- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Tomate #24195 üzenetére
milyen felbontáson tolod? mert ha nagyon, nincs procilimit, és nem terhelődik 100%-ra a cpu. de olyan is előfordulhat, amit te mondasz.
de ha prime, orthos hibázik, akkor valami gond van. és csak azt veszed észre, hogy egy filmkonvertálás, tv felvétel hibás lett. - pont, ami nagyon kellett volna...
-
szab.tam
nagyúr
biztos volt már, de :
32-es xp-m van. 2*1 giga ram. akkor 4870x2-t ne nagyon vegyek mi? (mivel az össz 4 giga, a win meg össz 3-at lát / tud megcímezni.) jól tudom?
-
szab.tam
nagyúr
habár nincs x2-m, de egyet kipróbálhatnál: vedd vissza időlegesen a procidat. (mondjuk, 3.8-4.0 gigára. mivel E8400@ 4.9Ghz-en azért rendesen csutkán van, és az x2 már rendesen megfingatja, a cpu nemcsak 50%on lógatja a lábát. és lehet, hogy kihajtásban az x2-vel emberére akadt. azaz lehet, hogy most a procid 100%-on dolgozik, és befagy.
az pedig, hogy prim stabil, semmit nem jelent. nálam is agyonhúzva lefut a prime, aztán 3dmark 06, vagy dirt /grid csapatverseny pedig kifekteti.... (vissza is vettem...)ja, és ahogy TTomax mondja: net2.0 kell. (everest/oprendszer/oprendszer/ .net-keretrendszer: alatt megtalálod mi van fent.)
én már régebben összeborogattam egy wint ennek hiányában a ccc-rel.
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Kis segítség kéne, ma szerzett haverom egy hd4850-es karit. Az volna a problémám, hogy betettem, legújabb driver fel, és marhamód belassult a gép. Mintha egy 233mmx lenne kb...
Videot szaggatja, kicsomagolni 5x annyi ideig tart, még itt a ph-n is a fórumban legörgetni is szaggatva megy, ezért is bocsi hogy nem tudtam visszaolvasni nagyon ebben a fórumban.Épp a windows reinstallalra gyúrok, de előtte csomó dvd-t ki kell írnom, de a dvd írás is fele annyival megy mint szokot...
Valakinek ötlet?
Köszi előre is
-
TTomax
félisten
Csökkentett módban el fog indulni...F8...ott töröld le a drivert... aztán bootoltasd be normálban...majd driver fel..aztán reboot..akkor még mindig le fog állni a a catalyst...még egy reboot és menni fog.. a net 2.0 futtatási környezetet mindenképpen telepítsétek mielőtt a drivert újrarakjátok...
Ui:
Nehogy újrarakd az OS-t...
UUi:
3Dmark indítás előtt rakd fel a hotfixet,hogy ne fagyjon ki legközelebb...
UUUi:
Minden driver csere után 2X indítsd újra a gépet... addig ne adj neki 3D-s terhelést...ez nálam CF-be működik...(#24186) Tomate
Ne taperoljad... ez nem a vakok könyve... -
Tomate
veterán
Miért van az, hogy ráteszem 3 ujjam a 4850-es nyákjára felülről (ahol a VRM van) és eldobja a gép a képet és fekete alapon halvány fehér csíkok lesznek? Resettel megjavul. Nem megy problémaszámba a dolog, mert nem fogdosom a kártyát csak egyszerűen nem tudom ezt a jelenséget hova tenni
-
5@$
aktív tag
az a baj hogy a ccc sem indul el... ha az vagy a driver fennvan akkor nem ndul az xp sehogyse...
nemtudom milehet vele, kérlek segitsen valaki
-
GeryGS
csendes tag
Hello...
Valami hasonlóval szenvedek egy hete. A 4850 karim akkor rebootolt, ha bármilyen 3D-s alkalmazást elindítottam. Nálam az ideiglenes megoldást az jelentette, hogy CCC-ben levettem a kártya órajeleit a lehető legalacsonyabbra. Azóta nem rebootol. Egy próbát talán megér, bár ez csak kényszermegoldás, érdemes kicseréltetni talán... -
5@$
aktív tag
segitsetek pls:S:S:S
nem megy sehogyse ahogy janix kolega is irja:S:S:S
valami ötlet, táp elég neki (1000enermax) csatlakozások renxdben, memóriát vettem ki próbáltam, azsem, catalist nélkül sem, de ez egyszer már ment és 3d 06 ba megfagyott...
azóta produkálja ezt hogy nem indul el sehogyse az xp... -
Hunter2
addikt
kicsit off de az nvidia szerint itt fognak tartani vga téren 2013-ra
[link] -
Janix12
aktív tag
Sziasztok..
Kéne némi segítség, van egy Sapphire 4870X2-ese havernak és driver telepítés után se a vista se az xp nem indul el..
Van valami trükkje?
Választ előre is köszi.. -
@Jack@
tag
válasz
Beowulf_78 #24168 üzenetére
Aham! Csak ezért nem érdemes lapot cserélni akkor.
Köszönöm! -
@Jack@
tag
Hali!
Szerintetek hány % teljesítmény visszaesést jelent ha PCIEX 2.0-ás vga-t egy PCIEX 1.0 lapba hajt az ember? -
Tubai90
tag
biztos hülye kérdés de hülye vagyok
melyik progival lövitekbe, hogy milyen hőmérsékleten mennyit forogjon a venti? ki akarom próbálni, hátha evvel tudom szabályozni ezt a szutykot
-
TTomax
félisten
válasz
alfa007 #24162 üzenetére
akkor lesz very high-on ha highra állítod XP-n...akkor te már a very high-ot látod...valahogy át kellett verni a menüt is
(#24163) laca000
Teljesen igazad van..próbálnád meg 1680X1050-be...na ott el is lehet felejteni minden élsimit...harmadolja az fps-et... én is csak az elejét dzsungelos pályákat tolom éppenaz nagyon bejön ...és hát...abban most nincs szebb....jöhetne már a FC2...
-
laca000
őstag
válasz
TTomax #24160 üzenetére
Próbálgattam a Crysist én is,2-szeres élsimítással 1280X960-75hz-en minden magasra állítva-szépen röccmentesen elmegy!Viszont a felbontást 1440X900-ra állítás után már erősen huzogat bizonyos helyeken a progi!
Ámbár azt is megfigyeltem,hogy távolról sem olyan hiteles a fizika a játékban mint annak lennie kellene,sőt a legtöbb belső tér az épületekben GUSZTUSTALANUL elnagyolt,mintha nem figyeltek volna oda mindenre,vagy nem is akartak,nem tudom tán az utóbbi...
A FAR CRY különben is sokkal nagyobbat ütött,az akkori gépemen egy Sapphire ATI 9800 proval nekem jobban tetszett a grafika és a játékmenet is mint ez a fisfos CRYSIS!Mindmáig a FAR CRY a király,csak azért nem játszom már vele meeeeert 120-szor végigvittem!A hangulata feledhetetlen és pótolhatatlan!Gondoljatok már bele!Mit megvalósítottak már abban a gámában,hol van ehhez a Crysis?Idiótak ilyen fos motort raktak alá,meg ez az UFO izé?????A végén az az anyahajó vagy mi?Amikor azzal kellett harcolni HANGOSAN FELRÖHÖGTEM!ÁÁÁH... -
TTomax
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz
TTomax #24158 üzenetére
És csak a Crysisnak vetted a 2. kártyát?
Mondjuk szerintem ez a legnagyobb iróniája a CF-nek és SLI-nek, hogy épp ott működik legszarabbul ahol a legnagyobb szükség lenne rá, mert szar az engine és gyengén fut egy drága kártyán is, az kit érdekel ha jobban megírt játékban 68 helyett 120 FPS-t kapsz...)Pedig ha valahol, hát X48-as lapban csak rendesen kéne döcögnie a CF-nek is.
-
janos666
nagyúr
Milyen Windows? 8.8 WHQL? Próbáltad kézileg feltenni csak a drivert eszközkezelőben? (ha már futott a catalyst installer ott lesz a c:/ati alatt eldugva valahol az inf a packages/driver mappában) Mielőtt újra nekiálsz futtass driversweepert. Ha 32-bites XP-vel vagy Vistával próbálod kisérelj meg egy 64-bites Vistát. Nem a legjobb ha a 32-bittel címezhető memória felét rögtön lekapja a VRAM.
De lehet hogy hibás a kártya, és legacy módban standard windows driverrel elfut rajta a windows asztal, de ha a driver d3d acceleration módba akarja tenni akkor rögvest meghal. -
5@$
aktív tag
helloka valaki tud segiteni?
van egy sapphire 4870X2-m, és akármilyen drivert teszek fel reboott, win logónál megfagy, csökk mód, driver leszed, ujraindit, megy...
:S:S:S felgyujtom lassan:S
-
feka007
veterán
válasz
samfishR #24149 üzenetére
Ahhoz se kell Vista, csaek egy Crysis DX10 unlocker
-
-
gyiku
nagyúr
mi bajotok a pistaval? 2 gigaval is siman megy.
-
Tubai90
tag
sosem fogom megérteni, h lehet egy játékra kártyát venni
az h majd jönnek a jobb játékok 10.1-el akkor meg majd sír a szájuk h jújj, így meg úgy elcsesztem.... végig viszi a crysis-t max 2x és utána mi lesz?... gondolkodjatok pls
u.i.: szubjektív
-
alfa007
tag
sziasztok,
MA lettem 50 es tulaj(ma lett kész az új komfigom)
Pár lappal előrőbb olvasom hogy AAA"krizist viszi a kártya ha jó vas van alatta....hát nemtudom,nálam nem is engedi hogy feltegyem nagyon erősre pedig 8400 as vasam van.
???Nemelég a proc vagy a kártya gyenge???(már mint az enyém) -
-
Beowulf_78
addikt
Srácok!
Nagyon off lesz de nem tudtok működő megoldást a magyar XP SP3+Style XP kombóra? -
feka007
veterán
válasz
$p@rr0w #24124 üzenetére
Jah, erre már rá is jöttem, hogy szart se ér...
Mindegy, reggel újraraktam teljesen, mostmár tuti nem nyúlok hozzá, mert ugyanolyan gyors, mintha szétlőttem volna a rendszerleírókat...
200MHz-es letöltőgépeken talán érdemes ilyenbe belefogni, bár a Rendszerleíróba ott se nyúlnék bele ezután, legfeljebb a betöltést gyorsítanám meg BottVissel, az legalább nem bassza haza a rendszert. -
$p@rr0w
őstag
válasz
feka007 #24087 üzenetére
Nem semmi milyen hülyeségekkel vagy képes szivatni magadat... Az a tweak semmilyen gépnél nem használ, csak hülyítés.
Más: Driver összehasonlító teszt.
Szereplők:
- Catalyst 8.6 WHQL (intern: 8.501.0); (Az első ami a 48xx-et támogatta - nem feltétlenül hivatalosan)
- Catalyst 8.7 WHQL (intern: 8.512.0)
- Catalyst "8.8" Beta (intern: 8.520.2)
- Catalyst 8.8 WHQL (intern: 8.522.0) -
ProEvoFan
nagyúr
ha már a Crysis, valaki nem tud küldeni egy tesztet ahol a HD4850et Crysis-al tesztelik 1024X768ban? thx!
ugyan is minden felbontásban találtam csak 1024X768ban nem -
Viperator
őstag
Van egy kérdésem: a Linux rendszer szereti a HD4850 karit? Előre is köszi a választ!
-
TTomax
félisten
válasz
prime77 #24117 üzenetére
Ezeken a felbontásokon nem fog kijönni a GX2 ereje...Ide egy 4850 is elég,a 6GHz.es wolfit meg felejted el
gondolom otthon nem áll hordókban az LN2... 4,2GHz stabilan bőven jó lehet..és az elég egy 4870-hez ...ennél erősebb kártyát felesleges venni,még krájziszra is,ami ugyanúgy fut egy GTX260OC-on mint egy 280SLI-n...
-
prime77
aktív tag
Sziasztok!!!!!
Elnézegettem a Gefore 260 Sli és az Ati 4870 Cf tesztjeit...Lehet,hogy nem jól gondolom de nekem egy Geforce 9800 Gx2 lenne a legjobb..Mert Crysist szeretnék játszani 1024x768 vagy 1280x1024-ben mivel 17" monitorom van...Abban a felbontásban a 9800 gx2 a nyerő...Sztem...
De ha nem jól gondolom akkor szóljatok milyen karit lesz érdemes venni...Egy giga ds4 lap és egy E8400 wolfdale mellé....2x1 gb memo...Egyébként van már E8600 is...Lehet itthon már kapni???
Pixmanián láttam már 55 ezerért..Érdekes...De csak ott)Iszonyat amiket írnak róla...6 ghz-ig is felhúzható...Várom a válaszokat a karival kapcsolatban..És ha tud valaki ilyen procit azt is szívesen veszem....
-
feka007
veterán
válasz
banderasz77 #24089 üzenetére
Erre jó...
-
WesTM
őstag
válasz
Strangerpro #24113 üzenetére
Az alsó kártya a 2. szóval a felső kártyára kéne a monitor kábelt kötni...
-
Strangerpro
tag
Sziasztok
En miota Cf -be tettem a 2db 4850-est, bekapcsolaskor nem latom a a lefuto teszteket semmi, sotet a kep, amit elosszor latok a winfosnak az eger ikon!
Valakinek valami otlete??
Ui.
ettetem a 2 karit es az also kartya dvi kotottem a monitort.
udv
-
GeryGS
csendes tag
Persze, csak annak örülök, hogy végülis sikerült működésre bírni a kártyát. Ez már egy kiindulópont a továbbiakra, hogy kiderítsük, mi lehet a gond.
Plusz mivel hétvégén nincs nyitva a bolt, legalább tudok játszani egy picitAztán hétfőn megpróbáljuk kiokoskodni, hogy mi a gebasz... Ki szeretném próbálni egy másik márkájú (pl. Gigabyte) videokarit, plusz a tápot megnézetni, hátha az nem ad le elég feszültséget... meglátjuk...
Legalább addig se fogok unatkozni
-
Pedro78
senior tag
ATI Tray Tools-rol valami tapasztalat, velemeny jotanacs? Ezt tettem fel a 4850 ala, mert hat a 70 fok sok volt a lelkemnek, es most beallitottam [igy] , nem is hangos, csak ha jatek kozben vagyok, mondjuk foleg bf2 szal az meg nem hajtja agyon
-
Zjunior
veterán
4850et használ vki Gfx Chillaval?Megéri rá megvenni?Üdv
Aktív témák
Hirdetés
- Linux Mint
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest