- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
olizsoli
tag
Az everest gpu hő-re nekem ugyan annyit ír mint a CCC szóval szerintem hiteles
De egyébbként nem értem hogy ne lehetne hiteles mivel egy érzékelő van ebépítve elvileg a gpu-ba és "onnan kapja az adatokat a hőfokról" mind a gpu-z a ccc az everest és társai, legalábbis én úgy tudom
-
olizsoli
tag
válasz
sosperecek18 #627 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de szerintem jobban járnál ha várnál vele idén nyár végéig és vennél egy 5xxx-et mert 4850 addig bírni fogja
-
-
olizsoli
tag
nem tudjátok, hogy lesz-e RV890es meg 840es chip? vagy maradnak csak az eredeti elklépzeléseknél és a 740/90-es chipek csak egyfajta "kényszerverziók" a 260-ra
-
olizsoli
tag
egy 580-as stability power ami nem egy bika márka
elbírná konfigommal a 4890-et? mert most van benne egy 420-as de az a mostani karimnak bőven sok, gépembe a közeljövőbe +t max ramot vennék a mostani 2x1gb helyett 2x2gb-t ugyan úgy ddr2-800ast
bár most nézem 550-es giga 14ezer annak bizzto elégnek kell lennie
-
olizsoli
tag
sry hogy ennyire offot írok, csak egyrészt nem találtam ehhez topicot hogy hova írhatnám ezt az újabb eszement hülyeségem, másrészt itt vannak okos emberek akik megválaszolják kérdésem
Na maga az ötlet/kérdés az lenne, hogy manapság a játékokba dx 10/10.1 esetleg majd 11 segítségével és a fejlett programozási kódokkal meg lehetne(-e?) csinálni néhány hangvezérelt parancsot úgy értem pl egy fps-ben lenne mondjuk 5 parancs amik arra a pontra mutatnak ahol éppen célkeresztünk van pl.:
move -> csapatod mozgásának irányítása
attack -> csapatod megtámadja az adott célpontot
defend -> adott célpont védése
support -> fedezet tűz kérése
cover -> fedezékek keresése és behúzódás azokbaezek a tájszólások és egyéb félreértések elkerülése végett megváltoztathatóak lennének a controlls menüben, mint a billentyűzetkiosztás is, és a vletlen "parancsosztást" elkerülendő mondjuk le kéne nyomni hozzá egy gombot amit szintén mi állíthatunk be.
Ez igen feelingessé tehetne egy-egy fps-t -
olizsoli
tag
válasz
wednesday #268 üzenetére
na ja
azért kiváncsi lennék belőle egy X2re hogy az mit tolna
és a tesztben ha jól emlékszem nem volt 10.1es játék searra azért kiváncsi lennék
szerintem előnybe jelente még pár %ot ha lenne 150ezrem vga-ra biztos h nem egy gtx295öt vennék140ezerért hanem 120-130ért 2 4890-et
olcsóbb, jobb
Tényleg ha CFX-ben vagy SLI-ben van 2 kari akkor hogy kell húzni? úgyértem ha 2 ugyan olyan karim van mondjuk 2 4890 akkor mind2t hasonló órajelekkel kell ellátni?(10-20mhz eltéréssel(?))vagy az tök mind1? a jobb teljesítmény érdekében -
olizsoli
tag
-
olizsoli
tag
hm
Jó akkor a kedvedért vegyünk 5 órát, abból 2 órát netezgetsz mondjuk azaz idle és 3órát játszol/dolgozol load-ban.
Na akkor nézzük:
idle(2óra)
4890: 260W
275: 210Witt az nV kari nyer 50W-al
Load(3óra)
4890: 765W
275: 834Witt az ATi nyer 69W-al
Össz.:
4890: 1025W
275: 1044W
Ati nyer 19W-alAz ATi előnye nagyobb load idővel jön elő az nV előnye magas idle idővel, de nincs túl sok fogyasztásbéli különbség a 2 kari között, de am szerintem aki muunkára használja a gépét az ATi-t vesz amúgy is a töpp számolóegység miatt, de 10-20 W-okon nem nagyon érdemes összeveszni szerintem
Az Ati 2-3%os előnyét azipon tesztjéből vettem ahol a tesztprogik között volt a 3dmark vantage is és pár "nV párti" játék, viszont nem volt benne egy dx10.1es game se amivel az ATi előnye tovább nőne a 275el szemben
de abban igazad van h mindenki maga dönt a választásáról
-
olizsoli
tag
De az a felhasználóknak egyáltalán nem éri meg
miért vennének egy olyan kártyát 6-7ezer ft-al drágábban ami gyengébb a 4890-es vetélytársánál?jó nem sokkal gyengébb(kb2-3%) de akkor se éri megés ha most vki el kezd dobálózni az idle fogyasztásbeli 25W-os előnyével ami havonta ha napi 24h-ban megy a gép minden nap(csak idle-ben) akkor 450ft... jó ez úgy kb 2 év alatt behozza a plusszt...
na de nem csak idlebe megy a gép és akkor má gáz van mert 23W-al többet eszik a Radeonnál és így már egálba is van a 2kari fogyasztásban.
Szóval az nV-nek muszály lesz lejjeb vinni az árait 1-2 héten belül ha nem akarnqak mégjobban lecsúszni -
olizsoli
tag
hm Palit gtx275 iponban 68ezer
Saphire hd4890 70ezer
KEZDŐDHET AZ ÁRHÁBORÚÚÚÚ!
(hajrá ATi)
Nincs nagy különbség az árak között kb annyi mint ami a teljesítményben is
Kiváncsi vagyok h az nV meddig fogja bírni az árcsökkentést remélem jó sokáig -
olizsoli
tag
Aham köszi
Ezt tényleg nem nekem fejtetted ki legalábbis remélem h a memóriám legalább még jó XDAm az szerintem is fura lenne h a sima dx10-et támogató karik bírnák 11-et, de ki tudja
ha tényleg grafikailag nem csinálnak vele túl sok mindent mint 10->10.1 de ennél ez nem is volt elvárás(legalábbis nálam) akkor talán megoldható, de annak megin nem, sok értelme lenne részükről, max h az NV ismét előnyt szerezne vele, kivéve ha... vagy talán mégse... de ez még a jövő amit csak ÓZ lát meg Merlin meg a zöldségeskosarunk fejesei, meg még biztos vannak egy páran...
na ezt aztán jólmegaszondtam-.- -
olizsoli
tag
Am nem igazán értem, hogy mért akarják a dx11-et már idén kiadni... ha megnézzük h a dx9 meddig bírta/ja(!) akkor nem igazán értem h mi ez a gyors váltás... inkább 10.1en csiszolgassanak szerintem
-
olizsoli
tag
válasz
PowerBuldog #133 üzenetére
nem olyan biztos az
Wild_boynál 60k az összes 4890Persze Dubmasternek is upup
-
olizsoli
tag
-
olizsoli
tag
Most nézem iponba a saphire 4890ét 68ért adják(nettó 56!) úgy látszik komolyan gondolták azt az árcsökkentést már csúszott is 3-4 ezret...
Aztán majd ha jön a gtx275... akkor lesz csak az igazi árháborúlegalábbis remélem
Asszem várok én még azzal a karivásárlással 1-2 hetet annyit még kibírok pár ezres plusszért -
olizsoli
tag
válasz
Bluegene #105 üzenetére
GTX260 minimum 1fps(L) XDDDD 55ezerért
HD4890 minimum 25fps 60ezerért ph-n
DX10.1
bár sima dx10ben sincs lemaradva a 285től sőt stabilabb is
nvidia sucks... csak azt remélem h a gt300 nem lesz sokkal gyengébb az rv870nél...
nem mintha nagyon szívemen viselném nvidia sorsát csak azért verseny maradjon már meg
mer a gtx275el csak magukkal csesznek ki... -
olizsoli
tag
Az h mennyire tuningolható egy kari az miktől függ? úgyértem oké attól h jó darabot kell belőle kifogni
, de gondolom számít a gépkonfig is meg a hűtés, nálam mennyire lehetne egy 4890et húzni? egy új táppal persze
9500amd 2gbdrr2-800 a mostani hd2600am gpuja szokott menni 38-52 fok között. egy ASUSból 950mhz-et kitudnék nyaggatni?
hehe mos látom lelkes újonc lettem
az mit takar?
-
olizsoli
tag
Azért az vicces h a 285nek elég kicsi az előnye, már ahol van egyáltalán
5-10 fps különbség és a 4890 az 71ezer boltba
de láttam itt ph apróba meg be is van linkelve 870/740topicba
h 60ért árulta egy user
rendes tőle
ezzel szemben a gtx 285 boltba 100ezernél kezdődik iponba... pf 10 fps nem ér 30-40ezret... -
olizsoli
tag
Hali
egy 4890 kb mekkora tápot igényelhet? vhol 500w-osat láttam ajánklottnak de PH-sokban jobban bízok ien téren
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest