Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
paller
csendes tag
-
<MZ/X>
őstag
Sziasztok!
Egy SAPPHIRE HD4850 512MB TOXIC FULL PCIE VGA-n gondolkodom, erre keresnék a gyárinál némileg hatékonyabb komplett hűtőt. Húzni nem szeretném, főleg játékra, 3D-re lenne használva, 8e keretem van rá. Mit ajánlotok?
Előre is köszönöm!
-
sNORh
addikt
430W-os HKC táp elbirja a 4870-et? -
katt777
félisten
-
éN79
addikt
A hiba leírása alapján akár nálad is előfordulhat ez, kvázi függetlenül attól, hogy a házventid segített-e rajta vagy sem. Azért írtam a remélhetőleg "nem" szavakat, mert ha tényleg ilyen jellegű a hiba, az számomra kártya végleges elhalálozását jelenti, aminek a te esetedben sem örülnék.
Igaz egy előző postodból úgy tűnik, garanciális a kártyád, akkor max. a cserével járó kellemetlenségeket kell elszenvedned. -
-
TTomax
félisten
Nálam ez a szép kis teszt ott vágta el magát hogy azt állítja Crysisben a 4870CF 167%-al gyorsabb mint a sima
Csak én tudom,hogy a szóló kártyával gyorsabb...merthogy a CF ott nekem nem ment semmilyen opprendszerrel... tovább nem is néztem mert egy marhaság... már elnézést...ugye meg ha jól látom a 8.6 béta catalysttel lett tesztelve...
A GTX 260 SLI-röl meg majd nyilatkoznak az Nvidiások,mert szerintem az sem habos torta... -
TTomax
félisten
-
westlake
félisten
-
totyax
aktív tag
Ühüm kösz. Hát akkor jó lenne tudni hogy korábbi sorozatú, tehát mondjuk 2x 3x kártyákkal is volt-e ilyen gond, ha volt, akkor feltehetőleg ez marad. Mondjuk én nem vagyok olyan mazochista hogy két kártya legyen a gépemben, tehát ez a gond elkerül
Túl sok bővítőkártya hely is elpocsékolódik két VGA-t fogadó alaplapon. Az hogy SLI-ben is jelentkezik ez a gond az egy dolog, de a CF elvileg fejlettebb
-
westlake
félisten
válasz
nepszter1 #25078 üzenetére
azert ez nem egeszen igy van, ahogy te leirod.. ezek a tesztprogik nem arrol hiresek, hogy azonos rendszerekre teljesen mas pontokat dobaljanak.. mondom, hogy en csak az oprendszert telepitettem ujra.. es mivel a fps is lethatoan kevesebb, mint amikor 11k pontot kaptam, en arra kovetkeztetek, hogy ez a jelenseg a jatekoknal is elojon..
#25080: nem.. sosem hasznaltam
-
westlake
félisten
egyszeruen nem tudok rajonni, hogy miert kapok csak 6400 pontot furmarkban, amikor kaptam mar 11k-r is (esez az ertek a normalis).. igaz, hogy ujraraktam az oprendszert, de semmi olyat nem csinaltam, amit az elozo oprendszernel ne csinaltam volna.. termeszetesen a furmark.exe at van nevezve..
-
-
Kviky
tag
válasz
Osynho #24432 üzenetére
A következő a kártyák ok, hogy referncia kártyák, de mik a különbségek közöttük, melyiket érdemes megvenni játékra? Egy négymagos proci hajtja majd meg.
Sapphire Radeon HD4870 512MB GDDR5 (PCX) Full, 256bit, 2xDVI, TV-out (PCX), Dual Slot aktív hűtéssel
Asus Extreme Radeon HD 4870 512MB DDR5, (PCX), 2 DVI, DirectX 10 and OpenGL 2.0, HDTV
Sapphire Radeon HD4870 512MB GDDR5 (PCX) Sapphire Edition, 256bit, 2xDVI, TV-out (PCX), Dual Slot aktív nagyobb hűtéssel, Sapphire Edition
-
nepszter1
addikt
játékból kilép és atmgada vagy micsoda felirat fogad az orra mellet ez mi lenne ?
-
$p@rr0w
őstag
válasz
TechPowerUp #25067 üzenetére
Régen láttam egy jó tesztet ami neked sokat segítane, ide volt belinkelve csak nem találom, keress rá te is, ott a különböző chipsetek/PCI-E sebességek CF alatt voltak összehasonlítva, 16/4; 16/8; 8/8; 16/16, 1.0 vs 2.0 ilyenek... Amúgy annyira emlékszem hogy az elméleti sebességgel együtt lineárisan nőtt az FPS szám is, kivéve 1.0, és 2.0 között, ott nem volt különbség.
-
front3r
őstag
A 8.9 betaval eltűnt az a hiba ami az AMD ping-pong DX10.1 -es techdemóban előjött, hogy a kis labdák széle hibás volt. Crysisban pedig a falakon illetve a sziklákon kisebb fehér pontok ugráltak.
Ezt tapasztaltam eddig. -
TechPowerUp
csendes tag
Szerintetek érdemes belerakni a gépbe még egy HD4870 -et ?
P45 lapba, és ez azt jelenti hogy x8 pcie csak
(P45T-DS3) <---- LapomÜdv: Tech Power
Köszi előre is!
-
válasz
poli27 #25052 üzenetére
Szia! Csak akkor érdemes, ha extrém felbontáson játszol majd. Asszem 1680 felbontástól felfelé sokkal jobb a CF hatásfok. Amúgy a többi írások szerint a CF még mindig nem tökéletes, sokan eladtak 2. kártyát. Én is kíváncsi vagyok hogy miért. Én 2db 4870-et akartam venni, végül 4870 X2-t vettem, de az gari cserére szorul.
-
sNORh
addikt
őő egy 430W-os HKC elbír egy 4870-est?
-
-
totyax
aktív tag
A driver az exe neve alapján léptet életbe bizonyos beállításokat. A furmarknál a 8.8-as driver csökkenti a teljesítményt feltehetőleg azért hogy ne mutatkozzanak problémák bizonyos nem kellően tervezett kártyáknál. Tehát ha átnevezed, a driver nem tudja azonosítani, és úgy fogja futtatni mint egy ismeretlen alkalmazást...teljes gőzzel
Mondjuk ha átnevezed imi87.exe-re az jó lesz.
Érdekes szösszeneteket olvastam fent. Egyszerű progi ami forgat egy összeoperált szőrös kart az szar, mert fagy tőle néhány kártya lol. Nem a kártya szar inkább?
-
poli27
veterán
Erre a kérdésemre valaki? [link]
-
Dead_slow
tag
Hello Mindenki!
Elbizonytalanodtam...eddíg 4850GS-t akartam, de most már nem tudom...jobb a ref. kari+új hűtés...ezekezt is lehet addíg húzni mint a GS-t? -
Brumi˘
addikt
Sikerált feldobni a 8.9 beta catalystet. Eddig csak vantageot futtattam, de ebbe gyorsabb. Később még visszanézek, és leírom a véleményem egy kis game után.
-
paller
csendes tag
Üdv!
Valaki tapasztalt már olyat Gigabyte 4850-esnél, hogy bármilyen 3d-s téma futtatásakor szakaszos zizegő hangot ad ki? -
arn
félisten
válasz
stevve #25015 üzenetére
ne haragudj, de te tuningoltal mar valaha? hogy ilyeneket irsz... mindig azzal kell tesztelni, amire a legerzekenyebb a hw.
10en x eve azt is nehez volt megallapitani, hogy melyik ez a program. ehhez kepest, hogy itt vannak ezek a stuffok keszen... sokan inkabb a fejuket a foldbe dugjak, hogy ha nem latom a hibat, akkor biztos az nincs is. egyket nap alatt ki lehet tesztelni egy tuningot nagyjabol, akkor meg hetekig tartott kikiserletezni mindent.
ez csak egy program a sok kozul, barmelyik jatekban elofordulhat hasonlo szituacio. de te ennyi erovel ha egy jatekba belefagy, el sem inditod, mert biztosan szar a program. a masik, hogy mar most is irtak, hogy nem csak ebben, hanem jatekokban is jelentkezett a hiba.
a prime is ilyen vacak program... ha hibazik, a tuning a jo es nem a program, mert nincs is olyan konfig, amin elfut.
-
Dashes
őstag
HIS HD4850 IceQ4 nándikánál kapható 42k link (legalábbis a listában szerepel)
-
arsenlupin
aktív tag
-
Tomate
veterán
Fel akartam rakni a 8.9betát és sikeresen szétqrt nekem mindent. Most nem tom visszarakni a 8.8-at mert nem sikerül a telepítés, meg hasonlóak. Mit csináljak? Honnan kezdjem a driver takarítását, hogy újra fel tudjam rakni a 8.8-at? Már uninstaláltam 10x driver cleaner is megvolt már, de még mindig tré.
-
Még mindig nincs ATi-nál "digital vibrance" állítási lehetőség?
-
westlake
félisten
válasz
arsenlupin #25027 üzenetére
50 fokos gpu 1 oras furmark utan? azt hogy? szarazjeggel van hutve?
-
westlake
félisten
akkro mar en is leirom, hogy a szoros fank nekem is fekete kepernyosre fagyasztotta a gepemet.. igaz, huzva van a kartya..
#25025: na varjal.. en nem ezt mondtam
en csak amellett alltam ki, hogy a ket altalad emlitett dolog nem ugyanaz.. en nem tudom, hogy az ati mit miert csinal.. csak probaltam kicsit ravilagitani a ket dolog kozotti kulonbsegre.. egyebket lehet, hogy tenyleg mestersegesen tartjak magasan a homersekletet.. pl. a c2d procik ugye eleg jol birjak azt, hogy 30 fokrol masodpercek altt 80 fokosak lesznek (lehet, hogy ezek a magok ezt nem birjak.. megis csak forrasztott labakrol van szo, amik a nagy hokulonbseg miatt akar el is "szakadhatnak", nem pedig ket targyrol, amik egymasnak vannak szoritva)
-
-
westlake
félisten
válasz
Sárpac #24976 üzenetére
iagaza van Eagl3-nak, mivel a ket emlitett dolog nem ugyanaz.. pl. a 4870 x2 is egy 3d-s alkalmazas utan par masodperc alatt felmelegszik 50 fokrol 90-re (magyarul kb. 2 mp alatt 40 fokkal melegebb lesz a gpu).. amikor bekapcsolod a gepet, akkor szepen folyamatosan lesz 50 fokos a gpu, nem pedig masodpercek alatt.. ugyanez a helyzet a kikapcsolasnal.. miutan megszunt az aramellatas, a kartyakon levo hutobordak meg jo ideig melegen tartjak az alkatreszeket (ugyebar nem porog a ventilator.. az allo levego hovezetese, mint tudjuk, eleg rossz)
-
Kipróbáltam a Stalker Clear Sky-t hát mit mondjak nagyon kéne már a másik VGA-m is.
Maximumon minden szűrőkkel 1680X1050-be nem éri el a 30FPS-t.
Ahogy kikapcsolom a Sun Shadowot 60-felett van már igaz így már játszható, de kéne a másik kari.
Jól megszívtam azzal mert nincs a nagykernek várni kell rá.
-
Sárpac
nagyúr
-
Furmark felesleges terhelést tesz a VGA-ra. Semmi értelme. Írtam, hogy bántja és amiatt ment tönkre? Nem, csak azt, hogy a Furmark nem való semmire, hasztalan szemét. egyedül azt tudod lemérni vele, mennyire melegszik a kártya olyan terhelésnél, amilyet ezen kívül nem fog kapni. egyetlen dolgot emelnék ki, nem láttam olyan embert, aki 20-25 percnél tovább merte volna futtatni, ergo stabilitást biztosan nem lehet vizsgálni vele.
-
Tomate
veterán
válasz
sniper elite #25011 üzenetére
Szerintem ahhoz ez nagyon kevés. Mennyin ment a procc?
-
feka007
veterán
válasz
Sárpac #24969 üzenetére
Tudod mi az az idle?
Azt mondom, hogy szvsz azért megy csak 30%-on a venti idle, hogy ne legyen nagy ingadozás, ami sokkal károsabb az anyagnak, mint az állandó 80 körüli fok.
Ha 80-ra állítom a ventit, akkor egyáltalán nem olyan meleg, csak akkor már nagyon hangos nekem. -
Tomate
veterán
válasz
sniper elite #25009 üzenetére
aranyos, de ez csak 1 kártya ugye?
-
sniper elite
senior tag
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Jelenleg van egy hd4850-es karim. A kérdésem az volna, hogy mi lenne a legoptimálisabb (költségekben is legkevesebb), ha:
-meghagyom az e6400-et magasabb órajelre
-becseréltetem egy e8400-ra ráfizetéssel
-vagy úgyszint becserélem egy q6600-ra ráfizetéssel?Illetve ha mindenképp csere, akkor q6600 v e8400 lene jobb?
Köszi
Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Fujifilm X
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest