- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Bluetooth hangszórók
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
micski2
csendes tag
Hello!
Probáld meg a 7.3 ATi Catalyst Drivert!
-
dj_cooper
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy kis segítség kellene.... ati sapphire hd2400pro-m van és mikor bekapcsolom a gépet, az xp betöltése után megjelenik egy hibaüzenet... valami mom.exe inicializálása közben hiba lépett fel... Megtudja mondani valaki mi lehet a probléma? Már raktam fel új drivert és azzal sem jó... idáiga gyárin kívül a 7.7;7.8;7.12-vel próbálkoztam és egyik sem jó!
Ja és a CCC-t sem tom megnyitni így!
Előre is köszi a segítségeteket! -
Orochi
csendes tag
Emberek próbálta már valaki "megrángati" a Hd 2400 Pro-ját? (tuningolni)
Az én karim idáig jutott stabilan[link] -
-
Tanya-
tag
válasz
sycorax182 #391 üzenetére
Enyém is ilyen volt, vissza kell vinni, hibás a kártya
-
Katicc
csendes tag
Sziasztok! Karácsonyra vettem az unokaöcsémnek egy Caesar4-es játékot, de mivel a régi Geforce 2-es videokártyán el sem indult, vettem gyorsan egy ATI Radeon HD 2400 Pro-t. Egy teljes napig ment tökéletesen, majd másnap elkezdett a fehér színből lilát cisnálni, harmadnapra pedig egyéb furcsaságok jelentek meg a színek kapcsán. van valakinek ötlete, mit lehet tenni ilyenkor?
-
sycorax182
tag
Na hát felraktam a vistát, felraktam a legújabb dx-et, kipróbáltam csomó verziójú catalystet (7.9, 7.11(sajátja) 7.12) és az eredmény ugyanaz: semmiféle 3d-s megjelenítésre nem alkalmas. ötlet?
-
Orochi
csendes tag
válasz
sycorax182 #389 üzenetére
Háát...
Próbáld feltenni pl a 7.12-es catalysot..
Aztán meg nézd meg,hogy játékok indulnak e,necsak a dx diagra koncentrálj -
Orochi
csendes tag
válasz
sycorax182 #387 üzenetére
Tegyél fel egy friss DirctX-et is,hátha az megoldja
-
sycorax182
tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy 2400PRO-t (AGP). Mielőtt bereaktam a kártyát formáztam a gépet, mert már amúgy is ideje volt. Windows xp fel, driverek fel, videokártya driver fel a cdröl (7.11 catalyst)
mikor futtatom a dxdiagnál a direct3d-s tesztet, ezt a hibát írja ki:
A Direct3D 7 tesztjének eredményei: Hiba a(z) 8. lépésnél (3D-eszköz létrehozása): HRESULT = 0x80004005 (Általános hiba)
A Direct3D 8 tesztjének eredményei: Hiba a(z) 8. lépésnél (3D-eszköz létrehozása): HRESULT = 0x8876086c (hibakód)
A Direct3D 9 tesztjének eredményei: Hiba a(z) 8. lépésnél (3D-eszköz létrehozása): HRESULT = 0x8876086c (hibakód)játékot még nem raktam fel de ugy latom, h nem lenne sok értelme.....
Valakainek van ötlete, hogy mi a megoldás?
Köszi -
Orochi
csendes tag
Emberek,megoldódott a probléma...
Jelentem,a Powerstrip nevü programmal sikerült bekalibrálnom a monitoromat a helyes frissitésre,és ujraindítás után is megmaradnak a dolgok.
-
Orochi
csendes tag
Üdv
Meg tudná mondani nekem valaki hogy egy HD 2400Pro kb mennyit fogyaszt?(Wattban)
-
Meekrob
tag
Hello, nekem szintén kék halált produkál , a vista nfs alatt, hd 2400 xt-m van, de mobility. Nincs vmi tippetek , mi lehet a gond? Gép sztem ok, 2 magos 1.8-as athlon, 2 giga 667es kingston. Driverből énis megkerestem legújabbat, az van fent.
Előre is köszi -
zotyesz66
őstag
Csináltam egy Crossfire rendszert: Asus A8R MVP, 2xSapphire HD2400XT, AMD X2 3800+, 2x1 giga RAM, stb.
Azért érezhetően jobb a teljesítmény. 3DMark 06 4100 körül ad, igaz csak 1024x768-ban, nem is tudom följebb kipróbálni a 15"-ös TFT monitor miatt. A Bioshock demó már jobbára játszható így, egy kártyával eléggé diavetítés volt.
A melegedést nem tudom nézni, a CCC nem mutatja. -
Nunder
őstag
na így már mindjárt jobb de azért a hibaüzi nem volna hátrány (legalább a szövege ha nem is maga a kép)
ezek után biztos hogy nem a géppel van baj legalábbis a renszerigény tekintetében. na most sztem vagy a kártyaillesztővel van baj (de ezt nem hiszem mivel írtad hogy eléggé sokszor újraraktad) vagy magával a karival és bizony ez a valószínűbb! még az se lehet a probléma mint ami a lapikon szokott hogy ott nem ismeri fel a kártyát az xp mert hát ugye asztaliban van. szedd szét nétd meg a karit nem érte e valami sérülés külsőleg bár erre sztem kicsi az esély! sztem ebből szerviz lesz de hátha valamelyik lelkes fórumozó majd ír valamit mert én nem igazán tudom mi lehet a baj mivel az enyém ilyet még nem csinált! sok sikert és türelmet
-
Czuczi
csendes tag
lehetseges a gepem:Intel Pentium D 3.00Ghz ,DDR 2Gb Kingston Ram ,450W Eurocasa tápegyseg,LG DVD/RW, Sapphire Ati Radeon HD 2400PRO 256Mb/64Bit AGP, 200GB HDD,
3 nem tudom mien markaju kis ventilator hoerzekelovel.Operacios r: Windows XP Professional 32-bit
A hibauzeneteb bocs de nem tudom belinkelni mert akkor lefagy a gep szal a Print Screen el se tom lekapni. -
Nunder
őstag
nem volna rossz tudni hogy pontosan milyen kariról van szó! milyen oprendszer milyen konfig?? lehet hogy a konfig nem bírja és azért rak ki! passz. amúgy esetleg belinkelhetnéd a hibaüzit hogy tisztábban lássunk! nekem így elsőre egyébként annak tűnik hogy kevés a gép de mint mondtam ez csak vakon mondva.
-
Eskimoka
tag
Szevasztok!
A tapasztalatotokra lenne szükségem!A HD állományok lejátszásának gyorsítása mennyire veszi le a terhet a gépről?Ez jelentheti azt, hogy egy viszonylag gyengébb géppel(nevemnél) is le tudok játszani 1080p-s tömörített filmeket?Ja és még valami: olvastam egy másik topikban, hogy több féle tömörítési mód van és ugye az új Radeon-ok a VC-1-et meg a h.264-et támogatják, de most elterjedőben van az x.264, (meg azon kívül biztos más is csak én nem tudok róla) de nem tudom, hogy azt támogatja-e?
Amúgy AGP-s Sapphire 2400pro-n gondolkodom, nem egy teljesítménybajnok, de ha videózáshoz jó akkor nekem jó lehetne...
Vélemények, tapasztalatok a kártyáról?
Előre is köszi! -
Czuczi
csendes tag
Hello lenne egy problemam az uj grafkartyammal mikozben jaccok a ProStreet en vagy akarmien erosebb grafikaju jatekon kidob egy kek halalt hogy nezzem at hogy helyesen e telepitettem a grafkartyamat es mar 10 cerre telepitettem ujra es meg mindig ugyan az az uzenet mar ujra is telepitettem az operacios rendszert es meg mindig kiirja ez mitol lehet?
elore is koszi a valaszokat. -
lukylacka
csendes tag
Hali!
Tudna valaki segíteni lenne egy problémám!Az op rendszerem Vista 64, felraktam a PDVD legújabb verzióját, s le akartam jáccani vele egy HDDVD filmet. De sajn nem indította el. a WinDVD-t is kipróbáltam, de ott sem volt kép csak hang!!!
Video karim: Asus Radeon HD 2600 XT
Ha valaki tud a problémára megoldást irjon!!!
Előre is THX! -
Czuczi
csendes tag
ok koszi szepen a valaszokat ma mar megkapom a HD2400Pro t
szerintetek mien jatekokat probaljak rajta jaccani?
marmint ami mar kicsit megizasztja hogy todjam hogy kell e +hutes ra? -
Czuczi
csendes tag
Hellotok lenne egy kerdesem szerintetek meik a jobb AGP- s grafikakártya egy GeCube Ati radeon 9250 es vagy egy Sapphire ATI Radeon HD 2400PRO 256MB
elore is kossz a valoszokat. -
Karima
őstag
válasz
::Trunks:: #359 üzenetére
Köszi a válaszokat. Tényleg elírtam, bocs
Term. 2400xt
-
::Trunks::
senior tag
9400XT olyan nincs barátom sztem elírtad
Többieknek üzenem,h az új ATI Toolal lehet húzni a 2400XTket is
végreeee csak igencsak melegedik :S Jah és nekem már semmi bajom vele miúta hűtőt cseréltem.Bár gyári hűtővel és az új driverrel is működött szépen.De amúgy csak egy pár HSZ-t kellett volna visszaolvasnod
-
Karima
őstag
Hali!
Én is egy 9400xt kártya vásárlását tervezem, de olvastam, hogy xp alatt vacakol a megjelenítése. Kérdésem az lenne, hogy érdemes azért megvenni ezt a kártyát, és majdcsak kijön valami javított driver, vagy nem is biztos, hogy csak a driver hibája? Esetleg jött már ki hozzá olyan driver, amivel tökéletesen működik xp alatt is?
Előre is köszi a válaszokat
-
lajoka
csendes tag
Segítségeteket kérem a fenti videokártyához vettem nem olcson egy HDMI/DVI kábelt és
az LG LCD TV-MET csak standardnak hajlando felismerni. Catalyst 7.11 van a gépen,xp
sp2 alatt. Segítséget előre is köszönöm! ATi Radeon HD 2400 xt.Ja és nincs képa tv-n
-
lajoka
csendes tag
Segítségeteket kérem a fenti videokártyához vettem nem olcson egy HDMI/DVI kábelt és
az LG LCD TV-MET csak standardnak hajlando felismerni. Catalyst 7.11 van a gépen,xp
sp2 alatt. Segítséget előre is köszönöm!
-
cubadog
csendes tag
válasz
::Trunks:: #349 üzenetére
Pff... Hát hallod nemtom! Amit adtak hozzá ATI 8.43
-
cubadog
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem a kártyát ATI HD 2400 PRO-t. Előtte ati radeon 9600prom volt!
Kicseréltem a kártyát feltelepitettem az uj kartya programját és valami nem jó! A PRO EVOLUTION SOCCER 8 nem indúl valamiért!!!!Miért van ez valamit a telepítésnél ronthattam el!? Valaki leírná véleményét vagy azt hogy hogyan milyen lépésbe rakjam vagy szedjem le a programot!!! NF7-es alaplapom van egyébként.
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!
-
micski2
csendes tag
HY MINDENKINEK!
SZERINTETEK MEIK ÉRI MEG?
VGA GEFORCE 7600GS 256MB AGP INNO DDR2 Br:16.764Ft
VGA GEFORCE 7300GT 512MB AGP INNO DDR 2 Br:15.180Ft
HIS Excalibur Radeon ICEQII X1600Pro 512MB, 128-bit, AGP 8x, TV-out, VGA, DVI (18.180 Ft)
-
micski2
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Tanácstalan vagyok! Kérlek segitsetek! Ujitani szeretném a gépem egy Videókártyával de nem tudom hogy megéri-e vagy 1-általán miet vegyek!Az ujj játékok közül A CRYSIS 800*600 FULL LOW beállitásokkal még kisebb akadásokkal
elmegy! DE néha teljessen beakad!
NFSPS! 640*480 FULL LOW SZINTE NINCS OLYAN KÉPKOCKA AMI NE AKADNA!!!SZAL Q...... SZAR!!!
SOF3: ELSEM INDUL!A Procim: INTEL CELERON 4 2.6GB
Az Alaplap: ASUS P4SGX-MX
Ram 1db 1GB DRR 400MHZ + 1 db 512DDR 400MHZ
Videokáártya:Agp Ati Radeon 9550-es 128mb!Kérem segitsen valaki! A videokártyára kb 20e.ft szánnák!
Ha valaki hasonló konfiggal rendelkezik kérem adjon tanácsot! ÉS aki játszott ezekkel a játékokkal!
ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!
-
idg104
tag
qw78er89 : Biztos hogy hibás a videókártya, szerinted ez normális dolog hogy ilyeneket csinál? Ha csak felforrósodik, akkor sem szabadna ilyeneket csinálnia! Egyébként srácok, tegnap, amikor Trunks-nak éppen üzenetet írtam, elkezdett pittyegni a gépem, és kikapcsolt, de persze semmi kiljelentkezés nélkül! Úgyhogy aznap este eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább, hogy ilyeneket csinál! Úgyhogy már nem tartozok az ATI Radeon használók sorába, ma becseréltem (hálistennek még visszavették mert még nem volt 1 hónapos sem) + 3.000 forint ráfizetéssel egy GeForce 8500 GT-re! Na de ez már nem tartozik ide, csak annyit mondok, hogy én már többet nem fogok ATI-t venni, mert már egy életre megtapasztaltam hogy milyen kártyák! Eddig nagyon szerettem, meg teljesítményileg is jó, de ez a GeF 8500 GT ez 3.000 forinttal drágább csupán, és majdnem dupla annyi fps-t értem el a Pro Streetben (ugyanazokkal a grafikai beállításokkal) mint a Radeon HD 2400 XT-vel! De persze én nem akarok senkit sem lebeszélni a kártyáról, lehet hogy csak én fogtam ki egymás után 2x hibásat, de annyit azért elmondok, hogy aki játszani akar nagyon jó grafikával, az jobban jár, ha ennél erősebbet vesz! Na ennyi voltam!
Ja, és qw78er89 : Köszi szépen az EVEREST-es tanácsot, de nekem nem mutatja meg az órajelet, sem ennél a videókártyánál, sem pedig a GeF-nál! További jó fórumozást, azthiszem ebbe a topicba már nem fogok többet betérni!
Sziasztok! -
Olasza
aktív tag
Sziasztok! Most váltok 2600XT-ről (asztali) 2400XT-re (nótebukk
). Átolvastam a topicot, és gondoltam hozok egy kis fényt és reményt:
3dmark06: lásd 2600XT topic #1-es hsz. (Mobilról nyomom, nem tudok linkelni)
VPU Recovery,fagyás és társai: a CCC hibás, így az automatikusan elkezdi a tuningot, túlmelegszik, visszaáll. Megoldás: a CCC-ben be kell kapcsolni a overdrive-ot, és a gyári beállításokon hagyni, vagy a CCC-t fel sem kell telepíteni.
Tuning: a HD sorozatot az AMD CPU Clock tool-al lehet húzni, figyeljetek arra, hogy a magot és a memóriát külön-külön állítsatok be, ne egyszerre.
Remélem hasznotokra válik. -
qw78er89
aktív tag
Szia!
Everest - Megjelenítés - GPU
A jobb oldalon minden ott kéne legyen...Egyébként az én problémámra (306 hsz) amit írtál THX! Tuti hogy rossz? Miből lehet ezt tudni? Ezek a jelenségek a hőmérséklettől nem lehetnek? Az Everest szerint 57 fok terhelten 68-70, de a borda olyan forró, hogy rásült az ujjam
-
idg104
tag
Hát de félek hogy elállítódik valami!
-
idg104
tag
Ööööm az nekem nincsen feltéve, az baj?
-
idg104
tag
válasz
::Trunks:: #334 üzenetére
Az mi az a CCC?
-
idg104
tag
Úristen.... Inkább veszek rá egy ventit!
Egyébként megtudnád mondani hogy hol lehet megnézni a videókártyának a Mhz-jét, mert az Everest Ultimate Edition-ben nem találom!
-
senior tag
Igen vízzel.Hát ez egy rendszer...Ára elég borsos bár márka,teljesítmány függő.Ez ilyen Made In Home hűtés. meg lehet oldani egyszerűen.Pl. veszel egy Skoda radit az megvan. Veszel egy keri locsoló pumpát vagy ilyen szobai szökőkút pumpát.Csövet veszel az 130/m nem drága.tartály lehet akármi.2L-es üvegtől kezdve minden
a blokkok a húzósak.ha nem is gyárit veszel..ezek pl cnc-ssel lettek maratva.de ez már egyáltalán nem ebbe a topikba való
-
idg104
tag
Jaaaa, szóval ezt vízzel hűtöd? És mennyibe került egy ilyen?
-
idg104
tag
Hát én ezen csak annyit látok, hogy nincsen rajta az a fekete izé
De egyébként köszi a képeket!
-
idg104
tag
Egyébként Trunks! Mi az a rézblokk? Nemtom hogy néz ki, mert az enyém így:
-
idg104
tag
Na bocsi srácok, csak nem vettem észre hogy éppen párbeszédet folytattok! Na szal csak annyit akartam kérdezni, hogy az ATI Catalist Driver 8.0-val van rá esély hogy meg fognak oldódni a képelmenős problémák?
-
Nunder
őstag
válasz
::Trunks:: #323 üzenetére
Most találtam valamit az Acer hivatalos weblapján ami segíthat! Mivel nem adtak hozzá drivert az ott fenn van! Talán az segít!
-
Nunder
őstag
válasz
::Trunks:: #319 üzenetére
Köszi a segedelmet!
-
idg104
tag
Am van rá esély, hogy a Catalist 8.0-val majd eltűnnek a problémák?
-
Nunder
őstag
Ezer százalék! Még a notin is ki van téve!
-
Nunder
őstag
De jó volna tudni hogy mikor telepíti a drivert mert most már se a Catalyst se a driver nincs fönn! Steamet meg ilyen szarokat akar csak feltenni semmi mást!
-
Nunder
őstag
Pontosan! Mért az más tészta?
-
Nunder
őstag
Ez így mind szép és jó csak mégse megy!
-
Nunder
őstag
Ja persze letöröltem előtte az illesztőt és utána csinálta ezt velem!!
-
Nunder
őstag
Szevasztok! Hatalmas problémám van! Legyalultam a Drivert a gépről amit alapból tett fel a Vista az első bekapcskor. Fel akartam tenni az új 7.11 es Catalystot a driverrel együtt de nem csinál semmit mikor végez! Az alap biosos cucc van fell ami csak 1024 ig engedi húzni a képernyőt és minden az alap a megjelenési beállításoknál! Nem látja a kártyát csak a szabvány VGA vezérlőt meg annak a gyári Microsoftos illesztőjét! Légyszi valaki írja meg nekem lépésről lépésre azt hogy hogyan kell megcsinálni a telepítést mert már sokszor próbáltam! Onnan hogy az alap van fenn azt eltüntetni az újat feltenni! Lenn a kari neve meg a driver is jó lenne hozzá mert lehet hogy rosszat szedtem le! Előre is köszi! Ja sürgős lenne
-
senior tag
Hát igen én is elszóltam magam,de már tudom mi a megoldás kulcsa.Dobtam a sz@r passzív hűtő helyett rá egy rézblokkot és nincsenek hibák.Persze attól még lehet,h driver probléma volt a gebasz.most visszaraktam a 7.11-et és azzal tesztelem
qw78er89: Vidd vissza ha garis...
-
idg104
tag
Szia!
Vidd vissza a boltba, és mondd meg nekik hogy mi a baja, és kicserélik! Ha akkor is csinálja, akkor nemtudom, de szerintem pont kifogtál egy hibás darabot!
Egyébként nagyon elszóltam magam, mert ez az ATI Catalist Driver 7.11 sem jó, mert amikor játszottam a Need For Speed Pro Street-tel, és pont tölött, akkor egyszer csak megállt a kép, elment olyan 5-6 másodpercre, és amikor visszajött, akkor kilépett egy hibaüzenettel, és mellé kijött egy ATI-s értesítő, csak sajnos nem vagyok túl jó angolból, le print screeneltem, itt a link, pls. nézzétek meg, és írjátok le hogy mit is ír valójában!
[link] -
qw78er89
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Egy olyan problémám van, hogy fucsán frissül a képernyőm. A jelenség az hogy ha elindítom a Total Commandert, néha csak simán átfut rajta, mintha frissítettem volna a képernyőt. Ha pedig a Virtual PC-t elindítom egész furcsa dolgok történnek! Amikor betöltődik az XP a képernyőn futó 3szegmensű kék csík az XP felirat alatt víszintesen ketté osztódik és külön fut az alsó és felső fele! Amúgy meg olyan a Virtual PC alatt mintha fáziskésésben lenne a megjelenítés, például ha a Startmenübe végig húzom az egeret akkor kb nyolc lehetőség marad kék és csak lassan múlik el. Ráadásul a gépelés is hasonló írok, de nem látszik csak valami zagyvaság és pár másodperc múlva lesz normális.
Egy Sapphire Radeon HD 2400 Pro van a gépben. Próbáltam drivert cserélni, de egyik sem használt!
Van ötlete valakinek?
Előre is kösssssssssssssssssZZZ! -
idg104
tag
Sziasztok! Én kb. 1 hónapja vettem egy ilyen Radeon HD 2400 XT-t, és nekem is volt vele gondom! Olvastam a hozzászólásokat, és rájöttem, nem csak nekem volt ilyen problémám! Kvardlipot-éval ugyanez volt a hiba! A CD-n lévő drivert raktam fel, és olyat csinált, hogy nagyba gépeztem, aztán hirtelen beállt a kép, pittyegett egyet, elment a kép 2-3 másodpercre, majd visszajött! Énis visszavittem a boltba, ahonnan vettem, kicserélték, de ezzel is ugyanaz! Aztán sokan aztmondták, hogy újra kell telepíteni az XP-t, és akkor jó lesz. Hát megtettem, de akkor már a legújabb drivert tettem fel, az ATI Catalist Driver 7.11-et, és eddig még semmilyen hibát nem tapasztaltam! Kb. 2 hete raktam újra a rendszert! Szal szerintem ''hibásak" az ATI driverek! Egyébként mostmár nagyba nyomom az NFSPS-t, az élsimítást, a világ világítást, az autó effectjeit és a világ effectjeit kikapcsoltam, de ezeken kívül minden kidolgozást maxra húztam, és így 20-45 fps között száguld, átlagban 30-al! Nagyon jó a videókártya, bár az rá a jellemző, hogy a régi játékok max-on mennek rajta, az újak viszont csak lebutítva, kivéve az NFSPS-t! Mondjuk annyi biztos, hogy nem volt rossz vásár, mert ezelőtt GeForce 6600-asom volt, és az még a régi játékokat sem bírta max-on! További jó fórumozást! Sziasztok!
-
Zollman
csendes tag
Hello
Kéne egy kis segítség. Most vettem egy radeon hd2400 xt karit. Összekötöttem egy dvi-hdmi kábellel a Panasonic LCD-vel, de hagot nem tudok rá csiholni. Ha valaki tud rá megoldást megköszönöm. Úgy olvasta, hogy lehet digitálisan hangot is továbbítani.
Előre is kösz a segítséget -
Gyuri27
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged