Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Mivel a feszültség nagysága és a csíkszélesség között szoros összefüggés van, nem járhatunk messze az igazságtól, ha a hasonló csíkszélességű CPU-khoz hasonlítjuk őket. Ennek alapján tartósan adható, 24/7 feszültség 1.4V környékén van, más kérdés, hogy megéri-e ezen használni.
Saját tapasztalat a 4830 vmod kapcsán, hogy 1.5V feletti fesz emelés már felesleges. Egyébként 1.75V volt a max amit kapott. A gyárira visszatérve, nem teljesen azonos a biosban jelzett és a valóságban kimért fesz. A 3D-s órajelhez tartozó feszültség a tényleges terhelés hatására nem esik, hanem emelkedik, ez más ATi kártyákon is így van, az nV-n nem.
Példa: biosban - 1.158V, mérve - 1.22V és terhelve - 1.28V. -
g.gergo
senior tag
hát de basszus, a vga fw és a bios nem ugyanaz?! ugyanis én is feltettem a xfx support által neked küldöttet új biost és így is szar volt, akkor most miről beszélnek, h egy régebbi volt gyikunak rajta és azért volt rossz?! ha meg van egy legeslegújabb biosuk, akkor mért nem azt küldték el?
egyik kollega mondta is itt, és én is ezen csodálkoztam, hogy mire ez a hatalmas feszültség? De mondom, biztos ők tudják, porszem vagyok én az ottani mérnökökhöz képest. k
-
cszn
őstag
válasz
g.gergo #2995 üzenetére
Hát én is ezen vagyok... Egyből jó megoldás kéne, mert ha mondjuk BP-en laknék azt mondom oké: hazaviszem, letesztelem, rájövök hogy ezek hülyék, visszaviszem és nem is vesztettem vele sok időt... de futározzak megint?!
De a legjobb az lenne, ha tényleg megoldaná a gondot és mégis nekik van igazuk -
mpierre
veterán
Az lehetséges, hogy a His 4850 1 GB iceQ 4 videokari nem írja ki vrm hőmérsékletet? Raktam egy bordát a vrm-ekre, lehet, hogy ez a gond?
-
Egy 4850-nek mennyi feszt bír el a gpu-ja hosszú távon?
-
tzsolesz
nagyúr
Semmilyen körülmények között ne hagyd, hogy uazt a kártyát küldjék vissza.
Adjanak egy másikat, mert ez fagyott alapórajelen, sokszor még 2D-ben is, ahogyan azt mondtad. Ennek már oly kevés köze van a BIOS-hoz, mivel azt néztük is, és az elvileg rendben volt. Bár az a hatalmas feszültség, nem tudom mire jó azon a kártyán.
Egy hozzáértő nyilatkozhatna, hogy az XFX XXX-nek a gpu volt-ja miért 1.25 vagy mennyi. Mert az enyém alap BIOS-al is 1.129 vagy mennyi, és utólag én lőttem rá a maxot a tuning miatt, ami 1.159V. Mindjárt stabilabb lett a kicsike. Na most ennek fényében érdekes az XFX gpu-jának a feszültsége. Nem beszélve arról, hogy 2D-ben is ennyit kap a gpu a BIOS szerint. -
válasz
dangerzone #2970 üzenetére
Azt hittem benézted a nettó árat.
Azért lehet, én is S-Flex-et vadászom, de szerintem külföldről lesz rendelve. -
Clemi
veterán
Ez vajon milyen hangos lehet, és mennyire megbízható? [link]
-
G4ga
őstag
válasz
8nemesis8 #2935 üzenetére
Tegnap este megtörtént a teszt!
tapasztalatok:
A furmak 1 óra alatt hibátlanul ment. A kártya átalag 80 fok körül ment. Megnéztem catalystbe olya 25-30% venti melett. Igazából picit aggodtam, mert nem nagyon akarta szabályozni a ventit. de amikor picit feljebb ment a höfok akkor a ventinek is odapakolt.kb 10 percen keresztül megnéztem 100% venti melett is. Ugy sokkal jobb volt a höfok. A kártya visszahült 60 fok köré, de katasztrofa hangja volt. szó szerint nem lehetett mellette megmaradni. Ugy érzem a kártya jó... ma megkapja a VF1000-et. utábna megnézzük mit megy tuningba. aztán jöhet a gamelés!
ugyhogy egyenlöre megvagyok vele elégedve.
-
gyiku
nagyúr
ma megint megkerdeztem ipont, mivan a kartyammal, mert mar masfel hete leadtam. ez a valasz jott:
"A terméknek a FW-jét kell frissíteni ,mert még a régivel jöttek ki. Erre a hétre megkapjuk mi is a terméket." -
Qru
MODERÁTOR
válasz
lizakattila #2968 üzenetére
4850-emen VF1000 volt. Nagyon elégedett voltam vele, még max fordulaton is halk volt és nagyon jól lehűtötte a karit. Tuning sem okozott gondot, egyedül a VRM-ről hiányoltam a bordát, de pár ramsünit ráragasztottam biztos ami biztos (de e nélkül sem lenne gond a hűtéssel szvsz). További előnye a kis méret (nem kell nagynak lennie, met réz az egész), így kisebb, jobban telepakolt házakban is jól elfér, illletve ezzel nem gond a CF, elférnek a karik egymástól. Viszont kicsit drága sztem, noha nagyon jó hűtő az tény.
Konkrét hőfokok ügyében nézd meg a Logout blogomon a 4850 VS GTX260 tesztet, az egyik grafiokonon vannak hőfokok.GFX Chilla: Sztem nem elég kajakos a 4850-re erősebb tuninghoz és két ventis is nem annyira halk szvsz. Viszont ez is kompakt méretű és nem drága.
Ami viszont megfontolandó az AC S1 (nekem még 8800GT-men volt ilyen). Nagyon-nagyon jó hűtő, brutál erős egy 12-es ventival (ami halk is) olcsó is. Viszont marha nagy helyet foglal el, ventivel már 3 slotnyit... Ár/teljesítményben a legjobb egyértelműen.
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Nemrég már kérdeztem hasonlót...
4850-re kellene hűtés, ezek az alternatívák:
-Zalman vf 1000 led
-Coolink GFX Chilla
-Auras Fridge
A kérdés egyértelmű, melyiket?
Fontos lenne a csend, és az ehhez mérten jó hűtési teljesítmény. A fene tudja mi van, de az utóbbi időben csendmániás lettem.
Első sorban a személyes tapasztalatok/vélemények alapján szeretnék dönteni. A tesztekből általában úgyis mindig az éppen favorit hűtő kerül ki győztesen. Az összehasonlító tesztekben meg hőmérsékletileg nem túl sok különbséget találtam, illetve azokból nem igazán tudok meg személyes tapasztalatot a hangjukról. -
Clemi
veterán
Igazán nem kell a maximális élsimitásos meg a fullextrás látvány, és amit kinéztem kártyákat a SAPPHIRE HD4870 512MB SAPPHIRE EDITION LITE PCIE, az Ipon-nál 37490-ért és a Sapphire Radeon HD4870 1GB GDDR5 PCIExpress Dual-DVI az Aqua-nál 47923-ért. Szóval ez a 10e forintos különbség elég sok, viszont azt sem akarom, hogy később hiányoljam azt az 512MB-ot
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, remélem, jó helyen járok.
Bár videokarival kapcsolatos a kérdés, de inkább a táppal, szóval azt kérdezném, hogy a molex---->6 pines vga tápkábelnél a molex csatlakozóban csak három tű van a négy helyett, ez így helyes?
Már megkérdeztem néhány embert, szerintük ennek ilyennek kell lennie, merthogy nincs szükség a negyedikre, de gondoltam, itt is megkérdezem.
Szóval valaki tud nekem ebben segíteni?
Köszönöm -
ram34
tag
Sziasztok.
Végülis megy a Crysis és a Virtua Tennis is meg amit azóta feltettem azok is.
Úgyhogy akkor nincs nagy baj.
Azt figyeltem meg, hogy pl. a Crysis 1680-ban szürőkkel maxon jobban megy mint a Stalker Clear Sky ugyanebben a felállásban. Eddig a leglassabb game ezen a konfigon.
Nyilván lehetne optimálisabb beállításokat alkalmazni, ez csak a max detail. -
Clemi
veterán
Hali!
Még egy utolsó döntés segítséget kérnék valkitől
A 4870-es kártyán, ha max 1650-es felbontásban használom, mennyire elég az 512MB memória? Túl sokat nem játszom, inkább multimédiára használom a gépet.
-
szasanyi
félisten
Nekem ilyen kártya 1GB RAM-mal volt (nem, mintha sokat profitált volna belőle a 4850 GPU
) Halk, és hatékony a hűtése, és nálam még egy Gainward kártyával sem volt gond. Sőt, ezen kívül volt is, meg van is Nvidia kártyám is Gainward, azok is tökéletesen működnek.
-
bim
veterán
Nekem volt ref és most a PCS van igaz vízzel. A hűtése a PCS.-nek halkabb viszont nem digitális wrm van rajta mint a ref kártyán! Így is megy 820/1100-at csak jelzem. A hűtése halkabb mint a ref kártyának de picivel olcsóbb alkatrészekből van összedobva ami esetleg majd hátrány lehet későbbiekben. Talán....
Jahh és azonnal kell telepítened az ATT-t vagy átírni a biost mert az idióták 2d-ben 900-as memorajelet írtak be míg 3d-ben 925 és villog mint állat ha 2d-ben dobálja az órajelet. ez ATT-vel TÖKÉLETESEN korrigálható! -
válasz
dangerzone #2941 üzenetére
Oké, de ez itt 4K.
-
macy
addikt
Jut eszembe. Gigabyte GA-M56S-S3 alaplapom van. Ha jól tudom ez PCI Express 1.0-ás. Jó ebbe egyáltalán a 4850? Vagy vennem kell másik lapot?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Mostanág nagyon instabil a rendszerem (rendszeres kék halál) és driver problámára gyanakszom, így minden hardvereszközöm topikjában rákérdezek, melyik a legstabilabb driver. Jelenleg a 9.6-os driver van fent, nincs húzva a kari jelenleg. Stabil? Igen vagy nem?
-
fagy53
nagyúr
válasz
HellGreg #2925 üzenetére
2.2GHz nem sokra elég! Erre céloztam korábban, lehetnek problémák egyes játékokban ahol könnyen a VGA-t hibáztathatod, pedig a proci gyengélkedik. Nem az átlagos játékmenet a gond, hanem bizonyos jeleneteknél leesik a sebesség akár a felére is. A 2x1GB is kevés lehet, a win 7 többet használ mint az XP, bár a Vista-nál kevesebbel is megelégszik.
Ha nem tudod a CPU-t feljebb húzni 2.6GHz-nél, akkor gondolkodj el egy CPU frissítésen és számolj hozzá egy RAM bővítést is, ez a VGA kihasználatlan lesz ezek nélkül! -
-
fanfany65
tag
-
Clemi
veterán
Bocsi a kérdésért (még nem volt 4870-es kártyám)... 2x6 tűs tápcsati van ezeken a kártyákon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- BestBuy ruhás topik
- RAM topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- NVIDIA® driverek topikja
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest