- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bajnokpityu #23472 üzenetére
Nálam a Gigák halkak voltak IDLE, hát a 800rpm-es 12-es Scythe ventitől tuti hangosabb lesz. Persze, gyárilag vezérli, nem gond, csak IDLE mindegyik kártya kicsit magasabb fordulaton jár mint kellene, gondolom a kevésbé szellőző gépház/rossz hűtéssel kialakított gép tulajokra is gondoltak.
-
válasz
bajnokpityu #23468 üzenetére
PowerColor SCS3 HD6850 a leghalkabb mind közül. Azután talán a Gigabyte WindForce, ezzel én nagyon elégedett voltam, utána a Sapphire felé Vapor-X és az Asus DirectCU, utóbbival szintén van jó tapasztalatom. Bár venti vezérlő programmal szépen be lehet lőni, én is úgy használom minden VGA-mat!
-
Nah, belőttem a VGA-t, tehát 1000/1250-en XFX 6870 DualFan.
Üresjárat (Winamp/UCC/Firefox közben ment) - Idle - 47-50 fok - venti fordulat 34-39% körül.
Furmark - 73-75 fok - 62-63%-os venti fordulat.
Játékok alatt (Dirt3 / BF3 / GTA IV) - 67-68 fok - olyan 57%.
Természetesen MSI AB-vel felülvezérelve, két venti 400rpm-en ment a gépben, pontosan a CPU hűtőn és közvetlen közelében, felül pedig egy 200rpm-es nagy venti dolgozott.
-
válasz
csucsbicep #23228 üzenetére
Eddig hangban nagyon jó. Bár én alapból átlőttem, mert nekem IDLE 30% fölött pörgette a ventiket, most 20% körül hajtja, terhelés esetén meg (pl.: BF3) annyira nem zavar.
-
Most újítottam be egy XFX DualFan 6870-el. Nagyon baba, 100/1250Mhz-n minden nagyon szépen megy, venit vezélést átállítottam, hogy ne engedje 65/70C fölé, most tesztelgetem, eddig tetszik a kicsike.
-
-
Bezzeg milyen nehéz volt odáig feltoszni a hőfokot, már alig melegedett 95 fok után, de végül csak sikerült egy kis fesz.emeléssel
. Nagyjából tudom hogy hogy bírják ezek, volt 4890-em, egész keményen meghúzva, az még 120C körül is vígan repítette a GTA IV-et, persze hajnal közepén, de akkor a GTX280-ról nem is beszélek, mertugyeazenvídija, ez a topic meg nem az
.
-
-
válasz
Speedy86 #22649 üzenetére
Bármi tanácsot szívesen fogadok. - Mondjuk add el nekem
!
Újabb verziójú DirectX fent van? Rakd fel az összes drivert ami a honlapján van, úgy mennie kell. Ha más nem, akkor rakd újra a gépet, telepítsd fel az új drivereket és kizárjuk hogy két driver összeférhetetlensége lenne az oka!
-
Ugyan ez a kártya van az én gépemben is, de én nem tapasztaltam, hogy hangos lenne még BF3 alatt sem. - Pedig ott már igen csak megjön a hangja, mint egy porszívó.
IDLE állapotban nem is lehet hallani. - Dehogynem, alapon 1000rpm körül pörög a ventije. Ne röhögtess már, nekem a gépben 400 és 200rpm-en mennek a ventik, jó hogy hallom azt a kib@szott VGA hűtőt.
Most megnéztem Trixx-ben és 60% feletti venti fordulatnál jön meg a hangja, igaz akkor már elég hangos. - Alatta is van, csak neked nem tűnik fel! De nagyjából erről beszéltem.
-
-
-
-
-
-
válasz
csucsbicep #22584 üzenetére
Én először mindig Furmark alatt nézem meg, azután MSI AB, és végül BF BC2/BF3/stb.
-
válasz
csucsbicep #22580 üzenetére
Nézd meg BF3 alatt, az fél óra alatt szépen felmelegíti a kártyát. Neked a Dirt3 az ott mért hőfokokhoz sehol se volt, bár ebben a szituációban az átépített 6790-esem hűtését teszteltem 700 és 2000rpm között.
-
válasz
dangerzone #22572 üzenetére
Nem is vártam csodát, de ha már úgy megy mint anno a 6850-em, akkor már 10-15FPS-el erősebb a kari!
-
válasz
dangerzone #22570 üzenetére
Hát persze hogy. Anno a 6850-esemet is alapfeszen 900/1150Mhz-n hajtottam, csak sajnos egy fél éve eladtam. Most már ugyanolyat nem vennék. Egyik barátomnak van egy Sapphire 6870-es, az elég jól húzható alapfeszen is, bár a kék nyák és hangos hűtés miatt engem nem érdekel.
-
válasz
csucsbicep #22568 üzenetére
[link] - feladás dátumát is nézd. Ahogy elvitték a 6790-em, már kerestem is aktívan!
-
válasz
csucsbicep #22566 üzenetére
Noh, egy olyan lenne a cél, anno a 6850DirectCU-ban sem csalódtam, de a 6950 meg sok lenne már (fogyasztásban is)
. Akkor eladsz nekem egy olyat
? Mert használtan mind elkapkodták, vagy épp új árban adják ami van
.
-
Valaki vágjon hozzám egy jól húzható fekete nyákos 6870-et
.
-
válasz
Whitemamba #22445 üzenetére
1. rossz topic!
2. első kettő közül válassz.
3. 50k-ig én 6950-et vennék használtan! -
-
Van valakinek 6870 Hawk? Le tudná mérni hogy teljes egészében milyen hosszú a VGA, illetve külön csak a nyák?
-
válasz
csucsbicep #20003 üzenetére
Az előbb említetted, csak meghalt rajta a venti, garancia lejárt.
-
válasz
csucsbicep #20001 üzenetére
Már nincs meg
. Most egy 6870-esen ügyködök...
-
-
Segítséget kaphatok egy hozzá értőtől? [link]?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Újabb hülye kérdés...
Melyik a legrövidebb/leghalkabb hűtéses 6870-es? Esetleg 6870 + 15k megér egy 6950-et?
-
-
válasz
csucsbicep #18508 üzenetére
Nálam kb. egy hete 1,5 óra AB volt (Kombustor), azután AC Brotherhood egész délelőtt. Ha hasonló tesztelésen átmegy, akkor nagy valószínűséggel nem lesz probléma máshol sem. Viszont pl. a fánkot azért ajánlom, mert ha eleve el van lőve az órajel, vagy kevés feszt. kap, akkor már a teszt alatt kilövi. Játéknál meg lehet hogy nem mindig jön elő a hiba, vagy talán később. Bár lehet hogy csak nekem bevett szokás hogy kétszer tesztelek, egyszer kérdezek.
-
válasz
Hegyirabló #18506 üzenetére
Nem kell 20, elé kettő...
Igen, de legalább tuti hogy A-tól Z-ig le lesz tesztelve, játékok alatt biztos nem fog meghalni az adott beállításokkal
.
-
válasz
Hegyirabló #18504 üzenetére
10 perc az semmi. Rakd oda 1,5-2 órára sülni. Azért mert úgy néz ki mint egy fánk, a többi meg jött magától.
-
-
-
válasz
jozs6200ax #18440 üzenetére
Próbáld. De szerintem a VGA hibás, ez olyan 70%
. -
válasz
jozs6200ax #18438 üzenetére
Külön kéne megnézegetni őket, akkor hátha kiderül. Bár én a VGA-ra tippelek, szerintem memóriahiba, és garanciás javítás/csere lesz belőle.
-
-
-
-
válasz
miresz #18234 üzenetére
Nem is neked írtam azt, hanem említettem hogy az egyik fórumtárs!
#18235 Zsotyek: Persze fel tudom fogni, de akkor ne írjanak olyanokat hogy NE VEGYENEK GIGABYTE-t, mikor nyugodtan megveheti, nagy valószínűséggel ne lesz hibás, ha mégis akkor ott a gari és kicserélik neki!
-
válasz
miresz #18230 üzenetére
Érdekes módon ismerősi körömben elég sok Gigabyte kártya van, egyiknek sincs baj, pedig van ott HD2600-tól kezdve 6950-esig minden. Jelenle4g van nálam egy Gigabyte alaplap, azzal sincs gond, szóval vagy kifogom a jó dolgokat, vagy csak nem is olyan nagy itt a probléma mint sokan állítjátok Nekem pár éve pedig a Sapphire adta fel a harcot, attól még nem írtam hogy milyen sz@r, amit a fórumtárs korábban említett.
#18232 Zsotyek: Olvasd el még egyszer, nem erről volt szó. Attól a teória lehet hogy igaz, de ugye ez csak sejtés.
-
Ez így ebben a formában akkora hülyeség hogy a fejem verem bele a falba. Most komolyan, a színvonal esik vissza, vagy csak mindenki szid mindent és egymás vérét szívják jelen fórum négy fala között!? Szóval a Gigabyte, mint gyártó nem is olyan rossz, sőt az egyik legjobb. Mint mindenből, előfordulnak itt is hibás darabok/termékek, úgy mint más gyártónál is! De az már biztosan nem igaz hogy rengeteg hibás darab van náluk, inkább csak annyi mint más cégeknél, de mivel van garancia, általában kicserélik és akkor gond megoldva. Nekem volt már nagyon sok "kék gyártó féle" termékem, egyikkel sem volt gondom, utóljára egy Giga 6850-es kártya volt a tulajdonomban, sajnálom hogy eladtam, bár most Asus DC 6850-es ketyeg a gépben, de nem azért cseréltem le mert Gigabyte volt ráírva, hanem mert nem fekete nyákra épült, más esetben mai napig hűen szolgálna.
-
válasz
csucsbicep #18170 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet, bár teljesen meghajtva már 50%-on pörgeti a ventit, ott azért már rendesen hallható! De azért örülök hogy IDLE alig van hangja, szinte nem is hallani, SZINTE!
-
válasz
csucsbicep #18156 üzenetére
...csak neked Sapphire. Az kicsit hangosabb, nemde?
-
Ma meg lett izzasztva a 6850-es, szerencsére volt rá egy kis időm is. Az Assassin's Creed Brotherhood nevű játékon játszottam, szinte egész nap, a játék high beállításokon fut 1680*1050-es felbontásban, a kártya hőmérséklete lassan emelkedik, legvégén 68-69 foknál megáll, tovább nem melegszik. A VGA természetesen húzva van, ezek az értékek az adatlapomon láthatóak. A házban a többi hűtés le van kapcsolva, egyedül a D14-es lévő Slip Stream pörgött 400rpm-en. Tehát elégedett nagyon vagyok a 6850 DirectCU-val.
-
válasz
RetepNyaraB #18118 üzenetére
...A 80 fok nekem még mindig sok. Jó ez a "játékos" tesztelés, csak nem 100%-osan terheli le a kártyát, lehet hogy egy komolyabb/újabb játéknál szépen befagyna és visszaállítaná alapra a VGA-dat.
-
Mondjuk személy szerint kicsit soknak tűnik hogy felment 80 fok fölé 10 perc után. Nekem húzott 6850-es DC nem megy 70 fok fölé a legdurvább teszt esetén sem, és a venti vezérlését nagyon silentbe lőttem be. De ahogy írtam és zoleeno1 kolléga is kifejtette, játék alatt derül ki minden. De tényleg lekapcsol a VGA, először visszaveszi az órajeleket, azután off-ba lövi magát, nem főzi meg a GPU-t.
-
Pontosan ezt kérdezted, nem említettél hőmérséklet mérést! De ha az MSI féle Afterburner-t nézed, akkor ott ki is írja, persze érdemes 1,5-2 óráig futtatni. Másik lehetőség szintén az AB, amit kitálcázol (in tray icon) / on screen-display, és ráindítod a 3D Mark-ot. Viszont játéknál sohasem fog úgy felmelegedni/használódni mint egy komolyabb tesztnél, ezért én még ezek után lefuttatok valami keményebb játékot olyan 2 óra időtartamig, szintén a képernyő szélére operálva a hőmérsékletet, kihasználtságot és venti fordulatot %-ban és rpm-ben is. Ha minden teszten szépen átmegy a kártya, akkor tuti hogy bírja a dolgot, ha valahol hibát észlelsz, akkor érdemes visszavenni az adott GPU/Mem/stb. értékekéből.
-
-
-
-
-
válasz
ALONSO11 #17040 üzenetére
Érdekelne a véleménye a kártyáról, az enyém is szinte ugyan az. ahogy leírtad, nekem sem olyan jó a szellőzése a karinak, mert a ventik 400/400/200rpm-en üzemelnek, szóval elhanyagolható.
#17043 miresz: Jó, hát persze az Asusba több az anyag, de a Giga se olyan rossz. Én szerettem.
-
-
válasz
gordonfreemN #17032 üzenetére
Nem tudom milyen darabot/darabokat fogtál ki, de nekem már szeptembertől egy 6850 DirectCU teljesíti szolgálatát és halkan üzemel. AB-vel szépen be van lőve, most IDLE 35fok, 11%-os ventifordulaton, egyszerűen tényleg halknak mondanám a gyári hűtős VGA-k között. Ez nem morog, nem kerreg, de olvastam ilyet, és az egyik fórumozónál akkor fordult elő ha nagyon gyorsan emelte a fordulatszámot, mondjuk nekem gyári vezérléssel és az általam átírttal se volt gond. Ha lecserélném, már csak kipróbálásképpen egy 6870-es DC-t vennék legszívesebben helyette. Bár volt Sapphire 6870-em, de az nekem nem fért el igazán a házban, a Twin Turbo Pro miatt, gyári hűtése meg borzalom.
-
-
24,3cm hosszú Giga 6850OC-hez és az ugyanekkora Asus 6850 DirectCU-hoz melyik HD 6870 áll legközelebb, mármint méretben, amelyik fekete nyákkal rendelkezik?
-
-
válasz
kungzi #16993 üzenetére
Térjünk vissza az első kérdésemre, és had pontosítsak: gyártó, típus, és egy (B)link(/B) is hogy pontosan hogy néz ki (kép és a gyártó oldaláról is), nem csak behatárolni, pl.: kék, meg venti is volt rajta, meg forgott is. Így könnyebb beazonosítani és akkor meg lehet mondani hogy hogyan is volt. Mert ha OC-s volt akkor a gyári oldalról letöltöd a bios-t és frissítéssel fel is lehet rá tenni, de ha nem az akkor nem garantálom hogy biosfrissítés után újra felvillan-e a monitor.
ui.: ...Ha pedig nem indul el akkor az új tulaj sem fog örülni...
-
-
válasz
Shevchenko #16986 üzenetére
Azt a plusz 4k-t biztosan megéri az hogy terhelés esetén se fogd a fejed a hangtól!
-
válasz
Shevchenko #16984 üzenetére
Picit hangosabb. Én inkább WindForce, DirectCU vagy Cycloe hűtésű modellt néznék.
-
válasz
gordonfreemN #16968 üzenetére
Oh, arról nem tudtam. Köszi az infót, ha eszembe jut még valami, akkor írok/kérdezek.
#16967 lipido: Nem szoktam, ez csak egy szójáték.
-
válasz
gordonfreemN #16964 üzenetére
DirectCU ha jól tudom
? Apróról mennyiéért sikerült összeszedni
? Szerintem nem lesz nagy különbség a 6850-hez képest, szabad tudni miért váltottál
?
#16965 lipido: Ahogy téged sem, ha jól gondolom
.
-
válasz
Meridius11 #16881 üzenetére
Én a Sapphire-t választanám inkább. Bár nem rossz, de én nem venném meg
#16876 Fekete123: Akkor csak te szívtál sz OC-val, mert sokunknál nagyon jól ment.
-
-
-
-
válasz
Malibutomi #16634 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Ezért írtam anno hogy 6870 és 6850 nem tudja ugyanazt azonos órajelen.
-
-
-
válasz
HabyRolika #16391 üzenetére
Jobban. Teljesen mindegy melyiket veszed, otthon farigcsálhatod még.
-
válasz
HabyRolika #16367 üzenetére
Ahogy előttem is írták, a Toxic 970-ben megy, míg az átlag 900-ban. Ezért mondtam hogy ha otthon nekiállsz tuningolni bármelyik kártyát akkor attól többre viheted. Tehát én azt mondom hogy inkább egy halk hűtésest nézzél ami le bírja hűteni a kártyát, otthon húzd fel ameddig jól esik és vigyorogj, mert lesz egy erős és fasza karid.
-
válasz
HabyRolika #16365 üzenetére
Én a teszteknek már évek óta nem hiszek, ez tesztelőfüggvénye hogy mit ír róla. Pl.: ...írhatom én az 2000rpm-et forgó ventiről hogy halk, mikor minden audiofil tudja hogy az borzasztó hangos és a tesztelők ezt ki is használják. De a kártya attól még jó, csak én nem azt venném/vettem. Tuningolni meg mindegyiket fel lehet arra a szintre, sőt lazán, még tovább is.
-
válasz
HabyRolika #16362 üzenetére
Sapphire, nem? Asus DirectCU-t, HIS-t és a Gigabyte OC-t ajánlom a 6870-esekből, utóbbiból nagyon jó a Windforce 3 ventis kiadása.
-
-
-
-
válasz
blackconvers #15985 üzenetére
IDLE 42-45C, Furmark 65-70C (házszellőztetés on-off), játék alatt a maximumtól lejjebb adja 5C-al, persze itt is házszellőztetést is nézni kell.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
miresz #15910 üzenetére
Nálam 900/1150Mh-n volt hajtva, úgy tudom az OC alapból válogatott GPU-val készül. Bár akaratlanul is OC kártyákat szoktam venni, de nem tudom biztosra venni hogy mennyivel jobb a ref. modellnél. Alaplapból 2 Giga lapom volt, semmi gond nem volt velük, sőt anno tápom és VGA-m is sok volt Giga, eddig egy hibás darab sem járt nálam, bezzeg Sapphire-ból már igen.
#15911 polonic:
1: Oké, ezt én is tudom.
2: Így gondoltam én is.
3: Tesztelve van, nem hasra ütés szerűen mondtam. Nekem nagyon bejött, bánom hogy eladtam, a jelenlegi Asus nem sokkal jobb. -
-
válasz
Töki bácsi #15666 üzenetére
Szerintem mindenkinél. Azért mert neki túl alacsony a fordulat, bezzeg 50% körül már nem mond hülyeséget!
-
válasz
csucsbicep #15598 üzenetére
Giga OC volt, DirectCU van, Cyclone-t pedig ismerősöm gépében néztem, az IDLE-ben halkabb az első kettőnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest