Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Visormail
addikt
válasz
pempellini #25796 üzenetére
Tudom hogy onnan lehet leszedni.
-
littlelion21
addikt
Tudja valaki hogy hol lehet /ha egyáltalán lehet/ HIS IceQ4 HD 4850-es karit kapni...?
Lehet hogy béna vagyok de sehol sem találok... -
Visormail
addikt
válasz
pempellini #25792 üzenetére
Egybe van abban a packban egy Extreme-G driver és egy Extreme-G catalyst?
Catalyst ránézésre ugyanolyan? -
pempellini
senior tag
válasz
Kolondrum #25789 üzenetére
szerintem nem veszel észre semmit én most véltottam 8800 gts (g92)-röl 4850-re.
mostani játékok mind a kettőn simán mentek talán a későbbiekben nagyobb lesz az előnye a 4850-es nek. 4850-tel több az fps de szerintem ugy sem veszed észre játék közben ha csak nem fut a fraps. -
pempellini
senior tag
ha valakit esetleg érdekel csináltam 2 tesztet .
catalyst 8.8: 11572 pont
xtreme g catalyst 8.8: 11848 pont
a tesztek 3d mark 2006-al értendők.
beállítások mind a két esetben 1280x1024
videókártya alapon ,proci 3.2-re húzott core2duo 6420-as
játékok is egyenletesebben mennek a xtreme g catalyst 8.8-al
legalábbis nálam akadoztak gyári catalystal -
Visormail
addikt
Battlefield 2-t próbálta valaki 48xx kártyával?
-
Üdv sziasztok! Mit tud ez a híres 4850 és 70? A simák! 8800GTX-em van! Ehhez képest mire számítsak? Kinek van tapasztalata? Esetleg a GTX260-hoz képest milyenek ezek?
Lehet h vga-t tudok cserélni olcsó pénzért és tájékozódom ha esetleg oda jut a dolog h rögtön kell döntenem! -
bargeszt
tag
Hol nézted a fontot?
www.mnb.hu/engine.aspx?page=napiarfolyamok
itt 299 huf
Úgy adóval együtt 39477,- a turbó még mindig jó áron -
XoZ
aktív tag
válasz
Tubai90 #25781 üzenetére
1 Font inkább 300 Forint körül van, így a HIS 4850 IceQ4 Turbo 40 ezer Forint (áfával), ami úgy egyébként nem rossz ár, figyelembe véve, hogy a sima 4850-esek 35 ezertől indulnak. Ezzel az árfolyammal számolva nálunk is szinte ugyanezek az árak (persze a beszerezhetőség más kérdés
)
-
Tubai90
tag
Most lehet megköveztek, de ez mi? Csak én látom olcsónak az árakat? 233,76 Ff 1 font. link. 7 ezer ft-al olcsóbb egy Toxic kinn áfával mint itthon.. 31 ezer egy HIs IceQ Turbo
mondjátok, h olcsó pls
-
totyax
aktív tag
válasz
~Ph'vEscha #25748 üzenetére
Főleg ha a monitor 60/85hz-et tud max
Netesnél meg amúgy is csökkentik a ténylegesen átvitt fps-t, akár 40-re is...
-
diegho
nagyúr
válasz
hakos1987 #25765 üzenetére
anyagilag 4db 4870x2 is beleférne, nem ez a gond, mindig úgy költök a gépre, hogy ésszerű keretek között, azt veszem meg amire szükségem van.
@Gerisz ennyiért kapom őket én (kisker vagyok) - és még mielőtt mindenkinek kellene ennyiért kártya, csak magamnak tudok ennyiért intézni sajnos
-
szinesz.bob
senior tag
"Egy kis OFF:
Adott egy radeon 9800pro és egy LG flatron crt tv!
S-video kimenet a kártyán egy kompozit S-video/Rca átalakito ami négy tüs!
Majd egy rca kábel ami bemegy a tv-be! A probléma h fekete-fehér a kép!
Próbáltam már mindenta ccc-ben állitani NTSC-töl kezdve mindent,kisérleteztem
Scart-al is aminek rca volt a vége,de semmi söt összekötöttem már a scart 15-ös és 20-as
ágait egy dróttal de semmi változás!"Ugye a sárgába van dugva és nem a zöldbe?(RCA)
-
Med1on
aktív tag
Szakmai leírás az RV770ről
http://med1on.extra.hu/
Az oldal folyamatosan frissül. -
ImI87
őstag
Aki hűtőt cserélne HD48** karin, annak ajánlanék egy jó kis AC S1-et: [link]
Bocs a reklám miatt
, talán mindenkinek egyszerűbb így................
-
alfa007
tag
Eagl3
-
Larry303
addikt
ASUS glaciator hűtővvel szerelt 4850ről mik avélemények?
-
diegho
nagyúr
válasz
hakos1987 #25761 üzenetére
nekem a játékok közül csak pár a fontos, amiket megveszek eredetibe és mivel nem vagyok milliomos, ezért megválogatom mit veszek meg. Elmúlt években starcraft, neverwinter 1-2, cs 1.6, CS:source, diablo2 ment csak, meg 1-2 demo. (crysis, grid idén) Cod4 beszerzésén gondolkodok még, meg ugye jön a cod5, ha jó lesz azt is megveszem. Más nem nagyon mozgatja a fantáziámat (diablo3 is, de az még évszázadok kérdése).
Driverek és a ccc mennyire stabilak jelenleg? Tavaly igen sokat szívtam 2600xt-vel mert állandóan megfagyott 2 nap használat után a gép tőle (mármint olyan 40-45 óra folyamatos üzem után) több 2600xt-vel és vagy 5-6 catalyst-el próbáltam. Viszont, ha jelenleg stabil már a dolog akkor lehet kipróbálom milyen ez a 4850-es. (volt egy 9600gt-m tavasszal, de a cs 1.6 - csak ezzel játszottam akkor - 2%-ra terhelte a gpu-t, így eladtam
)
Accelero egyértelműen menne rá, ez nem kérdéses, meg a noctua is.
-
-
V3RT3X
csendes tag
válasz
~Ph'vEscha #25748 üzenetére
Miért
-
diegho
nagyúr
itt a polcon a gainward 3850-es 15.3k volt, eddig kb 15 percig használtam, kipróbáltam egy CS:source-ot, majd visszatettem a dobozába és ment fel a többi közé. Azért gondoltam 4850-re mert az nekem szerintem 2 évig tuti elég lenne, no meg ha megnézem az árakat:
-9600gt 18k
-9800gt 23k
-3850 15k
-3870 19k
-4850 28-29k
ennyiért kapom őket, igaz dupla az ár, de ha netán elkezdenék cod4-ezni, vagy cod5, akkor oda jó lenne a 4850-es, vagy egy 3850-en is elmegy a cod4 250fps-el? -
alfa007
tag
Hali,
megtudná valaki mondani hogy a 4850 es videó karinak van e 32 bitre drivere.(A gyári 64 bites és nekem csak 32 bites visztám van meg Xp-m,nagyon ütköznek a progik
Homályosítson már fel valaki,kössz -
-
Calibos
addikt
válasz
pempellini #25733 üzenetére
Pont az a baj hogy nem elég a GPU hűteni hanem a ramok is nagyon melegednek. A legtöbb standard gyári hűtő ilyen szempontból szart sem ér a véleményem szerint.
-
alien_
őstag
Srácok, ezt láttátok?!
-
Mosqu!to
addikt
Először is nem a kártya hőmérsékelte, hanem a hangja miatt aggódom. Tudom, hogy a kártyák 80-90 fokig teljesen jól érzik maguk (vagy talán még felette is), pont ezért idegesít az, hogy a kártya a gyári hűtő minimumra szabályzott fordulatán is 40 fokos. Ezéret kéne a minimum alá tekerni a ventijét, de ezektől a ventilehúzogatásoktól mégis csak tartok, játék alatt ki tudja mennyire kúszik az a 40 fok. Szóval a legjobb megoldás az lenne, ha a gyári értékeket meg tudnám változtatni úgy, hogy amennyiben a kártya nem éri el a 60 fokot, menjen a venti 5%-ot, vagy még annyit se, aztán ha terhelve van, nyugodtan növelje a maga kis fordulatát.
Erre ötlet?
-
DerStauner
senior tag
esetleg tudna valaki valamilyen más (nem külföldi) forrást az acc. twin turbo beszerzésére?
cellcom és pcgear csak októberre tudják ígérni.
-
Enton
addikt
válasz
Mosqu!to #25742 üzenetére
Én tudok egy megoldást!
A gyári ventiket húzd el a fancba róluk akár még ki is veheted őket, utána meg rakj oda egy vagy kettő olyan ventit amit tudsz rendesen szabályozni illetve el is férnek, de ha más nem akkor legalább az egyiken meg tudod ezt csinálni amelyik messzeb van a cpu-tól!
Avagy szed le a ventiket és keres akkorát ami pont beilleszkedik(pontosan 7cm-es) a helyükre, aműanyag vackot le tudod szedni és akkor a ventiket is fel tudod rakni azokat rákötöd valami vezérlőre neadj isten alaplapra, és kész! -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok,
Tulaja vagyok egy (azaz 2) új hűtős Gainward 4850-nek, de a hangjuk teljesen az idegeimre megy. Feltettem rivatunert, de megdöbbenve konstatáltam, hogy az minimum értéknek 25%-ot tud megadni fan speed-nek, ami még mindig zajos. A gyári alap, hogy 14%-on hajtja őket 60°C alatt, de nekem még ez is sok, ugyanis a kártyák 40 fokosak.
Tudtok ajánlani valami programot, amivel lejjebb tudom csökkenteni a venti fordulatát 14%-nál? Esetleg rivatunerben hogyan tudom ezt megoldani?
-
V3RT3X
csendes tag
válasz
~Ph'vEscha #25728 üzenetére
Khm, hát ez attól függ, hogy ki hogyan értelmezi ezt az ábrát. Én például úgy, hogy mai játékokhoz tök fölösleges 1280*1024-en a CF/SLI, mivel 67-es átlagFPS maxed out beállítások mellett azt jelenti, hogy a játék röccmentesen fut a sima GTX+-on is. Magyarán a CF/SLI előnye annyi, hogy jóval több pénzért megkapod a 143 FPS-t is, ami azt jelenti, hogy ugyanúgy röccmentesen fut a game... Illetve ha valaki érzékeli a különbséget 143FPS és 67FPS (ok, átlagértékek miatt lehet, hogy 50 és 100 között, de kb. 35 fölött már egyremegy mennyi a minimum) között, az most szóljon legyenszíves, mert az azt jelentené, hogy biológiai csodának vagyunk tanúi, az meg nem mindennapos dolog ám
#25736: Én eddig azt hittem, hogy 8 pinest max. alaplapba lehet/kell dugni, kövezzetek meg itt a fórumon, ha nem így van...
(Lehet az nVIDIA dögjeihez már az kell, mindent el tudok ám képzelni manapság
)
-
diegho
nagyúr
Sziasztok, van egy okos kérdésem
4850-hez (ref nyákos, mondjuk sapphire vagy asus) 6 vagy 8pines tápcsati kell?
-
Enton
addikt
válasz
joshua7 #25734 üzenetére
Sorry akkor én néztem félre! Szóval nincs semmi átverés dologban. Ez megnyugtató!
Csak volt egy vérfrissítés és baxták rátenni a dobozra a GS cimkét.
Viszont az enyémhez nem adtak dvi-hdmi átalakítót, a tiédhez volt a dobozban?Az én példnyomhoz ezeket csomagolták:
-ati user guide-ot
-egy tápátalakítót 6pin-esről 8pin-esre
-egy DVI-Dsub
-egy driver cd-t amihez hozzá se nyultam
-plusz a zacsi meg szivacs meg doboz -
pempellini
senior tag
srácok szerintetek a 4850-es karikon a memória is melegszik vagy csak a gpu,ref hűtésesekre gondolok.azért kérdezem mert elég csak a gpu-t hűteni vagy kell a memókra is borda ha lecserélném a hűtőt.
-
Blizz
őstag
Intel Core 2 Quad Q9450 BOX 2.66 GHz, ez már elég jó a HD4870x2-höz?
-
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Ezen az oldalon viszont látszik hogy azért még ekkora felbontásnál is kellhet a cf.
( 1280*1024 ) -
mmdms
addikt
válasz
~Ph'vEscha #25724 üzenetére
persze mindent elvinne, de ekkora felbontásra sztem teljesen felesleges a CF
-
~Ph'vEscha
aktív tag
-
Bikerider
aktív tag
Helló!
Leírom a gép adataimat először is:
Ep35DS3R,E2160-Samsung F1 750Gb-os winyo, SB Audigy Se hangkártya, Fsb Epsilon 700W-os táp, 9600Gt 512 MSI OC,4x1Gb RAM,Aerocool Extrem Engin 3T és jól szellőzik.
Következő a problémám, hogy olyat csinál, hogy eltelik egy bizonyos idő és elkezd akadni a játék, de nagyon csúnyán és hirtelen feljön egy fekete képernyő és azzal a hibaüzenettel, hogy a program szabálytaslan műveletet hajtott végre és ezért leáll és ebben az üzenetben egy szép vendor kód és egy csomó szám. És a proci nincs húzva. Meg azt vettem észre, hogy volt mikor 6órán keresztül töltötte a totalcmd-t és még a powerdvd-nél is ezt írja 2 óra filmnézés után. Még a régi játékok is akadnak mint az underground 2 és a fear. Mi lehet a baj, légyszi segítsetek. Minden alkatrész teljesen új és voltak is cserélve. A régi gépem adatai:
P5LD2SE, Proci ugyanaz de ki lett próbálva másik procival is és ugyanezt írta ki,ATI 1950PRO 2Gb ram, 450WD winyo, hangkártya is kilett cserélve, mert megrozsdásodtak az érintkezők, 450W stabiliti power, RaidMax Ninja ház
És két három játékban búgós hangok vannak, de az alaplapival nem. pl a Gears of Warban akkor akad amikor feljön a szöveg.
Ha a procit lecserélem milyet vegyek? Q8200 vagy Q6600 vagy E8400?
A három proci közül melyiket? Van-e értelme váltani Nehelemre?
Ki lett próbálva alaplapi hangkártyával is, de ugyanúgy csinálta a problémát.
[link]
[link]
Nalam az osszes jateknal ezt csinalja a Diablo jaszhatatlanul akad.9600gt utan beletettem egy Sapphire dual slot hd4850-at es 5 jateknal elment a hang.A linket E2000 proci forumon tudod megnezni,ez a hiba uzeet.Az Oprendszer mar szamtalanszor volt uj.
Nalam is egyfojtaba tolt. -
rup1u5
nagyúr
válasz
TheGod09 #25718 üzenetére
használd egészséggel!
mint mondtam az előbb nekem játék közben 90fok körül van és nincs vele baj, ugyhogy a te 75fokos terhelt hőmérsékleted nagyon jó!
én azért a helyedben rivateunerrel monitoroznám a hőmérsékletet crysis-ozás közben.pr0bi: ezt olvasd el! igaz hogy g92-es gts-re írodott de a profilok készítésének mikéntjét el tudod sajátítani belőle.
-
TheGod09
csendes tag
Sziasztok!
[erre] valaki???? -
pr0bi
senior tag
egy gyors kérdés: "első szériás" sapphire hd4850 512ramos vga-m van. Alapjáraton normális a hőmérséklet 82 c-n ?
-
Enton
addikt
válasz
joshua7 #25711 üzenetére
Igen mert azért csak ott van az a 700MHz-es gpu meg 1100MHz ram ami a "mezei" dupla slotos 4850-en kevesebb lenne. Akkor azt a "hiper tuning" pöcökgombot se keressem rajta???
(#25710) Mr. Teddy:
Próbáltam:
-DVI-HDMI(átalakítót) azaz maga ez egy kábel, és próbáltam DVI-HDMI átalakító kis csatlakozó és abból egy HDMI-HDMI kábellel, mindkét kimeneten keresztül egyforma az egész. Igazából különbséget egyiknél sem láttam, hang nem jött egyiken sem, persze nincs is telepítve az ATIs hangkaridriver.
Tehát teljesen egyforma képet kaptam mindkét verzióval.Remélem egy driver csere avagy egy vinyócsere megoldja a gondomat!
-
Real_Gabe
tag
Sziasztok!
Vettem új gépet, a vidkari egy Gainward ref. HD4850.
Vistát tettem fel és a legújabb 8.8-as magyar nyelvű meghajtót.
Kérdésem lenne, hogy hogyan tudom állítani a ventit, mert nem találtam ilyen opciót, ráadásul a tuning résznél, ahol mutatja a hőfokokat, nem enged semmit csinálni, szürke az egész.
Ha valaki tudna segíteni, hogy hogy érdemes beállítani a meghajtót, vagy küldene nekem egy profilt azt nagyon megköszönném!
Köszönöm a segítségetek!
-
hakos1987
őstag
válasz
jorden06 #25689 üzenetére
ha van légáram a házban, akkor elég neki... vagy kiderül, hogy nem és ráérsz akkor venni rá... én spec tudod mit csináltam tesóéra? ugye a GPU-n univerzális blokk van.... a ramokra süni... VRM-re fogtam, faragtam egy CPU hűtőből bordát... félbevágtam, fúrtam rá 2 lyukat a megfelelő helyre, alját 2 szintesre csiszoltam felxszel, kicsit faragtam a sarkánál, hogy ne érjen kondihoz, és kész.....
ha van otthon flexszed megfelelő koronggal, fél óra megcsinálni, max 1, de megéri.... túlmelegedésre esély sincs
-
gYaLo
őstag
[link]
Esetleg valaki? -
Enton
addikt
válasz
TTomax #25702 üzenetére
Rögtön Próbálom DVI-HDMI átalakító után HDMI-HDMI kábellel mert most a sima DVI-HDMI kábel az eltünteti a hangot!De ha küldetem is vele a hangot akkor mivel lesz nekem jobb??? Le kéne tiltanom a 4850 hangcucait??? Akkor estleg megoldódna a baj?
Viszont azóta Crysis is felfigyelt és a kép jobb oldalán és az alján végig ment egy ilyen a szívárvány minden színében pomázó "csík" de nem egybefüggő valahol vastagab valahol vékonyaBB!
Aktív témák
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest