- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- SoundBlaster X-Fi
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én is akartam neked írni (most utólag bevallom kicsit csúnya hangnemben), hogy nagyon nincs igazad. Először is a felbontás amit használsz, relatíve kicsi, azaz sokkal inkább a CPU tulajdonságai kerülnek előtérbe, mivel a VGA nem tud kiteljesedni, nincs 100%-on kihasználva (hanem jó esetben 60-80%). Ezt hívják CPU limitnek. Nálad az a szerencsétlen helyzet állt elő, hogy a CPU-d nem egy bivaly állat, vagyis a VGA kihasználtsága, még ezzel is csökken -> CPU limited van és nem VGA.
Ezt próbálta elmondani a kolléga is. Legalábbis, ha jól értelmeztem.
-
válasz
Interceptor #12922 üzenetére
Volt ilyenem 6870-ben, és tényleg jóféle volt. Viszont annyira nem volt hangja, hogy 80+ fokok is előfordultak, mert nem csinált semmit a venti. De egy kis ventiprofiligazítással - számomra - tökéletessé varázsoltam (halk, de hűvös)
-
válasz
Petya2900XT #12881 üzenetére
iPon-nal kell ezt megbeszélnie. Küldjön nekik egy emilt, amiben leírja a problémáját, és ők majd eldöntik.
-
-
Időközben azért beköszönök, hogy kijelentkezek a topikból, mivel elcsábított egy 5870-es a brutális teljesítményével, és a remek árával. Néha azért visszanézek, mert tényleg jól éreztem magam itt
És ha valakinek kellene egy gyakorlatilag 0 perces Sapphire HD6870 remek áron, akkor írjon egy PÜ-t.
-
Tudom kicsit maradi vagyok, de azért hátha nem szóltok meg: Crysis 4xMSAA-val, eXtreme configgal (ami a 4870-nel 15-20fps volt) itt lazán 40+
Elképesztően gyönyörű...
-
Én is erre gondoltam: most TRIXX-ben bűvészkedek valami custom venti profilt magamnak...Az a jó ebben a hűtésben, hogy cska és kizárólag a szélzaj susogása van jelen, semmi más moraj, kerregés stb. Így pedig viszonylag kevés zajszennyezéssel tudok emelni a fordulatszámon.
-
No megvan az új kártya
Hűtése még levett oldallappal sem hallható egyáltalán, viszont cserébe DiRT3 alatt (
) akár 82-83°C-ig is engedi menni a hőmérsékleteket... És ez csak a GPU, meg sem mertem még nézni a VRMeket...
-
válasz
szasanyi #10542 üzenetére
40ért fél éves használt téglahűtős helyett giannitól 41ért Sapphire hűtős vadiúj bontatlan két év garis
Pusztán ennyi az indokHülyézéseket mérsékelten, de elfogadom, mert tényleg nem normális az amit csinálok, de szerintem jól jártam (fogok járni)
Na most hussanok aludni, mert ebben a pillanatban léptem be a 33. órámba
-
Ruby megcsalt, a szajha... így ma el kellett távoznia tőlem
Hétfőn jön az utánpótlás
-
válasz
jozs6200ax #10526 üzenetére
Én is szoktam ilyeneket tolni, nem para, de azért legközelebb olvasd el még egyszer az egészet egybe
-
válasz
jozs6200ax #10524 üzenetére
Lehet bennem van a hiba, de mintha fordítógéppel írtad volna ezt a hszt. Magyar vagy?
ON: Sapphire-t válaszd
Remek, megbízható gyártó
-
válasz
Alister71 #10504 üzenetére
Bent hát
Mondjuk reinstall még nem volt, de szerintem nem is lesz. Érted: Barts->Barts volt a váltás, azonnal felismerte a karit, órajeleket belőtte, gyakorlatilag hozzá se kellett nyúlnom. De azért fő a biztonság toltam egy CCC újratelepítést, minden perfekt
SZKEBE75: A másik: a hűtéséről még annyit, hogy ez is a 4870 porszívóhűtésének leszármazottja
50%-on már tényleg elviselhetetlen, 100%-on pedig pár másodperc után lekapcsoltam, mert féltettem, hogy szétesik
De majd egy huzamosabb játék után még leírom a tapasztalatokat...
-
válasz
SZKEBE75 #10502 üzenetére
Hűtése hangtalan, viszont Furmark alatt 75°C-ot is láttam. Egy darab F1 2010 benchmarkot néztem, de csak az fpsek érdekeltek.
AMD 6850, 900/1100, 11.4 CCC -> avg 58FPS
AMD 6870 900/1050 (alap), 11.5 CCC -> avg 60FPSEnnyi az összes tapasztalatom a kártyával
De DiRT3 alatt majd monitorozok mindent, mert ott 2-3 óra kőkemény menetek lesznek
-
-
-
No a helyzet a következő: a 6850-emet visszadobták, hogy hibátlan, így semmiféle garanciális csere/levásárlás nem lesz. Viszont visszaveszik tőlem 35-ért, ami teljesen korrekt ár (itt aprón soha nem menne el ennyiért, 38-ért már 6870--et kapni
).
Arra gondoltam némi pénz hozzáadásával beruházok egy 6870-re (innen az apróról). Melyik gyártó portékáját ajánlanátok? Sapphire-vel szemezek (polonic kolléga javaslatában bízva), de mocskosul szúrja a szememet, hogy csak 2 év garancia van rá. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is
Ti mit ajánlanátok?
-
Akinek 6870-e van: tuningban hogyan mennek a kártyák? (szigorúan feszemelés nélkül)
-
válasz
Alister71 #10225 üzenetére
Pontosan
IT cuccoknál miután megvetted, egyenesen tilos az árakat nézni, ehelyett inkább élvezni kell azt, amit az adott cucc nyújt...
Pl egy másik eset: én mondjuk ha novemberben valami fatális hiba folytán 955et vettem volna, most kicsit csalódott lennék: az akkor 40ezres proci most 27k újonnan
Az i5 760 stabilan tartja az árát
Mondjuk itt a kínálat szűkülése is kicsit felfelé dobja az árakat, de többségében szerintem azért mert remek proci, és még mindenre elég manapság... Tuningpotenciál is van benne nem kevés
A 6850-et is egy hónapja vettem használtan 40-ért: most 30-35ért kaphatok egyet. Vagy átfordítva: most ennyi pénzért 6870et kaphatnék használtan.
-
Elegem van az órajalaitekből
Egy kérdés: szóval már megkérdeztem itt a topikban, hogy van e valakinek DiplayPort to DVI csatlakozója, és Wukiwo készségesen jelentkezett, hogy neki van és adna is kölcsön. Viszont Beri ezt írta -> [link]
A cél: egy napra (kölcsönmonitorokból) szeretnék építeni egy 3 monitoros Eyefinity-t, és ehhez kellene egy DisplayPortos átalakító, mert ha jól tudom kötelező, hogy az egyik monitornak DisplayPortra kell csatlakoztatva lennie... (és natív DisplayPortos monitor híján más lehetőség nincs)
Összegezve: mi is kell most nekem?
-
válasz
realmadrid92 #10153 üzenetére
Szerintem rohadtul mindegy
gyakorlatilag nulla a kettő között a fogyasztáskülönbség. Feszt leveszi mindenképpen: az számít igazán, nem az órajel
Emiatt nehogy elkúrd a VGA-dat ha nem értesz hozzá...
-
válasz
Alister71 #10141 üzenetére
Imádom az ilyen poénokat
Viszont jogos az észrevétel: ha 24-ig nem érkezik meg, akkor fejek fognak hullani
polonic: nem tudom, sztem lehet alapon nem produkálta, de letojom, nekem ilyen kártya nem kell: mostantól félve üljek le játszani attól, hogy bármikor kifagyhat a gépem
Ismerősöm visszavitt hozzájuk egy tápot, mert volt rajta egy karc (!!), és így is becserélték neki
Lehet velem nem lesznek ennyire jófejek, de még van egy másik opció is: visszavásárolják tőlem
Igaz bukok az eredeti árhoz képest vmennyit (modnták, hogy még 2.5 év gari van rá, szóval sokat nem vonnak le), de így minimális ráfizetéssel is bennelennék a dologban
Persze az überjó az lenne ha 1-1 le tudnám náluk vásárolni, pl egy ilyet
RootRulez: az az aláírás!!!!!!!
ezt megkönnyeztem
-
Azt mondták a boltban, hogy ha bebizonyosodik, hogy hibás a kártyám, levásárolhatom: ebből bizony ingyen 6870 lesz
-
Uraim az lenne a kérdésem, hogy egy DisplayPort to DVI csatija lenne valakinek BP-en egy vagy két napra kölcsönbe? Ki akarok majd próbálni egy-két hét múlva egy Eyefinity setupot, monitorokat már tudom kitől kérek kölcsön, de egy ilyen csati még hiányzik a biznichez, Hardveraprón meg 5-6e FT egy ilyen, és egynapos mulatságért azért elég drága dolog lenne
Ha lenne ilyen jószívű és segítőkész ember itt, kérem dobjon egy privátotElőre is köszönöm mindenkinek
t.kristof: csak azért mondtam, mert meglátod 4G rammal hihetetlenül gördülékeny lesz a Vinydóz. Játékok is bőőven meghálálják
-
válasz
Alister71 #9975 üzenetére
Ez egy elég elhamarkodott kijelentés volt. A DiRT2 volt az első DX11es játék, az F1 2010 pedig tovább vitte ezt a fonalat, nem is akármilyen minőségben! Szerintem a Codemasters-re lehet a legkevesebb rossz szavad... Nem mindenki gányolja úgy gányolja a játékait mint krájziszkettőék, mert arra még én is azt modnom, hogy FAIL...
szerk: off
-
válasz
csucsbicep #9960 üzenetére
No itt semmi probléma nem volt, bevették, már csak a gyártón múlik, hogy náluk is produkálja-e a problémát
Ha nem akkor fordulnak izgalmasra a dolgok, mert szorít az idő: május 24-én DiRT3
És már előrendeltem Steamen
-
válasz
lehel22 #9956 üzenetére
Az az egy probléma, hogy F3_C van rajta
Mert nekem ugye az volt a problémám még akkor, amikor megvettem, hogy beraktam gépbe, működött faszán a kártya, halk is volt, ám ha feltoltam rá a legfrissebb drivert, akkor beállít a venti fix 73%-ra ami nem éppen user friendly
(ennek is utánanézhetsz, rengeteg embernél előfordult, itt a fórumon is) Szóval muszáj volt frissítenem, és szerencsére ezt az F3C BIOS megoldotta...
-
válasz
csucsbicep #9954 üzenetére
Na ezt biztos hogy nem fogom. Nem fogok seggeket nyalni azért, hogy az egyértelműen (az egész világ által ismert) hibás szériából való videókártyámat kicseréljék...
-
No a csodálatos Giga 6850-em ma este BlackScreenes lett GTA EFLC közben, és azóta bármit indítok pár perc után trottyon van
Holnap megnézzük, hogy mennyire vásárlóbarátok Hardverkerék
-
Vártuk már
Saját teszt:
Gigabyte 6850 1GB 900/1100-as órajelen (1680x1050):
11.3: (MIN/AVG) beépített bench
DiRT2 8xMSAA, ULTRA, Vsync OFF: 53 / 69.5
F1 2010 8xMSAA, ULTRA, Vsync OFF: 51 / 57.5611.4: (MIN/AVG)
DiRT2 8xMSAA, ULTRA, Vsync OFF: 63 / 70.66
F1 2010 8xMSAA, ULTRA, Vsync OFF: 53 / 58.03Szerintem a DiRT2 min fps csak valami szerencse kérdése lehet, mert ugye nem 100%ig ugyanazt a kört futja le a gép, hanem "mindig más történik"...
-
válasz
Whysperer #9722 üzenetére
Szerintem is: 1100 fölé szinte teljesen felesleges vinni a VRAM-ot, GPU pedig általábban 850-900 között szokott kipurcanni alapfeszen. Enyém pl 900-on tökéletesen stabilan megy (3 óra Crysis 2 Demo multi se tudta kizökkenteni annak idején (azóta nem volt ennyi összefüggő időm játszatni, csak azért hoztam fel ezt példának
)
-
válasz
Pancsermeste #9696 üzenetére
Ez is egy magyarázat, de én is inkább Pug kolléga véleményét osztom. Fél órájába kerülne felrakni egy 64bites OS-t
-
válasz
///Krisz\\\ #9120 üzenetére
Az megint más kérdés, hogy én szvsz pár mhz-ért soha nem emelnék feszültséget, nem kockáztatnám feleslegesen a cumót. Nekem az alapfeszültségre van belőve BIOS-ban, és így pörög 4Ghz-en
-
válasz
szasanyi #9100 üzenetére
Csak az felejted el, hogy bármelyik i5 750/760 lazán megy 4GHzen
Viszont a kis AMD-nek a 3,6 már eléggé a vége
Clock-to-clock pedig nem is kell mondanom melyik a jobb...
Persze aláírom, hogy aki kevésből gazdálkodik, annak egy 955 egy nagyon megérős proci, hiszen 30kból kap egy olyan CPU-t, ami értelmes felbontáson (legalább 1680x1050) bármilyen középkategóriás VGA-t kihajt... De volt idő amikor szinte egy árban mérték őket: én még emlékszem olyanra, amikor 40k volt a 955, és 45-46k volt az i5Nem kérdés melyiknek volt a jobb az ár/érték aránya...
-
válasz
Pancsermeste #8273 üzenetére
Esti fáradtság :/ Nem vettem észre a kommentet...
Köszönöm szépen, akkor nem a gépemben van a hiba
-
válasz
Pancsermeste #8268 üzenetére
Ja és nekem is ez a verzió van, nem értem nekem miért nem jelenik meg a VRAM usage cucc
-
válasz
Pancsermeste #8268 üzenetére
-
válasz
Pancsermeste #8260 üzenetére
Úúúú te hogyan monitorozol VRAM kihasználtságot? Nekem sehol nem jelenik meg
Még ATI Tray Toolsban sem, pedig látom, hogy te is ezt használsz
Melyik verzió?
-
válasz
Alister71 #8113 üzenetére
Erős proci:
1680 x 1050, 775/1000 (alap), 0xMSAA
AvP D3D11 Benchmark Report
==========================
* Report Created: 2011-03-20 @ 09:52:46
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
*DX11 Hardware Detected*
Using Video Settings from file <C:\Users\David\Documents\AvP Benchmarks\Tests\avp_tool.txt>:
Resolution: 1680 x 1050
Texture Quality: 3
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1
Benchmark Summary:
Number of frames: 4437
Average Frame Time: 23.6ms
Average FPS: 42.31680 x 1050, 900/1100, 0xMSAA
Average FPS: 48.31680 x 1050, 900/1100, 4xMSAA
Average FPS: 33.51280 x 1024, 900/1100, 4xMSAA
Average FPS: 40.611.2-es driver
Remélem ez már kielégíti a kíváncsiságodat
Még a LostPlanet Bench-el bepróbálkozok... -
szalad a cucc rendesen
GPU-nak adtál kakaót is, vagy alapfeszen tudta ezt az órajelet? (nekem alapon 920/1100-on még stabil, de 950-en már nem, kettő között még nem próbáltam, ja és természetesen az alap 1.15V-on)
11.4-el kapcsolatban tapasztalat? Bátran felrakható állapotban van?
-
Azt hallottam 11.4-es beta driverről, hogy eléggé el lett találva. 6850-nel megéri felrakni?
Aki használja: vélemény róla?
-
válasz
sabaton667 #7511 üzenetére
Szerintem nem vészes, a legtöbb játékhoz elég lesz.
-
Szerintetek meg lehetne azt próbálni, hogy ráflashelem a Giga OC BIOS-át a sima verziós 6850-emre?
-
válasz
///Krisz\\\ #7471 üzenetére
Jaja a fajtákat vágom, csak az a baj, hogy nekem csak olyan DVI->VGA átalakítóm van, aminél a vízszintes vonalnál van négy pöcök, a videókártyán pedig ezeknek a pöcköknek nincsen hely
-
Lenne egy kérdésem:
Akinek szintén 6850-ese van, nézze már meg, hogy a második (alsó) DVI-nél hogy néznek ki a lyukak, mert nálam innen az alsó. Ez mindenkinél így van?
-
válasz
polonic #7443 üzenetére
Ó köszönöm
Amúgy néztem ezt a honlapot is, és ez sem működött, dew most kiderült az volt a para hogy a 3.6 és a 3.7-es verzió is fel volt telepítve egyszerre, és ezért nem működött. De a letöltési link alatt volt mégegy link, valami Gadget Uninstaller, az megoldotta a parát. Köszi
-
Tudnátok linkelni nekem egy olyan GPU Observert (gadget Windowshoz) ami támogatja ezt a kártyát? (6850) Ami nekem van, (első találat guglin) nem működik :S
Köszönöm
-
Sziasztok!
Jelentkezek én is egy Gigabyte AMD Radeon 6850 1GB-al
Még a héten meghirdettem itt aprón előző kártyámat, egy 4870-et, amit pont egy éve vettem ugyanitt 23-ért és még most el tudtam adni 20-ért, és polonic javaslatára az eredeti GTX280-as tervemet inkább hagytam a fenébe (sokat fogyaszt, csak dx10, stb) és inkább megvettem ezt a csodát
Idáig csupa pozitív tapasztalat: halk, erős, nem melegszikNa jó a volt negatív tapasztalat is: nekem is az volt a para, mint oly sok embernek, hogy driver install automatán 73%-on pörgött venti, de Gigabyte magyar oldaláról letöltött BIOS-szal, illetve flashelő alkalmazással megoldódott ez is
És egy kis szubjektív vélemény: szerintem gyönyörű ez a kártya:
-
válasz
simlisgumis #386 üzenetére
de durva, te még AIDA-t használsz?
ezer éve nem hallottam róla... már mindenki csak az utód Everestet használja (többek között én is)
-
Azt vettem észre, Crysis-ban rendszeresen csak egy loop-pal mértek (tehát egyszer megy körbe a csóka)
Szerintem érdemes lenne 2x vagy akár 3x is körbefuttatni egymás után (a felbontás alatti mezőnél tudjátok változtatni).
Mégpedig azért mert amikor kijön a felhők közül, szinte mindig akad egyet nálam és ez kb -2 FPS-t jelent átlagból.... ez a jelenség már a második körben sem fordul előilletve ha nálatok ez nem így van, kérlek írjátok meg és körbenézek az én házam táján, hogy vajon mi lehet a gond.
vassal nagy gondok nincsenek: E6600 2.4@3.15 , 2.5GB RAM (crysisnak még elég), 4870, HDD: 502HJ (szóval ez sem mondható lassúnak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 10
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Autós topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest