Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- RAM topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Mivel nem vagy milliomos ezért hülyeség ennyi pénzt kiadni a 4870 1GB-re amikor nem tudod igazán kihasználni. Ezt olvasgasd át, hátha megérted mire gondolok!
-
Laraxior
titán
Scythe Musashi valakinek a VGAjára?
privi jöhet
-
-
danilla
őstag
Ha majd fejlesztesz, vegyél cf-es lapot, rakj bele még egy 4850-et
Akár lehet ez is egy alternatíva, de ha nemsokára akarsz procit váltani valami erősebbre, vagy esetlegesen még monitort is ami nagyobb felbontásra képes, akkor viszont már jobb választás a 4870, de akkor már 1GB -
keke69
őstag
Ha meg fejlesztek akkor vegyek másik kártyát?
A két kártya között van 3500Ft eltérés!!! -
fagy53
nagyúr
Az a proci éppen a magasabb felbontáshoz elmegy ahol már úgyis VGAlimit lesz.
Addig amíg a monitorról nincs infó úgysem lehet mit mondani.A RAM elég, márcsak az a nyavalyás felbontás, vagy moncsi hiányzik.
Akkor a 4830 a Te kártyád, a maradék pénzból meg a procit cseréld!
-
keke69
őstag
A ram az kimaradt 2x2Gb geil
1280x1024-es felbontásban egyenlőre!Miért mekkoráig lehet?
-
keke69
őstag
Most van egy ajánlatom 4870-re ami 512Mb 36000-ért,meg egy 4850-re vapor 1 gb 32500!
A gépem meg semmi extra
Asrock A770Crossfire
Amd 6000+ proci
High power 460W táp 2db 6 pines csatival
A többi nem hiszem hogy lényeges!Köszönöm az eddigi hozzászólásokat és tanácsokat!!
és még várom a továbbit!
-
keke69
őstag
Pont jó lesz a következő kérdésem ehez a topikhoz
4870 512 Mb vagy 4850 1Gb ?
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségét is!
-
danilla
őstag
4870 XFX (teljesen ref), giga 4870 (szintén ref), sapphire 4850 dualslotos hűtés (hangos volt
), a két 3850 (ref), xfx 4830, ezekkel a kártyákkal volt személyes tapsztalatom, így vagy úgy, és mindnek tökéletesen hűtött a gyári hűtője.
A gainward 4830-on viszont siralmas volt a hűtőKloss: XFX XXX
-
-
danilla
őstag
Szerintem!
1. HIS
2. Sapphire, Powercolor, Gigabyte, XFX (nekem is, és haveromnak is xfx radonja van, 4870/4830, egy másiknak giga 4870 volt, jókvolt sapphire radeonom 4850-em, haveromnak két 1650-e, és két 3850-e )
3..Gainward, MSI (haveromnak gainward volt, és nem volt egyáltalán megelégedve a hűtővel, volt msi radonom is, nem voltam megelégedve vele, bár igaz gyenge "encore" változatot kaptam ki )Személyes tapasztalatok alapján. Ezt a sorrendet tudom felállítani én.
-
keke69
őstag
Sziasztok valaki tudna nekem felállítani egy sorrendet az ati gyártók kártyáihoz(minőségre gondolok)
Köszönöm előre is!
-
sn0
csendes tag
válasz
Motaba78 #1850 üzenetére
előfordulhat. Ki tudja. Igaz ment 1 napig, miért ne menne több ideig? Más az, hogyha valaki arra gondol, hogy egyfolytában fejlesztgeti a gépét, és nem akar tápot cserélni közben, és itt húzza a száját mindenre, még egy sima véleményre is, akkor az vegyen egy kib@szott 1000W-os tápot és kész. nem lesz táp gondja egy darabig.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tgulyas #1854 üzenetére
Nem nagyon, akkora különbség nincs a kettő között. Sztem is várd ki a DX11-es karikat most már.
mod: Október 22-én, ha kijött a végleges Win7 akkor jönnek a DX11-es karik is.
-
tgulyas
senior tag
4870-et érdemes lecserélni 4890-re? 4870 vapor x2 milyen kari?
-
Altradan
tag
Én értem hogy gyárilag OC változat, de azért ez csak túlzás
[link] -
Dj Dekko!
őstag
Én ilyet nem mondtam hogy nem viszi el. Lehet buták a gyártok, lehet csak azért írják rá hogy nagyobb tápmellé rakd a karikat mert ... költsd csak fölöslegesen a pénzt. De úgy érzem hogy egy adott Sli avagy CrossFire HighPC nél. Biztonságosabb nagyobb tápot venni.
Nem pénz kidobásból hanem hosszútávra.
Nekem ÉJJEL NAPPAL MEGY A GÉP! 0-24 óráig, és hát nem nagyon szokott érdekelni hogy most jelen pillanatban mennyi vinyó, vga van a gépemben(most 4 vinyo és /4 op.tikai jelenleg)
A lényeg az hogy ha fejleszteni akarom a gépet. Egyetlen egy dologhoz ne keljen már mindig hozzá nyúlni. A tápegységhez. Másfelől a Régi AMD prociaim és lapjaim kicsit mást kajáltak mint a mostani új 45 nanos intel...Viszont a kártya fogyasztása meg nőtt.
Tegyük hozzá, hogy elvitte, igen a 4870 crossfire nagyon szép teljesítmény a 450W táptól. De én arra is kíváncsi lennék hogy fél év múlva is ezt mondod aktív terhelés mellett? -
Motaba78
addikt
válasz
DerStauner #1849 üzenetére
ebben a topikban esetleg. [link]
-
Motaba78
addikt
"1000 tesztet lefuttatunk, a táp még csak hangos sem volt, és könnyen, elsőre, gond nélkül megbírkózott egy erős tuning géppel."
azért tegyük hozzá, hogy amint mondtad elvitte, de tartós tesztelést nem vettem ki a szavaidból , ami nem egy két óra, nem is egy két nap.
hosszútávon lehet más lenne az eredmény. -
DerStauner
senior tag
sziasztok!
van valakinek már tapasztalata a 9.6-os driver-rel?
-
Qru
MODERÁTOR
Előfordulhat de nem jellemző. Mik a hibajelenségek? Hőfokok rendben vannak?
siriq: Szerencsére a legtöbb Corsair tápba is SS bél van. A csökkenő gyártási csíkszélesség miatt egyre kevesebbet fognak enni a cuccaink ezért tényleg érdemes olyan tápot venni ami alacson kihasználtság mellett is jó hatásfokkal dolgozik.
-
sn0
csendes tag
Látom megy itt a nagy tápkérdés. Az én tapasztalatom, véleményem: Gigabyte ep45-ds3 alaplapom van e8400-as procival, ami 4GHz-en megy, nem alapfeszültséggel. 2x2GB ram 1066MHz-en, 2 vinyó, dvd író és egy HD4870-es vid. kari. Na már most volt szerencsém egyszer kipróbálni crossfireben 2db. 4870-et, 800/1000MHz-re tuningolva 4.2GHz-re tuningolt e8400-essel és mindezt vidáman elvitte egy Corsair VX450-es táp. Szóval egy minőségi 450W-os táp, mint amilyenek a corsairek például, bőven elegek egy csúcs konfighoz is.
1000 tesztet lefuttatunk, a táp még csak hangos sem volt, és könnyen, elsőre, gond nélkül megbírkózott egy erős tuning géppel. -
lsc
nagyúr
válasz
Dj Dekko! #1837 üzenetére
Nem értem mit okoskodsz, egyre mélyebbre süllyedsz . Először nem bírsz megérteni egy táblázatot /mondjuk nagyobb betűkkel is odaírhatták volna hogy a teljes rendszer fogyasztása /, majd embereket nézel hülyének mert ők megértik . Az hogy neked egy 550 W körüli fogyasztású géphez 750-es tápra volt szükséged az a Te dolgod, de másokat ne nézd hülyének ha ők nem a Te véleményeden vannak, esetleg egy egyszerű táblázatot képesek megérteni . Részemről ennyi, remélem legközelebb vitatkozás előtt nézel utána a dolgoknak.
-
Qru
MODERÁTOR
A tápoknál a hatásfokot ha egy koordináta rendszerben ábrázolod az kiad egy szép hiperbolát. Vagyis alacsony és magas terhelésnél kedvezőtlenebb a hatásfoka a közepes terheléshez mérten (Pl a VX450 hatásfoka ábrázolva). Tehát a kb 50%-ra terhelt tápok hatásfoka a legoptimálisabb, ehhez képest alulterhelve kisebb a hatásfoka míg túlterhleve még rosszabb. Az eltérő belsők miatt ezek számszerűen változnak de általánosságban mindegyik tápra igazak.
Huh de off ez itt.
-
csabi011
tag
Helló!
ASUS 4850 -em van teljesen gyári (hütés, 512-es...)
lassan 1 éves lesz a gépem és most ha felmegyek játszani 99 fokos lesz a kari 60% -os venti melletnem todom eddig ilyen nem nagyon volt. Tudom itt a nyár... de tavaj nyáron is már használtam és akkor nem melegedett enyire...
Valami ötlet?
Vagy bekéne ruháznom egy hűtőre hozzá?és akkor milyen kéne? -
Motaba78
addikt
válasz
danilla #1831 üzenetére
igen, én úgy ítélem meg, hogy nekem megfelelő lesz a beállítás, de minden ember más, én nem fogom teljesen visszavenni amin még működik, elég nekem, hogy 2dben nem fullon megy a karesz.
Így is látható, hogy kevesebbet hamizik, valamint a hőfokok amik alapból sem magasak még alacsonyabbak, az amúgy sem hideg szobában.Maradjunk a péntek környékén a bios küldéssel, ha neked megfelelő, és ha esetleg lecseréled a karidra, akkor szigorúan csak a saját felelősségedre használd, természetesen nálam megfelelően működik (eddig).
Privibe kérem majd a mail címed és simán átküldöm, nincs gond.Holnap kicserélem az elemet a fogyasztásmérőben és letesztelem a gépem, most már kivi vagyok mit eszik ez a kis vas.
-
Pepe78
őstag
Erre senki:?
Sziasztok!
1Gb 4870 Toxic-ról kérnék némi infót.
Tuning illetve a hangja érdekelne. -
kriszbon
őstag
válasz
Dj Dekko! #1826 üzenetére
Az a te dolgod, hogy hány kártyát veszel a gépedbe! A dolog onnét indult hogy a 4870-es kártyád mennyit fogyaszt! Én erre linkeltem hogy a teljes rendszer mennyit fogyaszt, és te elkezdtél jönni a több kártyával, meg az X2-vel, holott először erről nem volt szó! Most meg belinkeled te is hogy mennyit is fogyaszt a rendszer a 4870-el teljes terheléssel 264W! Nem értem hogy ezek után miről akarsz vitatkozni, de ahogy észreveszem neked aztán mondhat bárki bármit, te mindent meg akarsz magyarázni! Már írtam hogy a továbbiakban nem látom értelmét erről veled vitázni!
Mod: (a rendszer a 4870-el) -
danilla
őstag
válasz
Szerintem a tegnapiból rájöhettél volna, ha igazad van, ha nincs akkor sem érdemes leállni lsc-vel vitatkozni, mert aztán ennek soha nem lesz vége.
lsc: nagyon örülnék, ha vau vau óvodás beszólást hanyagolnád, tudtommal van gyereked is, szal kétlem, hogy tini lennél, szal jólenne ha nem próbálnál burkoltan megsérteni.
Mellesleg jó, hogy a hsz egyik részét ragadod ki, nem lenne jobb ha nem abba kötnél bele, hogy az egyik fele hülyeség, hanem abba hogy a másik fele teljesen megállja a helyét? Úgy tűnik mintha mindig bal lábbal kelnél és csak kötözködni akarnál, mindegy kivel, csak legyen valaki akinek beleköthetsz a mondandójába. Ha továbbra is próbálsz nekem valami értelmeset írni azt plz tedd meg pü-be.
Köszönöm szépen -
lsc
nagyúr
válasz
A válasz . Tápot meg nem heccből vettél hanem hülyeségből, a komplett konfigod tuningolva ehet 300 W-ot, a tápod nem megy 50 %-on, a hatásfok meg általában 80% körül a legjobb . De nem baj okos voltál, csak az ilyen "okos" dolgokat legalább ne terjeszd . Az hogy egy grafikont nem tudsz elolvasni és megérteni már csak hab a tortán . De az megy hogy embereket cseszegetsz a hülyeséggel .
Nézzük már körbe mikor már 3 - 4 vga belerakhatunk egy gépbe. Mondjuk a lapodba bele lehet 3-4 kártyát rakni, kalapáccsal .
Tudni illik azt is hogy komolyabb tuningnál a kártyák fogyasztása nem dupla teljesítmény felvételt követelnek. Hanem picit többet... ezeket is érdemes bele számolni a tápdolgába.
Ezt az "okosságot" /mármint a dupla fogysztást/ alá tudnád támasztani valamivel ? Ez sem "teljesen" így van.Mod : Csak jelzem ma egyszer tévedtél, jól használtad az offot .
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
danilla #1824 üzenetére
Én ezt soha nem szoktam kicentizni. De nem tartom igaznak azt a kijelentést se hogy ... ahogy fejlődik a vga ipar annál kevesebbet fog fogyasztani... van egy két brtuális példa...persze felső kategóriában.
Nézzük már körbe mikor már 3 - 4 vga belerakhatunk egy gépbe.
Másfelől én nem heccből vettem 750W tápot. Tudni illik azt is hogy komolyabb tuningnál a kártyák fogyasztása nem dupla teljesítmény felvételt követelnek. Hanem picit többet... ezeket is érdemes bele számolni a tápdolgába.
De a lényeg. 400W üzemelek egy 4870 es kártyát venném a párját? vagy egy X2? azt cserélem a tápot? !Ki hogy gondolja
én ha veszek tápot 4 - 5 évre nem fél évre.
lsc-nek üzenem.:
Mert kevesebbet eszik egy HD 4870 es egy 3870 nél ahogy fogalmaztál... akkor ezt magyarázd meg nekem kérlek: -
danilla
őstag
lsc és Dj Dekko! ti tulajdonképpen miről is "vitatkoztok" ? Mert mindegyikőtök csak fújja a magáét, egyikőtök arról beszél, hogy egy 400W-os táp elég egy 4870-hez (ami igaz, mert bőven elég még egy quad társaságában is), meg hogy tesztekben átlagban a gép teljes fogyasztását mérik, nem csak a kártyáét, a másik meg arról, hogy tesztekben nem 350-400Wos tápokkal tesztelnek(természetesen ez is igaz). Nem értem
-
Jó,hogy lehet módosítani,mert igy legalább ha észreveszem,hogy hülyeséget írtam akkor lehet korrigálni.
Előbb beszéltem aztán néztem meg a hiv. ajánlást.
Ott 500W vagy nagyobb.ATI Radeon™ HD 4870 System Requirements
PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard
500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)
Certified power supplies are recommended. Refer to http://ati.amd.com/certifiedPSU for a list of Certified products -
Pepe78
őstag
Sziasztok!
1Gb 4870 Toxic-ról kérnék némi infót.
Tuning illetve a hangja érdekelne. -
-
BlackV
őstag
CX400 van a gépembe phenom II és 4870 alá. Néha meg kell néznem, hogy él e egyáltalán a táp, annyira mélyen alszik.
Szerk.: Egyébként én úgy tudom, minél jobban kicentizzük a tápot az adott konfighoz, annál szebb a hatásfoka. (Természetesen azért a CX400-at is fel lehet ébreszteni ebben a konfigban..)
-
vergilx
őstag
a diagram tetején fel van tüntetve,hogy a TELJES RENDSZER FOGYASZTÁSA idle,illetve 100% terheléssel
-
vergilx
őstag
Kicsit módosítottam a 4870 em hűtését,leszedtem a műanyag fedlapot,és kapott középre egy 8centis ventit
igy hogy huzva van,kb10fokot hült a kari. -
Khaal
őstag
válasz
csabicsepp #1806 üzenetére
Poénos, hogy a prohardveres "tetszett" értékelés ott figyel az oldalon. Közben meg a tesztben semmivel se volt jobb a többinél, csak a hozzáadott Rainbow Six miatt kapta a plecsnit
.
-
csabicsepp
aktív tag
Ezen én is nagyon meglepődtem, bár a végén inkább az MSI volt a meglepi (egyedüli hubája, hogy az órajelállításokat nem szereti)
A 4830 sapphire ráadásul jobb hűtővel, jobban is melegedett (kb fél éves kártya volt, cserélni akartam, nekem elég lett volna az is). Azért majd még megnézem, nem-e az is valami OC verzió volt.
Esetleg még érdekes lehet, az msi 1.123V -n működik.Azt még akartam írni, hogy a fogyasztások csak viszonyítási alapok, nem a vita miatt írtam.
-
Dj Dekko!
őstag
-
lsc
nagyúr
válasz
csabicsepp #1806 üzenetére
Az a 4830 elég sokat evett .
-
kriszbon
őstag
válasz
Dj Dekko! #1805 üzenetére
Én minden nap végigolvasom a hsz-at amit az előző nap óta írtak, az általam látogatott topikokban! Igen számolgattatok, de mit is? Ahogy észrevettem elég sokmindennel nem vagy tisztában! De nem kívánok ezen vitát nyitni, ha te úgy érzed igazad van, ám legyen! Ezek után nem látom értelmét a dologról vitázni veled!
Mod: Igen elmondták, de Pl. az én hsz-om előtte ment. Vagy megint tévedek? -
csabicsepp
aktív tag
Szereztem nemrég egy MSI R4850-2D512-OC, az ál rézbordás verziót, az új 4+1 fázisú SSC-vel. [link]
Mellé egy jóféle fogyasztásmérőt is.
Csak hátha valakit érdekel, pár kártyát még mellette teszteltem (idle/full load):
( a full nálam 15 perc vantage, extreme burning módban).
Asus HD3840: 80/90 watt
Sapphire HD4830: 90/235 watt
Gigabyte HD4850: 115/245 watt
MSI HD4850: 100/205 wattA gyári hűtője kellemes hangú, elég csendes, nem fordulatszámszabályzós. (idle 41, full load 82 fok, nem túl jól szellőző, de max. 10dba-s házban)
Az órajeleket nem veszi vissza (640/993), ha birizgálom a biost, hogy 2d-ben kevesebb legyen, nem szeresse (random ati képernyőillesztő hiba, ha ablakban 3d indul), csak ha minden üzemmódban azonos a ram órajel. Egy példa a fogyira:
500/750mhz: 95/180 wattTettem rá Accelero S1 rev 2-t (elsőre nem jól feküdt persze
) + 12 centis (600rpm) venti, így idle 45 fok, full 70 fok.
Úgy látom ezek az új SSC-k megállják a helyüket, nekem kellemes meglepetés volt, azt hittem üres marketing szöveg a green blabla a dobozon.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
kriszbon #1804 üzenetére
Ha talán elolvasnád végig mit írtam. Akkor talán le esett volna neked is a dolog hogy számolgattunk és kicsit merész lenne ha a kártyám 344 W zabálna..OLVASD MÁR EL KÉRLEK MI VOLT ODA ÍRVA ...
Hogy lehet hozzá szólni olyan témában amit else olvasott...
Egyik ph kolegánk számolta...de ha vennéd a fáratságot és elolvasnád hogy mit írtam talán rájönnél.:
Nekem az 28.5A nál megáll. teljesen
28.5 x 12 = 342W (bár elég soknak tűnik nekem. de kitudja)
Bár nem tudom hogy jön ki akkor a grafikonon a 280 körüli érték Wattban mikor ... csak a kártyám fogyaszt 342W vélemény? !
Utána elmondták a kolegák hogy nem 12V kell számolni, így nem jó az eredmény. Én is csodálkoztam hogy kissé magas... -
kriszbon
őstag
válasz
Dj Dekko! #1761 üzenetére
Itt most te miről beszélsz? Mert én arra linkeltem be azt a tesztet hogy a te kártyád 3xxW-ot eszik! Vagy tévednék hogy azt írtad? Szerintem nem! Senki nem állította hogy akkora kártyákhoz nem kell 1 erős minőségi táp! Vagy állítottam ilyet? Szerintem nem! Egyébként miért ne azt nézzem hogy mennyit vett fel a teljes rendszer terhelés alatt, talán a matricát? Akkor mit akarsz nekem itt bizonygatni
-
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest