Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- RAM topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Intel q8200 #11998 üzenetére
Hát, most nem akarok ünneprontó lenni, de ebben a topicban nem nevezném jófélének...
-
ABnormal
őstag
válasz
Intel q8200 #11990 üzenetére
ilyennek kell lennie... a tiéd melyik verzió?
-
Májsztró
addikt
válasz
Intel q8200 #11990 üzenetére
Nincs mit
Gondolom gyári hűtés , mennyire hangos 70%-on ?
-
ABnormal
őstag
válasz
Intel q8200 #11986 üzenetére
az occt gpu teszt miért nem jó?
-
Májsztró
addikt
válasz
Intel q8200 #11986 üzenetére
Hogyne lenne .A Jóképű és közkedvelt szőrös fánk alias FurMark lesz a te haverod
-
jilian
addikt
Hy!
Szembesült már valaki atiumdag.dll hibával?? (ezzel a hiba modullal dob ki)
Nevezetesen az UT3 -nál jött elö Win 7 és Vista SP2 -nél...de sima XP Sp 3-nál nem.A hiba több emberkénél is fennált /google/ , igaz nem pont UT 3 -nál.
A legfrissebb driver van fennt 9.12, a 9.11 -nél is csinálta....persze,h a grafika miatt böki a csörörmet...azé nem mindegy!!!
-
Intel q8200
senior tag
Valaki nem tud véletlenül olyan programot videókártyához, mint pl az occt a cpuhoz és ramhoz? Mert nézném 100%-os terhelés alatt a hőfok növekedést és a ventillátor szabályzást.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Intel q8200 #11984 üzenetére
-
Intel q8200
senior tag
válasz
1hijjanhusz #11983 üzenetére
Nem túl rossz teljesítmény!
-
1hijjanhusz
senior tag
Most nézem 1100-on (effektíve 4400MHZ) GDDR5 -->140GB/s memsvászélesség
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Motion_Blur #11974 üzenetére
Értem.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #11965 üzenetére
Nálam végül is nem lett OK. Most vagy az original WDM driverrel volt jó, és az ATI meghajtóival már nem OK, vagy teljesen rosszul emléxem, és az még Vista volt.
ATT-ban is hiába kényszerítettem, de restart még nem volt, mert csak XP alól tudok netezni (hajrá, Pannon!
).
Motion_Blur: Egy jobb proci (E8, i7) 1.3V alatt lazán tud 4GHz-et.
-
katt777
félisten
válasz
valakiiii #11970 üzenetére
Nem természetes. Simán mennie kéne. Spec. pont ez az a hiba, amit még senkinél nem tudtunk megoldani. Ha aláírás-gond, akkor Ready Driver +.
Intel q8200: Ja, "Fejlett finomhangolás".
Fooler89: Nem lehet, hogy W7-ed van (v. Vista), és a kikapcsoló gomb restartra van állítva? Táphiba inkább akkor lenne, ha használat közben produkálná a restartot.
-
Fooler89
őstag
Helloztok
Vettem egy MSI HD4850 miután beraktam a gépbe windows leállitásánál nem áll le a windows hanem ujraindul. Lehetséges, hogy nem elég neki a táp és ezért szórakozik?
A konfigom a adatlapomon. -
valakiiii
tag
Sikerült felraknom két rendszer és most úgy néz ki, hogy jó a win7 64biten is az ATT .
Amúgy az természetes , hogy az ATT nem indul automatikusan win764biten ? Xp-n nekem simán elindul magától , win7-en viszont nem .
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Motion_Blur #11958 üzenetére
majd 1.56V a Procinak!????
Látom következő hónapban új procit szeretnél te is venni!
De azért szép eredmény! -
kbalazsa
senior tag
válasz
Intel q8200 #11964 üzenetére
Erre való a garancia
Egyébként ez sajnos mostanság elég sok kártyáról elmondható
Apropó nem is lenne rossz egy megbízhatósági lista a manapság kapható VGA kártyákról
-
Májsztró
addikt
Persze a 4850 az igazi
-
TecK
tag
Hú gyerekek nagyon hasít ez a HD 4870
Nem gondoltam volna hogy ilyen jó kártya
-
Motion_Blur
félisten
Egy Vantage eredmény: [link]
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #11857 üzenetére
Akkor nekem vmi spéci W7-em van.
ATI HD48xx kártya 100°C alatt full terhelve rendben van (nem furmark cheat!).gb4400: Nekem ilyen hibám sem volt.
A 9.10-9.11-gyel voltak megjelenítési gondok, vagy kilépegetés pl. Oblivionból, de hát 5xxx szériára gyúrt driverektől én már nem várok semmit. 9.12 csak a Borderlands-szel fagy indításkor, feladatkezelő+kilépéstől kezd el működni.
t.kristof: A 3MB cache-nek még igényes programoknál is elégnek kellene lennie. Az már más kérdés, hogy sok játékot szándékoltan úgy adnak ki, hogy csak jóval erősebb hardvereken működjön (pl. GTA4) a szükségesnél.
szekto: Na, ez egy agyvérzés most szegény lsc-nek.
Mandarinn: Értettem én.
Mérőm nincs, viszont nálam az 1.083V alá csökkentett vesz esetén pár fokkal hűvösebb lesz a kártya. Viszont tény, amit írtam, hogy néhány VGA-n (hardveresen v. biosból) lockolva van a Vmod. Természetesen az órajel levételével is lehet csökkenteni a fogyasztást, de nem annyira. RivaTunerrel néztem, ahol ugye nincs Vmod, így 1.263V-on ment a kari levett órajelekkel is, mégis 45-50°Cra csökkent a hőmérséklete a driver 1.203V-s 2D 54-64°C-ával szemben (ergo nyilván csökkent a fogyasztása).
Csak az órajelek csökkentésével mennyit tudsz kimérni?Nálam tuninggal megy a MEMIO 84-85°C-ra, egyébként "stock" 3D-ben, 1.203V-on nem melegszik az sem 75°C fölé (GPU 10-15°C-kal hűvösebb). Amúgy 120°C-ra vannak hitelesítve a kártyák, és MEMIO túlmelegedése miatt az én Sapphire-öm biztonsági módja 105°C-nál kapcsolna be, de 92°C-nál még a gyári beállításokkal sem ment túl.
kbalazsa: Én már soxor írtam, hogy a csökkentett 2D beállítások NEM 3D-re (tesztek v. játékok) kellenek. pl. hiába lett volna elég egy régi játéknak 100/200MHz-es órajel, a hibátlan megjelenítéshez a csökkentett 3D profil feszültsége kellett, ergo nyugodtan használhattam azt.
Ahol 2D-ben még nem jelennek meg vékony, fekete csíkok a képernyőn, az OK.Face8814: ATT-szal próbálj alacsonyabb órajeleket megadni. Ha utána nem jön elő a hiba, akkor RAM-hiba. Mivel viszont 2D-ben kapod a jelenségeket, én inkább tápellátási hibára gyanaxom (a kártyán).
valakiiii: .Net fent van? A program egyébként tud magyarul, de ha olyan régi verziót szedtél le, a honlapomon megtalálod hozzá a saját fordításomat.
A driver sweeper simán fent hagy 5 db ATI fájlt, megnézheted restart után. Én ezeket kézzel törlöm.
t.kristof: A te VGA-d melegedése nem mérvadó.
aram01: kb. végtelenszer javasoltam már ATI-s topicban a VGA-driverszűz OS partíciómentéseket, mert hiába pucolsz rendesen meghajtókat, W7-en kívül bizony, még ha rendben megy is a rendszer, veszik a teljesítmény.
1hijjanhusz: Igen, az jó eredmény. HA stabil. Majd játékokban megtudod.
...
ATT-ban próbálta vki aktiválni a multithreading (experimental) opciót? Én bekapcsoltam 8 magra, és úgy fest, hogy a kevésbé többmagos játékok terhelése vhogy jobban eloszlik, de sajna még csak Oblivion-nal tudtam megnézni, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
-
1hijjanhusz
senior tag
Ezen az órajelen talán már egy alapórajeles 4890-et is megközelít.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Motion_Blur #11946 üzenetére
köszi a választ.
-
ZetooR
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg integrált HD4200m van.
Most szeretnék venni mellé egy HD4870 es 1GBos kártyát.
Lehet hogy leoffoltok, de olyat lehet csinálni hogy váltogatni a két kártya használatát?
Fogyasztás miatt gondoltam erre. Pl csak játéknál menne a 4870.bocs ha hülyeséget kérdeztem.
üdv ZetoR
-
Motion_Blur
félisten
válasz
1hijjanhusz #11942 üzenetére
Szerintem nagyon jó. Nekem is ennyit bír, de csak 0 fokban
-
t.kristof
senior tag
Az lehet-e vga hiba, hogy szellemképes a monitoron a kép? Monitornak nincs baja, legalábbis xbox alatt nemvolt szellemképes. Sapphire 4870 1Gb Silent Efficiency a vga.
-
Májsztró
addikt
válasz
1hijjanhusz #11942 üzenetére
Mennyi a gyári órajele ?
-
1hijjanhusz
senior tag
Üdv! Egy 4870től 825/1110 jónak számít? Csak kíváncsi vagyok.
-
WD40
aktív tag
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy a HD3870 (512Mb GDDR5) fogyasztásban, melegedésben, teljesítményben hogyan viszonyul egy 4850-hez (512Mb GDDR3)? Érdemes váltani? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
valakiiii #11924 üzenetére
Tesztelgetni kell, úgy lehet rájönni, hogy mi a megfelelő érték.
Esetleg ha valami már csinálta, állítgatta a feszeket is, majd megmondja, hogy neki mit bír. De ez is ahány kártya, annyi féle...
Pl. Nekem ugyan olyan 4870-em van, mint Katt-nak, és nekem nem megy 1,263V-n a 815mhz, mert hibázik a kari, 800-n meg hasít 1,203V-vel hiba nélkül...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Intel q8200 #11925 üzenetére
Franc se tudja... Spontán lehet "hülye" a kártya. Vagy fogalmam sincs...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Intel q8200 #11918 üzenetére
Elég okos, és hozzáértő ismerős lehet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pincehely #11921 üzenetére
Kezd el tesztelgetni, sztem az a legjobb...
De csak mértékkel, és óvatosan. Valamelyikkel egész szépen le lehet menni, de valamelyik szinte semmit nem bír, ahány kártya, annyi féle.
Sztem ilyen 300mhz körüli gpu-ig biztos leenged, ramokat passz.. :\ Esetleg érdemes visszakeresgélni, lehet vannak itt infók erről. Én annó nem próbálkoztam ezzel, nekem gyárilag 500/1500-ra visszavette 2D-ben.
Szerk. nem neked akartam, hanem egyel lejebb, na mindegy.
-
valakiiii
tag
Sziasztok!
ATT-ben meddig lehet visszahúzni a kártyát energiatakarékosság szempontjából?
4850 golden sample kártyáról van szó. 2D-ben 1100mhz/500mhz
-
pincehely
addikt
válasz
Intel q8200 #11918 üzenetére
Ügyes!
-
Intel q8200
senior tag
válasz
killer1203 #11917 üzenetére
Ezt egy ismerős mondta!
Azért kérdeztem, hogy mi a véleményetek róla.
Mert az érdekes, hogy 2 nap után ment a kollégának, úgy hogy semmit sem állított és nem piszkált. -
killer1203
senior tag
válasz
Intel q8200 #11914 üzenetére
Hogy szedte volna ki a Tápcsati a kondiból a feszt
-
t.kristof
senior tag
válasz
Milyen feszkót szedett ki a kondiból?
-
aram01
nagyúr
válasz
micsoda?
-
Intel q8200
senior tag
Pár oldallal ezelőtt beszélgettétek a havernál kipróbálgatós hd4870-eket, amik nem éledtek újra hazavitel után. Valószinű lehet, hogy pihentetni kell csak a kártyát? Mert az 1db 6pines csati kiszedte a kondiból a feszkót?
-
-
aram01
nagyúr
válasz
1hijjanhusz #11907 üzenetére
na ezaz hogy nekem is az 3850 órajeleit mutatta
-
1hijjanhusz
senior tag
-
aram01
nagyúr
válasz
1hijjanhusz #11903 üzenetére
na most szedem a 9.12-est remélem ez jó lesz.kiszedtem a 3850-et be a 4850-et w7 felismer restart mw2 elindít kíváncsiság képen erre úgy beszaggat mint az állat remélem az új cat-tal már jó lesz
-
valakiiii
tag
válasz
1hijjanhusz #11901 üzenetére
Köszi vergilx , 1hijjanhusz. Egy régebbi verzióval most úgy néz ki, hogy jó .
-
aram01
nagyúr
sziasztok ma betapintottam a 4850-et a 3850 helyére vicc hogy kisebb a kártya
melyik catalyst-et szedjem le hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest