Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pincehely
addikt
Nekem accelero egy 12 centis hűtővel 800 rpm-en idle 32fokos. Passzívan meg olyan 37-38.
-
Májsztró
addikt
Lényeg a lényeg ,hogy valszeg nem jól fekszik a hűtő talpa
-
SpeedR
őstag
Úgy működik, mintha a monitorod képernyője nem érne véget a szélénél. Ha kihúzod az alkalmazást jobbra (vagy balra- beállítástól függően) amikor a monitorod képernyője véget ér, akkor a tv-n jelenik meg az átlógó rész. Megnyitsz pl. egy médialejáétszót, ráklikkelsz kettőt a fejlécre megfogod és átdobod. Remélem érthető.
Kicsit nehéz eset vagy.7600GT
Valószínű nem fekszik fel tökéletesen a gpu-ra a hűtő. Csavarok meg vannak húzva rendesen? -
7600GT
senior tag
Sziasztok!
Karira kaptam egy AC S1 rev.2-es hűtőt. Felraktam a hd4850-re és még ráraktam egy 1000rpm-es 12cmes ac ventit.
Az idle hőmérséklet 55-60fok, úgy, hogy kb hidegek a lamellák, még a heatpipeok is.
Nincs vmi ötlet, hogy mi lehet a baj? Pasztázzam újra vmi más pasztával? -
szekto
aktív tag
válasz
DerStauner #11383 üzenetére
Az AI-val asszem valamennyivel tudsz gyorsítani a kártyán, legalábbis én egyszer ezt olvastam egy informatikai szaklapban.
-
szekto
aktív tag
Érdekes dolgot találtam ma ki, kíváncsi vagyok a véleményetekre ezzel kapcsolatban.
Szóval úgy néz ki, hogy a videókártyám megemberelte magát (lekopogom legalábbis, kipp-kopp-kopp), mióta a Corsair tápnál hülyéskedett.2 nappal ezelőtt elment a kép, ahogy szokott, venti pörög 100%-on. 5-10 mp telhetett el, mire a táp magától újraindította a rendszert. Na már most, én arra gondolok a jelenlegi helyzetet figyelembe véve, hogy mivel ilyen esetbe nem szabályosan (értsd: táp által) lett leállítva, hanem én nyomtam meg a reset gombot a gépen, hogy a VGA kissé meghülyült, s utána azért csinálta ezeket. Elképzelhető az, hogy a legelső táp tényleg nem volt neki elég, s az utána lévő táp se tudta szabályosan "leállítani" a kártyát, ennek következtében valami összeakadhatott benne, s produkálta ezeket a jelenségeket? Ugye elvileg ha a gépet bootolásnál restartolod, akkor elképzelhető, hogy a BIOS elállítódik, s utána nem úgy működik a dolog, mint ahogy kéne neki.
Ez nagy hülyeség vajon, amit leírtam, vagy pedig tényleg lehetséges ez?
-
lsc
nagyúr
válasz
DerStauner #11383 üzenetére
-
DerStauner
senior tag
mit jelent a ccc-ben az AI? ugyanis a 9.11-el a borderlands-ban textúrahibák voltak. feltettem a 9.12-őt, azzal meg "akadt" a játék. ami annyit tesz, hogy betölti a játékot, és megáll a kép. ha alt+tab-ozok, és vissza, akkor megint megy pár frame-t, és megint megáll. és hogy ezt ne csinálja, le kellett tiltani az AI-t a ccc-ben. igazából elég lett volna, ha a 9.11-ben tiltom le, mert az is megoldotta volna a textúrahibát. csak érdekelne, hogy azzal, hogy letiltottam az AI-t a ccc-ben, mit tettem? mire van hatással általában?
-
simos
tag
válasz
kbalazsa #11363 üzenetére
Szevasz kbalazsa
Igazad van, ha a a "képernyő tartalmának másolását" választom akkor a monitor felbontása lesz a tv-n is. Csak az a baj, ha a "képernyő kiterjesztését" választom, (ami ilyenkor kell), akkor jó lesz a tv felbontása (1366x768), csak a windows háttér jelenik meg semmi más !!! Sem ikonok , sem amit futtatni akarok, szóval semmi más!! Ezt mi okozhatja??
-
szekto
aktív tag
válasz
katt777 #11377 üzenetére
Igen, sajnos ez gáz, hogy nincs semmi olyan, amivel 10 perc alatt kijönne a hiba.
Bár nem értem valamelyest, hogy miért nem fogadják el, hogy valami gond van a kártyával. Nem hiszem, hogy sok olyan idióta van, aki azzal szórakozik, hogy vesz 28 000 Ft-ért egy videókártyát, majd 1 hónap szenvedés és tesztelgetés után visszaviszi, hogy nem jó.
Legalábbis én nem szórakozok ilyenekkel, az egyszer tuti, mert nagyon tudom utálni, ha valami nem működik megfelelően.
-
katt777
félisten
válasz
Intel q8200 #11326 üzenetére
Tudtommal az iTracker csak bizonyos kártyákkal működik, és a G nem tartozik ezek közé. Legalábbis nálam anno nem működött vele XP-n sem. Ha már javítottak rajta, akkor vsz. driver a hunyó, és ha ASUS drivert használsz, akkor meg kell várnod a következőt.
HUNNIA1920: Nem célszerűbb lenne egy 5750?
t.kristof: Sztem is jobb egy erősebb táp (pl. egy jó hatásfokú 500W-os), főleg, hogy tuninggal exponenciálisan nő a gép áramfelvétele. (pl. CPU 30% tuninggal kb. már dupláját fogyasztja az alapnak.) Áganként meg jó, ha megvan a 18A (fontos, hogy a sok-sok A-t leadó tápok ált. leosztják ezt több fogyasztó esetén), de olyan VGA-t még nem láttam, amely 18A-t biztosan megkapva hibázgatott volna.
Hosszabb távra meg mindenképpen ajánlott egy erősebb táp.hackeeeee: .1451-es is van ám! A .1427-es jól sikerült, ha nincs gondod, ne cseréld, főleg ne .1435-ösnél későbbire! Azoknak néha bajuk van az újabb Catalyst-ekkel (nálam a TV tuner tud szarakodni tőlük). Azon sem csodálkoznék, ha az ATI szándékosan csinálta volna így, persze lehet, hogy ezek is már az 5xxx szériához készültek.
Daffni2: nVidia (zöld) karácsonyfa ATI topicba???
szekto: Bios-moddal csak akkor vesztesz gart, ha az okozza a hibát! Az persze már más kérdés, ha valami szemét forgalmazót fogsz ki, és Mo-on sajnos nagy az esély erre. Nekem azért volt 3 hónap az első 4870-garom, mert nem raktam vissza az original biost, tudván, hogy más a baja a kártyának, aztán végül a gyárból cserélték (ja, az már Európa). (Igazság szerint a forgalmazónál is cserélték elsőre, csak valaki lenyúlta a cserekártyát, aztán kezdtek el baszakodni.)
Amúgy jogod van ahhoz, hogy lásd a tesztet, ha azt állítják, hogy náluk nem reprodukálja a hibát; azt persze elismerem, hogy sem te, sem a szervizesek nem rajonganak egy 10-órás tesztért ott helyben. Ez a szar az ilyen hibákkal. Jó lenne egy olyan alkalmazást találni, amelynél biztosan kijön a hiba 10p-en belül.
A szervizesek amúgy ált. (kb. 80%) tojnak a vásárlóra, mert nem kapnak kevesebb fizetést, ha megspórolják a munkát, és addig tudják nyomni a bevitt gépeken a CoD-ot (és társaikat) multiban, ha meg egy balekra rátukmálnak egy egész gépet a rossz alkatrész mellé (már bocs, de én eleve nem is vennék ilyen helyen semmit, ha egyszer már szórakoztak velem), akkor kifejezetten megéri nekik, hiszen egyrészt nem kell melózni, másrészt meg nő a jutalék a forgalom után. Nem csupán kis boltokban van így, országos nagykert is ismerek ilyet.kbalazsa: Lásd 1-gyel följebb.
-
nebulo5
senior tag
Minden ATI 48xx kártyatulajdonos Fórumtársamnak:
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok! -
tzsolesz
nagyúr
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek.
Ajánló:
FPS-ekben gazdag karácsonyt kívánok minden 4800 szériás tulajnak ezekkel a zenékkel.
-
KING1000
tag
válasz
DerStauner #11370 üzenetére
Nincsen semmi probléma a 9.12-vel.
-
kriszbon
őstag
válasz
t.kristof #11359 üzenetére
Igen értem én hogy ott az van írva, meg azt is hogy az én tápom nem is létezik, mivel nincs a gyártó oldalán, sőt a másik 300-as tápom sincs ott amin 2x16A ág van (elég régi ratyi kép arról, de csak kivehető valami) [link]. De azért van fent náluk 300-as pl. [2x18A] Meg még rengeteg dolgot lehetne felsorolni ami létezik, gyártották/gyártják mégsem találni a gyártó oldalán(mostani példa 4650 64Bit). Elég érdekes dolgok ezek.
Szerintem mindenki akkor jár a legjobban, ha a saját szemével megnézi hogy mi van ráírva, mert az a biztos, mint ahogy a jelen példákból is kitűnik!
Az én konfigomat még a 300-as tápomra is rá merném bízni, mert nem eszik 12v-os ágon 264W-ot amit tud. Amit a Ph is mért 17xW-ot abból még a 3 és 5v le sincs vonva.
De tényleg sok az OFF de ezt azért le szerettem volna írni, mert lehet hogy páran hasznos infót is szerezhetnek belőle. -
DerStauner
senior tag
estét!
9.12-es tapasztalatok érdekelnének. van-e valamilyen kiugró hiba esetleg?
-
szekto
aktív tag
válasz
kbalazsa #11365 üzenetére
Sajnos az a gond, hogy a szervizzel nem tudok mit kezdeni. Amikor felvették a hibát, ezt írattam rájuk direkt a lapra: "A hiba van, amikor 10 perc után előjön, van, amikor 10 óra után." Most az a gáz, ha benyomja 2*1 vagy 2 órára a cuccot, akkor se biztos, hogy előjön. Azt mondták nekem, hogy végigment egy műszakot (8 órát), amit én nem tudok elhinni, mert hazajöttem, beraktam, s 4 óra múlva ugyanúgy csinálta. Elkezdték már nekem akkor a szokásos szöveget, hogy "biztos a gépemmel van a gond", meg "vigyem be, s megnézik".
S az a szomorú, hogy hiába mondtam el akkor is, mikor elvittük, meg akkor is, amikor elhoztuk vissza, hogy mennyi ideig kellene tesztelgetni, konkrétan a lapra való felíráson kívül sz*rtak rám nagy ívben.
Azt pedig, hogy a gépemmel van a gond, nem tudom elhinni, amikor 1 és háromnegyed évig hibátlanul ment, nem állt meg, nem főtt meg, semmi baja nem volt. Ezzel kapcsolatban elmesélek egy történetet, ha már itt tartunk.
Szóval egyik ismerősöm úgy járt korábban, hogy volt egy ASRock-os alaplappal felszerelt gépe, meg valamilyen videókártyája (nem tudom már, milyen volt), meg asszem Intel procis. Sokat játszott a Nascar Racing 2003-mal, ahol alacsony grafikai szinten volt kénytelen tolni, mivel ennyit bírt a VGA. Egy nap úgy döntött, hogy vesz bele újat, s egy Radeon 9600XT-re esett a választása. Berakta a kártyát, elindította a gépet, szuper, megy. Játékba feltekert mindent maxra, 43 ellenfél gyönyörűen fut, nem is akad (előtte 13-nál már akadt neki). Majd 10-15 perc után jött a bibi: a játék kifagyott. Állandóan ezt csinálta utána neki, 10 percenként a játék kifagyott. Elvitte vissza oda a kártyát, ahol vette, ott ráfogták neki, hogy ez meg ez nem jó a gépébe biztos, azért van ez nála. Végül kicseréltették vele az alaplapot, vetettek vele jó sok drága cuccot (táp, Zalman hűtők, stb.), ahol végül annyira jött ki az összeg, mintha bement volna a boltba, s vett volna egy vadonatúj gépet...
Na hát ez az, amit én el szeretnék kerülni. Nem értem még mindig, hogy miért nem lehetett volna annak a boltnak is mondani, akitől vettem, hogy hozd be, leteszteljük, ha nincs probléma, visszaadjuk, használd tovább, s ha újból jelentkezik, akkor hozd vissza be, s alaposan megvizsgáljuk. Nem látom értelmét, minek kell egyből ráfogni 1 konfigra, hogy szar meg biztos abban van a hiba, amikor 100-szor elmondtam, hogy milyen a gépem, mennyi ideje használom, s mennyit megy egy nap átlagosan.
Ilyenkor megy el a kedvem az egésztől, s dobnám ki a kukába az egészet úgy, ahogy van. Még szerencse, hogy informatikus ismerősöm (akitől vettem ezt a komplett gépet), megvan neki a régi VGA-ja (asszem 4870, de nem vagyok benne biztos), s kölcsönadja majd, hogy leteszteljem. De mint mondtam, visszaraktam direkt egy hétre a HD3650-est, ami régen volt, s az ég világon semmi baja-nyűgje nem volt a gépemnek, pedig direkt ment ez is egyszer egy napot egybe.
Összegzésképpen nem értem, hogy miért nem lehet szervizbe alaposabban kivizsgálni, ahelyett, hogy szerencsétlen egyszerű felhasználó kínlódna otthon a drága technikával.
De nem panaszkodok tovább, mert karácsony van, meg nem haragszom senkire, csak dühíteni tud az ilyen, amikor az ember pénzével/idegrendszerével szórakoznak.
-
Intel q8200
senior tag
Srácok!
Senkinek sincs tapasztalata az iTracker2 program, windows 7 (64bites) alatti futásáról? Nekem indításkor azt írta, hogy "Can not find support card". (asus hd4870) -
lujo10
aktív tag
Minden kedves kollégának
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok! -
ready01
csendes tag
Sziasztok, segítsetek. 4850-hez milyen s-video-rca átalakítót adnak? OEM kártáym van, kb 3 fajtával próbáltam eddig de nem megy.
Az svideo-rgb esetén ha a zöldbe dugom akkor fekete-fehér képet ad. A kimenet 7 pines. találkozott már valaki ezzel a problémával?
Boldog karit mindenkinek
-
kbalazsa
senior tag
válasz
szekto #11364 üzenetére
Ok, értem az álláspontodat, de én nem azt írtam, hogy buheráld meg a BIOS-t, csak hogy nézd meg mi van ott bedrótozva és állítsd elő azt az állapotot Tray Tool segítségével, majd teszteld le jó alaposan.
A cikkeket csak azért linkeltem, hogy tudd, hogyan kell csinálni. BIOS-t egyébként én sem buherálnék, a Tray Tool-t biztonságosabbnak tartom, mert ha ott rosszul sikerülne
valami, még mindig könnyebb visszaállni belőle, mint ha BIOS-t módosítottam volna. Továbbá ugye az is szempont, hogy akár Tray Tool-al is tönkre lehet vágni a vga-t, de a biztonságos korlátok közt maradva alapból nem léped át a garivesztés kereteit, magyarán ha pl. Tray Tool-ban veszed le az órajeleket, hogy spórolósabbra tekerd a cuccot, még nem veszted el a garit, de ugyanazt BIOS-ba tekerve alapból bukod.Egyébként a legtisztább tényleg az lenne, ha gariban kicserélnék neked. Ehhez viszont jó lenne, ha a hiba reprodukálható lenne, hogy az orruk alá tudd dörgölni: "tessék ez az a szituáció, amikor jön a hiba, pedig nem kellene". Ha ezt nem is lehet, legalább megközelíteni érdemes lehet, hogy tudd mi az ábra. Egyébként meg leginkább azzal értek egyet, hogy ezt az egészet nem neked kellene, hanem a boltnak/garihelynek/szakinak/eladónak kellene nekifeszülni, hogy előkerítse mi a gond a termékével, amit eladott neked, de ez sajna nem így működik a gyakorlatban
-
szekto
aktív tag
válasz
kbalazsa #11362 üzenetére
Beleolvastam a cikkbe, azonban én úgy vagyok vele, hogy nem azért veszek meg egy 28 000 Ft-os VGA-t, hogy utána hónapokig baszakodjak a helyes beállításával, csak mert gyártás közbe valami hiba merült fel, a szervizbe meg tojnak letesztelni rendesen. Bocs ha most bunkó voltam, de az ilyenekkel tele szokott lenni a tököm, amikor a szerviz ahelyett, hogy rendesen letesztelné, s megtartaná a vásárlóit, visszaadja a kártyát kevés teszt után "semmi baja nincs ennek" címszóval. Így nem csodálom, hogy egyre több a munkanélküli...
A BIOS módosítást nem hiszem, hogy meg fogom csinálni, mert ezzel ha jól tudom, elmegy a garanciája, az órajelekhez való piszkálást szintén nem akarom, mert ha túl érzékeny rá a GPU, akkor nehogy elfüstöljön, hha tényleg hibás volt, majd ne akarják a nyakamba varrni azt, hogy direkt tettem tönkre. Arról nem is beszélve, hogy láttam itt már egy ilyen esetet, amikor órajelet módosítottak, kb. 1 hétig működött a dolog, onnantól kezdve pedig megint rossz volt a kártya.
Ne értsd félre amit írtam, mert tényleg hálás vagyok és köszönöm, hogy próbálsz segíteni, de szerintem az ilyen hibafeltárást nem nekem, mint egyszerű felhasználónak kellene végezni.
-
kbalazsa
senior tag
Szerintem az lehet, hogy klónoztál, ami nomen est omen mindkét kijelzőn ugyanazt eredményezi felbontásban, színmélységben stb. Amire neked szükséged van az az "extend", vagy "kiterjesztés" attól függően, hogy milyen nyelvű ccc-t használsz (németül nem ismerem és egyéb nyelveken sem)
Lényeg a lényegben, hogy ott már használhatsz eltérő felbontásokat is a két kijelzőn.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
szekto #11356 üzenetére
Ha csak 2D-ben csinálja a dolgot, akkor nem lehet, hogy a PowerPlay hatására valami olyan órajeleket/fesz. értéket állít be, amin hibázik?
Hogy kiderüljön, utána kéne járni a BIOS-ban mi van, Tray Tool-al meg jól meg kellene tesztelni, hogy mit művel a PowerPlay-es órajeleken/feszültségeken.
Mesmeg köszönet katt777-nek, hogy megírta fent linkelt remek szerzeményeit
-
simos
tag
Üdv. mindenkinek
Segítséget kérnék : Tv-re kötöttem a gépet. Csak egy felbontást tudok megjeleníteni egyszerre a kettőn. De miért? Hogy tudom beállítani a kétfajta felbontást?
Vga: HD 4850 Gigabyte (1280x1024)
Tv: Samsung Lcd (1366x768)
DVI-HDMI kábellel kötöttem rá. Mindig át kell állítanom a monitor felbontását!!
9.12-es Catalyst-et használok és Win7 az oprendszer.Előre is Köszönöm a segítséget !!!
-
t.kristof
senior tag
-
t.kristof
senior tag
Kellemes Ünnepeket Kivánok Mindenkinek!!!
-
szekto
aktív tag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
-
LamaCube
addikt
válasz
szekto #11349 üzenetére
Lehet a Jézuska ezt hozta a fa alá
Én így jártam a monitorommal 1.5 hete ,ha egyszer bekapcsolt és "bemelegedett" 60x bekapcsolhattam egymás után.Persze,ha állt fél órát vagy 10 perc kellett,hogy bekapcsoljon.Aztán egyre hosszabbodott az idő és nem kapcsolt be.Tegnap hoztam el a szervizből.A gari papíron ennyi volt írva:-táp javítás.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy a táp a ludas ismerve az előzményeket.Csak úgy elmeséltem,mert anno vga-ra gyanakodtam.
-
athomi
veterán
válasz
HUNNIA1920 #11325 üzenetére
-
athomi
veterán
válasz
Intel q8200 #11326 üzenetére
Szia!
Sokféle FPS350-es táp van, jó lenne tudni, neked milyen van, mivel nem mindegyik ugyanannyit ad le a 12V-os ágon.
Egy FSP 350PNF-fel nem kell izgulnod, el fogja bírni a konfigot, de azzal számolj, hogy érezhetően hangosabb lesz a táp.
Jelenleg Quad-ot hajtok HD4850-es társaságában a kis 350-essel, bár szélsőséges helyzetekben valószínűleg nagyon határon van. -
Bluegene
addikt
válasz
LamaCube #11344 üzenetére
igen de a monitor külön konnektorból veszi fel az áramot
szal a tápot a monitor nem terheli, hisz az gyak. csak a sz.gép házban lévő alkatrészeket látja el árammal
a túl van misztifálva ez a táp dolog, egy wolfdale hirhedten keveset fogyaszt de a 4850 se a legdurvább karesz
volt vhol olvastam h egy 350w os táp stavilan vitt egy 8800GTX-et egy húzott Q6600-tal, jó ezesetben tényleg érdemes szerintem is egy erősebb táp, de egy nevetséges fogyasztású wolfi egy 55nm-es 4850-el röhögve elviszi
-
Bluegene
addikt
-
kriszbon
őstag
válasz
HUNNIA1920 #11339 üzenetére
Amúgy van (itt) ph-s teszt is a fogyasztásról, hogy mennyit eszik a teljes rendszer.
t.kristof: Úgy lehet 18A hogy 1 ágat megterhelhetsz annyival, de ez nem azt jelenti hogy mindkettőt annyival, mert összesen 25A lehet a +12v. -
LamaCube
addikt
válasz
Szia!
Konfigom az adatlapomon.
A rendeszerem alapesetben pl. most / pillanat 145w-ot vesz fel.Amikor everesttel cpu-t terheltem + furmarkot is beizzítottam,akkor vett fel 250-260 w-ot.Nincs húzva se vga se proci.Tehát alap esetben el kellene bírnia ,de szvsz nem bíznám rá a gépem,de ez csak az én véleményem.Az adatok pontosak van fogyasztásmérőm tehát nem hasamra ütöttem. -
t.kristof
senior tag
válasz
Bluegene #11338 üzenetére
mondom hogy nekem mind1, de aztán ha fejleszti a konfigot és nem lenne elég neki a 350es táp akkor azt is vennie kéne, de ha most venne egy komolyabbat akkor azt letudná. és elhiszem hogy elbirja, de én nem kisérleteznék. ez az én véleményem. nem muszály rám hallgatnia
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Bluegene #11338 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen a segítséget!
t.kristof: köszi neked is, de most nehogy ezen össze kapjatok. Értem én hogy csak jót akartál nekem, és lehet igazad is lesz. Nem érdemes a határokat húzni, főleg nem egy táp esetében. Kipróbálom aztán ha látom hogy instabil lenne a gép, akkor veszek egy nagyobbat.
szekto:
-
Bluegene
addikt
válasz
t.kristof #11334 üzenetére
HUNNIA1920:hát akkor hajtsad ezzel a táppal, nekem mind1...de én nem tenném. jobban jársz ha megkérdezed abban a topickban amit belinkeltem pár hsz-el feljebb.
ez hülyeség a 350W-os sok is, egy 300-as röhögve is elviszi
pillants a konfigomra, E5200+4850
teljes terhelésen 200W körül fogyaszt a gép(monitorral 1ütt!)
-
szekto
aktív tag
válasz
t.kristof #11331 üzenetére
Ahogy látom, kriszbonnak Intel procija van, tehát az kevesebbet fogyaszt amúgy is. Akit én halottam, hogy 4830-hoz 350W_os tápot használ, neki AMD-je van, ami tudvalevő, hogy jóval többet fogyaszt, mint egy ugyanolyan Inteles rendszer. Ha tuningolja, kb. hasonló szinten lehet, mint az AMD, de még lehet, hogy így is kevesebbet fog fogyasztani.
Nem tudom, mi lenne a jó megoldás, kísérletezni, vagy pedig újat venni. Egyikre se feltétlenül akarlak rábeszélni, mert ha előbbinél bibi történik, akkor nagyobb baj is történhet, bár az FSP tápok azért nem okoznak kárt a géped többi részébe, ha túlfeszt kapnak.
Szóval ez most olyan patt helyzet. :S
-
t.kristof
senior tag
válasz
kriszbon #11332 üzenetére
elmondanám hogy nekem is fsp belü tápom van, de egy 350essel mégse probálkoznék...a 350esnek meg miota van 18A-es ága??? ember nézzél már utánna!! a 400as tud maximum(!!) 18A-t leadni! de szerintem nem ittkéne a tápokrol beszélni
HUNNIA1920:hát akkor hajtsad ezzel a táppal, nekem mind1...de én nem tenném. jobban jársz ha megkérdezed abban a topickban amit belinkeltem pár hsz-el feljebb.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Egy 4830 - as kb. annyit fogyaszt, mint egy 4850 - es. Itt van egy teszt róla.
Nagyon agyalok a 4770 - esen, mert az mégiscsak egy fejlettebb technológiával készült (GDDR5, 40nm) kártya viszont csak 128bit-es és az üresjárati fogyasztását is magasnak tartom. A cikk szerint ez lehet egyedi "hiba" is.kriszbon: köszi, akkor kicsit megnyugodtam. Szinte ugyanolyan gépünk van.
-
kriszbon
őstag
válasz
Szerinted nekem milyen konfigom van? A tápomon ami FSP 350W PNF 2x+12v. 18A-es ág van. A 4850-es meg idle 38W, load 110W, avg 96W, Max mért 147W most nem linkelgetem a képeket róla. Csak azért írtam le, mert azért ezek nem gyenge tápok.
A Giga ágankénti terhelhetősége meg (itt) van. Ha nem az új CRG szériás PNF akkor az erősebb mint a mostani 350W-os tápok belőle.
De így hogy többen mást mondunk, jobb ha rákérdez a topikjában is. -
t.kristof
senior tag
válasz
ezt inkább ide kellett volna beirnod, de szerintem kevés lesz neki az a 350es(ha 4850et veszel). vegyél helyette egy 400pnf-et vagy gigabyte superb 460-at, azok már 100% hogy elviszik.
-
kriszbon
őstag
válasz
Nekem simán viszi a konfigomat, szerintem neked is menni fog(az enyém PNF). De azért várd meg más véleményét is.
Ja látom a tiéd is az. -
Intel q8200
senior tag
Sziasztok!
Most próbáltam az Asus hd4870 glaciator kártyámhoz felrakni az iTracker2 programot, de indításkor azt írta, hogy "Can not find support card".
Windows 7 64bites változatát használom. Azt is választottam ki az asus oldalán letöltés előtt op rendszernek. -
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Készülök venni vagy egy Asus 4770 - est vagy egy Gainward 4850 - est. Mind2 512MB - os. A kérdésem az lenne hogy a mostani gépemben (Gigabyte P31-DS3L, Intel Core2Duo E5200 @3.20GHz, 2*2 GB Kingmax Mars DDR2 1066 MHz, Maxtor 320GB + Samsung 500GB F3, Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer) menne e egy FSP 350W - os táp társaságában?
Köszi előre is! -
szekto
aktív tag
válasz
szekto #11322 üzenetére
Annyi van, hogy most azt figyeltem meg, hogy amikor pl. megnézek YouTube-on egy videót, akkor olyan 35 fokról felmegy a GPU hőmérséklete kb. 37-38 fokra. Bár ez elvileg normális ugye, mert a VGA-nak ilyenkor valamelyest dolgoznia kell.
De most, üresjáratban is 34-35 fok kb.
-
szekto
aktív tag
válasz
kbalazsa #11321 üzenetére
Múltkor levettem a ház oldalát, akkor volt olyan, h egyhuzamba kibírt 10 órát, másnap benyomtam, 10 perc sem telt el, ugyanez. Pedig akkor az EVEREST szerint 28-30 fokos volt GPU...
10 és negyed órája megy, most még mindig semmi. Kíváncsiságból így hagyom éjszakára a gépet, hogy mi lesz. Az új tápom (Corsair VX450) tudja a túlfesz elleni dolgot, amit ma már be is bizonyított, mivel a kárty fél percig nem pörgött 100%-on, miután elment a kép, hanem újraindította automatikusan a rendszert.
Egyébként ismerősöm ha minden igaz, a 2 ünnep között hoz majd nekem egy 4870-et, ami neki eddig hibátlanul működött, én kipróbálom azzal a gépemet, ő meg majd tesztelgeti otthon a 4850-em.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
szekto #11310 üzenetére
Én elhiszem neked, bár ilyenkor mindig az MSI kártya esete jut eszembe a PH tesztben.
Akkor tégy egy próbát a downclock-al.
Most látom, hogy egyszerre írtunk
Most akkor épp nincs probléma úgy látom...
-
katt777
félisten
válasz
killer1203 #11285 üzenetére
Használj MPlayert, az lejátszik mindent, és nem szívat bele a játékokba. +1 lehetőség a KMPlayer, az is saját codec-ekkel dolgozik. Nálam mondjuk az AVIVO mindenre elég (+ Nero + TV tuner codecjei).
RootRulez: Új driver.
Minél régebbi játékkal próbálkozol, annál nagyobbat szívsz. Van játék, amelyik el sem indul. ATI rulez!
-
RootRulez
félisten
válasz
kbalazsa #11303 üzenetére
Nem egyszer öltem már furmarkal korábban is. 10 percen keresztül 100%-os terhelés mellett is max 71 fokra ment fel és nem csinált hasonlókat. Erre egy retek több éves játékban, ami meg se dolgoztatja (sims 2) elkezdi nekem ezt csinálna
Igaz most az egyszer fordult elő, és még egyszer esett meg, mikor megvettem pár hónapja. Szóval nem tudom mihez kötni
-
SpeedR
őstag
-
fagy53
nagyúr
válasz
1hijjanhusz #11307 üzenetére
Nézd át ezt!
-
Bluegene
addikt
válasz
hackeeeee #11306 üzenetére
nem
a belsőre tettem az átalakítót, a "külsőn" van monitor
kösz jó ötlet! de elvileg mind2-n kéne menni-e, nagyon zavaros dolgok történnek
amint összekötöm, a sz.gép monitoron eltűnnek az ikonok meg minden csak a háttérkép látszik és semmit se tudok csinálni míg le nem húzom a HDMI kábelt
és amig össze van fizikailag kötve addig mondja a "mode not supported", szal vmit érzékelnek egymásról
azt az ócska catalystet is úgy átvariálták, nem tudom minkek
elvileg ennek úgy kéne működnie h összekötöm fizikailag, a számítógépen meg automatikusan előpattan egy "új hardvert észleltünk...stb."
szal segítsetek, mindenesetre holnap megpróbálom más-más csatlakozási pontokon is
kérdés: Catalyst-ben kell túrkálni? vagy első körben gond nélkül átlövi a jelet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
1hijjanhusz #11307 üzenetére
Attól függ mit értesz nagy felbontás alatt. Sztem 1440*900 felett, ha használsz élsímításokat, és egyéb dolgokat, akkor nem árt az 1GB. Bár inkább már 4870.
-
1hijjanhusz
senior tag
Üdv! Egy kérdésem lenne: egy sapphire 4870 512-est néztem. Az 512mb nagyon visszafogja a karit nagy felbontáson win7-ben? köszi
-
Bluegene
addikt
sziasztok, Samsung Led TV-t UE32B6000VW próbálok összekötni a gépemmel amibe sapphire 4850 videó kártya van
a tévén van HDMI a kártyára pedig DVI-HDMI átalakítót raktam
a thome tv dobozzal(SCART) már skerült összekapcsolnom a tévét, van egy "source list" és ott kiválasztottam, meg is jelent az adás, szal nem vok tiszta botkezű
az a gond h számítógépnél kiválasztom h "HDMI 4" (mert a negyedikbe dugtam), össze is vannak fizikálisan kötve, vagy azt írja h "no signal" vagy azt h "mode not supported"
van a gépemen XP32 és WIN7 is, ha ez lenne a gond
segítsetek, főleg olyan aki Samsung LCD-t kötött össze HDMI-n bármilyen az enyémhez hasonló Ati Radeon videokártyával
a Csatalisztben kell túrkálni valamit? mert ez a sejtésem
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok !
NFS Shift textura hibával találkozott valaki 9.12-es driverrel? Simával, és hotfixel egyaránt...
-
kbalazsa
senior tag
válasz
RootRulez #11299 üzenetére
Én a Te és a szekto helyében is a következőkkel kísérleteznék (ha minden kötél szakad és a gariztatás sem működik):
- Hűtés feljebb csavarása (ha lehetséges Tray Tool, vagy BIOS segítségével)
- downclock (Ami nem megoldás, de érdekes következtetést lehet levonni belőle, ha úgy semmi probléma nem jelentkezik, avagy ritkábban mint azelőtt.)
- hűtés újrazsírozás, esetleg hűtés csere, úgy hogy minden hűtve legyen, ami hűthető a kártyán (Ami elég furcsán hangzik, tekintve, hogy gyárilag szerelt kártyákról van szó, aminek gyári állapotban kellene tökéletesen működniük).A RootRulez kártyáján még ezek előtt azt érdemes megnézni, hogy hány °C-on kap hőgutát a kártya, ez tán valahol be van drótozva neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest