Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Axel pRo
aktív tag
A 3dmark Vantage egyáltalán nem XP kompatibilis???
-
DerStauner
senior tag
mi a véleményetek, melyiket rendeljem meg?
vagy
utóbbiról abszolút nem hallottam. előbbiben meg ha a kép alapján nézem, akkor sokkal több minden van.
a 4850-esemen szeretném lecserélni a lepotyogó bordákat (anélkül, hogy az ac twin turbo-t levenném - jó kis műszerész móka lesz)
-
Stirbi
addikt
akkor az a két darab 512 és 1gbos gigabyte is vezhérelhetö? biztosan?
mert afele hajlok, azon ,,komolyabb,, hütés van (ha jol tudom zalman)
-
Skiller
tag
E7 széria inkább szóba jöhet nálam mint az e8 az ára miatt.
Tudom hogy a sok cache lenne jó de én sajnálok 40k érte adni.
Talán a 4870 sokáig elég lesz és ráérek a procival foglalkozni.
Úgy hogy próbálok egy e7200 szerválni valahogy.Csak kp kéne
-
virkir
veterán
válasz
katt777 #2172 üzenetére
Próbáld néha összefüggéseiben olvasni a hozzászólásokat.
(#2118) Itt megmutattam mi történik ha a GPU- vagy a Ram-ot húzza valaki.
Látható, hogy a ram órajel emelése fűti a GPU-t igazán mert a mem vezérlő bír a legjobban melegedni.
Erre született a (#2122) tehát a ram fűti fel a GPU-t jobban ha emelik az órajelét.
Nem igazán a ram hőmérsékletről volt szó. -
Dj Dekko!
őstag
Újra telepítem a gépem, hátha megoldódik az szoftveres volt problémám.
-
Axel pRo
aktív tag
válasz
CsíkosMókus #2184 üzenetére
"Na, az a vicc, hogy neked az egygigással sincs még meg a 60"
Mert az enyém nem az -
danilla
őstag
válasz
CsíkosMókus #2171 üzenetére
Én is nagyon furcsálltam azt a 60fps-t. Gyorsan felraktam a játékot, hogy kipróbáljam. E8200 3,2ghz 4870 1gb 1280*1024 max graf, de nincs meg a 60fps, sőt... inkább 40-50, de az stabil
nem értem, hogy lehet neki 2ghz-es 1mb-os gyorsítótáras procival, meg egy 4850-el 60fps neki...
-
bozont
veterán
válasz
CsíkosMókus #2166 üzenetére
Na igen, bár szerintem most a legjobb választás egy Athlon II X2 245 (16k) vagy 250 (20k), ha valaki olcsón akar egy jó procit (alkalmazástól függően E7x00 vagy E8x00 teljesítmény). Csak ezt azért nem ajánlottam mert lapot is cserélnie kéne.
-
katt777
félisten
válasz
Axel pRo #2151 üzenetére
Meg kellene próbálnod az Obliviont maxon, tudnád, miről van szó!
Skiller: Ne feledd, hogy az E8 sorozat nem csak órajelben gyorsabb az E2 vagy az E5-nél! Ha E8500-at veszel, még 2 VGA-generációig jó lesz. Hiába a kisebb prociknál a magas órajel, amikor egy rakás játéknak már több cache kell, és persze a csúcs-széria utasításokból is többet tud. E7 még belefér, bár nincs kizárva, hogy rövid időn belül annak a cache-e is kevés lesz.
CsíkosMókus: VGA-nál is MINDIG látszik. Tudni kell tuningolni.
Az AMD négymagosait meg lesz.rom, nem kevés ismerősöm váltott Phenomról E8-ra, és mind örül, mennyivel gyorsabb lett minden (hát még én a 3GHz-es X2-ről!!!). Tesztekben még olykor jók, de játékokban sehol nincsenek, és most vegyük le azt, hogy ált. direkt 4-magot támogató játékokkal tesztelik őket, a többi 90%-kal meg nem.jagada: A bekapcsolás mellett be is kell állítani azokat az órajeleket!
Ha az említett opciót bekapcsolod, akkor a játék-profilok nem működnek, hanem az auto túlhajtást alkalmazza a progi. -
katt777
félisten
Kár, hogy a RAM-ok hőmérsékletét nem tudhatod fizikai mérés nélkül.
darky@: driver és tapasztalat. Pl. 4870 100/200MHz@0.783V-on képes gond nélkül üzemelni, Vistán 200/300MHz alatt csíkoz, de csak a 9.6 driverrel.
jagada: Állítsd be, hogy visszaváltson az auto túlhajtásnál.
gyiku: Ne használj GPU-Tool-t. ATT-nek valami más betesz. Az a kifagyás driver-hibának tűnik, esetleg túl magas tuning?
audi100td: Vapor-X, de inkább HIS IceQ4.
and1ao: Állítólag, értesüléseim szerint, a 4850-et is lehet egy icipicit tuningolni.
1269: Különösen, ha mindkettő fent van!
-
-
Dj Dekko!
őstag
Megtaláltam a problémát miért nem állítja át a feszültséget a kártya magának.
SEHOL nem ismeri fel lényegében a i2bust, magát a kártya biosát, agyát.
Lehetséges azért mert az én saját módosított biosom van rajta?!
De csak a 3D órajeleket állítottam át. -
Skiller
tag
THX
-
CsíkosMókus
aktív tag
-
Bluegene
addikt
válasz
danilla #2136 üzenetére
lehet 40nm, lehet GDDR5
de a 4850nek 800sp-je és 256 bitje van, szal az a jobb vétel
használtan 20-24K a 4850, és erősebb a 4770től
jó persze a fogyasztás...
egyébként 1000Wh 40 ft szal kábé 20W van köztük, néhány fillért(nem forintot) nyersz óránként
olcsóbb is és erősebb is, ennyi
-
CsíkosMókus
aktív tag
Ennyit a nagy gpu tuningról, 820mhz-en egy játék átvezető videója alatt egyszer csak elsötétült a kép, 100%-on üvöltött a kártya, nyomtam egy resetet, ugyanúgy semmi. Áramtalanítás, kikapcs-bekapcs, megjavult, vissza gyárira, szevasz.
Na ezért nem szeretek videokártya tuninggal szórakozni: sose tudod, mitől száll el, vagy mitől lesz képhiba. Processzornál egyből látszik ha nem bírja az adott órajelet, videokártya bármikor el tudja dobni. -
Skiller
tag
Far Cry 2 nem szereti a 4xxx szériát. HD2900pro-val e2180 al 1280x1024 ultra high 4x élsimítással toltam ki 35-50fps élsimítás nélkül 45-70fps.
Az én tapasztalatom ez mert most 4870esem van és épp hogy jobb mint a 2900pro ebben a játékban.
A kérdésem hogy a 2180as lecseréljem e egy 5200esre. Vagy inkább e8500.
Nem akarok 3dmarkozni csak játszani mondjuk elég most is az e2180@3ghz de talán a e5200vel jobban muzsikálna. Megéri a 40k 6mb cache-t vagy elég a 2mb-t
-
danilla
őstag
válasz
Picturemaker #2156 üzenetére
Én 39-ért vettem az iponba az XFX 4870 1GB XXX kártyámat, ezek nem azért olcsóbbak, mert rosszabbak, nem kell gyanakodni, egyszerűen annyi az egész, hogy ehhez olcsóbban hozzájutnak a külföldi nagykerekből.
-
bozont
veterán
Felvetődött bennem egy érdekes kérdés. Ez a DVI->HDMI átalakító amit az ati kártyákhoz adnak, használható monitorhoz is? Működik visszafelé is a dolog (HDMI->DVI)? Pl ha egy Xbox360 konzolt (aminek ugye HDMI kimenete van) akarok rákötni a monitorom DVI csatlakozójára, akkor működhet-e így, visszafelé a dolog?
-
madgie
titán
válasz
Picturemaker #2153 üzenetére
38-ért egy gigás Powercolor 4870-et kapsz baba hűtéssel (ipon)
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
GIGABYTE RADEON HD4850 1Gb PCIEX (GV-R485OC-1GH)
Erről tud valaki infót? Főleg, hogy a hűtése mennyire jó és halk.
Vagy 35e alatt milyen tipust érdemes választani.mod: érdemesebb az 1 GB-os verziókat választani? (rég volt ATI-m)
-
Axel pRo
aktív tag
Nem tudom miért foglalkoztok ilyen intenzíven az órajelek meghuzásával mondjuk egy HD4850-nél
Szerintem ez egy olyan kártya ami alap órajelen ultra highon is viszi (majdnem) az összes játékot pl ezeket: cod4, farcry2 stb. vagy csak ugy tervezitek hogy egy darabig nem lesz kártya csere
Mert másképp szerintem alapórajelen is egy nagyon jó kártya (mondom mint tulajdonos)
Végülis ha belegondol az ember akkor rájön hogy nagyjából két kártya választja el a csúcs kategóriától (4870,4890) szerintem
-
audi100td
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #2137 üzenetére
Köszi, akkor szerintem a vapor lesz.
-
gyiku
nagyúr
xfx 4850 xxx, crysis alatt alaporajelen mar masodszor fagy ki igy:
mi ez? -
TomBoy1986
veterán
válasz
audi100td #2127 üzenetére
A Sapphire-ön belül a Vapor-Xa legjobb hűtés szempontjából. Most a nagy melegben 38-40°C terheletlenül nulla hang mellett, míg terhelve 55-65°C szintén nulla hang mellett, ami annyit tesz, hogy terheletlenül 800RPM-en mozog a venti, terhelve pedig "felszökik" 1100-ra
A többi nekem fel sem merült vásárláskor. Végre akartam egy gyárilag jó hűtésű kártyát a sok ref. és ahhoz közeli után és bejött. Ha újra kellene választanom, akkor is ezt venném.
-
danilla
őstag
Ez olyan dolog, ha a 4850-et is húzod akkor már nem veri meg a 4770. 30K körül van újonnan a 4770, ennél olcsóbban lehet venni a 4850. Ettől függetlenül én is 4770-et vennék (de csak az XFX eredeti hűtős fekete nyákos változatát) ha a kettő közül kéne választanom, de csak a 40nm, meg a DDR5 miatt. Bár érdemes elgondolkozni a Gainward DDR5-ös 4850-es kártyáján is.
Amúgy ez az OC tiltás csak ideiglenes, valószínűleg addig amíg a 4850 készletek kellőképpen el nem fogynak. -
Kloss
őstag
Most függetlenül attól, hogy a vita alapját képező kártyán működik-e a szoftveres feszültségállítás, nagyon egyszerű olyan áramkört készíteni, amely szoftverből állítható. Többféle megvalósítási módja is lehet, akár az ellenállás értékének a változtatása, stb. Ha a bios-t átírod, az is szoftveres módosítás, nem hardveres.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
melyik a legjobb 4850?
Sapphire dual slot-os (leginkább az ára miatt), Vapor-X, XFX és Gainward GS között vacilálok.
Gondolok elsősorban a hűtésre és tuningra.
-
jagada
addikt
válasz
CsíkosMókus #2124 üzenetére
A GPU tuning jobban megmutatkozik az eredményekben
-
and1ao
őstag
de az a gond h hiába kantintok a lakara akkor is szürke marad minden és nem tok vele semmit sem csinálni tudtam h azzal kell vmiért nem mükszik.
Vajon mi lehet a gond??? -
CsíkosMókus
aktív tag
Nem 100%-on megy, hanem automatán, a gyári beállításainak megfelelően.
Mint kiderült, 100%-ra téve megy 1000 ramórajel körül, de ember nem marad meg a közelében.
Ezek szerint mégiscsak a hőmérséklet kavar be neki.
Egyébként melyiket fontosabb húzogatni? Ilyen memória mellett a gpu-t, ugye? -
gyiku
nagyúr
válasz
katt777 #2101 üzenetére
en 2d-ben szeretnek alacsony orajeleket, es feszultseget, de kifagy. ha gputool-al 650/1050-nel kisebb erteket allitok be, ignoralja. tuningolni viszont lehet igy, csak ha a ramot megemelem akar 1 mhz-el is, mar fagy. gpu viszont birja.
ATT el sem indul vmi hiba miatt. -
virkir
veterán
válasz
CsíkosMókus #2121 üzenetére
Megy a kettő együtt csak a memória fűti jobban a kártyát a GPU húzás meg kevésbé.
Ha hűvösebb az idő akkor próbálkozz újra bár valami nem jó a hűtésednél mert nagyon magas ha átpasztáztad és 100%-on megy a venti.
Nekem most 25-28°-os szobában 40%-os ventifordulatnál sem megy 90°-ig ha terhelem a kártyát. -
->Raizen<-
veterán
Valaki lécci mondja már meg hogy a 4850est mennyire lehet leszabályozni mennyi a minimum mhz amin még működik a kártya hibátlanul? Nekem ref sapphire 512 mb-os van. Energiatakarékosság miatt kérdezném. Ati tray toolsal próbálnám beállítani thx.
-
virkir
veterán
válasz
CsíkosMókus #2114 üzenetére
Roppant egyszerű a MEMIO fűti baromira a GPU-t ha csak GPU órajelet kezded húzni alig nő a kártya teljesítményfelvétele.
Piros: 3D fesz beállítása, látszik kicsit emelkedik a hőmérséklet
Sárga: GPU órajel 3D értékre állítva lényegében semmit nem emelkedik a hőmérséklet
Kék: Memória órajel 3D értékre emelve a hőmérséklet a MEMIO-val az élen megindul ezerrel felfelé.
Majd a végén ahogy visszavettem a memóri órajelet a hőmérséklet azonnal elkezdett csökkenni. -
jagada
addikt
4850-es karinál ATT-be beállítom a 2D és 3D-s profilt, 2D-s órajelekkel indul, de játék után nem vált vissza az alacsonyabb órajelekre a GPU-Z szerint!
Tud valaki megoldást?
-
katt777
félisten
Nézz körül az ATT beállításaiban sztem (pl. hotkey poller kilövése), illetve a legfrissebb verziót használd, ha nem az van. Az oldalamról tölthető le teljes beállítás ATI kártyákhoz órajel-profilok nélkül, így csak azokat kell beállítani a saját kártyádhoz a leírás alapján.
Vagy valamivel összeakad (pl. CCC, bár a kék halál elég ritka). -
CsíkosMókus
aktív tag
-
Gabás
addikt
válasz
CsíkosMókus #2112 üzenetére
90 fokos, és még húzod?
-
CsíkosMókus
aktív tag
Sapphire 4870, 512mb, gyári hűtés megpasztázva, gyári új hibamentes bios.
Következő van, 820-ra belövöm a GPU-t CCC-ben, gyönyörűen megy, Furmark is, stb. 90-91 fokos most a melegben.
Ha mellé a ramot is elkezdem emelni, legyen akár csak 910MHz, a gyári 900 helyett, Furmark úr 5 másodperc futás után lekapcsolja a monitort. Mi lehet ez? Valami bug, vagy a hűtés nem bírja? -
-
katt777
félisten
"Nem ok nélkül vannak kitalálva a hardveres voltmodok ahol mindenhol kívülről van belenyúlva a feszültség szabályozásba." - Aki rühelli a magyar tanárát, az küldje el ezt neki, ha majd szüksége lesz pár szabadnapra!
Daffni2: Sajna a magam részéről is azt tapasztaltam, hogy hiába a szoftveres "VMod", a VGA-k teljesítménye nem nő (már a 38xx szériától kezdve), és még csak nem is melegszenek jobban, ami azért valamennyire jelzi a teljesítményfelvételt. Tényleg jó lenne megmérni a hatást, mert a szoftverek csak kiolvassák a beállított értéket, ne mérnek semmit.
1269: A sávhatárra gondolsz? Az nem cseszi el, viszont amikor én ezzel próbálkoztam, az egész kari ismeretlenné vált a rendszer számára, miközben az eszközkezelőben OK volt. Hogy az újabb RBE-ban ezt javították-e, nem tudom, mert ATT-t használok, az ugyanis sok olyan hardveresen beépített 48xx szériahibát kijavít, amelyekkel semmit nem tudsz kezdeni bios-moddal. (Bezzeg a 46xx széria, abban f.sza bios-ok vannak!)
-
1269
tag
válasz
katt777 #2101 üzenetére
Szia!
Két kérdésem volna:
Sikerült a leírásod alapján, átírni a powercolor 4850-esem venti vezérlését.
A RBE utolsó fülén ha engedélyezem, 650 fölött is menjen, akkor az nem fogja elcseszni az első fülön lévő órajeleket?
Az természetes, hogy a rivatuner, vagy az att-vel emelem az órajelet akár 1Mhz-el is kék ablakot kapok?(ccc engedi max 650-ig)
üdv:
Ottó -
virkir
veterán
válasz
Daffni2 #2106 üzenetére
Nekem akkor sem fogja senki megmagyarázni addig amíg műszerrel nem méri ki, hogy egy kapcsolást aminek van 4-5 feszültségszintje gyárilag ellenállásokkal meg hasonlókkal beállítva azt módosítani lehet szoftveresen.
Itt elég sokat próbálkoznak a voltmoddal és ha megnézed minden állítás alapja, hogy bizonyos ellenállások értékét módosítják. -
virkir
veterán
válasz
Daffni2 #2096 üzenetére
És ezt ki is mérted műszerrel vagy legalább egy monitorozó progiban látszik a hőmérséklet emelkedés ha emeled a feszültséget?
Mert csekély elektronikai ismereteimből képtelenség egy olyan kapcsolást szoftveresen módosítani ami fizikailag, alkatrészméretezéssel 4 értékre van beállítva.
Nem ok nélkül vannak kitalálva a hardveres voltmodok ahol mindenhol kívülről van belenyúlva a feszültség szabályozásba.
Hidd el szemfényvesztés a szoftveres voltmod. -
katt777
félisten
válasz
DerStauner #2076 üzenetére
Teljesen OK a paszta, az az MX2 meg még nem is rossz. Én csak sima nanopasztát tettem a 3870 RAM-jaira anno, és nemcsak hogy jól szolgáltak (extra tuning), hanem még a leszedésük is könnyen ment.
gyiku: Sajnos biosban nem lehet többféle 3D módot beállítani, pl. hogy kevésbé igényes játékokat zajtalanul, mégis élvezhető minőségben játsszunk (pl. 500/600MHz@1.143V), ATT-ban viszont igen.
Dj Dekko!: Hogy RivaTunerben beállítasz valamit, azt nem feltétlenül fogja alkalmazni a kari, főleg, ha hardver-lockos, azaz fölfelé nem tudsz szoftveresen feszt emelni. Bios-ból lehet még megpróbálni, de ha jól rémlik, valaki régebben próbálta, dettó eredménytelenül. Persze a programok kiolvasták a magasabb feszt, de a kari nem erősödött. Arra most nem emléxem, hogy ezt mérték-e fizikailag, vagy az egy 3870 tuning volt.
Látom, közben Virkir már meg is írta.danilla: Notebook-on egy ismerősöm szerint is jobb a Win7, viszont nem azért, mert a rendszer jobb, hanem mert be vannak építve olyan driverek, amelyek Vista alá nem léteznek (régebbi gép, de nem annyira), vagy nem működnek.
Videóra én MPlayert használok, mert azzal frankón lehet képet nagyítani, pl. TV-ről felvett, de szélesvásznú filmek esetén, amelyeknél teljes képernyős módba WMP jó széles fekete kerettel rakja körbe az egészet. Ja, és MPlayer-hez kodek csomag sem kell, ami meg a TV tunert és a játékokat tudja megbolondítani. De audio fronton maradok a WMP-nél. Anno a kazettáimat CD-re rögzítve kidobhattam 100CD-t, mert mindig Winampal hallgattam végig a javított felvételeket, aztán az asztali hifiben egy kupac szar volt az összes (OK, tesztelhettem volna, de akkor én is azt hittem, hogy jók ezek a médialejátszók). Utána WMP-vel hallgattam vissza mindent, és az hifiben is tökéletes volt. 3rd party lejátszókat illetően max. AIMP az, ami elég jó.babicsbalu: A VRM hűtés a neuralgikus pont, emiatt füstölnek el kártyák TT és S1 (és mások) alatt is. Musashi jó lehet (elfér azon a +1 slot helyen), max hűtésre meg Auras Fridge (csak 7k!!!) 2 db 12cm ventivel)
TTomax: A videó az más, mint feljebb is írtam. Amúgy ahány gépre tettem rendszereket, minden hasonló sebességgel mentek a különböző win-ek. Nem a support-tól függ, hanem az XP/Vista/stb helyrekalapálásától. Erre nagyon jó szolgálatot tehet pl. egy telepítés-szerkesztő (vLite), amellyel jó előre kiszedhetsz minden szart. Nálam a 32-bites Vista feltelepítve és kipucolva szűzen 3GB, a 64-bites meg 7GB, minden gyors, és minden működik.
Daffni2: Már csak arra kéne rájönnöm, hogy ez nálam miért nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Formula-1
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Háztartási gépek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest