Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Nos. Elcsábultam és EZ lett az eredmenye. Tapasztalatok, hogy huvos, viszont sajna kicsit hangos nekem. G80-as hutojenel sokkal idegesitobb, magas hangja van. Nvidia driver uninstall, majd ati 8.8 driver fel.
Valamit még hiányol, ahogy emlékszem ez a hang lesz, aminek még fel kell rakni valamit, de valszeg csak siman letiltom hogy ne keresgelje, mert nemkell az nekem. Bar ez majd kiderul.
Idle 46 fokos, jol szellozo hazban. Terhelve 60 fok korul volt, de akkor mar elkezdett felporogni a venti. Még idegesítőbb a hang, de ez csak jatek alatt van, akkor meg fules van szal nem zavar. felraktam az ATT-t, azzal probaltam javitani a helyzeten. Vicces dolog hogy 1-30-ig semmit sem valtozik a venti fordulata. 0-n leall, 30 felett is normalisan allitja. Mondom rohadjon meg, ebbol biztos venti csere lesz. Engem nem zavar ha 3Dben kicsit hangos, de 2D-ben siri csendben maradjon. Perpill a cpu csak 2,33-on ment, igy a Crysis 19-24 fps-t produkalt high beallitas mellett 0AA,0AF 1680x1050-ben. Mediumon 50 fps korul.
Ami kicsit fura volt, hogy nem allitotta a cpu frekit, mindig 500-on maradt. Ezt még letesztelem.
Ami elegge sziven utott hogy Trackmania alatt kis textura hibak "ropkodtek" ossze vissza. Tudom hogy nvidia powered game de akkoris. Latszolag mindig ugyanott es nagyjabol ugyanugy, valtoztattam shadert es minden mast is de min es max grafon is ugyanazt csinalta. Ez egy rossz pontyCrysis alatt nem csinalta. Eddig közepest tudnek adni a teljesitmenyre a bugok miatt. Ami elegge tetszett hogy Crysis (tudom tudom, de nem volt idom tesztelni masssal) alatt sosem esett 17 fps alá es egesz folyamatos volt igy is. Nem volt semmi durva megakadás. További tapasztalatok este.
-
westlake
félisten
válasz
MaSzKa #24792 üzenetére
marmint mivel ne kiserletezzek? nekem ez a bios siman jobb, mint a gyari sapphire, mivel nem kell mindig manualisan beallitanom a gpu/mem sebesseget.. a sapphire biosba hiaba irtam be 800mhz feletti erteket, lehalt tole a ccc.. nekem tobbet er az asus bios, mint a gyari sapphire..
-
-
Mr. Teddy
őstag
Ha jól látom, akkor a HD4850-es kártyákban nincsen video in?
Igaz nem használtam ki a korábbiban sem, de pont jól jönne egy alkalommal... Mindegy, ez amolyan plátói kérdés, bár ha tévedek, azt megmondhatjátok! -
ImI87
őstag
válasz
LordDarkness #24785 üzenetére
Fel lehet tenni két 12-est, de kicsit körülményesen, mert a hátsó már lelógna 3-4 centit.
A Turbo Modul igaz, hogy teljesen hangtalan, de teljesítményben közel sincs még 1db 12es ventihez sem.........
Sazl inkább a ventis megoldás, és sz.tem a legoptimálisabb a 2*9 verzió.mod:
TTomax: LOL14sec különbséggel ugyanazt írtuk.
-
TTomax
félisten
válasz
LordDarkness #24785 üzenetére
A turbo modul igaz hangtalan,de nem olyan hatékony mint a 2X12-es venti,nekem volt/van mindkettő,egy kicsit macerás felrakni a 2db ventit mert kb 1,5cm-el túllóg...
-
ImI87
őstag
válasz
LordDarkness #24783 üzenetére
Nagyon jó ez az S1+venti felállás. Egyetlen hátránya a brutális méret. De ha elfér, akkor hangtalan és nagyon jól hűt. Több nem is kell.
Akad itt a PH-n is pár megbízható boltos, aki elküldi futárral, és nem is kell előre fizetni, ha ez lenne a probléma. Ha nagyon nem találsz, akkor írj, és priviben küldök 1-2 ajánlást
-
LordDarkness
aktív tag
ATI Tray Tools Akkor marad az AC megoldása csak nemtom még honnan fogom beszerezni mert nemigazán szeretek rendelgetni de Debrecenben nemtudok boltot aki forgalmazná.
-
ImI87
őstag
válasz
LordDarkness #24779 üzenetére
Hát nekem is azonnal cserélni kell, van egy S1, azt rádobom, aztán ha lehet kapni Thermalright T-Rad2-t, akkor sz.tem veszek egy olyat.........
Amúgy sz.tem nem lesz túl jó a HR-03GT, mert azon a venti csak a GPU környékét hűti, és egy kis friss levegő nagyon elkel a fetek környékére is.
Nem tom miért ilyen meleg.Lehet a tuningtól is, vagy az egyedi tápellátástól, vagy csak egyszerűen ilyen........
De az tuti, hogy így nem maradhat, mert egyrészt megsüketülök, másrészt meg felgyullad az egész gép tőle.
7%-ot mivel állítod be? Én Riva-t használok és ott 25% a minimum.
-
LordDarkness
aktív tag
Nekem edig úgyvan 'megoldva' hogy 70C°ig 7% a venti fordulat legalább akor nem üvölt amikor nem játszom.
Esetleg még a Accelero TWIN TURBO gondolkodom még.
-
ImI87
őstag
válasz
LordDarkness #24779 üzenetére
Én lennék a kötekedős brigád?
Neked nem szörnyű ez a zaj, és ezek a hőmérsékletek?
Vagy csak az enyém ilyen szar?Meghúztam rendesen a csavarokat is, meg újrapasztáztam, de annyit ért, mint halottnak a csók.
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Kivéve a kötekedős brigádnak
Van nekem egy PowerColor PCS+ HD 4870 esetleg valakinek nincs egy bevált hőmérséklet-ventifordulat párosítása?Mert ha nem muszály nem kezdeném tesztelgetni hogy mikor melyik érték lenne a legjobb! Aha most olvastam el az előző hsz.
Akor nemcsak engem zavar a venti, pedig kinézetre azt hitem hogy jólesz.
Akor marad az eredeti terv 4870+Thermalright HR03GT
Nem Nem tudja az magárol akire értetem
-
ImI87
őstag
Előz kérdésem még mindig él, de addig szolgálok én is egy kis infóval:
Vettem ezt a PowerColor HD4870 PCS+ 512MB karit.
pozitívumok:
- asszem eddigi legmagaabb gyári tuning (800/3800)
- a ventije 2.10-es rivatuner-rel simán szabályozható
- szépen működik a powersaving mód (magától visszaveszi 500-ra a gpu órajelét, szüksé esetén azonnal felkapcsol 800-ra, ezt rivatuner-rel monitoroztam)
- ez a tuning szépen dob a teljesítményénnegatívumok:
- csak egy van, de az a HŰTÉS
Annyira szar, hogy szarabb, mint egy gyári hűtő
Úgy üvölt, mint egy régi alaplapi chipsethűtő, ami 4cm-es és 5000-et pörög. Alap 25%-on is nagyon zavaró, olyan mint egy 12cm-es veni kb 2000-es fordulaton. Ez nem vicc, teljesen komoly! És ha még feljebb tekerem, akkor teljesen elviselhetetlen. Én nem vagyok ilyen csendmániás, de ez annyira rossz, hogy 5 perc után már el kell menekülnöm a géptől.......
És ez még hagyján, de a hőfokok is katasztrófálisak. Először is újrapasztáztam MX-2-vel, mivel gyári paszta alig volt rajta és tök folyékony volt. Ez segített 4 fokot, de még így is 50% ventivel (ami már elviselhetetlen) idle 55 fok, szőrös fánk alatt 10 perc után 84 fok. Mondjuk ez extrém terhelés, de 3dmark06 alatt is volt 78f ok.Ezen felül a ramokra egy sima rézlap van ragasztva, amit ugye a gari miatt nem is lehet nagyon levenni. Mondjuk ezek nem annyira forróak, de akkor is, sokkal jobb lenne a szokásos ramsüni megoldás. A fetekre tettek egy nagy bordát, azzal nincs semmi gond.
És az is bosszant, hogy az egész kari izzik, a heatpipe-ok azonnal égetnek, és a nyák mindegyik része forró, 2-3 másodperc után égeti a kezemet.
Szóval jó ez a kari, megy mint állat, de aki ilyet vesz, az azonnal a kibontás után cseréljen hűtőt! Én visszatérek az eddigi legjobb megoldáshoz, AC S1 + 2db 9cm-es Noctua venti.
-
westlake
félisten
kaptam egy asus 4870 x2 bios-t, ami alapbol 790/915mhz-re van allitva.. nem tudom, hogy a ccc mit nez, de ezzel a bios-al a ccc-ben 900mhz-ig lehet allitani a gpu sebesseget (nem ugy, mint a sapphire bios-al maximalisan 800mhz-re).. a multkori stabil 834mhz-es gpu sebesseget ezzel a bios-al sem sikerult feljebb tornazni, viszont a 950mhz-es memoriasebesseget most 985mhz-en tudja stabilan a kartya..
-
ImI87
őstag
Hello!
Van érdemi haszna 4870-es karikon az 1 giga memónak, vagy ugyanolyan fölösleges, mint eddig általában?
Ha van különbség, akkor mennyi?Köszi
-
MaSzKa
senior tag
1 GB memória és passzív hűtés a Gigabyte HD 4850-esén
-
Darko
senior tag
Nekem hasonló volt, bár nekem 8.8 után kezdődtek. Illetve amikor felraktam még mellé a amdgpuclocktool-t is. Egy darabig szépen ment, majd minden fele sebességen futott, kockásodás, artifact, stb. Próbáltam sokmindent, pl. visszavettem a sebességen is de csak vista reinstall segített! Egy próbát megér.
-
válasz
westlake #24765 üzenetére
Visszaraktam a 7800GTX-et és minden tökéletes úgy ahogy kellene, de a 4870 X2-nek annyi, garis csere lesz hétfőn.
De kérdeztem előbb, hogy miért a 3DMark Vantage kb. feleannyi pontot kapott? Tényleg ki van kapcsolva a második GPU? Az eszközkezelőben mindkét GPU látszik. Valamit kell állítani? Hol? Tudnom kéne.
-
válasz
Visormail #24758 üzenetére
Most sokkal rosszabb, a boot kép is szétesett színes csíkokkal.
A hátsó DVI működésképtelen lett vagyis nincs kép, az első DVI csatlakozó az oké, de húz csíkokat és a win hibakódot sem tudtam megnézni. Néha sokat akadozott a Vista induláskor, néha az egérkurzor megállt egy időre. Szóval kemény 2 órás 3D teszt után máris R.I.P.?
A fene egye meg, ez gáz.
-
Visormail
addikt
válasz
DerStauner #24760 üzenetére
Szerintem egyik se, 4850-en nincs rajta hőmérő . Ő nem 4870-nél mérte azt? Mert annál többféle hőmérsékletet ír ki a GPU-Z.
-
ipavlidu!
tag
Hali!
Egy 3850-rol 4850-re valo atallason gondolkodok. Szerintetek az E4500-as procim eleg lenne kb. a 4850 ala?
Koszi
-
Minden 3D futtatás után szétesett a kép kis színes kockákkal, a kékhalálnál is színes kockák voltak.
Vettem néhány órával ezelőtt 4870 X2-t, a Crysis very high beállításon élsimítással 1280x1024 felbontáson átlagosan 30fps.
Sajnos most nagyon gáz van.
Mit csináljak vele? Először gyári drivert raktam fel, majd 8.7-et raktam fel. A 3DMark Vantage 6100 valahány pontot kapott, valami nem stimmel. Mindkét engedélyezett GPU az eszközkezelőben van, Vista 64bit SP1 az oprendszerem.
Sürgős választ kérem!
-
subaruwrc
félisten
válasz
DerStauner #24720 üzenetére
rivatuner 2.10
-
Real_Gabe
tag
Sziasztok!
460W-os Zalman tápegység birni fogja, vagy keressek újat?
Ha keressek újat, akkor milyet ajánlotok?Köszi!
-
Visormail
addikt
Nem lehet, hogy csak a .NET Framework hiányzott neki?
-
Visormail
addikt
válasz
Corsa1 #24741 üzenetére
HD4850 driverek
:
XP32bit
XP64bit
Vista32bit
Vista64bit
Vagy leszeded egybe az összest egy packba akkor angol lesz a CCC, vagy szeded a magyar CCC-t +külön a többit.(Melóhelyen vagyok unatkozok.
)
-
Savanya
addikt
válasz
DerStauner #24740 üzenetére
GPU-Z irja ki ...
-
Eagl3
veterán
válasz
Corsa1 #24741 üzenetére
Oprendszert ted fel újra, lehet, h. bekevar az előző nVidia Driver.
Gondolom nem pucoltad le rendesen a driverét a 9600GT-nekA 8.8-as catalyst jó is lesz, mindig aleg újabbat tedd fel. A hozzá kapott driver CD-vel ne foglalkozz, én spec még egyszer sem raktam a gépbe
.
-
Corsa1
tag
hi all!
sapphire 4850 512MB karinak az install cdje ha nincs meg,akkor mit tudok tenni?
ami azon van azt letudom tölteni? nem a 32MB-s driverre gondolok.
csak mert letöltöttem a cat 8.8at és hiába raktam fel,azt irja hogy nincs vga kari,meg keressek frissitést,3dmark nem fut le stb stb. játékok mennek rendesen,csak szerintem plug and playként ismeri most fel.
bocs ha bonyolultan irtam le. thx a helpet előre is.üdv és ATI 4ever
-
Hunter2
addikt
gainward hd4850gs van valakinek? milyen hőfokokat produkál alapon ill. maxon hajtva?
-
d@minator
addikt
Már volt de hátha most valaki olyan olvassa aki tudja.
Valaki próbált már rövid nyákos (kék) Sapphire 4850-re Auras Fridge hűtőt? Ezen a VGA-n vajon a GPU ugyanott helyezkedik el, mint a többin csak a kártya végéből van lecsippentve? -
Savanya
addikt
Egy buta kérdés : VRM 4870-es kártyán terhelésre felmehet 115C°-ra ? Idle csak 55C° .
-
Rocko66
aktív tag
Hali!
Erre vki[link]
-
DerStauner
senior tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a gpu-z-n kívül van-e olyan program, ami a háttérben figyeli a gpu hőmérsékletét, és grafikonszerűen kirajzolja??
Oké, a gpu-z-ben is le tudom olvasni, ha kilépek egy játékból, hogy mennyin járt a kártya, de egy grafikon még jobb lenne. Ahol pl beállíthatom az időintervallumot is.
-
wagi
senior tag
Nekem ILYEN tápom van.
Ez elegendő egy 4850-hez?
-
Nikkel10
tag
válasz
ProEvoFan #24713 üzenetére
Köszi
De jó az ilyet tudni.Az igazság az hogy most néztem a 06-ot és még csak el sem indult..de lehet azért mert elötte nvidiás kari volt a gépben most letöröltem és ujra installálom.Meglátjuk mi lesz.
más:nem tudja valaki hogy lehet hosszu u-i t ütni angol billentyüzettel -
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
Van egy 8400esem 2Gb ram-al x38 lappal es 8800GT-vel. Gondolkodom hogy lecsereljem e a karit 4850-re vagy 4870-re? Megerei-e szerintetek? (elsosorban a supreme commander menjen jol!, meg amugy is jatekra kell)
kosz
-
westlake
félisten
válasz
Nikkel10 #24709 üzenetére
sok boldogsagot hozza
-
Nikkel10
tag
Végre megvan!!!!
Most szereltem be egy Gainward Golden Sample 4850-et a gépembe
Tesztelés indul... -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
DerStauner #24664 üzenetére
nem fog megfőni, nekem a rekordom 106fok volt és semmi baj nincs a vganak
igaz azóta nagy terhelés mellett sem megy 85fok fölé mióta van ATTmalapon 58-62fokos a 80helyett
közben visszaolvastam ezt a hő vitát, ez a vita már régóta meg, kell ATT vagy Riva Tuner azt venti belő és nem megy 85fok fölé a vga, 85fok az nem nagy szám mert a havernak a 8600GTSe 85fokon megy a COD4 alatt....és semmi gond nincs a vgajanak -
westlake
félisten
válasz
stevve #24698 üzenetére
en eleve ki aakartam probalni, hogy mikent viselkedik a kartya feszemeles hatasara, igy a homerseklet is emelkedni fog.. szerintem eleg egyertelmu, hogy csak amiatt nem fogom a gepemet folyamatosan uzemeltetni, es gephazba beszerelni, hogy ezt az elmeletet alatamasszam.. megjegyzem, en nem is azt allitottam, hogy a gephazban sem lesz semmi baja egy vga-nak, ha folyamatosan 100 fokon uzemel.. termeszetesen le fogom irni a tapasztalataimat
(egyebkent felre ne erts, en az elobbiekben nem a szakmai hozzaertesedet akartam megkerdojelezni, hanem arra szerettem volna felhivni a figyelmet, hogy nem feltetlenul jo, ha csak ugy "vaktaban" irkalunk dolgokat egy forumra)
Aktív témák
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest