Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Mini PC
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #3497 üzenetére
Jaj, ne is mondd a holnapi napot... Ki nem fogom nyitni az ablakot.
Nem fog felszállni, mert nem szállítanak olyan nagy levegőt, csak okosan.
A hűtős megoldás lehet, hogy élni fog. -
dangerzone
addikt
válasz
Vasinger! #3496 üzenetére
Szélvihar lehet odabenn...
Csak nehogy felszálljon a géped.
Amúgy holnap lehet több lesz ,mint 40 fok...Mivel árnyékba mondanak holnap 38-at. Szép lesz.Be kell tenned a hűtőbe a gépet.
bnorci71: Nekem 722/2206 körül volt asszem. Szóval egész jó eredmény. Főleg a memóriát tekintve.
-
Vasinger!
nagyúr
Meleg van, ezzel mindenki tisztában van és ezt nem csak mi érezzük meg, hanem a VGA is, ezért cselekedni kellett. Eddig egy 12-es és egy 8-as leszabályozva volt rajta, de hangosnak bizonyult a 8-as és nem elég hatékonynak. Most 2 db 12-es került fel a VGA-ra, ami még még a hangtalan működés határát súrolja.
Itt egy galéria róla. Az 1. képen a régi felállás látható, a másik kettőn az új.
Most már remélem nem lesz nagyobb a LOAD hőmérséklet 40 foknál.
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Az Ati öntuningnak menniy idő alatt kell lefutnia?
Kb 10 perce megy a csíkos képernyő vagy 2x feketére váltott azon kívül semmi jele hogy csinálna valamit. -
Májsztró
addikt
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem uraim!Kérnék egy kis segítséget.4850-es toxicom van ami iszonyatosan forró.Raknék rá egy Artic-Cooling Accelero S1 Rev.2 VGA hűtőt.Rámegy?A toxic nyákja kicsit rővidebb mint a széria és ezért a kérdés...
A válaszokat előre is köszönöm!!! -
yaya
tag
válasz
ALONSO11 #3475 üzenetére
ALONSO11 Előre is köszönjük,ha esetleg segitség kell,élni fogok vele. Én már jeleztem a kereskedőnek hogy ez a tipus már kilőve..mondtam neki rendelheti a sapphire-t...nem mondta hogy nem "egyenlőre". Még teszteli az első xxx-es kártyám. Én már a második karit tesztelem,ami ugyan ugy nem jo
-
-
G4ga
őstag
nem kell leirni ezért az xfx-t. kezdök még ati terén. kezdeti nehézségek mindenhol vannak. ilyen alapon nokiát se szabad venni, hisz köztudott hogy elsö szériájuk sz*r!
szomuru tény hogy egy ekkora cég, ilyen hardwer gyártási tapasztalatokkal ekkora hibát vétenek.
Külföldi forumokon keresgéltetek már a hibával kapcsolatban?
A Sapphirok jók. A Vapor X ugye nem ref. hütö van. Csak jó lehet!
-
yaya
tag
Sziasztok ujra. Nos meghozták a másik XFX 4850-est ,ez már nem x-es,..tesztelem..20 perc alatt 6 szor fagyott le..ugyan az a hibajelenség..Telefonáltam a kereskedőnek,mondja ez hihetetlen..Jeleztem neki rendelheti a másikat,persze xfx soha többé..ezt probálom meg Sapphire ATI Rad. HD 4850 512M VAPOR-X GDDR3 PCI-E HDMI/DVI- I/VGA LITE
Kérnék véleményt rola,mig nem késő!
-
danilla
őstag
Nekem is igen, szép kis tripla X
Sajna a GPU-ja nem egy tuningbajonk, nem mintha tuningolnám a kártyát
A kártya megvétele előtt én is informálódtam különböző tesztekből, sehol nem tudtak belőle nagy tuningot kihozni (GPU téren). Majd azért írd meg légyszíves mire jutottál, kíváncsi vagyok mit bír a kicsikéd.
Én próbáltam állítani, egyszer sikerült is nagyobb feszt beállítani, de utána mikor állítgattam, akármerre, mindig egy kisebb érték állítódott be mint az alap, és csak újraindítássál tudtam visszaállítani
szal én azzal inkább nem szórakozok, valszeg azért van ez mert még csak "beta" a GPUTool. Á semmi, hülye voltam, csak azért állította át mindig kisebbre mert a 2D-s feszültséget mutatta.
-
G4ga
őstag
válasz
danilla #3467 üzenetére
neked is XXX verzió van. ugye?
Miután butcher eu irta hogy 900 ig megy a karija, gyorsan googleztam egyet 4870 xxx overclock eredmények után. találtam egy tesztett ahol pöcre ugyan anyit tudtak huzni a karin mint én. lehet ezeknek itt a vége. megnézem majd hogy mi van a lentebb emlitett modon az egyiket csökkentem a mésikat emelem!
néztem a GPU Toolsba lehet állitani feszt a karinak. az biztonságos dolog? nem nagyon tervezem annak használatát, én nem bizok a szoftveres állitgatásban. szerintem nem ér annyit. pusztán kivácsiság!
-
G4ga
őstag
válasz
butcher eu #3465 üzenetére
akkor megprbálom kisebb memória pverclockkal viszont magasabb GPUval. akkor igy nézve karcsu az a 800...
-
danilla
őstag
Az én kártyám GPU-ja a GPUTool szerint 815-ig stabil-volt mindaddig amíg nem írtam át az órajelcsökkentést a biosba, most már 775-ön sem találja stabilnak amikor a Find Max-ra kattintok
, viszont ha Test fo Stability-re kattintok akkor nem hibázik
, érdekes. A memóriát eddig csak egyszer próbáltam meg húzni, 4400-on stabil volt. Sajna a GPU-ja a kártyának nem éppen húzható, de a memóriák jók
-
G4ga
őstag
válasz
butcher eu #3462 üzenetére
hát nem tudom...
a memóriám alapból 950 röl indul az xxx esetében! azt simán huztam 1150ig
A GPU meg GPUTOOL esetében 810 már hibázott, amikor elkezdte visszavenni, 805 is még hibát dobot, 800 már semmi hiba! a mEMÓNÁL 1155 nél hibázott aztán mikor visszavette 1150 re már semmi baja nem volt.néztem toplistát, hogy mekkorákat rántanak a GPI-n, nem tudom mi lehet vele. majd megnézzük ha lejebb veszem a memót.
Ha beszemcsésedik a kép / nem lefagy, szétesik akkor mi van tulhuzva a GPU v Memó...
Mit jelent ez a 4400, 4100 a memó helyén? 4x kell megszorozni a memó értékét? e nekem uj
-
Qru
MODERÁTOR
Örülök, hogy elégedett vagy velük. Sztem 800-at vinni fogja 3DMark stabilan de majd kiderül 7végén.
VRM-re kell borda 4870-nél, 4850 még ellötyög nélküle de 4870-re már kell.Ok, készenlétben tartom kb 2 perc és le is vettem a prociról a hűtőt. Polír ügyben kérdezd meg még esetleg Overlocker-t, nekem ő csinálta. Olcsón (olcsóbban mint Subaru) és jól dolgozott. De hát láttad az eredményt saját szemmeddel is. A Blacked meg nem lett makulátlan ugye amit...
-
G4ga
őstag
Megvagyok elégedve a karival és a hütövel is. kiváncsi voltam a bordákra amiket a vram-ra kellet rakni milyen melegek. hát mit mondjak, melegek voltak.
De nagyon jónak tünik. 750/900 ref értékhez képest egész jól huható a kártya. ha birja 3d markra a 800/1150 megleszek vele elégedve. játékra nem valószinü hogy huzni fogom, hisz tök fölösleges.A proc hütöröl:
Lehet elviszem subaruhoz, dobjon rá egy polirt. már beszéltem vele. holnap elutazik, igy reggel kellene elvinnem. nem tudom akarom-e...Max veszek polirpapirt és megcsinálom! még meglátjuk. Tartsuk készenlétbe a tied!
-
-
G4ga
őstag
Hát a 4050 is egyenlöre.
a kari 800/1150 stabilan vizsgázott az elsö két tesztebe. Plusz a GPUTools is ezt az orajelet vélte stabilnak. Na jó az 1155 akart beálitani, de ott alkalmanként beszemcsésedet.
A videókari höfoka rendben volt. nem melegedet 65 fok föle. A proci már nem birta az iramot. a 4 mag mindig tulmelegedet az elsö proci tesztnél és ujraindult a gép. De nem adjuk fel. már felvettem a kapcsolataott az illetékes személlyel. Kell rá a polir. Nehogy má a Copper ne vigyen anyit mint a Black.Megjegyzem az állóventilátor legmagasabb fokozata se volt elég hogy lehütse. ugyhogy lehet hétvégén a hütödre is szükség lesz!
-
sith7
félisten
Resident Evil 5
-
sith7
félisten
válasz
dangerzone #3451 üzenetére
ok, sorry
Amúgy VGA izzasztáshoz letölthető 2 jó benchmark program
RE5 alapbeállításokkal
DX9: 122 FPS
DX10: 107,9 FPs -
Qru
MODERÁTOR
-
giigz
veterán
válasz
dangerzone #3442 üzenetére
Köszi!
-
sith7
félisten
válasz
dangerzone #3449 üzenetére
nem kell teszt, köszönöm, mert az van 1 hónapja, csak csodálkoztam
-
dangerzone
addikt
válasz
Amúgy elqrtam a linket, ez az. Így biztosan bejön.
sith7: Nincs ott. Valószínűleg , még nem elég régi a proci ,hogy feltegyék. De más oldalakon találni azért tesztet róla.
P00By: Hát ez nem vmi nagy szám.
Ezzel így nem durrantanak nagyot.
-
P00By
nagyúr
-
sith7
félisten
válasz
Csak én nem látom a 720BE - t ?
-
dangerzone
addikt
Húznod kell mindenképpen azt a procit. Legalább egy ~2,7 ghz-ig, persze emberi fesszel.
Ha ezt nem tudod elérni, felesleges lecserélni a 9800 gt-t.Amúgy itt van egy kis proci összehasonlítás.
-
nixx-21
őstag
9800GT-ről mindenképpen megéri váltani hisz ~+45% teljesítményt hoz a 4870-es a GT-hez képest (tulajdonképpen nem is egy kategória....)
Pár teszt, tessék mérlegelni:
VGA-Speed(9.3-as Catalyst)
PH!(kicsit régi...8.12-es Catalyst)viszont h egy X3 8650 kihajtja-e abban nem vagyok biztos....egy kis tuning nem ártana neki ha úgy döntesz h 4870-est veszel
-
yaya
tag
Jelentkezni fogok a fejleményekkel...ahogy kivettem a szavaibol ez már nem x-es verzios lesz..csak az a kérdés hogy azokban is van-e gyári hibás.
-
yaya
tag
Köszi a komenteket,azért kicsit megnyugtato hogy nem vagyok egyedül a problémával. Szerencsére pár km-re van a kereskedő,de tudjátok az van ő kereskedik..idead 1 origi bontatlan kártyát,"neki ez a dolga" nem rajta mulik hogy éppen jo vagy rossz-e",de ha a másodikkal is igy járok 3 napon belül vissza,és ragaszkodom 1 más tipushoz..az elsőnél kicsusztam a 3 napbol,mert tápra gyanakodtam,és a rendelés stb több időbe telt.
-
giigz
veterán
Sziasztok!
Szerintetek egy X3 8650 kihajt egy hd4870et? És mennyire éri meg 9800gtről váltani?
Előre is köszi mindenkinek. ÜDv. -
ram34
tag
Sziasztok.
Na kipróbáltam én is ezt a GPUTool-t.
Mit kell kiírnia, ha felismeri a kártyámat? Gondolom a pontos tipusát.
Most ezt írja: ATI 4800 Serie
GPU find MAX: 795 Mhz-en stabil, tartós 65 fokkal. De visszatettem, csak kiváncsi voltam rá. -
Qru
MODERÁTOR
Igen, az a legkeményebb, egyrészt addigra átmelegszik minden kellőképpen (VRM, RAM, GPU), másrészt elég keményen dolgoztatja a shaderes részt.
3,8GHz, múltkor már megvolt! Mi történt? Vagy vigyem át a procihűtőmet megint?
Sorry, még nem olvastam privit, de mindjárt csekkolom!
-
Qru
MODERÁTOR
Riva és FurMark, én ezzel szoktam tesztelni ha game stabil beállítás kell. Ezekben a magától letesztelem és úgy oké dolgokban nem bízom teljesen. Kézzel beállítva finomabbra tudod hangolni ha pontvadászatról van szó. Már csak azért is, mert nem tudom ezek a progik mennyire nézik a teljesítményt. Mert ok, hogy nem hibázik de ha túlhúzod akkor esik a teljesítmény hiába magasabb az órajel. Már pedig az ember nem azért húzza a karit, hogy minnél nagyobb legyen az órajel, hanem a teljesítmény legyen nagy.
Pl nálam 730-nál kapok X pontot 3DMákban, 735-ön meg már X-400 pontot, pedig stabil 735-ön is csak 740-nél hal ki a GPU. Szóval nem árt ha a végén magad végzed a finomhangolást.Óóó, hányszor imádkoztam végig a DeepFreeze tesztet, hogy "csak most az egyszer menjen végégi"...
-
yaya
tag
Nos visszavittem a kiskereskedőhöz gépestől együtt,hogy megnézze a fagyást..kb 5 percenként halt meg a kártya. Holnap hozza a másikat,remélem az már nem lesz hibás..bár mondtam nem ragaszkodnék az xfx-hez..de egyenlőre ez van.
-
G4ga
őstag
válasz
8nemesis8 #3420 üzenetére
hát én ebbe nem lennék olyan biztos. Ha valakivel javitattni akarják, na az biztos nem az XFX lesz. ezeket nem tudják nagyon javittatni, szerintem nem érné meg már.
Megkell probálni. Egy levelet megér. Annyira én se vágom az angolt igy nem válalnám be én se. A kiskereket kell cseszegetni. De addig szvsz nem lép egy kisker mig a kártyák java része vissza nem jön ilyen hibával. Szerintem a hibás kártyák se egyhelyröl származnak. ebböl következik hogy ha egy kiskerbe 1-1 kártya jön vissza nem fogja érdekelni.
-
8nemesis8
veterán
Én szívesen jelezném, de angol tudásom igen gyér, németül meg szerintem hiába írom le nekik a bajomat.
Viszont ha itt 5-6ember összefogna serial számmal együtt, hogy hibás lehet el tudnánk vele valamit érni.
Gondolom a kiskerek ezt jelezni fogják a gyártó felé, ha mindent visszaküldenek, mert nekik sem üzlet ez így. -
G4ga
őstag
válasz
8nemesis8 #3418 üzenetére
Lehet találgatni. lehet MO-ra jutott csak a hibás szériából.
Lehet hogy az XFX nem is tudd rola. Sokban függ ez a kiskerektöl is hogy hogy állnak a dolgokhoz. Én biztos jelezném az XFX felé. Kérdés hogy az érintett kiskerek megteszik e ezt? ha nem nem lesz ebböl semmi. -
G4ga
őstag
válasz
8nemesis8 #3414 üzenetére
dehogy is nem. Az nvidiánál volt hasonló a 8800GT-nél. A gyár visszahivta, egy idöbe ugye nem lehett kapni. Kérdés az hogy bejelntikezt és bevállalják azt hogy öszintén kiállnak és kimondják, elkurtuk és orvosoljuk, vagy lapitanak. Mindkét esetben vesztenek, de kérdés hogy mivel járnak jobban? Ez az amire mi nem tudjuk maj dmegadni a válszt!
-
-
-
G4ga
őstag
válasz
8nemesis8 #3404 üzenetére
Mondjuk igazából nem nagy tuning ment rá eddig. az alap orajelek 775/995 asszem az XXX verziónak. ami bosszant hogy a CCCben nincs további lehetöség. én nem tudom mihez találták ki, de hogy 790/1100 nél megáljon. mokás. este rivába megprobálom a dolgot. a baj az hogy ott ha beállitok egy értéket akkor csak a 3d mark marad tesztre. A ccc-n belül is ugye jovákellet hagyni az adott orajelet. az pár perc volt és rögtön megtudtad hogy birja e a kártya.
A höfokok is 52-55 fok körül voltak a CCC alatt. ugyhogy szvsz nem csak a látvány miatt de a teljesitmény miatt is megérte a VF1000!Igy tényleg gáz a 4850-es széria! igy elku*ni.
-
8nemesis8
veterán
Persze nem kötekedésnek fogtam fel.
Azért nem semmi, 4850es karik, hogyan sikerültek XFX részről 4870 meg ehhez képest már-már csoda számba mehetne.
Lehet arra kellene nekem is cserélni. Tesztben 4850 is ezt mutatta, hogy szép kis tuningpotenciál van benne, erre tessék, lehet vinni gariba nem is kevés darabot.
4870nél meg szépen kijön úgy látom. -
G4ga
őstag
válasz
8nemesis8 #3401 üzenetére
oksa. azért mondtam hogy nem kötekedni akarok, örülök hogy te se igy fogtad fel.
XFX 4870 XXX 1GB. Remélem megy még tovább is. Legalább 3dmarkra. aztán ha annak a vége megvan. megnézzük ezt a 790/1100 elbirja e játékokra!
este megnézem a procit mi leget a baja. Elöveszem a teszt vinyot és felhuzok rá egy szüsz xp.
19870820:
Nekem volt Giga 4850 refhütés. picit hangos volt de jól hütött, aztán volt Sapphire dual slotos is. az halk is volt és jobban hütött. én szerettem öket. 15K körül hoztak 3d markba! -
8nemesis8
veterán
Tudom, mással is beszéltünk már róla. De illik mindenkinek külön válaszolni, illetve különálló dolgokat különböző embernek külön címzek inkább.
Szerintem ezek teljesen egyértelmű indokok, ebből nem szabadna ,hogy gond legyen.
Milyen karid van?
Szép tuningos példányt fogtál ki, úgy látom.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- RAM topik
- Energiaital topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest