- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkh
csendes tag
Sapphire 2400 Pro/256Mb/AGP: egyetlenegy gond van vele: nem kompatibilis az XP -vel.
Valaki, ha tudna segíteni azt nagyon megköszönném, mert ott tartok hogy mindjárt kivágom az ablakon ezt a szart.Soha többé nem veszek Radeont a kurva életbe.Ilyet ugat:
setup did not find a driver compatible with your current hardware or opsystem ezért a folyamat leáll.Bármi történik bármilyen driverrel próbálom mindig ugat,hogy nem kompatibilis a kártya az oprendszerrel ill. a hardwer nem az aminek kéne lennie.
A vége az lesz hogy repül a molotov az Ati székházra az biztos, nagyon felbasztak most. -
zeaiter
csendes tag
Üdv!
Több fórumon azt olvastam, hogy az agp-s verziók nem is fogják tudni az Avivo-s kódolást..
Beszéltem hd2600 tulajokkal is akik hasonló problémával küzdenek.Ha van vki akinél működik a hardveres kódolás (hd 2400 (agp-vel)), kérem jelezze!
-
zeaiter
csendes tag
Üdv!
Az xp újratelepítése megoldaná a dolgot?
Akár még vista-t is telepítek (fogcsikorgatva) ha ennyivel el tudom intézni!Lassan már kezd elegem lenni a kártyából és kezdem elveszteni a hitemet, miszerint vmire csak jónak kell lennie...
-
Moric
aktív tag
Teszteltem tegnap egy kicsit, észrevettem egy furcsaságot.
A PowerDvd elvileg tud hw gyorsítást, a VideoLan meg nem.
Ennek ellenére a PowerDvd a DVD filmet 50-60% processzor terheltség mellett játsza le, míg a Vlc 10-15%.
A Vlc .h264 mkv alatt kifekszik, nézhetetlen lesz. Viszont a PowerDvd-vel nézhető, igaz 100% közelében van a processzor terhelés. Az .mkv-t a Xp beépített MediaPlayer-e is lejátsza nézhető minőségben.
Ki érti ezt? Hihetetlen, hogy az ATI nem tud kiadni egy normális meghajtót hozzá. A net tele van írással, hogy kell meghekkelni, hogy működjön is valami. -
Moric
aktív tag
válasz
::Trunks:: #582 üzenetére
Én még az elején vagyok. 4 napja van meg, de ha így folytatja nem sokáig.
Az újabb Ati driverek már nem is támogatják kártyám.... -
Moric
aktív tag
Én is evvel küzdök.
Amit kiderítetem, hogy állítólag nem tud hardveresen kódolni. Hiába telepítik fel az Avivo codecet ugyan úgy a processzor kódolja.
Az Omega driverben is benne van a Avivo Gui felülete. Atixcodec-nek hívják. Az Omega könyvtárból indítható.Nekem ez se indult el mint a CCC. Hibaüzenetet küld és kilép.
-
zeaiter
csendes tag
Üdv!
Vki tudna nekem érdemleges választ adni erre a kérdésre:
Miért nem működik az Avivo video átalakító programom?
(Nem indul el a timer és a progress-csík, ergo nem kódol!)Mindenből a legújabb van felrakva (kb. 5x) + HotFix + Complete Avivo™ Package.
-
cibus
senior tag
Bocsi, h ide írom a hangkártyás problémám, de remélem itt tud valaki segíteni!
Nos! a problémám az, h 3napja felraktam az sp2es xp-t és rendesen ment a hangom!
Símán fel tudtam telepíteni az aceres cdről... de ma újra kellett raknom a windowst, azaz csak a c-t raktam újra, nem formáztam meg az egész winyót.
viszont most az istenért nem engedi telepíteni a hangkártyát... azaz engedi, de mielőtt végezne, megáll és kiírja, h :Realtek High Definition Audio Driver - InstallShield Wizard
A Realtek HD Audio eszközmeghajtót telepítése sikertelen!!próbáltam netről leszedni másik drivert, sikertelen.
próbáltam az eszközkezelőből kitörölni, mondom megpróbálom újra rakni, nem engedi, mert azt írja, h :
Az eszköz eltávolítása nem sikerült. Az eszköz valószínűleg szükséges a számítógép indításához.és frissíteni sem tudom, h rákeressek cdről a telepítőjére...
LÉGYSZI VALAKI MONDJON EGY OKOS GONDOLATOT!!!
-
::Trunks::
senior tag
Mennyi probléma van ezekkel!nekem csak az elején volt kehés,de friss driver és kész...nem értem
-
zeaiter
csendes tag
Üdv!
A problémám:
Vettem egy Sapphire Ati Radeon 2400 Pro (AGP-s) típusú kártyát.
Telepítettem az Omega driverrel és minden működött.
Ezután figyeltem fel az Ati Avivo nevezetű programjára, ami ugye Omega alatt nem megy!
Nem kis szenvedés árán felraktam a legújabb Catalyst-ot, de még így sem tudom használni a videó kódolás funkciót
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom kihasználni a hardveres kódolos részét a kártyámnak?Válaszokat előre is köszönöm.
zeaiter
-
Pyton
aktív tag
Üdv!
Utolsó reményem ez a totyik. Nemrég szereztem egy SIMA PCI-os Powercolor HD 2400 pro-t. Catalyst nem ismerte fel, de még az omega sem. Egyedül a cd-n hozzáadott driverrel hajlandó települni, de menni nemnagyon megy. 3D markokban iszonyú hibák, 2001-ben a töltőképernyő is szétesik. Ha babrálok a beállíásokkal, másképp hibázik. Böngészve a cd-t, meg elnézve a keretprogramot, ez egy összefércelt, batkácsolt-hekkelt házidriver a Powercolortól. Neten nem találtam semmi infót a problémámmal kapcsolatban, a Powercolor oldalán még a barkácsdriver sincs fent. Ha valakinek van akármilyen ötlete a problémával kapcsolatban, ne tartsa magában. (.net 2.0 fentvan)
-
Moric
aktív tag
Ennyit még egyik hardverrel se szívtam mint evvel. Ha tehetem soha többé nem veszek belépőszíntű kártyát.
Most a HD gyorsításra lenne szükségem, ami természetesen még nem működik tökéletesen. DVD-t már lejátssza 1-2% proci terheléssel. Viszont a 720p WMV9-nél már 100% közelében van a terhelés. 1080p WMV9 az diavetítés. -
Moric
aktív tag
-
Moric
aktív tag
Video lejátszáshoz vettem egy agp-s 24000pro-t.
A problémám a következő. A Ati oldaláról az XP-hez letöltött driver nem ismeri fel. Azt látom, hogy már az új driver nem támogatja. Végül az Omega driver felismerte és települt is.
Viszont van egy ismeretlen PCI device, amire nem bírok rájönni mi lehet.
Mi ez az eszköz amit hiányol? Hogy tudnám telepíteni? -
Tanya-
tag
válasz
sycorax182 #567 üzenetére
-
sycorax182
tag
lehet valahogy in-game videot felvenni? mert csak kamerával tudok
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
sycorax182 #563 üzenetére
Igen az jó lenne. Nem igazán tudom elképzelni.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
sycorax182 #561 üzenetére
Lehet a kártya döglődik. Ki kellen mással is próbálni. Ha nem csinál ilyet más programokban akkor a Test drive a ludas>> Patchelted vagy 1.0-ás verzió? Ez is lehet ok.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
sycorax182 #558 üzenetére
Csak ebben a játékban fordul elő? Mennyi ramod van?
-
sycorax182
tag
SZiasztok!
Egy megoldásom és egy kérdésem lenne!
Kezdem a megoldással: mérg decemberben írtam, hogy kaptam egy 2400pro AGP kártyát, beraktam a gépbe, de semmilyen 3d megjelenítésre nem volt alkalmas, próbáltam xp-n, vistán is, a saját driverével, régebbivel, újabbal is de semmi. Visszevittem, ott bevizsgálták és azt mondták, h jó. Hazahoztam, felraktam a legeslegújabb drivert és ccc-t (jan. tizenakárhányadikán jelent meg) és működik. Probléma megoldva, kár hogy decemberben még nem volt hozzá driver amivel használhattam volna
Kérdés:
Játszom a Test Drive Unlimiteddel 1024*768-on egész jól fut, de néha ugrál a kép (nem tudom telejen leírni a jelenséget pl: eltünik egy-egy objektum, fa aztan visszajön, de csak egy pillanatra, vagy elnyújtja a képet, meg villódzik) változó intenzitással és időintervallumban. Van hogy egész jól lehet vele játszani de van hogy annyira szarakodik, hogy élvezhetetlen. Ha a játékban állítgatok dolgokat attól se lesz jobb. Tudja valaki, hogy mi a jelenség oka és hogy mit lehet vele kezdeni? Esetleg valamit át kéne állítanom a ccc-ben? Ha igen mit?
Előre is köszi
Üdv -
cibus
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, h ma érkezett meg az új laptopom, amiben van egy 256os hd 2400xt vga.
Az előző laptopom meghibásodott, ezért kicserélték.
De ahhoz letöltöttem egy vga telepítőt, de nem engedte feltelepíteni, mert kiírta, h a rendszerrel, vagy a hardwerrwl nem kompatibilis...
Nah ilyet én még nem is láttam,...mind1!
Azt szeretném tőletek kérni, h adjon lécci valaki egy működőképes driverhez linket!
Válaszotokat előre is köszönöm!
cibus
-
tkgabor
csendes tag
Sziasztok!
Most tettem de a gépbe a radeon hd2400 pro-t. Annyi bajom van, hogy a heroes 5 nem megy el vele. Kidob az introk után. Más játékkal nincs baja, csak ezzel. Valaki tud segíteni? Köszi előre is!
-
ricsy888
senior tag
Akkor viszont nem értem a PCI-e 2.0-t. Minek ha 55nm-en készül és ha jól gondolom akkor kevesebbet fogyaszt mint a HD2400xx. (igaz az alá már nem tudom hogy tudnak menni, 25W alá
) Csak a reklám kedvéért gondolom
Na meg támogatni fogja a DX10.1-et is mint a többi HD3xxx. ,,de minek??!! -
Hakuoro
aktív tag
válasz
ricsy888 #552 üzenetére
Ugyanaz a két kártya csak a 3450 gpu-ja már 55nm-en készül. Teljesítményben nem lesz eltérés azonos órajelen. Sajnos
Most mintha egy helyben topognának a vga-gyártók. Kiadják ugyanazt más néven.
Ja meg ezek már PCI-E 2.0-ások ami szintúgy nem zavar sok vizet. Talán a powerplay(csökkenti a frekiket 100Mhz környékére) miatt a HD 3000-es sorozat jobb választás.
-
Burwor
tag
És most, hogy bejelentették hivatalosan is a HD 3400/3600 szériát, most melyik a jobb Low-Profileban?
HD 2400 XT
vagy
HD 3450 ? -
ricsy888
senior tag
válasz
::Trunks:: #545 üzenetére
Gondolom ez 1024-be és low beállítások mellett, igaz?
-
HERR Z
veterán
válasz
Ace Ventura #546 üzenetére
van passzív és aktív sapphire is, mind2 csendes és stabil tuningolni úgyse fogo ergo ez ne legyen szempont
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Irodába kéne nekem egy jó kis kari tüéles 2D megjelenitéshez, és Vista aerohoz.Elég egy HD2400 pro?Most egy integrált 6100-as van, de az életlen, tompa képet produkál.
Asus karit néztem, mert csak az van raktáron a boltban.Mennyire melgek ezek a karik?Elég neki a passziv borda?Asus bordája mennyire meleg?
Esetleg még egy 8400 gs is esélyes, de az sztem gyengébb mint a 2400 pro, viszont aktiv hütése van, és nekem talán az jobb lenne. -
ricsy888
senior tag
válasz
::Trunks:: #543 üzenetére
Kár
Akkor nem nagyon bírja a tuningot, de talán felesleges is lenne. Ahogy nálam is. Nagyon keveset számít a tuning.. Csak egy példa: Én is játszom a cod4-el 1152x856-ba és high-en és kb. megy átlag 26 FPS. tuningal pedig 27-28FPS (ugyanazon a pályán ugyanazon az útvonalon.)
de néha még ennyi se
(pályafüggő)
-
ricsy888
senior tag
válasz
::Trunks:: #540 üzenetére
ok, én másképp értelmeztem
Szerintem megy az még feljebb isSzerk: Hát jah, de azóta változott egy-két dolog
-
::Trunks::
senior tag
válasz
::Trunks:: #538 üzenetére
tuningoltam. 790/780
ricsy888: mind1
-
ricsy888
senior tag
válasz
::Trunks:: #538 üzenetére
Az érdekes..
viszont a te karid órajelei reálisak. Ref. órajelek:
GPU órajele: XT: 700mhz, Pro: 525
Mem órajel: XT: 700-800mhz, Pro: 400-500mhz
Még egy szó arról, hogy melyik a jobb, mivel látom itt is 8db komplex Vertex shader van ahogy a 7300GT-be is csak ott ugyanennyi pixelfutószalag. szal ebben is "egyeznek"(persze nem csak ezek számítanak a teljesítménybe)
A 32 darab egyszerű stream processzor pedig nem tom mire jó -
ricsy888
senior tag
válasz
::Trunks:: #534 üzenetére
És azt se felejtsd el, hogy az én karim is van húzva, nem is kicsit (legalábbis ami a GPU-t illeti)
400/300-ról 560/400-ra
Szerintem maradjuk annyiba, hogy kb. egy szinten van. -
TopaMo
aktív tag
válasz
::Trunks:: #532 üzenetére
Nem értek egyet!
Itt van nálam mind a kettő, de csak szintetikus tesztek eredményeivel tudok szolgálni.
Galaxy 7300GT DDR3
Gigabyte 2400XT DDR32400XT 7300GT
3DM06 2620 2830
SM2 865 1035
GT1 6,468 8,859
GT2 7,956 8,398
SM3 1118 1126
HDR1 10,151 8,944
HDR2 12,218 13,5732400XT 7300GT
3DM03 5760 10472
GT1 166,4 296,9
GT2 37,3 76,5
GT3 31 64,8
GT4 44,1 62,7 -
ricsy888
senior tag
Pár hsz-el ezelőtt olvastam, hogy lehet veri a 2400xt a 6600gt-t.. Ez igaz lehet mondjuk egy 7300GT DDR2 @560/400-vel szembe?? mondjuk vegyünk egy HD2400XT DDR3-t. Nyugtassatok meg, hogy azért a gamek kicsit jobban mennek a 73-on mint egy HD-n.., mivel majdnem azonos árban voltak...
A mellette lévő konfig egy X2-es 4000+@2,6Ghz-es proci meg 2 gb ram. -
HERR Z
veterán
válasz
::Trunks:: #524 üzenetére
igen mert XT-d van...nekem meg pro
-
TopaMo
aktív tag
Ne veszekedjetek, ha lehet verekedni,
és minek verekedni, ha lehet lőni is. -
Orochi
csendes tag
válasz
::Trunks:: #517 üzenetére
AtiTools 0.17 beta4
-
Alyens
aktív tag
Sziasztok! Ezek a 2400as kártyák VIVO-sak?
-
Nunder
őstag
-
HERR Z
veterán
3dmark06 -ban nekem 780/1150 Mhz-en
690/785 pontot ad sm2/sm3
hasonlísd 6600-hoz....ezalapján simán jó vagyok: [toplista]
-
Hakuoro
aktív tag
Esetleg valaki próbálta a Morrowindet, Kotor1-2-öt 2400pro-n? Kiváncsi lennék van- játékok alatt olyan erős mint egy 6600-as.
-
Burwor
tag
Helló!
Szerintem tud egyszerre a DSUB-on és a TV-outon is adni és én is láttam DSUB-SVIDEO átalakítót, úgyhogy szerintem menne. A két kijelzőhöz (szerintem) beállíthatsz két külön felbontást. Szóval elméletben menne a dolog (mondom ezt úgy, hogy nekem nincs HD 2000-es szériás kártyám, csak szeretnék egyet
), de majd a többiek megerősítenek.
Én mégse javaslom neked ezt a megoldást.
A TV-felbontása ugyanis: 720X576 (a PAL, az NTSC kicsit nagyobb), szóval nem érdemes a felbontást 800x600 fölé emelni és a szövegeket is nehézkes elolvasni. Persze attól függ mire akarod használni. Netezésre, szövegszerkesztésre nem javaslom, filmnézésre és (jópár) játékra viszont jó (kivéve, ahol kicsire veszik a szövegeket, de azon segít egy 640x480 felbontásra állítás, csak a legtöbb mai játék 800x600-tól felfelé engedi).
De pl konzolról átírt játékok tök jól mutatnak TV-n mert azokat eleve TV-s megjelenítésre tervezték.
szvsz. -
lkiss2
csendes tag
Sziasztok
Arra lennek kivancsi, hogy tud -e a kartya egyszerre kiadni egy RGB es egy sima video jelet? Ket TV-re szeretnem radugni. Jol gondolom, hogy a monitor csatlakozohoz van RGB atalakito kabel, es azt mar tudom scart-a alakitani? A 7 plusu csatibol meg kijon a video jel. Kulonbozo felbontasokat ki tud tenni a ket kepernyore?
kosz
Laci -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A6 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest