Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
alien_
őstag
válasz
hakos1987 #25292 üzenetére
Biztos 1000x lerágott csont, de s1 mellé nem kell vrm-ekre plusz borda? Vagy elvan nélkülük a kártya nagyobb oc esetén is? S1+12cm venti lenne talán.
Nikkel10: Oké, meggyőztetek... Hagyom a Gainwardot a pitébe..
P00By: Köszi, akkor itt is az lesz, mint a 8800Gt-m esetében...Ref+ ACS1 +vmod =750mhz GPU
-
Nikkel10
tag
Sziasztok!
Jelentem a mai napon az én Gainward 4850 Gs-em is elhalálozott.
Garanciában kicseréltettem egy Asusra.
Tehát aki belefut egy Gainward Gs-be az rúgjon bele egyet és fusson tovább -
wagi
senior tag
-
hakos1987
őstag
válasz
alien_ #25291 üzenetére
szvsz jobban jársz a legolcsóbb ref. hűtőssel, és dobsz rá egy accelero-t, vagy Chillát...
mod: árban ugyan ott vagy, de a hűtés azért úgy sokkal jobb... tesóm ref. sapphire karija is 740/1100-on ketyeg.... szal még akár többet is bírhat, mint egy drágább... csak ki kell fogni
-
P00By
nagyúr
válasz
alien_ #25289 üzenetére
Palit HD 4850 "Gold Edition" Elvileg
-
alien_
őstag
Srácok, valaki be tudná nekem azonosítani ezt a kártyát?
-
válasz
TTomax #25202 üzenetére
Pl. CoD4-nek nagyon fakóak a színei. Azaz nehezen lehet meglátni az ellenfelet. Ezen segít nV kártyáknál a "digital vibrance". ATi kártyáknak alapból jobb, azaz kevésbé fakó a képe, de a digital vibranceos nV kép sokkal jobb. Összehasonlítási alap nálam: 9600GT-t cseréltem 4850-re.
-
Atla
senior tag
válasz
Hunter2 #25285 üzenetére
Pont ezt akartam irni én is
Van ez a srác aki csinálta ezt
az aluminium borát,és sztem ennél jobbat nem is lehetne elképzelni,ráadásul erre még süniket is rakhat az ember ha nagyon unatkozik!A VRM-re is ez a legjobb megoldás!
Szóval ha ez a gyerek ilyeneket csinálna és árulná itt a PH-n már gazdag lenne! -
-
Matess
tag
Hi! Aki Budapesten él megtudná mondani ,h. hol lehetne a legolcsóbban egy Gainward HD4850-est beszerezni?
-
Atla
senior tag
válasz
DerStauner #25280 üzenetére
Azért azokra a VDDC slave fokokra érdemes egy pillantást vetni! 120,127,134C
(#25277) Hunter2
A borda a RAM-ok felett kb 4-5mm-re találhato,és a VRM-eken sincs semmi!(#25213) gyiku
Crysis nagy melegben veryhigh 15-20 perc játék után elment a kép,nyomtam egy ESC-et
bejött a menü kép visszajött picit hült a kari vagy nemtudom és játék tovább folytat!
És ezt ismételgetni! -
DerStauner
senior tag
azoknak, akik bizonytalanok, hogy is kéne feltenni általánosságban egy hűtőt (én ide tartozok):
-
Hunter2
addikt
Jólvettem ki a hozzászólásokból hogy a 4850GS-en a VRM-en ill memórián nincs semmiféle borda?
-
Sárpac
nagyúr
Végre egy mindent átfogó teszt Gainward HD4800as sorozattal és benne mind2 Golden sample.
Plussz ami tetszik:
Normál HD4850, HD4870 vs normál GTX260, GTX280
OC HD4850, HD4870 vs OC GTX260 -
hakos1987
őstag
szerintem 4870X2... ,,csak egy" kártya, nem kettő, a hűtését be tudod lőni pl. riva tunerrel.... kifújja a levegőt, szal nem hagy meleget sem az házban.... egy kártya kevesebb hőt termel mint2, még akkor is ha 2 gpu van rajta... a fogyasztása kisebb... szerintem a gond is kevesebb vele (nekem 3870X2-m van...) nem kell szórakozni külön a CF-fel, berakod, aztán műxik is!
-
Cifu
félisten
válasz
rankesz #25258 üzenetére
Szerinted miért van ATi Radeon HD kártyáknál saját DVI-HDMI átalakítót (már ha a kártya gyártója nem hagyja ki a dobozból)? Azért, hogy azt használd. A gond itt szerintem a DVI-HDMI kábel, ugyanis az ATi átalakítója egy trükköt használ. A DVI-I csatlakozók egy része ugyebár nincs használva a digitális (DVI-D) adatátvitelnél. Az ATi ezeket a csatlakozókat veti be a hangsávok továbbításába, amikor rádugod az átalakítót. A DVI-HDMI kábelnél ez nincs meg, mivel általában csak a kép továbbítására készítik őket.
Próbáld meg az Ati átalakítójával + HDMI-HDMI kábellel.
-
Ribi
nagyúr
-
Syde
tag
A kérdés 4870 X2 vagy 2 db 4870 ? Az előbbi előnyéhez tartozik a kevesebb fogyasztás, nagyobb VRAM, hátránya az igénytelen hűtő. Az utóbbinál viszont könnyebben megoldható az egyedi hűtés illetve bizonyos esetekben nagyobb teljesítményre képes mint az X2.
üdv,
Syde -
dozzer
tag
ELég nagy versengés van a két nagy VGA gyártó cég között ATI és Nvidia... Személyem szerint nagyot csalódtam az nvdiaban és az ati hozta meg nekem a megfelelő a tökéletesnél is jobbat
Úgyhogy hajrá ATI!!!
-
rankesz
veterán
válasz
bigdigit #25249 üzenetére
nekem dvi-hdmi kábellel nem viszi át samu fullhd tv-re...
ezt írja ha csatlakoztatom a tv-tLejátszóeszközökben természtesen a HDMI eszközt tettem alapértelmezetté, de semmi...
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
Tervezem egy HD4850-es kártya vásárlását és találtam is egy ilyet: Sapphire ATI Rad. HD 4850 512M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I / TVO LITE, Dual Slot cooler
A kérdésem az, hogy mit jelent a LITE szó a termék nevében?
A Sapphire oldalán nem találtam rá a megoldásra. Akkor végülis miben LITE ez a kari?
Valamint mennyivel jobb ez a hűtés a gyári megoldásnál?
Előre is THX a felvilágosítást! -
SKYROB
tag
Sziasztok.
4850-es kari vétel előtt állok és az lenne a kérdésem , hogy melyik éri meg a legjobban.
Veszek egy sima refhűtős karit és rá egy AC Aceelero Twin Turbo-t(ehez jár ram süni?),
vagy kivárom amíg kapható lesz végre HIS Iceq4 -es kari.GW 4850 GS tapasztalatokat látván nemnagyon vagyok elragadtatva bár tudom a HIS karirol nemigazán van még vélemény.
Szóval hogy is állunk most?
Köszönöm mindenkinek! -
Ribi
nagyúr
Perpillanat 2D-ben is hangos minden gyári hűtés. Legalábbis a nagyon zajérzékenyek mint én. A 2 slotosak is.
Nem tudom hogy bugos-e, de 30% alá nem lehetett venni az ATT-ben a ventit. Habár azt mondja hogy csokkenti, de a hangján nagyon jól lehet hallani, hogy semmit sem csinál. -
bigdigit
addikt
válasz
gergo19 #25236 üzenetére
csak az erősítőhöz minek?nincs hangkártya a gépedben?
én az mkv lejátszások miatt gondoltam erre.most dvi-hdmi-en keresztül megy a kép a tv-be.spdif-en keresztük meg megy a hang az erősítőbe.de sajnos a tv képjavító funkciói miatt mindig van némi csúszás a hangban.általában siet a hang.ezért szeretném valahogy megoldani,hogy a tv-be menjen a hang is és onnan tovább az erősítőbe.feltételezem a tv-ből tovább jövő hang így szinkronban marad a képpel.
de sajnos még senkitől nem hallottam tapasztalatokat. -
fanti
addikt
Nem tudom, hogy honnan szedtem le, de volt egy video magyar kommentárral, hogy mit és honnan töltsünk le a Crysis XP alatti very és ultra high-os futtatásához. Nem nagy csomagok amúgy, és én letöltöttem az ultrásat, és megcsináltam a frissítést (bekopiztam ahova kellettek a fileok) és utána valami meseszép lett a crysis a high-hoz képest.
Persze lassult is a high-hoz képest valamelyest......Amúgy meg a refhűtő tökéletesen jó, csak a ventiszabályzást kell megcsinálni jól vagy biosmoddal, vagy CCC profillal, vagy ATT, esetleg az új rivatuner.
Csak azoknak nem jó a refhűtő, akik hangtalan gépet akarnak játék közben is.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bluegene #25241 üzenetére
Reklamozd mashol ! Mondjuk a winyo topikban.
Az en winyom gatyamadzagon függ a másik meg 2cm-es szivacson. De hogy rohadtul köze sincs az SSD-hez az biztos. Ugyanugy kerreg. Szóval ilyen hulyesegeket sem kellene irni a blogodban.
Hagyjuk ezt a témát.bigdigit: Az "nyilvanvalo" volt hogy tamogatja a HDMI-t, mert le van irva. A kerdes meg mindig az, amit mar 1000x leirtak, hogy hogy kuldik ra a jelet a DVI csatlakozora.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bluegene #25238 üzenetére
Nem akarlak megserteni, de megint orbitalisan hulyeseggel jo, mar nem először.
El sem olvasod hogy mirol van szo csak lokod a hulyeseget, a blogodnak meg megannyi köze sincs hozzá...
Próbálj már meg néha visszaolvasni és MEGÉRTENI a szöveget amit irnak az emberek.Bocs de ez már régóta gyülemlett bennem.
rup1u5: Ez nem segit ha valamit rövidrezárt a kezével. Mivel a bőrnek ha nem túl nedves eleg magas az ellenállása, így szerintem csak áramingadozásfélét idézett elő, ezért nem deglett meg a kari.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
DerStauner #25231 üzenetére
legközelebb ha bekapcsolt állapotban akarsz a gépben tapogatódzni, akkor a másik kézeddel ajánlatos megfogni a ház oldalát vagy valamit ami földeli a tested és lehúzza a fölös statikus enördzsit rólad.
Ribi : én mindíg így tapogatom a vga hátulját ha kíváncsi vagyok a hőmérsékletére és még egyszer sem zártam rövidre. nem árt leföldelni magunkat ha nyulkálhatnékunk van.
-
Ribi
nagyúr
válasz
gergo19 #25236 üzenetére
Ez szép és jó, meg el is hisszuk ha valaki kiprobálta. Csak nem tudjuk elkepzelni szegeny butus fejunkkel, hogy hogy lehet atvinni a vga kimeneten hangot.
Ez van. Valaki azt mondja hogy kiprobálta és megy, akkor elhisszuk.
Nehany karira akkor miért raknak KÜLÖN HDMI csatlakozot, ha egyszer megoldhato atalakitoval is -
gergo19
aktív tag
válasz
bigdigit #25228 üzenetére
Cifu ezt írta egy másik topikban.:
"Kezd már kicsit fárasztó lenni...
Adnak a kártyához egy saját DVI-HDMI átalakítót. Azzal működik. Kint van minden gyártó honlapján, benne van a kézikönyvében, stb.
"# HDMI output support
* All display resolutions up to 1920x10802
* Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, DTS-HD & Dolby True-HD4, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI"
Forrás
Én a héten akarok éppen emiatt venni egy Radeon 4870X2-őt (no persze nem a TV-hez, hanem az erősítőhöz)... " -
Ribi
nagyúr
válasz
DerStauner #25231 üzenetére
Ezt hivák szerencsés kimenetelű "balesetnek". Ha utána megy a kari akkor valszeg nem lett baja, de könnyen lehetett volna. Én akkor tanultam meg hogy nem turkalok a gépben amikor venti szerelésnél zártam rövidre az egyik 12V ágat. Szerencsére csak 1 winyó bánta. Azóta csak áramtalanított gépben turkálok
jokerone: fantivank szerintem ref hűtős karija van, azert melegebb.
-
fanti
addikt
Nekem nagyon bevált a kis Sapphire 4850.
A Biost átszerkesztettem a hűtésvezérlésnél és így igaz hogy jól hallani 3D alatt a ventit, de semmi progi nem tudja 80 fok fölé vinni őméltóságát.
Bár én fejhalgatóval játszok, ezért csak képletesen mondtam azt, hogy 3D alatt hallom a ventit.
A Crysishoz meg letöltöttem valami ultra high packot WinXP alá és hihetetlen szép lett a game. És 26-28 fps-el megy is 2XFSAA mellett 1280-ban.
Ja, a STALKER-ben meg minden maxon van és gyönyörűen fut, úgyhogy nagyon elégedett vagyok a karival. -
bigdigit
addikt
válasz
gergo19 #25226 üzenetére
na pontosan ez érdekelne engem is.ha át is viszi mégis milyen hangot visz át?ac3 5.1-et vagy már "szétkódolt" 5.1-et?
ha esetleg valakinek még profi lcd tv-je van és kipróbálná azt,hogy hdmi-n keresztül kilövi a hangot a tv-re és onnan a koaxikális kimeneten viszi tovább erősítőbe a hangot és megnézné milyen jel jön ki a tv-ből(ac35.1?)azt külön megköszönném. -
gergo19
aktív tag
Lenne egy kérdésem amire nem kaptam egyértelmű választ ezidáig. Tudom hogy a HDMI visz át hangot is de ha nincs a kártyán csak DVI kimenet és egy DVI-HDMI átalakítóval jövök ki akkor az visz át hangot is? Cifu szerint igen de mások szerint nem. Van valaki aki próbálta is ezt? HD4870-ről lenne szó.
-
jokerone
tag
Egyébként Riva-val néztem még, és az is nagyjából hasonló értékeket mutatott, mint a gpu, csak a sok 90 fok alapból, 120 fok terhelve stb hozzászólás után nem tudtam mit gondoljak.
Ezzel a kodekes sz@rral nem tudok mit kezdeni.. hiába pakolgatom ezeket akárhogyan, kép sehol. Ez előtt is ATI kártya volt a gépben, de azzal nem volt semmi gondom, mplayer, vagy bármi más simán jó volt. Most meg...
-
Ribi
nagyúr
válasz
jokerone #25217 üzenetére
Teljesen realis ertekeket mutat.
Nekem is ilyen van. Neztem az ATT beepitett tesztelojevel is es ott mar felkuszik 70 kozelebe, de az teljesen mas terheles. Jatekok kozben ugyanugy 60 korul van a homerseklet.
Terheles kozben neztem a ramok homersekletet gpu-zvel (nincs rajtuk borda) es megegyezett a kis lézeres homerovel.En alapbol 8.8-at raktam fel, de nem vettem eszre ilyet.
(Viszont meg mindig nem raktam fel valamilyen drivert mert minden indulasnal talal valamit amit installani akar.) -
Ribi
nagyúr
válasz
DerStauner #25214 üzenetére
Csak gratulalni tudok
Amugy nemtom minek tapogatod. Ugyse nagyon fogod megallapitani hogy 70 vagy 90 fokos ott valami. Siman rovidre tudod zarni kezzel es legkozelebb fustolni is fog az biztos.Ehhez a gonosz 3dmarkhoz meg csak annyit fuznek hozza, hogy szarul lett megcsinálva a kártya, ha nem birja.
Ez olyan, mintha egy kocsi nem birná a hegymenetet. Aztan erre mi a válasz? Ne menj a hegyre, mert a hegy gonosz. LOL. Feldugnám a seggükbe a kocsit ha ilyen lenne.
Egesz eddig érdekes mód 1 karival sem volt ilyen gond es a 3dmark nem volt gonosz. Most ez valami igencsak elcseszett látásmód, hogy egy elfuserált kari miatt fikázzák a programokat. -
jokerone
tag
Sziasztok!
Egy hete (sem) kb, hogy vettem egy sapphire dual sl -os kártyát. Bocs, ha volt már valamelyikről szó, de elég sok a hozzászólás... néha beleolvasgattam már a témába, de ezekre még nem találtam választ:
GPU-Z 59 fokokat jelez, 60- 63 fölé játék közben sem nagyon megy, bár az is igaz, hogy sokat még nem volt időm tesztelgetni, fifával, pár autós játékkal néztem.. ez a progi reális értékeket ír ki? Néztem everestet, vagy másik progit, de nem nagyon találtam (everest fel sem ismeri még??) .
Mióta felraktam a 8.8as Catalyst-ot, azóta filmeknél hang van, kép nincs. Keresésnél kidobott egy hasonló problémát, miszerint K-LITE fel (4.1.7. full-t fel is raktam), Catalyst rá, és működnie kéne. Nálam semmi.Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
-
TTomax
félisten
válasz
DerStauner #25214 üzenetére
Valószínű...
-
DerStauner
senior tag
tegnap sikerült a vrm feletti rész tapogatásával kilőni a kártyát, piros led fel, venti felpörög, úgy is maradt, csak ki-bekapcs segített.
ilyenkor mi történt?? Lezártam az áramkört, vagy valami hasonló?
-
TTomax
félisten
válasz
donsergiooo #25204 üzenetére
De és az minek?
-
-
DerStauner
senior tag
a force3d által gyártott hd4850-ről acc.twin turbo-val tud valaki valamit, hogy mikor lesz mo-n?
-
hakos1987
őstag
válasz
hakos1987 #25207 üzenetére
bocs, lejárt a mod idő... szal itt egy teszt: [link] ezen ugyan néhol gyorsabb a 9800 GTX, de még régebbi driverrel készült, amúgy legtöbb helyen a 4850 nyer, és még crysis-ben is fej-fej mellett, hol egyik, hol másik nyer egy hajszállal... azóta driverek miatt gyorsul, és valószínű 8.9-el még többet fog gyorsulni.... mindenképp ezt ajánlom, a 9800 GTX nem vetélytárs sem árban, sem teljesítményben, sem modernségben....
-
hakos1987
őstag
válasz
GuruZone #25197 üzenetére
hali!
szerintem egy 4850 bőven megteszi, vagy ref. hűtővel és veszel rá másik hűtőt így is 40K körül vagy, esetleg egy Gainward 4850 GoldenSample (GS), az is 40K... olcsóbb, gyorsabb... egyszóval jobb
mod: egyértelmű, hogy az ATi-t érdemes venni, tesztekben nézz utána, sokkal erősebb, modernebb egy 4850.... gtx9xxx sorozat leszállóágban van, ráadásul felröppentek a hírek, hogy őket is érinti az eddig csak laptopoknál ismert hibák, hogy a GPU lábai a hőingadozás miatt egyszerűen elválnak....
itt a link róla: [link]
-
syC
addikt
Üdv!
Az mennyire igaz, hogy a thermalright hr-3mas hűtője rámegy a refhűtős 4850esekre?
-
Atla
senior tag
A fekete müanyagot ha leveszed akkor van hely!
Négy csavar kicsavarása még nem okoz garanciavesztést,ill. ezt nem lehet elcseszni h garanciavesztéssel járjon!
De a lényeg h én ráraktam a VRM-re a RAMsüniket és ugyanaz a helyzet!
Mondjuk a nagy fekete IC-kre nem raktam sünit csak a kis fekete kockákra,de annyit értem
el,h a caps viewerrel szörös fának alatt 50sec helyett 60sec után fagy a kártya!
Szóval szerintem a memoria nem birja,de még azzal én is kisérletezek!
Aktív témák
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest