosító levelet.
Mivel én viszonteladó vagyok nekem sem volt könnyű kicseréltetni, de a levél adu volt a kezembe...
Azóta sapphire HD6850-eseket szerzek be, azokkal eggyel sem volt gond.
-
wittman
aktív tag
Annyiban számíthat a tuning a vga-kon, hogy az adott játékban meglehet nem lesz tőle sokkal több FPS-ed(ez játék függő is), de ellenben a minimum FPS magasabb lesz.
25FPS környékén lévő minimum FPS érték a még "egészséges" tuningtól 30FPS-re változhat jó eséllyel, így ugyebár már jobb.
-
wittman
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #7322 üzenetére
Szia Krisz!
Mint tudod 19-re húztam lapot, de 21-em lett! A Gigabyte GTX560Ti alapból OC-s változat (822MHz@900MHz)és ugyanaz a WindForce hűtés van rajta és teszi a dolgát csendesen és hűvösen.
2D-ben 23%-on mennek a ventik, a kártya pedig 27 fokos.
3D-ben 40-45%-on mennek a ventik, a kártya játékok közben 47 fokos, szóval egyáltalán nem meleg.Egy dologban különbözik a HD6850-es és GTX560Ti Windforce hűtése, hogy amíg a radeon kártyán ez a hűtő a memóriákat is hűti, addig az nvidia-án csak a GPU-t hűti.
Driver-t még csiszolgatják, mert még most jött ki egy új beta 267.26-os, amit ma tesztelek. Eddig egy januári driver van csak a GTX560-hoz.
Teljesítményével nincs gond.
Far Cry 2 benchmark hiba nélkül fut, Crysis is tökéletesen fut. Egyszóval megérte a harc a gigabyte techsupport-al
Flaming Cliffs 2 is tökéletesen fut vele.Az is igazsághoz tartozik, hogy az Abu85 által leírtakat "hozzájuk vágtam" egy kis körítéssel és egyből megadták a gar. cserét.
A hazai importőr is tud most már hivatalosan a dologról és nem fog menni azon a vonalon a köcsögölés meg a várakozás.
A másik kártyáról is essen szó. Szóval a másik kártya egy Sapphire HD6870-es lett, amelyen már nem a referencia hűtés van, hanem egy hőcsöves hűtés, amely a Vapor-X-en is. Ez a kártya is jól végzi a dolgát és tökéletesen működik.
Szóval röviden tömören: megérte a csata...és a várakozás. Így egy boldogabb ügyféllel gyarapodtam én is...
-
wittman
aktív tag
-
wittman
aktív tag
Szép napot mindenkinek!
Megjöttek a rossz Gigabyte HD6850 helyet az új kártyák!
A Sapphire HD6870-es már nem referencia, hanem egy újabb kiadású:
Na ez a hűtés már szimpatikusabb, mint a referencia hűtés!
A GTX560Ti meg a jól bevált WindForce hűtés van.
-
wittman
aktív tag
válasz
pete_21 #6914 üzenetére
Mikor finoman rákérdeztem tőlük, hogy mi újság van, arra azt a választ kaptam, hogy "Ha majd az Ati megerősíti a hibát, akkor majd ennek függvényében döntenek"...
Na erre bedurrantam és írtam nekik egy szép asztalra csapós levelet, ami azzal kezdődött:
"Mi a fenét szórakoznak velem!!!..."
" Meg hogy nincs is már Ati, hanem csak AMD!"
utána szépen leírtam nekik, amit Abu85 közzétett nekünk a feszültségszabályzós dolgot.
Aztán megint jöttek a lebaszós sorok...Na ez hatásos volt és egyből megadták a garanciális cserét mindkét kártyára...milyen fura...
Kapaszkodjatok meg: Az Gigabyte GTX560Ti OC-s kértem helyette, mert ugyebár mazohista vagyok...A WindForce hűtés miatt választottam, meg amit elsőnek kinéztem az elfogyott(Gainward GTX560).
-
wittman
aktív tag
Sziasztok!
Végre a mai napon pont került a két rossz Gigabyte HD6850 kártyáim sorsára. Ma volt 4 hete, hogy a nagyker átvette tőlem a vga-kat.
A Hardverker továbbküldte a hazai importőr cégnek, aki tulajdonképpen csak úgy engedélyezte a garanciás cserét, hogy a Gigabyte a nekem küldött garanciális cserét igazoló levelét továbbították az importőrnek. Egyáltalán letesztelték a hibás kártyákat, azt nem tudom.
Na szóval ez Magyarország 2011-ben.
Belegondolok, hogy én viszonteladó vagyok és tulajdonképpen nekem kellett kiharcolni a cserét.
A hardverkernél amúgy mindent megtettek és természetesen nem volt kötelező ugyanolyan kártyát elfogadnom, hanem kérhettem mást is természetesen.
Az ügyfelemnek Sapphire HD6870 lesz, az enyém meg 11év Radeon használat után GTX560Ti( na most akkor lehet megkövezni
)
-
wittman
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #6565 üzenetére
Szia Krisz!
Az AMD fórumán jelezték ez a hibát.
-
wittman
aktív tag
válasz
matteo_szg #6441 üzenetére
Mivel azért nem olyan nagy horderejű a dolog, így soha nem fog kiderülni.
Sok felhasználónak az F3_C bios megoldás lett...az én általam beszerzett első szériás 2db-nál nem.
-
wittman
aktív tag
válasz
matteo_szg #6439 üzenetére
Egy hazai importőr céget ismerek, nekik van. Azt hogy a hardverker kivel áll kapcsolatban, azt nem tudom.
A kérdés viszont továbbra is az, hogy a Gigabyte most terel vagy tényleg porszem került a gépezetbe az AMD-nél? Azért kíváncsi lennék arra, hogy a gigabyte megkereste egyáltalán az AMD-t ezzel a problémával. Szerintem nem.
-
wittman
aktív tag
válasz
Biga123 #6437 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy csak továbbra is ködösítenek...
A garancia intézőben, csak a hazai importőr bevizsgálásának eredményét várja a hardverker is. Mivel jeleztem, hogy a FarCry 2 benchmark-al egy percen belül jelentkezik a hiba, így azzal teszteljék, mert ugyanez a hiba van a játékokban és Furmarkban is kb. 15 percen belül.
A hardverker szervizese ugyanezt kérte az importőr szervizesétől.
-
wittman
aktív tag
Ekkor erre csak ezt tudom mondani, amit ma reggel kaptam a Gigabyte Techsupport-ól:
"Dear Steve,We are sorry to let you have this kind of feeling. We have duplicated the problem for AMD to test and verify the issue. Since this issue randomly happened in AMD 6850 series chipset, the software/ hardware department of AMD is still trying to figure out the problem. Please kindly contact your supplier and they shall follow a standard RMA procedure and send the card to the local distributor for RMA service for you. Sorry for the inconvenience.
Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGY"A lényeg benne van...
-
wittman
aktív tag
Nagyon jól látod Abu!
Pontosan ezt akarom a gigabyte-ol, hogy a leadott sorozatszámú HD6850-eseimről adjon egy hivatalos igazolást, hogy szarok és akkor itthon nincs garancia szívás.
Tudok arról, hogy ausztriában is észlelték a hibát és egyből cserélték a boltok a hibás GIgabyte HD6850-eseket akár más gyártó kártyáira. Nálunk meg piszmogás van meg driverre hivatkoznak stb.
Krisznek pl kicserélték hála.
Nekem behozta az ügyfelem a Giga HD6850 kártyát ezzel a hibával, én is leteszteltem és ugyanúgy hibás, mint az enyém.
-
wittman
aktív tag
válasz
matteo_szg #6303 üzenetére
Itt már rég nem csak az én problémámról van szó. Kicserélik itthon(remélem) és boldog vagyok...ennyi...
-
wittman
aktív tag
válasz
Biga123 #6290 üzenetére
Ez nem naivság kérdése, hanem hogy ne nézzenek hülyének minket.
Többen jelezték a külföldi oldalakon, hogy az F3_C bios nem hozott megoldást, mint ahogy nekem se.Tegnap kaptam egy levelet a hardverkertől, mert érdeklődtem a kártyák sorsáról. Az áll benne, hogy ha a beszállító is hibásnak találja a kártyákat a tesztek alapján, akkor természetesen cserélik. A szerencse az, hogy a hardverkeres szervizese továbbította a nekik írt levelemet, hogy milyen tesztprogrammal(Far Cry 2 benchmark) lehet hamar kimutatni a no signal crash hibát, amit én pl. a Flaming Cliffs 2-ben, Crysis-ban, ARMA 2-ben még mindig előjött az F3_C bios-al is.
Küldtem egy keményebb hangvételű levelet a gigabyte-nak.
Kezdődök az, hogy már ATI nincs, csak AMD. Ők meg az ATI-ra hivatkoznak, hogy majd ha ők megerősítik a hibát... na ez a gusztustalan.
Tudom, hogy szélmalomharc és hiába lesz kicserélve mindkét hibás kártyám itthon(remélem), akkor sem hagyom, hogy hülyének nézzék azokat, akik sajnos belefutottak a rossz HD6850-es vga-kba.
-
wittman
aktív tag
Na most küldtem nekik egy jó kis válaszlevelet.
Azt hiszem ennyit a gigabyte hozzáállásáról...
Eddig szerettem a gigabyte alaplapokat, de mától kezdve bojkottálom az összes Gigabyte terméket a hozzáállásuk miatt!
Tavaly kb. 200db különféle gigabyte deszkát vettem...
-
wittman
aktív tag
Akkor a te kártyád jó!
Ha adsz neki egy kis plusz feszültséget, talán jobban bírja.Na de nem csak ez a lényeg!
Ezt küldte nekem a tisztelt gigabyte, mert rákérdeztem hogy mi újság van az ő tesztjükkel:
"Dear Steve,
Thank you for your kindly mail. Since ATI still confirms this issue, and we will update this mail as soon as the result comes out. Sorry for the inconvenience.
Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGY"Szóval beindult teljes mértékben a kifárasztás...
Na menjenek a bús picsába...
-
wittman
aktív tag
Az hogy néha akadt(olyan mint ha lag-olna) az a program hibája. Ha végigfutott hiba nélkül többször is, akkor a tiéd is jó.
Gigabyte-ék február 7-ig szünidőznek, azért kussolnak a leveleimre.
Dear Sir,
At the beginning of the year, GIGABYTE TECHNOLOGY would like to thank you for your kindly support and wish you a happy new year.
Due to the Chinese New Year holidays from 2nd Feb. 2011 to 7th Feb. 2011, your mail will be replied after 7th Feb. 2011. We appreciate your understanding and wish you with happy holidays.Best Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGY -
wittman
aktív tag
válasz
akira76 #6228 üzenetére
Én azt írtam és továbbra is állítom, hogy a FarCry 2 benchmark-ot ha bírja a Gigabyte HD6850-es(sima) kártyája, akkor az a tulaj már nyugodt lehet.
Nekem mindkét kártya elhasalt sokszor már az első loopban és úgyszintén mindkét kártya elhasalt a Flaming Cliffs 2-ben. Az F3_C bios-al már több játékban megszűnt a no signal crash hiba, a Crysis fagyos pályáján is sokkal tovább bírta, de azért ott még előfordult egy párszor. Nekem a bajom az, hogy a Flaming Cliffs 2 igényeli az erős vga-t, de nekem ott elhasalt mindkettő.
Továbbá azt sem tetszik, hogy az F3_C bios lassítja a kártyát, amit mérésekkel alátámasztottam is. F3_B-vel gyorsabb a kártya kb.20%-al átlagban Flaming Cliffs 2-vel. Itt nem 60 vagy 80FPS-ről van szó, hanem 35 vagy 24FPS-ről. Így már azért ez nem mindegy.
Teszteltem Sapphire HD6850-el a Flaming Cliffs 2-őt és tökéletesen stabil 35FPS volt a minimum érték.
-
wittman
aktív tag
Jól beleszaladtam, én a megjelenéskor vettem 2db-ot...
Akkor a más gyártók kártyáinál vagy a felhasználók értelmezték rosszul a hibát és erre a hibára fogták vagy húgom.
Mindenesetre a hibajelenség ugyanaz volt náluk is.Végül is most már mindegy, csak aki itthon vett és rossz annak cseréljék ki, ez a lényeg.
-
wittman
aktív tag
válasz
polonic #6137 üzenetére
Pontosan!
Ma küldtem nekik egy magyaros hangvételű levelet, mert lassan két hete, hogy nem válaszolnak. Egyszóval arra megy ki a játék a Gigabyte részéről, hogy majd megunja...
Na velem rosszul jártak.
Amúgy a 2db Gigabyte HD6850-es kártyáim a magyarországi beszállítónál vannak tesztelésen.
-
wittman
aktív tag
Ahoj Emberek!
A két darab Gigabyte HD6850-met már a beszállító cégnek adták tesztelésre...Írtam egy részletes tájékoztatást a hibáról, tesztekről stb.
Ezt továbbküldte a hardverker a beszállítónak, hogy úgy teszteljék le, ahogy írtam. Legjobb teszt a No signal crash-re(black screen crash) a FarCry 2 benchmark Ultra high grafika dx10 mód 8xMSAA. Nekem egyik kártya se bírt ki 3loop-ot. Sokszor már az elsőben elszállt.
A tetü gagyibájt, meg csütörtök óta kussol. Lapítanak, mint szar a fűben...vagy még most is elemzik a GPU-z logfile-t...
-
wittman
aktív tag
válasz
petike2014 #5730 üzenetére
Bocs petike2014, a te hozzászólásod volt az utolsó és a válaszra klikkeltem rá. Én csak azután vettem észre, mikor már lejárt a szerkesztési idő. Új hozzászólásként kellett volna írnom. Elnézést!
-
wittman
aktív tag
válasz
petike2014 #5725 üzenetére
Csak azt nem értem mi a tökömnek estek egymásnak...
Én inkább a GigaByte-ot szidom, mint állat. Hé ti ott kis húzott szeműek!
Most nem írom ide mint mondanék...mert így is kaptam a moderátortól egy fekete pontot...
Gigabyte kártyát sem veszek többé az biztos, nekem ez egy tanulság volt. Nem azért, mert kifogtam két rosszat, hanem azért mert ez a tetű rizs zabáló húzott szemű banda, már válaszolni is csak annyira képes(csütörtökön), hogy elnézést kérünk, köszönjük a sok infot, meg éppen szakét iszunk és bebasztunk és le vagytok szarva kedves vásárló...
Én meg most írok nekik egy szép levelet, innen a magyar hazából, hogy ti köcsög sárgák a spórolásotok miatt szívnak jó páran még mindig.
Amúgy meg mindenki ezt csinálja...
Na jó éjszakát mindenkinek!
Ez egy hardveres szakmai fórum elvileg, ne essetek már egymásnak... persze a szakmai vita az belefér...
Ja és nem vagyok moderátor ezen a fórumon...
Na békesség és nyugalom!
-
wittman
aktív tag
Ezentúl az aláírásomban lesz a lista, amit folyamatosan frissítek.
Nekem most utaznak délután pestre a Giga HD6850-esek vissza...
Hozzáteszem, hogy a Gigabyte csütörtök óta nem válaszol...azt hiszem kapnak még egy levelet tőlem, de ezentúl bojkottálom a gigabyte termékeket. Pedig az alaplapjaikat szerettem, tavaly csak 200db-ot vettem különféle gigabyte deszkákból és egyikkel sem volt probléma. A régiekről nem is beszélek, mert még mindig hiba nélkül mennek.
-
wittman
aktív tag
Na emberek csináltam egy gyors számlálást.
Az AMD fórumán no signal crash-el jelentett kártyák listáját tartalmazza darabszámmal. Próbáltam kiszűrni persze sima black screen és egyből restrat jelentést, szóval az nincs benne csak a no signal crash.
No signal crash jelenség: elmegy a videójel, monitor stanby, a hang még megy tovább egy darabig, majd az is bedadog majd megszűnik...és csak a második reset segít vagy teljes kikapcsolás főkapcsolóval hosszan nyomva.
Azt hiszem a számok mutatnak valamit:
1. Gigabyte HD6850: 20db
2. MSI HD6850: 8db
3. MSI HD6850 OC: 4db
4. Asus HD6850: 1db
5. Sapphire HD6850: 1db
6. XFX HD6850: 1db
7. PowerColor HD6850: 1db
8. HIS HD6850: 1dbTermészetesen ezen lista csak reprezentatív, mert nem minden user olvasta ezt topikot és jelezte itt a hibát, meg egyéb fórumokon is biztos többen jelezték a hibát, pl gigabyte fórumon, ahol több gigabyte HD6850 tulaj jelezte a no signal crash-t.
Sokaknak az F3_C hozta a megváltást, de azért vannak akinek nem...
-
wittman
aktív tag
válasz
polonic #5560 üzenetére
Nem teszem be ide a HIS HD6850 user angol szövegét, de szóról szóra ugyanez a hibajelenség ezt írta le angolul, meg hozzá a körítés.
Elmegy a videójel, monitor stanby, a hang még megy tovább egy darabig, majd az is bedadog majd megszűnik...és csak a második reset segít vagy teljes kikapcsolás főkapcsolóval hosszan nyomva.
-
wittman
aktív tag
válasz
pete_21 #5546 üzenetére
"Könnyen lehet, hogy ez a hiba csak a Gigát érint
Most írtam nemrég, hogy ugyanezzel a hibajelenséggel szóról-szóra egy HIS HD6850-es hibáját jelentették az AMD fórumán.
Most már összegyűjtöm, hogy az AMD fórumán hányan jelezték és melyik gyártóval. Arra jól emlékszek, hogy tuti a Gigabyte vezeti a fekete listát.
-
wittman
aktív tag
válasz
petike2014 #5555 üzenetére
Azért volt a képén bőr a szart eladni 33-ért.
-
wittman
aktív tag
válasz
pete_21 #5499 üzenetére
Nekem is az első szériából, november 5.-én vettem két darabot. Az első szériából van pár embernek, akinek tökéletes itt jelezték is a topikban.
Amúgy csak halkan hozzáteszem, hogy ugyanezzel a hibajelenséggel (szóról-szóra) az AMD fórumán most jelezték, hogy HIS 6850-es is megadta magát.
-
wittman
aktív tag
válasz
pete_21 #5484 üzenetére
Szerintem Neked is tökéletes a kártyád, aminek én örülök. Jó olvasni, hogy azért van most már jó pár ember akinek tökéletes a kártyája F3_B biossal.
Teszteltem a két darab hibás GigaByte HD6850-et és azt kell mondanom, hogy ez a F3_C bios jó nagy átverés. Ugyebár mint tudjátok szívügyem a Flaming Cliff 2, de hát ez van én 95%-ban ezzel játszok vagyis repülök. Ennél a szimulátornál, mint a legtöbbnél elég jó kis hardverigén van, így kell neki a bika proci, sok RAM és jó vga. Mivel 1920x1080-ban 4XAA és 16XF mellett még a SuperSlamping élsimítást is használom ezért kell az erős kártya is.
Na de a lényeg. Most hétvégén teszteltem, hogy amíg nincs no signal crash(BS), addig a két F3-as bios-al milyen FPS-es van a Flaming Cliffs 2-ben és még tesztelés céljából Crysis paradise lost(fagyos pályán, ahol eléggé hamar kijön a hiba) Mindkét bios esetében ugyanolyan beállításokat használtam a játékokban(full max) és a driverben is, amit már fentébb írtam.
Nekem a lényeg az volt hogy mi minimum FPS, mert max úgy is 60Hz lehet(vsync on)
Flmaning Cliffs 2(nagyvárosok felett, ahol minden épület látszik és civil közlekedés is van)
F3_b bios min. FPS: 33
F3_c bios min. FPS: 26!!!Crysis - Paradise Lost
F3_b bios min. FPS: 24
F3_c bios min. FPS: 17!!!Hétfőn mennek vissza a kártyák garba, de biztos hogy nem Gigabyte lesz...pedig mint kártya teljesítménye, mint hűtés nagyon bejött.
Azt hozzá kell tennem, hogy a 2. kártya, ami egy ügyfelemtől jött vissza, az stabilabb és sokkal ritkábban csinálta a BS-t, de a FarCry 2 benchmarkban ez sem bírt ki 3 loop-ot, sokszor az elsőben elszállt. Crysis paradise Lost-ban ezzel a vga-val már nem volt bs F3_C biossal.
Ízelítő a repszimulátorból
Ez lesz a következő rész, ami már dx11-es, szóval ennek is kell vga. Már kiadták a hivatalos beta-t, de nekem érdekes ezzel a szimulátorral egyszer sem volt no signal crash, pedig sokszor 95%-ban használta a vga-t és F3_b bios-al is teszteletem.A Flaming Cliffs 2 és a DCS sorozat orosz szoftver.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5329 üzenetére
Sapphire HD6850.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5325 üzenetére
Na mi lett a kártyáddal? Visszavitted?
A Gigbabyte GTX560 SOC visszahívásról szóló cikket linkjét törölték a hozzászólásból, a Gigabyte fórumán már csak ennyi van: GTX560 SOC pull back.
Most takargatnak megint valamit vagy csak kacsa... Pedig ez GTX560 nem rossz kis kártya lett még tuning nélkül is.
-
wittman
aktív tag
válasz
Neoteric #5280 üzenetére
Én is remélem, hogy neked jó.
Tényleg elég a teljesítménye nekem is bőven mindenre, csak ne lenne ez a hiba a kedvenc game-el. Flaming Cliffs 2.
Tegnap teszteltem a Two Worlds 2 játékkal full grafikán. 2 órát ment a game hiba nélkül. Gondoltam kipróbálom a Falming Cliffs 2-őt utána, 10perc és jött a no signal crash megint. Azt néztem, hogy a TW 2 sokszor 98-100%-on használta a GPU-t és a kártya 63Celsius fokos volt és stabilan ment. Flaming Cliffs 2-vel 80%-on megy max a GPU 54 Celsius fokos a kártya és 15percig bírja max, mint a Furmark.
-
wittman
aktív tag
Na a Gigabyte nagyon elbaszott megint valamit, de most Nvidia kártyával.
Gigabyte GTX560 SOC kártyákat visszahívták, mert hibásak... 1GHz-re húzták a GPU-t, nem gyenge, referencia GPU freki: 820MHz
-
wittman
aktív tag
válasz
bolondember #5273 üzenetére
Neked is Szép Napot!
Fekete pontot nem akarsz adni esetleg vagy kitiltani a fórumból?!
Tudom, hogy tudok. Biztos szándékosan nem alkalmaztam egy párszor, hogy növekedjen a hozzászólásaim száma.
Az ember próbál segíteni...
Amúgy mi az a flood?
Üdvözlettel: Wittman
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5262 üzenetére
Akkor vigyed vissza!
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5257 üzenetére
Na tesztelted már driver csere után?
frekik most már jók? -
wittman
aktív tag
Most milyen GPU és Memory frekvencia értékek vannak?
Ha 775/1000 akkor jöhet a FarCry 2 benchmark teszt!
Hátha szerencséd van.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5236 üzenetére
na szóval!
Régi driver, Catalyst Control Center,HDMI uninstall. Újraindítod a rendszert, csökkentett módban driver sweeper-rel az Ati display bepipálod majd a Clean gombot megnyomod. Mikor végzett a takarítással, újraindul megint a gép és normal módban telepíted a hivatalos AMD Catalyst 11.1a-t. Telepítés után megint újraindítod és csekkold le megint a Far Cry 2 benchmark-al, de azért nézd már a meg Vram frekit most így mennyi lett. Ha szerencséd van akkor csak a 1100MHz-es memória freki miatt dobott standby hibát.
Hajrá!
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5236 üzenetére
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5234 üzenetére
Most melyik drivert nyomtad fel?
Neked a Catalyst 11,1a Hotfix kell. vagy a régebbi 10.12-es, mindegyiknek meg van az előnye vagy hátránya.
csökkentett módban driver sweeper-el takaríts és majd normál módban jöhet a driver telepítés
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5224 üzenetére
Nyugi itt vagyok. neked az F2-es bios van benne, szóval egyértelműen az első sorozat még mindig.
De hogy a 675MHz GPU és 1100MHz Vram frekit honnan veszi az rejtély. Ne piszkáld vigyed vissza.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5220 üzenetére
Ácsi! Neked 1100MHz-en megy most a memóriád? Az nem gyári freki. 1000MHz lenne, ahogy mutatja is.
-
wittman
aktív tag
Amúgy melyik bios van a kártyádban? Csak nézd meg ne frissítsd, vigyed majd vissza.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5216 üzenetére
Semmi gond még új vagy a klubban...sajnos. Holnap vigyed vissza!
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5211 üzenetére
nem dx10 függő
dx9-től dx11-ig jelentkezik a hiba.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5204 üzenetére
Egy jó barátomnak is venni akartam még akkor HD6850-et Giga-t a hardverkerben, de elfogyott, így Sapphire-t vettem neki, tökéletesen működik. Még jó hogy elfogyott a Giga...
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5198 üzenetére
két darab egyszerre, Hardverker.
-
wittman
aktív tag
válasz
polonic #5193 üzenetére
Amit írtam a PowerColor-ról, az nevezzük akkor no signal crash-nek. Neki is a hang még továbbmegy egy darabig, majd befagy az egész gép és nem tud magától újraindulni elsőnek, se resetre.
Sajnos ez a Black Screen nem szerencsés megnevezés. Igaz ha mindenkinek ki lenne kapcsolva az automatikus újraindítás, akkor látna egy BSOD képernyőt, így nagyon ki lehetne szűrni sok " nem BS" jelenséget.
-
wittman
aktív tag
válasz
Vasinger! #5178 üzenetére
A FarCry 2 benchmarkban egy pálya van csak, ami kb 90másodperces, ezt lehet többször(LOP) lefuttatni. Alapból háromszor fut le. Néha nekem is elmegy a 3.-ig, de ott már megcsuklik.
Sapphire, VTX3D. PowerColor-al korábban jelezték ezt a hibát már az AMD fórumán kb másfél hónapja.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5183 üzenetére
Ja csak ne gigát kérjél. Akkor talán még a garancia sima lesz.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5176 üzenetére
Hát ezt a szériát nagyon elkúrta a Gigabyte...
Nekem van egy Giga HD4850 OC-s 1GB-os kártyám és tökéletesen működik, de ez totál csőd.
Hol vetted, ha szabad érezni.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5170 üzenetére
Hát nem örülök, hogy a klubba te is beléptél. Gyorsan vidd vissza és sajnos Giga-t ne is kérjél helyette, mert nagyon lutri.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5168 üzenetére
Kapcsold ki az automatikus újraindítást a windows beállításban. Ha akkor is előjön és a videójel megszűnik, de a hang még megy egy darabig, majd megáll az egész, akkor sajnos...
Több lop-ot engedélyez, igaz nekem már az első Lop-nál jött a hiba mindig.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5164 üzenetére
Igen ez minden "hibás" Gigaval lefutott...még F3_B bios-al is.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5162 üzenetére
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5160 üzenetére
Far Cry 2 benchmark ultra high grafika legnagyobb felbontás, amit elbír a monitorod, 8xMSAA és directx10 legyen.
Ha kell link adok a benchmarkhoz, hogy ne kelljen a game-t felrakni.
-
wittman
aktív tag
válasz
lajthabalazs #5149 üzenetére
A hardverkeres garanciával kitörölhetjük a seggünket. A szervizes fickó nagyívben driveres hibának itélte meg, így nem garanciás. Hétfőn megy a két darab kártya vissza a hardverkerbe, miután az üzletvezetővel beszélek holnap.
Én két darab Gigabyte HD6850-et vettem tőlük még november elején, az egyik egy ügyfelemé lett, ami szintén rossz.
-
wittman
aktív tag
Az biztos én Gigabyte vga-t többet nem veszek, a hozzáállásuk miatt.
Ahol én vettem, ott már nem forgalmaznak Gigabyte HD6850...vagyis náluk már nincs raktáron, rendelés alatt van, de nem kapnak.
-
-
wittman
aktív tag
Na ja!
Valakinek cserélték már garanciában a kártyáját a no signal crash miatt(BS)?
Valaki írta kb, egy hete, hogy az Ipon visszavette garba a vga-t, mert ott is rossz volt. Ezen kívül nem tudok többről. Engem alapból a szervízes elutasított a "szokásos" dumával, de én már nem foglalkozok vele, az üzletvezetővel beszélek a jövő héten. Addigra a gigaból kisajtolok egy igazolást, hogy szar a vga-juk, ja és már kettő Gigabyte HD6850 van nálam, ami szar.
-
wittman
aktív tag
Ezt olyan jó lenne, ha a szervizekben is elismernék...
Kérdezem újra: Ahhoz mit szólsz, hogy a Gigabyte bevizsgált már pár no signal crash(bs) hibával visszaküldött kártyát és a Gigabyte szerint a kártyák kifogástalanok.
Ráadásul az egyik kártya azé a useré volt, aki felrakta a youtube-ra a no signal crash videót.
Most akkor mi van?
Mint látod én már levelezek egy idő óta velük és még most is vakarják a fejüket(vagy az időt húzzák).
-
wittman
aktív tag
Na meg is jött a válasz a Gigabyte-tól.
Szóval vakarják a fejüket...
"Dear Steve,
Thank you for your detailed information. This mail has been forward to relevant department, our person in charge from related department will test with your information, and we will update this mail as soon as the result comes out. Sorry for the inconvenience.
Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGY" -
wittman
aktív tag
válasz
alibaba78 #5012 üzenetére
Felraktam én is ezt a szánalmas 11.1a hotfix drivert...nem hiszem el, hogy ezek ennyire benézték volna. Persze nálam is minden 10.12-esnek ismeri fel, sőt még a 11.1a hotfix driver csomagban lévő CCC2 is 10.12-es drivernek látja.
Na ez a kemény.
természetesen ki volt gyomlálva az előző driver, ami persze a 10.12-es volt.
Nálam is 300/300 a freki...
-
-
wittman
aktív tag
válasz
alibaba78 #4998 üzenetére
Mivel én még csatázok a Gigabyte-al küldtem nekik a kérdéseikre válaszokat. Eddig egy napon belül válaszoltak, de most gondolom mazsolázgatják a log-filet amit küldtem. Mivel nagyon unom a banánt, így ha hétfőre nem adnak igazolást, hogy garanciális csere jogos, akkor elkezdem a hadjáratomat a Gigabyte ellen.Ráadásul már 2db giga HD6850-ről van szó, amelyeknek a serial és LOP. Number számát(fotó) is elküldtem nekik. Na ez lesz az igazi reklám nekik! A harvderker szervizese csak akkor hiszi el, hogy hardveres a hiba, ha a Gigabyte elismeri, mert ő szerinte driveres hiba van... szóval egy kicsit 22-es csapdája, mert a magyar antifogyasztóvédelmi faszokhoz hiába megyek, azt se tudják mi az a VGA... Annak idején már volt csörtém az anti Fogy.véd.-el, mert azt se tudják, hogy a fogyasztóvédelmi törvény miről szól...
-
wittman
aktív tag
válasz
wittman #4936 üzenetére
Innen letölthető: FarCry 2 Benchmark
-
wittman
aktív tag
válasz
r3v0Lut10n #4933 üzenetére
Elég csak felrakni a FarCry 2 benchmark-ot. Az nem a játék.
-
wittman
aktív tag
válasz
r3v0Lut10n #4925 üzenetére
FarCry 2 bencmark Ultra high beállításokkal mehet neki.
-
wittman
aktív tag
válasz
lehel22 #4922 üzenetére
Szia Lehel!
Én belinkeltem a videós kérésükre a fullrespect által készült FarCry2 benchmark-al készült Black Screen jelenséget, mert nekem ugyanez a jelenség van. A tököm fog nekik videózgatni. Nekem is linkelték ezt a gigabyte csodaprogit, csak éppen a linket felejtették betenni. Annyit írtak "clikc here and download..." persze a here-re nem link volt, hanem csak betü karakterekből álló szó és semmi automatikus link.
Így kaptak GPU-Z log file-t.
Kezdek nagyon berágni most már rájuk. Itthon meg szórakoznak a szervizben a garral, hogy ez driveres hiba... no comment.
-
wittman
aktív tag
Igen a FarCry 2 bench nekem se bír ki egy percet.
Arról mi a véleményed, hogy aki a gigának visszaküldte a kártyát, azoknak a giga jelezte, hogy a vga-k tökéletesek és nem lesz garanciában csere.
Az egyik fullrespect nevű user, aki a youtube-ra is felrakta a Black Screen videót FarCry 2 benchmark-ról, visszaküldte a gigának a kártyát és arra is azt mondta, hogy a kártya OK!
-
wittman
aktív tag
Szia!
Természetesen erre is gondoltunk már. A poén az, hogy a Giga HD6850-esek amelyek BS-t produkálnak, azok többsége gigabyte alaplapokban dolgoznának, Intel vagy AMD proci mellett.
Sokat gondolkoztam én is ezen, hogy nem-e ez a hiba, így teszteltem Intel proci és Asus intel chipsetes deszkával, de ugyanúgy bs volt. Én ekkor zártam ki az alaplap-vga inkompatibilitást.
Nálad a bs úgy jelentkezik, hogy egy idő után terhelés alatt van a vga, majd a videójel megszűnik, de még a hang kb.10-15 másodpercig továbbmegy, majd az is beragad vagy megszűnik, ezután ha nem nyúlsz a reset gombhoz, akkor megpróbál újraindulni, de elsőre nem sikerül, majd talán másodikra vagy harmadikra.
Windows 7 vagy Xp beállításában az automatikus újraindításból legyen kivéve a pipa! Ez azért fontos, mert ha benne van, akkor tulajdonképpen a kékhalál helyett automatikusan újraindul a gép, de természetesen nem a kék képernyőt látod, hanem egy pár másodpercig fekete képernyőt, de újra tud indulni a gép. Azért írom le, mert a kettő nem ugyanaz!
-
wittman
aktív tag
-
wittman
aktív tag
Már ezt megírtam nekik, de azt kérték tőlem, hogy segítsek kideríteni a hiba okát és kértek legyek türelemmel. Mivel elég sok paramétert megkaptak tőlem, meg pontos hibaleírást így most azt nyomozzák, hogy a Flaming Cliffs 2 miért dögleszti be a kártyát.
Meg a Furmark, meg a FarCry2. -
wittman
aktív tag
válasz
RegiSVK #4843 üzenetére
Azt hogy a gigabyte milyen konfiggal és hogyan, azt nem kötik az orrunkra.
Konfigogban elég változó, szóval nem lehet egyértelműsíteni. Intel konfiggal és AMD konfiggal is kijött a hiba. Sokaknak gigabyte alaplapja volt, de Asus deszka és gigabyte kártya párosítással is jelentkezett a bs.
-
wittman
aktív tag
Gigabyte sortársak!
AMD fórumán már jelezte a fullrespect user, hogy bevizsgálta a bs-el visszaküldött kártyáikat a Gigabyte. A barátja és ő kártyája is a Gigabyte szerint OK!
Én még mindig levelezek a Giga tech support és próbálnak rájönni, hogy mi okozza a hibát.
Mióta F3_C bios van a kártyába a Crysis -Paradise Lost pályán ritkán van már csak és akkor is kb 15-20perc után.
Far Cry 2 benchmark egy percen belül bs.
Flaming Cliffs 2 15percen belül bs.
Furmark 15 percen belül bs, de sokszor 8-9perc után is.
Szerintem a Gigabyte-nál megy a ködösítés...
Akinek más gyártó HD6850-vel volt bs, azok garanciázták?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest