- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nikon DSLR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz D1Rect #16411 üzenetére
Hirtelen ezeket találtam, amik referenciának néznek ki:
- Gigabyte R487D5-1GD
- Connect3D HD4870
- HIS 4870 IceQ 4+ / Turbo
- Sapphire 4870 Toxic...
-
lipi67
nagyúr
-
Zso2
őstag
Miről beszélsz? Egyáltalán nem flémelek, ne legyél már ennyire elkötelezett ... ez a kép poén kedvéért volt , sőt én kértem.. hogy ennyire komoilyan venni a márkahűséget, mintha anyukádat védenéd ha nem vetted vólna észre én is ide tartozom...
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
- = Zk = -
félisten
Az auras-t meg kikell kötni, különben megijedsz, hogy leszakad
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Qru
MODERÁTOR
Alap esetben a számla keltétől, kivéve ha az ettől eltérő időben történt átvételről hivatalos (pecsét, aláírás stb) papírt állítanak ki.
Különben mivel bizonyítod, hogy te nem a számla keltétől, hanem mondjuk 3 nappal később vetted át a cuccot...
Amúgy nem csak 3 napon belül kötelesek azonnal cserélni a hibás terméket?#nincsbennetarcsi
-
fagy53
nagyúr
Nincs, az ATT is a bios feszeket használja. Nálam a gyári fesz már a max fesz ami a bios-ban adható, 1.158V, tehát emelni nem tudom csak csökkenteni. Marad a forr. vmod.
A 4850 teljesen hasonlóan működhet, ha a gyártó kisebb feszültséget állított be mint a bios-ban adható max, akkor lehetőseg van legalább egy lépcsőnyi emelésre, szoftveresen.
Ezt az RBE progival lehet a legkönnyebben ellenőrizni, a lementett bios-t ide betölteni és megnézni a legmagasabb órajelnél mekkora a beállított fesz. Nem minden kártyánál lehet ezt megtenni, van ahol csak kipontozzák, de tényleges érték nincs.[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Mivel a feszültség nagysága és a csíkszélesség között szoros összefüggés van, nem járhatunk messze az igazságtól, ha a hasonló csíkszélességű CPU-khoz hasonlítjuk őket. Ennek alapján tartósan adható, 24/7 feszültség 1.4V környékén van, más kérdés, hogy megéri-e ezen használni.
Saját tapasztalat a 4830 vmod kapcsán, hogy 1.5V feletti fesz emelés már felesleges. Egyébként 1.75V volt a max amit kapott. A gyárira visszatérve, nem teljesen azonos a biosban jelzett és a valóságban kimért fesz. A 3D-s órajelhez tartozó feszültség a tényleges terhelés hatására nem esik, hanem emelkedik, ez más ATi kártyákon is így van, az nV-n nem.
Példa: biosban - 1.158V, mérve - 1.22V és terhelve - 1.28V. -
Tierce
csendes tag
szia,
Csak ismételni tudom magam:
Feltelepítettem most a "PhysX_9.09.0428_SystemSoftware"-t.
Kellene valamit állítanom még pluszba, vagy mégvalamit feltenni hogy működjön a TRINE című játék? Mi a teendő? Segítsetek pls!A Vezérlőpultban az NVidia PhysX-nél azt írja ki, hogy: No AGEIA PhysX Processor Installed
--> tehát nem lát valamit. Nem értek ahhoz, hogy mit kell látnia ilyenkor. Ezért kérdezem, hogy mit kell/kéne még csinálnom?
-
szasanyi
félisten
Respect!
8nemesis8: CF? Én nem mondtam ilyet. 2 db volt - az eslő után jött a 9800GT aztán csak bepróbálkoztam egy jobb verzióval. De játékok alatt nem volt olyan jó, mint reméltem, így cseréltem GTS250-re... közben volt egy HD3850 pár napig, de az még annyira sem jött be.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Kissé túlzol. Hány játékkal, és hány NVIDIA és ATI kártya használatára alapoztad a kijelentésed? Nekem pölö volt 2 db HD4850 is, és most nem azért van GTS250, mert nem tudom elolvasni a technikai paramétereket, vagy a feature listát, esetleg mert nem láttam teszteket. Azért, mert játékok alatt 1280x1024 (1440x900) felbontásban ezzel a kártyával jobbak a tapasztalataim, és kevesebb problémával szembesültem, és még kevesebbet is fogyaszt.
Hiába a HD4850 teszteredmény, ha azt tapasztaltam, hogy csak 9800GT szintű teljesítményt nyújt egyes játékokban. Az egy dolog, hogy másik játékban lehet annyival jobb, de ha én nem azzal játszok... Szóval a megítélés relatív, és NEM egyértelműen fature-k és teszteredmények függvénye.8nemesis8: eszerint zöld lennék belül? Lehet... belül ogre vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Főleg az össze-vissza telepítők. Egyébként átlag évi 2-3 Catalyst-et csesznek el az ATI-nál (lásd: hotfixek), de ott is leginkább a CCC okozza a gondot (főleg driver frissítésnél, hiába távolítja el az ember). Amióta CCC-t még csak tesztnek sem teszek föl, semmi problémám nem volt.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Írtam nemrég: P5Q-ban gyűjtö(tte)m (és a honlapomon). Sajna mostanában nem sok eredményt kapok, mert mindenki meghajtotta már a gépét, és inkább használjuk.
dangerzone: Rossz időzítésekkel szoktak így szétesni az írás/olvasás/másolás értékek. Nézd meg a táblázatban, ott is látni, hány jól beállított RAM-van (pl. KMax 1154MHz-en ált. 9300-9500 körül teljesíti mindhármat.) Persze, ha gyárilag ilyen a RAM, akkor nincs mit tenni, izomproci mellett lassú RAM-od lesz (6000-es másolás... ).
Látom, már rájöttél te is!
Hát igen, a KMax 3GHz-en is gyorsabb. A copy értéked viszont tényleg RAM-függő lenne? Mert az hihetetlenül gagyi.CsíkosMókus: Változnak napról napra (5% ÁFA emelés pl. 10% drágulás a MAGYAR matematika szerint). Mondjuk egyik nap láttam 54k-ért Q9550-et, másnap meg 62k volt a legolcsóbb. Mondjuk naná, hogy 54k-ért bármekkora készletet elvisznek 1 nap alatt...
TomBoy1986: No de kifelé fújósból is van jó. Sztem inkább a gyári hűtésekre gondolt, azokból soxor jobb a kifúvós, de természetesen ott sem mindig. De pl. a HIS IceQ elég baró. A Glaciator-om nem fújt, csak a gépbe, és hűvös volt a kari hátulja, meg a lap és a proci is, a Sapphire meg fúj kifelé, de befelé is, és melegebb a proci meg a lap pár fokkal, ugyanakkor sokkal halkabb a kari, össze sem lehet hasonlítani a 2-t. A Chilla, és az egyéb extra hűtők más kategória.
szasanyi: Hallgass meg egy IceQ-t! De ajánlhatom a fekete hűtős Sapphire-t 9 cm-es ventivel (sima 4870-ként ezt árulják már), 40%-ig nemigen hallani a zaját, pedig elég csöndes konfigom van (Glaciator már 20%-on süvített). Ja, és elég jól hűt is.
McSpy: Ahogy gyiku is írja, láthatod e topicban is volt szó róla (és személyesen is többen kerestek XFX bios ügyben), gagyi az XFX bios. Anno a HIS is megcsinálta, hogy 3D mód volt a 2D mód, mondván, úgyis jó a hűtés.
Baboon: Dehogynem, számtalanszor írtam is. Ahogy az is mostanában kb. 20 hsz-onként van, hogy a VaporX a jobb.
g.gergo: Driverrel is érdemes próbálkozni. Nincs az XFX-nek saját? Mert MSI és ASUS karik pl. szoktak érzékenykedni rájuk.
-
katt777
félisten
Persze, ha megnézed a procik opcióit, látszik, hogy nem csak órajelben van különbség. Nem mindegy a 3MB vs. 12MB cache sem (+még utasításkészlet, freki, pl. E5200 és 800MHz). Pl. sokaknak volt gondjuk játékokkal, pedig 3.6GHz-re tuningol E2-esekkel E5-ösökkel hajtották a gépüket, de az alacsony cache miatt rendre akadozott a megjelenítés. Ha pedig hardveres utasítások hiányoznak, akkor a proci szoftveresen emulál, és akkor aztán hiába a tuning, az lassú lesz.
madgie: Hát, ha megy az aktiválás, tényleg OK, de tudtommal az X3-akban azért van letiltva az egyik mag, mert hibás, és így adják el a hibás 4 magosakat. Mint írtam, aki ilyen alkalmazást használ (grafika, tervezés, videoszerkesztés, stb), annak remek a 4 magos proci (és szükséges), aki viszont (mint én), egyszerű programokkal dolgozik (5%-os max CPU terheltség ) és játszik(a felhasználók túlnyomó többsége), annak jó a 2 magos, ezen belül pedig azért preferálom az E8-at, mert tudásban, cache-ben, és tuningolhatóságban is évekig szolgálhat ugyanebben a gépben (P3-am: 3.5 év, P4-em: 2.5 év, AMD-m: fél év, alatta +1 szükséges fejlesztés). Ha videót szerkesztek, az 2 magon is simán elmegy a háttérben, hogy mellette tudok dolgozni, és ha egy nagy tömörítést hajtok végre, akkor sem zavar, hogy 30p helyett 45p alatt végez a gép, mert ha nem 1 pillanat alatt fejezi be a munkát, részemről mindegy, hogy 2 v. 4 mag húzza az időt.
TomBoy1986. Nem! Azt mondtam, olyan programokkal tesztelnek, amelyek alátámasztják a koncepciót (jelen esetben azt, hogy PhenomII = i7). Tehát nem azt, hogy 4-magos progikkal tesztelnek. Azt is írtam, hogy a tuningolhatósági hiányosság NEM a PhII-esekre érvényes! Akkor ki nem érti a másikat?
Nálunk havi 200Ft megtakarítás is számít.
AMD-lassúságra számos tesztet láttam, nem mellesleg 2 AMD procim is volt, valamint az ismerőseim jó részének AMD procija van. Anno a 6400+ volt a legerősebb AMD proci, azt az E8400 porrá alázta. Vagy pl. e topicban fordult elő nem egy olyan teszteredmény, amely AMD proci + 4850VGA-val alacsonyabb volt, mint a 3870-emé az E8400-zal.
Én semmiképpen nem kapcsolnék be egy hibás CPU-magot.
PhenomII-ről csak annyit, hogy mindamellett, hogy már utoléri az Intel bő 1 évvel ezelőtti teljesítményét, amelyik erős, az i7-árban van, Q9-cel pedig azt a teljesítményt megkapni olcsóbban. A lapom 23k volt, és az is meglesz még egy darabig, még a Q9 alá is OK lesz, ha lesz az egyáltalán, de én az i7-et pl. kihagyom, mert semmi pluszt nem nyújt, amire szükségem lenne. Max év végén VGA csere, de a 4870-nel még az sem kényszer, jövő Karácsonyig bizonyosan egy fillért nem kell gépre költenem.dangerzone: Procit miért akarsz cserélni?
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Én is jobban aludtam, hogy tudta, hogy egy halk cooler master venti folyamatosan hűti a kártyámat.
Viszont, miután eladtam a 4850-et, az accelero továbbvándorolt unokatestvérem 9600GT-re, amit neki elég rendesen lehűt passzívan. Windowsba 44°C, Cod4 és Rfactor alatt meg nem érte el a 60°C-ot és még arra sem lehet ráfogni, hogy jól szellőzik a codegány háza.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Dj Dekko!
őstag
Nem olyan rég olvastam hogy a CrossFireX avgy CrossFire kiépítés nagyon érzékeny már a lapokra.
Amúgy én azt tartom furcsának hogy állítólag a HD3870 X2 kártya is PCI-e 2.0 bár ezt sehol semmi nem írta nekem ki hogy 2.0 megy a gépembe. (gajdult is ahogy húzni akartam, egyből monitor kikapcsolása következett)
Viszont a Mostani HD 4870 est beledobtam a gépemben és azonnali Bus sebességnek mindenhol PCI-e 2.0 írt ki pedig nem állítottam sehol semmit.
Lehet nem nagy különbség van a kettő *tokozás között. (kicsivel több feszt ad a 2.0 foglalat már gondolom így picit nagyobb sávszélességet biztosít)
De ha már 2.0 lapunk van menjen akkor 2.0.
emlékeszem a régi szép x800 pro korszakra mikor az volt az egyedüli kártya ami nekem bírta a 8x AGP Hiszen a 9700 Pro és a 9800 SE csak 4 szer gyorsítást bírt de mindig próbálkoztunk hogy majd felrakjuk 8x-ra! ott volt kemény teljesítmény különbség. -
Dj Dekko!
őstag
Akkor brutális teljesítményre nincs szükségem csak hát a GTA IV hez nem árt hozzá dobni még egy karit... és elég olcsón dobálják őket így 2 Darab Szépen meghúzottal megelégedek 800 / 4000 2x512M GDDR5 Csak elég lesz!
Megjegyezném 1280x1024 felbontásban használom csak a gépet -
C.Brigante
veterán
nem tudom most már mi van, mivel te voltál a második aki szerint nem jó, megfordítottam, de a hőfok nem változott.... vagy én vagyok hülye vagy a magyarázat félreérthető rajta, air flow, légáramlás az adott irányba. bár a lapátok állásából lehet tudni mi a jó irány csak nem mindegy merre forog megfordítottam, meglátom, azért köszi, h szóltatok, lehet én voltam az ökör!!!
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
somasz
addikt
én tisztában vagyok a a gta4 bugosságával, de az előző gépemen azért legalább ment E7200+3870, ezen meg most nem is nagyon akaródzik.
lehet, túl magas a beállítás, amit a játék alapból beállít? ill. magasabb, mint az előző gépnél volt?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
nyah kártya megnyomkod, majd gép indít: üdvözöljük képernyő, illetve hang, majd asztal megjelenik, nyekk kékhalál... restart: üdvözöljük képernyő, asztal megjelenik, CF engedélyezése: OK, everest, rivatuner látja mind a 2 GPU-t, CF működik...
3D alkalmazást viszont nem merek elindítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Mobil flották
- DIGI internet
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest