Új hozzászólás Aktív témák
-
1igbetyar
csendes tag
200. Hozzászólás.
Lehet, hogy veszek egy Gigabyte 2400 XT-t. 3év gari 14500Ft. -
törölt tag
következő dilemma előtt állok:
elvileg tudtam jutányos áron venni egy hibrid lapot, ez mehet agp és pci express (4x) kártyával is. most ami van, az egy 6600gt. viszont ehelyett vagy egy 2400XT vagy egy X800XT lenne. az ár nagyjából azonos. játékra is lenne használva, melyiket javasoljátok
vszeg egy E2160-as lesz mellette -
methyl
tag
Sziasztok!
Tegnap gazdája lettem egy Gigabyte HD 2400 Pro Radeon -nak, ma felpróbáltam rakni, de mind az új 7.10 catalyst, mind a gyári install CD után még mindig lát egy ismeretlen PCI eszközt....
Ez miért van? Amúgy a VGA kártyát már látja, mert az eszközkezelőben látom, de emiatt az ismeretlen PCI eszköz miatt nem akar automatikusan betöltődni a CCC.
Mit csináljak szerintetek?
Szedjek le mindent? (Az előző kártyám is HIS RADEON X1300 volt, de az ATI szoftver-eltávolítóval megpróbáltam eltávolítani, de a Hydravison-t valamiért nem tudta...(iKernel hiba))
Amúgy ezenkívül megy minden szépen.... Bár játék alatt még nem próbáltam. -
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
ATI Mobility™ Radeon® HD 2400 XT erről a videókártyáról van valakinek tapaszatalata?
Ez mennyiben tér el az asztali vga-tól?Köszi!
-
CJ597132
csendes tag
válasz
Komplikato #189 üzenetére
Naon köszönöm holnap ki is próbálom
Ha neked is lenne valami kérdésed akkor teljesen szolgálatodra állok!XD
-
yodayoda
tag
Ha a méjen tisztelt publikumot megkérhetném, válaszoljon már a kérdéseimre.
Légyszíves. -
Komplikato
veterán
válasz
CJ597132 #187 üzenetére
Drivercleanerrel/Driversweeperrel szed le összes ATI drivert (ha volt fent elötte GF kártya, akkor azét is!), amikor a Windows megtalálja újraindítás után Standard VGA-nak, akkor megy csak fel a driver. Ha minden igaz ehhez leszedés után 2x kell újraindítani, másodjára lesz Standard VGA, és akkor megy fel a driver. Persze valami frisset tegyél fel, pl. 7.10-et. (A 7.8-tól a HDMI audio driver külön van, azt se felejtsd el letölteni és feltenni, vagy megörülsz az ismeretlen PCI eszköztől ;) )
-
CJ597132
csendes tag
válasz
gaborbol #151 üzenetére
Sziasztok!
Nekem egy GIGABYTE ATI Radeon 2400XT-s videokártyám és annyi lenne a gondom hogy a Vista nem ismeri fel alapból és ha telepítem a hozzá járó CD-t akkor se!! Ha van valamiki aki tudnekem segíteni vagy a Driver helyét tudná elküldeni a cj1213@freemail.hu-ra akkor azt naon meg köszönném
üdv.CJ -
::Trunks::
senior tag
HElló Srácok!
Mit tudtok erről a kariról??Képet esetleg,mrt én nem találtam
Meg Alapórajelei mennyi?Jah és tuningban h áll!!
Gigabyte Radeon HD 2400XT ára 13k ennyiért tom beszerezni! köszönöm a választ -
jonyw
tag
Sziasztok.Nekem is 2400xt-m van,és csak 8x-osan megy a pci-e.Ez miért van, nem tud valaki megoldást erre? Köszi
-
yodayoda
tag
Egy celeron meg bírná hajtani? (celeron d331 2,66@3.04ghz)?
Vagy egy p4 3.2 2mb cache?
-
nasu17
csendes tag
17.664 Ft most nálunk, 1 hónapja vettem akkor 18.986 FT volt :]
-
nasu17
csendes tag
na hogy örüljééééé
CS:Source ba átlag 100 fps volt ami jó... mert annyi kell hozzá
MOH:Airborne ba átlag 25 fps volt ami igen jó... főleg full grafikán
Bioshock nál átlag 20 fps megvolt ami full grafikán ennél a vga nál odabasz
ET : Quake Wars nál pedig 30 fps.
tehát ennyi.... most már örülj!! és írjatok hozzászólásokat a teszthez , mert vettem a fáradságot és a vga mal gyalogoltam 10m -t hogy leteszteljük haveromnál
-
yodayoda
tag
Hali!
Én is gondolkodom videókártya vásárláson de sajnos az alaplapom csak 4x sebességet bír max. pci-ex16 on.Ezért ha lessz agp-s verzió hd2400xt -ből veszek.
Alaplap: asus p5vdc-x
Proci : intel celeron d 331 2,66ghz 256kb cache
Ram 2x512mb 667kingmaxSzerintetek meg bírná hajtani vagy a procit milyenre cseréljem le(p4 et támogat az alaplapom.)
-
nasu17
csendes tag
*2 fps el
-
nasu17
csendes tag
Teszt gép:AMD X2 4200 @ 2.2ghz , 2GB KINGMAX SUPER ram , XP SP2 HUN
Mindkét vga nál a legújabb driver-t használtuk.
DX9:
Bioshock : 1024*768 high , 2400XT : legkisebb 13 fps , legnagyobb 27 fps
Bioshock : 1024*768 high , 7900GS : legkisebb 19 fps , legnagyobb 32 fps
megj.: az ATI nál láthatóan szebb és tisztább volt a képDX9:
MOH Airborne : 1024*768 high , 2400XT : legkisebb 18 fps , legnagyobb 28 fps
MOH Airborne : 1024*768 high , 7900GS : legkisebb 26 fps , legnagyobb 37 fps
megj.: az ATI nál megint szebb volt a kép, sokkal élesebb + szebb effektekDX9:
CS Source : 1024*768 high , 2400XT : legkisebb 88 fps , legnagyobb 105
CS Source : 1024*769 high , 7900GS : legkisebb 105 fps , legnagyobb 181
megj.: Itt látszódott meg igazán a különbség , sajnos itt fölényesen nyert a GeforceDX9:
ET : Quake Wars : 1024*768 high , 2400XT : legkisebb 25 fps , legnagyobb 32
ET : Quake Wars : 1024*768 high , 7900GS : legkisebb 30 fps , legnagyobb 30
megj.: A hypermemory miatt az első 10 mp ben , bugos volt a játék és 1-2 fps volt
de utána észre tért és 1 fps el túlszárnyalta a 7900 GS geforce kártyátgrat neki
Azért azzal számolni kell hogy van 1-2 eltérés pár fps re gondolok , de remélem ezzel is tudtam segíteni másoknak. Egyszóval a 2400XT kártyát akkor érdmeses megvenni ha nem full high grafikával akarunk játszani az új játékokkal , hanem pl: medium beállításokkal
köszi puszi -
nasu17
csendes tag
Igényt tartotok xpertvision ati radeon hd2400xt sonic vs asus geforce 7900 gs tesztre?
-
törölt tag
Sziasztok.
Minden csomagban találni HDMI csatit az ilyen karik közül ??? THX
-
anzo
senior tag
Tuningról tudna valaki mondani valami használhatót! Mert egyik programmal sem tudom nagyobb teljesítményre bírni a kártyám, próbáltam az AtiToolst, AtiTrayTools, Powerstrip de eddig semmi.
-
Hakuoro
aktív tag
Agp-s XT-t lehet már kapni?
-
B.attila
tag
csá
vajon létezik olyan HDMI--DVI kábel amin a hang is átmegy ha a VGA támogatja ???? -
anzo
senior tag
Én is boldog tulajdonosa lettem egy GIGABYTE GV-RX24T256HP tipusú HD 2400XT karinak, Egy Inno3D 7300GS -röl váltottam. Eddig a tapasztalataim elég vegyesek, a játékok szépen elfutnak rajt persze nem full grafikán de 1024 ben eddig minden játék médium beállitásokkal szépen futott a képe sokkal szebb mint a 7300 nak volt, a Ghost Recon 2 egy picit meg izzasztja de még azzal sincs gond, igaz én nem nézegetem, hogy hány FPS-el fut nekem elég az ha nem akad az hogy ez most 30 vagy 100 FPS az nem érdekel. Ami nem tetszik a driver sokkal macerásabb feltelepiteni mint az nvidiáét a hőmérséklet kijelzés nem pontos állandóan 50-60 fokot jelez és ha megfogom a hütőt full hideg és vannak rejtélyes lefagyások jobban mondva csak a monitort kapcsolja ki a gép ketyeg tovább de csak resettel tudom vissza hozni a képet. Ma megpróbálok egy windows reinstallt remélem megszünnek ezek a problémák és akkor egy nagyon jö kártyám lesz tizenpár ezer forintból.
-
Gyuri27
félisten
[link] ujdonság
-
Advent
tag
Nekem van egy hd 2400 pro karim leginkább HD-s filmek miatt vettem.
Hogyan tudom kihasználni a hardveres dekodolást mert szoftveresen megy most a lejátszás és egyik progiban sem tudom hardveres-re kapcsolni mert vagy nem engedi vagy egyből visszaáll szoftverbe. -
Hakuoro
aktív tag
Agp-s változata van már valakinek? 16k körül van talán az ára
Az talán megérné, de csak a videógyorsítás miatt
-
gaborbol
őstag
válasz
zotyesz66 #158 üzenetére
8*8-as venti nagyon szépen lehűti,szinte szoba hőmérségletre.Simán fel lehetett csavarozni a bordára fabrikálás nélkül.800 ft-ot meg nekem bőven megér,hogy ne melegedjen feleslegesen,ráadásul lassú fordulaton megy, így nem hangosabb a cpu coolernél.
A kártyát átadtam az ismerősnek,így játékokról már nem tudok nyilatkozni.Ha minden igaz csak a sims valamelyik része fog rákerülni. -
ftc
nagyúr
[link]
gecube xt -
AMD Power
titán
Nekem az is jó ha ingyenes Demokon csináljátok a teszteket.
-
gaborbol
őstag
Játék nincs rajta egyenlőre.
1080p mediaplayer 11 cpu terhelés 20-50% ingadozik de olyan 29 az átlag.
720p mediaplayer 11 cpu terhelés 11-21% ingadozik de olyan 15 az átlag.
Gpu -terhelésre átlag 50 % százalékot ír mindkét esetben a ccc,nem tudom ez a kimutása mennyire valós,hőfok felment 18 fokra
Teljesen normálisan játszotta le a letöltött mintákat,nem akadozott nem szaggatott.
[Szerkesztve] -
gaborbol
őstag
Próbáltam vele egy tuningot ccc még a gyári órajelekre is azt mondja, hogy hibás,de gyakorlatilag bármi állítom az hibás pl 400/300 -on is
Szerinte jelenlegi órajel 110/252, hőmérséglet 14-15 fok, gpu kihasznátság 3 %.
Remélem nem fog télen megfagyni ha hidegebb lesz a lakás
520/395: 3054 pont -
gaborbol
őstag
Nyomtam vele egy 3dmark05-öt.
Amd 4000+ 1gb ddr2 800 2400PRO= 2853 pont (minden gyári értéken)
Ha jól sejtem 3 játék fog ezen futni rendesen:pasziánsz,aknakereső,tetris,bár az utóbbiban nem vagyok biztos
[Szerkesztve] -
gaborbol
őstag
Vettem ma egy asus 2400pro kártáyt,egy ismerős gépébe szántam netezésre,filmezésre,meg esetleg egyszerűbb gamekre.Passzív borda önmagában gondoltam jó lesz az legalább nem fog zörögni fél év után...5 perc után nem lehet megfogni annyira meleg pedig nem csinál semmit a gép, csak winfos fut semmi más.Rá kellett tennem egy 8*8-as ventit, mert nem hiszem hogy ez bírni fogja magában hosszútávon.
Van valakinek ilyen karija? -
joi29
őstag
Hali lehet hogy a jelenlegi kártyámnál (rad 9800pro)nemsokkal erösebb a 2400xt,
de ha találnék legalább egyetlen egy AGP-set 512Mb memóriával
Az tuti hogy lecserélném!!!!!
Csakhogy Szegeden ijen nincenjólene ha volna de sajna nincen
Azt tudom hogy gyártják,de vajon hol árulják -
B.attila
tag
válasz
Komplikato #144 üzenetére
Ez 1 kis barebone házban lenne
ami a nappaliban igan jol mutat a helyén,de ha az adaptert is a hátuljába dugom akkor
nagyon kilogna és állati hülyén nézne ki
az a kis szekrény/polc pont akkorára lett gyártva
nem akarok uj butort gyártatni megint + az asszony biztossan a tökömre lépha ha rájönne megint mikre szorom a pénzt
ilyesmit jol ellehet titkolni ha szemre nem változik semmi a lakásban -
B.attila
tag
Sziasztok
tudna valaki nekem ajánlani olyan 2400/2600 VGA-t amin van HDMI csatlakozo??
nem adapteres
és nem ártana a passziv hütés sem 1 pici HTPC-ba lenne
NO GAME, 100% FILM
Köszi -
AMD Power
titán
HD2400XT tulajok hol vannak? Várom a játék tapasztalatokat és véleményeket.
-
AMD Power
titán
Ez jónak számít egy sima HD2400XT-hez képest....
Core Clock: 700 MHz
Memory Clock: 1.5 GHz
[link] -
F.B.I.
veterán
Ennyit az NV hasonló kaliberű kártyáiról.
-
AMD Power
titán
DX10 test.
HD2400XT vs 8500GT.
[link]
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
HD2400Pro VS 8400GS:
- Az ATI kártyái mellett a CPU-nak kevesebb feladata marad a HD tartalmak lejátszása mellett.
- Jelentős előny az NVIDIA alapú kártyához képest, hogy kevesebb hőt termelt a kártya a tesztek közben, mint versenytársa
- Ami viszont az ATI oldalára billenti a mérleget a jobb HD támogatás, a fejlett képjavító funkciók és a kisebb melegedési hajlam. Emiatt a kategóriájában - tudva, hogy mire használhatjuk - talán az ATI HD2400 Pro lehet a jobb választás.
[link]
Ezt akkor megbeszéltük. -
AMD Power
titán
A 8400GS veri a HD2400Pro-t
[link] -
gaborbol
őstag
Aludtam rá 1-et,pénztárca lenullázva, vettem egy sapphire 2600xt-t.(22k-volt)
Remélem megéri a pénzét
[Szerkesztve] -
gaborbol
őstag
Köszi szépen a válaszokat,alszom rá 1-et akkor
-
Gyuri27
félisten
egy kis cucc [link]
gaborbol: szerintem nem jobb a 7300gt
[Szerkesztve] -
gaborbol
őstag
Az a gond,hogy nincs még egy kicsit rádobsz 14k a plafon.
-
gaborbol
őstag
ÜDV!
Nekem azért játékra is kéne.viszont a keretem elég szűkös vagy a 2400pro vagy a 7300gt.
Akkor inkább a 7300gt-t vegyem? -
PongiBandi
tag
sziasztok
itt is megkérdezném, hátha.. Sapphire HD 2400-es kártyám van, amit szeretnék rábírni (ahogy a HD 2600-osoknál alapból is van), hogy 1080i és 1080p (?) filmekre is menjen a hardveres gyorsítás, de nem tudom, hogy eleve a 1080p filmekkel mi a helyzet, azokra is megy a hw gyorsítás?
registry-ben átírtam 0-ra az alábbi bejegyzéseket:
DXVA_Only24FPS1080H264
DXVA_Only24FPS1080MPEG2
DXVA_Only24FPS1080VC1
bár megjegyzem, ezek a bejegyzések nem ott voltak, ahol a leírás szerint (Regedit >HKEY _Local_Machine\System\CurrentControlSet\Control\Video\ ... 68AACE4...) lenniük kellett volna, hanem máshol...
(most pont nincs 1080i filmem, hogy megnézzem megy-e a reg módosítással a Cyberlink dekóderrel a DxVA, de azt látom, hogy 1080p-vel nem ad képet...) 720p-vel minden OK, illetve ha 1080p lejátszásánál nem használom a DxVA (hw gyorsítás) opciót, akkor megy...
a másik kérdésem, hogy 25 fps-es filmeknél sehogy nem akar a Cyberlink dekódere dolgozni, ennek mi lehet az oka? (CCC verzió csak 7.4, lehet hogy emiatt?)
PowerDVD 7.2 Ultra, talán 7.3 kéne? -
zotyesz66
őstag
válasz
lazac2007 #109 üzenetére
Ez egy belépő kategóriás kártya 64 bites memóriavezérlővel, nem szabad tőle többet elvárni.
Nekem amúgy 2130-at adott a márk06 1280-as felbontáson.
Amire nekem kell, arra tökéletes: csendes (passzív), alacsony fogyasztású, szép a képe és több nagyságrenddel jobb a teljesítménye, mint az integrált Intel VGA-é volt. Amúgy sem játszom mással, mint a WoW, arra meg nem kell jobb. -
Gyuri27
félisten
-
AMD Power
titán
Itt egy újabb nagyon jó teszt!
[link] -
lazac2007
csendes tag
Hello!
Nekem HD2400XT-m van. A Test Drive Unlimited 1280*720-as felbontáson, maximum grafikával, 4x-es anty analysing-el minden egyéb akadozás nélkül elfut, szóval ilyen téren meg vagyok vele elégedve!
A másik dolog hogy a napokban lefutattam a 3DMark06-os verzióját és eléggé elszomorodtam az eredményemen: 2934 pont!
Nagyon ledöbbentem és döntöttem: VGA-t fogok cserélni 1-2 hónapon belül! Ezt a kártyát 1 hete vettem, és azt mondták bent a boltban hogy nagyon jó, játékra nagyon alkalmas. Adatait tekintve nem rossz a kártya de mégse tudom hogy mi okozza azt hogy ilyen rossz eredményt értem el!? Szóval most a játék(ok) alapján megvagyok elégedve minden fut maximálisan jól, de ez a 3DMark teszt nagyon is elgondolkodtatott! Ígyhát ahogy tudok megszabadulok tőlle, és megpróbálok egy jobb, de sokszor jobb VGA-t venni!
Csak még az a baj hogy nem tudom milyenben gondolkodjak, dehát ezért van a fórum, majd még szétnézek!
Összefoglalva: ilyen kártyát csak az vegyen, akinek olyan játékra kell amik még most jönnek ki a futószalagról és nem hosszútávra tervez vele!
Üdv, Lazac2007!
''MSI P965i Neo-F s775, Intel Core2 Duo 2.4GHz E6600, Ati Radeon Sapphire HD2400XT 256Mb DDR3, 2Gb Kingmax 800MHz, 250Gb Samsung S-ATA2 8Mb, PowerLogic Atrix 5000 (fekete), Revoltec LightBoard XL2 (fekete), Logitech X-530 5.1''
[Szerkesztve] -
Vicoo
senior tag
-
Vicoo
senior tag
Új fejlemény:a leírt módszer működött
De a teszt eredményével elégedetlen volt,ezért tuningra adta volnaa fejét(életében először,így távoktatásban részesítettem
) ám nem ment az atitoolban az órajel sehová csak állt 695mhznél..Van valami clock-lock a kártyában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest