- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Mini LCD panellel szerelt CPU-hűtővel adott magáról életjelet a Gamdias
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
CimbiX
aktív tag
válasz
snail1981 #39676 üzenetére
Tessék, itt egy szép teszt is: Techpowerup PC PCS teszt
-
CimbiX
aktív tag
válasz
baloghzr2 #39615 üzenetére
A procid (ha 3,0 körüli ertekre huzod), akkor mar eleg egy 4850 kihajtasahoz (ami sztem hosszabb tavon jobb befektetes). Sajnos a hütesekröl sokat nem tudok szemelyes tapasztalatbol mondni- de nem elsösorban markafüggö, hanem az a lenyeg, hogy referencia-e a kartya hütese (ami terheles alatt hangos sajna), vagy a gyarto valami sajat megoldast talalt ki. Az ASUS hütöjeröl eddig nem hallottam rosszat (az EAH sorozat, ha jol emlekszem), a Sapphire Dual Slot hütöje sem tul rossz allitolag- de ezt inkabb azok mondjak meg itt, akik rendelkeznek is vele.l
En szemely szerint egy Powercolor PCS-t vennek [link], az mar a 38xx szeriaban is eleg jo volt, mostanra meg mar le is szabalyoztak a ventit rendesen [link] -
CimbiX
aktív tag
válasz
Gery8503 #39489 üzenetére
Hat en erre mindig csak ezzel a grafikonnal tudok jönni- lassan mar unalmas leszek
Computerbase teszt szürökkel -
CimbiX
aktív tag
válasz
katt777 #39406 üzenetére
Az ujabb eredmenyek (Scythe Musashi 4850-es karin, Furmark stressz teszt):
[Furmark]
[atnevezett Furmark]
[Rivatuner Monitoring]Te hogy magyaraznad a különbseget?
Szerk: tovabba az is feltünt, hogy ha atnevezve inditottam a Furmark-ot, akkor a desktop nem akadozott, mig az eredeti inditofile-nevvel igen.
-
CimbiX
aktív tag
No itt a friss eredmeny:
[furmark atnevezve]@Katt: valahol olvastam, hogy ha nincs atnevezve az exe file, akkor a driver csak lightos üzemmodban futtatja a programot- no de most megnezem, hogy mi a helyzet akkor, ha ujratelepitem es nem nevezem at.
-
CimbiX
aktív tag
válasz
Bluegene #38886 üzenetére
Es en akkor ezuton kerem a PH! tesztereit, hogy a különfele tesztekben legyenek szivesek V-SYNC-et bekapcsolni, ill. a 60 (75) FPS feletti ertekeket ignoralni- mert ezek lennenek az "ertelmes" ertekek. Az erdekes harcok ugyis mindig a 20-50 FPS között dölnek el- amit meg talan erzekelünk is. Ha egy jatek 7-15, vagy 70-200 FPS-el megy, az edesmindegy. ..
-
CimbiX
aktív tag
Többnyire csak a matrica mas a kartyakon, legalabbis ha referenciat veszel. Nekem a Powercolor-al es a Sapphire-al eddig soha nem volt gondom- mas ATI kartyam nem is volt eddig. A PC nagyon jo egyedi hütesü kartyakat dobott piacra, de a Sapphire Dual Slot megoldasarol sem hallani rosszakat.
-
CimbiX
aktív tag
válasz
dangerzone #38537 üzenetére
Persze, hogy sok embernek van baja a szeriaval. X-nek a 2%-a több, mint 1/5 X-nek, es ezekböl a karikbol rengeteget adtak el- legalabbis az elözö ket ATI generaciohoz kepest. Tovabba örök törveny: akinek semmi baja, az nem panaszkodik.
-
CimbiX
aktív tag
válasz
katt777 #38508 üzenetére
Na felkerült, ugy tünik, minden OK. Talan irok majd egy cikkecsket is, mert böszen fotoztam közben- de elöbb meg 1-2 hetig tesztelem, nehogy aztan miattam egjenek szenne a kartyak
A szememnek egyelöre nem is akarok hinni, a mag terheles alatt most 42 C°-on van- igaz, hogy nyitva az ablak mar 2 oraja... jelentkezem, ha az elsö orakat tulelte...
Ami mar most picit elbizonytalanit az az, hogy a Musashi csavarjai vekonyabbak, mint az ATI gyari csavarok, ezert ha fel van csavarva a hütö, akkor is van egy kis mozgastere, nem fekszik "betonbiztosan" a kartyan. De eszmeletlenül halk, mar csak a TX2-ö meg a vinyo hallatszik ki a gepböl.
[link]
(hatterben megy a Folding@home, elsöre most azzal terheltem) -
CimbiX
aktív tag
Na lehet drukkolni, ma felteszem a Musashi-t a 4850-re...
-
CimbiX
aktív tag
Na a nagy karacsonyi hangulatban ugy döntöttem, hogy meglepem magamat egy uj hütessel a 4850-re, mert nagyon irrital mar a hangja, ha 3D-ben van...
A legproblemamentesebben a Scythe Musashi-t lehet ra felpakolni, ugy olvastam a neten, mar csak egyvalami hianyzik: egy szep video, amin gyönyörüen nyomon lehet követni, hogy pontosan hogyan is kell lecserelni a hütest (videokarin meg nem csinaltam). A gugli igy hirtelen nem volt a "baratom", van valakinek linkje? -
CimbiX
aktív tag
válasz
lala42 #29150 üzenetére
Nekem sima Sapphire-om van, ket honapja megy rajta a Folding@home minden szabad pillanatban (ha otthonrol elmegyek, gep bekapcsolva marad, csak estere lövöm ki), semmi baj nincs vele. De az biztos, hogy ha rendeltem volna a kartyat, akkor nem lennek ilyen bator. Igy ha feldobja esetleg a talpat, csak beugrok a Saturn- ba es hozok egy masikat helyette. Furmark-al (exe fajl atirva) is orakon keresztül kinoztam (egyszer 12 oran keresztül), UE 3 motoros jatekok es Oblivion brutal texturakkal stb. neha orakon keresztül megy, semmi baj nem volt vele soha.
Ha most mindenki, akinek ilyen kartyaja van, beposztolna, hogy "je, nem ment tönkre a kartyam", akkor attol tartok hamar betelne a topik.
Azert GW-ot ne vegyel.
-
CimbiX
aktív tag
Anélkül, hogy bárkit meg akarnék bántani... Pécsen láttam régen egy nagyon jó kis hirdetést:
"Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul"
Ehhez csak annyit teszek hozzá, hogy aki meg már megtanult arabusul, az is hibázhat. Attól még nem az arabusban van a hiba.
-
CimbiX
aktív tag
válasz
lacy86 #28176 üzenetére
Ref. hütö teljesen jo, szerintem fölösleges a csere. Terheles alatt (pl. UT3 motoron robogo jatekoknal) halkabb, mint a ref. 8800 gtx hütöje. Persze nem hüvösebb, de ha mar egyszer ilyen höfokokra terveztek a mernökök, akkor miert kene ez zavarja a felhasznalot? Ugyis beütött mar a hideg is
Ja es 2D-ben nincs is hangja. -
CimbiX
aktív tag
válasz
totyax #27597 üzenetére
A fogalmazas valoban nem volt szerencses reszemröl- viszont nalam valoban nem hasznalt semmilyen Refreshlock- ha valakinek van ezen a teren sikere (x64-es Vista) akkor arra en is kivancsi vagyok. Itt csücsül meg a sarokban a jo öreg CRT-m, gyors kiprobalom, hogy valoban müködik- e
-
CimbiX
aktív tag
A Catalys Control Center-t ha andvanced modban nyitod, vagy telepitesz egy GPUZ-t. A magas hömerseklet ezeknel a kartyaknal nem gond. En Furmark-al 2 oran keresztül teszteltem, 94c° volt a max.
En inkabb azon csodalkozom, hogy ilyen alacsony a hömerseklet nalad- gondolom nem standard hütes van rajta. Az en 4850-em 81c° idle, oldallap nelküli hazban.
-
CimbiX
aktív tag
Akinek van felesleges kockaztatni valo penze, az persze csak bartan cserelgessen
En nemrege a boltban megkerdeztem, hogy vallaljak-e a hütöcseret a kartyamon. A valasz igen volt, de mikor a garanciavesztesre rakerdeztem, akkor nagy nehezen kinyögte az elado, hogy sajna a gari ugrik... -
CimbiX
aktív tag
válasz
DerStauner #23358 üzenetére
Igen.
-
CimbiX
aktív tag
válasz
tottiboy #19845 üzenetére
En azert megiscsak kiprobalan meg egy masik tappal is, ha van ra lehetöseged, ne legyünk mar tulsagosan tapfetisisztak
Ja es hany eves mar a tapod? Ujkoraban meg persze birja a konfigodat, de minel öregebb, annal kevesbe... legalabbis az en regi tapom erezhetöen gyengült 1,5-2 ev utan... -
CimbiX
aktív tag
válasz
Kelvin #17146 üzenetére
Hali,
nekem volt 3850 512-esem PCS-el, es a hütese bar halkabb volt, mint egy Chieftec tapnak (GPS, jo hangos, hehe) de a mostani kartyamhoz kepest ordito hangja volt (föleg nyugalmi allapotban oriasi a különbseg), nyugodt netezgetes nem nagyon ment vele. Amit akkor sem ertettem: mi a feneert nem lehetett normalisan szabalyozni a venti fordulatszamat? Allandoan 100%-on pörgetni teljesen felesleges...
-
-
CimbiX
aktív tag
Erre valaki? [Dual GPU probléma]
-
CimbiX
aktív tag
Sziasztok!
Nemet oldalakon gyakran talalkozni egy un. "mikroakadozassal" (ahogyan ök nevezik) 2 GPU-s megoldasoknal. Az egyik oldal erre bizonyitekot is talalt egy video formajaban: [akad?] .
Szamomra nem tiszta ez az egesz tema... en a videoban egyebkent is a 10-15 FPS közötti döcöges miatt nem latok mast. Van itt olyan, aki sajat tapasztalatait meg tudna osztani ebben a temaban (azaz: magas felbontasok eseten 30+ FPS-nel jelentkezö akadozasok)?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- macOS PC-re
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hegesztés topic
- Milyen TV-t vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest