Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandarinn
senior tag
És lenne még egy kérdésem, hogy esetleg ennél még lehet jobban is visszavenni a feszültséget Tray toolsal
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
HD4870 -em van, feltettem az ATI tray tools-t.
Az lenne a kérdésem, hogy 1,083V mellett (ennél kisebbet sajnos nem tudok állítani) mennyi a minimum amennyire vissza vehetem a memória órajelét? Ami még nem tesz kárt benne?Most a mag órajel:450 (sajnos ez a minimum)
Memória órajel:393 ezt még lehetne lejebb vinni. Szabad?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
lujo10
aktív tag
Boldog Új Évet Kívánok! minden kedves kollégának.
-
XP NINJA
őstag
előszőr 20"-os lcd monitoron menne, húsvétkor veszek 24" led monitort
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nekedajo #11786 üzenetére
Hz-vel ne foglalkozz, 59 LCD/TFT-n mindenkinél, 60 helyett, fene tudja miért... Vagyis azt hírja h 59, monitor meg azt írja, hogy 60.
Az mindegy, hogy 9-10-11, 11 gyárilag van 7-ben, tudom, de attól még frissítve vannak a DX fájljai..., tehát DX hiba okából kiindulva, frissíts már egy DX-et, [link]. Ha csak pikk pakk végigmegy a telepítő, és relatív semmit sem fog csinálni, akkor legfrissebb van, akkor passzolok.
Mellesleg, a driver nem telepít directX-et, a catalyst-ok legalábbis biztos nem..
-
-
hd4870
csendes tag
Elöször is szeretnék minden kedves forumtagnak eredméyenben gazdag boldog újévet kívánni.
És újságolom a jóhírt. Reggel felkeltem és semmiféle állítgatás nélkül beindult a gép.
Semmit sem állítottam nem igazgattam. Viszont, ami érdekes, hogy a biosba üzenetet írt nekem a proci húzás miatt.
Maradt ugyanúgy húzva attól függetlenül és minden jó most.
Vajon mi lehetett a baj? Fene se tudja. -
katt777
félisten
válasz
nekedajo #11772 üzenetére
Lehet táp is, ha nem kap megfelelő erősségű áramot a VGA-d (18A a 12V ágon), esetleg nem jól csatlakozik a tápkábel. Monitorkábelt szintén ellenőrizném a helyedben, de nekem gyanús az a "P4" táp.
Azsem ritka az ATI drivereknél, hogy egy felbontásban remekül szaladnak, egy másikban (akár kisebben is) meg hibák sorozatát produkálják, de ha kisebb felbontásban is ua. a hiba az új monitoron, akkor ez kizárható.
Monitor driver is bezavarhat. Anno amikor monitort cseréltem, az egész rendszert újra kellett telepítenem, mert hiába pucoltam, egyes felbontások meg sem jelentek az új monitoron.
A procid és a VGA-d így alapból tökéletesen illenek egymáshoz, a proci még egy 4870-et is elvinne. -
nekedajo
csendes tag
500 Gb WD 16Mb SATA winyó
HKC P4 565W Tápegység 12cm hűtő, PFC
Intel core 2 DUO E8400 3.00GHZ
Gigabyte EP45-UD3LR
4GB Kingmax Hyper ram
Ati Radeon 4850HD 1024 Mb DDR3A felbontást visszavehetném asztalon belül, csak az a gondom vele hogy Wide monitor és a legszebb képet 1920*1080 adja! ha visszaveszem csúnyább!
Játékon belül már próbáltam alapra rakni de még akkor is ezt csinálja!Tuning lehetőség van a videókártyán meg a procin is, de azokhoz nem nyúltam!
nemtudom hogy viselkeden és mit okozhat!Előre is köszönöm a segítséget!
-
katt777
félisten
Futtass több tesztet egymás után, nagy eséllyel egészen más lesz az eredmény, és nagyon függ a proci sebességétől is a kb. zéró VGA-kihajtási szint miatt(még nagy felbontáson és max. grafikával is). Nekem még HD3870-es eredményem van 3.8GHz-es E8400-zal, default beállítások mellett: 40k.
1680x1050 HQ 8XAA 16XAF eredményem 3D03-ban:
i920 4.0 HD4870 815/1000: 16 977 (342,2-110,3-93,9-154,5-3 552-383,1-65,1)Amúgy tényleg fölösleges, hogy egy ilyen régi teszt bármiben is zavarjon.
ABnormal: Rivatuner nincs fent? ATI hotkey poller kilövése be van kapcsolva?
-
emre
veterán
válasz
kbalazsa #11767 üzenetére
szerintem inkább aludjon még egy kicsit...
nekedajo Töltsed ki az adatlapod, milyen a konfigod többi része (alaplap, táp, procc, tuning)
Ha a felbontást visszaveszed akkor is így viselkedik?
Van vga vagy proci tuning?katt777 Az írásaidat már néztem, de mint írtam nem igazán érdekel a teszt, az viszont kiváncsivá tesz hogy a 3D03-ban miért lehet 10k pötty különbség. Majd utánanézek, de per pill nem zavar a dolog.
-
katt777
félisten
válasz
ABnormal #11734 üzenetére
Ott van az, csak valamiért nem ismeri fel. Esetleg spéci bios-od van, vagy régi az ATT. .1451-es build van fent?
Ha viszont 0V-on üzemel a karid, nem fogyaszthat sokat.valakiiii: Hát a módosításoknál sztem írtam, hogy átkerült a fesz. az első lapra. Természetesen elakadhat a kari, ha csak a csúszkát állítod. Nem te lennél az első, aki az alap 2D profilból próbál tuningolni, aztán azt hiszi, hogy rossz a kártyája, amikor lefagy 750/900-on.
Szóval először mindig állítsd be a feszt, utána "csúszkálj".
DroneZ^: Talán azért, mert a VGA kihajtásához 3D03-ban kb. egy 20GHz-es proci kéne...
Aki olyan hülye, hogy 3D03 tesztre alapoz, az adja csak el a jó kis VGA-ját.
nekedajo: Te hülye vagy, vagy beragadt az egérgombod az OK-n?
emre: Akinek összehasonlítási alap kell, látogasson el a honlapomon a HD4870 cikkekhez (ott számszerű táblázatok is vannak), v. olvassa el logouton a HD4870 sorozatot.
-
kbalazsa
senior tag
-
nekedajo
csendes tag
BUÉK mindenkinek!
És az újévi első probléma!
Sziasztok!
Problémám az elég összetett!
Van egy Radeon 4850HD-és kártyám 1024Mb DDR3
Egy régi 17"TfT monitorral rendesen működött a call of duty 4 és a 6 is!
kaptam egy LG 22" monitort w2243!
na most jön a csattanó.. játék közben kb 1-2 percenként elsötétül a kép feketére néhány másodpercre! aztán visszajön és megy tovább..teljes felbontáson van a monitor játék közben:1920*1080 de nem ez a baj szerintem mert nagyon szépen megy a game!
a legfrissebb catalystom van fent és nemtudom hogy mit tegyek, vagy mihez kéne nyúlnom!
Monitor vagy videókártya? esetleg beállítás catalyston belül?
Segítsetek!!!
Köszönöm!Ui.: letöröltem a drivert hagytam hogy a win7 felrakja az övét..azzal is ugyanazt csinálta!
Letöröltem visszaraktam a legfrisebbet és szintén! -
tzsolesz
nagyúr
Boldog új évet kívánok.
Csíplak titeket.
[ Módosította: Viktor77 ]
-
hejesírásó
senior tag
buék!
-
killer1203
senior tag
B.U.É.K. 2010
RootRulez: Megvolt azis...
-
RootRulez
félisten
el a géptől!!!!!!!!!
INNI INNI INNI!!!
-
RootRulez
félisten
Boldog új évet minden kedves 4850 és 4870 használónak! Meg persze aztoknak is akik ilyesmi karik használatát tervezik vagy csak belestek a topikba...
-
athomi
veterán
legyen szép mi denkinek nap mert én kívánom,
szeretetben gazdag szép legyen a vidókártyátok!!! -
szekto
aktív tag
Szeretnék Boldog Új Évet Kívánni Minden Fórumozótársnak!
-
emre
veterán
-
ABnormal
őstag
Unigine
Heaven Demo v1.0FPS: 26.4
Scores: 665
HardwareBinary: Windows 32bit Visual C++ 1500 Release Oct 22 2009
Operating system: Windows 7 (build 7600) 64bit
CPU model: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+
CPU flags: 2828MHz MMX+ 3DNow!+ SSE SSE2 SSE3 HTT
GPU model: ATI Radeon HD 4800 Series 8.681.0.0 512Mb
SettingsRender: direct3d11
Mode: 1280x1024 4xAA fullscreen
Shaders: high
Textures: high
Filter: trilinear
Anisotropy: 4x
Occlusion: enabled
Refraction: enabled
Volumetric: enabledebben már sokkal jobb a géped...
-
nekedajo
csendes tag
Sziasztok!
na most jön a csattanó.. játék közben kb 1-2 percenként elsötétül a kép feketére néhány másodpercre! aztán visszajön és megy tovább..teljes felbontáson van a monitor játék közben:1920*1080 de nem ez a baj szerintem mert nagyon szépen megy a game!
a legfrissebb catalystom van fent és nemtudom hogy mit tegyek, vagy mihez kéne nyúlnom!
Segítsetek!!!
Köszönöm! -
nekedajo
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek!!!
Köszönöm! -
nekedajo
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek!!!
Köszönöm! -
nekedajo
csendes tag
rendben!
letörlök mindent és hagyom hogy felrakja a windows a drivert!
Igen win7-et használok!
de miért nem működik rendesen a az uj driverrel holott a régi monitor ment vele normálisan!?
ezzel sincs baj..müxik rendesen, csak a nyomorult játéknál van az hogy elmegy a kép és visszajön pár mádodperc mulva és ezt csinálja 2 percenként.:S -
nekedajo
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek!!!
Köszönöm! -
DroneZ^
őstag
Elakartam adni a 4870-et és aztmondta h EZ EGY FOS. mert neki már az 512-es is 59000-et tudott. és lelettem oltva a 44800 pontommal. hu de ideges vagyok
-
DroneZ^
őstag
MIÉRT van az hogy ez a gép:
Intel i7 920 + 3x2GB Apacer 1899MHz + Asus 4870 1GB Glaciator
42K pontot tud 3dmark03-ban, mikor állítólag valakinek meg sima 4870 512mb 59K-t tudott?! hát ez mi?! én nemértek hozzá, de állítóleg ezért most kiderült h fos az egész gépem
-
ABnormal
őstag
-
valakiiii
tag
válasz
katt777 #11724 üzenetére
Köszi! Pont most gondolkoztam el , hogy veszem ki a pipát
Most már biztos jó lesz.
Kipróbáltam a 9.12-s drivert. Nekem egy régebbi játéknál Call of Duty-nál multiplayerben eszméletlen fps ingadozásaim vannak... Windows xp-n meg sem áll . A windows7 64bites verziónál már egy fokkal jobb a helyzet , de én rakom szerintem vissza a 9.9-t ...
BUÉK minden ATI felhasználónak .
-
katt777
félisten
válasz
valakiiii #11720 üzenetére
A legjobb, ha a telepítőből kilépsz a kicsomagolás után, aztán Eszközkezelőből simán installálod kizárólag a drivert abból a könyvtárból, ahová kibontottad. Így az egyéb ATI szoftverek sem fognak bezavarni, amelyek amúgy feltelepednének, hiába veszed ki a pipát CCC mellől.
bacsis: Ez a hiba olyan, mintha kevés lenne a 2D fesz a kártyának. Nem szívja le a tápodat valami? A hibaüzenet viszont a Visual C++ redist-et hiányolja. Ha csak a drivert telepítetted, akkor friss OS-en bizony nincs fent a C++, telepítsd.
kbalazsa: Ha a CCC-t kiveszed, akkor is telepíti a C++-t, ha jól emléxem.
-
Chaser
legenda
válasz
katt777 #11715 üzenetére
Lényeg hogy működik
Én ezt pár napra vettem, aztán adom is el. Csak olyan vga-t veszek magamnak, aminél a bios írók tudják a dolgukat meg hűtés is faca. Ami ráadás és ezért nehéz találnom vga-t, hogy piros is legyen
Évek óta semmilyen antivir sw-t nem használok, eddig nem is volt gond. Most lehet átértékelem az álláspontomat.
4870 az gddr5 nem? Ezt a ramot tudtommal csak a hd5xxx tudja levenni, más ati vga nem. ezzel nem is vitatkoztam. 1ébként tavaly aug-i vásárlás a 4850-em, pár hónappal korábbi bios van rajta. Az én biosom fogalmam sincs hogy ráment-e, driverrrel nem néztem meg. Flashelés és restart után se látta gpuz amíg fel nem toltam a drivert. Most már örülök hogy működik és erre az évre nem kísértem a szerencsémet továbbMindenkinek BÚÉK! és thx még1x
-
valakiiii
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem ATT-vel kapcsolatban . Win7 64bit-es verzión működik ?
Most próbálkozom ATT-vel először , elolvastam ezt [link] , de itt már az elején elakadok.
"Fontos, hogy ne telepítsük fel a Catalyst Control Center-t, vagy ha már elkövettük ezt a hibát, távolítsuk el az alkalmazást." -> Hogy lehet nem feltelepíteni ?
Választ előre is köszi!
-
bacsis
Közösségépítő
helló Urak!
Segítsetek már, mert nagy bajban vagyok!
Szépen flashelgettem a VGA karimat, tök pöpecül belőttem a palit 4850-em 685ös GPU órajelét 750-re. így betonstabil, s ha kell még van benne némi tartalék így is...
A 2D-s órajelekhez nem nyúltam, de ha netezek 2-3percenként megfagy a képernyő elfeketedik, majd vissza jön, és írja hogy a catalyst helyre állt a mittomén mi miatt...
próbálnám lejjebb venni a 2D-s órajelet, csak mióta volt egy windows reinstallom, azóta az Ati Winflash a következő üzenetel elszáll:Pista SP1 X64et haszálok.. eddig is ezt használtam és win reinstall előtt még ment.. próbálkoztam több winflashel de mindnek ez a nyűgje...
Tudtok segíteni, hogy mi lehet? -
katt777
félisten
válasz
Chaser #11672 üzenetére
Jó, de anno még ua. bios volt minden kártyán, győzte mindenki modolni, amikor az ATT még hülye volt a kártyához. 4870-eken - inkább ezzel foglalkozom - viszont azóta sem láttam biosból csökkentett RAM órajelet.
Win7-hez 9.7 Catalyst települ fel, 9.9-et érdemes lehet feltenni. No de akkor a te kártyád is jobb bios-szal jött ki, természetesen ATT-vel tovább lehet csökkenteni a fogyasztását. (Eszerint akkor a bios-od nem ment fel rá.)
Miért használsz bármilyen Norton progit???
Nem kell vírusírtó meg védelem? Hát, ha azt hiszed, hogy csak akkor fertőződhet a géped, ha olyan helyre mész, akkor sürgősen ébredj föl!!!
hackeeeee: Írta, hogy szűz XP-re telepít.
Baszki, a 9.12 hotfix-szel meg a Borderlands totálisan befagy indításkor, és csak úgy tudok játszani, ha behozom a feladatkezelőt, aztán visszalépek a játékba.--Disztroj--: Nincs ott semmi probléma, max. rosszul állítottál be valamit. Olvasd el a leírásomat a honlapomon v. logouton, többek között a hűtés szabályozását illetően is.
ThePoweR: 4 db: GPU, DispIO, MemIO, és Shader. Mind a 4 hőmérő a GPU-ban van, bár valaki egyszer írta, hogy talán vmelyik spéci ASUS kártya a RAM-ot is méri. ATT és GPU-Z is jelzi mind a 4 hőmérsékletet. Everest sem vészes, mert a DispIO ált. 1°C-on belül van a GPU-hoz, a jobban melegedő részek a MemIO (nem véletlenül, hiszen azon megy át az adatforgalom a RAM-okhoz), és a Shader (megint csak GPU).
1hijjanhusz: Ha ugrál a képernyő, ragaszd, vagy kötözd le.
Ha a képernyőn látható kép ugrál, akkor szar a powerplay-ed, használj ATT-t.
BBUÉK, azaz Bugmentes, Boldog Új Évet Kívánok minden fórumozónak!
-
Chaser
legenda
Sikerült winflash-sel visszarakni a gyári biost, legalábbis úgy nézett ki, de gpuz nem ismeri fel, rbe-vel meg nem tudom megnézni mi van rajta. Mindenesetre most kb 4 sec alatt megvolt, és restartot kért a végén. Na nézek egy drivert...
-
Chaser
legenda
válasz
kbalazsa #11711 üzenetére
Én anno egy msi 3850-re felejtettem el rádugni a tápcsatit, az volt az első kanócos vga-m. Valami hibaüzi felugrott rögtön bekapcs után villogva, aztán ennyi. Rátéve a kanócot gond nélkül indult, megy azóta is valamelyik ph-s tagnál
Alulfesz mért okozna kárt bármiben is? Főleg ezek direkt védelemmel vannak ellátva, ezért is nem indulnak, lehet kisütnék a pcie foglalatot ha indulnának + fesz nélkül, de passz. Ha cpu-nak nem okoz gondot alulfesz akkor vga-nak se. Cpu is annyit csinál a szükségesnél kevesebb fesznél, hogy nem indul el, de mihelyst megkapja a szükséges feszt rögtön indul.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Chaser #11710 üzenetére
Tapasztalataim szerint az NV kártyák is visszább fogják magukat, ha plusz táp nélkül indítod és ezek szerint ez a kártya is képes volt kommunikálni, hogy ez így nem lesz jó. Ebből nekem is az jön le, hogy felkészítették őket az ilyen esetre, s nem feltétlenül kellene egy ilyenbe belehalnia...
Egyébként érdekes, hogy az 1 csatis kártyáknál rendszeresen elfelejtettem bedugni a tápcsatit, most az első 2 csatis kártyámnál még azelőtt bedugtam őket, hogy a lapba nyomtam volna... valahogy vészjóslóbbnak tűnt az éhsége
-
Chaser
legenda
Driver nélkül működik win alatt a 4850
Lehet nem is halt meg, csak a win összexarta magát..volt/van egy faxa kis trójaim, az fertőzte le a flashert is.
Sztem ha egy kanóccal vagy kanóc nélkül indít valaki kártyát attól nem lehet baja. Legalábbis tanultak alapján meg józan ésszel gondolkodbva alacsony fesztől baj nem lehet, magastól annál inkább. Lásd LED vagy cpu alulfeszelés.
-
emre
veterán
A témához némiképp hozzászólva:
Én is nemrég vettem a 4870-et. Sajnos miután átvettem a postán a cuccot egyből indultam lanpartyra, még a dobozt sem bontottam fel. Ott derült ki hogy nem adtak hozzá táp átalakítót, nekem meg csak egy volt a gépbe. Amíg a haverok kisegítettek eggyel én is kipróbáltam elindul-e csak egy tápcsatival. Természetesen nem indult, jött egy helyes kis piros betűs üzenet a megfelelő áramellátás hiányáról. De amint megkaptam a másik kanócot gond nélkül üzemelt a vga.
Nem tudom hogy ez mennyire viseli meg a vga-t. Szerintem inkább a tápot kellene ellenőrizni, vagy esetleg az alaplapot.mod: én csak a saját gépemben próbáltam a vga-t (nem csak egyszer
), a táp pedig egy 450-es csifi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest