Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyomtató topik
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- ASUS notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Nemtudom mi van, de lehet, hogy az én Hozzászólásaimat, láthatatlanul írja az oldal! 3 DB hszmre nem kaptam választ, azt hittem, hogy ez a topik azért nyílt, hogy a 48xx tulajok választ kapjanak a kérdésikre, és nem arra, hogy egy hüly zölddel veszekedjenek és stb stb.
-
-
Mappa
addikt
válasz
megsemmisito #27794 üzenetére
ja hogy az lenne a GS ..értem na most megvegye az ember vagy sem
mert szar sériásak voltak az elsők ....francba
-
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #27791 üzenetére
igen de akkor CPU-Z és GPU-Z kép is legyen rajta
miért hajolnék meg? Én csak megkérdőjeleztem, mert az összes többi forrás szöges ellentétben áll amit ti mondtatok
lehet hogy így volt, csak nehezen hiszem el
végülis ezt se hinnéd ha nem látnád nemigaz? -
Mappa
addikt
GAINWARD 9566-BLISS HD4850 512MB PCIE
GAINWARD 9559-BLISS HD4850 512MB PCIE
két kártya között mi a különbség
5000 huf-on kívűl.....
-
Hideyoshi
tag
Emberek, megvan a karesz:
[GV-R485ZL-512H]Remélem ez a Zalman hűtés beválik, nagyon brutálul néz ki élőben
-
Bluegene
addikt
válasz
megsemmisito #27787 üzenetére
hát nézd, ha attól félsz h terhelés alatt megdeglik a kártya attól ne félj magát állítgatja(130 fokig an hitelesítve a mag, 400 fokon gyártyák)
asszem nem lehet így megcsinálni hogy automatikusan felmenjen amennyire te akarod(persze felmegy csak a gyári értékre), talán bios moddal de az megint veszélyesha tunningolod akkor meg úgyis elindítod a rivatuner-t és rányomsz kakaót a ventire
-
feka007
veterán
-
megsemmisito
tag
válasz
Bluegene #27781 üzenetére
nem visszavenni akarom, 2D-ben úgy jó ahogy van. Azt szeretném ha elinditok egy játékot automaikusan felgyorsuljon a venti. Riva tunerben csak egy állandó %-ot tudok beállitani azt nem,hogy automatikusan felgyorsuljon 3D-ben (lehet ?) . Egyébként 2D-ben 46 fok, játékban 65 (legalábbis 5 perc után)
-
feka007
veterán
válasz
stevve #27785 üzenetére
Tudom, vmi alapból el lett cseszve a motorban, mert a Far Cry 2-t meg tudták oldani X360-ra, pedig szerintem odapörköl a grafikája a Warheadnek is. De amúgy maga a játék jó lett, arról nem a magyarok tehetnek, hogy Frankfurtba elbaszták a motorját.
Bluegene: XP alatt futtatom... Az a baj, hogy AA nélkül olyan, mintha nem natívba menne... -
-
feka007
veterán
válasz
Beowulf_78 #27738 üzenetére
Én a Warhead miatt még nem adnám el Keldor helyébe a 4870-et... Engem is idegesít néha, hogy 1360-ban is szaggat sokszor (4xAA-val), de most kijátszom még majd egyszer-kétszer, meg multizok vele a Far Cry 2/CoD5-ig, azt szevasz... Multiban meg tökéletesen megy 4xAA-val, ultra highban, szóval most azért a 4 órás nV optimized Warhead singleért, amit úgyse játszok már ki kettőnél többször, nem fogok geforcera váltani...
Majd ha szarul megy rajta a Far Cry 2, az lesz a szar, egy hónap és megtudjuk, melyik cuccon megy majd jól.
Mod: persze ha X2-re vált Keldor, akkor nem szóltam, de most nincs kedvem száz hsz-t átrágni, hogy megtudjam, csak bízom benne. -
Bluegene
addikt
válasz
megsemmisito #27778 üzenetére
szerintem 2D-ben ne vedd vissza, így is minimumon forog, hamar tönkremegy akkor, nem ajánlom(így is 78 fokos 2Dben)
miért? hangos?
3D-ben rivatunerrel, catalyst-tel..stb
-
aginor
veterán
válasz
Johnny Cage #27775 üzenetére
Zalman VF900, vagy Coolink Chilla
-
megsemmisito
tag
Sziasztok! Pár napja vettem egy Palit 4850-et, Tudna valaki segiteni abban, hogy ,hogyan tudom azt megcsinálni, hogy 2D-ben lassabban (alapon 6%) forogjon a venti, 3D-ben meg gyorsabban olyan 40-50 %-ra gondoltam. Catalystban vagy Rivatunerben lehet ilyet állitani, ha igen akkor hol ? Mert állandóan 6 %-on megy a venti még játékban is szerintem ez nem normális. Köszönöm !
-
DigitXT
félisten
válasz
Johnny Cage #27775 üzenetére
Coolink GFX Chilla
Vagy vízhűtés, ha
tényleg mindegy
az ára. -
Johnny Cage
addikt
Sziasztok, (fizikailag) kicsi, de halk és relatív hatékony hűtést keresek a kártyámra (HD4850), a gyári hűtő helyére (a kártya 100% referencia). Az ár nem szempont. Az ötleteket előre is köszönöm
-
Ribi
nagyúr
Szerintem is hanyagolni kellene mar ezt a Crysist. Rohadtul fugg a cputol, mindenkinel mashogy megy ? Instabil csomoszor.
Vagy itt mindenki 3dmarkal es Crysisel jatszik 24/7 ? En 1x vegigtoltam es annyi.
Amugy nekem 8800GTS 320 tobb pontot adott sm2-ben 3dmark alatt mint a 4850.
Összpontszám kb 400-al több csak. És mégis jóval gyorsabb. Akkor most a pontoknak kellene hinni ? Nemhiszem. -
Milka 78
nagyúr
[link]Egy kis infó a Giga passzívról.Menni fog ez...
-
hakos1987
őstag
-
Eagl3
veterán
válasz
Beowulf_78 #27754 üzenetére
Nem arra gondotlam bazzeg
Hogy lenne már kevés 1680-ba? Ne írkáljunk már ide ilyen butaságokat légyszives. Crysis-on kívül (mellesleg szerintem ott is elég), miben nyílvánul meg ez az állításod?Ha leírsz valamit indokold is meg mert így félrevezethetsz másokat.
-
Zin
őstag
ilyen van vkinek?
Gainward 9559 HD 4850 GS PCIe 512MB GDDR3
Erosebbet nem veszek cpu ugyse hasznalja ki.De ezt se fogja 100%-ossan -
Zomb€€
őstag
válasz
Motion_Blur #27757 üzenetére
Na vedd már meg a 4870-et
Másik hogy alapban 76 fokos a kártya
Viszont nem hallottam nagyon felpörögni a ventijét sem terhelve.Hm,remélem nem sül meg.
-
keIdor
titán
ATi Radeon HD4870 512MB
ATi Radeon HD4870 1GB
ATi Radeon HD4870 X2 2GB
nVidia GeForce GTX-260 196 Core
nVidia GeForce GTX-260 216 Core
nVidia GeForce GTX-280 240 CoreSzerintem mindenkit érdekel... néha a HD4870 és a GTX-280 között alig van különbség.
-
rumkola
nagyúr
-
-
aginor
veterán
válasz
logaritmus #27699 üzenetére
Én úgy tudom széria hiba, Savanyának kb két hete döglött meg egy a nem megfelelő venti vezérlés miatt. Bolt egy kínai teszt is a dologról, ott több kereskedelmi forgalomba került kártyát is kipróbáltak, és a hiba az összes tesztelt példánynál fennállt. A kártyák nem hogy a gyári tuningolt órajeleket, de még a referenciát sem vitték gond nélkül..
-
Clone_73
csendes tag
válasz
Zomb€€ #27745 üzenetére
Szia
A pendrive os ready boost csajk annyi hogy bedugod a pendrive ot és indulásánál felkinál egy olyat, hogy rendszer gyorsítása.
Itt megadhatod neki mekkora területet szánsz a dologra. Érdemes legalább 1-1.5 Giga.
Ja és nem árt egy mai penna driveÉn egy 8 gigás kingstone ból adtam neki 2 gigát.
2-3 ujraindítás után mikor mindent kipakolgat neki ami tényleg gyakran kellett érezhetően gyorsabban indul és áll is le.Ja és USB 2.0 kell hogy legyen!!!!
Hivatalosan:
"ReadyBoost használatával a gyakorta használt programjaink, fájljaink (pl. dll-ek) merevlemezünk helyett USB pendriveunkon foglalnak helyet. USB kulcsunkból egy gyorsítótár lesz, ami a lapozófájl kiterjesztése. A flash memóriák egyedi tulajdonsága ugyanis, hogy szekvenciálisan és véletlenszerűen is ugyanolyan tempóval képesek az adatok olvasására, így a rendszer - kb. 10x - gyorsabban éri el a szükséges fájlokat mintha az merevlemezen volna. Az adatok természetesen védve vannak a pendriveon AES 128bites titkosítással, így illetéktelen kezekben sincs okunk aggodalomra. Mivel a ReadyBoost a lapozófájl kiterjesztése, a rajta lévő adatok a merevlemezen is megtalálhatók, így bármikor nyugodtan eltávolíthatjuk az USB kulcsot, semmilyen adatvesztés nem fog bekövetkezni. A ReadyBoost nem csak USB pendriveal, hanem SD és CompactFlash kártyával, valamint USBs merevlemezzel is működőképes. A Microsoft 1GB fizikai memória mellé 1GBos pendriveot javasol, de legkevesebb a fele legyen a fizikai memória méretének (azaz 512MB). Az elérhető sebességnövekedés jelentősen függ a rendszeren futó alkalmazásoktól!"
Asszem ennyi
-
gergo19
aktív tag
válasz
Bocs 3 szor ment el
-
gergo19
aktív tag
válasz
Bocs 3 ment el
-
gergo19
aktív tag
válasz
Nem értelek benneteket. A Crysis egy Nvidiara optimalizált játék. Én is 1650/1050ben tolom very high, high combóval NoAA és nekem is 30Fps jön ki. Majd ha egy játék elején ATI logó kacsint rátok akkor is gyertek és mutassátok meg mit tud a vas.
Vagy megbokrosodtak a 260GTX-ek? A Guru3D tesztben is sokhelyen elveri az ATI-t. Nem tudom mi változott 1 hónap alatt talán új driver vagy megint a pénz beszél a kutya ugat szituáció. Csak elég megnézni az összeválogatott játékokat.
-
totyax
aktív tag
válasz
Cyberpunk #27729 üzenetére
Én csak azt látom hogy akinek gondja van valamilyen játékkal arról előbb-utóbb kiderül hogy vistája vagy vista64-e van. Tesztekből kiderül hogy nincs még olyan program ami 64 biten lényeges teljesítménynövekedést hozna. A 2, azaz 3GB programonkénti korlát XP32 alatt még egy darabig elég lesz mindenre. DX10? Minek? Pont az előbb volt egy teszt linkelve a DX9+XP+2GB ram páros elpicsázza a DX10+Vista64+4GB ram párost, méghozzá duplaannyi fps-el. Szóval...
-
Loituma69
őstag
Crysis Warhead lassúsági probléma megoldódott! 2 GB ram mellé raktam be még 1 GB-ot. Így 3 GB rammal már lefolyik a képernyőröl a Crysis Warhead. Én meg már elvoltam keseredve, hogy a 4870 kártya a gagyi, tévedtem mert iszonyatos gyors
-
Zomb€€
őstag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MaSzKa #27694 üzenetére
Én is szeretnék egy tesztet!Tuning,hőfok,milyen környezetben,elrendezésű házban van és ha lehet linkeket,képet a házikóról...Ma kéne érkeznie(42000Ft)a karinak.A házat teljesen átalakítottam.Eltüntettem az összes kábelt a ház hátlapja mögé és 3X8cmés egy 12cm extra halk venti tekeri a levegőt és mégegy 8-as extra menne a karira.Remélem elég lessz.Szerinted?Nem volt még passzívom,de minden idevágó fórumot elolvastam és ugy építettem ujjá a házat.Egy gigás szórólapról másoltam a ventik elhelyezését.Nagyon jó lenne leirnod az első benyomásokat,mert ha ennyi hűtéssel mint amit én beszereztem,sem lehet értelmes hőfokra lenyomni akkor más tipust szerzek...Nagyon sürget az idő és elöre is nagyon köszönöm a választ!
-
Zomb€€
őstag
Üdv.
Tegnap tulajdonosa lettem egy Sapphire 4870-nek. És az igazság hogy nemtudom h meglegyek-e elégedve. Zsír új rendszer van 8.9 Catalyst, 3Dmark06 127xx pötty
Na most ez megvolt már egy 8800GT-vel is,ez a kari meg sztem kicsit jobb...
CCC szerint normálisan pakolgatja az órajeleket (2D/500;3D/750) szal nemhiszem hogy a tápom lenne kevés. Akkor ezekszerint a 3.16Ghz-en ketyegő C2D a szűk keresztmetszet? -
Eagl3
veterán
válasz
"Keldor eladja a 4870-et mert kevés 1680-ba."
Ez igen meglepő...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #27731 üzenetére
Jah...inkább hagyjuk a teszteket. Keldor eladja a 4870-et mert kevés 1680-ba. Ez pedig nem szponzorált teszt, hanem a valóság.
Szóval hagyjuk hogy a 4870 hol helyezkedik el és hol nem.
Azt tudom hogy én a 260-al 24/7 beállításokkal VH 1680x1050 2xAA tolom átlag 30 fps-el. De biztos ez is hazugság.
-
Szatesz
őstag
válasz
HÁt én nem az elsö ilyen panaszt hallom a 4870x2 röl......Nem megy ugy mint ahogy kéne neki....dobáll ki a játékokbol.....stb...Én nemtudom hogy csinaltak a PH-s tesztet mert néztem külföldi elég szinvonalas teszteket és 14% al volt jobb a 4870x2 mint a gtx280....ÉS kb 30 játékot teszteltek benne...1280 as felbontastol 1920 ig...A Ph s tesztben meg 40% körül van....Nem értem...
-
válasz
Miért hazudna? Van neki ilyen és olyan kártyája is! Kipróbálta a Crysist, de nem olyan beállításokon, mint amit a ph-s tesztben van. Ennyi erővel azt is letagadhatták volna, hogy mennyi pontot csinált 3DMark06-ba. Nem értem miért kell ennyit hitetlenkedni. Szerintem biztos nem azért adott ki több tízezreket egy csúcskártyára, csak hogy aztán fikázhassa. Szerintem neked is venned kellene egy GTX280-at, meg egy 4870X2-t, aztán tesztelni kellene. De te talán még magadnak sem hinnél! Peace!
Mod: OFF -
-
-
válasz
gergo19 #27718 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék. Nekem 2GB RAM van a gépemben és nem zabálja föl a Warhead. Szerencsére már töröltem azt a játékot, de bizton állíthatom, nem eszi meg a memóriát 1280-ban, normál grafikán. VH beállításokon és 1680 felett biztos többet eszik (bár nem hiszem, hogy 2 GB felett), de mivel nem írtad le, hogy te milyen beállításokkal érted, ezért mondok ellent.
A Vista alatt futattva a Warheadet már a rendszer többet használ mint 2Gb.
A rendszer miért enne többet, ha fut egy játék?
-
Bluegene
addikt
válasz
pisti88+ #27696 üzenetére
Ahogy Bluegene viselkedik az kreténhez méltó,köszi, én vagyok az egyetlen aki kétkedik, hogy lehet az h kismillió tesztben le van írva hogy az X2-es crysisban is a leggyorsabb(a PH-s is), nálatok meg csak az nvidia kártya érzi jól magát, nézd crysisban a sima 4870 a GTX 260 és GTX 280 között van, akkor kikapcsoltátok a CF-et vagy nemtudom itt a sima, gyorsabb a 260-asnál de lassabb a 280asnálitt az X2-es gyorsabb 50%-kal a 280asnál
hogy lehet az hogy az nvidia azt nyilatkozta hogy az X2-es teljesítményét a gtx 260/gtx 280 SLI-vel szabadna csak összehasonlítani mert az is kétkártyás, azt belátják ők is hogy az egy szem GT200-zas kevés az X2 ellen, szal kábé mindenkinek ellentmondtok aki profi tesztelő
és azt sem értem ha már leteszteltétek, vettétek a fáradtságot, screenshot-ot csak csináltatok nem? azt miért nem linkelitek?
jó részemről befejeztem, egy screenshotot dobjatok majd mit mértetek, egészséges gyanakvás van bennem
most ezt ne támadásnak véljétek, csupán meg kell győzni hogy így volt(néhány screenshot), ellenben elég hihetetlen amit írtatok
-
Cyberpunk
félisten
válasz
totyax #27725 üzenetére
Már ne haragudj de te próbáltál már 64 bites Vistat?
Nekem az van és az ég világon semmi problémám nincs vele ami szar volt az a XP Pro 64-bit na az gáz, de a Vista az már elég jó. Ma már rendesen van hozzá driver ellátás, simán elindul rajta minden (legalábbis az általam próbált) játék program stb..
Szerintem ma már legalább is ha Vistat vesz az ember csak 64 bitest érdemes venni. Persze ha nem 4 vagy több GB ramot akarsz akkor jó még a 32 bites, de a jövő az biztos hogy a 64 bité -
hakos1987
őstag
[OFF]na bazz, most látom megint mekkora vita volt.... fölöslegesek ezek a dolgok, mindenki játszon, hiszen arra való a gép (aki arra használja)!! GTX280-at meg fölös hasonlítani 4870X2-ben, mert ugyebár nV-s game, de szerintem, senki sem egy játék miatt vesz VGA-t (aki igen, az hülye - bocs-)!
Szóval javaslom, hogy ezeket a dolgokat fejezzük be, amíg meg nem jelenik egy modi, aztán kisöpör mindenkit![/OFF]
Pisti88+ ahogy olvastam, a rendszer újratelepítés oldotta meg nálad az X2 gondját... Milyen OP. rendszert tettél fel? Egyébként egy köszönöm jólesett volna a segítségért, de ezt csak úgy mondom ......
-
Dashes
őstag
-
totyax
aktív tag
válasz
gergo19 #27718 üzenetére
Az a baj hogy nem csak Vista, hanem ráadásul 64 bites Vista
Tehát a legrosszabb legrosszabbika. Lehetséges hogy 64 biten több memóriát eszik, meg kell lesni a feladatkezelőben játék alatt, vagy játék alatt konzol és "r_displayinfo 1". Persze ne csúcs minőségen hanem mondjuk közepesen és játékoson.
-
Osynho
addikt
válasz
Fail3D! #27719 üzenetére
Pentium D -vel az életben nem lesz kihajtva a vga, ekkora felbontásban még durvább a cpu limit. 3,2-őn kb egy 1,6ghz-es core2nek felel meg.
#27719 Nem olyan gáz ám sztem. Add el a mostanit és vegyél egy E5200őt, esetleg E2180at. Nem kell sokat rádobnod sztem. (persze ha támogatja a lapod...)
-
64 vistat sp1 l felrakva a directx sdk illetve mostmar a proci 3200 on megy p4 dual core.... 4 giga ram... elnemtudom kepzelni milehet a baj... kulon csatin van a vinyo meg a dvd...
Ha van meg tipp orommel veszem mert idegesit ennyi penzert nemtudok jatszani.... -
NKing
tag
válasz
Tomate #27710 üzenetére
Ez szerintem tévedés, mert akkor hozzányúlna a lapozó file-hoz is pl. (Igazis, 2 giga korlát is ott van) Warhead nekem 1.2 gigát evett meg maximum.
Mellesleg le a kalappal, szerintem elég jól megcsinálták a Cryteknél ezt a game-t. Igaz, borzasztó, hogy mennyire líneáris a játék, de én most toltam végig ma, és élvezetes volt elejétől a végéig. Jobb volt sokkal, mint az alapjáték szvsz.
Fail3d: Ha XP alatt nyomulsz, nézd meg, jól be van e lőve dual-core-hoz.
-
Ujabb kerdes
A crysis min bealitasokkal miert szaggat? 4850 karim van ehez a gephez:
Cpu:2.8 dual core, Alaplap: Asus p5k/e, Ram: 4Gb, Tap: Asus 450W, A vinyo meg PATA... A keredes mit erdemes meg cserelni benne hogy vegre elmondhassam kepes rajta futni normalis bealitasokkal egy ujabb jatek? THX -
MaSzKa
senior tag
válasz
Osynho #27695 üzenetére
jelenleg olyan 45eft körül ha lehet kapni
Cooler Master Hyper Z600 került a procira
az is izzott nagyonígy a leghangosabb egység a Samsung F1R 640GB hdd és a Corsair HX520W tápegység volt
amihelyett sztem FSP Zen kellett volna és notis Samsung M6 400GB hddvan passzív Scythe Himuro hűtő is majd bele kell szerelni
és jön hangszigetelő szivacs is
és halk Yate Loon ventik is
Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Warhammer 40.000
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyomtató topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest