Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
TTomax
félisten
Na most ha HDMI rakod ki a játékot TV-re akkor én úgy tudom a hangnak is ott kellene mennie.Nem vagyok nagyon biztos dolgomban mert sosem használtam tv-t mindig monitorom volt.Ez az egész azért jutott eszembe,mert pontosan ugyanezek a tüneteket produkálta egy ismerősöm gépe ahol bekavart az,hogy a barracuda hangkártya is telepítve volt meg az alaplapi,és pontosan játékokban voltak ilyen röcögések mint ahogy írjátok.Szinte biztos vagyok benne,hogy nektek meg a vga.ra pakolt hang kavar be.
Az arányokkal sokszor én is bajban vagyok,mert a régebbi játékokban nem tudok 1680X1050-et állítani...és hát 22-es wide lcd-n minden más bután mutat csak a nativ ér valamit.... -
Enton
addikt
válasz
TTomax #25698 üzenetére
Alaplapi realtek hd audió 7.1 csatornás 8.8as drivert raktam fel hozzá xp32bit-en.
A VGA-s hangról még csak utalást sem láttam sehol habár lehet csak figyelmetlen voltam, de játék közben van rendesen hang!
DVI-HDMI kábellel nyomom ki a képét 32' tévére de az ati nem komálja rendesen az 1920*1080-at két szélen levágja és összezsugorítva teszik 4:3 as arányban a képet de a játékban 16:9-et állítottam de végülis bármenyik arányt választottam nem változott a kép elhehyezkedése
Abban bízom hogy ez még csak az első game amivel próbálkozok(GRID) hátha a többit nem baxxa szét! -
Enton
addikt
válasz
Poiro7 #25690 üzenetére
Nálam ugyanez a szituáció. Játékközben egyszercsak elkezd forogni a vinyó(olyan hangokkal fűszerezve mint a most 7~8 éves pata-s maxtor 20GBos vinyóm, aminél érthető is) és akkor hirtelen leesik az fps szám és szemmel észlelhető lassulál, rosszabb esetben ugrás következik be!
KONFIG:
x2 6000+
Geil ultra ddr2 800MHz 2gb
asus M3A78-EM
Gainward 4850 GS
WD caviar SE 400GB (fene tudja mekkora céhhel)De szerintem itt nálam a vinyó lesz a ludas, legalábbis remélem nagyom!
Amugy a Gainward 4850 GS vicces kiccsit, mert GS-t rendeltem de ezen semmi kapcsoló meg még a doboz is sima, nincs rajta a GS matrica, de a vonalkódos cimkén pedig a megfelelő 9559-es gainward féle hivatkozási szám van és a kártya tényleg 700MHz-en jár idle 500MHz-re visszavéve, memóriák 1100MHz idle 700MHz asszem de lényegtelen.
Szerintetek most engem átvertek és egy nemtudom milyen tuningos sima 4850-es gainwardot kaptam vagy én már nem is tudom!
Valakinek valami ötlet? -
TTomax
félisten
válasz
Csiborbogár #25679 üzenetére
egy Corsair HX520/620 elviszi mindkettöt...
-
Hunter2
addikt
válasz
horvathkrisz #25694 üzenetére
rendesen visszaveszi a sebességet meg minden?
-
horvathkrisz
addikt
8.9-es bétával már működik a PowerPlay2?
-
TheGod09
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gainward HD4850 ref vga-m biosmoddal (csak Hűtés), 680/1100-on megy gyári hűtővel crysis alatt max 72-75 fok. Használhatom így vagy vegyek visszább belőlle?
Köszi előre is!!! -
Poiro7
senior tag
COD4 közben ha a vinyó működik szagat a kép, tapasztal már valaki ilyent???
Es sajnos szinte folyamatosan dolgozik a vinyo.AMD Athlon X2 4200 & Abit AN8 & 4850
-
jorden06
senior tag
válasz
hakos1987 #25683 üzenetére
Az elég neki? Csak mert néztem olyan karikat, hogy az új venti mellé a VRM-re is extra lapokat (hűtést) pakoltak, ha olyat veszek és egészítem ki S1 GPU hűtővel bentebb leszek, vagy csak felesleges extra kiadás?
A gyári hűtés VRM lapját nem lehet valahogy ráoperálni az S1 mellé?
-
gYaLo
őstag
Hellosztok!
Beszereztem egy Gainward HD4870-et
Nem tudom,de nekem ddig nem valami fps bajnok cod2 ben és 4 ben
Viszont 3dmarkban qva jó
gyári hűtéssel meddig húzhatom ?
Melyik lenen jobb hűtés rá ?
AC Xtreme 2900/48** vagy s1 rev2. ? -
-
-kdM-
senior tag
hello!
lenne egy olyan kerdesem, hogy melyik eri meg jobban?
egy 3870 x2 vagy egy "sima" 4850es mondjuk van-e szamottevo kulonbseg a gyartok kozott mondjuk gainward 4850 es gigabyte 4850 (ha van melyik ajanlott?)
ha volt mar hasonlo kerdes elszegyellem magam es elolvasom a ~26000 hsz-t
-
prime77
aktív tag
válasz
Csiborbogár #25679 üzenetére
Köszönöm szépen az infót Csiborbogár!!!!!Megjelenésről van már valami hír???(4850X2)
Vagy már megjelent??? -
jorden06
senior tag
válasz
hakos1987 #25666 üzenetére
Bordából melyikre gondolsz? Amit az AC ad a csomaghoz alaból (jobb szélen és bal fent), vagy a nagy borda légáramlata amit a GPU-ra rakok?
-
subaruwrc
félisten
miért van az hogy 10 perc grid után megszűnik a gpu terhelése az fps leesik 3-ra és beszaggat a játék mint az atom? ez a 3 dolog egymásból következik de miért nem terheli a játék a karit? load 70 fokos a gpu.
-
prime77
aktív tag
Szerbusztok!!!
Tud már valaki valamit a 4850X2 megjelenéséről???Mekkora táp kelhet vaj majd neki???
Egy 4870X2-nek kb mekkora táp kell???Vagy milyen?? -
sNORh
addikt
zsír eza Turbó gomb a GS-en eltolom a gombot és gyárilag 750/1000-re rakja az órajelét
-
P00By
nagyúr
Sehol.
-
marinea2
addikt
4850X2 lehet már valahol kapni?mármint Magyarországon
-
Mr. Teddy
őstag
Amúgy ha hűtőt cserélek az magában garivesztéssel jár? Jó tudom, hogy vissza lehet tenni a régi hűtőt, ha valami gond van, csak elviekben kérdem.
-
hakos1987
őstag
válasz
jorden06 #25665 üzenetére
szvsz ref 4850+S1... VRM-re elég csak borda... viszont azt igényli....
Húzott példány 4850-ből? Hát Gainward GS, de azzal soka baj, sapphire TOXIC-on nem lehet szabályozni a hűtést.... szerintem nem érdemes gyárilag tuningolt darabot venni, mert annyival nincs nagyobb különbség, azokat az órajeleket ált. minden kari viszi... tesóé is ref. sapphire, ami ennyin megy.... -
jorden06
senior tag
-
hakos1987
őstag
válasz
pempellini #25663 üzenetére
ne overdrive-la tuningolj, mert csinál érdekes dolgokat... tesóé overdrive-ba először max 670-en ment... újjal 700-at (ennyi a max), de RivaTunerrel 735... auto tuning is felejtős....
-
pempellini
senior tag
dobtam egy gyors tesztet ati overdrive-al.ezt dobta nem is rossz elsőre:[link]
-
Atla
senior tag
válasz
hakos1987 #25657 üzenetére
Az elsö 3-at tudom h nem szabad álitani,de a többire gondoltam ahol nincs beirva semmi!
Persze ha nem tudom kiszedni a sajátomat akkor vissza se tudom flashelni ha elcseszném szóval egyelöre felejtös!(#25655) poli27 köszi már olvastam,de nem segitett!Valaki irta h lehet vastagabb kábellel menne a szin is!
-
jorden06
senior tag
Valaki a 25641-re vmit?
-
totyax
aktív tag
válasz
pempellini #25650 üzenetére
Hajszálra ugyanennyi nekem is egy asussal (11515) a procim is annyin megy mint a tied így összevethető az eredmény, mondjuk az enyémbe csak feleannyi cache van.
Röviden, az eredmény reális -
hakos1987
őstag
válasz
pempellini #25653 üzenetére
én cibáltam meg neki RivaTunerrel.... és nincs emelve a fesz, se grafit mod!
-
Atla
senior tag
Találtam a Techpowerup oldalán Golden Sample Biost,kettöt is!
Érdekes h a RBE-al meg lehet nyitni öket,de amit én szedtem ki a sajátomból
GPU-Z vel azt meg nem tudom megnyitni,pedig a fájlok mérete megegyezik!
Próbáltam Winflashal is kiszedni,de azonnal lefagy az egész koceráj /VISTA/ ha rákattintok!
Valaki tudja mivel lehetne kiszedni?Vagy dobjam rá amit letöltöttem?
Arra gondoltam h adok neki egy kis feszt vagy lejjebb veszem az órajeleket h ne szemeteljen!
Egyébként tényleg 1.046V-on megy ez a szemét!
kép a biosról -
hakos1987
őstag
válasz
pempellini #25650 üzenetére
tesónak dettó ennyi 3.2 ghz-es AMD, de a kártya 735/1150 a különbséget tudjuk be annak, hogy az intelt jobban szereti
vagyis reális eredmény
-
pempellini
senior tag
Szevasztok srácok.
Beléptem a klubba egy MSI 4850-el ref hűtős.
3d mark 2006 -ban 11572 pontot dobott 8.8-as catalistal 3.2-es dore3duo-val
ez jó eredmény?üdv
-
Hooper
őstag
válasz
benjoe1 #25648 üzenetére
Iponnál van 1 olyan verzio h Asus 4850 Glaciator 36K, nemvagyok biztos benne h az a TOP verzio-e mert ennyiért nemadnák a húzott verziót.. de szerintem kinézetre (ugyértem h az a "sárgahűtős" kari) szerintem annak felel meg...
ALIENnél van gainward 4850 2slotos hűtéssel 35Kért... -
benjoe1
aktív tag
válasz
die Destic #25639 üzenetére
Na engem is érdekelnek az ASUS 4850 változatai.
ASUS oldalán ezek vannak:
1. Asus EAH4850 TOP/HTDI/512M [link]
2. Asus EAH4850/HTDI/512M [link]
3. Asus EAH4850/HTDI/1G [link]Ipon-nál viszont ezek vannak:
1. ASUS EAH4850 HTDI 512MB Glaciator PCIE: 36.031 Ft
2. ASUS EAH4850 HTDI 512MB PCIE: 36.817 Ft
3. ASUS EAH4850 HTDI TOP 512MB PCIE: 47.197 Ft
4. ASUS EAH4850 HTDI 1GB PCIE: 53.007 FtASUS oldalán az 1. és a 3. verzión van ún. Glaciator hűtés.
A kérdésem tehát, hogy a Glaciator (ami Ipon-nál a legolcsóbb), az melyik verzió? -
Danecay
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor nekem meg fog felelni a referencia, mert annyival nem ér többet az a pár MHz mint amennyivel többe kerül, hűtésem pedig van, egy Accelero S1 Rev2.
-
Gerisz
addikt
válasz
Danecay #25644 üzenetére
Gainward Radeon HD4850 512MB /9382/ referencia
Gainward Radeon HD4850 512MB /9566/ nem ez nem a GS
Mert a GS az 9559 de az már a dobozán is látszik a nagy Golden Sample pöcsét miatt -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a GAINWARD HD4850 különböző azonosítóval ellátott típusai közt. Gondolok ez alatta következőkre?- Gainward Radeon HD4850 512MB PCIe (azonosító nélküli)
- Gainward Radeon HD4850 512MB /9382/
- Gainward Radeon HD4850 512MB /9566/ (ez talán a GS)De hogy az első 2 között mi lehet a különbség?
-
Tubai90
tag
válasz
nem, nálam gépházoldal nélkül idle: 44-45 fok, gépházban 47-51 fok, szobahőmérséklettől függően, sztem nem lesz gondod játékok alatt, de szőrös fánkot ne futtas, mert sztem a VRM-ek besülnek
-
Hooper
őstag
Üdv!
Ma vettem meg 1 gainward 4850 dualslot hűtős karit.. remélem jo vétel volt, fentebb azt olvastam róla, h halk a hűtés,és jól végzi dolgát... GS-t akartam, csak arrol most sok rossza olvastam h nem bírja el a hűtő a gyári tuningot (valamint ez 5ezerrel olcsóbb volt, 35Kért vettem...)
7végén rakom össze a gépet, kiv leszek a h tényle csöndes-e -
jorden06
senior tag
Hali!
4850/70-et szeretnék venni, de azt, hogy melyiket és milyen gyártótól nem.
1280*1024 a max felbontás, a proci 3,2Ghz-en jár, a legutóbbi CPU-VGA páros tesztből úgy láttam, ennyi Ghz elég mindkét kártyának.
A legfontosabb szempont, hogy AC Accelero S1-el szeretném használni, ha lehet idle passzív, legfeljebb minimális 5V-os fentivel.Van már olyan 70-es, amin megoldható a GDDR5-ös ramok hűtése nem gyári hűtővel, vagy ha ragaszkodok az S1-hez csak az 50-es jöhet szóba?
-
totyax
aktív tag
válasz
Helló. Nekem is ilyen van. Úgy néz ki az asus áttért erre csak a weblapján nem jelezte még. Teljes terhelés alatt nálam zárt de huzatos házban simán felmegy 90 fokig a gpu. A gpu-z -t nem használom mert fagyasztja a gépet sokszor. ATT kijelzi a hőfokot akár játék alatt is, vagy grafikonon windowsban, vagy a tálcán...
-
die Destic
csendes tag
Sziasztok!
A kedden bekövetkezett PC - fejlesztéssel egy ASUS EAH4850-es videokártya tulajdonosa (is) lettem (a jelenlegi konfigom teljes egészében az adatlapomon olvasható). Ezen a graf. kártyán nem a sok - sok gyártó HD 4850-eséről készült képeken látható, GF 6800-éhoz hasonló méretű és formájú hűtő található, hanem az [ITT] megleshető. Ezzel egyelőre semmi problémám nem akadt, de
...miért látom mindig EZT a képet, amikor az "EAH4850 512M" kulcsszavakra keresgélek?
...a GPU-Z által jelzett hőmérsékletek nem utalnak arra, hogy terhelés alatt túl magasak lehetnek majd?
Köszönöm a válaszokat előre!
-
Atla
senior tag
válasz
joshua7 #25636 üzenetére
Egy kis OFF:
Adott egy radeon 9800pro és egy LG flatron crt tv!
S-video kimenet a kártyán egy kompozit S-video/Rca átalakito ami négy tüs!
Majd egy rca kábel ami bemegy a tv-be! A probléma h fekete-fehér a kép!
Próbáltam már mindenta ccc-ben állitani NTSC-töl kezdve mindent,kisérleteztem
Scart-al is aminek rca volt a vége,de semmi söt összekötöttem már a scart 15-ös és 20-as
ágait egy dróttal de semmi változás! -
mindfreak
őstag
Valaki próbálta már radírral letakarítani a szennyeződéseket a VGA memóriachipekről? Elvileg így könnyebben lehet felragasztani a süniket. Ha tényleg így van akkor talán megint bepróbálkozok egy custom hűtéssel, legutóbb eszembe se jutott ez a "megoldás".
-
Atla
senior tag
válasz
joshua7 #25632 üzenetére
Hát örülök neked!
Mondjuk az enyémen is 50%-ról indul a venti,és már próbáltam fikszre rakni /80%/ ,de
a Furmark akkor is hibázik!
Azt nem értem h mit mondtál h kicserélték,mert én már odáig eljutottam,h félórás
Crysis után semmi baj sincs,csak ha közel állok a falakhoz látszik h pöttyös a kép!
De ezt igy nem hinném h nekem kicserélnék!Persze az is lehet h a tápom is gyenge!
Meg jó,lenne elötte a másik karit gariztatni!
Aki tud segithetne!Read my signature!
-
-
joshua7
veterán
Ne mondjad már.
A fönti dolog, amit írtál, tőlem van, de ide is beírtam, ha kicsit visszaolvasol, láthatod.
Azt is beírtam, h a második GS már teljesen jó. Nameg nem csak a vezérlés sz/r, a ram is tuti hibás volt, legalább is az enyémen. Szvsz rossz szériából került ide pár darab. Mondjuk szerintem (is) a ventivezérlés hibájára vezethető vissza a ram, szimplán túlmelegszik.
-
Yutani
nagyúr
válasz
mindfreak #25595 üzenetére
Itt egy teszt a HIS IceQ4 TurboX HD 4580 kártyáról.
Mivel megrendeltem egy sima IceQ4 kártyát, ezért elkeserített az, amit a kártya zajáról írtak ebben a tesztben:
Üresjáratban a HD 4850 IceQ4-et egy kicsit zajosnak találtam. Terhelés alatt elérte a referencia hűtő zajszintjét - de sokkal alacsonyabb hőmérsékletekkel. Összességében a ventilátor és a vezérlés rendben van, de nem lenyűgöző. A Powercolor HD 4850 kártyája hasonló eredményeket ért el, de alacsonyabb zajjal.
Ebben a Powercoloros dologban csak az zavar, hogy az általuk tesztelt Powercolor PCS 4850 kártya valóban csendes volt, de terhelten 88 fokot ért el. Akkor miért írta a fenti dolgot a tesztelő?
Most akkor meg szabad venni az IceQ4 kártyát, vagy sem?
-
Attix82
addikt
Kerdes: 4870-es tipusba, melyik a legjobb hutesu versio? gyartmany?
-
hakos1987
őstag
már miért lenne off??
megtaláltam tesó 4850-esének a végét... 625/993>>> 735/1150 (740-en 3dmark06-ba az egész tesztbe volt 1 darab kőkemény fekete poligon...) ezek amúgy mind alapfeszes értékek, nem moddoltam biost, se grafit.... a delikvens pedig egy ref. shappire 4850, igaz, vízzel....
-
hakos1987
őstag
-
rhen
senior tag
válasz
Flashget #25613 üzenetére
igen, én is úgy tudom, hogy visszafelé kompatibilis. csak a sávszélessége kisebb lesz.
"PCIe 2.0 is backward compatible with PCIe v1.x. Graphic cards and motherboards designed for v2.0 will be able to work with v1.1 and v1.0. In some cases it is possible that a PCI-E 2.0 card will not work correctly on a PCI-E 1.0a slot. This is only limited to certain video cards." /wikipediáról/
-
totyax
aktív tag
válasz
frame>24 #25611 üzenetére
Magyar helyzethez passz, itt a nagykerek listájában látom hogy van. Az S1 rev2 se néz ki rossznak, mivel egy nagyobb venti mehet rá, illetve a kártya felett simán átfúj a procihűtő/felső házhűtő felé. Persze mindkettőnél kérdés hogy lehet a venti szabályzását kultúráltan megoldani
-
Flashget
félisten
Hi.
segítsen valaki, hogy a pcie x16 és a pcie 2.0 x16 között van e kompabilitás?gigabyte ga-p35 ds3 lapba menne bele.
ezt kérdezték tőlem és én rávágtam nyugodtan berakhatja a 4850-es kártyát a nem 2.0 slotba. Jól mondtam vagy sem?
Ezt a kártyát vettem magamnak alapon 48 fok GTR2 alatt 56 fokos volt rivatunerrel mérve.
Asus P5Q lapom van -
Cifu
félisten
-
totyax
aktív tag
Aki vett Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO-t az mesélhetne, pl hogy eléggé tapadnak-e a hozzá adott sünik.
-
Mankó
veterán
válasz
mindfreak #25595 üzenetére
Nekem volt Iceq, igaz még az x800-on. Hát mit mondjak nem voltam megelégedve a hangjával, kicsit olyan rezgő hangot adott, mintha ferdén lett volna a hűtő a kártyán, de nem volt. Valami progi segítségével sikerült beszabályoznom a venti sebességét, s utána már tűrhető volt a hangja is.
Szerk.: de a hűtéssel nem volt gondja. -
Mankó
veterán
válasz
Vergherizoik #25592 üzenetére
Nem kell 500W, elég hozzá valamelyik a 2 közül, - amelyiket megengedia pénztárcád -, amelyeket ajánlottam.
-
hakos1987
őstag
válasz
Vergherizoik #25598 üzenetére
[link]
mondjuk megy felfelé az ára....ennél olcsóbban vette tesó, sőt volt 4.8-5K is!
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest