- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Májsztró
addikt
-
Seikai
aktív tag
Nekem oc-nál a 4870-esem drivere kidob a játékból ghostbusters alatt de csak ezen játék alatt ez normális ? Nem hiszem a gb olyan hűdehúha jó grafikájú lenne utoljára ilyennel a crysisban találkoztam de csak ott is a tankos pályán
Cooler Master HAF XM, Asrock Z87 Extreme4, i7-4790K @ 4.6Ghz, Corsair Vengeance LP 16GB 1600 DDR3, Gigabyte GTX 980Ti G1, Corsair RM 850W, Crucial C4 250GB SSD, 2TB WD Green, Logitech G35, G15, Roccat Kone, Win8 64, ASUS VG278HE
-
pmheros
őstag
válasz Májsztró #1091 üzenetére
Na ezért nem akaróztam hozzányúlni, kell a gari
Váltottam privátot az eladó sráccal azt mondta , hogy próbáljam ki másik gépben is , és ha abban sem jó akkor küldjem vissza neki. Épp most próbáltam ki, ott is hozza a 110°C -ot. ....holnap reggel postázom.
nem vagyok tökéletes
-
törölt tag
boldog 4850 tulaj lettem a mai napon (Sapphire Vapor-x verzió)
-
virkir
veterán
válasz samfishR #1082 üzenetére
Semmi baja csak túl érzékenyen reagál a powerplay.
A hülye mérnökök minden üzemmódhoz 3 ram és gpu órajelértéket rendeltek, hogy mi értelme van pl. 2D-ben változtatni nem tudom.
Azért csak alap órajelen mert amennyiben módosítod már nem szól bele a pp."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
virkir
veterán
Szerintem ne feszegesd jobb a békesség.
Ha minden áron próbálkozni akarsz akkor itt egy csokor 1024-es"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
madgie
titán
Kezdő bios-túrkász kérdés: majdnem mindenhol 512 GDDR5-ös 4870-esekhez látni letölthető BIOS Rom fájlokat. jó ez az 1024-eshez is? (az RBE nem jelzi a memória méretét a bios betöltésekor, csak a típusát)
Ja, és nem működik nekem a rapidshare-es Asus Top bios link. Nincs meg valakinek?
Szerk: Utóbbi stornózva. Megvan, igaz, az is 512 megás változat.
[ Szerkesztve ]
-
laci06
senior tag
Mi a szőrös fánknak a konkrét neve? Honnan tudnám leszedni újra?
-
CsíkosMókus
aktív tag
Ha csak max hőmérsékleten kockáz, akkor az nem bios hiba lesz. Egyébként garivesztést nem okoz a csere, elrontani se lehet. Kerestem a Sapphire oldalán a javított bios-t, de nem találom
Gari? Inkább.. A képhibákat javítja az új bios, de egyrészt a te kártyád már valószínűleg újabb mint az enyém, és a gyári jó bios van benne, másrészt a hőmérsékletet nem tudom mivel magyarázni. -
pmheros
őstag
válasz CsíkosMókus #1077 üzenetére
ebben a "Sapphire oldaláról leszedhető javított bios" megtalálásában kérnék egy kis segítséget. A Google sajnos ez idáig nem adott használható találatot.
A GPU-Z -t felrakva ezeket írja nekem:
a BIOS VERSION: VER011.012.000.002.000000 ,
a Device ID pedig: 1002 - 9440 .
A techpowerup-on találtam Bios -okat de úgy tűnik egyik sem újabb az enyémnél.nem vagyok tökéletes
-
hahakocka
senior tag
42%os venti sebességnél 1 RPM? Az fura nem? ÉS így volt 70 fok de nem megy feljebb. (Sapphire radeon Vaporx 512 ramos) A 450 wattos Chieftec táp csak elég neki.
-
samfishR
senior tag
Miért van az, hogy a PowerColor 4870-em alap ram órajelen (925MHz) 2d-ben vibráló képet ad, néha bevillan, megremeg a kép, viszont pl 900MHz-en, vagy 1000MHz fölött nem csinálja? Azt hittem hogy ha feljebb veszem még intenzívebb lesz, de elmúlt Szóval nem is baj, csak érdekel hogy mégis mitől lehet ilyen és hogy érdemes-e ilyenért gariztatni?
mod: 3d-ben semmi baja, még 925MHz-en sem, viszont játékok töltőképernyője pl villog, de amikor már játszom 3d-ben, elmúlik. 1GHz fölött viszont sehol sem csinálja, szóval ok
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Öhm, HD4850-em van.. Kicsit le vagyok már maradva... El tudná valaki árulni, hogy mostanság mivel szokás tesztelni? Még mindig a szőrös fánk az etalon, vagy van újabb? -
pmheros
őstag
válasz CsíkosMókus #1077 üzenetére
szia,
-a kocka hibák csak a max hőmérsékleten jelentkeznek, alatta 1°C -al már nem
-a belassulást is csak a kártya hővédelme miatti visszaórajelezésnek tudom be
-a hűtő szépen áll rajta, fixen van, és nem tűnik rendellenesnek.
- igen a ventillátor forog rendesen, ha ennél jobban forogna már tuti elszabadult volna Hangos is, és baromi nagy a légszállítása.
-ha lecserélem a Bios -t az nem jár garivesztéssel? plána ha nem sikerül[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz pmheros #1073 üzenetére
A kockák szériahibát jelenthetnek, rossz a gyári bios.
Megoldás: tedd fel a Sapphire oldaláról leszedhető javított bios-t! Google-ban rákeresve egyértelműen megtalálható. Annyi, hogy nézd meg, egyezik-e a kártya szériaszáma azzal, amit az oldalon írnak.
Nálam is mindenféle parajelenségek voltak a gyári bios-sal, sőt ugyanilyen kockásodás, de a kártya megvétele előtt utánanéztem, és tisztában voltam ezzel, hogy szükség lehet frissítésre. A hibák azonnal eltűntek frissítés után.
Nem mondom, hogy feltétlenül ez a baja, de nekem gyanús.
Esetleg a hűtő csálén áll rajta
Forog rendesen? A ventilátor fordulatszámát CCC-ben tudod szabályozni, forog rendesen ha felpörgeted kézzel?[ Szerkesztve ]
-
pmheros
őstag
-
Májsztró
addikt
válasz pmheros #1073 üzenetére
Valszeg túlmelegszik a kártya. Illetve 110-120 fokig vannak hitelesítve ezek a kártyák, de a 110 fok már tényleg sok. A ref hűtős 3d-ban 100 celsius körül ketyeg. A lassulás talán azért lehet , mert a túlmelegedés miatt visszaveszi az órajeleket a kártya. Igazándiból ne mtudom ,hogy van -e ilyen
Sztem mindenképpen gariba vidd vissza. Vagy ha nincs kedved bíbelődni vele akkor otthon barkácsold meg.
-
pmheros
őstag
sziasztok,
két napja jött meg a Sapphire HD4870 1GB Silent Efficient kártyám, de még csak ma értem rá komolyabban foglalkozni vele. 32bit -es XP alatt próbaképp játszottam egy fél óra Crysis -t. És csúnyán belassult a végére, 1-2fps lett a 60-70 -ből, és ki is rakott a menüjébe. Biztos szoftveres bibi lesz gondoltam, 8800GT volt előtte az kavarhat be. Feletettem egy x64 Vistát SP1 -est, legújabb Catalyst -al és 40perc után ugyanaz a jelenség, onnantól meg 5 percenként ismét.
Olvastam itt a fórumon a Furmarkot, na mondom ezzel kimérem. 1280x1024 fullscreen
Mielőtt elérné a max hőmérsékletet a "szőrős fánkba" apró téglalapok jelennek meg csoportokban. Nem gondolom hogy ezt látnom kéne.
A teszt alatt szépen felmászik a hőmérséklet a magasba, és vele együtt totál leesik az FPS. (Átlag 97) 120 -ról azonnal 30 -ra. Van fennt GPU-Z és látom CCC -ben is és hát a Furmark -ból is látom az aktuális hőmérsékleti értékeket. (A cpu-z -vel log -olom is az értékeket) 110°C ! nem találom kevésnek. Kb 20 fokos szobában, levet ház oldallappal.
A tesztprogramban ugyanaz történik mint a játékban csak hamarabb(5 perc) belassul a kártya. Így használhatatlanSzerintetek mi lehet: GPU, RAM, fesz ellátás túlmelegedése?
Ez így erősen garis ugye?Előre is köszönöm a válaszokat
nem vagyok tökéletes
-
fagy53
nagyúr
válasz ->Raizen<- #1064 üzenetére
A Codegen és társainak van egy nagy előnyük és két nagy hátrányuk. Az előny az, hogy olcsók, az egyik hátrány a megbízhatatlanság, a másik az, hogy nem tudják azt a teljesítményt leadni ami rájuk van írva. Ez utóbbi a legkevesebb, egy 500W-os táppal 350-400W-ig még el lehet menni. A legnagyobb baj a megbízhatatlanság amely egyrészt a felhasznált alkatrészek minőségéből, az olcsóságnak ára van, ill. a kellő védelem hiányából ered. Ha már egyszer feldobja a talpát egy gyengébb minőségű kondi, akkor nem kellene, hogy vigye magával a rácsatlakoztatott fogyasztókat is a kukába. A védelem kialakítása is pénzbe kerül, ezért az olcsóságot egyszer majd igy kell megfizetni!
Persze ez nem jelenti azt, hogy a tápod nem megy el még sokáig gond nélkül, de így két év után, ha ránézel a gépedre, egy időzített bomba jusson az eszedbe róla! -
TTomax
félisten
válasz ->Raizen<- #1059 üzenetére
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
lsc
nagyúr
válasz ->Raizen<- #1064 üzenetére
Amennyiben ez akkor valami gyártási hiba lehet, a 400-as típusszám ellenére is 350 w-ot írnak, azt se nagyon hiszem hogy ilyennel hajtasz 4850-et . De a Te dolgod, csak ne reklámozd .
Az élet kegyetlen .
-
->Raizen<-
veterán
-
Májsztró
addikt
válasz ->Raizen<- #1062 üzenetére
Örülök neki hogy nem fagy krájzisz alatt vele a géped. De majd amikor az egyik kondi azt mondja krájzisz alatt ,hogy pukk ... akkor biza valószínűleg védelem híján viszi az egész gépedet
-
Májsztró
addikt
Másolgatással valóban terhelve van a táp ... gratu Vegyél csak kodegen tápot , sata csatisat , króm ventiráccsal Én maradok az FSP-nél.
mod : (#1060) lsc , csak 11 mp
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Mondjuk adatok másolgatásánál a videokártya "hatalmas" terhelést ró a tápra . Talán valamelyik játékkal terheld, akkor van teljesítmény felvétel is a videokártya részéről . Van már védelem benn a "csillogó hűtőrácson" kívül, ha megdöglik már nem viszi az egész gépet vagy nagy részét ?
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
->Raizen<-
veterán
Azért ezt újragondolnám a helyedben hogy ratyi. A múltkor 4 hdd volt rákötve + 1 dvd olvasó meg a 4850 3 db 12 centis rendszerhűtő + egy hátlapi rendszerhűtő az 5200-as 3 ghz-n ment és adatokat másolgattam ide oda nem halt meg nem volt instabil stb. Az újabb szériás codegen 400w-os tápok már jók amiken már van 1 db sata táp csati meg krómozott vagyis csillogó a hűtőrács.
-
Motaba78
addikt
válasz hahakocka #1057 üzenetére
"Egyébként tudjátok mi lehet a baj a VGA-val? (HD ATi 4850 Sapphire VaporX-es) A fan speed (a fan a ventillátor fordulatszámának gyorsasága-nagysága amerikaiul ) 0-n állt még 55 foknál is a GPU-nál."
semmi baja a vganak gyárilag így van beállítva.
"38 fokról indult most reggel a GPU amikor bekapcsoltam a gépet és már felment majdnem 59 ig 15 perc allatt, szerintem nem megy a venti csak ha felér kb 60-70 fokra szerintem. Másnál is volt ilyen láttam a fórumokat nézegetve. Most mit tegyek?"
nem kell semmit tenni a vga elintézi neked, hogy jo legyen, ha zavar akkor ATT használata, vagy ha az ATT nem szimpi akkor bios mód venti szabályozással.
"62-63 ra is felment már na ott már 20-30%os a venti. A driver catalystjában is lehet állítani a vetni fordulatszámát nem? Lehet felkéne rakni 60-65%re?"
nem lehet állítani a ventit cccben, a fentebb irtam mik a lehetőségeid.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz TomBoy1986 #1044 üzenetére
Na akkor neked mik a GPU hőmérsékleti adatai GPU-Z-ben és Everestben?
Egyébként tudjátok mi lehet a baj a VGA-val? (HD ATi 4850 Sapphire VaporX-es) A fan speed (a fan a ventillátor fordulatszámának gyorsasága-nagysága amerikaiul ) 0-n állt még 55 foknál is a GPU-nál.
38 fokról indult most reggel a GPU amikor bekapcsoltam a gépet és már felment majdnem 59 ig 15 perc allatt, szerintem nem megy a venti csak ha felér kb 60-70 fokra szerintem. Másnál is volt ilyen láttam a fórumokat nézegetve. Most mit tegyek?
A winchester és a spu meg az alaplap kezes bárányok 35 fok az átlaguk sőt most reggel 29-30 fok is volt néha.
62-63 ra is felment már na ott már 20-30%os a venti. A driver catalystjában is lehet állítani a vetni fordulatszámát nem? Lehet felkéne rakni 60-65%re?
-
CsíkosMókus
aktív tag
Én életemben nem vettem még észre olyat, hogy azonos vga chip mellett egyik gyártó kártyája 1%-al is jobb lenne, mint a másiké, ha egyébként a specifikációk ugyanazok. Pedig volt már néhányféle.. Ettől függetlenül lehet, hogy igazad van.
Szvsz jobban járnál a 70-el, talán a jövőre nézve több benne a kakaó. A textúrákat le lehet majd venni medium-ra jövőre, a vga ram miatt, de ha az effektet nem bírja el, akkor mi van? -
8nemesis8
veterán
válasz killer1203 #1053 üzenetére
Nem erre gondoltam,(nem magyar teszt) ebből sajnos hiányzik a vapor-x
Sokrétegű teszt volt , ha jól rémlik és pont a zajosság miatt linkelte be valaki.De sajnos nem találom. -
8nemesis8
veterán
Keresem azt a tesztet, amit az előző topicba linkelt be valaki 4850eket teszteltek vagy 1tucatot, de sajnos nem találom.
-
8nemesis8
veterán
Tudom, hogy 4870 1GB kellene, de sajnos most kell új gépet vennem és így nem jut rá elég pénz
Nem vagyok nagy játékos csak ritkán játszok.Tehát ezért gondoltam most elég lenne még 4850 1GB egy darabig, utána majd inkább veszek újabb szériát és akkor nem "bukok" rajta annyit. -
Mankó
veterán
Erre valaki?
-
8nemesis8
veterán
Erre valaki?
Fontos lenne, hogy tudjak dönteni 4850 és 4870 között. -
TomBoy1986
veterán
Na sikerült döntenem, megkockáztattam a Sapphire 4850 Vapor-X-et. A hűtés alapján nagyon úgy tűnik, hogy jól tettem. Ez végre egy olyan minőségű (teljesítmény és hangerő szempontjából) hűtés, aminél meg sem fordul a fejemben a csere.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
bozont
veterán
Az mennyire fogna vissza egy 4850 CF-et, ha csak 8x/8x sebességre képesek a PCIe 2.0 csatolók?
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
-
dmN_
csendes tag
válasz CsíkosMókus #1038 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy bajom van vele, csupán a másik jobb teljesítményű a maga kategóriájában, illetve ezt már tapasztaltam korábbi HIS kártyáimnál is (per pill egy x1600 pro-m van, és bizony a haver ugyanilyen de kártyájánál észrevehetően jobban muzsikál - és feltehetően nem a többi alkatrész miatt, mert azok azonosak). A giga memória miatt azt hiszem, hogy a 4850 lesz a befutó, sajnos 4870-ből még az olcsóbb kártyák esetében is csak annyiért kapnék gigásat, hogy nekem arra nem telik
-
g.gergo
senior tag
Üdv!
4850-et készülök vásárolni, ebben kérném a tanácsotokat. Kb. mennyivel erősebb, mint egy 8800GT. 15-20% ? Érdemes cserélni? 512MB vs. 1GB? 1280X1024-ben használom. Melyik márkát ajánljátok, hűtése nem érdekel, h milyen, m van egy Accelero S1 Rev.2-m, az menne rá. Kösz
-
CsíkosMókus
aktív tag
semmi bajom sincs a sapphire 4870-el. 40 centire van a gép a fülemtől ezért nem viselnék el egy süvítő vga-t. a hűtés hatásfoka is jó.
nem tudom, hogy neked a his miért nagyobb márka, szvsz tizedannyit se adnak el, mint a sapphire.. persze ettől még lehetne elit cucc, de ha a márka miatt képes vagy megvenni a gyengébbet, akkor hajrá.
-
Djuree
félisten
-
dmN_
csendes tag
Valószínűleg így döntenék ha mind2 szoba jöhető kártya egyazon kategóriás lenne, de úgy érzem, hogy egy HIS 4850 a 4850-ek közt eléggé odaver, amíg egy sapphire a 4870-ek közt nem feltétlen. A régebbi tapasztalataim azt mutatták, hogy eléggé számít ez. A memóriáról sajnos nem tudok nyilatkozni, nem vagyok tisztában a mai játékok igényével, félek, hogy gyorsan kinövik a fél gigát.
-
dmN_
csendes tag
Sziasztok!
Sajna nem vagyok már otthon hardvertéren, most készülök felújítani a vasamat. Lesz benne új alaplap, proci, memória, és szívem választottja egy HD4850/70-es kari lenne mellé.
Árban 35.000 Ft-os határon kellett gondolkoznom, és mivel HIS párti vagyok (jókis ICEQ hűtéssel), ezért a következő két kártya jöhet szóba:
HD4850 HIS IceQ4 1GB 256bit
Sapphire / Powercolor HD4870 512MB GDDR5
Tulajdonképpen játék és film, amivel terhelem majd a kicsikét, emiatt nem tudom, hogy egy a kisebb teljesítményű(!?), de 1 gigás karit válasszam, megbízható márkából, vagy egy nonamebb, de DDR5-ös memóriás, de csak 512-es 4870-et.
Kérlek, segítsetek!
Köszönöm! -
Aryan
senior tag
Na visszatértem én is a ati klubba egy Powercolor 4870 PCS+ 512mb-al. Nagyon olcsó ez a kari pedig nem is gyári hűtéses. Alapból nekem nagyon hangos (65%-on megy a ventije), de ATT-vel pikpak helyre lehetett hozni a hibáit a kártyának .
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Elméletileg bírnia kell, de inkább ebben a topicban érdeklődj. Nem tudom milyenek ezek a régi liberty-k.Szerk.: Kicsit keresgéltem és találtam régi Liberty-ről is specifikációt: [link]
Tehát a 12V-os ágán 384W-ot tud leadni. Mivel kétmagos procid van, így elég kell legyen a 4850CF-hez.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Pepe78
őstag
Hi!
4850 CF-t elbír egy Enermax Liberty 500w táp?
-
8nemesis8
veterán
Egy jó kis 4850+4870 512MB és 1GB-rammal szerelt változatok tesztjét keresem lehetőleg magas FullHD felbontáson!Létezik ilyen összefoglaló?
-
hahakocka
senior tag
Egy kis help kéne.
Windowsban idleben (alapjáraton nem játékok allatt) miért 68-78 fok közötti a ma beüzemelt gépem VGA-ja? ati radeon HD 4850 Sapphire VaporX-es elvileg nagyon jó technológiával? Ez passzív hűtésű vagy mi a fene? Vagy csak a venti fordulatszáma alacsony amit asszem a Rivatuner progiban állíthatunk felfelé? Minden tök jó az AMD PhenomX4 9950 (2.6ghz) hőmérséklete a Hyperx2 Cooler masternek köszönhetően alacsony 35-38 fok idleben. Az alaplap szintén ennyi.
Uninstalláljam az ati drivert a vezérőpultnál? A 9.6osat rakta fel a boltos mindjárt, lehet hogy ez volt a baj mert nem a gyári cd-set először és csak utána azt. A Windows XP sp3-at is felrakta szerencsére, tök jó hogy 2 particiót alkotott. Így jól el tudom osztani a cuccaimat.Újraraktam a drivert nagy változás nem történt.
Továbbra is 75-78 fok idleben ami fura 50%os venti spered mellett. (ugye a fan speed az az? )
-
hahakocka
senior tag
Windowsban idleben miért 65-78 fok közötti a ma beüzemelt gépem VGA-ja? ati radeon HD 4850 Sapphire VaporX-es elvileg nagyon jó technologiával? Ez passzív hűtésű vagy mi a fene? Vagy csak a venti fordulatszáma alacsony amit asszem a Rivatuner progiban állíthatunk felfelé? Minden tök jó az AMD PhenomX4 9950 (2.6ghz) hőmérséklete a Hyperx2 Cooler masternek köszönhetően alacsony 35-38 fok idleben. Az alaplap szintén.
Uninstalláljam az ati drivert a vezérőpultnál? A 9.6osat rakta fel a boltos mindjárt, lehet hogy ez volt a baj mert nem a gyári cd-set először és csak utána azt. A boltos rakta fel a 9.6-os drivert gondolom jól, nehéz eltéveszteni bármit is rajta, a Windows XP sp3-at is felrakta szerencsére, tök jó hogy 2 particiót is csinált legalább a dolgaimat szétválogathatom majd (pl filmek zenék stb).Idegesítő a VGA hőmérséklete szóval.
Előre is köszi a segítséget.
üdv.
-
gyiku
nagyúr
AMD(ATI) RADEON R(V)7XX Reference - 4xxx-es szeria A-Z-ig
hüllő
-
virkir
veterán
Nem mértem hanem megnéztem ATT-vel, Rivatunerrel, Everesttel és a hőmérséklet változás is jelzi ha lejjebb veszed a feszültséget órajel változtatás nélkül.
Viszont csak a gyári értékekkel működik az ATT-ben megadható egyedi feszültségekkel nem.
Azt csak az ATT jelzi mintha úgy lenne, a többi a helyes gyári értéket adja olyankor is.
Kéne legalább kölcsön egy fogyasztásmérő mert kíváncsi lennék, hogy pontosan mennyit jelentenek a csökkentések."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Mankó
veterán
Mennyit visz egy alap 4850 (512-es) tuningban, és van egyáltalán értelme húzni? 1280*1024-ben használom.
Most egy AC S1 van rajta egy 12es ventivel, alapon 2d-ben 38-40 fok, hangja 0. Sajnos sosem tuningoltam VGA-t, elég lenne a CCC-ből megtuningolni szerintetek? Win 7 64 bit van, 4gb ram, 4ghz-en futó e8500 -
Mankó
veterán
Szerintetek egy AC Axxelero S1 Rev 2 elvinné 2*12cm-es halk ventivel megtámogatva?
Nagyon háklis vagyok a zajra, kell a csend. -
virkir
veterán
Nem tudom mit nem szeret.
7022 volt az utolsó ahol csont nélkül ment.
7068-on nem jelezte ki a feszültségértékeket.
Most a 7032-őn hibásan jelzi a memória órajelet (duplázza), nem jelzi ki a feszültséget, nem engedi állítani az órajeleket és csak ready driverrel tudtam elindítani.
Természetesen a legutolsó verzió.
Ráadásul nem tudom úgy eltávolítani, hogy ne tartsa meg a beállításait hiába pucolom a reg-et meg mindent amit csak megtalálok.
Nagyon nem zavar mert már csak hőfok monitorozásra használom arra viszont a legjobb."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
virkir
veterán
Na ez így ebben a formában nem igaz.
Ha profilba felveszed akkor az órajelektől a feszültségen át a ventifordulatszámig mindent tud váltani 2D/3D módra.
Az viszont igaz, hogy kényelmesebb a kártya biosába beírni a tesztelt módosításokat mert 64 biten még mindig gyengélkedik az ATT. Vagy sikerül elindítani vagy nem főleg win7-en."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Dj Dekko!
őstag
Engem a Gari nem igazán érint... azért vettem ezt a tápegységet mert mondták hogy ha hosszútávra kell és a táp legyen biztos akkor ilyet vegyek... (persze megjegyezték hogy ahogy fejlődik a technika, a vga karik annál kevesebbet fogyasztanak... de hát GTx 295 és egyéb vga nem úgy néznek ki... sőttt duplázódott a fogyasztásuk az alkarészeknek... VGAnak!) Nem tudom meddig bírja ...tuningolva van a gép persze és hát lassan 1 éve megvan a táp... de sokat mondok ha azt mondom talán 7 napot nem ment a gép 1 év alatt nem hiába kaptunk 80 ezer ft éves különbőzeti számlát..de ebbe ne menjünk bele... Gx2 Sli zabált...
-
8nemesis8
veterán
Valkinek van ilyene????
Egy MSI 4850 1GB memóval!?
Érdkeelne milyen a hűtése ,hangra, tuningban? -
lsc
nagyúr
válasz #57919488 #997 üzenetére
Már válaszoltam, vegyél his iceq-et, aztán örülhetsz . A pp az működött már az elejétől fogva a 4850-70-en is, de nem vette annyira vissza az órajeleket mint a 4830 . Mondjuk ha olvasnál is nem csak írnál az nagy öröm lenne .
Mod fagy53 : Igaz 4830-on de beállítottam alacsonyabb feszt mint a gyári 2d-ben, azóta 2d-ben annyit mutat . Hogy valóban visszaveszi-e azt nem mértem .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
fagy53
nagyúr
Csak éppen a feszt nem lehet a PP2-nek megfelelően belőni.
Márpedig ha a fogyasztás, melegedés sarkalatos probléma, akkor az idle feszültségnek döntő szerepe van a spórolásban, mert négyzetesen függ a fogyasztás tőle.
Legegyszerűbb a bios módosítása és így bármilyen gépbe, vagy OS alá kerül a kártya nincs vele gond, arról nem is beszélve, hogy a win alatt futott dolgok mindig körülményesebbek, mint a kártya bios-ban lévő adatok használata, ez akkor is így van ha nem veszed észre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
- Asrock Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest