Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urdongo

tag

válasz HSM #768 üzenetére

Köszi a válaszokat. :) Csak azért kérdeztem ennyit mert eddig nem nagyon bíbelődtem ilyen programokkal. (Lévén 8800 GTS + Scytche Musashi kombóról váltottam....és ott furmarkal sem mértem többet ha jól emlékszem 76 celsiusnál :D 25% OC mellett. Onnantól fogva nem is mértem többé hőfokokat :D.)
    Tehát ezek a hőmérsékletek így friss ATI-sként megrémítettek. Persze a váltást még így sem bántam meg. Mindenesetre résen leszek és nézelődni fogok valami hathatósabb léghűtés után. Bár nem tudom egyes gyártók hogy fogják megoldani az aprócska VRM-ek hathatós hűtését szimpla bordákkal..az öntapadósak biztos nem lesznek elég jók. :D

Egyébként lenne még egy kérdésem ami a Furmark tesztel kapcsolatban merült fel bennem. Ugye elvileg a GPU hőtermelésével egyenes arányosságban emelkednie kellene a gyári hűtésbe applikált ventilátor fordulatszámának is...de vajon meddig? Füllel érzékelhetően emelkedett is de mintha le lenne szabályozva egy pontnál. Pl: ha manuálisan 50 %-os fordulatszámra rakom akkor már "süvít" (hallhatóan hangosabban mint mikor automatikus hűtés mellett ment a Furmark) és igencsak erőteljesen hűt. Megérzéseimre hagyatkozva kb 40%-os fordulatszámon üzemelhetett az említett hő adatoknál. (tesztelek majd megint...kíváncsi vagyok 50%-on mennyire melegszik a VRM).
    Lehet AMD-nél úgy gondolkodtak, hogy fölös decibellekkel nem frusztrálják a leendő vevőket (ha azok "csak játszanak" és nem furmarkoznak?) :D Tehát nem értem miért nem váltott magasabb fordulatra a venti.

Új hozzászólás Aktív témák