- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
schferenc77 #4014 üzenetére
Hjajjajj... Ismerős móka....
Thx, M$...
Nálam Vista64 SP1 + XP 32bit SP2 van fenn, mindkettőn jól megy, a Vistán a driverellenőrzést [ezzel] a progival oldottam meg, "teszt módba" rakta az OS-t, és így engedi a drivereket. Nálam nincs vírusirtó Vistán, nem volt pofázás....
Eddig nem volt gond se belőle, igaz, csak pár hete használom, és nem is túl gyakran.... Jobb megoldást keresni nem volt még sajnos időm/energiám....
-
HSM
félisten
válasz
schferenc77 #4012 üzenetére
A lejebb tekeréshez és a takarékos 2D módhoz az ATT friss bétáját használtam, amit nemrég be is linkeltem.
Az expertools tudtommal régebbi GW karikhoz volt való...
A CCC-ben könnyen lehet, hogy nem lesz overdrive füled 2*6 pinnel...
Amúgy a GPU-Z nevű progival szoktam monitorozni [link], nálam üresben 900 körül van az RPM, ami az én karimon 20%. -
HSM
félisten
válasz
schferenc77 #4005 üzenetére
Én 3D-ben is levettem 750/900Mhz-re 1,18V-ra....
Úgy terhelés mellett is halk marad, nyoma sincs a porszívóhangnak, és általában az igényeimet így is kielégíti....
Ha meg nagyon hiányzik pár FPS a boldogsághoz, még mindig vissza tudom lőni 1,312V-ra és 850/975Mhz-re....
-
scope2007
addikt
válasz
schferenc77 #3999 üzenetére
elvileg csak tuninghoz kell a +8pin
legalábbis nálam így volt 3870x2 nél
ha 2x6pin volt bedugva akkor nem lehetett overdrivelni... ha meg 6+8 akkor élt a lehetőség -
HSM
félisten
válasz
schferenc77 #4001 üzenetére
És így működik a kari?
(Baja tuti nem lesz így, max nem biztos, hogy elindul...)
-
HSM
félisten
válasz
schferenc77 #3999 üzenetére
Hát ahogy tudom, nem fog elindulni két 6-pinessel.
Elméletileg nem lenne akadálya, mivel csak +2 föld van a 8-pinesben, de gyakorlatilag nem indul 8-tűs nélkül, gondolom, biztonsági okokból (A 6 tűs 75W specifikáció szerint, a 8 tűsnek viszont 150W-ot kell bírnia)... Amúgy párszáz FT-ért adnak 6-->8 tűs "átalakítót" egy korrektebb PC-boltban...
Nálam mondjuk a sima, nem OC Asus 4890 refin csak 2db 6 tűs dugasz van...
Mondjuk nem tudom, milyen tápod van, de arra figyelj, hogy azért egy 350W-ot legalább tudjon 12V-os ágon... Mert ez már elég csúnya kókányolás, egy natív 6-os dugó 8-asítva, plussz a másik a molexekről....Bár ha elég erős a tápod, és jóminőségűek a kábelei (elég vastagok, nem melegszenek fel a túl nagy áramerősségtől) akkor nem olyan gáz...
Ja, és a zajról... Nem tudom, hogyan sikerült beizzítani, de ha arra a zajra gondolsz, amit áramalá-helyezéskor csinál, utána az elcsendesedik, csak amíg indul, addig pörgeti csutkán a ventit....
-
HSM
félisten
válasz
schferenc77 #3997 üzenetére
ATT-vel lehet rendesen szabályozni. [link]
Tudja kezelni automatikusan a profilváltásokat, kell két profil, egy 2D, egy 3D, és mehet is... 2D-ben 160/300Mhz megy nálam, 0,9xxV-on, a 3D meg ahogy tetszik.... Annyi a baja az ATT-nek, hogy csak a kari gyárilag definiált feszültségeiből tudsz válogatni, az egyedileg definiált feszek valamiért ezeken a karikon nem működnek.
Kicsit szokni kell az ATT-t, és nem könnyű rájönni, mit hol, hogyan, hova, de ha egyszer belőtte az ember, nagyon pöpecül végzi a dolgát...Az automatikus ventivezérlés meg elvégzi a többit....
Nálam így üresben full hűvös a kari, és 20%-on (minimum) megy a venti...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest